A tranzakciós illeték bevezetése miatt megszűnik az utolsó ténylegesen ingyen számlacsomag Magyarországon, mivel a K&H felmondja a zéró csomagot használó ügyfeleivel a szerződéseket – írja a Pénzcentrum.

Az értékesítést már korábban megszüntették, de a korábbi szerződéseket csak most mondják fel. Sokkal kedvezőtlenebb körülmények között bankolhatnak majd az érintett ügyfelek, hiszen az eddig ingyenes bankolás akár havi 100 forintba is kerülhet átlagos használat mellett. A Pénzcentrum szerint a cserébe ajánlott számlacsomagok átlagosak, de érdemes más bankok ajánlatait is megnézni.

A lap emlékeztet, hogy számos más baknál is volt hasonló ingyenes lehetőség, de

a tranzakciós illeték bevezetésével és megemelésével viszont ezek a számlák jelentősen megdrágultak, a pénzintézeteknek veszteséget termeltek. (...) A díjemeléseket viszont az esetek többségében a jegybank elmarasztalta, sőt emiatt több mint 1,2 milliárd forintra büntette a pénzintézeteket. Ezután a bankok inkább a régi, jól bevált számlák megszüntetését választották, az új számlacsomagokban pedig már a szabályoknak megfelelően hárítják át az ügyfelekre a tranzakciós illetéket.

A tranzakciós illetékkel kapcsolatban egyébként Varga Mihály 2013-ban még azzal nyugtatott:

"Nem számolok azzal, hogy a továbbhárítás megtörténik, a bankok között ugyanis komoly verseny van."

Hát, ezt nem jött be.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csapnivalo
Hogy micsodaaaaa?

"az új számlacsomagokban pedig már a szabályoknak megfelelően hárítják át az ügyfelekre a tranzakciós illetéket."

De hát ez ELLENTÉTES a kormány akaratával, neeeem? Úgy tudom, nem lehet áthárítani a tranzakciós illetéket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csapnivalo
Hogy micsodaaaaa?

"az új számlacsomagokban pedig már a szabályoknak megfelelően hárítják át az ügyfelekre a tranzakciós illetéket."

De hát ez ELLENTÉTES a kormány akaratával, neeeem? Úgy tudom, nem lehet áthárítani a tranzakciós illetéket!
pbalage
@csapnivalo: á, az már régi ügy, a mimagyarok már régen elfelejtették.
Orbán Viktor nemsokára újból megküzd majd a gonosz bankokkal, mert nem tudnak újabb ökörséget kitalálni a kokós és csávók. (Habonyra és Flinkensteinre gondolok, a jelzők pedig szerintem bármilyen kombinációban helytállóak)

Deazér' vótmászaga lesz a dolognak.
human
@csapnivalo: Számomra is érthetetlen. Dehát Matolcsy maga mondta a kis szájacskájával, hogy a verseny miatt NEM fogják a bankok az ügyfelekre hárítani a tranzakciós adót. Pedig ő nadjon ért ám a gazdasághoz, még saját egyetemecskéje is van ahol az ilyen okos gazdasági szakkkkembereket képzik.
papa.49
@human: Nem ez volt az utolsó hazugság ami a xartolcsy barna száját elhagyta!!!
human
Részlet a Matolcsy best of válogatásból:
"2030-ra Magyarország meghaladja az Európai Unió átlagos fejlettségét."
/Matolcsy György/
www.youtube.com/watch?v=rzBtku9bk64
enslaved
Azért átlagos használat mellett az a havi 100 forint nem fog senkit padlóra küldeni.
Cicero
@human: Francokat. Az csak a vásárlásokhoz ért,de ahhoz nagyon.
human
@enslaved: Nem hát. Csak ugye nem erről volt szó.
enslaved
@human: A bankok megtehetik, hogy módosítsanak a szerződéseken, ők nem ígérnek semmi biztosat soha. Az értékpapírok hozama is változó, és bizony nagyot is eshet, még ha a legjobb kondícióval kecsegtetnek is.
human
@enslaved: Hogy jön ide az értékpapír? Mikor alap számlát nyitok nem veszek értékpapírt.
enslaved
@human: Csak egy példának szántam, hogy semmi nem vehető készpénznek a bankokkal kapcsolatban. Ha az embernek sok a pénze, csak akkor éri meg kockáztatni.
human
@enslaved: Arra tudnak törvényt hozni, hogy a külföldön tartott illegális jövedelmet haza lehessen hozni. Sőt ez az illegális jövedelem kedvezőbben adózik, mint a legális. Sőt már nem is 5 évig van zárlat alatt ez az illegális jövedelem, hanem csak 1 évig. De olyan törvényt nem tudnak hozni, hogy ingyenes számlát nyithasson a melós, mert arra kapja a fizut? Ez Orbán érték alapú társadalma. Aki lop annak kedvezmény jár, aki dolgozik az meg fizessen.
Butautáló
A Kurmány megvédi a zembereket a bankoktól...meg az anyjuk p..áját!
enslaved
@human: Az adózást a kormány határozza meg, a banki számla vezetést viszont a bank.
szaboria1
@enslaved: Megint egy félre magyarázott cikk mert, hogy a K&H mit csinál az az Ő bajuk nekem még mindig ingyenes a számlám egy másik banknál egyedül SMS értesítésért fizetek ami még a 100.-ft sem éri el.
coni
"nem számolok azzal,.."
Lehet, hogy valaki másnak kellene számolni, aki ért is hozzá.
enslaved
@szaboria1: A bankok azt csinálnak, amit akarnak, jól mondod.
human
@enslaved: És a rezsicsökkentés mi volt? Ott be tudott avatkozni Orbán? Az is privát szektor, mint a bank business.
Desischado
@human: Ez a lényeg. Aki lop csal hazudik az szuperül él, aki meg dolgozik, az nélkülözzön! Szemét egy banda, annyi szent! És a bankokat sem kell félteni, nehogy ők is lenyeljenek valamit! Dehogyis, ott vannak a kedves ügyfelek, fizessenek, amiért bankolni akarnak, a SAJÁT pénzükből!
Csolovek
@human: Ne csodálkozz hanem nézd meg ,hogy ki a fidess szavazó és köpd szemen. Tudod a fidess szavazó is a farok azon végén áll (a barom) amelyiket szopják.Mivel borsószemnyi az agyuk ( a "zika virus" itt már hamarabb megtelepedett) nem tudták felfogni a dolog lényegét. A cigánybáró és bandája meg becsapta őket. Hazudott mint mindig. Sajnos olyan embernek tűnő lények is kapnak szavazati jogot Magyarországon akik Írni-olvasni sem tudnak.Nekik egy szavazati voks 2000 ft vagy egy tál étel ill. 1 kosó sör. Tapasztalatból írom.
wagabund
..."Végleg megszűnik az ingyenbankolás Magyarországon"...

ez csak egy eset...minap hallottam egy hosszú riportot a rádijóban, mely a pálinkafőzés adóztatásáról, és egyéb, horror összegű járulékos költségeiről szólt...
...az jött le, hogy a zemberek újból elkezdték a régi szép idők bujkálós pálinkafőzését...a fináncok pedig újra résen vannak...persze várják a lakossági bejelentéseket is...Istenem...visszajöttek a régi szép idők..

...a bankok esetében nem lehet sumákolni a zembereknek, mert minden digitálisan történik...

mindkét esetben letérdelhetünk a szopháshoz...
human
@Csolovek: Mai napig nem tudni, hogy Farkas Flóri hová tüntette a cigányok felzárkóztatására szánt százmilliókat. Szerintem a választáskor lettek ezek elköltve, ahogy mondtad pár korsó sörre, bográcsosra, cigány vezetők megkenésére. Az igazság soha nem fog kiderülni. Még olyan egyszerű eseteket sem tudtak (akartak) kinyomozni, mint a bajai cigányok által készített kamu vesztegetési videó. Nem hallani róla, hogy ki volt a megrendelő vagy hogy a videó készítőit lecsukták volna. Egy biztos, hogy a bal oldal hatalmasat bukott vele (mondjuk meg is érdemelték, ha ilyen könnyen rászedhetők).
enslaved
@Csolovek: Visszajöttél szitkozódni új névvel? Ezzel a stílussal szerintem neked számít valamit egy tál étel szavazásnál...
enslaved
@human: Szerintem a bankok felett nincs akkora hatalma. Kivethet rájuk magasabb adót, de a bankoknak joguk van áthárítani az emberekre. Ez így van a multiknál is, a szabadáras termékek világát éljük.
human
@enslaved: A multikról, pontosabban a gonosz külföldi multikkal kapcsolatban az szokott tetszeni, mikor a számlájukra írják, hogy külföldre viszik a pénzt és alacsony fizetést adnak. Ilyenkor szoktam rákérdezni, hogy akkor a CBA-ban miért nem jobbak a fizetések és a munkakörülmények, hisz ő nem viszi ki a hasznot és igazi nemzeti multiról van szó. (Mondjuk arra, hogy nem viszi ki a hasznot nem sokkal fogadnék.) Szóval egykutya mind.
enslaved
@human: Ahogy mondod, egykutya az összes. Nekem egy cimborámat felvették a Tesco - nál, majd 3 hónap múlva ki is tették. Gondolom, a miértjét nem kell ecsetelnem.
enslaved
@Peller Anikó: Szerintem is annyi, a 100 elírás lehet.
kukac50
A biztosításokat is azért emelték meg?
Csolovek
@enslaved: Milyen új névre gondolsz? Kezdettől ez volt. A másik ,hogy az igazságot írom, nem a fidess birkák táborát erősítem mint te.Miért is volna ez szitkozódás f...ingerkém.? Magyarázd már meg,hogy az elitélt vezéred Farka Flóri hová tüntette a pénzeteket? Vagy te kaptál belőle?
enslaved
@Csolovek: Nekem eszembe se jutott Farkas Flóri, azonkívül sosem szorultam rá más pénzére. Tudod, én eddig csak adtam másoknak. A birka pedig te vagy, rühellem az ilyen mindenkit egy kalap alá veszek emberkéket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.