Elvághatta egy időre magát a magyar politikai és egyházi vezetés a római katolikus egyház feje előtt, ezért elmarad Ferenc pápa magyarországi látogatása – írja a Bors.

Áder János köztársasági elnök még 2013-as vatikáni látogatásakor személyesen hívta meg a pápát, és akkor a 2016-os évet ajánlotta. 

Csakhogy idén nyáron a magyar kormány szögesdróttal és kerítéssel tartotta távol a migránsokat a déli határon. A pápa azonban kiállt a menekültek befogadása mellett, egyszer még háborúnak és gyilkosságnak is nevezte a migránsok visszatartását.

Később a magyar kerítésre utalva kijelentette, hogy előbb-utóbb minden fal leomlik. Arra szólította fel az európai plébániákat, hogy fogadjanak be egy-egy menekült családot.

A magyar katolikus egyház azonban ennek nem tett eleget, illetve nem vett részt a migránsok ellátásában, segítésében. Ráadásul Kiss-Rigó László szegedi püspök úgy nyilatkozott: Ferenc pápának fogalma sincs a magyar helyzetről, pedig nem beván­dorlás, hanem invázió zajlik.

Ezek után nem csoda, hogy Ferenc pápa hivatalos 2016-os programjában Magyarország nem szerepel, ellenben ott van Lengyelország, Örményország és Málta is. 

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Na akkor tessék megvonni az állami pénzügyi támogatásokat a katolikus egyházaktól ! /nem kis összegről van szó /Továbbá az egyházi személyek adómentességét eltörölni , az államtól kapott egyházi személyek nyugdíját megvonni. A keresztény templomok állami felújítását felfüggeszteni. Egyházi iskolákat visszavenni és állami kezelésbe adni. Pápa "elvtárs" már elég sok diktátor van,akik Mo.-nak diktálni akarnak. / pl. Terroristák , Röszkei incidens /
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
Egyébként se jött volna, az egy dolog hogy az Áder meghívta az még nem jelent semmit.
Feraj49
Na akkor tessék megvonni az állami pénzügyi támogatásokat a katolikus egyházaktól ! /nem kis összegről van szó /Továbbá az egyházi személyek adómentességét eltörölni , az államtól kapott egyházi személyek nyugdíját megvonni. A keresztény templomok állami felújítását felfüggeszteni. Egyházi iskolákat visszavenni és állami kezelésbe adni. Pápa "elvtárs" már elég sok diktátor van,akik Mo.-nak diktálni akarnak. / pl. Terroristák , Röszkei incidens /
tökölődő
Úgy dajcstomisan: kijafaszomnak hiányzik ez a vén ember?
papa.49
Kezdődik az ország kiközösítése a civilizált világból))))))))
eugen4402
Rossz volt a kormánykommunikáció, Őszentsége félreértette a helyzetet.
Rogán majd elmagyarázza a vatikáni bíborosoknak, hogy a pápának nem kell a pengésdróton átmászni, őt beengedik a portán... Sőt, ha hoz némi készpénzt magával, még állampolgárságot is vehet magának.
Levendula
És kinek hiányzik??? Maradjon otthon!!!
sokanvagyunk
Talán nem a drótakadályon kellene próbálkoznia...
Eriksson
Először is, Isten színe előtt minden ember egyforma a Biblia szerint, tehát egy pápa nem lehet kirekesztő saját nyájával szemben!
Namármost: Az argentin jezsuita vagy nem ismeri a Szentírást, vagy nem is merek belegondolni, milyen eszméket forgat a fejében. De tudnia kell, hogy Mária országa akkor is létezni fog, amikor ő már rég nem lesz e világon, úgyhogy becses személyének távolmaradása nem fog elvonási tüneteket okozni.
Mivel a pápa a Katolikus Egyház első számú vezetője volna vagy mi, az iszlám vallás erőteljes terjeszkedését nem neki kellene előmozdítania. S más vallásokét sem.
wagabund
a másik(kormány) párt ehhez mit szól? vagy elmennek a pápához megdumálni, hogy nemááábaszki... vagy lebontják a kerítést?...asszem egyik sem, hanem lapulnak...ha nem szólalnak meg, abból baj nem lehet...aztán valahogy csak kihúzzák 18-ig..
a pápához meg írnak egy sajnálkozó levelet..
JAJMÁR
@Eriksson: 09:48 Némi ellentmondás van a hozzászólásodban. Most akkor a pápa lehet kirekesztő és fel kell szólalnia az iszlám terjeszkedése ellen, megvédeni a keresztény hitet, vagy nem lehet kirekesztő, ahogy írod?
JAJMÁR
Az újságíró szerint a kerítés miatt nem jön a pápa, mert ellenzi. A valódi okát nem ismerem, de remélem, hogy még meggondolja. és eljön.
Tudja Ő, hogy oda a legfontosabb elmenni, ahol a legnagyobb az "ínség", és nálunk már minden téren hatalmas, beterít minket a szürkeség!
Eriksson
@JAJMÁR: Ezt írtam: " egy pápa nem lehet kirekesztő saját nyájával szemben! " Itt arra gondoltam, hogy nem tagadhatja meg Magyarországot, bármit is jelent neki egy drótkerítés.

De főleg ne kampányoljon más vallások érdekében úgy, hogy Allahhal szemben kisebbíti a katolikusok Istenét.
Ö a katolikusokat kell, hogy képviselje, Neki a katolikusok Istene legyen az egy Igaz Isten, s ő legyen a keresztények lelki üdvének oltalmazója. Ennyi elvárható egy katolikus pápától.
S neki van képe fenyegetőzni, zsarolni? Az Egy Igaz Isten megbocsájtó, a földi helytartója meg Istennek képzeli magát és ellenségeskedést szít.
Strong
...A Szent Bibliának van több nagyon fontos elve..egyik ilyen a viszonosság elve...
Az azt mondja, hogy tedd azt, amit szeretnél, hogy veled is tegyenek...(de ezt nem szabad félreértelmezni)

Ugyanis ilyenkor annak a szemszögéből is meg kell vizsgálni a dolgot, akivel mindezt teszed. Tehát ő mit tenne veled ellenkező esetben. Keresztényként, szíriában? irakban? jemenben?

szerintem lefejeznének...
JAJMÁR
@Eriksson: 10:31 Dehogy! Teljesen félreérted. A pápa a megbékélésre szólít föl, a kerítések nem a megbékélést szolgálják. A keresztény ember nem ítéli el a más vallású embert, főleg nem, ha az segítségre szorul, hát miféle pápa lenne akkor?
(Hiszen minden embert Isten teremtett.) Egy másik hit csak akkor szoríthatja ki a keresztény hitet, ha az meggyöngül, vagy ha már nincs, és ahol az emberek nem tisztelik a papokat, se a pápát, és nem értik az üzenetét, és nem szeretik a templomaikat, ott nincs hit., vagy nagyon gyenge! Ezért én bízom benne, hogy ellátogat hozzánk a pápa.
Freewolf
Teljesen megértem a pápát! Idős ember, nem tud már átmászni! :-)))))))))))
sünike
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
jancsipapa
@Freewolf: Így van . Próbálkozzon a legális határátlépőn...
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Eriksson
@JAJMÁR: Nem értettem félre semmit.
Ha az iszlám a pápa hathatós segítségével elárassza Európát, itt kő kövön nem marad, a kereszténység megszűnik.
Le kell váltani a pápát, nem alkalmas a keresztény eszmény érdekeinek képviseletére, a kereszténység kulturális értékeinek oltalmazására.
sünike
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Freewolf
@sünike: Azzal beszélhetsz így, aki a pöttyös bögrét először a kezedbe adta, ha már nem védekezett! Te oktatsz ki másokat?
sünike
@Freewolf: Nem az a baj, hogy elmebeteg vagy, hanem az, hogy ebben a liberális világban még hivalkodhatsz is vele. Örülj, hogy valaki legalább megpróbál helyre tenni, gondolom az orvosok már lemondtak rólad. Ép ésszel hidd el felfoghatatlan, hogy mennyire primitív és gyökér vagy. Az agymosottat azért nem írom, mert nincs agyad.
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
@eugen4402: 8:30 Sőt... még a külügy be is kéretheti...
sünike
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@Eriksson: A pápát nem lehet leváltani. Szerencsére.
EcsiAntal
Ne is jöjjön --az is csak pénzbe kerülne --csak egy családot fogadott be ha még ott vannak de szerintem már nem mint ahogy a mi FERENCÜKNÉL sincsenek már --pedig itt is ott is többen elfértek volna --de ez mind csak képmutatás volt semmi több --!!!
sünike
@EcsiAntal: A narancsos brigádnál mennyi menekült pihegett az elmúlt hónapokban?
Eriksson
@EcsiAntal: Nem is való a Vatikánba arab család, hacsak nem szír keresztények voltak.
Eriksson
@JAJMÁR: A német pápát is el lehetett küldeni.
JAJMÁR
@EcsiAntal: Először gondoltam írok, aztán meg, hogy minek? úgyse érted, értetek a cinizmussal terhelt beteg lélekkel igen nehéz! Egy dolog munkál bennetek, a félelem... mert bátrak csak akkor vagytok, ha mások fölött kell pálcát törni!
Gyáva népség vagytok, féltek mindenkitől, elég, ha valaki rámutat valakire és már gyöngyözik a homlokod meg izzad a tenyered!

A menekültek befogadását nyilván nem egyes emberekre kell érteni, hanem a közösségre. A vándornak pedig, ha a házad elé kerül, illik kenyeret és vizet adni. Csak, hogy értsd... nem a pápának, nem a Gyurcsánynak, és nektek se kell őket örökbe fogadni, ahogy szerencsére, benneteket se! Hrrrr... !
A közösségben pedig elférnek, ahogy ti is itt vagytok köztünk :)

Ja, ha Ferenc pápa elétek áll véletlenül, a szátokat csukjátok be!
@Freewolf:
JAJMÁR
@Eriksson: Senki sem küldte el Benedek pápát, ő kérte a felmentését a betegsége miatt.
Eriksson
@JAJMÁR: Igen, persze. sí, da, áno, yes, oui, tak, ja, sim
Rejtö Jenö
@JAJMÁR: Mi a szart hordassz te itt össze-vissza? A Vatikan tudva levö az olasz Mafianak a penzügyi kezelesi Bankja. Nem papolni kell vazeg, hanem cselekedni. Egy Caritas dolgozot sem latok a hatarokon. Akkor bontjuk le a keritest, ha a papa lebontja a "paplak" körülött levö falakat, az USA a Mexico es USA közötti keritest, USrael es Westjordanland közötti 20 meter magas keritest, de sorolhanank mert van belöle eleg. Es ha latnank is a Papat nem hinnem hogy a szankat be kellene csukni, mert ö ugyan olyan zsivany es gane ember mint az USA vagy a Mafia. Vizet predikal es bort iszik!
Freewolf
@sünike: Utolsó eset volt, hogy szóltam hozzád! Nem foglalkozom liberálfasisztákkal!
JAJMÁR
@Rejtö Jenö: 12:45 Fölösleges a maffiáért messzire nézned! Felőlem bekerítheted magad, ha arra járok, majd dobálok be banánt :)))
Peller Anikó
@pápa: 8.28, A cilivizilált világ leigázása zajlik az orrod előtt. Ha a papa kiközösít minket majd nem foguk vele annyit közös ködni. Majd ülünk máshol.
soljanka
Na hálisten újabb közellenség!
Lassan eltűnnek a menekültek, aztán nem lett volna kit utálni.
Ferencünk megsegítette a zembereket. :)
sentinel216
Miért pont a katolikus pápával ne húzzon ujjat köpcös végvári vitéz. Jó pár évtizedig felénk sem néztek a Vatikánból, mégis megvoltunk valahogy.
Csizmás Kond
Drótkerités...ámerikába nem mutatták meg hogy néz ki ?
Eriksson
@sentinel216: Egyelőre a pápa kekeckedik. A spanyolok katolikusabbak azt nekik is van kerítésük.
sentinel216
@Eriksson: Az lehet, hogy a spanyoloknak is van kerítésük, de ilyen irritáló, mindenkivel szembe gyalogoló kormányuk, a diplomáciát a sarki klimóban, távolról ugató futsalista külügyminiszterük nincsen.
Eriksson
@sentinel216: Ferenc pápának ez nem lehet indok. A felebaráti szeretet mindenkire kötelező, ha beledöglik is. Akár magyar m.e, akár arab terrorista. :))
Csizmás Kond
...amúgy ez az egész cikk egy nagy semmi.
Arra hivatkoznak, hogy Áder meghívta és azzal magyarázzák, hogy a 2016-os tervek ben nem szerepel a látogatás...
keresztapa
A Pápa Isten szolgája! Imádkozása a maffia máza a kereszténység uralkodója, Vatikán bankárja maffia támogatottja!
Kedves európai parlamenti képviselők!
,,Elérkezett az óra, hogy közösen építsünk egy olyan Európát, amelynek középpontjában nem a gazdasági élet, hanem a személy, az elidegeníthetetlen értékek szakralitása áll. Európa vállalja bátran múltját, és bizalommal tekintsen a jövőbe, hogy maradéktalanul és reménnyel élhesse meg jelenét. Hagyjunk fel a megfélemlített és önmagába zárkózó Európa gondolatával, és mozdítsuk elő a főszereplő Európát, amely a tudományok, a művészetek, a zene, az emberi értékek, a hit hordozója. Olyan Európát valósítsunk meg, amely az eget szemléli, és eszményképeket követ; megvédi az embert; biztos és szilárd talajon halad, értékes vonatkozási pontot jelentve az egész emberiségnek." A kereszténységet
sentinel216
@Eriksson: Mégis elkerüli a NER országát.
Eriksson
@Csizmás Kond: Arra viszont alkalmas a cikk, hogy apropóján kitárgyaljuk a pápa álszentségét, részrehajlását, alkalmatlanságát.
Eriksson
Most jól ki lett vesézve, hogy mi lenne egy pápa dolga, ha a saját feje után mehetne. De hát a politika nem erről szól. A pápa is csak egy politikus, akinek megmondják, hogy mit tegyen, mit ne tegyen, szigorú szabályok szerint. Kérdés csak az, hogy adja-e hozzá a nevét, vagy se.
keresztapa
különbség.
A Szakrális rendszerben mindenkor
az egyéni lélek Fényminősége határozza
meg a társadalomban betöltött szerepét.
Ez annyit tesz, hogy a legfényesebb lelkű
ember az első számú vezető, s őt övezik
az egyre kisebb fénnyel rendelkező vezetők
gyűrűi.
Az egyénben élő fény nagyon összetett
eredetű, ennek tárgyalása most nem
fontos. A szakrális rendszer akkor és
csakis addig működik egyetemes elvek
szerint, ameddig a fenti elv érvényesül,
vagyis mindenkit fénye, azaz szellemi
ereje alapján neveznek ki pozíciójába.
A Szakrális nemzet alapja a Fény. Az
a Fény, amely az Akváriumban korlátlan
mennyiségben rendelkezésre áll, azonban
a kialakított élettérben annyi fény jelenik
majd meg mindebből, amennyi fényt a
társadalom tagjai és különösen a választott
vezetők képesek a szívükön áttranszformálni.
Éppen ezért az a társadalmi
rendszer lesz élőbb, amelynek a legfényesebb,
azaz a legerősebb szívű vezetői
vannak. Itt a legerősebb azt jelenti, hogy a
lehető legtöbb fényenergiát képesek a
szívükön át a Végtelen Akváriumból a
nemzetüknek juttatni.
keresztapa
A magyar nemzetnek ezen elvek állami
szintre emelésében azért van jó esélye,
mert genetikai emlékezésében évezredekre
nyúló emléklenyomatok vannak,
ahol ilyen elveken működő társadalmakban
éltek. Vagyis a ma Magyarországon
élő egyének tudatalattija szép számmal
hordoz szakrális rendszerekből nyert
emlékeket, amelyek felélesztése által a
szakrális rendszer itt a jelenben is újra
életképessé tehető. A Föld majd minden
nemzetében van ilyen emléklenyomat, így
a rendszer nem csak Magyarországra
nézve igaz.
Rockxy
Nem jön a pápa?
Ne jöjjön.
Se most se később.
sentinel216
@keresztapa: Nem gondoltam, hogy egyházi személy is tartózkodik köreinkben, Bocsásson meg fő tisztelendő úr, veretes sorainak harmadik mondatánál elvesztettem a fonalat. A vasárnapi misére igyekszem pótolni e hiányosságot. A gyóntató székben referálok.
Január
Most nem is aktuális egy ilyen látogatás, rendőreink, katonáink más bokros teendőkkel vannak elfoglalva így nem biztosított Őszentsége maradéktalan védelme.
keresztapa
,,talán legjellegzetesebb zsidó viselet, a vallásosabb zsidó férfiak által viselt sapka, a kpá vagy lkkapedli. (Ez az utóbbi jiddis szó voltaképpen a német Kappe = sapka becézett változata.) A modernebb zsidók (és persze az antiszemiták) sábeszdeklinek (szombati fejfedőnek) gúnyolták, holott a hagyomány szerint állandóan viselni kell. Régente még külön, fekete színű (olykor sötétebb árnyalatú, de szép, színes) hálósapkát is hordtak, hogy éjjel se legyen fedetlen a fejük.
Noha jellegzetesen zsidó ruhadarabnak véljük, a Tóra (Mózes öt könyve) semmiféle előírást nem tartalmaz rá vonatkozóan. Így a sapka viselése nem vallási előírás, csupán népszokás. Zsidó népszokás szerénység kifejezése! Viszont a zsidót a szerénység nem jellemzi"!
justhpeter
Minek jönne ide a pápa ? Mi újat tudna mondani Semjénnek vagy a szegedi megyéspüspöknek ?
Fradigege
Ámen! Teljesen felesleges volt ez az 1000 év. Levédiában kellett volna maradni, ma nem létezne Vatikán. Ennyi! Vagy csak átengedni a törököt harc nélkül, mint manapság, oszt jó napot!
kkalman
Nem történt semmi különös. Ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy a pápa egy világvallás - kereszténység - vezetője, és csak annál a ténynél maradunk, hogy egy állam - Vatikán - államfője, akkor egy államfő lemondta egy másik állam - Magyarország - elnökének a meghívását.
Desischado
Elég nagy szégyen! A szomszédokhoz megy a pápa, hozzánk meg nem! Vajon mennyi szégyent fognak még okozni ezek a maffiózók nekünk?
fekete
Megint a nyugati majmok belokopkodnek a Papa Mo-ba valo utazasara. Emlekszem ra mikor
2. Janos Palt valasztottak meg Papanak,majd a burzsuj hazugok kinyogtek,hogy a Hollywudy
szinesz R,Reagen nyomatta a biborosokat Vatikanban,hogy Lengyel legyen a Papa. Majd
enek hatasara szetverette a nyugati horda K,Europat.Erdekes ennek ellenere is a K,Euro-paiak nyaljak,habzsoljak a Trianoni torvenyhozokat!
kamazuka
Kedves Ferenc Pápa!
Volt egy muszlimjárás pár száz évvel ezelőtt is mikor az akkori Pápa, ígéretet tett,hogy segítségére lesz az európa kapúit védő végvárak vitézeinek.
Akkor ,hogy hogy nem elmaradt a segítségnyújtás.Magyarúl szarban hagyott minket az egyház.Feri!Más megszólításra nem tellik,.mert nem végeztem teológiát .Képmutatómagatartásod megengedi számomra,hogy meséljek arról a 65000 emberről és ez csak németországra értendő,melyeket kivégeztetett munkahelyed,hogy a vagyonuk a vatikánra szálljon.
Ha már kerítésekről van szó Az USA is használ kerítést a mexikói határon,akkor oda miért kell menned?
1magyar
Nem is kell már idejönnie neki, jövőre már Allahhoz imádkozunk.Ő már csak egy átlag ember lesz Európában.
bakegya
Na tessék-most a vén buldog és csapata is Allahhoz fog imádkozni a Magyarok Istenének sorsáért???-A TEKNŐS HARCI TOPOSZA FOG MINKET MAGYAROKAT FÖLEMÉSZTENI!!!-Na, fideSS-birkák lehet tüntetni már a RÓMAI PÁPA ELLEN IS.
eszegfu
@keresztapa: Ezt a hsz-det is meglehetősen elvi sikon irtad. Olyasmit irsz nem szó szerint, hogy ezen elvek állami szintre emelésében jó esélyünk van (nemcsak nekünk), mert van a genetikánkban szakrális emléklenyomatunk, továbbá az a társadalmi rendszer lesz élhetőbb, amelyiknek a legerősebb szivü vezetői vannak. Az állami szintre emelkedéshez valóban kell egy "erős szivü" ember, de nem gondolom, hogy ez O.V.! Persze az is itt a kérdés mit jelent ebben az esetben, vagy Te mit értesz erős szivü alatt? Természetes, hogy a multját senki sem felejtheti el, talán ezért van a történelem az iskolákban is, ebből lehet "táplálkozni", de annyira "hátranézni", hogy u.azt épitsük, mint valamikor volt... szerintem nem tul jó ötlet. Főleg ugy, hogy "kinézünk" magunknak egy kort, korszakot és azt "imádva" megpróbáljuk a mai rendszert olyanná formálni. Tehát a "gyökerek" maradjanak a föld alatt -- mint a fánál -- mert szükségesek, de a fa koronáját már más fazonra lehet alakitani.
keresztapa
Az ország keresztényeinek el kell határolódni a pápától,. mert rasszista kirekesztő magatartást tanúsít a magyar kereszténységgel szemben muszlin szakrális rendszer továbbvivője, lásd a tegnap 17:36- kor írt kommentem, mely
a szakrális egyéni lélek lényegét taglalja. (A történelmet a győztesek diktálják hamisítják meg sajátos fényezésükre.)
keresztapa
DE mitől lenne egy ,, templom ,, szakrálisabb mint a sivatag homokjába dobott kő mellett elmondott IMA? Mi viszont, ha felismerjük az alant említett egyetemes igazságot semmi okunk sincs az egyik épületet a sivatag homokjába ejtett kő mögé vagy elé sorolni. Mert mitől is lenne más a tengerből való csepp mint maga a tenger. Az EMBER kezében van a válasz. Benne van az Egó.

De mi van azzal az építménnyel ami meg sem épült, mégis jelen van és két részre osztja a világot. Százalékokban szinte ki sem fejezhető a kisebbik rész, mégis a kisebb uralja a nagyobb hányadot. Ez a Wall Street azaz a Fal utca. Hát nem érdekes? Egy kicsit hasonlít a Szent Jobb körmenethez amikor a papság vigyázza Szent István levágott jobb kezét. Régen ezt a kezet egy ellopott tyúkért már levágták.

Le kell vetkőzni az álszentség ruháit. Egy kis magyarázat:Az emberi kéz szimbolikusan a Merkur analógiájához tartozik.
keresztapa
Minden Egy. A dolgok csak abban különböznek, hogy létük minősége, létük módja, a létben elfoglalt helyük más. Ez az, amiben egymástól eltérnek. És mindaz, ami a világegyetemben él és van, szükségképpen egybetartozik és a nagy egésszel kapcsolatban áll.

Az embernek megszámlálhatatlan tettre, jelre, jelképre, médiumra van szüksége, hogy az Egyhez vissza tudjon térni, hogy át tudja érezni azt a veszteséget, amit az Egytől való távolsága miatt el kell szenvednie: ezért a Teremtő az embernek az erők sokaságát adta.

Az asztrológia abból indul ki, hogy minden egy. Tudja, hogy a lények és a dolgok egymástól csak a lét módjaiban különböznek. Azt tanítja, hogy minden dolog és lény szükségképpen az egyhez tartozik és az eggyel kapcsolatban áll. Ezért az asztrológia figyelmét azoknak a tetteknek, jeleknek, jelképeknek és médiumoknak sokszerűsége felé fordítja, amelyekre az embernek szüksége van, hogy helyzetét felismerje és az egységbe vissza tudjon térni. Az asztrológia felhasználja az erőknek és a képességeknek az emberben levő sokaságát, hogy az analógiákat világosan lássa, és az analógia segítségével az egységbe tartozás tudatát és élményét felébressze. Kifejezetten hangsúlyozza, hogy „minden fizikai és érzékelhető lény és dolog a szellemvilág lenyomata és a szellemvilágban történt folyamatok ismétlése”. A bolygók mozgása, az állatkör jegyeinek keringése az ideák világára utal: mert a mozgások és keringések értelme ott van. A megfelelések a lények alkatának és a kozmikus helyzetnek analógiájával korántsem merülnek ki. Megfelelés van a táplálék, a növényzet, a föld ásványi összetétele, az emberi tehetség, a társadalmi helyzet, a történeti pillanat, az asztrális légkör, a szín, a szám, a hang, a hőfok, a pára között. A megfelelések száma végtelen. Minden lény és dolog megfelel más lénynek és dolognak, és ez megfelel ezernyi földi, kozmikus, asztrális, ideális lénynek és dolognak.

Erre a lényeget érintő, de rövid felvilágosításra azért van szükség, nehogy valakinek egy...
keresztapa
folytatás. pillanatra is eszébe jusson az újkori, részben a középkori horoszkópiát az archaikus asztrológiával összetéveszteni, még kevésbé azonosítani. Az őskori asztrológia az az archaikus szintézis, amelynek egyetlen titka, értelme, mondanivalója és tanítása van: a világban levő minden lény – állat, növény, ásvány, madár, démon, rovar, elem – valamely bolygó analógiája.

A horoszkóp akár emberi lényre, akár népre, országra, akár a történet eseményére vonatkozzék, nem a földi lénynek, népnek, eseménynek a csillagoktól, vagyis a csillagok helyzetétől való függőségét mutatja. A horoszkóp tulajdonképpen mandala. A mandala a világ képének rajza, amelyben azonban benne rejtőzik a lét értelme is. A mandala olyan képrejtvény, amelynek értelmi megoldása, illetve az anyagi természetben élő ember értelme számára hozzáférhető jelentése nincs.
evacica
Igaza van Ferenc pápának, hogy nem megy egy olyan országba, ahol a kormány gyűlöletet szít, semmi együtt érzést nem tanúsít az elesettekkel szemben, nem csak a menekültekkel de a hazaiakkal szemben sem! Az 4egyház meg hallgat és lapít! Na ez a keresztényi szeretet!
Szeparepa-
De hát szegény jó öreg, derék Farncseszkó pádre miért akar a zöldhatáron bejönni? Hát persze hogy ott a drótakadály miatt nem tud... tessék csak szépen jönni annak rendje és módja szerint repülővel, vonattal vagy busszal (esetleg magánautóval) és nem lesz semmi gond... Ha a zöldhatáron jönne, persze hogy a drótakadály miatt nem jöhet...
1magyar
@Szeparepa-: Azt nem tudom a pápa hogy bírja majd a kelet felé fekve hajlongást - elég idős.
kopeba
A magyar egyszer már felvette a katolikus vallást , most majd az iszlámot . Mit keresne itt a katolikus egyház feje ?
prime777
@evacica: Te felfogni sem tudod szerintem,hogy ha csak úgy engedjük be az országba ezeket a külföldieket egy idő után mi lesz itt.Mit szólsz majd hozzá ha csak úgy bemennek a lakásodba mert nekik az jár,te meg majd kint kucorogsz a laticer-en?
Durva példa tudom.
Majd akkor jusson eszedbe mit írtál itt!Nem vagyok kegyetlen ember de máshol az ilyeneket visszafordítják és van ahol a határ előtt lelövik őket.Mert ezek csak abból értenek.Éppen ezért jönnek Európába mert itt ilyen civilizált emberek vannak akik beakarják őket fogadni.Hatalmasat fogunk szívni.De akkor már késő lesz.
Tiszta trójai faló az egész.Kedvességeddel nem tudod mit szabadítasz a hazára az emberekre.
Komolyan írom ezt most.Abban igazad van,hogy a kormány azokkal sem elnéző akik magyarok.De az ,hogy azért harcolnak ,hogy ide senki ne tehesse be a lábát ezek közül az üdvözlendő.Nem azért mert kegyetlen vagy nem.Hanem mert a jövőnk is függhet rajta.
Ja és nem vagyok se fideszes,se jobbikos,se szoci.
solidedge
Ne feledjük, hogy mi akartuk kiírtani a muzulmán és iszlám vallást. Úgy hívták, hogy keresztes háború. II. Orbán pápa kezdte. A mi Orbánunk is szembeszállt velük.
Rejtö Jenö
@JAJMÁR: valaszolni mar nem erölteted meg azt a pici agyad, csak megint a keritessel dobalodzol. Sötet vagy!
Rejtö Jenö
@keresztapa: jol beszelsz. A zsido röhög a keresztenyeken, mert mig ök a Luziferhez addig a hülye kereszteny egy zsidohoz fohaszkodik , imadkozik;-)))
JAJMÁR
@Rejtö Jenö: 11:02 okt.2.án válaszoltam neked abban a stílusban, amilyenben megszólítottál! De lásd kivel van dolgod, nem kell keresgélned, iderakom újra:

"Fölösleges a maffiáért messzire nézned! Felőlem bekerítheted magad, ha arra járok, majd dobálok be banánt :)))"
Na jó, ha a banánt nem szereted, dobálhatok kókuszdiót is :-D
Rejtö Jenö
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@Rejtö Jenö: 11:24 Annyi butaságot hordasz össze, hogy -bocs- feladom, nem vagy méltó válaszra :(
(De mivel én "jó" vagyok, még egy uccsó tanács neked: ne magadból indulj ki, ha másokat minősítesz, mert az magában hordja a kudarcot)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.