Czunyiné Bertalan Judit volt köznevelési államtitkár nem önszántából távozott, személyesen Orbán Viktor döntött arról, hogy a köznevelési "balhét" ő fogja elvinni – írja a Népszabadság.

Pedig Orbán korábban pozitívan nyilatkozott volt államtitkáráról, akinek az lett volna a feladata, hogy a miniszterelnök elképzelése szerinti centralizált oktatási rendszert működtesse:

Itt van például, aki szerintem az egyik legtehetségesebb politikus, nemcsak a nők között, hanem általában. És akiből cserebogár is lehet akár. Aki az oktatási ügyeket viszi. De ha most azt mondaná, hogy úgy érzi, képes a miniszteri feladatok ellátására, azt mondanám neki, hogy még korai, még ne vállalja. Szerintem is alkalmas, de várjunk vele.

Czunyiné feladatát Palkovics László felsőoktatási államtitkár veszi át, ám a kormányfő továbbra sem akarja, hogy az oktatás önálló minisztériumot kapjon, mert akkor még nagyobb figyelmet kapna.

A tiltakozó pedagógusok azonban úgy vélik, a személycsere nem ok arra, hogy lemondják a hétvégi tüntetést.

Semmit sem jelent, ez csak egy színjáték

– értékelte Czunyiné kirúgását Pukli István, budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Az hát..színjáték...a gyík ledobta a farkát aztán megy tovább előre...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Az hát..színjáték...a gyík ledobta a farkát aztán megy tovább előre...
Kutyuska
Nem tudott elég meggyőzően hazudni. Ennyi a bűne.
pbalage
Baromi nagy hős ez az Orbán.
A nemzet megmentője.
A nép kimagasló koponyanagymestere.
magyarbakancs
"Személyesen Orbán rúgta ki a köznevelési államtitkárt"
Ki tette volna más?
Orbán nélkül nem döntenek itt semmiről.
Még krétát sem vehet valaki, ha Orbán nem engedi.
Nap is engedélyt kér, hogy feljöjjön az égre.
Totális egyszemélyi vezetés van hazánkban.
Az, az diktatúra fél demokráciába csomagolva.
eszegfu
@pbalage: Szerintem is! Talán "öntsük" aranyba?!:))
magyarbakancs
@eszegfu:" Szerintem is! Talán "öntsük" aranyba?!:))"
Ne pazaroljál!
pbalage
@eszegfu: az arany olvadáspontja 1065 fok.
Önthetjük.
eszegfu
@magyarbakancs: Ennyit még a hülyének is megér, hát még nekem!:)))
eszegfu
@pbalage: 10:29 Kb. ebből indultam ki...
zöldszem
Tudomásul kell venni itt ebben az országban mindenben Orbán dönt!
Mindenki más azért van körülötte,, hogyha valamit elkúr, legyen egy bűnbak!
A lényeg, teljesen mindegy ki van az adott tálcánál, hogy hívják, mi a titulusa, semmiről sem dönthet önállóan!
Ezek a személycserék csak látszat intézkedések.
Leváltják, a háttérben "felbukik", ahol zsíros fizetésé elvegetál. Annak nincs jelentősége ki kerül a helyébe, ezek Orbán nélkül fingani sem mernek.
Czunyiné még pénteken hibátlanul végzi a munkáját, másnap meg seggbe rúgja!
Ki érti ezt??? 24 óra! és az addig "jó úton haladó oktatást" túl tolják a biciklivel le a szakadékba!
verum
A diktátornál nincs biztonságban sem ellenség, sem "barát".
Jó lenne, ha ezt minél több orbánhívő megértené!
nemkati
Ha valaki elvállalja ezt a döglődő oktatásügyet, az magára vessen. A Palkovics se fog jól kijönni belőle. Ha meggyőződésből, lelkesen vállalják, akkor mérhetetlenül ostobák. A másik variációt most nem elemzem.
vonotok
Ez nem volt egy rossz döntés. Csak az a baj, hogy nem Önmagával kezdte.
eszegfu
@Horizont: Pedig, ha az oktatás nagyobb figyelmet kapna, akár minisztérium formájában is és lenne rá (na meg az egészségügyre és még sorolhatnám a területeket!) elegendő "pénz, paripa, fegyver", talán nem is érdekelne, hogy O.V.-nak mire is néz a dolgozószobája, vagy hogy hány lovat tartanak majd a környékén lévő lovardában! Tényleg hasonlit arra a régi játékra, ahol négyzet alaku fém doboz-szerüségben elhelyeztek szintén négyzet alaku "gombokra" 1-től 9-ig (de lehet, hogy több volt) számokat és csupán 1 hely volt üresen. A cél: addig kellett ide-oda tologatni a számokat, amig növekvő sorba nem tudtuk rakni. Hát O.V. is igy tologatja az embereket, csak éppen nem jön ki a sorrend!
Jankó123
Ez a kis G..i kimondottan az a tipikus "tam - ták" főnök!

Ha valami az érdeke szerint alakul, akkor az a duma, hogy "megcsináltam"!
De, hogyha nem, akkor azt mások "elbaxták"!
Ismerünk már G..i!
:-)
eszegfu
@nemkati: 11:14 Pedig inkább elemezted volna a másik "variációt", mert azt hiszem az áll közelebb az igazsághoz! Ez nem "szabadon választott kür", itt csak kötelező van!
eszegfu
@Horizont: Emlékszem erre...nemcsak megszüntették, hanem szinte átláthatatlanul összevonták, megváltoztatták a nevüket is! Közben Pl. az NGM 2009-ben 7 állami vezetővel, mig 2014-ben 23 állami vezetővel müködött, a többi minisztérium létszáma is 3-4x-re nőtt, amiben benne van a helyettes államtitkárok 110 fős létszáma is! És hogy ki ne felejtsem Rogán uj minisztériumát!! Az "egyszemélyes kézi vezérlésről" ...nem érthet senki sem mindenhez, sőt képtelenség kézben tartani mindent...hiába gondolja magáról O.V. A körülötte lévő emberek csupán ötleteinek végrehajtói... nem is tudom elhinni, hogy "tanácsadóit" valóban tanácskérésre alkalmazza... Ha meg "bedől" minden, fogalmam sincs hogy mászik ki ebből az ország! Egyszerüen a sza@rból hogyan lehetne várat épiteni?!
nemkati
@eszegfu: ma, 12:07 Mindig van választás (más lehetőség).
eszegfu
@Horizont: Igazad lehet, hogy "ők sem tudják meguszni"... tapasztalatom szerint, ha ugy érzem 100 %-ig jól mennek a dolgaim, ezt már senki sem veheti el tőlem...na akkor jól a fejemre koppint az élet! Ők is már igen nagy biztonságban érzik magukat ott "fent", de 1x jön valami egészen kis apróság, amire nem is számitanak... és jön a "mélyrepülés" egészen a földi becsapódásig!
eszegfu
@nemkati: Aki O.V. mellett akar megmaradni, annak nem hiszem, hogy lehet "választási" lehetősége. Ellenben, ha valakinek van gerince, annak természetesen ez a lehetőség megadatik! Ennek ellenére értem a Te gondolatodat is, mert Te is magadból indulsz ki, el sem tudod képzelni, hogy ne az történjen -- már ha van lehetőség a választásra -- amit jónak gondolsz!
KERKA
Parasztvakítás! A Balogot kellett volna, ugyanis pártkatonáktól hemzseg a közélet.
Czunyinét áthelyezik egy másik beosztásba, kevesebb felelősséggel, fizetése marad vagy inkább emelkedik:))
zöldszem
@Horizont: Orbán technika!
Nyomni orrba-szájba a terrorfenyegetettséget! Utána bármilyen csődállapotot, amit maga a kormány okozott ráfogni az EU-ra, kihirdeti a szükségállapotot. Mostanában a csehek akarják nagyon, hogy az euróövezethez tartozzanak. Nekünk ehhez halvány esélyünk sincs. 2020 után nincs EU pénz!! Saját lábunkra kellene állni. Ehhez sincs halvány esély sem. Mi lesz?? Kivágnak bennünket az EU-ból, mint macskát...Keleti nyitás!!! Na ezért kellett ez. Lepaktált Paks2 vel Putyinhoz. 30 évre eladósított! Befejezi Trianont, hozzácsatolnak az oroszokhoz. Kiírják a határra, Új-Ukrajna! Köszönjük Vitya...
zöldszem
Bocs kihagytam. Szóval a csehek tepernek, mert szerintem azok fognak maradni tagok, akik az Euróövezetbe tartoznak. Na itt lép be a keleti nyitás!
Toby
A hír nem váratlan, orbánc rábolintása nélkül, még szellenteni sem mernek az üres pusztában !
verőce21
"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.”
Alzheimer Fauna
Nekem hiányzik a Czunyiné!
A KisGének van egyfajta hozzáállása az oktatáshoz, a jövőnkhöz. Költi is rá a pénzt rendesen. Na jó, egyelőre nem a hazai, hanem a határon túli oktatásra (pl. a svájci elit iskoláktól sem sajnálja a pénzünket). Ennek volt az egyik látványos példája a hoffmann-Marekné-Czunyiné töretlen ív. Nézd meg hármójukat! Hajviselet: ugyanaz a divatos prérityúk frizura (bár szeretett Juditunk ki-ki tört a bátor színválasztással), öltözködés: a két számmal kisebb blúzok, a zsabók (Austin Powers irányzat) és paszományok iránti vonzalom, hasonló dekoltázs. Ugyanolyan szeretetteljesen kedves hozzáállás a - minket állampolgárokat képviselő - sajtóhoz, vagy az őket megszólítani bátorkodó középiskolásokhoz. Mintha nővérek, tetejébe egypetéjű ikrek lennének. És a sok közösen létrehozott siker, a sok együtt átélt kaland! A hőskor, amikor még úgy kellett összerekvirálni a bútorokat, meg mindent, amit megkívántak. A sok mulatságos pillanat, amit a KELLO okozott. A közösen kifundált "Nagy László" vers, amivel viccesen megpályázták a debreceni polgármesteri címet. A kacagás kimeríthetetlen forrása volt a pedagógus-életpályamodell pávatáncosítása, aminek a jelmondata a "Nem biztos, hogy konyak kell!" lett. Az "Energiahatékonysági fejlesztések az iskolákban" programjuk, melynek sikerének bizonyítéka, hogy például volt olyan iskola Heves megyében, amely ma egy iciri-piciri szénhidrogént se használt.
De Czunyinénk nincs többé. Büntetésből (remélem kicsit több pénzért) áthelyezték valami digitális izéhez, amihez biztosan legalább annyira ért, mint az oktatásszervezéshez. Sajnos az utódja nem a Pölöskeiné lett (pedig akkor remélhettük volna, hogy a kémia rovására magasabb óraszámban lesz a tantervben környezetvédelem és vakondismeret), hanem valami pasi fog a PSZ-nek pávatáncolni. Ezért sajnálom a volt köznevelésért nemfelelős államtitkár cserebogár távozását, és ahogy hallom nem csak én: a gyöngyöstarjáni általános iskolában ma tanítási szünettel demonstráltak mellette.
zöldszem
@Alzheimer Fauna: Valahol olvastam egy hozzászólótól: menyétképű luvnya-:))))
Alzheimer Fauna
@zöldszem: Á, én maradok a "hasznos, mint a cserebogár"-nál.
Alzheimer Fauna
@zöldszem: De várj! most jutott eszembe, hogy a KisGé csak lehetőségként említette a cserebogárrá fejlődést. Mivel láthatóan nem lett az, ezért pontosítok: "hasznos, mint a pajor".
zöldszem
@Alzheimer Fauna: 19:18
Ez sem jó keress azonnal valami mást!!!
Ennyi láb!! Mikor fog megállni a saját lábán??
Nézd:
pajor.
tágabb értelemben a fedeles szárnyú bogarak ama lárvái, melyeknek elül 3 pár ízelt lábon kivűl a test hátsó végén még egy pár csonka nem ízelt lábuk is van; szűkebb értelemben pedig a lemezes csápú bogarak, különösen pedig a cserebogarak lárváit nevezik így.
Alzheimer Fauna
@zöldszem: Most már kicsit félve írom: hasznos, mint a lasagné-ban a g betű?
zöldszem
@Alzheimer Fauna: Na csak össze jön, bárrrrrr mostanában, így egy száll magában a g betű...-:))
Egy találós kérdés!
Mi a különbség a férfi ivarsejt és a politikus között?
Minden milliomodikból lesz ember. ..
Rockxy
"A tiltakozó pedagógusok azonban úgy vélik, a személycsere nem ok arra, hogy lemondják a hétvégi tüntetést.
Semmit sem jelent, ez csak egy színjáték – értékelte Czunyiné kirúgását Pukli István, budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója."

Hát persze hogy színjáték, hisz a tüntetés is az!
justhpeter
Az biztos, ha itt megállnak Orbán bedarálja őket. Czunyiné cseréje pedig azt jelenti Orbán nem enged, mert nem kíván érdemleges pénzt költeni az oktatásra.
verőce21
@Alzheimer Fauna: (18:49) Ha ennyire hasonlítanak szerinted egymásra, nem mondhatjuk, hogy váltják az identitásukat mint a kaméleon. :)
Alzheimer Fauna
@verőce21: Nem, azt nem: maradnak a jól fizető rossznál. Egyébként keress rá a képeikre a neten (ha bírod a fájdalmat, akkor a jutyubon), és látni fogod, hogy így hármójuknak lehetne a cirkuszi művészneve a "Monumental Klikk Sisters".
Desischado
@Horizont: Megnyugodhatsz drágám, pontosan ezt fogják tenni! Szerintem már ezer éve meg van erre is a forgatókönyvük! Remélem, nem lesz rá lehetőségük! orbánnak hatalom kell mindenáron, hogy zavartalanul tudjon lopni, és a beteges hatalomvágyát is ki tudja élni. Tudja ő nagyon jól, hogy mit csinál, és szétver, tönkretesz mindent, de nem érdekli! Nekik minden okés, ez a lényeg! Ilyen aljas férget nem sűrűn hord a hátán a föld! Remélem, eléri őket a vég, és csúnya lesz a bukásuk!
bretagne
Mindig kell egy áldozat, nehogy már az igazi elkövetőt rúgják ki! Nem mintha sajnálnám, mert aki ilyen mocsokban részt tud venni, az megérdemli.
Strong
Amúgy Hoffmann Rózsa 2.0 -ás verzió volt (még kinézetre is).
A munkája csapnivaló, és maga a klik is egy hulladék. (pedagógus barátaim mondták, ők napi szinten szenvednek tőle - kb. a kiégett villanykörte cseréjének esete, ami 2! hónapot vett igénybe)
Viszont kormányzati csicskásból, csak felfelé lehet bukni nálunk, tehát még egy-két pancserkodás, és indulhat miniszteri pozícióért is...
Kutyuska
@verum: Biztosan ezt akartad írni? Orbán hívő "MEGÉRTENÉ" Ugye csak vicceltél?
Alzheimer Fauna
@verőce21: Három nővér

Színmű fél felvonásban

Szereplők
Zoltan Viktorovics Balog
Rozsa Viktorovna Hoffmann
Aranka Viktorovna Pintér
Judit Viktorovna Bertalan
Vaszilij Viktorovics Palkovics
Rahel Viktorovna Tiborcz (cserediák)
(Ők mind egy ágyék termékei, csak még nem tudnak róla)
Gróf Klebelsberg Kuno (ő az egész darab alatt csak forog egy kényelmetlen helyen)

Első (egyben egyetlen) felvonás

Terem méretű kisebb penthouse az Emmi épületében. Rozsa (üdvhadseregesnek öltözve, néha klikkel a szemével) egy barokk stílusú intarziás írókomódon angol dolgozatokat javít. Mindegyikre egy nagy piros egyest vés (mivel egyik sem németül van), Judit az ablaknál az orrát fedezi fel, Zoltan a tízórai svédasztalnál mereng a menzák ételválasztékán. Rahel az Operaház műsornaptárából hajtogat origamit. Aranka jelenlétére csak a romok utalnak. A tornasorba álló (a messzi-távolban a legkisebb...), füstarannyal hőszigetelt korinthoszi oszlopok között Vaszilij közeleg.
Judit
Már másfél éve, hogy szegény Arankánk elment. Még szerencse, hogy azóta semmi sem változott. Mert a büdös liberális anarchisták... De milyen szépen füllentette akkor (is) azt KisGé cárevics, hogy "finomhangolást" hajtunk majd végre! Ó, be nagy kár, hogy a nemzet napszámosainak lehetetlen körülmények közt kell, de mi, ugye már a korábbiakban is proaktívabban, ...vagy nem?
Rozsa
Ja.
Judit
És már a kosztjuk is jobb: ki ne szeretné a nyers céklát?!
Rahel Viktorovna Tiborcz
Á, ezek a muzsikok, olyan műveletlenek, hogy azt sem tudják, hogy az ebéd, az NÉGY fogásból áll!
Judit
(Zoltanhoz) Vajh, annak idején miért mondta Aranka azt, hogy "Robespierre! Követni fogsz ezen az úton!"? (naivan) Valamit elrontottunk?
Zoltan
Nem, jól haladunk... (viccelődve) zsoltárok, tesi óra, és nererkölcstan. A menzákon már hat éve tart a húshagyó kedd (az utcáról elégedetlen tömeg moraja hallatszik)
Judit
Ó, de mi lesz, ha a pedagógusok megostromolja a Bastille-t?
Rozsa
Butuska húgom! a Bastille Prágában van, fájjon...
Designer
@Alzheimer Fauna: Egy kimaradt: Sándor Viktorovics Pintér!!!
Alzheimer Fauna
@Designer: Róla majd legközelebb, egy bűnügyi színműben.
verőce21
@Alzheimer Fauna: (12:14) Hej, ha az én galambocskám, Galuska Galagonya Garanka, ezt megérhette volna... :)

Nagyon jót nevettem. Neked csak muníció kell látom.
"Tengerparton áll a tölgyfa,
Aranylánc csüng ágain..."
Alzheimer Fauna
@verőce21: www.youtube.com/watch?v=XMSh-zZcovA

Rastsvetali yabloni i grushi,
poplýli tumani nad rekoi,
výkhadyila na byereg Katyusha,
na výsoki byereg, na krutoi.
výkhadyila na byereg Katyusha,
na výsoki byereg, na krutoi.

Výkhadyila, pyesnyu zavodyila,
pro stepnovo, sizovo orla,
pro tavo, katorovo lubyila,
pro tavo, tshi pyisma beregla.
pro tavo, katorovo lubyila,
pro tavo, tshi pyisma beregla.
[...]

(Mihail Vasziljevics Iszakovszkij)
vukkocska
Mert a király meghallgatta az ő népét, és cselekedett. Ki veszi be ezt a színjátékot? De mint ahogy a híradásokból kiderül, nem vette le róla a kezét. Orbánra már valaki rátehetné. Legalábbis a bilincset.
clarissima
@Alzheimer Fauna: kár, hogy csak fél felvonás. :(
verőce21
@Alzheimer Fauna: (09:42) Itt lubyilabbak, igaz csak két nővér, Sisters Tolmachevy!
Igaz, igaz... :)
www.youtube.com/watch?v=ivASIwtHALM
Alzheimer Fauna
@verőce21: Látod, ezek meg tudják ünnepelni a Győzelem napját. Mi meg itt Hóman-szobrokkal birkózunk.
Alzheimer Fauna
@verőce21: Bár, ha autentikus orosz népzene, akkor nekem a SEREBRO, három (nem) nővér a nyerő:
www.youtube.com/watch?v=aVx6cXf5Liw

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.