Giró-Szász András volt államtitkár a napokban leadta úgynevezett záró vagyonbevallását, melyben semmilyen céges érdekeltség nem szerepelt. Csakhogy ez nem felel meg a valóságnak, mert Giró-Szász András, aki a továbbiakban a miniszterelnök belpolitikai tanácsadója lesz, november elején csendben visszavásárolta korábbi cégének, a Strategopolis Kft.-nek a 70%-át.

A hvg.hu szerint a trükközés még csak nem is szabálytalan, mert nem kötelező naprakész adatokat szerepeltetni a vagyonbevallásban:

Bárki trükközhet azzal, hogy nyitó bevallása után egy nappal vesz egy céget, a záró előtt egy nappal pedig eladja, így a dokumentum hallgat a vállalkozásról. Giró-Szász úgy teljesíthette tehát az előírásokat, hogy a közzétett vagyonnyilatkozat érdemét tekintve mára már megtévesztő.

Vagyis arról van szó, hogy Giró-Szász azt az állapotot tüntette fel a vagyonbevallásában, amelyben előző cégei már nem, új cége pedig még nem jelent meg:

Az exállamtitkár ősszel alakította át cégcsoportját. Előbb októberben eladta a szállodabizniszben érdekelt Safe Port Project Kft.-ben levő tulajdonrészét, majd novemberben visszaszállt régi cégébe, amit 2014-ben hagyott ott. Leadta közben a vagyonnyilatkozatát, amiben a Safe Port már nem, a Strategopolis még nem szerepelt.

A Strategopolis Kft.-ről egyébként annyit kell tudni, hogy nagyon jól szerepel közbeszerzéseken, s tulajdonosai csillagászati mértékű osztalékot vehettek ki belőle az elmúlt években.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Hogy is mondta @enlaved? Tisztességes munkával, 10 hónap alatt meglehet keresni 13 millát...meg ! sőt! még ráadásul többet meg is lehet spórolni belőle...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
Hogy is mondta @enlaved? Tisztességes munkával, 10 hónap alatt meglehet keresni 13 millát...meg ! sőt! még ráadásul többet meg is lehet spórolni belőle...
pbalage
@zöldszem: úgy tudom a vízvezetékszerelés is nagyon jól jövedelmez.
dr. prédikátor
@pbalage: SŐŐŐŐŐT! A gázszerelés és gázbuvárkodás meg a szotyi köpködés még jobban jövedelmez!! A seggnyalás meg mindent visz!!!
JAJMÁR
Szerintem nem ügyes. Gátlástalan és pofátlan.
Csöpögős hosszú nyelvű, brrrrrr :''(

A nép pedig mulya!
Toby
Egy mocskos patkány, semmiben sem különbözik a fajtársaitól, az egész ország másból sem áll, mint birkaügyeskedésekből !
" A magyar reformok működnek" ! Hát hogy a p***ába ne !
zöldszem
@pbalage: óóóóó van olyan is akinek non-stop széjjel volt a lába, és egész Tokaj a nevére került. Van az országban egy-két jól jövedelmező "munka"...
zöldszem
@Clavigo: Ja, csak azt nem tudom, miért nem az ilyen szarháziak a pénzügy miniszterek...
szakadt volna az anyukba a fejük...
zöldszem
@dr. prédikátor: nem, ő a görbelábú nője...
nyanya001
Ez se különb a többinél, éppen olyan gazember mint a nyáj ahova tartozik.
papa.49
@nyanya001: Hányinger kerülgetett mikor megláttam őket a tévében, mondjuk már leszoktam a tévé nézésről))))))))
volvós
Hát igy kell ezt csinálni !! Girnyóka mindig is egy jellemtelen,
gerinctelen pénzhajhász nyalóka volt, legyen az bármilyen
kormány, emlékszem anno, a szocik idejében a ATV Bánó
András egyik müsorának állandó szereplöje volt, és ugy ekézte,
mocskolta a Fideszt, ahogy a csövön kifért...Aztán 2010 után a
Fidesz kormányzásra került, szemrebbenés nélkül átállt a Párt
oldalára, és a Viktor seg(g)itségével nagyon magasra
szárnyalt anyagilag, de erkölcsileg a szememben nagyon alacsonyra
süllyedt...Egyszer Ö is fog könyörögni a sz@ros életéért az intenziven...
Csizmás Kond
Soha senki nem vállalt állami hivatalt ha nem látott jövedelmet benne.
human
Fideszesek! Ilyen a ti "tisztességes, jogkövető" kormányotok.
namihami
Miért is nem lepődhetünk már meg egy ilyen "apró" stiklin?
Hiszen fejétől büdösödik...
Ez már nem is hal. ez már min. bálna.
egyvandor
A törvényhozás szándékosan alkot olyanokat és ebben Gorbán jogészkedő bandája tökéletes munkát végez, amivel kiváltságos körök pofán tudják szemberöhögni a tisztességes polgárokat.
Nem elég, hogy túlszámlázott állami megrendelésekkel nyúlják le az emberek által megtermelt javakat, még adót sem hajlandóak utána fizetni. És erre törvényt is alkotnak. Ez a gorbáni ner fenntarthatóságának alapja. Tényleges fejlődés semmi, csak a rablógazdálkodás, amíg jönnek a felzárkóztatási pénzek, meg az emberek háta bírja.
Csápoljatok fideszbirkák, Menjetek cöfögni.
egyvandor
@zöldszem
"Hogy is mondta @enlaved? Tisztességes munkával, 10 hónap alatt meglehet keresni 13 millát"
A többségnek nem megy. Ebből is látszik, hogy az ország többsége ingyenélő tisztességtelen aljas csaló.
És vannak köztük elégedetlenek is. Na a ner ezt természetesen nem tűrheti. Ha többet akarnak akkor még azt is el kell venni tőlük amijük van. Hiszen a kisvasút dacos meghosszabbítása akár Novoszibirszkig is eltolódhat.
egyvandor
csizmaskond Gondold csak akkor vállalnának emberek jól fizető, állami munkahelyeken felelősséggel nem járó vezetői beosztást, ha ki is foszthatja az országot?
Elképesztő érveid vannak Nem vagy te jogyész a fideszes fajtából
Eriksson
"visszavásárolta a Strategopolist"
Mibűl, mibűl? Gondolkodjatok feleim. Az az összeg nem szerepelt a vagyonbevallásában? Vagy neki is a család dobta össze a rávalót?
karma1
@zöldszem: Ez az idezet Szeparepa2. hsz-e volt, nov.23-i cikkhez hozzaszolva. En akkor erosen meglepodtem az O velemenyen, mert nekem girnyoszasz egy nagy nulla, tehat NE legyen miniszterelnok! Idezet: " Tehát ha tovább marad ez a hazaáruló kötélre való fosztogató parazita söpredék fizeSS maffia, akkor legalább lenne ez a faszi a miniszterelnök is akár... könyörgöm legyen Giró-Szász a kormányfő, mert a legértelmesebb, pontosabban az egyetlen egy értelmes, és az egyetlen egy elviselhető pofa az egész fekália tengerben amit fidesznek és kormánynak csúfolnak... ettől még persze nem a jó arc... rossz arc nyilván, hiszen ebben a mocsadék aljadék hazaáruló nemzetellenes bűnöző tolvaj söpredék rablóbandában mindenki kivétel nélkül, undorító patkányarc... szóval nem mondom hogy jó arc, fosztogató bűnöző bandita ő is, de EZEK KÖZÖTT még mindig messze fényévekkel ő a leges legjobb arc, "

Szoval, nem adott mast girnyo, csak mi lenyege - maradt egy ugyanolyan sz@r alak szamomra, mint egy hettel ezelott volt, de ezt most gyorsan be is bizonyitotta, hogy az utaloinak volt igazuk.
1magyar
Bezzeg a nép még a használt ruháját sem adhatja el adózatlanul.
Dr. Felipe
Ennél már csak az volt a szebb mikor illés miniszterelnökuratszájáranevegye zoltán 1998 óta változatlan vagyonbevallást adott le és nem is tűnt fel senkinek.

Persze házi készítésű süteményt nem lehet árusítani jótékonysági célra mert jön egy g..i és feljelent és egy másik g..i kiszáll a helyszínre és leállítja az árusítást.
Mert rendnek kell lenni.
justhpeter
Simicska elfelejtette ezt a nímandot a G-listájára felvenni, pedig rászolgált.
Törölt felhasználó
Pont annyira gennyes alak, mint amit mutat magából. Mondhatjuk egy őszinte politikus..:)
Desischado
Fideszes rabló semmi több. Gerinc és becsület nélkül!
szaboria1
@zöldszem: Látod erre már nem is reagál. Sajna nem tudok másra gondolni de az Antal kormány szúrta el azzal, hogy a nagy privatizáláskor volt KISZ vezetőknek ingyen adtak KFT.-ket. Amit sokan a végén nagy haszonnal el is adtak.
zöldszem
@szaboria1: Nem, mert ha valami hazugságot magyarázni kell, ott az állítás igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.