A tavalyi bérpótlék után idén bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók, ami elérheti a 68 ezer forintot is – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A szakmai szervezetekkel történt egyeztetés alapján a tavalyi bérpótlék szétosztásának elve az volt, hogy lehetőség szerint az egész szociális szféra részesüljön belőle. A mértéke pedig 6 ezer és 16 ezer forint között volt – mondta a szakpolitikus.

Idén a szakmai konzultáció nyomán arra jutottak, hogy elsősorban a magasabb végzettséget, illetve szakmai tapasztalatot igyekeznek elismerni. A napokban először folyósítandó bérkiegészítés mértéke 1500 és 68 000 forint közötti, a 93 ezer szociális dolgozóból 63 ezer kapja – tette hozzá az államtitkár.

Nem tartható fenn tovább az az állapot, hogy a főiskolai, egyetemi szakképesítéssel rendelkező szociális munkások annyit keressenek, mint egy szakács vagy karbantartó – szögezte le Czibere Károly. Hozzáfűzte: a bérkiegészítés szektorsemleges, azaz független attól, hogy állami, önkormányzati, egyházi vagy civil fenntartója van-e a szociális intézménynek.

Czibere Károly elmondta: a tavalyi bérpótlék és az idei bérkiegészítés után – amellyel a szociális szféra utolérte az egészségügyi bértáblát – a következő lépés az új életpályamodell bevezetése lesz.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Czibere számításai szerint,a tavaly ESETT HÓ MAGASSÁGÁT ÖSSZEKELL ADNI AZ IDÉN VÁRHATÓ HAVAZÁS TELJES MAGASSÁGÁVAL és akkor megkaphatjuk az ÖSSZES FITYISS-es HÓHÁNYÁST cakkkkk -pakkkk!!! COCCIÁLISOK mitől leszünk azt még most rajzolgatják A FALRA VAGY KERÍTÉSRE mittom én...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Én is jobban örülnék ha neki jutna ennyi.
bakegya
Czibere számításai szerint,a tavaly ESETT HÓ MAGASSÁGÁT ÖSSZEKELL ADNI AZ IDÉN VÁRHATÓ HAVAZÁS TELJES MAGASSÁGÁVAL és akkor megkaphatjuk az ÖSSZES FITYISS-es HÓHÁNYÁST cakkkkk -pakkkk!!! COCCIÁLISOK mitől leszünk azt még most rajzolgatják A FALRA VAGY KERÍTÉSRE mittom én...
bakegya
Össze kellene csomagolni már ezt a görény orbánbandát és kitenni a hóra!
verőce21
Nem hangzik már olyan jól ez az "új életpályamodell bevezetése".
eszegfu
@verőce21: Talán a politikusoknak és a parlamenti képviselőknek kellene az "életpálya modell" megalkotása, kb. hasonló tartalommal, mint a pedagógusoknak, e.ü. dolgozóknak.
eszegfu
@EGO: 8:44 Szerintem az EP képviselők dijazását -- akármilyen magas is a mi szemünkben -- nem lehet , ill. nem szabad összehasonlitani a m.o-i keresetekkel.
volvós
Karcsibácsi !! Örülj ennek az 1500.- HUF-nak, ( ~ € 5.-)
és azt kívánom, hogy a mostani árak mellett élj meg belöle !!!
( Jaaaaaa, most olvasom EEMI...akkor kezdem érteni )
Mézike
Örül? Akkor én neki adom az enyémet. De csak az enyémet, akkor már nem fog ennyire örülni...
joopapa
A szakmai tapasztalatot igyekeznek elismerni 1500 forintos bérpótlékkal? De miért czibere karcsik , miért vagy te ekkora seg..ej? Apád is jobb egy kisszéket csinált volna helyetted, legalább lett volna amin megpihen öregségére!!!
ipan54
Jah a Czibere az olyan , hogy örülne 1500 ft-nak ?! hmmm. Nos , ahogyan olvasom ismét "felülről " kezdené, és fogja , ha egyáltalán lesz bérkiegészítés , nem ám az ágynál dolgozó, szociális ápoló-gondozónak , merthogy mentálisan és fizikailag a legtöbb munkát végzik,nem ! Miért is nem lepődök meg .Ezzel nem aztakarom sugallni,hogy nem érdemlik meg a szoc. munkások , de ,hogy a legkevesebbet megint a szerencsétlen ápolók fogják kapni az tuti!
ipan54
na meg persze ,hogy szektorsemleges , hisz , de inkább nemírom le ,mert kitiltanak!
Dr. Felipe
"Czibere örül az 1500 forintos bérkiegészítésnek is"

Elvtársak, a magyar reformok működnek. Szíjj-ártó is nagyon örül mert 30 évesen beköltözhetett a 200 millát érő kecójába.

Gyere haza hülye magyar mert a magyar reformok működnek.
Toby
Bedobtak egy kis csitítást, mire a végére érnek, az fog fizetni, akinek "bértemeltek " !
Czibere is 1500 Ft.ot kapott ? Elfogadta ?
Toby
Amúgy meg szép, hízott, vágásérett disznó ez a czibere mangalicza !
volvós
@Dr. Felipe: 12:49

Igen, egy másik cikkben olvastam, hogy a kurmány hivószavára 11 (!)
fiatal a pár hónap alatt " hazajött"...Gondolom, 1000 - 1200eurós bért hagytak ott
boldogan az itteni 50 ezer Ft-os csábító pénzért...Eszement bagázs ...
Toby
@Dr plágium: Én is relégedett vagyok, ha csak valóban 1500-at kapott ! Remélem bruttóban !
vizinyuszi
Úgy örülnék, ha Karesz és kis társai is annyit vinnánek haza, mint azok, akiknek a jövedelmén, az ilyen semmirekellő fideszes figurák lelkendeznek.
verőce21
@eszegfu: (08:54) Ez jó!
Természetesen ingyenes helyettesítéssel. (ahogy az életpályamodell előírja.)
papa.49
Ez az idióta legalább ne örömködne itt a semmin, hagyná lógva a jó népet a balfaszságaitól)))))))))
evacica
Kíváncsi lennék, hogy akkor is örülne ez a Czibere, ha neki lenne annyi fizetése, mint ezeknek az ebereknek és kapa 15oo Ft emelést? Tipikus eset, mi meg vagyunk az ő fizetésével elégedve, ő meg a mienkkel. Hiába ezeknél a pofátlanság nem ismer határt, lásd havi 47 ezerből meg lehet élni, persze nem nekik!
justhpeter
Egyre jobban elembertelenedő rendszer pofátlan képviselőjének nyilatkozatai csak a közfelháborodás növelésére alkalmas, meg a nagy többség hergelésére.
kkalman
Ennek a gázóra fejű senkiházinak biztos, hogy nem állna egy nyomba a szája, ha 1500 Ft fizetésemelést kapna.
lajospapa
Czibere a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Mindent meg is tett a felzárkózásért, kapjon érte valagrendet!
Desischado
Érdekelne, hogy ennek a herének mennyi a pénze?! Hogy nem sül ki a szeme neki is!
Fradigege
Na, akkor Cibere gyerek, he! Megállapítok neked 47 ezret/hó.
vadsanca
"Nem tartható fenn tovább az az állapot, hogy a főiskolai, egyetemi szakképesítéssel rendelkező szociális munkások annyit keressenek, mint egy szakács vagy karbantartó."
Ezalatt azt értem, hogy nincs szükség szakácsra és karbantartóra mert a főiskolán ill. az egyetemen ezeket is megtanulták és így jogos a bérezéssel kapcsolatos felvetés.
Valójában ez munkahely-csökkentési program? Megéri az országnak?!
Levendula
Ebből a bérkiegészítésből tudnék annyi zsíros kenyérnek valót venni, hogy olyan szép gömbölyű orcám legyen, mint a ciberének?
papa.49
Helyes állami nyakravalót a nyakára a pacáknak, kétlem hogy a nyaka bírná a valaga súlyát))))))))))))
Hari
Ezt a a nagyvonalúságot könnyek nélkül nagyon nehéz megemészteni. Még az is lehet, hogy abból az 1500-ból 4-500 marad is.
human
@Hari: Ja. Ez akkora összeg, hogy talán még különadót is vethetne rá ki a kormány.
Hari
@human: már készül a törvény ! Mifelénk tisztességtelenül senki se gazdagodhasson meg, oszt az unokának abból vegyen 70 millás putrit !
kukac50
Ne a bruttó bért emeljék,hanem a nettó bért!
A bruttóból még több mint felét vissza veszik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.