Országos összefogás van kibontakozóban a miskolci Hermann Ottó Gimnázium tantestülete által indított tiltakozási akció körül: nemcsak iskolák és civilek vannak a csatlakozók között, hanem a baranyai legnagyobb szakszervezetek révén immár más szakmák érdekvédői is – írja a hvg.hu.

A Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége (BMSZA) is csatlakozott a miskolci gimnázium nyílt leveléhez, közleményükben jelezték, hogy egyetértenek a leírtakkal, és támogatják azt. A hvg.hu cikke szerint ez azt jelenti, hogy a pedagógus szakmán túl többek között rendőrök, húsipari, acélipari dolgozók és szociális munkások is kiállnak a miskolci tanárok által indított kezdeményezés mellett.

A közoktatás állapota miatt indított tiltakozáshoz egyre több magánszemély és szervezet csatlakozik; pénteken délelőtt 60 tantestület és 4500 magánszemély fejezte ki támogatását: a folyamatosan bővülő lista a tanitanek.com-on nyomon követhető. A miskolci iskolák maximálisan szolidarizálnak a nyilatkozat szerzőivel, de egyre több város iskolái csatlakoznak a kezdeményezéshez.

A csütörtöki kormányinfón Lázár János élesen reagált a pedagógusok felhívására:

„Akinek nem tetszik a munkaadó személye, az a nemtetszésének az országgyűlési választások alkalmával adhat hangot” – jelentette ki. Majd visszatámadt, és kifejtette: a tanároknak az oktatási rendszer keretei helyett inkább a képzés minőségével kellene foglalkozniuk, mert 2002 óta csökken a diákok tudásszintje, és „a pedagógusok nem tehetnek úgy, mintha ehhez nem lenne semmi közük”.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
te szemétláda, élősködő féreg, lázár!
1. nem erre kaptatok felhatalmazást a választáskor, amit azóta is csináltok!
2. biztosítsátok a tanároknak és a megfelelő körülményeket, és utána jártassátok a pofátokat.
3. egy két ingyenélő államtitkár és te többet kerestek mint egy-egy iskola tanári kara!
És mit csináltok? Tönkre teszitek az országot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
De nagy a pofad te lezer csokeveny. Tudod jol elore hogy nyerti fogtok, mert igy vagy ugy de most is elcsaljatok a valasztasokat. De lesz meg itt nemulass...
nemjoezigy
te szemétláda, élősködő féreg, lázár!
1. nem erre kaptatok felhatalmazást a választáskor, amit azóta is csináltok!
2. biztosítsátok a tanároknak és a megfelelő körülményeket, és utána jártassátok a pofátokat.
3. egy két ingyenélő államtitkár és te többet kerestek mint egy-egy iskola tanári kara!
És mit csináltok? Tönkre teszitek az országot!
gibgab
Lázárnak fogalma sincs arról, miről beszélnek a pedagógusok, csak fröcsög...!
Hellcat
Azért b@zdmaeg ehhez nem kis bőr kell...ilyent odadobni a tanárok elég, hogy majd választáskor lehet véleményt nyilvánítani, meg hogy tanítani kéne mert csökkent a tudásszint. ESZEM MEGÁLL. Erre azonnal tüntetéssel kellett volna reagálni és a Lézert karóbahúzni. Azért álljon már meg a menet.
enslaved
Lázár kezd elfajulni. Azért nem volt ő ennyire cinikus egykoron. Most kötelességemnek érzem visszakérdezni: Amikor ő volt gyerek, már akkor sem volt jó a képzés, rosszak voltak a tanárok? Csak mert lényegében ő sem vitte volna semmire, ha nincs a Fidesz...
pbalage
@enslaved: hát akkor majd holnap majd szóljál neki, alighanem a Te haverod ez a rihegős idióta maffiavezér.
enslaved
@pbalage: Szállj már le rólam, rendben?
hetöndöe
@enslaved: "Csak mert lényegében ő sem vitte volna semmire, ha nincs a Fidesz.."

Ez csak a Fideszt minősíti.:-)
glorianna
Vajon most mit éreznek azok a pedagógusok, akik egykor Lázárt tanították?
enslaved
@hetöndöe: Már a Fidesz sem a régi.
papa.49
@enslaved: A pénz már elvette azt a egy csepp eszét is)))))))))
enslaved
@papa.49: Érzékenyen érint a pedagógusok becsmérlése úgy, hogy ő sosem volt az. Az egyik legfelelősségteljesebb munka a gyerekek tanítása, és amikor egy csoportban csak hátrányos helyzetű gyerekek vannak, az még nagyobb kihívás. Ezt nem fogja megérteni soha sem egy Lázár, sem pedig más.
furfang
Teljes mértékben igaza van Lázárnak! A pedagógusoknak igazán nem lehet panaszuk , emeltek már a bérükön és még fognak is folyamatrosan. Pedagógusok talán rendelkeznek némi realitásérzékkel is, a többi szakma hátrányára nem lehet mértéken felül, a közszféra bérei a költségvetésből mennek., amelyik véges. Tüntethetnek ahogy akarnak, de véges.
ABBAN MEG KÜLÖNÖSEN IGAZA VAN LÁZÁRNAK, HOGY A DIÁKOK TUDÁSSZINTJE A TAVALYI FELMÉRÉSEK ALAPJÁN EURÓPÁBAN AZ UTOLSÓK KÖZÖTT VAN, HOLOTT EZ A FELMÉRÉS MÉG A 2002.TŐL KEZDŐDŐ ÉVEKBEN TANULÓK TUDÁSSZINTJÉT MÉRTE FEL.
Bezzeg a kádári időkben az egyik legalacsonyabban fizetett állás a pedagógusoké volt, mégis nagy tudású tudósok, művészek kerültek ki a kezük alól. Nem a pénz, hanem a tudás teszi a pedagógust!
Inkább azért tüntessenek, hogy nagyobb szigort alkalmazhassanak, mert a gyereken egy része kezelhetetlen.
solidedge
Lázár rosszul tudja. Az oktatás színvinalának csökkenése már az 1980-as években elkezdődött az ún. porosz tanítási módszer megszüntetésével. Az meg már a tőlük megszokott sunyiság, hogy a színvonal csökkenésének kezdetét pont a Fidesz választási vereségének évére teszik.
hetöndöe
@enslaved: Már a csend sem a régi...Iván Ivanovics Panangin.:-)
enslaved
@furfang: "Inkább azért tüntessenek, hogy nagyobb szigort alkalmazhassanak, mert a gyereken egy része kezelhetetlen." Ez mondjuk igaz. A béremelés is megtörtént, és folytatódik, ez is igaz. Vannak gyengébb, nemtörődömebb tanárok, ez is igaz. Mindezektől függetlenül ne becsmérelje le a pedagógus társadalmat.
hetöndöe
@glorianna: És mit éreznek azok a pedagógusok,akik ezekre szavaztak?
dr. prédikátor
@enslaved: Érdekes! Azért lassan te is rájössz hogy milyen is a fütyi-sz párbeszéd!lekezelő, arrogáns, fenyegető!Remélem belátod lassan hogy te is rossz lóra fogadtál!
papa.49
@enslaved: Gondolod hogy ez a tény a lázas lézerest egy picinykét is érdekli, mert szerintem BIZTOS HOGY NEM, ő hasonlóan a többi fütyiszes mamelukhoz leszarja a népet, egyénileg az embert, őt csupán az érdekli mennyit, és mikor tud zsebrevágni!!!Honnan tudná a ,,juhászbojtár, táska hordozó,, hogy egy pedagógus mit csinál, mire egy gyermekből ember lesz, mert én nem hiszek abban hogy a tanárnak nincs szerepe, a fiatalság nevelésében, igenis nagy szerepe van!!!Ez a pacák annyira sötét, hogy még ezt se ismeri fel, ha pedig felismeri, és mégis szajkózza a fütyiszes ,, mannát,, még rosszabb!!!
enslaved
@papa.49: A fiatalság nevelésében is komoly szerepe van a pedagógusoknak, főleg, hogy a gyerekek jelentős részét otthon nem is nevelik. Vannak olyan gyerekek, akiket még mindig pelenkázni kell az óvodában, nem tudja, mire való a kanál, stb.Lassan már nem csak tanítani kell egy pedagógusnak, hanem a legelemibb otthoni dolgokat is nekik kell megtanítani a szülők helyett. Csak azok tudják, milyen kemény munka is pedagógusnak lenni, akik benne vannak.
enslaved
@dr. prédikátor: Amivel nem értek egyet, annak hangot adok (nem úgy , mint régebben).
bundi
@enslaved: egy amit a lázár mond szimplán marhaság...
en.wikipedia.org/wiki/Programme_for_International_Student_Assessment
vahy itt:
index.hu/tudomany/2014/04/23/csapnivalo_a_magyar_pisa-bizonyitvany/
az eredmények 2009-ig stagnáltak, vagy kicsit javultak, 2009-től hirtelen isszaesés...minden szinten, és elég durva...
javarészt annak köszönhetően, hogy 2010-től szétcsapták a közoktatást...
hvg.hu/itthon/201046_jon_a_kozoktatasi_reform_csengetes_elott
hoffmann rózsa közreműködésével...
lásd klikk-től kezdve minden...a tanárok is sarasak ebben...mert hagyták...már késő...a pénzt eltapsolta a kormány...jöjjön bármi, vagy bárki utánuk, nem nagyon tud semmit tenni...ez van...ebből a spirálból már nem nagyon lehetne kimászni...talán 2010 végén...talán...de akkor mindenki libsibolsi volt aki felemelte a hangját emiatt...meg bérrettegő...emlékszem hányszor megkaptam én is...most már késő...és most fúrják az eu-t...ahonnan még talán lehetne pénzt kunyizni erre...mondjam azt, hogy megérdemlik azok akik asszisztáltak ehhez? a probléma az hogy a gyerekek szívják meg legjobban apuci hülyeségét...de ez van...
bundi
@enslaved: helyesírást ne nézd...tablet...@furfang: te meg szimplán hülye vagy...ha valakinek megemelik a bérét, és utána a kötelező óraszámát is, de elvonják az addigi bérpótlékait túlóráért és töménytelen adminisztrációs otthoni munkát tolnak a nyakába az mi is?
és hogy a kádár rendszerben mi is volt...mert ők voltak a legszarabbul megfizetettek...az a régieket minősíti...ezzel hülyeség takarózni...
KERKA
Ez a pofátlanság netovábbja, hogy a pedagógusokra kenik a tanulók alacsony tudás szintjét. Miért is lettek lecserélve a tankönyvek? Miért is lett megváltoztatva a tananyagok? Olyan dolgok kerültek be a tananyagba, ami fölösleges. Ami jó volt, azt kivágták.Tessék csak visszaemlékezni arra, amikor Csukás Istvánt egyszerűen kihagyták az olvasó könyvből?
Hogy a Kodály módszerre már csak a nagymamák emlékeznek?Hova lettek a szép versek, magyar népi mondókák, a szép környezeti munkafüzetek? Ez mind a pedagógusok bűne?
Jelenleg olyan emberek irányítják az oktatást, mint a Balog, a Rózsika néni, a Czunyiné, akik csak ötletelnek, de nem igazi gyerekszerető tanítók/tanárok. Valaha egy tanár a gyerekek példaképe volt, ma egy szánalmas, közönyös, még a szülők is belerúghatnak, a gyerekek kifigurázzák. Miért is jutottak idáig? Kiszolgáltatták velük a hatalmat, ez lett a vége!
papa.49
@enslaved: Ebben teljesen egyezik a véleményünk, sajnos hogy a család szerepe elveszett a gyermek nevelésben, én soha nem tudom elfogadni azt hogy a szülőnek nincs ideje a gyermekére, mi 4 neveltünk fel, szeretettel de keményen rendszabályozva a dolgokat, és ami a szülőknél a legfontosabb lenne a következetesség azt látom hogy hiányzik...Az hogy mintát mutass a gyermekednek, hogyan viselkedjen, otthon, társaságban, a közösségben, és közben minden olyan dologra megtanítani amire az életben szüksége lehet, és a gyermek érezze a szülő mellette áll de nem elvtelenül...
CHEWBACCA
Ehhez csak annyi közük van a pedagógusoknak hogy sok esetben a szülő helyett is nevelniük kell a gyermeket! Ez pedig már nem fér bele a 45 percbe!
enslaved
@bundi: Te meg honnan kerültél elő? :)) Azt hittem, befejezted a kommentelést.
enslaved
@papa.49: Szerintem a szülők jelentős része azért vállal gyereket, mert pénzt kapnak értük. Sokuk még nem is érett a gyereknevelésre, mert jóformán még ők is azok. Van egy részük, amelyik meg csak szimplán buta, 4 gyerek, négy apa például, de olyan is van, aki azt sem tudja, kitől van a gyerek. Szerinted mit lehet várni az ilyen családban(?) felnövő gyerekektől? Még egy 5 perces kis előadást sem lehet velük kivitelezni, mert az egyik kiugrik, a másik kiabál. Kötél idegzetek kellenek hozzájuk, és ez nincs megfizetve még a havi 200 ezer nettóval sem. Most indulok a lurkókért, majd még jövök.
bundi
@enslaved: nem igazán...csak beleuntam...de tudod ez olyan mint az alkohol...néha visszaesek kicsit...és ha már itt eszem a kefét 2010-óta...miért is szakítanám meg ezt a szép hagyományt...
enslaved
@CHEWBACCA: Ugyanezt írtam én is, szóval a lájkokért mész, mert én mint Fideszes, úgysem nagyon kapok:-))
papa.49
@KERKA: Igen csak az a jó amit a mi embereink írnak, hogy nem régen a kezembe került az unokám 8. fizika könyve, és beleolvastam, a hátamon a szőr felállt olyan épületes baromságokkal van telítve az a könyv... Konkrétan az elektromossággal foglalkozó részek, mivel nekem szakmám és eléggé sokat tanultam is e tárgyba, hát le tudom vonni a következtetéseimet a könyvről, siralmas!!!
enslaved
@bundi: Én is változom kicsit, már nem olyan erős a Fidesz szimpátiám, bár még mindig rájuk szavaznék, ha most lenne a választás.
gibgab
@furfang: Legyél kicsit igényesebb, nézz utána a dolgoknak! Olvass bele a fent említett honlapba (www.tanitanek.com), talán tisztulni fog a kép! Ti. nemcsak a bérről van szó, sőt...Továbbá ajánlom figyelmedbe B U N D I hozzászólásait.
bundi
@enslaved: szíved rajta...csak egy idő után már nincs visszaút...sajna...
glorianna
@hetöndöe: Az a helyzet, hogy a fideszre szavazók lelke valahogy nem tud érdekelni.
Toby
Lézer-piszkosból ismét kidagadt a natúr paraszt ! A rá jellemző cinizmussal

"„Akinek nem tetszik a munkaadó személye, az a nemtetszésének az országgyűlési választások alkalmával adhat hangot” - ez persze csak egy lehetőség, azonkívül, mühogy tiltakozni és bírálni, nemcsak ogy. választás idején lehet, azonban élni is kell vele 2018-ban, mert a választás előtt mindnekinek mást ígértek, aztán közösen megnézzük, a nagypofájú álla mekkorát zuhan.
enslaved
@glorianna: Mert te kire szavaznál a jelenlegi elitből? A Jobbikra? Ez nem van lelke vagy nincs lelke kérdés. Nincs jelenleg egy olyan párt, amelyik alkalmasabb lenne a vezetésre, bármennyire is irritáló némelyik Fideszes politikus megnyilvánulása, vagy a hirtelen milliárdossá válása némelyeknek a semmiből.
Hari
A diktatúrában egyik !egjobb védekezés a támadás, a másik az elhallgatás/elhallgattatás. A demokráciában többnyire a párbeszéd. Akkor most hol élünk ???
szaboria1
Lézerke szar tankönyvet adtatok ki és még ti szóljátok meg a pedagógusokat. Csak egy pl. 3-kos könyvben a Puskás akadémiáról van szó. Mi köze van nekik még ahhoz.
zöldszem
@enslaved: " szóval a lájkokért mész, mert én mint Fideszes, úgysem nagyon kapok:-))"
ma, 14:28 hozzászólásodért: kepkezelo.com/images/25a5v244z7dk4bbm36ia.jpg
-:))))) elég lesz erre az évre?
enslaved
@zöldszem: Hűha, most számoljam össze? :-) Köszönöm, bár tudod, engem nem a lájkok éltetnek, csubakkának is csak poénkodtam. Ez a véleményem ebben a témában, tudod, most már megírom...
coni
Annyiban igaza van, sajnos, hogy elég soká döbbentek rá az emberek, hogy mi rejtőzik a KLIK nevű intézmény mögött. Mivel jóval a választások előtt kezdték el "dicsőséges" pályafutásukat. Mivel a jelenlegi kormánypárt megígérte, hogy "folytatjuk", kicsit komolyabban kellett volna venni a választást.
zöldszem
@enslaved: vettem a lapot, én is csak poénkodtam..
nemzeti_nyugdíjas
@KERKA: Te nagyon szépen összefoglaltad a valóságot. Ez az igazság!
furfang
@enslaved: Ha nekem szólt a felszólítás, a világért sem becsmérlem a pedagógus társadalmat annál is inkább, mert nekem kiváló pedagógusaim voltak, akik ne csak oktattak, de neveltek is és olyan széles műveltséget adtak már az általánosban, hogy az a mai középiskolásoknak nem adatik meg. Éppen erről beszélek, a követeléseikkel már tele a padlás, a produktum pedig a szemünk előtt.
nezelodo
Bizony, milyen dolog, hogy olyan helyzetet teremtettek, hogy szólni sem mernek, nem csak a saját, de a gyerekek érdekében sem. Érettségi előtt öt perccel nincs még tankönyve a végzősnek, és senki nem mer szólni, mert repül a fidesz fellegvárból? És mi lesz a gyerekkel?
Teljesen elvették az egyéni kezdeményezéshez való kedvet, nem viszik versenyre, nem gondoznak tehetséget, csak a munkaórákat könyveltetik velük, esetleg az ott sem lévő csókosok beírt óráit teljesítik a klikkbe be nem férők. Szép új dakota világ. A szülők is az elemi dolgok megtanítását a pedagógustól várják, pedig pl. az evőeszköz használatát mégiscsak otthon kellene megtanítani. Persze ezen az sem javít, hogy az egységes KLIK menzán csak kanalat kapnak sok helyen a reformételekhez. Nem szerencsés, ha az egyéni kezdeményezés gazdája hamar megkapja a ne ugrálj figyelmeztetést. Ha meg már létrehozták azt a vízfej intézményt, akkor az oktatásban jártas szakemberekre bíznák, ne a fideszes haverokra, élettársakra, csókosokra, akiknek sokszor lövése sincs a témához.
KERKA
@nemzeti_nyugdíjas: 16.45.Mit tagadjam, ez jól esett. Köszi:))
papa.49
@nezelodo: Na de akkor hol kap a semmihez nem értő fütyiszes ilyen jó fizetést???
enslaved
@furfang: A produktumot messzemenőkig meghatározza a felhozatal. Szarból nem lehet várat építeni, mégis megpróbálod.
simmering73
Na ide figyelj te akasztófavirág. Nekem 5 éve folyamatosan csökken az életszínvonalam, és ti nem tehettek úgy, mintha ehhez nem lenne semmi közötök.
enslaved
@simmering73: Kétségtelen, hogy egyre többször kritizálom a Fideszt, de arról, hogy valakinek az életszínvonala lefelé megy, arról a legtöbbször maga tehet. A pedagógusoknak sem a bérükkel van problémájuk, hanem az átláthatatlan oktatási rendszerrel, a túlterheltséggel. Én sem örülök annak, hogy a gyerekeim első osztályban hulla fáradtak már estére, mert túlterheltek. Felesleges reggel nyolctól négyig kínozni őket.
enslaved
@furfang: Ja, egyébként meg ne magadra vedd, nem rád értem a leírtakat, hanem Lázárra, meg úgy általánosságban.
glorianna
@enslaved: értő olvasás?
Annyit mondtam, h nem érdekel a fideszre szavazók lelke. Bizonyára van nekik.
Egyébiránt pedig a fidesz egyáltalán nem alkalmas országvezetésre, és történetesen most róluk - egészen pontosan az elképesztő "oktatáspolitikájukról" és Lázár arroganciájáról - van szó, nem pedig a többiekről.
justhpeter
Szimpla polgárpukkasztás amit Lézer csinál. Abban igaza van, hogy a pedagógusoknak 2018-ban lesz lehetősége nem rájuk szavazni, ha nem tetszik nekik a rendszer. Mivel kétszer egymás után nyertek, elbizakodtak és annyi kultúra nincs a fideSSben, hogy ezt intelligensen tudja viselni, ezért van nagy pofája Lézernek. Simán le kell őket szavazni, oszt jónapot !
Toby
Jön még kutyákra kamion, ha máskor nem, akkor 2018-ban, de meglehet, hogy előbb is betelik az a pohár ! A Cinizmiust, a hazugságáradatot, a közpénzherdát nem minden esetben és mindenkinél kompenzálja a rezsihülyítés !
Desischado
lézer arrogáns, és elbizakodott. Remélem, eljön annak is a napja, amikor a képére fog fagyni a vigyorgás! Ők tették tönkre az oktatást, és akkor van bőr a képén cinikusan hárítani!
CHEWBACCA
@enslaved: Esetleg hasonlót írtál! Ugyanazt? Kétlem! Én nem politikai szándékkal közöltem a mondandóm, ezek tények: 25 éves probléma!
karma1
@Hellcat: 14.20-ra: Ez az az eset, amikor bennem benn szokott rekedni a szo: ekkora pofatlansagra egyszeruen nem lehet mit valaszolni , mert ez akkora egbekialto pofatlansag, hogy az ember nem hiszi el, hogy valaki a kormany reszerol ki meri ezt jelenteni!
Persze, azert emlitette a 2002-t hogy nehogy meg veletlenul is arra gondolhzassunk, hogy mit muvelt hoffmannrozsacska, meg az ajtatos balogmano...

Na, remelem, hogy vegre elsoprik gallone onaccsagat is a decemberi nyilatkozataval, amikor a 3 honapja fizetesuket varo pedagogusok neveben kozolte, hogy talan majd januarban sztrajkolni fogunk...

Nesze, hulye ven tyuk, most remelem elegedett leszel: ezt a sztrajkot, tuntetest neked kellett volna megszervezned, akkor talan tudtad volna kezelni, de igy hala Istennek, minden kisiklott a kezedbol...
KERKA
@karma1: 11.17 Gallóné őnagys, asszony a havi 600 ezer mellett önként nem fog távozni.
Hozzá van nőve az íróasztalához:))
Papuska1
Nem tudom, hogy lehet vitatkozni valamin, amik a tények alapján pontosan tisztázhatók. Egyszerűen meg kell nézni a négy évvel ezelőtti pedagógus bértáblát és a mostanit. Ha nincs emelés, akkor valóban igazuk van a háborgóknak, ha van, akkor valami nem tiszta. Azt nem szabad elfelejteni, hogy most jelentősen többen dolgoznak, és biztosítani kell a gyerekek felügyeletét, ahogy például Németországban, vagy Hollandiában szokás, legalább reggel 7-től délután 5-ig, mert másképpen nem várható el, hogy mindenki dolgozzon. Persze ez bizonyos időszakokban nem tanítással, és nem diplomás, hanem középfokú végzettségű pedagógiai asszisztensek foglalkoztatása mellett, egyéb szabadidős foglalkozásokkal is lehetséges lenne.Lehet tanulmányozni ebben a tőlünk nyugatra lévő országokat is! A tanároknak valódi értelmiséginek kellene lenni, alkotóképes tudással! Sajnos ez nálunk nem mindig így van, nagy a szóródás. Ha értelmiségi bért akarnak, a tudásukat folyamatosan frissíteniük kell, és ezt bizonyítani is. Nyugaton mindenütt van szakfelügyelet, és bizony számos gyenge tanárt ki is szór a rendszerből. Mi ettől teljesen elszoktunk, bár régebben volt. Ha másutt eljutunk oda, hogy a teljesítményért fizetünk, az oktatásban miért nem lehet ide eljutni. Tény, néhány éve sehonnan annyi jogtalan, hamisításon alapuló túlórapénzt nem loptak, mint a közoktatásban, teljesen ellenőrizetlenül. Nem állítom, hogy ez így van most, de bizonyítani kellene. Volt aki heti 30-35 tanítási órát tartott meg, ami heti 60-70 óra munkaidőnek felel meg, noha ennyit senki nem dolgozott. Szóval meg kellene felelni az új követelményeknek, és mindezt dokumentálni, ellenőrizni is kellene. Persze normálisan! A jövedelmekben pedig nem elfelejteni, hogy nincs infláció, mindennek csökken az ára és ez is valahol fizetésemelés!
soljanka
@Papuska1: "A jövedelmekben pedig nem elfelejteni, hogy nincs infláció, mindennek csökken az ára és ez is valahol fizetésemelés!"

Kb. egy órája ezen röhögök.
(de azért írtam gyorsan pár ismerősnek, hátha lemaradtam volna, és eljött Mutyisztánban a Kánaán)

A többi hülyeséget meg felesleges kommentálnom.
varirmag
Ha Lázárt meglátom kinyílik a bicska a zsebembe,
DE !!!
""2002 óta csökken a diákok tudásszintje, és „a pedagógusok nem tehetnek úgy, mintha ehhez nem lenne semmi közük”.

Ez bizony IGAZ ! Annak ellenére hogy a gyerek létszám évről -évre csökken, míg a pedagógus létszám évről- évre nő !
A pedagógusok számánál már csak az (fél) analfabéták száma emelkedik gyorsabban.
KERKA
@varirmag: Ezt írod:
Annak ellenére hogy a gyerek létszám évről -évre csökken, míg a pedagógus létszám évről- évre nő !
Ez így nem igaz! Ugyanis a pedagógusok nem dolgoznak alacsonyabb létszámú gyerekekkel, mert egy agyatlan döntés miatt összevontak 3-4 intézményt, így megszüntek a régi családias -otthonos hangulatú kisiskolák , helyettük működnek a mammut intézmények, (amik 3-4-5) iskola összevonásából állnak. A 3 intézménynek van egy okitekije, 1számítás teki tanára, 1 zenetanár, akik rohangálnak egyik iskolából a másikba.
Ne gondold, hogy a tanárok létszáma folyamatosan növekszik, a KLIKK-nek gondja van rá, hogy pontosan kiszámolja, hogy mennyi lógónyelvű tanárra van szükség, ugyanis ennél többnek nem fizet ki havibért. KI van az számolva úgy, hogy még véletlenül se tudjon valaki egy lukasórát eltölteni. Mert ha van egy tanítás nélküli órája, akkor adminisztrál, ugyanis minden számítógépen van, ott ellenőrzi az igazgató. A délelőtti órákat már délután szúrópróba szerűen az igazgató helyettesek leellenőrzik. A tanárnő a délelőtti dolgozatírás jegyeit már küldi elektronikus úton a szülőknek, így a lányom is előbb tudja a töri doga eredményét, mint az unokám. Na ilyen szép az élet a tanáriban:))
nemjoezigy
@enslaved: írod: "...Azért nem volt ő ennyire cinikus egykoron..."
Azért én nem így emlékszem.
Ki mondta, hogy mindenki annyit és amennyije van?
Ez nekem elég cinikusnak tűnik. Sőt.
Lézer blokkolót szereltetett az állami autóba. Ez is normális?
Papuska1
@soljanka: Hivatalosan mérik és állapítják meg! A számítás módja azonos az elmúlt 16 évben. Utána lehet nézni! Ne az érzetre hallgasson, hanem a valós számokra! Lehet, hogy nem mind a kormány érdeme, de az üzemanyagok ára évtizede nem volt ennyi. Ez csökkenti a szállítás költségeit. Mesterségesen lehúzták 20%-al a villany a gáz, a víz és a szemétszállítás árát. Azóta emelkedett? Mik a legfontosabb lakásfenntartási költségek. Januártól 21%-al csökkent a sertéshús ára. Mi emelkedett? A gyufa? (Az tényleg!) Meg a cigi, meg az alkohol, de azt az egekig emelném, én nem élek velük! Akkor hogy van ez? Néhány tényt, ha kérhetnék! Én már írtam.
Papuska1
@KERKA: A pedagógusok és a gyerekek száma és az egy pedagógusra jutó gyerek egyszerűen kiolvasható a statisztikából. Csak meg kell nézni! 12%-al nőtt a pedagógusok és 5%-al csökkent a gyerekek száma! Ezek azért tények! Egyébként ez nem baj, mert néhány éve mindig volt otthon valaki, ma meg szinte mindenki dolgozik. Változott a világ, változtatni kell a szolgáltatáson! Az pedig, hogy a szakos tanár 4-5 órát adott le a szakja szerint 15-öt meg szakszerűtlenül nem volt megoldás. Egy nem kiképzett pedagógus órájának értéke harmada a képzettnek. Nyugaton ilyen "lyukak betömésére" középfokú végzettségű és szakképzett pedagógiai asszisztenst használnak fele se bérért! Ami becstelen és igazságtalan volt a múltban, azért becstelenség harcolni! Egyébként pedagógusként azt mondom, hogy számos olyan réteg van ma kis hazánkban, aki sokkal jobban le van maradva, mint ma a pedagógusok, és nem kiabálnak olyan hangosan. Az kiabál legjobban, aki a legtöbbet kapta! Még nem nyirbálták meg a 46 nap szabadságot sem, és még van néhány tanítás nélküli nap. Nem irigylem, de jobb lenne hallgatni. Nyugaton ilyen nincs!
soljanka
@Papuska1: Most csak találomra egy 2008-as benzinárat néztem - ez ugye 10 éven belül van- nos, akkor 240Ft volt. Most 320.
Tehát az nem igaz, hogy egy évtizede nem volt ennyi a benzin.

És hogy mennyivel csökkenti a szállítás költségeit?
"A Magyar Pékszövetség szerint az üzemanyagár csak néhány százalékot tesz ki a kenyér költségében."
A logisztikai költségnek azonban jó néhány egyéb eleme is van, a jármű fenntartása, a sofőr bére, a különböző biztosítások, a súlyadó, a szervizköltségek, az útdíjak is idetartoznak. Ezek figyelembevételével az üzemanyag árának a súlya a logisztikai költségen belül körülbelül egy százalék.

A sertés meg nem azért lett olcsóbb, mert a fidesz úgy akarta, hanem, mert a német piac beszűkült az orosz embargó, meg az olcsó takarmány miatt.
(Az áfa csökkenése meg a Mészáros és társa zsebét gyarapítja)

De olvasgasd nyugodtan a statisztikákat.
kkalman
Lázártól nem is vártam mást. Sunyi, cinikus taplóságot. Ő ezt tudja, ebben perfekt.
varirmag
"(Az áfa csökkenése meg a Mészáros és társa zsebét gyarapítja)"
Hogyan gyarapítja ??
Most komolyan, nem látom át .
Papuska1
@soljanka: Azzal kezdtem, hogy nem minden a FIDESZ-nek, van ami a pillanatnyi szerencsés helyzetnek köszönhető. Egyébként az üzemanyagok ára lehet, hogy nem 10 éves viszonylatban, de rég nem volt ennyi. A mondandóm lényege pedig az, hogy nem mindig a megszokott gazdaságpolitika a jó! A FIDESZ valóban szokatlan utat választ, helyi viszonylatban megpróbálja lefelé vinni az árakat, illetve megállítani az emelkedésüket, de ezzel együtt természetesen a bérek sem emelkednek a szoci világban megszokott mértékben. Azt kellene észrevenni, hogy ez így is reálbér emelkedés. Az árak kordában tartása. Ez mindenkinek jó, mert mindenkit érint. Az béremelés csak azt, aki kapja. Ráadásul a folyamatos infláció (árak és bérek meredek emelkedése) törvényszerűen és logikusan egy gazdasági krachhoz vezet. Ez eddig közgazdasági törvényszerűség volt. A csőd mindenki vagyonának vesztésével jár és csak az államok felett álló erőknek jó, az emberek nagy többségének életük munkája eredménye elvesztése. Talán erre is fel kellene figyelni, hogy az Engelsi törvényszerűség, csak unortodox módon védhető ki, ha kivédhető. Miért ne lehetne erre kísérletet tenni? Miért törvényszerű, hogy az árak és a bérek egyszer milliós, majd milliárdos nagyságrendre emelkednek, majd teljesen értéküket vesztik. Csak egy nagyon szűk kör marad gazdaságilag életben! Lehet másképp is csinálni, még akkor is, ha az a kicsi réteg mindent megtesz a módszer besározására, a naiv egyszerű potenciális vesztesek meg birka módra szolgálják ezt a szűk réteget. Miért baj az, ha egy kormány másképp csinálja. Ez a Mészáros és társa zsebében landolnak, ami logikailag sem igaz pont ezt az irígység faktort táplálja. A nem központi irányítású, kapitalista gazdálkodásnak, ha unortodox is vannak győztesei és vesztesei. Ez nyugaton is így van! Itt kitalálték, hogy irigyelni kell a nyerteseket. Nyugaton ez miért nincs így? Ott is van milliárdos, és van szegény! De ez ott magánügy. Szigorúan az!
soljanka
@varirmag: Bevásárolt sertésből, meg vágóhídból. Magas áron nem tudja értékesíteni - épp a beszűkült piac miatt -, ezért csökkenteni kellett valahogy az árát. Konkrétan nem lett volna érdeke, hisz neki tök mindegy mert visszaigényli, viszont el kell tudni adni- és persze nem a fogyasztóknak, hanem a felvásárlóknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.