Használatba venné a déli határra tervezett kerítés építéséhez fuvarozók megfelelő teherautóit a Honvédelmi Minisztérium – számolt be az RTL Klub híradója.

A tárca levélben értesítette az érintetteket, hogy ha szükségük lesz rá, akkor a törvény értelmében használni fogják a gépjárműveiket, pénzt pedig nem fizetnek értük.

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mindenkinek!!! Ne legyen igazam de innen már csak egyetlen lépés hogy az egyéni vállalkozókat, a kis, pár személyes kft. bezavarják ,,Holdingba,, ahol egy jól fekvő fütyisz a vezető, innentől gürizhetsz a saját vállalkozásodban éhbérért!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ez már tisztára a kádári idő hadgyaksiaira hajaz, akkor is bevonultatták a teherautókat, oszt. ha nem tört össze még talán vissza is kapta a vállalat, a gyár, de most magánkézben vannak a teherjárművek is, a kenyeret is ki kell ütni az ellenérdekelt vállalkozó kezéből!!!
simmering73
Azok a boldog ötvenes évek. Még hogy a történelem nem ismétli önmagát.
Dr. Felipe
Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a vállalkozók teherautóit.

Elvtársak!

Aztán addig mit csináljanak a vállalkozók míg a teherautóik a "dicsőséges" kerítést építik? Hogy fogják eltartani családjukat ha nem kapnak pénzt érte.
Anna Mária
El-ké-pesz-tő.

Mellesleg: már háború van?
bakurasz
@papa.49: A helyzet egyre durvább! Basszus, mi lesz Magyarországból? Lassan kialakul egy egyveleg a Sztálini Szovjetúnióból és a Hitleri Németországból! Nagy baj lesz Tusványos után! Aki változtatni akart, már elkésett!
Jankó123
@Dr. Felipe: Éltesse Őket a Haza és a Vezír feltétlen szeretete!
:-)
m.macskosz
Az '56-os árvíz, földrengés és romeltakarítás apropóján ez teljesen jogos volt. Na, de most mivel indokolják a rekvirálást?
papa.49
Mindenkinek!!! Ne legyen igazam de innen már csak egyetlen lépés hogy az egyéni vállalkozókat, a kis, pár személyes kft. bezavarják ,,Holdingba,, ahol egy jól fekvő fütyisz a vezető, innentől gürizhetsz a saját vállalkozásodban éhbérért!!!
papa.49
@Dr. Felipe: Na azért a járulékokat természetesen A TULAJ FOGJA FIZETNI!!!
colibri
Varga a nyugdíjak csökkentését lebegteti, ezek a magán teherautókkal akarnak kerítést építeni, mi lesz még itt? Kizárólag azok jártak jól, akik elhúztak az országból!
jancsipapa
Ez bevett gyakorlat . ( Háború idején .) igaz a " Kedves Vezető "nem tud meglenni harc nélkül. ( Na, meg foci nélkül .A pórnépnek meg kötelessége ezt finanszírozni )
verőce21
Egyet már én is adtam nekik.
(De a készen lesz a kerítés, egy árokásót is felajánlok, hátha végső menedékhelyet keresnek abban a 20-25 m-ben a "menekültek".)
kamazuka
Nem tudom ki ír ilyen hangvételű cikket,de nehéz gyermekkora lehetett!
papa.49
@nyanya001: Szerintem a ,,kedves mama,, egy,egy ilyen hír után igen erőse csuklik, lehet már bánja miért nem nyelte inkább))))))))))
bakegya
A felcsutkai mészáros trágya-és gabonaszállítóit.új EU vissza nem térítendőből vásárolt hatalmas traktorait pótkocsistul viszik?-a Tiborckáéknak is van jónéhány kiváló erőgépük.Vihetik azt is.
JAJMÁR
Az se mindegy, hogy akinek elveszik a teherautóját és ingyen, a mekkora jövedelemtől esik el, főleg,ha nem az egyik, hanem az egyetlen munkaeszközét veszik el.
JAJMÁR
@JAJMÁR: Nyár közepén, betakarítási és fahordási és egyéb... időszakban.
kkalman
A pofátlanságuknak nincs határa. A vállalkozóknak legalább egy kevés NATO pengés drótot adhatnának, hogy tudjon mit a gyerekének adni kaja helyett.
paolo006
@nyanya001: büszke lehet mindegyik az undorító féreg kölykére. Szépen megtanították őket a becsületre, tisztességre.
nyanya001
@paolo006: Még meg is érteném, ha valamii olyan rendkívüli állapot lenne,
mint egyhatalmas árvíz.Na de erre a célra ?
Menjenek a vasporosba !
paolo006
@nyanya001:ha olyan helyzet állna elő, a legtöbb ember önként adná amije van. Az tuti. Na ebbe a mérszaros-orbánc félék nem tartoznak bele. De a kerítésépítés nem ez a kategória.
volvós
Ma a teherautód, holnap a házad ( munkásszállónak ), aztán az asszony
a pihenöre térö bakáknak ! Hendecsabi !!! Észnél vagy ???
darwin
Itt senki sem vállalkozik?
Évekkel ezelőtt a polgárvédelem összehívott mindenkit a városban,védelmi gyakorlatot tartottak.Néhány nap múlva megkaptuk a határozatot,hogy a Kft tulajdonában lévő teherautót köteles vagyok térítésmentesen a polgárvédelem rendelkezésére bocsájtani.
prielle
Biztos vagyok abban, aki ezt kitalálta, az sok pénzt kapott érte! Mikor mondjuk egységesen, hogy ELÉG VOLT!
micfild
@papa.49: Ne legyen igazad..
és éljen "rákosi" ??
verum
Lesz még itt ingyenmunkára vezénylés is.
Majd ha ember is kell, katasztrófavédelem címén behívhatnak bárkit.
Jankó123
@nyanya001: ma, 21:49
Holnap a csuti nagy bejelentésre készül. Bejelenti a szükségállapotot?
Jankó123
@darwin: ma, 22:26
Már ezt a nyilatkozatukat is pontosan értem.

"Fidesz: a kisvállalkozásokra épülő gazdaság működik, a multikra épülő nem"

Kisvállalkozásokkal épülő gazdagság.
És ez csak a kezdet!
lópicigáspár
@papa.49: Felénk már hozzákezdtek. A helyi internetszolgáltatónak kellett alávetnie magát egy tényleges szolgáltatást nem végző fővárosi cégnek!
kakaósbögre
alapvetően a törvény lehetővé teszi,rendkívüli állapot,háború,katasztrófa esetén. nem látom át hogy azon kívül hegy ezek a férget katasztrofálisak,jogilag melyik helyzetre hivatkozva hívnák be szolgálatra a teherautókat.
swordigo
@volvós: A te gépeidre is igényt fognak ám tartani:-)
swordigo
@m.macskosz: Ha nem tesznek valamit az illegális bevándorlással szemben, itt is eljön a romeltakarítás ideje.
volvós
@swordigo: + a Lexusodra is...
csak ugy süt belöled a jóindulat !!!
Mézike
@volvós: Nem abban majd a téglát hordják az őrbódéhoz.
verőce21
A kerítés mellett, egymás mellé végigépíthetik maguknak a menekültek lakóházacskákkal. Aztán be is fogaduk őket, meg nem is. Lopni meg majd átjárnak Szerbiába.
verőce21
A muszlim hagyományok szerint minden valaha meghódított, majd később elvesztett földterület örökre az iszlám birodalom részét képezi, ezért azt szent kötelességük visszaszerezni. Spanyolország emiatt (és Magyarország is) megszállt területként van náluk jelölve.
verőce21
A "könyörületet nem ismerő" Oszmán Birodalom nem fog kirekesztő szándékot tanúsítani irántunk, csak remélhetjük.
(Az olyan kicsinyes gondolatok, hogy éppen betakarításkor kell nélkülözni egy teherautót, fölöttébb mulatságos probléma.)
human
A választások előtt meg majd bevezeti Orbán a szükségállapotot. És akkor választások törölve.
silber13
@swordigo: 00:05-re: késztetést éreztél ilyen rosszindulaú megjegyzésre?? mellesleg a névcsere nem oldott meg semmit! A kéz és az írás árulkodik!
papa.49
@volvós: Hogy lenne olyan neki SOHA NEM IS VOLT))))))))))))
papa.49
@lópicigáspár: A ,,központosítás,, mindig a diktatúra előtt jár, mert mindent tudni akar a diktátor))))))))))))
papa.49
@micfild: tegnap 22:43. ra De hiszem él, igaz másik xarzsákban de itt van, és szorgalmasan másolja a régi előírásokat))))))))
nyanya001
Simicska összes járművét igénybe veszik ? :)
Neki lehet árokásó gépe is ... azt is :)
papa.49
Még egy megjegyzés ehhez a hírhez talán a ,,napocskás kamiontól,, kellene rekvirálni teherautókat, hiszen a pacák rengeteg pénzt kapott úgy 2 éve autóvásárlásra, meg amúgy is a kb. 2 ezer db. állományból ha kivesznek 100 at. észre se venni!!!
Vagy vegyenek meg kamionokat rengeteg telepen ott állnak az autók eladásra várva!!!
nezelodo
Bizony nem várható el a munkásőr, párttitkár KISZ titkár múlttal büszkélkedő vezetőinktől, hogy elszakadjanak a beléjük ivódott reflexeiktől. Lehet, hogy a valaha pacifista fidesz újra soroz bennünket, és előveszik az Ifjú Gárda igazolványokat. Már kuncogok előre mert soknak lesz az IG. kívűl, MG, UMG,.Jobbik, Miép, meg mindenféle keresztény szervezeti igazolása. Akkor hogy igazodjak el a gránitba vésett nézeteik között?
nezelodo
Heuréka! Csak nem a Simlicska teherautói rakodógépei, földmunka gépei kerültek célkeresztbe?
Toby
...és még a szocializmust/kommunizmust ócsárolják ezek a mocskos génkupacok !
JAJMÁR
Most hallottam a hírekben, hogy ezt is "félreértelmezték", nem veszik igénybe a teherautókat a kerítésépítéshez, csak összeírják, ki rendelkezik vele, ha netán úgy adódna, hogy szükség lesz rájuk, tudják.

Így nézve elég vicces, hogy a Verőce már adott is egyet nekik, hehe :-D
Toby
Ki kell venni néhány üuemélt biztosító alkatrészt, aután majd dagadt hende a hasán hordja a cuccost a kerítéshez !
lópicigáspár
@JAJMÁR: Összeírják?!!! Akkor mi a fenének van a központi járműnyilvántartás?!!
swordigo
@silber13: @papa.49: @volvós: Nincs is olyan célom, hogy ne ismerjenek fel, elvégre másik névvel is ugyanaz az ember vagyok, a névcsere egyébként is kényszerűség. Kanada már régóta nem enged be minden embert, sőt már a magyar reptéren sem engedik felszállni az odamenni szándékozókat, még meghívóval sem, mert elegük lett abból, hogy főként a romák az ottani szociális ellátó rendszerből akartak megélni, mert büdös volt nekik a munka, és a svédek is már korlátozzák, kik mehetnek, és kik nem. Ugyan Európa nem tartja jó ötletnek a kerítést, de elismeri, hogy valaki valamit elkezdett, még ha ez csak átmeneti is a probléma megoldására.
JAJMÁR
@lópicigáspár: 10:10 Az "összeírást" én sem értem, de lehet, hogy az is tévedés. Levelet küldtek ezeknek az embereknek, hogy szükség esetén elvennék a gépkocsit, de nem a kerítésépítéshez, hanem egyéb indokolt helyzetekben. Ez volt a híradóban.
nezelodo
@swordigo: Megint, hiszen már megvolt 2010-ben! A francba, valakik megint romokat építettek azóta is!?
lópicigáspár
@JAJMÁR: Nem nézek híradót, az egészségem fontosabb! :-)
Mézike
@verőce21: ma 1.47.
Ezt honnan veszed?
Mézike
@verőce21: Van benne valami.
Mégis mit lehet kezdeni egy ilyen néppel?
JAJMÁR
@verőce21: 01:47 Értsd már meg, hogy a muszlim vallás nem egyenlő a terroristákkal, és az pedig nem egyenlő a menekültekkel.
(Hú, de ismerős nekem ez a ragaszkodás az elvesztett területekhez, de nem az iszlám vallásból. )
wagabund
Jéééézusom...ez a megoldás régen is volt, de akkor még dühöngött a legvidámabb barakk..
hadgyakorlatnál saját motorjával hívták be a katonát...
ez már háborús helyzetre hajaz..persze ha a kocsi gazdája marad a sofőr, és nem adják oda valami önkéntesnek, akkor elmegy a dolog...előbb sazbadulnak...ahogy hallom augusztus 31 lett az új határidő...ahhoz biny sok ember, és mégtöbb technika kell..
mint már említettem, a koton árus, és az örömlány(ok) is nélkülözhetetlen(ek)...ott a vezetőfülke..
jó..jó..kicsit izzadtan, büdösen, de üres zacskóval jobb a kedve a versenyzőnek...

ugye?

hajrá építők!
papa.49
Mára kiderült hogy ,,csupán lufi,, volt persze nem annak indult, csak az indulatok láttán visszakozott a ,,csipetcsapat,, na nem végleg, csak színleg, és átmenetileg)))))))
levarosbukta
@papa.49: Ne riogassál! De ha hiszed ha nem már hallottam erről valamit harangozni! Csak legalább addig várjanak míg elmegyek jövőre nyögdíjba.
papa.49
@levarosbukta: Sajnos ez nem riogatás, ez lesz a valóság, aki tudja vigye át a vállalkozását Szlovákiába, mert itt most a ,,kisvállalkozók,, megkopasztása a következő pont a listán))))))))
levarosbukta
@papa.49: Hát az enyémet nehezen vinném át :( :(
papa.49
@levarosbukta: Akkor csak a szerencsédben bízhatsz, sajna...
36
Úgy tudom a honvédelmi törvényben a határ védelme is szerepel. A diplomáciai tárgyalások az első lépés. Meg volt. Hiszen járt itt a szerb elnök. Tovább nyomták ide a menekülteket. A közigazgatási rend ellenőrzése is megtörténik. Itt a faluban a múlt héten volt a rendőrség és az ideiglenes, vagy állandó lakhellyel rendelkező minden polgárt ellenőriztek. Akinek nincs bejelentett lakhelye azt megkeresték és nyilvántartásba vették. Szerintem egy korlátozott számú tartalékos behívás lehet a következő lépés.
36
@Mirabilis: Tippelnék. Wáberer György az ingyen kapott sofőrökért cserébe biztosan rohanni fog a kamionjaival. A CBA pedig a hadtáp lesz.
Alzheimer Fauna
Tanulékony a mi kisgénk! Eltanulta és alkalmazza: Horthytól az "idegenrendészeti eljárást" és a Héjjas-különítményeket, Sztálintól a holodomort, Rákositól az internálótáborokat és most a teherautók rekvirálást is.
bretagne
Megáll az ész! "Ezek" mindent elszajréznak. A földeket is kisajátítják. Én nem adnám, de persze, törvényt hoznak rá, oszt ennyi. Mindent megmernek csinálni, ami nem szégyenlenek. Már pedig semmit nem szégyelnek.
bakegya
@bretagne: @Alzheimer Fauna: @36: @Mirabilis: @papa.49: több ismrős, barát saját erőből alapított ,hosszú évek óta rendben működő cégét vizygálgatják már -a környékemen is-főéeg a szolgáltató és termelőképes párhuzamra feküdtek rá-hol a NAV,hol a felügyelet-többen a külhoni partner hazájába jelentették be már e miatt a vállalkozásaikat.
Törölt felhasználó
Én sejtem, hogy a Wáberer György örömmel fogja rendelkezésükre bocsájtani mindenüket:)
tothjani
Sokkal gyorsabban haladna ha néhány élősködő hivatalnokot is kivezényelnének kerítést építeni.
Jó tudom közmunkások lesznek kiküldve havi 50-ért az élősködök meg a légkondis hivatalban lopják a napot, és a másik osztályról a kávét, mert még főzni is lusták maguknak.
papa.49
@bakegya: Ugyanezt tapasztalom én is az ismeretségi körömben, és ezek az ismeretségek 20-30 éves időszakra nyúlnak vissza, tehát nem hiszem hogy átvernének, és van olyan is aki konkrétan megkérdezte hogy hajlandó vagyok-e utána Szlovákiába menni dolgozni, hát persze hiszen abból élek)))))))))
m.macskosz
@swordigo: "...Bújt az üldözött s felé
Kard nyúl barlangjában,
Szerte nézett s nem lelé
Honját a hazában,
Bércre hág és völgybe száll,
Bú s kétség mellette,
Vérözön lábainál,
S lángtenger felette.
Vár állott, most kőhalom,
Kedv és öröm röpkedtek,
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.
S ah, szabadság nem virúl
A holtnak véréből,
Kínzó rabság könnye hull
Árvánk hő szeméből!..."

Ez a valódi „migránsok” himnusza is lehetne…
Azért írom, hogy „valódi migránsok”, mert bizony sokan nem gazdasági menekültek, képesek taxit fogadni, szállodai szobát foglalni…Úgy tűnik, Magyarországnak kell újra felvállalnia, hogy a moszlimok el ne foglalják „Bécsnek büszke várát”. Hja, hogy már előre megkaptuk érte a baksist?! Nem tudni, hány milliószorosát az építendő kerítésnek, csak elszálltak a milliárdok, mint a füst?! Nem is folytatom, mert felmegy a vérnyomásom, fideszeském! Neked is csurran-cseppen pár garas, hogy ilyen jókat mondasz?
Lepényleső
"Ami a másé,az az enyém,ami az enyém,ahhoz másnak semmi köze." Ügyes kis gondolat-menet,de eddig is ennek mentén cselekedtek - vesztünkre. Vény; privatizáció fidesz módra.
bretagne
@bakegya: Remélem, sikerrel járnak. Ne hagyják magukat!
papa.49
@agnes200: Nem ez a ,,MAGAMIZMUS,, )))))))))
bakegya
@Lepényleső: a zsiványok föloldozó szövege ez-@agnes200: kérdése naívín hangzik-ne érts félre,nem Téged minősíteni van szándékom,hanem elhelyezni a teóriát a már megtapasztalt közmultunk történeti ismereteinek politikai rendszerében-és láss csodát még nem mindíg nem mindenkinek kommunizmus csakkk a magukat kivételezetteknek képzelőknek-ezt egészen pontosan DIKTATÚRÁNAK NEVEZHERNÉNK,DE MÉG AZ SEM-ezt békében HIDEG ÁLLAMOSÍTÁSNAK HÍVJA A JOGVÉGZETT ÉS SZOCIOLÓGIAILAG KIMŰVELŐDNI KÉPESEK CSAPATA-de még ennél is továb kell hogy az elvet ragozzam és már nagyon agódva teszem-mert jogos nak tűnik a FÉLELEM-HADIÁLLAPOTOKAT VÍZIONÁL "AZ ŐRÜLT ELME" ÉS EZT AGRESSZIÓBAN VEZÉNYLI LE,de még mindíg nincs vége-mert nem saját kezüleg-közben elhúz nyaralni-altbit teremtve hatalma nagyságának-és most következik a kalap a szar tetejére-bejelenti a Románoknál, hogy a MAGYAROK AUGUSZTUS VÉGÉRE FELÉPÍTIK A SAJÁT KERÍTÉSÜKET...
Ezt az országot -a mi kis hazánkat-úgy és az nyeli be ettől kezdve AKI AKARJA...DE NEM ILLEGÁLISAN MENEKÜLTEK LESZNEK.
wagabund
egy előző hír úgy szól, hogy..." ingyen használnák a civil teherautókat"...

a mostani hír úgy szól, hogy ..."elvennék, és ingyen használnák a teherautókat"...

csak egy szó különbség, de qurvára nem mindegy...a hatvanas években hadgyakorlat címén ha bevonultatták a pógár pannonia motorját, akkor mennie kellett a járművel, mert ő vezette...de...nem vették el..hogy majd más tönkrevágja(sajnos volt rá példa)

Most nem az öreg, sufniban álló ZUK roncsot foglalják le a nép nevében, hanem a hatvanmilliós Scania kamiont...aztán nézhet a fidesz szavazó, hogy a kedvenc pártja mit tesz az egyetlen vagyonkájával...persze megintcsak a nép nevében..mint tudjuk..

jó...jó...most valaki beszól, hogy ha elvették a hárommilliárdos magánnyugdíjat gond nélkül, akkor mit vagyok úgy oda egy autóért, amit ha tönkrevágva, lelakva, de visszaadnak még az idén..

tényleg, erre nem gondoltam...
ujjééé...akkor szabad a rablás?
Bercifiu
@agnes200: Orbanizmus, Lenini elvekre épülve.
kisangyalom13
Volán teherautóit nem tudják behívni munkára, úgy mint a 80-as években bakonyi útépítésre?
verőce21
@JAJMÁR: (09:29) Kétszer ad, ki gyorsan ad!
bakegya
@Bercifiu: de csakkk a vicctor a és csapata-maffiába szervezetten szorosra zárva fér bele az elosztogatásba(pl most a Lőrinc barát,vagy eltolcsi, vörössegüek) a többi a teknős filosa szerint-DÖGÖLJÖN MEG-akár üsse el egy osztrák nyugger stb.stb...
JAJMÁR
@verőce21: 19:28 Szerintem is, mert mire tényleg szükség lesz rá, biztos elfelejtik, hogy egyszer már adtál :)))
verőce21
@JAJMÁR: Vannak, akik nem a TV híradóból értesülnek az eseményekről. :)
JAJMÁR
@verőce21: 20:40 Látom, és azok így járnak, mint Te :)
Ezt nem tudod kimagyarázni, elsietted :Lol
De ne szomorkodj, max. adsz nekik mégegyet, én pedig hatalmasat nevettem rajta :-D
verőce21
@JAJMÁR: Meggyőzni úgyse tudjuk egymást, de legalább pörög a topik, dől a lé a propi-nak :)
JAJMÁR
@verőce21: 22:02 Nem, tényleg nem tudsz meggyőzni, hogy adtál nekik egy teherautót, mert ezt még te magad se hiszed el :)
Tudod, a sánta kutya esete forog itt fenn :) Jó éjszakát :)
verőce21
@JAJMÁR: Az a baj, hogy neked a gyakorlati élethez semmilyen mintád sincsen.
Kik csinálják a híreket, mikor jelennek meg azok a nyilvánosság előtt? Mennyi háttérmunka, logisztika szükséges egy ilyen munkához?

Csak azt a néhány katonai járművet láthatod a területen, akik a határsávban dolgozhatnak. De az alapanyag ellátásukról már eddig is sokan, sokféleképpen gondoskodtak.
JAJMÁR
@verőce21: 22:49 Jó válasz, elfogadható. Kár, hogy elsőre nem jutott eszedbe :)
Szóval elfogadom válasznak, de nem változtat az álláspontomon.
Neked fogalmad sincs, hogy nekem milyen mintáim vannak a gyakorlati élethez :)))
verőce21
@JAJMÁR: 811.01) Jó éjszakát! Álmodj teherautókkal! :)
wagabund
@nyanya001: 14.47..

ne történjen meg, de szerintem ezekből a gyerekeből lesznek az igazi brutális felnőttek...nagy arcuk lesz már fiatalon is, ezek fogják verni a tanáraikat, az osztálytársaikat, és az öregeket, persze csak unalomból.

szép új világ jön..
nyanya001
@wagabund: Gyerekek végezték ki az Aszad-rezsim 25 katonáját az Iszlám Állam nevében a szíriai Palmüra egy ókori amfiteátrumában a terrorszervezet egy új videójának tanúsága szerint. Az világörökségi helyszínen több száz néző lehetett szemtanúja a kivégzésnek.
Horovitz Ernő
Gratulálok!
Ennél nagyobbat ebben az évezredben ballibsi weboldal még nem hazudott!
Pedig van praxisuk rendesen! :)
wagabund
@nyanya001: azon a videón elborzadtam...
...ez a jelenség már több, mint intő jel...
...na ez az, ami ellen nincs kerítés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.