Az utóbbi napok viharai után a szocialisták két korábbi elnöke megegyezett abban, hogy ők ketten igyekeznek újra megújítani a pártot - értesült a Propeller szocialista forrásokból.

Az állítólagos egyezségnek két eleme van. Az első szerint megpróbálják lecsendesíteni a következő hetekben a pártot, elkerülni, hogy a november végi kongresszuson palotaforradalom menessze Tóbiás Józsefet. A második elem arról szól, hogy a jövő nyári tisztújító kongresszuson ők ketten párban indulnának a pártelnöki és a választmányi elnöki posztért. A két korábbi pártelnök számára ez nagy visszatérést jelentene. Mesterházy Attila a pártelnöki, Hiller István a választmányi elnöki posztot ambicionálja.

Forrásaink úgy látják, a pár hete Tóbiással szemben elindult elégedetlenségi hullám nem tervezett forgatókönyv szerint történt, hanem spontán reakció volt. Mára egyre többen úgy látják, hogy ez ártott a pártnak, ezért nyugalom kell, a közösen indulni készülő két jelölt pedig éppen ezt ajánlja.

Tóbiás inkább háttérember, szervező, és nem vezető – így értékelik tevékenységét. Sokan elégedetlenek amiatt, hogy eladta a párt ingatlanjainak jelentős részét. A dühöt táplálja, hogy a vevő Csányi Sándor és az OTP egyik leánycége, emiatt az MSZP a Fidesszel együttműködő párt képét mutathatja a nyilvánosságnak.

Az MSZP előtt súlyos kihívások állnak. Sok az adósság, a frakciótagok jó része másfél év elteltével is ismeretlen maradt, a Jobbik pedig jelentősen megelőzte őket. A mostani mozgolódás fő oka az, hogy az elvesztett első, majd második hely után, ha a DK mögé szorulva lecsúsznak a dobogóról, azt a párt valószínűleg már nehezen viselné el.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Ez igen. ez oltári ötlet. Igazi MSZP-és megoldás. Ez a párt fogja majd leváltani az Orbán rezsimet? Ezt még Ok maguk sem gondolják komolyan.
Ebben az országban csak akkor lesz kormányváltás ha megértik, Gyurcsány nélkül nem tudják megcsinálni. A "vezír " nemfél senkitől úgy mint Gyurcsánytól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adrenalink
Mesterházy már tandemezett Bajnaival. Köszönjük a fityisz 2/3-ot...
vonotok
Ez igen. ez oltári ötlet. Igazi MSZP-és megoldás. Ez a párt fogja majd leváltani az Orbán rezsimet? Ezt még Ok maguk sem gondolják komolyan.
Ebben az országban csak akkor lesz kormányváltás ha megértik, Gyurcsány nélkül nem tudják megcsinálni. A "vezír " nemfél senkitől úgy mint Gyurcsánytól.
wagabund
van egy ingyenes ötletem az emeszpé részére..a Tóbiás nélküli új vezetés tegye ki a különböző gyűléseken Gyurcsány fényképét -példaképünk-aláírással..

jönni fognak az emberek hosszú tömött sorokban...

na, jó ötlet?
naugye.
adrenalink
@vonotok: 15:10--re Gyurcsányalatt a költségvetési hiány 7% felett volt, az államadósság 20%-kal növekedett! Nem hat meg, hogy elismerte, hogy hazudott, bármikor megismétli. Látványpékséget üzemeltet. Ő csak egy unatkozó milliárdos...
keresztapa
@eszegfu: A száját tartotta Majkának ez nagyon látszódott a felvételen, ezen akadtam ki! Az arca meg az átélést fejezte ki Csonkának. Ez meg az én meglátásom, Csonka miért nem tiltakozott, a szájcsók után egy erőteljes pofonnal, mint ahogyan a hölgyek szoktak? Nemkívánatos közeledésnél.
keresztapa
19:33-as komment tévedésből került fel erre a helyre. Bocsi
keresztapa
,,Tóbiás inkább háttérember, szervező, és nem vezető – így értékelik tevékenységét. Sokan elégedetlenek amiatt, hogy eladta a párt ingatlanjainak jelentős részét. A dühöt táplálja, hogy a vevő Csányi Sándor és az OTP egyik leánycége, emiatt az MSZP a Fidesszel együttműködő párt képét mutathatja a nyilvánosságnak.

Az MSZP előtt súlyos kihívások állnak. Sok az adósság, a frakciótagok jó része másfél év elteltével is ismeretlen maradt, a Jobbik pedig jelentősen megelőzte őket. A mostani mozgolódás fő oka az, hogy az elvesztett első, majd második hely után, ha a DK mögé szorulva lecsúsznak a dobogóról, azt a párt valószínűleg már nehezen viselné el.". Mesterházy - Hiller, Kovács, maga az Ó kor, Hiteltelen bukott személyek, vagy Bukfenc mindent tud? Bohóc parádé!
Hofipisti
A 2013. október 23.-i Műegyetem előtti baloldali tüntetés után Mesterházynak semmi keresnivalója bármiféle, magának még jövőt leképzelő párt élén. Akkora labdát, mint amit ő kapott ott a résztvevőktől, akik "Összefogást!" skandáltak, ritkán kap politikus. Ahelyett, hogy sutba dobta volna az előre megírt (!) beszédét, s meghirdette volna ő is az "összefogást", ragaszkodott a felolvasáshoz, majd este elmesélte a kameráknak, hogy a DK-sok nem hagyták elmondani a beszédét. Bizonyíthatom, hogy ez nem igaz!
Mesterházy - akkor - nyeretlen kétévesként elkövette élete hibáját, jobb lenne, ha ő is vendéglő avagy más foglalkozás felé keresgélne. Politikusnak nagyon nem való!
Desischado
Ahelyet, hogy tényleg összefognának Gyurcsánnyal, akitől félnek a fideszesek, és okkal, még mindig a helyezkedésről szól a nóta. Sajnos, ez bizonyíték számomra, hogy megélhetési politikusok! Csak az érdekli őket, hogy ki ne bukjanak a Parlamentből! Mégegyszer írom, sajnos!
eugen4402
Attól tartok, most már az MSZP és a DK összefogásából sem lehetne eléggé ütőképes (esélyes) választási erőt létrehozni. Nem csak a megszámlálhatatlan álbaloldali (vagy csak simán Orbán-ellenes) szekta viszi el a szavazópolgárok tömegeit, hanem a Jobbik kiválóan ötvözött jelszavai is vonzóbbak, mint a hagyományos baloldal tétova útkeresése. És akkor még nem számoltunk az egyre növekvő számú (a politikától megundorodott) bizonytalanokkal. Tényleg sajnos!
nanemondd
Nagyon jó úton jár a maszop, ha a régi bukottakat futtatja tovább, az eltűnésülhöz!!
vonotok
@adrenalink: Megértem,hogy benned ez a kép maradt arról az időszakról. De sokan vagyunk -hála az égnek - akik más képen gondolna történelmünk ette az időszakára.2006 Astoria, fekete golyóálló limuzinon menekülő Orbán , aki össze ugrasztotta a pesti tüntetőket. Amikor közel voltunk egy beteg ember által előkészített államcsínyhez. De ha akarod tudnám még folytatni a bűnéit, van bőven.
adrenalink
@vonotok: Ti érzelmi alapon voksoltok, én meg a makacs számok, tények alapján. Nem akarok több stadiont, de 40 cm-es kilátót, Kőröshegyi völgyhidat, meg értelmetlen alagutakat az autópályán sem.
Míg Orbán az országot, addig Gyurcsány a baloldalt osztja meg, és jelentős szerepe volt a fityiszes 2/3 létrejöttében!
Freewolf
Tényleg, most komolyan! Nem mindegy ki rágja a gittet az egyletben?
soljanka
Hmmm. egy primadonna, meg egy okoskodó.
Mindegyik leszerepelt már.
Vannak ott értelmesebb figurák is. Nem azért, mert Hiller hülye lenne, de ő már miniszterként is megbukott, mert csak egy területre képes fókuszálni.
vonotok
@adrenalink: Azért abban a 2/3-an az SZDSZ is nyakig saras volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.