Egyetlen nap alatt nyomja át az Országgyűlésen a kormány a NAV-ot átalakító 58 oldalas törvényjavaslatot, mely egyúttal 30 különböző törvényt is módosít egyik percről a másikra: a törvény ugyanis a kihirdetése napján hatályba lép, s januárban már az új szabályok lesznek érvényben.

A napi.hu által átnézett javaslatok között egyébként az a passzus a legszebb és a legérdekesebb, amely mostantól gyakorlatilag futni hagyná az adócsalókat:

A javaslat alapján a kormány szűkítené a vagyonosodási vizsgálatok alkalmazását: a jövőben csak bűncselekmények, adó- illetve költségvetési csalás, pénzmosás esetén kerülhet szóba ilyen vizsgálat. Így a jövőben a "mezei" adócsalók – celebek, vállalkozók, politikusok – már mentesülhetnek az adóbecslés alól, hacsak nem sikerül bűncselekményt is rájuk bizonyítani.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Igyekszem visszafogottan fogalmazni. A jó édes hurva anjátokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Rajtol Orbán, Mészáros, Szijjártó, Lázár, stb...
Felkészül a többi Fideszes és közeli.
A kisember és melós meg a könnyeit törölgetheti.
human
Igyekszem visszafogottan fogalmazni. A jó édes hurva anjátokat.
cs.n.
És az 58 oldalt hány ismeri a gombnyomók közül? Farckiófegyelem eftássak, farkincátfigyelem. Kósa úr aszondja hogy eztet, akkor eztet. Mást tetszik nyomni, jövő hóban csak ötszázezret kap albérletre meg benzinre, ne genyózzon az efftárs, tudja, melyiket kell nyomni. Hogy azt se tudja, miről van szó? Az itt sosem akadály, nem is kell tudnia. Csak nyomjon. Azt, amit mi mondunk. Ha nem azt, megszívja. Ne rinyáljon itt, hogy ez nem túl demokratikus. Mi vagyunk maga a demokrácia. Az illiberális, na és? Nyomja csak azt a gombot, ahogy Vezérünk elvárja öntől. Mondanám, hogy lehetőleg levegőt se vegyen a következő szavazásig, de Vezérünk elvárja, hogy vegyen. Csak aztán fulladjon meg, hogy leszavazott. Tudja az efftárs: fikciófigyelem, vagy mi a rosseb.
JAJMÁR
Gyerünk, Mo., irány vissza a múltba!
Pató Pál urak már vannak.
nemkati
Tehát vagyonosodási vizsgálat csak akkor indulhat celebek, vállalkozók, politikusok ellen, ha a végén bűncselekményt is lehet rájuk bizonyítani. De az elején honnan tudni, hogy mi lesz a vége?
lampa laz
Eddig is "törvényesen" loptak, ezután fel sem merülhet a gyanú bennünk, hogy kedvenc mesterségüket tisztességtelenül űzik.
human
Ja, és remélem minden fidesz szavazó büszke arra, amit erre az országra szabadított. Beköszönt a sötét modernkor Magyarországon.
Fradigege
Eltakarítottak maguk elől minden akadályt. Kellene valami módosítót beterjeszteni egy zsideszes buzgómócsinggal, mivel Gyurcsány is politikus és ugyanazokat a nagyszerű kiskapukat használhatja, mint a felcsúti csókosok.
vonotok
No fene ! Futni fog a kormány. Végre.
human
@vonotok: Szerinted Tállai elől futniuk kell? Szerintem 5 perc séta után összerogyna a légszomjtól.
F_Viktor
Kezdem bánni, hogy 4 hónapja elköltözött a család Magyarországról. 2018-ra milliárdos lennék otthon :-))

@Fradigege: Írod:
"Kellene valami módosítót beterjeszteni..."

Az ellenzéknek kellene beterjesztenie egy olyan módosítót, hogy Orbán és baráti köre mentesüljön minden adókötelezettség alól, mert úgyis ellopják...
volvós
@cs.n.: 19:00

A fidesz - kdnp képviselök elötti készüléken teljesen mindegy, melyik
gombot nyomja az analfabéta, mert a belsejében át van kötve minden szál
az " IGEN" jelzésre...Igy ha felébred, tök mind1, melyiket nyomja meg...
enslaved
@JAJMÁR: Ez már tényleg túlzás. Politikai mentesség lesz minden téren?
justhpeter
@volvós: Minden ezt igazolja. Nagyon jó.
Mobil123
Tehát akkor pl. a salgótarjáni minta cigány is megmenekült.
Gondolom jön újabb adó ránk mert azt a hiányt amit ezek a szarházi politikusok, celebek stb okoznak csak hiányzik a kasszából.
eszegfu
Ebben a törvényben szintén "elrejtették": közbeszerzési pályázaton csak az a cég nem indulhat, amelynek a tulajdonosai "közös háztartásban" vannak... tehát pl. férj, feleség a tulajdonos... de ha a felnőttkoru gyereke más lakcimre van bejelentve (talán nem is lakik ott) és a tulajdonos a gyerek, a szülők meg jó pozicióban, akkor pályázhat, ez már nem kizáró ok! És akkor merjem azt mondani, hogy törvénytelen?! Nem... saját magukra "szabják" a törvényeket és máris legális... de mérhetetlenül erkölcstelen már a törvények megalkotása is!!!
JAJMÁR
@enslaved: 22:12 Ezt nem értem. (Csak nem ironizálsz?) :)
magyarbakancs
"Futni hagyná az adócsalókat a kormány."
Találsz mást közöttük?
vonotok
@human: Csak ne hogy valaki mesterséges lélegeztetésben részesítse.
Dr. Felipe
Az emberek döntöttek: Itt maffia állam épül.
kakóscsiga
Nyilván nem fogják saját magukat üldözni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.