Az Állj ki magadért! – Szociális selfie Facebook-oldal remek kezdeményezés. Hatásos, érthető és megdöbbentő.

Azt csinálják a dolgozók, hogy lefotózzák magukat, méghozzá a kezükben egy papírlappal, amin a fizetésük van.

Magyar szociális dolgozók, kezükben a fizetésüket tartalmazó lappal

A létrehozó szakszervezetek azt kérik, "tarts magad előtt egy A3-as lapot, amelyen a következő információk szerepelnek: Munkakör, életkor vagy a szakmában töltött idő, nettó fizetés".

Ők így tiltakoznak a körülmények miatt. Az összes képet itt lehet megnézni.

Frissítés: Megkereste szerkesztőségünket a Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete és az alábbit írták:

A kampány nem az egészségügyi dolgozók, hanem a szociális ágazat dolgozóinak méltatlan helyzetére hívja fel a figyelmet. Az oldalt a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete és a Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete indította, nem a május 12-i tüntetés szervezői.

Szervezeteik egyébként szolidárisak az egészségügyi dolgozókkal is.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Szandokan kolléga szerint aki sokat keres, az majd több nyugdíjat is kap. Nos, ha marad ez a nyugdíjrendszer, akkor lesz pár tízezer fidesz-közeli, aki a sok millás jövedelme után dúskál majd nyugdíjasként...
...és ők vajon mihez tudnak kezdeni majd a nyugdíjukkal?
Szandokan kolléga szerint önmagának is gondoskodnia kell mindenkinek az öregségéről: félre kell tennie...Nos, ebből aztán lehet vigéckedni. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
X-ray
Igen, ez szégyen!
Talán annyira, mint a negyvenvalahány éves korukban korkedvezménnyel nyugdíjba vonult egyének több százezres havi illetménye...
Dr. Felipe
Habony elvtárs meg óránként keres ennyit.
Cicamama55
Aki becsületesen nyugdíjig ebben az ágazatban dolgozta, s napjainkban is dolgozza le le a munkaidejét, éhbért kap nyugdíjként. Na ebből próbáltak volna aktív keresőként akár 10.000Ft-t félre tenni! Na ezen mosolyogjon Balog úr!
m.macskosz
Szandokan kolléga szerint aki sokat keres, az majd több nyugdíjat is kap. Nos, ha marad ez a nyugdíjrendszer, akkor lesz pár tízezer fidesz-közeli, aki a sok millás jövedelme után dúskál majd nyugdíjasként...
...és ők vajon mihez tudnak kezdeni majd a nyugdíjukkal?
Szandokan kolléga szerint önmagának is gondoskodnia kell mindenkinek az öregségéről: félre kell tennie...Nos, ebből aztán lehet vigéckedni. :(
1magyar
Ugye, hogy fontos az Olimpia rendezése, nem az emberek jobb élete a fontos, hanem a pazarlásokra fordított hatalmas összegek!!?
Cicamama55
A hazardírozók kárpótlása, a bérből és fizetésből élő deviza adós keményen dolgozó kisemberek pedig átba...ása! "Hazug az egész magyar kormány, s benne hazug minden fideszes férfi és nő" /Shakespeare szófordulatai. Ma. Magyarországon/
justhpeter
A politikának Magyarországon minden időben az aljasság volt az alapja. Amíg nem lesz elég pénz az országban, nem is lesz tisztességes politikus. Az egészségégügyi és szociális ágazatban, de majdnem minden állam által fizetett ágazatban dolgozók mindaddig át lesznek verve, míg nem viszik kenyértörésre. Szurkolok nekik, mert igazuk van. A szégyentelen fizetésük mellé még pofátlan dumákat is kapnak, mert a mai magyar állami alkalmazásban egy szociális ágazat dolgozója kap 80-90.000-t, egy orvos 150-200.000-t, míg egy mérhetetlenül sötét és demagóg párt- vagy kormányszóvivő 1.500.000.-t.
Kíváncsi vagyok, el fog-e jönni az az idő, amikor egy ilyen szóvivőt a jól kereső közmunkás fog műteni a kórházban ? Az lenne az igazi.
Desischado
Szégyen, ami itt folyik. Ha kétkezi munkás vagy, akkor csak éhbérre van jogod. Hajrá, Magyarország jobban teljesít! A maffia bandának igen!
panellproli
@justhpeter: Ebben az országban rengeteg pénz volt és van, csak nem arra fordítják amire kellene.Össze lehet számolni hogy az a rengeteg ezermilliárdos beruházás ami csak kirakat és kedvtelés célját szolgálta mind az állam felemelkedésére fordítódott volna, mi lennék Európa vezető állam és nem a németek.Ha azt a hatalmas fifikát amivel a pénzeket lenyúlják mind a " keményen dolgozó kisember" érdekében használták volna fel, itt lenne a Kánaán, mindenki azért tülekedne hogy itt élhessen, talán még az amerikaiak is elszégyellnék magukat azon, hogy a legendás amerikai állam egy smafu a mienkhez képest.
mate03
@Desischado: Ilyenkor hol vannak az oldal( fideszes ),rajongói? Verőce21-és tettes társai!?
nemjoezigy
Ezzel szemben: www.borsonline.hu/20150514_meg_mindig_csanyi_sandor_a_leggazdagabb_magyar
amiből kiderül, hogy "A 2015-ös listán szereplők összvagyona megközelítette a 2600 milliárd forintot - ez 160 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit." Ez röviden: miközben az ország és az ország népe szegényedett, addig ez a 100 ember(?) 160 milliárddal gazdagodott, miközben az egészségügy bér problémáját 65 milliárddal rendbe lehetne tenni.
kukac50
Orbán Viktor jobban teljesít! A rezsicsökkentésben is jól teljesít,hiszen a Fidesz 5 éve alatt a rendszerhasználati díj 180 forintról 3218 forintra emelkedett.
Desischado
@mate03: Engem is érdekelne. Ilyenkor bezzeg nagy a kussolás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.