A rossz körülmények és ellátás miatt betegeskednek a gyerekek a tarnamérai iskolában. A heol.hu Heves megyei online lap közöl riportot a település iskolájáról, mely egy 1882-ben épült házban működik.

A riport és közölt fotó tanúsága szerint az épület vizesedik, beázik, a falai salétromosak és omladoznak. A nyílászárók is borzasztó állapotban vannak.

Stadionország szégyene: iskola omladozó, penészes falakkal
Fotó: Lénárt Márton / Heol.hu

Az önkormányzat, mint fenntartó évek óta igyekszik megoldást találni arra, hogyan újíthatnák fel az épületet, de egyelőre reménytelennek tűnik a helyzet.

"A legrosszabb, hogy már a gyerekek is egyre érzékenyebbek a napköziben uralkodó állapotokra, többen köhögnek, gyakoribbak a légúti megbetegedések.

 - nyilatkozta Tímár László polgármester, aki hiába pályázott, nem nyert el támogatást.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Na akkor a szélsőfideszes békemenet-csürhe ha végzett a határon a kerítésépítéssel, mehet iskolát tatarozni. De egyenes gerinccel ám!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Bezzeg a haverok mindenféle sz..rra nyerik el a pénzeket. A kormány ilyen állapotok mellet akarja, hogy több gyerek szülessen.
nyanya001
Lázár megint beszólhatna a stadion őrültnek, , csak kicsit erélyesebben !
leszúrt rittberger
Na akkor a szélsőfideszes békemenet-csürhe ha végzett a határon a kerítésépítéssel, mehet iskolát tatarozni. De egyenes gerinccel ám!
szaboria1
@leszúrt rittberger: Ugyan erre ők nem kaphatók.
eugen4402
Rogán mikor akarja már elkezdeni az új kommunikációs patentek bevezetését? Ehhez a fotóhoz kb. ilyen cikk dukál:
"Heves megyében új iskolában tanulhatnak a kisdiákok. Az ebédlő falait Rubens - reprodukciók és Playboy - címlap másolatok díszítik. A reformétrend bevezetését jelzik az evőeszköz helyett a terítéken szereplő csőfogók..."
zöldszem
János kórház, 2015 szept - még néhány stadiont- most, nekem...
kepkezelo.com/images/8l8jfgc36p3ybxr25yje.jpg

Na jó, a betegek megszűnnek... de a gyerekek is??
Fradigege
Sima a képlet. A szülőknek kellene a sarkukra állni. Nincs pénz? Omladozó falak között tanul a gyerek?! Én ilyen iskolába nem viszem a gyereket. Útlezárás. Mint anno a taxisok. Lincselés, ha valaki hőbörög. Ez nem fog változni. Apuci viszi a gyereket az iskolába és azzal a lendülettel keresztbe áll az úton Többed(!) magával. Ezzel a punci hozzáállással, mert hogy a politikai elit, meg a csókosok. Dögöljenek meg! Útlezárás, balta kézbe fog, a kasza kiegyenesítve, polgármester az erkélyről kilógatva. Szép szavakkal nem megyünk semmire.
Fradigege
A polgármesternek kellene az élre állnia. Ő neki kellene a rendőrkapitányt hülyére verni, ha oszlatni akar a rendőrség. Nyers erőszak az úr. Nem, juj, jaj nem nyertem meg a pályázatot, pedig szóltam, jaj juj. Anyád!
Yoda69
@leszúrt rittberger: Erre nem ad penzt a fideSS a "civileknek"
enslaved
Ez valóban szomorú, de vajon az otthoni körülményeik milyenek lehetnek? A legtöbb gyerek már otthon megbetegszik, mert nem fűtenek a hideg beálltával, és még egy normális cipőt sem képesek ráadni a gyerekre. Bezzeg a műkörömre meg hajfestésre futja a családiból...
Toby
Ugye, hogy naponta bizonyítja a konda, mennyire "polgárbarát" a qrmány ? Ennyire !
Yoda69
@enslaved: A havi 47 ezerbol nehez megelni.
enslaved
@Yoda69: Nem kötelező annyiból élni. A másik meg, hogy a rászoruló gyerekek mindent ingyen kapnak, abból a 47 ezerből lehetne a gyereknek venni egy pár cipőt.
hetöndöe
@enslaved: Hát persze,minden éhező,szegény gyerek anyja hetente jár műkörmöshöz,meg fodrászhoz,a papa meg Lexusban feszít.:-)
Mézike
Nicsak! Éppen minap mondtam, kicsiny városkámnak fűtött gyepes stadionja lesz ám!
Jó is a fűtött gyep, a gyerekek ott fognak tornázni, legalább átmlegszenek a huzatos terem után.
Toby
@Mézike: és milyen új, helyi adónemek várhatók ? A fűtés sincs ingyen.
nyanya001
@enslaved: (15.04) Le sem tagadhatod, hogy "entero" vagy !
Mézike
@Toby: Jó kérdés. Majd kitalálják...:-(
csa-csa
maradjunk már abban, hogy sem a kórházakhoz, sem a kb. 40 éve épült házakhoz, isikhez, ovikhoz azóta sem nyúlt egyik párt sem!!!
adrenalink
@nyanya001: 16:21-re "Bezzeg műkörömre meg hajfestésre futja a családiból" Hiába no, senki sem lépheti át saját árnyékát. Még Sandakán sem.:-)
enslaved
@hetöndöe: Olyanok is vannak biztosan.
enslaved
@nyanya001: @adrenalink: Ez már rögeszme nálatok. Tudok olyan orvost, aki fájdalommentesen gyógyít:-)
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: ne csak fogd azt a sodrófát...:)))))))))
justhpeter
A fideSS szerint demagógia összevetni a lepusztult iskolát a csili-vili stadionokkal. Szerintem is az. Vesse össze a Tarlós által állandóan sírdogáló fővárost az átlagos vidéki falusi iskolákkal. Ha nem lát különbséget, keresse fel kezelőorvosát.
darwin
Mi köze az omladozó iskolának ahhoz,hogy a szülők mire költik a pénzüket?Agyilag zokni fütyiszes demagóg ír le ilyen hülyeséget.
Nem elég,hogy visszük a WC-papírt,szappant,fénymásolópapírt,költünk a jótékonysági bálokon,csináljuk a parkettát,festjük az ajtókat,ablakokat,kerítést,meszeljük a tantermet,csináljuk a játszóteret,még mi is építsük fel az iskolát?Ennyi adó,mint a mi országunkban van és ránk dől az iskola?
adrenalink
@enslaved: 19:19-re Szégyelled a múltad? A jelened sem dicsőbb!:-)
Feraj49
@csa-csa: ma 17.27-re.Persze,mert elvoltak foglalva az utcák átnevezésével."Fontossági" sorrendet kell tartani.Sok "halálgyár,nyugdíjas eltüntető " /kórház/,orvosi rendelő felújítása nem élvez prioritást. Most meg megint "másra" kell a pénz.Lassan már a drótkerítés is Kínából érkezik.Ezentúl csak az a migráns jöhet be az országba,aki hoz magával kerítés drótot is,ha leadta mehet tovább.
agnes200
@csa-csa: lehet, hogy senki nem nyúlt hozzájuk 40 éve, de a többi párt legalább nem stadionokat épített mellette. Ráadásul nem ugyanaz valamihez 40 évvel ezelőtt nem hozzányúlni, és most nem nyúlni hozzá. Továbbá régebben több forrás maradt az önkormányzatoknál.
agnes200
Azzal, hogy mire költ egy kormány, kifejezi, hogy mi neki a fontos...

Persze a fidesz-tévében pedig ezt az iskolát úgysem fogják bemutatni be, nehogy megzavarják a kedves fidesz - rajongók lelki békéjét. Amúgy nem tudom, mit az önkormányzatot emlegetik fenntartóként: a fidesz pár éve központosította az iskolafenntartást, az erre jutó pénz már el sem jut az önkormányzatokhoz, hiszen nem ők a fenntartók. Nem jól tudom?
enslaved
@adrenalink: Nekem nincs mit szégyellnem sem a múltamban, sem a jelenemben. Rugózz rajta csak tovább a cikk helyett.
kkalman
@enslaved: ma, 15:57 Próbáltál Te már megélni 47 ezerből? Ha nem, akkor ez most nem a Te cikked, ahol védeni kell a védhetetlent.
kkalman
@Mirabilis: ma, 17:06 Itt van Tarnaméra képviselő testülete. Egy képviselő kivételével mind független. A polgármester is. www.valasztas.hu/dyn/onk14/szavossz/hu/M10/T101/tjk.html
Biztos hátrány, vagy inkább bukás minden pályázatnál.
Desischado
Stadionokra van pénz, az iskolákra nincs. Ehhez már nem is kell semmit sem hozzáfűzni, mert az eredmény önmagáért beszél. Hiányolom a fidesz fanokat, ilyenkor hol vannak? Lehet védeni a maffia bandát ezerrel!
kkalman
@Desischado: ma, 23:48 enslaved nem elég Neked?
Desischado
@kkalman: De, bőven! Csak csodálkozom, hogy a többiek hol vannak. Ilyenkor bezzeg nagyon csendben vannak!
kkalman
@Desischado: ma, 00:14 Még nem kapták meg a párt utasítást, hogy mit kell mondani.
Szeparepa-
hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
silber13
@enslaved: 15:04_re: műkörmös meg fodrász... Havi 47 ezerből! Hol èlsz te, hogy ennyi marhaságot kaparsz ide??
Toby
@zöldszem: Ilyen egy "polgárbarát" qrmány ! Mocskos, hazug, mutatványos rezsim !
emerencia
@enslaved: tegnap, 15:04
Igen előfordul, hogy a szegénységből eredő társadalmi kirekesztettséget van aki a külsőségek már-már irreális fenntartásával próbálja enyhíteni. Én sem tartom helyesnek ezt a viselkedést de mégis elítélem az általánosítást mert nagyon sok az ellenpélda. A létminimum alatt élők kétségbeesésükben nem tudnak ésszerűen gondolkodni mert valójában nem is lehet. Nem ítélkezhet felettük az, aki szabadon költhet a külsejére és emellett a gyermekei sem szenvednek hiányt semmiben.
adrenalink
@emerencia: Ne kísérletezz vele, reménytelen eset! Tipikus fityiszes gondolkodó, lát 1-2 negatív példát - mindegy, hogy a többség nem ilyen -, és ebből álltalánosít...:(
adrenalink
@emerencia: Ne kísérletezz vele, reménytelen eset! Tipikus fityiszes gondolkodó, lát 1-2 negatív példát - mindegy, hogy a többség nem ilyen -, és ebből álltalánosít...:(
adrenalink
@Desischado: 00:14-re Türelem! Hétfőn reggel 7-re Freewolf beér a munkahelyére, aztán indul a hsz cunami:)))
enslaved
@adrenalink: Egy-két negatív példa?? Nem sokat láthatsz az országból a karosszékedből.
enslaved
@emerencia: Én azt írom le, amiből többet látok, tapasztalok, ez nem feltétlenül jelent általánosítást. A pedagógusokat kérdezd meg egyszer arról, milyenek is a szülők jelentős hányada. Majd ők elmesélik neked.
sentinel216
Tehetetlen polgármester, nemtörődöm lakosság. Nem igaz, hogy közmunkában nem lehetne leveretni a falakról a dohos vakolatot és újat húzni rá. Egy kis cement, egy kis mész ... A közmunkások addig sem az árokpartot kapargatnák.
nyanya001
@adrenalink: A rezsicsökkentésből megmaradt pénzt meg elverik
Vajna kaszinójában ! :)
zöldszem
@nyanya001: ma, 11:52 ..plakát anyunak 100 ezer is összejön...
Baja különleges város, ott mindenki átlagon felül keres...
JAJMÁR
Sok a baj a közoktatásban, főleg, amióta átvette az állam. Leginkább az üzemeltetéssel vannak gondok, - hiszen felhalmozódnak a kifizetetlen eszközszámlák, no meg a KLIK olyannyira lassítja, hogy szinte akadályozza a munkát stb. - meg persze magával az egész rendszerrel, az előíró tantervekkel problémák vannak, amelyekről sokszor kiderül, hogy nem a szakértelemre alapozódnak. Az állam nem ellenőriz, hanem előír! Erről kellene beszélni.

Ugyanis ez így, ez a probléma, amit most Tarnaméra idehozott, felvet pár dolgot: pl. miért nem pályáztak 5 évvel ezelőtt, hiszen eu-s pénzekből az ország iskolái, óvodái megújultak, sőt, újak is épültek. (Mindezek fenntartása, már nem megoldott, mert ez már nem az eu dolga.)

A másik kérdés, hogy miért salétromos a fal, és hova lett a kispórolt szigetelés, miféle kivitelezéssel épült ez az iskola, nem is annyira régen?
A harmadik, hogy miért nem merült fel már ez a probléma akkor, amikor az önkormányzat volt a fenntartó? és miért nem javította ki.

Hiszen Tarnaméra szerencsés település, messze fölötte van lehetőségekben rengeteg másiknak, és az iskola is. Megnéztem a suli weboldalát, nekem tetszik. Bárcsak ilyen lenne minden iskola :)

Persze elhiszem, hogy van olyan sarok ott valahol, amit lefényképeztek.
adrenalink
@nyanya001: 11:52-re Ráadásul lehet, hogy ez a Mikunak tiszta bevétel, mert lassan már minden tevékenység be lesz kötve a NAV-hoz, kivéve a kaszinókat...
adrenalink
@enslaved: Nem tudom, hogy honnan szerzed az értesüléseidet. Nekem van vidéki, Pesti, tanár, tanító ismerősöm. Nekik nem annyira rossz a véleményük a szülőkről. Többségük partnerként fogadja el őket gyermekük érdekében. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy roma gyerkőccel nagyon ritkán találkoznak.
Aki Én
Érdekes, hogy a jól ismert ,,kormányszóvivőknek" az ilyen hírekhez soha nincs hozzáfűznivalójuk.
human
Jelenleg ott tartunk, hogy ha a mennyezeti vakolat omladozik a teremben, azt még nem tekintik balesetveszélyesnek. Gondolom megoldják azzal, hogy másik padba ültetik a diákokat.
Mézike
@enslaved: Br nem vagyok pedagógus, de azért tudom hogy a szülők jelentős hányada igen tisztességes ember, még azok is akiknek nehéz körülményeik vannak.
csa-csa
@agnes200: tudtam hogy jön a de...! egyébként a másik fele is igaz! csak egész egyszerűen nem tudjátok megérteni, hogy nem minden és megint minden az Orbán vétke! van mit a számlájára írni persze! de már a Mohácsi csatát is rávernétek ha lehetne!
kkalman
@Mirabilis: ma, 20:50 Ez a nagy kötődés a pártokhoz, ez se jó. Elveszik az ember, elveszik a közérdek. Mindent a pártérdekek határoznak meg. Akkor inkább legyen független, de akkor valóban az legyen, és ne egy bújtatott, vagy rejtőzködő pártbérenc.
kkalman
@Mirabilis: ma, 21:09 Ezzel a párt támogatott függetlenséggel én se értek egyet, mint ahogy az ötleteddel sem, hogy "hozzák létre a függetlenek pártját"-al se. Az azt jelentené, hogy a függetlenek ismét csak pártérdekek mentén végeznék a dolgukat. Nálam a független, az független, mindenféle pártérdek, támogatás nélkül.
agnes200
@csa-csa: Nem minden az ő vétke. Neki az a nagy baja, hogy teljes tudatában van a rombolásnak, amit ezzel az országgal csinál. És ez megbocsáthatatlan.
csa-csa
@agnes200: rendben. az összes elődei meg hipnózis alatt nem?
agnes200
@csa-csa: Azok "csak" alkalmatlanok voltak. De nem tekintették az egész országot a saját tulajdonuknak.
kkalman
@Mirabilis: tegnap, 19:01 Vagy csak független, akit egyéni választókörzetben választanak, és visszahívható. A listás szavazás megszűnne, és jelentősen csökkenne a választási csalás lehetősége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.