Földi László volt titkosszolgálati vezető szerint Európa háborúban áll, Angela Merkel német kancellárnak pedig le kellene mondania, hiszen nő még amúgy sem nyert sosem háborút.

Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója a Kossuth Rádió Európai idő című vasárnapi műsorában hangsúlyozta: a háború alatt nem azt érti, hogy lőni kell, de "Európát meg kell védeni, mert Európát megtámadták", egy válsághelyzetben pedig "egészen más rendtartást kell kialakítani".

Földi László egyértelműnek nevezte, hogy Európa jelenlegi vezetője Angela Merkel német kancellár, és teljesen alkalmas is a kontinens vezetésére, de – kérdezte – "mikor nyert meg háborút egy nő?". Szerinte ilyen helyzetekben, mint a mostani, lehetőleg érzelmektől mentes, kristálytiszta logikájú válaszokat kell adni.

A titkosszolgálati szakértő úgy látja, Angela Merkel ma gátja egy egységes, "a védelem logikája" szerinti koncepció kialakításának, ezért le kellene mondania, hogy megvédje Németországot és Európát.

A műsor másik vendége, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója úgy fogalmazott: "nagy baj, ha háború van, mert az Európai Uniónak nincs hadserege, nincs felkészülve erre a helyzetre".

A német kancellár lemondását szorgalmazó véleményre úgy reagált, hogy ő nem menne el eddig, mert nem látja, ki jönne Angela Merkel után, ki léphetne a helyére.

Földi László és Kovács István egyetértett abban, hogy Európa külső határainak megvédése nélkül nem lehet megfékezni a jelenlegi krízist.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Akarmilyen okos foldi, azert csak nem o fogja megmondani, hogy mit kene Merkelnek csinalnia, ugye? Es milyen kocos tarsasag ez az Alapjogokert Kozpont ? Plane, hogy meg "strategiai" igazgatoja is van... Hany banatos gyulevesz tarsasagot kell eltartania Magyarorszagnak?
Bar akarki is az illeto, az valoban nagy kerdes, hogy 10 evi kiegyensulyozott kormanyzas utan vajon ki johetne Merkel utan?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Földi László nem hülye ám, azért is távolította el a fidesz.
pbalage
@Butautáló: és szerinted melyik része nem igaz? (nem vagyok fideszes, nyugi van, én nem támadok)
glorianna
de legalábbis súlyos szerepzavarban van
Csizmás Kond
Kérdezték és válaszolt...mi ebben az érthetetlen ?
karma1
Akarmilyen okos foldi, azert csak nem o fogja megmondani, hogy mit kene Merkelnek csinalnia, ugye? Es milyen kocos tarsasag ez az Alapjogokert Kozpont ? Plane, hogy meg "strategiai" igazgatoja is van... Hany banatos gyulevesz tarsasagot kell eltartania Magyarorszagnak?
Bar akarki is az illeto, az valoban nagy kerdes, hogy 10 evi kiegyensulyozott kormanyzas utan vajon ki johetne Merkel utan?
soljanka
Mondjuk Földi a netadós tüntit is a CIA-nek tulajdonította. "Mert azt a magyar fiatalok nem tudták volna megszervezni".
magyarhirlap.hu/cikk/10165/Gyanus_tervek_a_kormanybuktatasra
wagabund
@karma1: ..."Hany banatos gyulevesz tarsasagot kell eltartania Magyarorszagnak?"...

...bár nem erről szól a főcím, de a lényeget kérdezted... választ sosem kapunk.
karma1
@Csizmás Kond: 10.07-re: A cikkbol az derul ki, hogy a rosseb se kerdezte, o viszont megnyilvanult. elmondta a hulyesegeit, Kovacs ur egy kicsit megprobalta enyhiteni, de nekem meg az sem derult ki a cikkbol, hogy ki volt a "kerdezo" riporter...
Butautáló
@pbalage: 1. Azt ami most Európában zajlik háborúnak nevezni csak szónoki fogás, hisztériakeltés. Ez most egy háború miatt történő menekültválság, teljesen más jellegű probléma, mint egy háború. Mindössze félrevezető harsogás egy önjelölt faszagyerek szájából. Éppolyan hazugság, mint a háború elől menekülőket illegális bevándorlóknak titulálni. Az csak propaganda céllal történik úgy! Magyarországon telibe is talált..
2."Mikor nyert meg egy háborút egy nő?" Ezmiez??? Merkel már felmutatott pár dolgot azért és ki ez a Földi, hogy kétségbe vonja, mire lehet képes még? Csak mert NŐ???
3.Az EU-nak van hadserege, úgy hívják NATO. Komoly felszereltségű és (ha az olyan szar szövetségeseket nem vesszük figyelembe mint pl. Magyarország) erős szövetségi rendszer működteti.

Tudom, hogy nem támadsz és nem vagy Fideszes! :) Tiszteletben tartom a véleményed és csak érvelek a te érveddel szemben! Szintúgy tisztelettel!
karma1
@soljanka: Mert a hulye dorzsoltje meg az eletben nem hallott flash mob-rol... Ja, igaz, o mar nem a mai generacio... Csodalkozna, ha tudna, hogy a fiatalok, -de meg a kozepkoruak is - mire kepesek az internetet hasznalva
Csizmás Kond
@karma1: A cikk íme: " Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója a Kossuth Rádió Európai idő című vasárnapi műsorában hangsúlyozta:"
...vagyis kérdezték...ha valaki maga nyilatkozik akkor a cikket is ő írja ...állítólag...
karma1
@Csizmás Kond: JAJ! De szemely szerint ki interjuvolta meg... (Mint pl. a Kalman Olga az O musoraba meghivja es meginterjuvolja a szamara erdekes embereket, en igy ertettem!)
Csizmás Kond
@karma1: Nem tudom de szerintem nem is az a lényeg, inkább az, hogy a sajtószabadság alatt mindenki azt kérdez azt ír azt sugall amit akar és ami legtöbbször háborút idéz.
cs.n.
Ez mai műsor volt, vagy mindig ugyanazokat hívják meg, akik ugyanazokat mondják?
TASzSz
Jól keres ez a Földi! Azt mondja, amit kérnek tőle!
papa.49
Azt akarja osztani ami neki nincs, egy a Merkel meg a németek dolga hogy mikor mond le, kettő minek pofázik bele a nagyvilágba, mikor minden szava a fütyisz szája íze szerint van, háborúban legfeljebb a hazugovics áll a józan ésszel, de már el is vesztette a háborúját))))))))
vukkocska
Ez egy hím-soviniszta. Pálfy József évekkel ezelőtt kijelentette, hogy a nők nem alkalmasak az esti híradó vezetésére. Kezet foghatnak.
Box Hill
Nevezzük nevén a gyereket: megszállásról van szó.

Ne tévesszen meg bennünket az, hogy a megszállások általában fegyveresek. Ez csak azért van, mert a megszálló ellenállásra talál vagy arra számít.
Ha fegyveres ellenállás nincs a megszálló hülye lenne elárulnia magát azzal, hogy fegyverrel jön.
magyarbakancs
Földi László volt titkosszolgálati vezető szerint a bevándorlás kérdésének kezeléséhez először is ki kellene mondani, hogy Európa háborúban áll, Angela Merkel német kancellárnak pedig le kellene mondania.
Pont maga mondja meg baró.
Szerintem a fogára bórt kellene húzni minél előbb nehogy sok hülyeség, beszéljen
palika
Merkel csak szeretne rendet tenni, nem tud, mivel az amcsik zsarolják! A lehallgatási ügy óta mennyi mindent fogtak már rá a németekre? Most a legújabb a vb botrány, s jön a többi is, de egyszercsak nem lesz, de miért van zsarolás? hát a szabadkereskedelmi egyezmény!!! Ezért még rengeteg ember feje fog hullani, mire a végére érnek!!
verum
"...még amúgy sem nyert sosem háborút."
Mondja ezt egy olyan ország polgára, amely ország szintén nem nyert háborút férfi vezetéssel sem.
Butautáló
@Csizmás Kond: Melyik sajtószabadságra gondolsz? Az igazira vagy a magyarra??
Toby
@Box Hill: Csodás "eszmefuttatásod " van ! ( Ne vedd komolyan, mert még rátupírtozol! )

Hogyan is lehetne "megszállni" egy országot kellő fegyverzet és ehhez társuló erő nélkül ?

Mesélj !
Butautáló
@Csizmás Kond: Értem, tehát a magyarra...
Csizmás Kond
@Butautáló: ...szerintem nem csak ráfogod.
Sajtószabadság nincs, ugyanis mindent pénzért írnak tehát ahhoz hogy megfizessék annak kedvezőt kell írni.
A sajtó mindig is kiszolgálta azt akit megnyilvánított. Ma mindenkinek van külön médiája amit az olvasására való buzdítással azzal reklámoznak hogy szabad.
Butautáló
@Csizmás Kond: Amit definiáltál, az a magyar sajtószabadság ma! Az igazi pont az általad felsoroltakat "nélkülözi"!
Csizmás Kond
A külföldi sajtó az ami természetes módon be is sorolja magát valahová, tehát már a megnevezésében benne van hogy radikális, jobboldali baloldali stb...de ha neked ez jelenti a szabadságot az a te bajod.
Box Hill
@Toby: Na ezt a gyerekes kérdést nem vártam.
Leírtam, hogy a fegyveres megszállás feltétele az ellenállás. Ha a megszállandók nem állnak ellen, akkor miért jönne a megszálló fegyveresen?
Alapelv, hogy a természet nem ismeri a vákumot. De a vákum betöltéséhez nem szükséges a fegyveres behatolás. Erre van, mondjuk, százezer példa az élővilágban.
Az emberi társadalomban például a klasszikus gyarmatosítás jórészt fegyveres támadások nélkül ment végbe. Mindig volt elég Merkel, aki eladta a népét afrikaszerte, ázsiaszerte, amerikaszerte, stb.
Szeparepa-
Tökéletesen reprezentálja az egész fizeSS maffia söpredéket ez az agyhalott bélféreg is...
cs.n.
Máskor is szokott nagy okosságokat mondani. Múltkor arról beszélt talán ugyanebben a műsorban, hogy szervezett invázió zajlik Európa ellen, és hasonlók. Szerintem adjanak neki külön műsort, legyen a Kossuth rádiónak is egy Szaniszló Ferije. :)
JAJMÁR
Napok óta nem hallani, hogy áll a helyzet Szíriában, vagy talán már le is győzte a Putyin az összes ellenfelét? Vagy neki se jött össze?
Egyszerűen eltűnt a hírekből!
verum
A történelemismeret egyébként nulla.
Háborút nyertek bizony nők, I.Erzsébet, Katalin cárnő, (akinek vezetése alatt a török birodalom a legnagoybb vereségét szenvedte el) Margaret Thatcher, kapásból.
De egy kis történelemtudással még többet is lehet talán...
wagabund
@cs.n.: 16.16...
necsináldmá...még a végén kap egy kis műsorocskát napi tuti címmel..
Fradigege
Pufajkás spiccli volt. Ő a hidegháborúban szocializálódott. Élete végéig háborút fog vizionálni, mert nem tudja a komcsi beidegződéseit levetni magáról.
justhpeter
Ha választanom kellene, hogy Merkel vagy Földi, bizony Merkel mellett nagyobb biztonságban érezném magam. Már ha félnék.
senkifia68
Hu baszki! Ezt hogy sikerült összehozni? S Z E X I S T A!

A himsoviniszta disznózás is kemény, de attól, hogy egy érzelmei által befolyásoltan hibás döntések sorozatát hozó, de korábban sikeres politikusnőt valaki bírál, miként lesz szexista rejtély számomra.

Már néhány héttel ezelőtt olvasható volt kommentekben, hogy ha Merkel belebukik a bevándorlási politikájába azzal valószínűleg a nőknek, mint elit vezetőknek a pályaalkalmasságát is aláássa jó időre!
Béla bazzmeg! Szerinted?
A nőket csoportosan erőszakoló bevándorlókat pedig meg kell értenünk, mert ők nem szexisták, csak az EU-ba vezető hosszú útjukon nélkülözött szexuális kielégülés hiányában szegényekben tombol a tesztoszteron.
nezelodo
Ez a nyilatkozat nem a Merkelről szól, annak a sorsát maga Orbán intézi!! Ezt a Földit felvették a klubba!! Lehet, hogy ez lesz a második kazettája? Az elsőről megtudták,hogy a ló..szó fidesznyiknek a komcsik a megfigyelés miatt megtudták az anyja nevét. Ezért mi lesz ajándék? Az elsőért az az őrző védő cég volt a jutalom, mert még a röhejes vételárat sem fizették ki, plusz megfejelték néhány milliárdos állami megrendeléssel. Jól el lesznek a klubban a Meggyes T. a vak komondoros, az orosházi Varga, a Sz. I. Attila, stb. meg a klubvezető társaságában. Hogy nő még nem nyert háborút? Kérdezze erről az elvált haverjaikat, meg az asszonyok válóperes ügyvédjeit!
Szóval hívd fel a klubvezetőt, kérdéseidre frappírozott választ más nem adhat csak ő!
karma1
@Csizmás Kond: 11.07-re: ...okoz...Haborut okoz, es nem "haborut idez"... Szted en allitolag nem tudok jol magyarul... Nem baj, de Te sem!...:o))))
Csizmás Kond
@karma1: Szerintem amit én írtam azt én kéne megmagyarázzam nemigaz ?
Az idéz és az okoz között nagyjából az a különbség hogy csak az egyik történik meg a másikat csak hangoztatják.
karma1
@Csizmás Kond: Most egy epuletes nagy baromsagot mondtal, mert ennek a mondatodnak semmi ertelme, de "idezni" irasmuvekbol szoktak , vagy eppen szellemeket ideznek meg, mig a romlott etel hasmenest, a haduzenet pedig haborut okoz...:o)))) Nincs ezzel semmi baj, ma bolcs maradtal volna, ha nem vitatkozol velem, vagy nem degradalsz le folyton, holott nem is ismersz...:o))) Legyen szep napod!
Csizmás Kond
@karma1: Na jó...akkor magyarázd el mit akartam írni.
karma1
@Box Hill: Aha. Ezt a megszallasosdit egyedul talaltad ki, vagy valaki sugott? Akkor csak azt kerdeznem, a sok gyerek, aki a "megszallokkal" egyutt jott, az micsoda? Titkos fegyver? Majd bevetik oket a harcokba, ha arra lesz szukseguk? Komolyan gondoltad ezt?
karma1
@Box Hill: Atyavilag! Tovabb is olvastalak a "megszallasi" teoriaddal ! Mondd, ezt te mind komolyan is gondolod? Honnan tudhattak a most vandorlo "megszallok", hogy nem fognak fegyveres ellenallasba utkozni? Ok az obudai Csodajuliskak? Vagy amikor azt lattak, hogy nem is lovik oket halomra, akkor hatradobaltak a fegyvereiket, es taktikat valtoztattak?

Ja, es melyik megszallas is volt vertelen? Amerika meghoditasara gondolsz, amikor a spanyol , rendkivul keresztenyek majdnem teljesen kiirtottak az oslakossagot, az indianokat? Vagy amikor Dzsingisz kan jott ide , akkor o se hozta a fegyvereit? II Szulejmannak meg egy rohadt csuzlija se volt? Mi tobb, mi magyarok Levediabol szorolapokkal indultunk utnak, nem lovakkal, fegyverekkel, ijjakkal, hatrafele nyilazva?

Na, ennek fuss neki megegyszer...
karma1
@senkifia68: 00/53-ra: Hogy tudd, a "szexista" jelzot nemcsak a kettyintesre hasznaljak, hanem amikor valaki a masik nemmel valamiert nincs kibekulve, (altalaban a ferfiak cikizik, "szoke no" -zik a noket, tehat "szexualis" megkulonboztetest tesznek. Nyugaton , amikor egy atlagos kerdoivet kitoltesz, akkor az elso kerdesek kozott van, hogy "Sex" vagy "Gender"...Ezzel azt akarjak megtudni, milyen nemu vagy. Nalunk erre a kerdesre mar 3 valasz lehetseges: Ferfi, No, Egyeb...) A szexizmusnak itt pejorativ jelentese van tehat, semmi koze szexualis tevekenyseghez.
JAJMÁR
Némelyek még háborút is képesek lennének kirobbantani, csak eltávolíthassák Merkelt. Az erő taktikája. Az okosabbat el kell távolítani, ha már ésszel legyőzni nem tudják :)
A fasorba sincsenek ezek a Merkel mellett :)))))))
(és ehhez semmi köze a nemiségnek, egyszerűen okosabb)
DR Eric CARTMEN
"Mikor nyert meg háborút egy nő?"

Az én kérdésem az, hogy:
Mikor INDÍTOTT háborút egy nő?
Box Hill
@karma1: Ki beszélt itt harcról? A megszállás a megszállandók ellenállása nélkül zajlik. Gyerekük nem csak annyi lesz, amennyit hoznak magukkal.
Elég gyenge a szövegértésed. Téged is könnyű lenne megszállni fegyver nélkül, szellemileg.
karma1
@Box Hill: 14.43-ra inkabb neked nincs semmifele elkepzelesed a megszallasrol, ugy altalaban fogalomzavarban vagy: Irod:

" Leírtam, hogy a fegyveres megszállás feltétele az ellenállás. Ha a megszállandók nem állnak ellen, akkor miért jönne a megszálló fegyveresen?"

Tudod, hogy hivjak a fegyver nelkuli megszallot? TURISTA! Es a turista sem arulja am el, hogy tulajdonkeppen megszallja az orszagot, hiszen nem talal fegyveres ellenallast... Csak souvenir boltokat, ahol jol megkopasztjak...:o)))))
Irod: "Alapelv, hogy a természet nem ismeri a vákumot. De a vákum betöltéséhez nem szükséges a fegyveres behatolás. Erre van, mondjuk, százezer példa az élővilágban." Ha mar ezt a gyonyoru , magad altal krealt axiomat leirtad, akkor azert felvilagosithatnad a gyenge elmemet, hogy mit is ertesz ezalatt, plane "szazezer pelda az elovilagban" .

En viszont az emberiseg torteneteben szoktam altalaban olyat hallani, hogy "Amerika felfedezesekor a hoditok tuzzel-vassal terjesztettek a keresztenyseget, es aki nem tert meg az Ur kebelere, azt felkoncoltak" mondjuk, peldaul... De mar egyszer irtam fent is, hogy a magyarok sem IBUSZ utazas formajaban uztek-olvasztottak be az itt talalt avarokat, hanem bizony nyilazgatva... Lehet, hogy nem akartak megszallni ezt a foldet, de azert a fegyvereiket magukkal hoztak...Ja, meg orban is azt mondta, hogy ezek CSAK gazdasagi bevandorlok, akik nem is a haboru elol, hanem a jobb eletert jonnek errefele. Akkor most megszallnak, vagy melozni jonnek? Vilagosits fel, uram, mert at kell ertelmeznem a magyar tortenelmet!...:o)))))
Freewolf
Valaki, valakik előre eltervezetten szabadították ránk a vadakat! Véletlenül semmi nem történik!
DR Eric CARTMEN
@Freewolf: Persze. Tudjuk. Soros volt. Vagy inkább Gyurcsány nem ? Esetleg nézzél más hiradót is, ne csak az M1-et, és meg fogsz lepődni mi történik a világban ! Ott például ahonnan ezek menekülnek. De érdekességképp. Idén kb 700 ezer menekült érkezett Európába keletről. Magyarországról 4 év alatt 500 ezren "menekültek el " (innen a paradicsomból ) No azokat ki küldte el ???
Freewolf
@DR Eric CARTMEN: Aki az EU-ban vállal munkát, az a munkaerő szabad áramlása EU-s alapérték mentén megteheti. Tehát aki külföldön dolgozik, az törvényes jogával élő munkavállaló és nem menekült!
Miért is jönnek ide Pakisztánból, Irakból, Szíriából, de még Bangladesből is? És Koszovó? Ott milyen háború van?
Érdekes, de Ukrajnából, ahol háború tombol, nem menekül senki hozzánk. Az arab világból érdekes módon jönnek, mikor sokkal közelebb is találhatnának menedéket.

Aki erre azt mondja, hogy ez nem megszervezett, az nem veszi figyelembe ezeket e tényeket!
DR Eric CARTMEN
@Freewolf:"... Érdekes, de Ukrajnából, ahol háború tombol, nem menekül senki hozzánk..." - meg fogsz lepődni ! Hozzánk sehonnan se menekül senki !
nezelodo
@DR Eric CARTMEN: Innen csak elmenekülnek a sajátjaink, és rövid időn belül az idevetődöttek is, legtöbb még megpihenni se állna meg, ha nem marasztalná a Pintér vendégszeretete őket.
kutyahűség
Nem csodálom, hogy ezt az embert már a MSZP is szégyellte, és kirúgta. Oltári mennyiségű és minőségű baromságokat beszél. AM először is nagyon is racionális ember, fizikus végzettségű. Amikor megszólal, minden mondata a a helyén van. Okos és jó ember. Ezt nagyon kevés politikusról lehet elmondani. A mieink közül kb. majdnem senkiről.

Földi helyében befognám a szám, és nem harapnám azt a kezet, amelyik etet. Mellesleg nem égetném magam, hogy mekkora észlény vagyok töriből. A történelem nagy korszakai szinte mind egy-egy nagy nőhöz köthetőek. Okos és jó vezetőhöz. Sajnálom, hogy Földi ostoba és esztelenül gyűlöli a nőket, de ez egy lélekgyógyászra tartozik, nem ránk.
Freewolf
@DR Eric CARTMEN: És érdekes módon Ukrajnából senki nem menekül sehová. Hogy is van ez? Vagy őket már nem érte el a titkos háttérhatalom?
verőce21
"a multikulti megbukott” - vagy mégsem? Mostanában olyan bizonytalan vagyok.
krumpli
ÉÉÉÉSSS Walaki más !!! NA ITT A GOND !!!
verőce21
"Szászországban függetlenségi mozgalom indul: elszakadnának Németországtól és az Európai Uniótól.
Festerling a hétfő esti tüntetésen felszólította a kormányt, hogy Szászország tegyen lépéseket a Németországtól és az Európai Uniótól elszakadás irányába, mert Berlin bevándorláspolitikája lehetetlenné teszi az ország megvédését.”
krumpli
Káosz, zűrzavar, tehetetlen döntéshozók, egymásra mutogatás.. Miközben már több százezer ismeretlen lepte el Európát... akikről semmit sem tudunk... !!! Mint a Métely belülről falják majd fel Európát. Nem kell atom, légicsapások, semmi... A kényelmünkkel önmagunk sírját ástuk meg... 44-vagyok félek én még látom hogy dől romba az egész.
Senki sincs Európa élén, és ez a halálunk !
Egy Ateista...
karma1
@Freewolf: Ha mar az Union beluli szabad munkaero-vandorlasrol beszelsz, akkor az az 500 ezer "magyar vandor" HOVA IS FIZETI AZ ADOJAT??? JA, HOGY ANGLIANAK, es NEM orbannak???

Tobb kerdesem nincs, te nagyokos!
Freewolf
@karma1: Ez az Unios jogból következik! Tetszettek volna akkor ezen elgondolkodni!
karma1
@Freewolf: Aki elment az orszagbol, az mind azert ment el, mert egyszeruen nem kaptak otthon munkat, nem volt fix megelhetese a csaladoknak. Emlekezz ra - bar eleg ciki most, az emuttotev ismereteben - hogy orban legnagyobb igerete az 1 millio uj munkahely volt! A kozmunka az NEM igazi munkavegzes, ezt te is tudod. Akik pedig elmentek Ma.o.-rol, es mashol megtalaltak a boldogulasukat, hulyek lesznek visszamenni nyomorogni, a bizonytalansagba, amikor volt jo szakmajuk, kepzettseguk, csak epp elfogyott korulottuk a levego otthon.
Egyebkent mi az, ami az Unios jogbol kovetkezik? Jogod van az union belul barhol munkat vallalni, viszont a befogado orszagnak is joga van nemet mondani. Ha viszont befogadnak valakit, mint Anglia tette a rengeteg magyarral, akkor a munkavegzesuk utan OTT adoznak, nem az Unionak. Viszont, ha betegek lesznek, akkor a szuper angliai korhazakba kerulnek, nem a lerobbant elfekvokbe, amive orban zullesztette a magyar egeszsegugyet.
karma1
@verőce21: 20.37-re: Aztan megis mi a sz@rbol elnenek meg, kivel kereskednenek, ki vedene az elszakadt orszagukat? Nem mindenkinek sikerul letrehoznia egy Monacot, Lichtensteint, vagy masik torpeallamot - ezek egyebkent is csak penzmosasbol elnek, mert maskepp nem letezhetnenek...
verőce21
@karma1: (21:32) A szász hercegségek és választófejedelemségek mindig jól megéltek kereskedelemből, vámokból és bányászatból, 844 óta. Nem lehetetlen helyzet ez most sem. Valószínűleg kikalkulálták ők már többször, mint mostani "elmaradott” NDK-s országrész, 15% körüli munkanélküliséggel, hogy jobban is meg tudnának élni, mint a nagytestvérrel.
Nagyobb mennyiségben termelnek lent, repcét és komlót. A bányászat az Érchegységben jelentős: drágakövekből találnak jáspist, achátot, ametisztet, topázokat, turmalint és hegyi kristályokat. Ezüstbányászat van Freibergnél, bányásznak még vasércet, ólmot, cint, Altenbergnél, szenet az úgynevezett Plauenscher Grundon, Zwickau, Zittau, Colditz és Rochlitz körül, arzént, kobaltot stb.
Fejlett a gépgyártás, hangszergyártás, óragyártás, porcelánipar.
Amikor én Drezdában voltam egyetemista, virágkorát élte a város. Ma árnyéka akkori önmagának.
Nem drukkolok nekik, hogy elszakadjanak, félreértés ne essék! De egyik olyan egyébként is félszuverén állama Németországnak, akik egyedül is megélnének. (Aztán ott vannak hasonlóan a bajorok is…)
pistapapa
A női nemet nem kellett volna megkülönböztetni,a többiben egyetértek vele.Nagyon csúnya dolgok történhetnek Merkel asszony "jósága" miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.