A kisvállalkozók panaszai miatt fordult a kormányhoz a Balatoni Szövetség, amely attól tart, hogy a turistaszezonban a vasárnapi zárva tartás miatt ellátási problémák lesznek – olvasható a hvg.hu cikkében.

Lengyel Róbert, Siófok vezetője például azt mondta a lapnak, nem érti, ha egy 25 ezres településen például 200 ezer ember pihen, akkor ők honnan szerzik majd be a reggelit, a tejet és úgy általában a dolgokat.

A március 15-től hatályos törvény még csak nem is a hipermarketeknek okozza a legnagyobb gondot a Balatonnál, hanem a jogszabály kedvezményezetteire, azokra a családi vállalkozásokra is komoly terheket ró, akik hiába lesznek nyitva, nem bírnak majd el a rohammal.

A polgármester szerint a nagyobb gondot nem a külföldi turisták ellátása okozza majd, hanem a Balatonra egy napra, vagy csak hétvégére érkezőké.

Siófokon a hat hipermarket közül ötnek van áruháza, a Sparnak két boltja is van a városban. A cégek honlapjai szerint egyikük sincs nyitva vasárnap, azaz nem 200 négyzetméter alattiak, és a tulajdonos nem áll a pult mögött – írja a hvg.hu.

Az Index és az Esri Magyarország Kft. készítette, időközönként frissülő térkép szerint Siófokon jelenleg 6 bolt van nyitva vasárnap, ebből kettő 200 négyzetméter alatti (az egyik 50 négyzetméteres), a többiben beállt dolgozni a tulajdonos. „Nyáron lesz vagy 8-9 húzós hétvége. Arra számítok, hogy jelentős lesz a bevételkiesés, amit közvetve a város költségvetése is megérez majd” – mondta a hvg.hu-nak Lengyel Róbert arra utalva, hogy az iparűzési adó az árbevétel nagyságától függ.

106 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@bretagne: Abban, hogy vásárlás helyett misére fognak járni az emberek. De tévednek. Aki nem járt templomba, eztán sem fog menni, sőt akik eddig jártak, már azok sem...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bretagne
Aki kitalálta ezt a marhaságot, miben reménykedik??? Álszent keresztények ezek!
Levendula
@bretagne: Abban, hogy vásárlás helyett misére fognak járni az emberek. De tévednek. Aki nem járt templomba, eztán sem fog menni, sőt akik eddig jártak, már azok sem...
colibri
Ha marad így a törvény, a káosz borítékolható! Most, mikor büszkék lehetünk rá, hogy fellendült a túrizmus, nőtt az idegenforgalom, egy ilyen huszárvágással semmisítik meg az elért eredményeket a legforgalmasabb nyaralóhelyen.
nezelodo
Szomorú, de azt látni az eddigi intézkedésekből, hogy biztos kézzel nyúl a kormány minden olyan dologhoz, hogy tönkretegye, ami addig viszonylag jól működött. Nekik is az tudnám ajánlani, ha megkérdeznének, mint egykori önmagát csodatévőnek hívő munkahelyi kollégámnak, ha kitalálsz valami újat a beosztottaidnak, tedd annak az ellenkezőjét, az lesz a helyes út!
eszegfu
Megértem a balatoni vállalkozókat...de ha ők kapnak "felmentést", akkor joggal kérheti Szentendre, Velence és még sorolhatnám a turisztikai helyeket. Én azt gondolom az egész idióta törvényt vissza kellene vonni!
nyanya001
Amihez ezek hozzányúltak, eddig szinte majd minden káoszba fulladt !
Csak vedd az alaptörvényt, amit számtalanszor kellett módosítani
mert ezek az Isten barmai még ara is képtelenek, hogy tisztességes rendelkezéseket,
törvényeket alkossanak !
Senara
Kapkodás , Haragos bácsiék csak azért is munkájának itt az eredménye .
lópicigáspár
"...kapnak-e mentességet a balatoniak" Baxa meg, miért kapnának!? Mivel mások ők mint bárki más is!? Menjenek templomba a strand helyett oszt jónapot! Már csak azt kellene elérni, hogy a templomok nyitva is legyenek, mert bizony felénk zárt ajtók fogadják az arra tévedőt!
Kongo
Meg a Velencei tavit, Fertő tavit, a budapestit, a dunait, a tiszait...
bretagne
@Levendula: Persze, hogy nem mennek még a megátalkodottak sem. Kormánypropagandáért nem érdemes. Különben is a hideg templomban reumásak lesznek.
Nemezis
had fulladjon csak káoszba, akkor hátha észbe kapnak. Na nem a fijjug, hanem az emberek.
szandokan
@Levendula: Semmi köze a vasárnapi zárva tartásnak ahhoz, hogy az emberek templomba járjanak, ez csak egy agymenés. Egyébként meg minden vállalkozó kinyithat, csak neki kell a pult mögé állnia, meg valakinek a családból. A Balatonnál is van minden üzletnek tulajdonosa, heti egy napot ők is dolgozhatnak éppen. @lópicigáspár:
ipan54
Folytathatnánk a teljesség igénye nélkül: Kunfehértó , Szelidi Tó, Szilvásvárad és igy tovább ...
JAJMÁR
@szandokan: 09:37 Elkapkodtam a lájkot. Az első mondatodra ment.
Ez a "vásárlás helyett mise" dolog ugyanolyan üres -nyilván h@lyére vett "kisembernek" szánt- hívószó, mint a többi fidesz-szöveg.
soljanka
A Balatonon 40-50 négyzetméteres üzletek vannak - a többi üdülőövezetben is -, van zöldséges, hentesáru, pénztár, csemegepult, pékség. A tulaj- esetleg a felesége- kevés ezekhez. A kiskorú gyereket nem állíthatják be. A nagyszülők nem biztos, hogy ugyanott élnek.
Szóval nem az a bajuk, hogy nem akarnak dolgozni, hanem nem tudnak.
A hülye kormány, hülye pártjának hülye ötletét elfogadó hülye gombnyomogató képviselők csak annak örülhetnek, hogy a hülye választóik, hozzá nem értve élvezkednek más kárán.
zöldszem
@soljanka: Még annyival egészíteném ki, van olyan vállalkozó akinek több üzlete is van!
Ergó, több alkalmazottja, ezáltal több ember megélhetését biztosítja.
Ne mondjuk sokat 2-3 üzlet. Honnét szed össze ennyi szakképzett hozzátartozót??
Mondom szakképzett mert ez előírás! Ha van ennyi szakképzett családtag akkor nyilván hét közben is őket alkalmazza nem idegeneket. Egy-két olvasótársunk, csak azt tudja szajkózni, dolgozzon a tulaj. Hogy? Szakadjon 3 felé, fogadjon örökbe, egy egész kereskedelmi sulit végzett gyereket.
soljanka
@zöldszem: Hát igen. De ezeknek a védhetetlent is védeni kell bármi áron.
levi
@szandokan: A gyárakat miért nem zárják be? Az nem teszi tönkre a családot?
Mellesleg, ha a te gyáradat bezárnák vasárnapra, akkor mit csinálnál?
zöldszem
@soljanka: 11:27
Számomra szinte bizarr, hogy egyesek szinte valláskén imádják a pártot.(bármelyiket)
A cikk témája miatt, most a Fideszről van szó.
Egy hithű Fideszes fő tulajdonsága, hogy hiszi a hihetetlent.
Ők hiszik,
Hogy Habony nem tanácsadó.
Hogy jobban teljesítünk.
Hogy nem volt föld, trafik és száz másik mutyi.
Hogy Simicska 25 éven át volt az ország legjobb, legtisztességesebb vállalkozója, csak az idén lett tisztességtelen, mióta kiköpte és nem nyeli tovább a g...t.
Hogy Gyurcsány miatt van minden baj.
Hogy a vasárnapi zárva tartás az emberek érdekét szolgálja.
Sorolhatnám még, de minek...
dr lópicigáspár
A trafikokban miért minimálbéren alkalmazott emberkék ülnek? Miért nem a vállalkozó, vagy a kedves családja?
mariaberta
Ekkora terror még a sokak által átkosnak titulált rendszerben sem volt.
A WC-k vajon nyitva tartanak? Vagy azt is szabályozzák?
szandokan
@levi: Nálunk nem kellett soha vasárnap dolgozni, miről beszélsz?
szandokan
@zöldszem: Nem minden pontoddal értek ám egyet...Mindenesetre az igaz, hogy engem hidegen hagy ez a vasárnapi zárva tartás probléma. Más országokban már régebben létező dolog ez, és biztos vagyok abban, hogy aki most ezen a legjobban lázong, az még soha nem vásárolt vasárnap. Keresem, hány embert bocsájtottak el eddig emiatt, de nem találok linket sehol, a fene enné meg...:-)
bakurasz
@zöldszem: Már csak kétféle ember imádja a Fitymaszt! A teljesen segghülye és az anyagi érdekek miatt hozzákötött-láncolt-hegesztett! A támogatottságuk abban az arányban csökken, ahogy felébrednek a hülyére vett választóik! Az elfordultakat nem fogják már semmivel sem visszacsalogatni mert semmit sem hisznek el nekik. A FityeSSnek egyszer s mindenkorra befellegzett és csak idő kérdése a bukás! Már rég a padlón lenne az egész tetű bagázs, ha nem alkottak volna speciális törvényeket kizárólag a hatalmon maradásuk érdekében. Ezt is lebontják egyszer, csak tovább tart. És az agymosottakat is elviszi valami nyavalya egyszer...
human
Csak Orbán vejének kikötőjében legyen nyitva minden, az a lényeg.
len in black
Akkor majd felülírják a törvényt.
Megtehetik?
Nem, de mégis, megteszik, mert egy geci bagázs, egy hulladék szar senki banda!!!
Rablók egy egész ország élén!?
Szégyen!!!
Ránk nézve!!!
karma1
@bretagne: Csillagom, neki nem kell semmiben sem remenykednie, mert a kaja-pia hegyekben all a spajzaban, akkor vasarol, amikor akar, van penz- es egyeb tartaleka, es egyebkent is hetvegeken az Alpokban wellness-ezik, vagy szlovakiaban facanozik, vagy feher lovon kalapban lovagol, szankozik, g...cizik, veri a baratnojet reszegen a lagzi utan, egyszoval el, mint Marci Hevesen... Ki nem szarja le, hogy mi lesz a Balatonon vagy mas, turistak altal surun latogatott teruleteken?
levi
@szandokan: Na oké, ezt nem tudtam. Sok gyárban kell még ma is.
De, ha (tegyük fel) kellene, és bezáratnák vasárnapra a gyárat, nem hiszem, hogy nagyon örülnél.
len in black
@szandokan: "Mindenesetre az igaz, hogy engem hidegen hagy ez a vasárnapi zárva tartás probléma."

- Majd ha elfogy a WC papír ráérzel a probléma ízére... szagára!
zöldszem
@szandokan: ma, 13:03
Lehet, hogy nem jó a meglátásom.
Magyarország gazdaságilag nem tart ott, ahol más országok. Gondolom itt német, osztrák, francia,... országokra gondolsz. Nos ezekben az országokban, 5 szolgáltató iparban, 6 nap munka elég a megélhetéshez. Üdülő övezetekben, szerintem ezen országokban nincsenek zárva a boltok. Szerinted az jó, hogy a szuvenír boltok zárva vannak? Vagy a benzinkúton útközben nem tudsz egy üveg hideg üdítőt venni. Ugyan már!!!. Nos az is lehet, hogy nincs elbocsájtás.De, nincs lehetősége a diákoknak ill. azok akik gyes-en, vagy munkanélkülin vannak egy kis + jövedelemre. Mivel azok, az állandó dolgozok hétvégi szabadnapján dolgozhattak. Ami még ebben a zárva tartásban visszatetsző, (ami "más országokban nem így van) nem minden egységre vonatkozik.(200 négyzet méter)
zöldszem
@bakurasz: ma, 13:29
Ezért írtam, hogy ez már egy hithűség, szinte Istenként tisztelik.
Tibor43
Akik ezt a bezárási baromságot kitalálták és megszavazták,azoknak a fejében van KÁOSZ...
levarosbukta
@szandokan: Hát tudod az úgy volt, hogy a tesco megmondta senki nem marad munka nélkül mert mindenkinek ajánlanak fel másik munkahelyet. Csak éppen az a másik munkahely cirka 5o km-re volt a lakhelytől. Evidens hogy a dolgozó nem fogadta el és ö mondott fel saját maga. Ha így nézzük tényleg nem voltak elbocsátások.
nezelodo
"dr lópicigáspár
A trafikokban miért minimálbéren alkalmazott emberkék ülnek? Miért nem a vállalkozó, vagy a kedves családja?"

Te aztán nem vagy semmi! Dolgoztatnád a here fideszes társaságot meg a haverjaikat, és azok családját az ajándékba kapott üzleteikben! Hol élsz Te? Akkor ki járna a fidesz-keresztény spontán ellentüntetésekre, békemenetre, önkormányzati tapsoló öntömjénező rendezvényekre?
m.macskosz
@len in black: ma, 13:48
Hiú remény! :( A @mindenki annyit ér, amennyije van: mentalitású emberek soha nem fogják tisztelni, megbecsülni az utcaseprő, a kukás, a WC-s néni munkáját, következésképpen őket magukat sem.@zöldszem: ma 13,58
"Nos az is lehet, hogy nincs elbocsájtás." Meg az is lehet, hogy van, csak kitől/mitől is kellene tudnunk róla, ha egy-egy kereskedelemmel foglalkozó kis-, közepes vállalkozó és multi elbocsájt 1-2-3 embert? Köteles bejelenteni a Magyar Távirati Irodának?
Márpedig sok kicsi elbocsájtás sokra megy: 1 ember = 1 család, 100 ember 100 család...
sentinel216
Vonattal 30 - 40 perc tőlünk a Balaton. Nyári gyakorlat, hogy jó időben szombaton is vasárnap is felvonatozunk a két gyerekkel a strandra. Mivel macerás itthonról cipelni a kaját, üdítőt, sört, a helyi Tesco - ban szoktunk bevásárolni. Ezután vasárnap sorban fogunk állni fél napot az egyetlen családi kisbolt előtt? Orbánéknak annál jobb, minél rosszabb a népnek?
sentinel216
@Levendula: Vasárnap harragos, nagyon kereszténydemokrata fő plébános és lottyadt tökű papjai fognak kisgatyában áldást osztani a balatoni strandokon. Nem csak kenyérel + sörel él az ember.
zöldszem
@m.macskosz: Feltételes módban írtam! Tudok még mesélni és meg is teszem!:))
Nyitva tartás- Zárva tartás. Csak egy példa, reggel 6-9 ig ez 2 műszak, vagy ha 3, akkor csak 6 órában foglakoztatott, na az még egy szép kereset. Maradjunk a 2 műszaknál Reggelesnek ott kell lenni nyitás előtt félórával. Legjobb esetben is 5-kor valami közlekedési eszközön van. Fél 5-kor legkésőbb kipattan az ágyból. Ha nincs család, ha van lehet, hogy a gyereknek még összeüt valami reggelit, akkor bíz korábban. Du. végez 9-kor, fél 10 körül elindul haza, busz? autó, kerékpár... '1-kor már lehet, hogy ágyban is van, de jól is teszi mert reggel legkésőbb fél 5-kor ki az ágyból. Miért??, mert aki zár, az nyit. Amúgy, eddig minden második héten,péntek du-tól kedd reggelig szabad volt!! Akik dolgoztak, szombat 6-12ig. vasárnap 6-11-ig hétfőn (ez kicsit húzósabb) 6-5ig. Most szombat egész nap, vasárnap szabad, hétfő egész nap, minden második héten. Én beszéltem a Coop-os lányokkal (kis városban lakom)
Az mondták, nekik is tetszik a KDNP-s nóta!!!
zöldszem
hí a mindenit, bocsánat, de jobb a beszélőkém, mint az írókám!:)))
jav:... 10 körül elindul haza, busz? autó, kerékpár... 11-kor már lehet, hogy ágyban is van...
m.macskosz
@zöldszem: Akik ezt az agyament rendelkezést kitalálták, támogatták, jóváhagyták, megszavazták, és akik itt a fórumon helyeslik, --ha rajtam múlna--, egy évre kötelezném, hogy ott dolgozzanak, azonos feltételekkel és jövedelemmel, mint a kereskedelem rabszolgái! Nem vigasz számukra, hogy az egészségügy és a vendéglátás hasonlóképpen aljas módon működik. A keményen dolgozó kisemberek sehol nincsenek irigylésre méltó helyzetben...:(
bretagne
@karma1: Igaz, a spájzban van minden (talán az oroszok is). Ezért hízik, mint az állat!
zöldszem
@m.macskosz: ma,18:13
Még annyit, hogy azokban az országokban, ahol vasárnap zárva vannak a boltok, az ott dolgozók, kapnak annyi fizetést, hogy a vasárnapot kellemesen eltöltse.
zöldszem
@verőce21: A fene sem utazzon olyan messzire.
Itt van nekünk Szijjártó szülei segítségével vásárolt villa.
Szinte...ingatlan.com/dunakeszi/elado+haz/csaladi-haz/pest+megye+dunakeszi+balogh+janos+utca/6940343
kkalman
Nemzethy KÁOSZ kormányunk majd ezt is megoldja egy hasra ütéssel. Ezzel a hasra ütéssel csinál majd a ß@rból foscht.
szandokan
@m.macskosz: Megint kijött belőled a kisember rögeszméd, meg hogy dolgozzunk egy évet helyettük. Te tényleg azt gondolod, hogy a kisemberek dolgoznak, mások meg nem? Mindegy, hozzászokhattam volna már a téveszméidhez.
szandokan
@bakurasz: Meg még a tisztán látók, őket se felejtsd ki, no meg akik a Kádár rendszerben egy életre megutálták a szocializmus szót. Tudod, eddig is jól ment, az új adórendszer miatt meg még jobban, miért is kellene őket utálnom? Én nem utáltam egyik pártot sem a rendszerváltás óta, mert nem tőlük függtem, de nem is akarom tagadni, hogy a mostani kormány lényegesen többet hagy azok zsebében, akik fel is tudnak valamit mutatni.
szandokan
@len in black: Be van raktározva belőle, jobb felkészülni előre...
szandokan
@zöldszem: Ez nem hithűség, de úgysem érted meg te sem, meg más sem soha. Mindenesetre azt nem hiszem, hogy a vasárnapi zárva tartás lesz az oka annak, hogy szegényebbek lesznek az emberek, és beindulna egy tömeges elbocsájtás. Ezt elhintette a baloldal, és a nép van annyira Fidesz ellenes mostanság, hogy el is hisz mindent.
bakurasz
És most mindenki húzzon aludni a p..ba! A Nemzeti Tisztánlátó szép akkurátusan mindenkinek megmondta a frankót, lehet bőrt húzni a fogakra, értve vagyok?
verőce21
@zöldszem: (19:33) Volt igénye, aki építette. Egy nyugdíjas drogbáróé volt? Egy ilyen házban lakó egyén már távolodik a való élettől, mint űrhajó a Földtől.
szandokan
@bakurasz: Valóban, ideje lesz már lefeküdnöd, habár nem hiszem, hogy kisgyerek is jár ezen az oldalon, és nem tudna aludni a képedtől:-)
Desischado
Ez a törvény egy kapitális baromság! A kdmp-t kötelezném, hogy egye meg, amit főzött! Ne minket csesztessenek!
Feraj49
Ez egy formája lehet,hogy a Balatonban ne úszkáljanak "ingyenélők". Úgy is már szinte teljesen körbe van kerítve a szállodák lezárt része meg "magánterületek " miatt.Alig van szabad strand. Most a bolt is zárva,idegenforgalom csökkenhet . Pedig elég sokat kellett fizetnie a vendégnek az IFA-ra. A kisboltok árai meg "igazodhatnak" a vasárnapi nyitva tartáshoz,mint az ügyeletes gyógyszertárak,ügyeleti pótlékai.
mate03
@szandokan: A tömeges elbocsájtásban nincs igazad! Nálunk 8 multi cégtől a vasárnap miatt 157-dolgozót küldtek el! Erről miért nem konzultáltak?A Bevándorlás miatt,miért látják szükségét?Ki az a marha aki itt akar letelepedni?Innen csak menekülnek az emberek!
Pálinkafőző Rézüst
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
m.macskosz
@Pálinkafőző Rézüst: ma, 12:57
Ó, engem annak dacára megtisztel a figyelmével, hogy már megkértem: ne tegye.
(tegnap, 21:06)
verőce21
A templomok előterében nyitnak kávéházakat, ahol friss zsömlét, kakaót is, stb. lehet majd kapni. Templom meg minden kistelepülésen van és nincs is rá nyitvatartási korlátozás. :)
Knapp75
@szandokan: Nyugi! Szandokán megint csak tesztel minket és a reakcióinkat!
Ő is tudja jól, mekkora baromság a zárva tartás, mert kicsesz a vásárlókkal és azt is tudja, hogy ha jelentősen csökken egy cégnél a nyitva tartási idő és ezáltal a profit is, akkor kisebb a létszámigény, azaz törvényszerű a létszámleépítés vagy ahol az eleve alacsony létszám miatt ez nem lehetséges, fizetéscsökkentés jön.
Ő a gazdaság szakértője, csak nekünk játssza ám a sík hülyét! :)

Engem még egyszer nem versz át, te huncut kis troll! ;)
Knapp75
Egyébként a hagyományos munkarend szerint dolgozó alkalmazottak mikor tudnak a gyermekükkel elmenni mondjuk cipőt venni?
Fidesznyik nyomik kifejtős válaszát várom a családbarát intézkedésekről! :)
szandokan
@Knapp75: Mert mi a hagyományos munkarend? Szerintem olyan nincs. Mindenki meg tudja oldani azt szombatig bezárólag, hogy megvegyen mindent. Akik egész napos munkahelyen dolgoznak, azoknak van szabadnapjuk is. Minden megoldható, csak akarni kell. A múltkor azt beszélgették az egyik üzletben, hogy végre szabad lesz a vasárnapjuk. Nagyon változóak a vélemények.
Knapp75
@szandokan: Imádom, amikor fullba nyomod a kretént! :)
De engem nem etetsz meg, tudom, hogy csak játszod a hülyét és tisztában vagy vele, hogy a munkavállalóknál mit jelent a hagyományos munkarend! (vagy most eljátsszuk, hogy még sosem találkoztál a hivatalok, bankok és oktatási intézmények nyitvatartási idejével? Oké. :) )

Aha, változóak a vélemények! Miért nem kérdezted meg a beszélgetőket, hogy ha annyira zavarja őket a vasárnapi munka, akkor miért nem kerestek eddig más munkahelyet vagy szakmát?
Vagy miért nem kérdezted meg, hogy miért nem a hét többi napján oldják meg a vasárnapra tervezett dolgokat? Mindent meg lehet oldani szombatig bezárólag, nem?
Meg ugye van szabadnapjuk is. "Minden megoldható, csak akarni kell", nem gondolod?
IQ nuku.

Miért akarja minden selejtes fideszes beosztani mások idejét? Nem tudod véletlenül?
szandokan
@Knapp75: Igen, tisztában vagyok azzal, mit jelent a hagyományos munkarend. Nézzük, amiket felsoroltál: Bankok: 16 óra, hivatalok: 12 óra, másik napon 16 óra, két nap szünet, szombat szabad, oktatási intézmények 13 óra, 14 óra, 17 óra, ez változó. Aha, szóval IQ nuku. Tényleg nem marad idő a bevásárlásra. Valóban nem kérdeztem meg, miért nem keresnek másik munkahelyet, de anélkül is tudom a választ: Nem olyan egyszerű munkahelyet váltani, és a család mellett azért nem jó egy akár több hónapos bevétel kiesés. Egyébként nem pártolom a vasárnapi zárva tartást, mert például az üdülőhelyeken ez elég nonszensz, vagy amikor az ember kirándul, és éppen akar venni valami szuvenírt vasárnap. Én csak annak adtam hangot, hogy a bevásárlás megoldható hétköznap, ugyanis a Tesco pl. 23 óráig van nyitva, de más bolt sem zár be feltétlenül 18 órakor.
Knapp75
@szandokan: Te értetlen, azt kérdeztem, hogy a gyerekkel mikor lehet elmenni cipőt venni!
Ha maga az általános iskola kötelező délután 16 óráig, akkor? Vagy ha a szülő dolgozik 17 óráig minden hétköznap? Elég a kettő közül az egyiknek meglennie. (ha meg délutános műszakban van és este 10-kor végez, akkor eleve nem találkozik egész nap a gyerekkel...)

Amíg a gyerekeknek hagyományos "munkarend" szerint vannak elfoglaltságaik, addig a nem hagyományos időrendben dolgozó szülő helyzete nem javít, csak ront a helyzeten, mert még kevesebb idő marad a közös programokra (pl. vásárlásra)
Jelzem, pont ezzel magyarázták, hogy a kereskedelemben dolgozóknak miért jár a szabad vasárnap! Csak közben elfelejtették, hogy a nem kereskedelemben dolgozó 8 millió felnőtt többségének is nagyrészt vasárnap van ideje a családjával lenni és velük akár vásárolni menni.

Az óvodák és iskolák nyitva tartási ideje a hagyományos munkarendhez igazodott, míg a kereskedelem és a vendéglátás jellemzően pont ellentétes ezzel.
Vajon miért?
Tényleg a kereskedők a hülyék, akik eddig nem vették észre, hogy máskor is jöhettek volna a vevők, "ha nagyon akarnak" és felesleges volt éjszaka vagy hétvégén kinyitniuk?

Nálatok az alkalmazottak milyen beosztás szerint dolgoznak? Őket is kérdezted vagy csak két random eladó beszélgetését hallgattad ki?

Persze szerinted este 11-ig lehet menni a Tescoba egy óvodás vagy iskolás gyerekkel, mert az szolgálja a család és a gyerek érdekeit... Aha.
Tudom ám, hogy most is csak játszod az értetlen fideszest! :)

És miért aggódsz azért, hogy munkahelyváltásnál bevételkiesés lesz?!
Annyiszor olvastam már tőled, micsoda gazdagság van ebben az országban - hála Orbánnak.
Majd legfeljebb nem vesznek 65,000 ft-os csokinyuszit abban a hónapban... :)

Aki vasárnap menne vásárolni, az is a pihenőnapját használja erre, csakúgy, mint az üdülőhelyeken lévő vásárlók. Az a magánügyem, hogy a Balatonon töltöm az időmet vagy otthon a családdal, mindkét esetben a megérdemelt...
Knapp75
Az a magánügyem, hogy a Balatonon töltöm az időmet vagy otthon a családdal, mindkét esetben a megérdemelt pihenőnapomról van szó.

Ha az üdülőhelyeknél megértetted, miért kell megadni a lehetőséget arra, hogy a "hagyományos" pihenőnapon is lehessen vásárolni, akkor már csak egy lépésnyire vagy attól, hogy azok szabadidejét se akard beosztani, akik heti 1-2 szabadnapból gazdálkodnak.
szandokan
@Knapp75: " Te értetlen, azt kérdeztem, hogy a gyerekkel mikor lehet elmenni cipőt venni!
Ha maga az általános iskola kötelező délután 16 óráig, akkor? Vagy ha a szülő dolgozik 17 óráig minden hétköznap?"
Például 17 óra után, vagy szombaton.
eszegfu
@verőce21: Mindentől függetlenül: nagyon szép helyen van ez a villa, szép belül is...na jó lehet, hogy egy kicsit giccses... de tényleg megnézném.
verőce21
@eszegfu: (07:38) A drágakővel kirakott WC-kefét én is szívesen elhoznám "szuvenírbe"!
Knapp75
@szandokan: És ha este 10-kor végez a szülő a délutános műszakban?
Mert tudod ez volt a következő mondatom...
Vagy ha szombaton is dolgozik?
Persze tudom, hogy csak most is játszod a hülyét és csak a reakcióra vagy kíváncsi, te huncut! ;)

Aki szerint a legalacsonyabb jövedelműeknek nem számít, ahogy elvesznek tőlük havi 10,000 ft-ot, annak mondjuk hiába magyarázom, hogy mennyit jelent, ha a szabadideje felét valójában nem tudja szabadon eltölteni...

Egyébként mint gyakorló szülő nem látsz abban különbséget, hogy hétköznap este mész el a fáradt gyerekkel vásárolni vagy nyugodtan hétvégén, "időkorlát" nélkül?
Vagy ez olyan dolog nálad, mint a céged: ott vagy a közelében, de mégsem értesz semmit belőle.
eszegfu
@verőce21: Ja! Kitennéd a falra, disznek?!
verőce21
@eszegfu: (12:57) Nem, mert nem szeretném, ha rokonaim, ismerőseim nem lépnék át többé a házam küszöbét!
Megbíznék egy brókercéget, hogy őrizzék meg jól - számomra. :)
eszegfu
@verőce21: Bolond vagy, már bocs.! Jót nevettem az ötleten.
szandokan
@Knapp75: Hiába szemétkedsz, lepereg rólam. Nix ugribugri :-)) Egyébként meg nem érted az egészet, én nem pártolom a vasárnapi zárva tartást, csak azt próbálom abba az okos fejedbe beleverni, hogy a vásárlás megoldható a többi nap valamelyikén is.
Knapp75
@szandokan: Én meg csak azt akarom a fejedbe verni, hogy nem olyan könnyen oldható meg a többi napon, másrészt meg ne akarjon senki beleugatni a családok (!) megszokott életébe.

Egyébként te hogyan viselkednél valakivel, aki azért játssza a hülyét és hazudozik, hogy másokat provokáljon?
Érdekes módon a beszélgető eladókkal sem közölted, hogy te nem támogatod a vasárnapi zárva tartást és nem mondtad meg nekik azt sem, hogy amit vasárnap csinálnának, az mind megoldható a hét többi napján is! ;)
Inkább itt trollkodsz az ő véleményükre hivatkozva...
m.macskosz
@Pálinkafőző Rézüst: Közben töröltek. Hm, hm! Vajon ki lehetett, aki felnyomott? :)
Pálinkafőző Rézüst
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
m.macskosz
@Pálinkafőző Rézüst: Költői kérdés volt, b+!
Pálinkafőző Rézüst
@m.macskosz: nocsak! Nemtuttam, hogy irodalmi műveket is alkotsz...:)))
m.macskosz
@Pálinkafőző Rézüst: Nekem van papírom az iskolai végzettségemről.
Mindről.
Mind valódi.
Na, de én nem is vagyok fideszes.
Pálinkafőző Rézüst
@m.macskosz: nekem meg arról is van papírom, hogy papírom van! És ezért nem önt el a pír, ha kell valahol a papír, amit nem a pap ír(t)...:)))
Freewolf
A csudát! Majd bevásárolnak szombaton. Na és az éttermek? Ugyan már. Ez túl van lihegve. Nekem se tetszik, de ettől nem dől össze a világ!
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Freewolf: Szerinted felfogják ezt valaha is? Valamiért kell, hogy kitöltsék a tehetetlen dühüket mindig valakiken.
szandokan
@Knapp75: Találd ki, mikor beszélek komolyan, és mikor provokálok, ha annyira tudsz mindent. Majd elé teszem olyankor, hogy Simon mondja...:-)
m.macskosz
@szandokan: Lassan mondom, hogy...
.

Ne kóstolgass, ne fenyegess, felejts el!
.
A cikkre reagálj, ne a kommentemre!
Knapp75
@szandokan: Teljesen mindegy, mikor beszélsz komolyan és mikor provokálsz, ez így összességében egy önértékelési zavaros emberke szánalmas majomparádéja.
De itt legalább figyel rád valaki. ;)
Az, hogy gyenge pillanataidban igazat is tudsz mondani, nem mentség a szándékos hazugságaidra.

Freewolf néven is te vagy a provokátor? Érzed, hogy "megfáradt" a szandokán név és kell az új lendület? ;)
ferii
Miért nem tűnnek el ezek a buta rohadékok a pokolba?Megkeserítik az emberek életét,egyik hülye törvényt hozzák a másik után,és még büszkék is rá! A fő hogy jól járjanak,leszedjék a sápot,a zsíros részeket.Szemét banda !
szandokan
@Knapp75: Nincs több nevem, barátom. Nem csak egyedül én lehetek itt olyan, aki nem vevő a hülyeségeitekre.
szandokan
@m.macskosz: Én is lassan mondom, hogy megértsd: Ne célozgass rám a hozzászólásaidban soha. Te is a cikkre reagálj, és én is figyelmen kívül hagylak, olyan leszel nekem, mint a levegő, habár anélkül nem lehet élni:-)
Freewolf
Nem merészkednék odáig, hogy a hozzászólásokat hülyeségeknek minősíteném, de a vasárnapi zárva tartás rendesen túl van lihegve. Csukva vannak? Na bumm! Azóta pénteken és szombaton járok az Auchanba. Igazán nem erőltet meg!
Knapp75
@Freewolf: Magánügyed. Másnak attól még lehet kellemetlen és bosszantó.
Egyébként @szandokan: sem támogatja a zárva tartást, csak ha nem játszaná az ostoba trollt, még kiközösítenék a fideszesek. (bár nehéz rajta kiigazodni, mikor hazudik éppen)
Freewolf
@Knapp75: Azt hiszem ezzel Orbán a kisvállakozásokat akarta megtámogatni! Ebből a szempontból jó ötletnek tartom. Igaz, magam is jobban szeretném, ha vasárnap is vásárolhatnék, de ha ez a kisboltoknak jó, ennyi kényelmetlenséget bevállalok!
Knapp75
@Freewolf: Persze, benyomta ezt a baromságot pár hete utólag Kövér Laca, erre most átveszed te is. Kéne már nagyon valami értelmes magyarázat, ugye? :)

Azért gondolkozzunk el néhány dolgon:
Hol támogatja a kisvállalkozókat az, hogy éjszaka nem lehet nyitva egy multi?
Ha a kisvállalkozó nem maga áll a pult mögött - mert mondjuk több boltja is van vagy mert inkább a családjával (!) lenne, vagy egyszerűen hosszú évek alatt eljutott oda, hogy alkalmazottaknak ad munkát - akkor neki mennyivel lesz jobb, hogy a konkurenciával együtt ő is zárva tart?
Hol támogatja a nem "boltos" kisvállalkozókat, hogy kevesebb helyen és drágábban lehet vásárolni?
Hol támogatja a nagy boltok kisvállalkozó beszállítóit, ha visszaesik a "nagyoknál" a forgalom?

Kamuznak.
Ráadásul a kisvállalkozásokat már "megsegítették" a trafikmutyival, amivel elvették a dohányértékesítést tőlük, a nyerőgép-üzemeltetést vajnásításával, amely sok vendéglátó egység forgalmát vágta vissza és a NAV-hoz kötött pénztárgépekkel, amivel a plusz költségek mellett még "előzetesen" le is csalózták őket.

És még valami: mivel a kisboltok drágábbak, mint a most sanyargatott nagyobbak, így ha ezután a kicsiket részesíted előnyben, akkor vagy drágábban fogsz vásárolni, vagy ugyanannyi pénzért kevesebbet.
Te bevállalhatsz ennyi "kényelmetlenséget", nem bánom (mondjuk vasárnapi zárva tartás nélkül is megteheted...) de másnak azért ne kelljen! ;)

Bár azt írtad, vasárnap helyett ezentúl pénteken és szombaton jársz majd az Auchanba, így azt is kifejthetnéd, hogy ezzel akkor mennyit is nyer a "kisvállalkozó"!
Levezetnéd nekem? Köszönöm! :)
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 12:26
Ez volt az utolsó eset, hogy reagáltam a gonosz hsz.-odra:
mesélj, hol céloztam rád?!
NE VÁLASZOLJ!
Pálinkafőző Rézüst
@m.macskosz: haggyad mán szegényt, már magával beszélget ...:)))) Csinált már ilyet néhányszor...:))
m.macskosz
@Pálinkafőző Rézüst: Engem is meghülyít már:
"...mesélj, hol céloztam rád?! NE VÁLASZOLJ!"
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Nem beszélgetek magammal, meg egyébként is, nálunk nincs Auchan.
szandokan
@m.macskosz: Rendben, nem válaszolok...:-)
szandokan
@Knapp75: Nem olyan sok itt a Fideszes, hogy félnem kellene a kiközösítéstől:-))
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: debizony, beszélgettél már magaddal, nem is egyszer...Az internet nem hazudik, veled ellentétben...:(((
Naja, oros mellett valóban nincs...:)
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Na igen, két ilyen eset valóban volt, azóta viszont nem. Te jobban csinálod nálam:-)
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Itt sokan vannak olyanok, akik több névvel vannak jelen, miért is lennél pont te a kivétel? Az mondjuk igaz, a többség ügyel arra, hogy egy témánál soha ne legyen két névvel egyszerre...:-)
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: "Az mondjuk igaz, a többség ügyel arra, hogy egy témánál soha ne legyen két névvel egyszerre...:-) "
Monnyuk ez rád nem vonatkozik..."Tedd meg, és fogd másra"! Igazi fideszes korondi vagy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.