Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében azt mondta, hogy szerinte a pedagógusoknál "18 százalékos béremelési igény van, nem sokallom, megértem ezt, de ebben a pillanatban nem lehetséges". 

Erre reagált Cselei Márta tanító a Facebookon közzétett nyilvános posztjában:

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

Én, mint általános iskolai tanító, cáfolom a mai kijelentését, nem keresek 1.000.000 Ft-tal többet, mint 2010-ben, sőt ………az alábbi táblázatból kiderül a jövedelmem.

Én eddig hallgattam, de a mai felszólalása és az elmúlt napok csúsztatásai miatt nálam is betelt a pohár. Minden média csak a pedagógusok bérköveteléseitől hangos. Szombaton mi nem ezért áztunk, fáztunk kint a Kossuth téren. Egyetlen petícióban sem esett szó a pedagógusok bérköveteléséről. Írtak viszont az oktatást-nevelést segítő munkatársak nevetségesen alacsony bérezéséről, a megemelt óraszámokról, az óraadók ki nem fizetett béréről, stb. Állandóan csak ettől zeng a sajtó, ellenünk uszítva a társadalom jelentős részét, pedig a mi munkánk a kölcsönös megbecsülésen és bizalmon alapul. Ön a mai beszédében is ezt emelte ki. Az Ön által említett 18 %-os bérkövetelés nem hangzott el sehol!!!

Nem voltam rest és kigyűjtöttem a bruttó és nettó béremet 2010-től 2015-ig. Íme! 40 éve vagyok a pályán, ebből ki lehet következtetni a koromat.

Év Éves bruttó Havi nettó
2010 4225551 Ft 211.662 Ft
2011 4706191 Ft 243.859 Ft
2012 4002597 Ft 212.791 Ft
2013 3431079 Ft 187.279 Ft
2014 3790964 Ft 206.923 Ft
2015 4240646 Ft 235.002 Ft

2013-ban kezdődött el az életpályamodellem. Hm… Nagyszerű, hogy ilyen mélypontról indulhattam, hiszen innen szép a felemelkedés. 2014-ben léptem pedagógus II. fokozatba. 2012-ig a heti kötelező óraszám 21 volt a mostani 24 óra. Tehát arányosítva…….????

Az adatokat az éves adónyilatkozatból gyűjtöttem ki. Csak a korrekt tájékoztatás miatt készítettem el ezt a táblázatot, mindenki levonhatja belőle a következtetést. Továbbra is az arról van szó, hogy az iskolák működésképtelenné váltak.

Tisztelettel: Cselei Márta tanító

256 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, ez aztan belevalo tanarno! Erdekes, hogy ezzel kapcsolatban sehol sem jelenik meg egyetlen elnezest kero, kijavito szo... Nem zavarja orbanekat a mesterseges gyuloletkeltes a tanarok ellen, a gusztustalan csusztatas - SEMMI!

Minden elismeresem a holgye, aki vallalta a teljes nevevel, szamadatokkal a mondanivalojat.
Igaza van: innen mar csak elore lehet menekulni, ez a vegso ketsegbeeses szakasza...
]
Csak legyen ereje, erejuk vegig is csinalni, amit elterveztek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Na, ez aztan belevalo tanarno! Erdekes, hogy ezzel kapcsolatban sehol sem jelenik meg egyetlen elnezest kero, kijavito szo... Nem zavarja orbanekat a mesterseges gyuloletkeltes a tanarok ellen, a gusztustalan csusztatas - SEMMI!

Minden elismeresem a holgye, aki vallalta a teljes nevevel, szamadatokkal a mondanivalojat.
Igaza van: innen mar csak elore lehet menekulni, ez a vegso ketsegbeeses szakasza...
]
Csak legyen ereje, erejuk vegig is csinalni, amit elterveztek...
Cicero
@karma1: Nem,nem zavarja őket. Egyet soha nem lehet várni tőlük: elnézést kérjenek.Nem olyanok.Majd fognak persze,de az már egy másik történet. A mesterséges gyűlöletkeltés a zsigerükben van,de egyre jobban látszik: meztelen a király.
karma1
@Cicero: Majd csak lesz a tomegben egy gyerek, aki elkialtja ezt...:o))))

Egyre jobban latjak az emberek, hogyha felemelik a szavukat, nem nagyon tudnak veluk mit kezdeni, ugyanis a fidesz sajtot, mediat a normalis emberek ugysem figyelik, a csusztatasok igy oket nem is befolyasoljak,...

Ha sztrajk lesz - marpedig ugy nez ki, lesz - akkor tanarok, egeszsegugyisek helyett nem lehet mindenhova "sztrajktoroket" berakni, mert ez nem az a mufaj... Nem Ganz -Mavag, nem Voros Csepel, ahol egy sztrajkolo esztergalyos helyere beraktak egy masik, nem sztrajkolot... Szivni fognak, de nagyon , es remelem, ielobb, annal jobb...:o))
namihami
Kedves Tanárnő!
Kérem Önt, hogy ne legyen már ilyen kicsinyes.
Hogy az Ön fizetése így alakult, hát ez nem jó, de...
Nézzen magasabb szempontokat is.
Milyen eredményes évet (éveket) sikerült olyan egyszerű embereknek zárni, mint pl. Mészáros úr, Orbán úr és b. családja, Pintér úr, stb... Nem folytatom, mert betelne a karakterszám.
Miránk, kisemberekre még nem jött el a sikerek sora, de ha türelemmel és erőnk megfeszítésével dolgozunk, akkor nekünk ugyan marad ami eddig volt, de legalább nekik folyamatosan egyre jobb lesz. És ez villanyozzon fel minket, hogy dolgozhatunk értük.

Na ez az, amitől kinyílik a bicska és előkerül a zsírból a puska.
Cicero
@karma1: Az a szép az egészben,hogy összezárnak a szakszervezetek ( eddig úgy néz ki ).Reméljük,marad is.Igen,ezért félnek tőlük ennyire,pedagógusok+egészségügy+közlekedés = bukás.
lópicigáspár
@karma1: Ezt a gátlástalan rablóbandát semmi nem zavarja! Viszont megérdemeljük! Már rég el kellett volna zavarni őket a fenébe! Ezt az ámokfutást, soha nem fogja az ország kiheverni! :(((
karma1
@Cicero: Ilyen valoban nem volt, es ettol tenyleg felhetnek odafont...:o))))
eszegfu
Azt még csak-csak megértem, ha O.V. nem hallgatta végig a demonstráció beszédeit, de hogy egyetlen "tanácsadója" sem?! Ha már az elmult min. 3 évben nem értették meg, hogy itt nem a fizetésemelésről van szó, hanem pl. a KLIK megszüntetéséről, vagy a kötelező óraszámok növekedéséről (az iskolában letöltendő időről is!). Nagyon korrekt, lényegre törő a tanitónő levele!
karma1
@Cicero: Koszi, ez a cikk elkerulte a figyelmemet...:o))))
pbalage
@eszegfu: szerintem végighallgatták, de aztán összeültek a homokosok és a maffiózók és kitalálták az uszítási kampányt.
Az a bajuk az pénzlopóknak, hogy ebből a történetből nincsen semmi más menekülési lehetőség, csak az uszítás, mint mindig.
eszegfu
@pbalage: Valóban nem lehet másra gondolni... Ha valami gond van, akkor kitalálnak egy "menekülési" utvonalat, ami általában egyenlő a harag gerjesztésével, fenntartásával, mert ez megy nekik... Most azt hiszik, hogy dühösek leszünk a pedagógusokra és majd ellenük fordulunk... tévednek!!
Peller Anikó
Akkor számíthatsz rá, hogy hamarosan pedagógus (római) nulla fokozatba lépsz.
Eriksson
Ha még egyszer születnék, csak tanító lennék. Más szakmában heti 2-3xos munkaidővel számolva, szombat-vasárnapi túlórával kb a felét kerestem.
glorianna
Külön felhívnám a figyelmet a 2013-as "soha nem látott béremelésre":
2012 4002597 Ft 212.791 Ft
2013 3431079 Ft 187.279 Ft
Ilyen unortodox emelést tényleg nem sokszor látni...
Aki Én
@glorianna: Mi a baj ezzel? ilyen emelést még tényleg nem láttunk.
Aki Én
Ilyen hazug kormánya még nem volt e földnek.
Aki Én
Érdemes megnézni egy-két fészbukos mélysötét szektatag véleményét. Ugyan nem jutott el a beszűkült tudatukig, hogy ez a tanító nem reklamál, nem követelőzik, egyszerűen csak tényszerűen reagált a nemzeti beteg hazugságára, de már elmondják mindennek. Ezek a mélysötét selejtek állnak valójában a boldogulás útjába, ezekből él a tolvajkormány.
eszegfu
@pbalage: Kellett pár perc, amig "képbe" jöttem! :))) Nekem ijesztő, amikor igy egyikbe bemásolják, vagy mit csinálnak az arcokkal!
preparátor
A kedves pedagógus azzal az árva tanítóképzőjével 235 ezer nettót keres és van bőr a képén elégedetlenkedni? Nekem a jogász kollégám nem keres ennyit!
Kutyuska
@eszegfu: Annál jobb, minél pofátlanabb és cinikusabb a kormány. Minél tovább feszítik a húrt, annál hamarabb kiborul a bili. Nagyon drukkolok, hogy még véletlenül se tegyenek úgy, mintha tényleg engednének (valójában soha nem engednének, ezt tudjuk), csak cukkolják minél jobban a különböző társadalmi csoportokat. Csak az vezethet a bukásukhoz, ha nem csitulnak a kedélyek, fokozódik az elégedetlenség, a kormánnyal szembeni ellenállás, egyre többen bátorodnak fel és adnak hangot az elégedetlenségüknek.Hátha eljön az a nap, amikor tömegek egy szép reggelen arra ébrednek, hogy nem tetszik a rendszer, még ha ez nem életszerű is.
preparátor
Van egy szűk kis csoport, akik mindenáron felfordulást akarnak Magyarországon, csak épp a nemzet nem vevő erre! Így csak a szűkölés és a vonyítás megy!
Eriksson
Köztudott, hogy amelyik ifjúnak fogalma sincs mit kezdjen magával középiskola után, pedagógus képzőbe jelentkezik. Kap némi haladékot a főiskolával, hátha kiforrja magát. De ennyi fizetés mellett nem is érdemes máshol kereskedni.
eszegfu
@preparátor: Értem, akkor Te vagy a "nemzet", aki "épp nem vevő erre"... ma is tanultam valamit...kösz.!
Aki Én
@preparátor: Ma te vagy az ügyeletes ostoba segg? Amikor egy ilyen egyértelmű hírt sem értesz meg, nem vagy képes a helyén kezelni, nem érted meg belőle az egyszerű mondanivalót, hogy hiheted, hogy osztja bárki is az ostoba véleményed? Mi értelme a buta értetlenségnek? Van az a pénz???
Rockxy
Ez nem visszavágás, ez inkább siránkozás.
De a visszavágásnak sincs értelme, mert csak szócséplés.
Csinálni valamit, na az lenne az igazi.
silber13
@Aki Én: Rutinja van már, itt tépte a csőrét! Igaz Wolfika???
silber13
@eszegfu: A valamikori freewolftól lehet is tanulni!:-)
Dr. Felipe
A g..i még mindig nem tanulta meg hogy a hazug embert előbb utolérik mint a sánta kutyát. Jobban járt volna a g..i ha megint a függöny mögé bújik, mint hogy hülyeségeket beszéljen.

"18 százalékos béremelési igény van, nem sokallom, megértem ezt, de ebben a pillanatban nem lehetséges". - mondta őfelsége az oráliai csuti g..i.

Ebben a pillanatban csak az lehetséges hogy kazánház épüljön Felcsút porfészekben 3.1 milliárdért hogy 30-40 ízeltlábú hülyegyerek fűtött fóóótballpályán rúghassa a labdát, hogy aztán elkallódjanak az NB-I ben.
Vannak ám prioritások mi elvtársak? Ja, és Kisvárdára is egy stadiont, azonnal.
Aki Én
@silber13: Jaaaaj, hát ez ő lehet? @preparátor: Szia rabfarkas!!!
eszegfu
@silber13: 13:04 Na ne szédits!! Tényleg ő Freewolf?! Egyébként már hiányoltam, mert régen volt itt...
preparátor
Én preparátor vagyok! Bátran hívjatok így, ne farkasozzatok!
Amelyik buta liba egy semmi tanítóképzővel nem elégedetta 235 nettóval, menjen a búsba. A kormányhivatalban 8 órára kap 190-et ennyi munkaviszonnyal és ne hasonlítsuk össze kettejük felelősségét!
Equilibrium
235.002 Ft havi nettó egy tanítónő fizetése, és ez neki KEVÉS?
MENJEN a versenyszférába dolgozni, vagy végezzen termelőmunkát!
preparátor
@Equilibrium:És van bőr a pofáján lázadozni!
Aki Én
@preparátor: @Equilibrium: Olvassátok újra a levelet és beszéljetek végre a lényegről, illetve az abban foglaltakról. Megint harcoltok egy vélt állítás miatt.
Ez a tanítónő orbán kijelentését, vagyis hazugságát cáfolja. Ennyi, se több, se kevesebb.
Nem követelőzik, nem kevesell, nem beszél mellé mint ti! Ezt a mondatot különösen ajánlom, sokadszor hallani:
,,Egyetlen petícióban sem esett szó a pedagógusok bérköveteléséről. "
preparátor
@Aki Én: Én azt olvastam, mennyit keres! Netán a 24 örával van baja. Én 40-et dolgozom és nem lázadok.
Aki Én
@preparátor: 13:21 Hagyjuk már, megismerem a hangod...
Aki Én
@preparátor: 13:32 Tipikus... Vélt dolgokat kommentálsz, nem a lényegről beszélsz, azt meg sem érted. Itt egyedül az orbáni hazugság a lényeg!
Aki Én
@preparátor: 13:25 Mondom, nem a bér miatt lázadozik, hanem a gazdád újabb szemét hazugságán.
Adott egy hazug ember, és adott egy azt tényekkel megcáfoló másik ember. Te nem a szemednek, ne a tényeknek, hanem újra a hazugnak hiszel. Van neked eszed???
preparátor
@Aki Én: Egy liba 235 nettóval lkázad, az menjen 3,14csába!
Aki Én
@preparátor: 13:39 Mintha egy fogyatékossal beszélgetnék.
NEM LÁZAD, tény adatokkal cáfol egy hazugságot!!!
Baszod, te nem hiszel a saját szemednek?
silber13
@Aki Én: Vannak árulkodó jelek: pl a "vadak " szö használata, meg a mi itthon vagyunk kifejezés.
preparátor
@silber13: Hogy nevezzem az erőszakoló betódultakat? Rendes embernek?
Aki Én
@silber13: Igen, már biztos vagyok benne. Aranyos jószág, de nem önfejlesztésen volt távol.
silber13
@preparátor: Nálunk erőszakoltak, erőszakolnak?? Szólj akkor a vármegyéseknek, nekem már úgyis felajánlottad, hogy szállítasz ilyen erőszakolókat, majd a vármegyések, meg a többi suhanc rendet rak!:))
preparátor
@silber13: Svédeknél, németeknél hány nőt erőszakoltak meg, akik rajtunk keresztül jöttek Európába?
eye
Az emberek nem mernek...

Lassan létre kéne hozni egy oldalt, megtámogatva jogi segítségnyújtással a DAS rendszerhez hasonlóan, ahol mindenki feliratkozhatna, beléphetne, aki be mer szólni orbánéknak.
amikor már több tíz- százezer tagja lenne, ők, a bátrak nem mernének ártani az ilyen embereknek.
Egyenként ránk szállhatnak, vádolhatnak, ellehetetleníthetnek, kirúghatnak, de ha sokan vagyunk együtt, akkor már nem.
És bizony ebben az esetben nemzetközi jogi vonzata is lenne ennek a történetnek.

Ki mondta, hogy orbánékat nem lehet emberellenességgel, nemzetellenességek, népirtással megvádolni?
Toby
A szutykos patkányról lepereg a saját mocska !
nevemnick
@preparátor: (12:44) a szürkeállományod vetekedhet az egysejtűével. Tanulj meg olvasni és értelmezni akkor talán még egy szinttel is feljebb léphetsz.
preparátor
@nevemnick: Szép liberális megjegyzés! Méltó egy kultúrlényhez!
Aki Én
@preparátor: 14:08 Ha minden illiberális olyan értelmezni képtelen mint te, akkor legyek akár én is liberális. Vállalom. Amivel és akivel nem tudsz mit kezdeni, az liberális. minden ami beazonosíthatatlan, az UFO, igaz?
preparátor
@nevemnick: Nincs az a politikai nézet, ami igazolhatná a paraszt stílt!
preparátor
@Aki Én: Orbán támogatottsága megkérdőjelezhetetlen. Egyedül a Jobbik képes megszorítani. Ketten együtt már 3/4-et tesznek ki.Te és társaid, akik nem szeretik őket, ugyan miben reménykedtek! Bizony, mi maradunk hatalmon, ez biztos.
nevemnick
@preparátor: attól, hogy átkeresztelkedtél, ne akard a stílusodat másra kenni. :)
preparátor
@nevemnick: Én nem szóltam durván hozzád. Azért kell paraszt módon viselkedni, mert nem értesz velem egyet? Nyerjétek meg a választást, mert a szájkarate nem visz győzelemre benneteket!
silber13
@preparátor: Kéretik nem vonyítani, arra ott az erdőszél, te csak preparáld akár a zongorákat, az jót tesz hamvas lelkednek.
preparátor
@silber13: Szóltam én hozzád? Nem éred el az ingerküszöbömet!
2018 is a miénk lesz!
nevemnick
@preparátor: a jókedvnek sírás lesz a vége.
(nekem nincs hozzászólás számlálóm, mint nektek, ezért off!)
silber13
@preparátor: Az lesz... De az ám! Ahogy Durbints sógor mondaná: "Az leszön, hogy ÖMF!"Ingerküszöbről meg ne zacsirikálj! :-)))))
Aki Én
@preparátor: 14:21 Ez nem bizonyít mást, mint a mélysötétséget. Nézd csak meg, mennyire nem érted ezt az árulkodó, sokatmondó hírt. Egy hazug politikusban bízol vakon. Szégyen, a helyedben inkább hallgatnék. Ha még egyszer ide jössz a támogatottsági adatokkal, tökön szúrom magam. Ilyen ostoba nem lehet még egy fideszes sem. Csak lejáratod a 10+ iq-s bajtársaidat.
Ha nem lennétek, orbánéknak nem lennének vidám napjaik. Rajtatok nevet a felső vezetés.
preparátor
@Aki Én: Meg lesz a 3/4-ed a Jobbikkal! :-)
silber13
@preparátor: 14:33-ra: Ezt a kifejezést is hallottam ám tőled, még a reinkarnációd előtti időkből!:-)))
preparátor
@silber13: Az egész baloldalnak mondott formáció jó ha 20%-ot összegründol! Maximum! Marad a Fidesz és a Jobbik, a két magyar párt!
silber13
@preparátor: Egy vérbeli preparátor ismeri az ÉDMÁ kifejezést, de ezek szerint te nem Ami annyit tesz, mint Éhes Disznó Makkal Álmodik.
preparátor
@silber13: Lásd már be, hogy szinte nulla a támogatottságotok! Lehet itt hőbörögni, de a normális többség vagy a Fideszre, vagy a Jobbikra szavaz!
eye
orbán olyan szintre lezüllesztette a közerkölcsöt, az emberséges minimumot, hogy ember, politikai erő legyen a talpán, amelyik a minimálisan jó alapszintre visszatornázza azt!
orbánnak az oroszok, a kínaiak a jó példa, a követendő út...
De ha már Kína: Kínában a vörös iszap katasztrófa után minimum három embert kivégeztek volna, míg nálunk mindenkit felmentettek.
Szóval orbán nagyin szelektív ilyen szem,pontból (is).
Ezért orbánt szelektív hulladékgyűjtőbe kell tenni majd a végén - mert egyszer vége lesz ennek!
silber13
@preparátor: Tudod, rád is vonatkozik a régi bölcsesség, mint oly sokakra:
" Persaepe accidit ut utilitas cum honestate certet " Bizonyára megérted.
Aki Én
@preparátor: Az a baj, hogy te nem tartozol azok közé, akik valaha is megértik a dolgokat. Szomorú :(
preparátor
@silber13: Nem tudok franciául! :-))))))
silber13
@preparátor: Volapük nyelvű bölcsesség szuhaéli tájszólással mondva!
eszegfu
@Equilibrium: 13:22 Szerinted egyáltalán van M.o-n termelés?! Kérlek, mondjál egy termelőágazatot! Ja aztán a versenyszféra mindenkit "felsziv", mint annak a mesebeli kiskakasnak a begye... Hány üres álláshelyről hallottál, vagy láttál ilyen hirdetést?! Bizonyára annak a 2.700 embernek is lesz állása, akiket most bocsát el a minisztériumokból... keressenek uj "életpálya modell"-t! Aztán meg minden relativ... mondhatnám, hogy az állami cégek vezetőinek, vagy az államtitkárhelyetteseknek sok a fizetése, a tanároké, az orvosoké, az ápolóké és még sorolhatnám, vagyis az összes igazi "melósé" meg kevés.
Bercifiu
@eszegfu: Fityi politikai szófosás, hazugsággal leöntve.
dömdödöm
Megy a csusztatás ,vagy azt sem tudják miért tüntetnek sokezrek ? Érdekes !
Protected Man
@preparátor: A normálist és a többséget vitatnám, de a lényeget illetően persze igazad van: sokan vagytok,agresszivak vagytok, és veletek van állam, mint a nácik meg a kommunisták idején. Csak aztán ezt majd ugyanilyen büszkén vállald a gyerekeid meg unokáid előtt is, nehogy neked is magyarázkodni kelljen, mint az apádnak, meg a nagyapádnak.
preparátor
@Protected Man: A mi családunkban senkinek nem kell magyarázkodnia! Tesszük a dolgunk!
eszegfu
@Bercifiu: Ez a legujabb "máglyarakás", mint desszert!:))
justhpeter
Nem volt lovagias a tanárnő. Nincsenek egy szinten, így neki nem kellett volna felvennie a kesztyűt.
Természetesen nyugodt lehet, annyit még külső szer bevétele mellett sem tud a hátralévő életében lebutulni, ahol a miniszterelnök ma áll.
A tanárnő korára és szakmai tapasztalatára nézve nem tartom soknak a bérét.
De van egy javaslatom azoknak akik sokallják: csinálják utána és majd megtudják milyen dolog ez, aztán mondhatják sok vagy kevés ez a pénz. Előtte kicsit demagógul gondoljanak arra, hogy egy össze vissza hablatyoló kormányszóvivő másfél millát keres.
Biff Tannen
Én eddig azt hittem, hogy a tanárok fizetése a béka segge alatt van, amilyen szinten hallani az állandó elégedetlenségeikről, de most, hogy látom, hogy nettó 2 kiló alsó hangon, amit megkeresnek, illetve már a negyed millióhoz közelít havonta, azt kell mondjam, hogy szégyellheti magát az összes olyan tanár és pedagógus, aki ilyen fizetés mellett vállalja a fapofát, és ütve a mellét kimegy tüntetni a Kossuth térre! Szégyellje el magát, minden rossz indulat mellett írom ezt. Elismerésem a munkásságuk iránt, nélkülük sehol sem lennénk, de azért picit sok ez már. Amilyen parádét rendeztek, nekem úgy tűnt, hogy alig 90 ezer körül vihetnek haza, erre kiderül, hogy közel 4x annyit visznek haza mint az ország 80%-ának a bére?! Hát álljunk már meg! Egy sebész mennyivel ér kevesebbet? Aki az egész életét tanulással tölti, évekig gyakorol, hogy egyáltalán kést kapjon a kezébe, és kiszúrják a szemét 150-180 ezer forinttal havonta, műszak pótlékkal együtt. És, elég egyszer hibáznia, rosszabb esetben oda a karriere. Egy tanár mit tud elrontani ennyire? Nem akarom össze hasonlítani egyik szakterületet sem, mert mindenki egyformán értékes, még a legutolsónak gondolt takarító is. Én azt mondom, hogy az a tanár, aki negyed mihályt haza visz, de minimum nettó 200 ezret, az egy szót ne szóljon, különösen úgy ne, hogy azt is mi fizetjük. Mi, akik adózunk, akik eladunk, veszünk és fejlesztünk, hogy nekik is legyen. Közalkalmazottak a többi ember adójából élnek, és ez a követelőzés iszonyat hálátlanságról tesz tanúbizonyságot. Tiszteletlen a többi emberrel szemben, önző és pofátlan. Ezen az elven mindenki odaállhatna a Kossuth térre, aminek végső soron az lenne a vége, hogy még több bőrt húznak le RÓLUNK, nem rólatok, RÓLUNK. Miközben mi még szabadságra sem tudunk elmenni sokan, mert vállalkozóként nem tehetjük meg, mert nincs aki tovább viszi a boltot. Tisztelem és szeretem a tanárokat, kell is a munkájuk, kell is emelni, de ha ennyit visznek haza, akkor csak annyit mondhatok, tépjenek egy...
Biff Tannen
sorszámot és álljanak be a sorba 872-diknek, és várják ki az emelést, lesz. Majd. Majd ha a minimál bér szintje karcolja már a nettó 150 ezret, akkor talán szóba jöhetnek azok az elégedetlenek, akik 250 ezerrel sem érik be. Magyarország tejjel és mézzel folyó Kánaán, ha ennyi pénzt ki tud fizetni havonta a pedagógusainak. Kánaán és a világ elitjébe tartozó ország!
enslaved
@Horizont: Ne húzd fel magad az ilyen tahón, ez a lény csak ennyire képes. Egyébként meg minden pedagógust fikázó menjen a jó k...a anyjába!!
enslaved
@Eriksson: Egy hónapig sem bírnál tanár lenni.
enslaved
@preparátor: Még jó, hogy egy pedagógus többet keres...
enslaved
@Aki Én: @eszegfu: Képtelenek felfogni, hogy itt nem a fizetések miatt megy a háborgás, de ezzel nincs mit tenni. Vagy gyerekeik nincsenek, vagy csak ennyire retardáltak.
enslaved
@Horizont: Én már letettem arról, hogy bármit is megértsek bizonyos emberektől, de leginkább Orbánban csalódtam, de most tényleg nagyot. A nejemnek sem a keresetével van a baja, de kár is volna ezt magyaráznom a szitkozódóknak. A másik meg ugye, hogy a két elsős gyerekem hulla fáradtak attól, hogy ott kell lenniük négyig az iskolában, de akinek nincs gyereke, az szintén nem fogja érteni.
Levendula
Havi közel negyedmillió forint fizetés, nem mondom, szép!
Volt évfolyamtársaimmal beszélgettem, egyiknek sem éri el a havi bére ezt az összeget, pedig mi is közel 40 éve dolgozunk már. Sajnos nem az állam fizet bennünket...
pbalage
@enslaved: azon filózok magamban, hogy más kárán eddig vajon miért nem sikerült tanulnod?
Voltak és vannak más bajok is, nem csak az oktatás.
De végülis mindegy is. Elgondolkodtál, és ez pozitív.
enslaved
@Horizont: Most nem lesz megállás, nagyon úgy néz ki. Sajnos a jó cselekedeteiket aláássák az ilyenekkel. Azt hallottad, hogy S...a is vett százmillióért úgy földet, hogy a sofőrje nevére lett írva? Kisvárda kap egy új stadiont? Mészáros tulajdonába kerül egy külföldi fociklub, és azt mondta, a pénz nem fog számítani? Menjenek a búsba. Tudod, személy szerint nekem most sincs bajom a kormánnyal, de eljutottam odáig, hogy már nem tudok szemet hunyni ennyi stikli felett.
varirmag
Na, én elfogadnám a heti 24 órára a bruttó 4240646 Ft nettó 235.002 Ft-ot.
( egy ált.isk.tanítónak ennyi év után már nem sokat kell készülni az órákra !!!)

Nem sokkal keresek többet ! Napi 8-10 óra meló . Általában !!! De gyakran 8 óra az benn ,4-5 óra otthon.
És a szakmát újra meg újra tanulni kell,mert minden változik !!!

De nekünk nincs szakszervezetünk ! De helyette mérhető a munkánk,ha hibázunk repülünk.
Azt hiszem beiratkozom a tanítóképző fősuliba.
enslaved
@Levendula: Tőled nem is vártunk mást, csak a megszokott irigységet.
enslaved
@varirmag: Indulj, csak bírj is ki egy hónapot 30 gyerekkel. Sok sikert!
vonotok
@karma1: Igazad van. Sok ilyen bátor pedagógus kellene, és vasutas, és Volános, és BKV-és. És talán együtt elkergetnék már ezeket a rabló, csaló hazug férgeket.
enslaved
@pbalage: Családcentrikus ember lévén elsőként az ő érdekeiket tartom szem előtt, mint mindenki más.
varirmag
@enslaved:
Mikor láttál te egy osztályban 30 gyereket utoljára ???

Kösz a jó kívánságot !!! Megéri még egy kicsit tanulni, ha a munkaidőm heti 24 óra lesz, és
még ezt is sokallja a hátammögött álló szakszervezet !
Belőlem lehet még pedagógus, de kíváncsi lennék hány tanerő ülne be a helyemre !
A bátyám szerint nagy butaságot csináltam amikor nem róla vettem példát és nem tanerő lett belőlem.
enslaved
@Horizont: Úgy értem, nekem még kárt nem okozott személy szerint, nem véletlen, hogy elnéző voltam vele.
dr lópicigáspár
@enslaved: kicsi csíra, vonulj el aludni, elég volt a beszólásaidból!
enslaved
@varirmag: Mindenki a saját szakterületéhez ért a leginkább, ebben igazad van. Én is azt mondtam általában azoknak, akik irigyelték a hét számjegyű havi béremet, hogy csak egy hónapra üljenek a helyemre, és ha még él és virul az üzlet, akkor ott is maradhat. Nem vállalták...Nálunk egy osztály indult harminc gyerekkel az elsőben, és csak most bontották őket két osztályra.
enslaved
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
X-ray
@enslaved: te vagy az "entero" ? Visszajöttél, öreg?
enslaved
@X-ray: Hány géppel nyomod, hogy hirtelen te is meg a dr. úr is megjelentetek? Visszajöttem már egy ideje, de a Fidesz pártiságom sokat csökkent az utóbbi időben.
X-ray
@Horizont: Nyanya! Miért írsz ilyeneket?
"Ezt sokallod bazd meg?? Hol élsz te? A politikusok millióit nem sokallod?? Tapló!"
X-ray
@enslaved: Enslaved egy norvég extrém metal zenekar...Hahaha... Te, meg az extrém metal... Röhögnöm kell... Menj inkább és altasd el a tanárnő feleségedet...
enslaved
@X-ray: 16 éves korom óta metal rajongó vagyok, de történetesen az Enslaved nevet egy számítógépes játék inspirálta, szóval mellé lőttél.
enslaved
@Horizont: Ilyen fejjel mégis mit vársz tőle is? Összefújta a szemetet ma a szél rendesen...
dr lópicigáspár
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
enslaved
@dr lópicigáspár: Rendben, én megértem a frusztráltságodat, téged valamiért nem tudtak kitanítani, de ez nem feltétlen az ő hibájuk...
pbalage
@enslaved: most, hogy látod mi folyik itt, még bírod a fideszeseket, akik gondolkodás nélkül rúgnak, vágnak, ha a főnök azt mondja?
Mind olyan jó és intelligens ember mint kábé egy ásóbot tud lenni.
Eriksson
@enslaved: Ha a feleséged nem tanár volna, érdekelne a téma?
enslaved
@pbalage: Éppen azt ecseteltem, hogy már messze nem annyira, mint eddig. Tudod, az a gond, hogy sehol egy komolyabb alternatíva, amelyikre az ember azt mondaná, hogy igen, majd ők, nekik nem kellenek az EU - s pénzek, ők majd csak az emberekért fognak dolgozni, a szakmai tudás számít majd, nem a rokoni szálak... Látsz te ilyet bárhol is?
enslaved
@Eriksson: Nem érted. Nekem gyerekeim is vannak, és messze nem értek egyet az oktatási rendszerrel, a délutáni órákkal, a mindennapos tesi órákkal, stb. A nejemnek semmi baja a keresetével, de szerinted az egyház vezetése jobb, mint a klikk?
Eriksson
@enslaved: Honnan tudjam én azt? Nem értek hozzá.
Aki Én
@Biff Tannen: 20.45 Hát ezért kár volt regisztrálni. Ha extra nagy butaságot akarunk hallani, meghallgatjuk eredetiben a kormány magyarázkodását.
Ember, legalább te érted miről és kinek beszélsz? Olyan szinten vagy eltévedve, hogy az már hihetetlen. Figyeld a lényeget, idemásolom, ha már nem vetted a fáradtságot, hogy informálódj okoskodás előtt:
,,Minden média csak a pedagógusok bérköveteléseitől hangos. Szombaton mi nem ezért áztunk, fáztunk kint a Kossuth téren. Egyetlen petícióban sem esett szó a pedagógusok bérköveteléséről."
Eddig megvan?
És nem a pedagógusok vannak túlfizetve, hanem az eü fizetések botrányosak. Ha neked attól ez a Kánaán, hogy még nem haltak éhen az emberek, akkor sürgősen gondold újra. Nem hallottuk a 30-as politikusok milliós kereseténél, és az afeletti gyarapodásuknál a hangodat. Az nem verte ki a biztosítékot? Pedig azok semmit az ég világon nem tettek még 30 évesen. Egész elképesztő ez a ferde, de annál radikálisabb vélemény, melyről messziről süt a tájékozatlanság. Biztos nincs a környezetedben pedagógus, gyerekes család, kisgyerekes szülők, akik elmondanák neked a problémákat. Őszintén mondom, fáj az ilyen ostoba és minden tényt és alapot nélkülöző kirohanás. Még arra sem vetted a fáradtságot, hogy elolvasd a hozzászólásokat, mert már abból is sok minden kiderül, és nem írnál ilyen ordító faszságokat. De legalább az eredeti néhány sort megértetted volna...
enslaved
@Eriksson: Na látod. Én viszont közelről látom.
enslaved
@Aki Én: Nincsenek túlfizetve a pedagógusok, sajnos hozzájuk képest vannak alulfizetve az eü - ben dolgozók. Az sincs túlfizetve, aki milliós keresettel bír, amennyiben van is mit felmutatnia. Akik túl vannak fizetve, azok a parlamentben szunyókáló politikusok.
Eriksson
@enslaved: Jogos. De sokan csak a szörnyülködés kedvéért szörnyülködnek. Bármikor és bármiről van szó.
pbalage
@enslaved: hát, alternatíva az egyelőre nem nagyon van.
Egyszer majd lesz, de a világ attól tartok ugyanilyen marad. A kezdeti eufória el fog szállni, mert ebbe az országba olyan mélyen belerágta magát a Rendszer, hogy még sok-sok év múlva is elő fognak ugrani a szekrényekből az elrejtett csontvázak.
Aki Én
@enslaved: 21.35 Érzek egy kis ellentmondást. Sok a stikli, de nincs bajod személy szerint?
Gondolod a közpénz nem a tiéd is? Gondolod a hazugságok alól te mentesülsz? Gondolod a magyar föld nem a tiéd is? Gondolod az oktatás nem érinti a te gyerekeidet? Gondolod mindig egészséges leszel és nem szorulsz eü ellátásra? Már hogy ne érintene minden hazugság, tolvajlás? Max még nem elég kifinomult az igazságérzeted.
A gyerekgyilkos még ennyire sem érint személyesen, mégis pusztítanám. A te jóléted sem tart sokáig ha így mennek a dolgok. Ne higgye egy szekta tag sem, hogy őket majd elkerüli a nagy bedőlés, hogy ők majd kapnak az ebül szerzett javakból. Még azt is kicsinálják (kisimicskálják), akinek köszönhetik az első milliókat, akit napi másfél milliárddal tömtek évekig.
Aki Én
@pbalage: Mitől lenne más bármi? Lehetőség eddig is volt, nem éltünk vele. Az emberek nem változnak, képtelenek felháborodni és elzavarni a parazitákat, hogy a következő meggondolja mit is lehet megtenni. Itt bárkinek bármit. Nem a kormány a hibás, hanem aki megtűri. Teljes a reménytelenség, sok a hülye. A nemzeti ostobaság ennél az egy cikknél is jól mérhető. Nem vagyunk életképesek.
Desischado
@Cicero: Én is remélem, hogy meglesz az összefogás. Vérmes reménységem az, hogyha meglesz az összefogás, és lesz eredménye, akkor más csoportok is csatlakoznak, és végre megrendül a rezsim! Istenem, adják az égiek, hogy igazam legyen!
A fidesz hazudik, és szítja a gyűlöletet, ezért hazudik a béremelésről. A tanárok ellen akarja hangolni a közvéleményt, hogy ezáltal megossza és hiteltelenné tegye a tüntetést, de ahogy látom, nem sikerül neki, hála az égnek! Lassan, de egyre több embernek nyílik ki végre a szeme. Már nagyon ideje volt!

@Kutyuska: Pontosan! ebben reménykedem én is!

@enslaved: Kedves barátom, lécci, korrigáld a véleményed, egy "tisztelet a kivételeknek" címszóval, jó? Nekem sajnos, nincs gyerekem, ettől függetlenül tökéletesen egyetértek a pedagógusokkal. A gyerekek fáradtak, eszméletlen, - és felesleges! - anyagot kell megtanulniuk, a tanároknak ott a rengeteg adminisztrációs munka, és az alapfelszerelések és a többi teljes hiánya, és sorolhatnám vég nélkül. Szóval ne általánosíts, kérlek, nem mindenki tapló, akinek nincs gyereke. Ezeknek a birkáknak, viszont magyarázhat az ember. Csak az orbáni hülyeséget szajkózzák. Annyit még, hogy elég nagy baj az, hogy nincsen! És még valami, amit okos ember lévén nyilván tökéletesen érteni fogsz. Aki a pedagógusok tüntetését nehezíti, a gyerekeink jövőjét teszi kockára! Értesz, ugye?

@Horizont: Drágám, mindenben egyetértünk, 40 év után nem sok az a 235 000 ft. Ez nettó, de így sem sok ennyi év után. Viszont a minimálbér bruttóban értetendő, aminek a nettója a létminimumot sem éri el. Csak ennyit akartam beszúrni. Bárcsak nettó lenne az a 115 00 ft! De bruttó sajnos. Még annyit, hogy ilyen birka miatt ne húzd fel magad, nem éri meg!
bretagne
@karma1: A kormány eddig még nem került szembe értelmiségiekkel. Most nagyon meglepődnek ezen. Nekik is van és lesz bőven visszavágás a tarsolyukban.
micfild
@Protected Man: sokan vannak... és ne felejtsük el. hogy ott vannak még az erdélyi megvásárolt szavazatok is...rengeteg.. akár olyantól is aki évek óta halott már-de a fideSSre fog szavazni..
és sajnos nincs másik oldal.. nincs ellenzék.. háborog a nép csak úgy magában, a kommentekben a magánbeszélgetésekben meg tüntet..valamelyik csoport.. de nincs aki ezt összefogja... mert az ellenzék semmit de semmit nem csinál... nem szólitja fel a parlamentben a fideSSt, hogy fejezzék be a hazudozást, fejezzék be a szabadrablást mutyikat a mindennemzeti-ezértellopjuk-ot--- az oktatást és az eü lezüllesztését... hallgatnak mint car a fűben... igy 2018ban tényleg fideSS-jobbik koalació lesz. Nagyjából 1-1,5 millió ember fog ezekre szavazni.. aki még elmegy az szétoszlik az egyéb ellenzéki pártocska között... :-( szomorú sors vár ránk valami sokkal rosszabb mint ami eddig volt
karma1
@bretagne: Huuu, milyen igazad van! Ez nekem eddig be sem ugrott! Hiszen az internet tuntetesen mindenfele retegbol jottek emberek, kulonosebb program, keres nelkul, csak az internet megadoztatasa volt a programjukon...

Igazad van, hiaba 150 kilos behemot valaki, ha jon egy ember, aki hasznalja az eszet...
Ha valaki sotet, akkor az keptelen dontesre. (Most lattam a TV-ben, hogy az EMMI dij kiosztasa utan Sir Paul McCartney-t nem engedte be a barba a golyofeju ajtonallo, mert nem ismerte fol. Szerencsere Paul-nak volt humorerzeke es intelligenciaja, ugyhogy hagyta a fenebe a fickot es elmentek egy masik barba szorakozni. Gondolom, az a bouncer holnaptol mar majomketrecet takarit valahol az allatkertben)...:o)))
Biff Tannen
@Horizont: szerintem fussál neki mèg egyszer. 1. maga a cikk tartalmazza a tanárnő bèrèt, vagyis ő nyilatkozik róla. Magyarul szó van róla. 2. Mint azt külön kiemeltem, nem sajnálom tőlük az emelèst, be lehetbállni a sorba 872diknek. Kb ennyi csoport várja mèg ugyan ezt, akik ennek a pènznek kevesebb,mint a felèből èlnek ugyan úgy 40 èves munka viszonnyal! Egy jóttányival nem èr többet egy tanár egy tűzoltónál, egy orvosnál, de mèg egy takarítónál sem. Minden ember egyenlő, ès egyenlő bánásmódra jogosult. Ez ma nagyon nem így van, ès addig, amíg emberek milliói èlnek nettó 67-78 ezer forintból, egy árva szót ne szóljon az, aki 200 ezer nettót haza visz! Elsőnek nekik kell(ene) legalább egyn èlhető szintet elèrni, nem pedig tovább növelni a szakadèkot! Türelem, a nettó 200 ezer az álomfizetès, ès az ország felső 5%-a keres ennyit. Pont.
eszegfu
@enslaved: 20:58 Nem nem értik, de még annyi fáradságot sem vesznek, hogy megnézzék, vagy meghallgassák miért is tüntetnek a pedagógusok?! De O.V. azt mondta: béremelésért, és akkor már feleslegesnek tartják megtudni, hiszen a "főnök" megmondta, mert ő persze "képben" van, hiszen ő tudja egyedül mit is akar a "nép", sőt azt is mit kell gondoljunk! És sajnos megint egy ujabb téma az emberek szembeforditásához, gyülölködéséhez!
Biff Tannen
@Aki Én: nincs itt semmi extra baromság. A politikusok egy más tèszta. Velük se èrtek egyet, de legalább befogják a szájukat. Aki ma magyarországon nettó 200 ezret hazavisz ugy,hogy azt mi fizetjük, az hallgasson. Eljön az ideje az emelèsnek, türelem. Csak èpp előtte a lakosság 80%-nak a bèrèt kell(ene) rendezni, vágod? Èrtem èn hogyha a politikusok nem lopnának lenne mindenre pènz, ez nagyjából igaz is, de fura kicsit,hogy a felső 5%-ba eső veri az asztalt,miközben a többsèg lènyegesen, mi több, összehasonlíthatatlanul kedvezőtlenebb helyzetben van ès nem nyafog ennyire. Nagyon helyesn írtad, az eü dolgozók bère messze előrèbb való, mert sokkal kevesebbèrt merik az ágytálat, mint tanár bajtársaik,ès semmivel sem kevèsbè szüksèges a munkájuk. Türelem!
eszegfu
@Biff Tannen: Fejtegetéseidben van 1-2 "szépséghiba"... először is sem az itteni levélben, sem a pedagógus tüntetésen, sőt a most megfogalmazott 25 pontból álló "peticióban" NINCS benne a BÉRKÖVETELÉS. Továbbá: a politikusokkal nem értesz egyet, "de legalább befogják a szájukat"... Kérlek mutassál akár egyetlen politikust is, aki nem a magas keresete, vagy az állása, vagy "félelmei" miatt fogja be a száját! Azt azért Neked is látnod kellene, hogy ellenkező esetben hipp-hopp már megszünik a jóléte...
Kutyuska
@bretagne: Igen, és a kormány nem tud mit kezdeni az értelemmel. Az számukra ismeretlen dolog.
Biff Tannen
@eszegfu: Tökéletesen értem, hogy nem a bérkövetelésről szól a pedagógus tüntetés, én nem is erre reagáltam. Maga a CIKK tartalmazza Cselei Márta tanítónő béradatait (ha igaz egyáltalán). Erre reagáltam. Senki, ismétlem senki sem sajnálja a nettó 235 ezres fizetést egyetlen tanártól sem! A kérdés csak az, milyen érvet tudnak felhozni arra, hogy ők, vagy akárki előrébb való annál a 4 millió embernél, aki havi 70 ezerből él? Ilyen érv a világon nincs! A politikusokat pedig hagyjuk. Az másik blog. Nekem is van tanár ismerősöm, és olyan csöndben lapít a havi 220 ezres fizetése mellett, hogy öröm nézni. Különösen akkor amikor meghallja, hogy mások mennyiből kénytelenek élni. Még egyszer mondom, senki sem sajnálja a fizetésüket, sőt emeljenek is, de hát ordít a társadalmi különbség, és az ország zöme jogosan felháborodik ezen. Én nem mehetek ki tüntetni, hogy legyen több fizetésem, ahhoz nekem többet kell tennem és mindenki másnak is. A közalkalmazott sajnos nem ez a terület, ezt is értem. De ha valóban a nettó 200 ezer az általános a tanárok fizetésében, mint ahogy a cikk utal erre (ugyan csak egy név szerepel benne, de másokat ismerve is ez reális következtetésnek tűnik), akkor az ég világon semmi ok a tüntetésre, legalábbis bér vonatkozásában semmi kép, csak a 4 millió ember UTÁN.
Kutyuska
@eszegfu: Szerintem bálványimádókkal nem érdemes vitatkoznod. A fideszes politikusok egy része nem foglalkozik a tényekkel, lehazudják a csillagokat is az égről hatalmuk megtartása érdekében, másik részüknek pedig szövegértési problémái vannak és arra vannak idomítva, hogy mondják a mantrát, amit a vezír engedélyezett.
eszegfu
@Biff Tannen: Valóban érted a tüntetés valódi okát, de azért még utolsó mondatodban csak leirod ujra "...semmi ok a tüntetésre, legalábbis bér vonatkozásában...". Valahogy nekem ez ugy "jön le", hogy a sok követelés nem érdekes, mit "verik a nyálukat", ha ennyi a fizetésük. Az mintha nem is érdekelne pl. mit is jelent a KLIK "felügyelete" alatt dolgozni, amivel ugye még az igazgató is elvesztette az önállóságát. Az "átkosban" is léteztek trösztök, ami csupán egy "vizfej" volt, amit el kellett tartani... nahát a KLIK u.ez.
Nem akarok Neked most számokat irni, de ha van kedved: nézd meg hány alkalmazottja van és mennyi a bérük + a járulék, amit a költségvetésnek kell finanszirozni, és amit mondjuk lehetne forditani az iskolai munka jobbitására is... és akkor talán nem lenne ez a "türelmetlenség".
karma1
@Biff Tannen: Asszem, @Horizont tarsunkat nem kell biztatnod a megegyszeri nekifutasra, O ugyanis nem retardalt, de meg csak nem is hulye.
Ha viszont mar regen is ezen az oldalon lettel volna, akkor tudnad, hogy az itt hozzaszolongatok kb. 98 %-a nemcsak a tanarok, de az orvosok, mernokok, takaritok, marosok beret is szegyen-gyalazatnak tartja, valamint a nyugdijasok, csokkentmunkakepesseguek es mas, egyeb okbol hatranyos helyzetuek bererol ugyanilyen lesujto a velemenyunk.

Ezert probaljuk minden cikk kapcsan kifejteni a velemenyunket, amelyik cikkek arrol szolnak, hogy ma ki lopott, hany milliardot felejtett el beirni meszaros, rogannak hany negyzetmeterrel nott a lakasa, es hogy habony hany csikot szivott fel Ibizan...

Gondolhatod, hogy nem nagy szeretettel beszelunk a fentebbi cikkek szereploirol, ugyhogy nyitott kapukat dongetsz...:o))))
Aki Én
@Biff Tannen: 08:04 Húúúúú de nagyon nem érted. Megint arról beszélsz ami nincs. Nem a bérére panaszkodik!!!
Olvasd el még párszor és ha továbbra sem megy, gyere és kérdezz.
,,nem keresek 1.000.000 Ft-tal többet, mint 2010-ben, sőt …"
Ha már a bérüket említik (nem ők!!!), akkor lássuk tisztán, gondolja.
A bérét a hazug kijelentésre említi cáfolatként, mit nem lehet ezen érteni? Azért tart itt az ország, mert képtelenek vagytok egy ilyen egyszerű írást megérteni és a helyén kezelni.
karma1
@Kutyuska: Tul hosszu ideig nem lehet allandoan szembemenni a sztradan a forgalommal, plane nagy sebesseggel, mert elobb-utobb valaki jon a JO uton, ...

Csak az a baj, hogy sokszor a vetlenek (is) belehalnak ebbe az esztelen amokfutasba...

Valahogy ugy kene csinalni, hogy a szembemeno amokfutokat mielobb lekapcsolni, es jo melyre elzarni, hogy ne tudjon meg nagyobb bajt okozni...:o)))
eugen4402
@eszegfu: Tökéletesen igazad van. A bérkövetelést Orbán hozta szóba, terelési céllal. Egyébként egy kis demagógiát én is megengedhetek: a jövő generáció minősége a mai oktatás színvonalán múlik, és a mai pedagógus kereseteknek a dupláját se sokallanám, ha ezzel a magyarság fennmaradását látnám biztosítva. Pedig nem szoktam kokárda mögé bújni nemzeti ünnepeken sem.
Tényleg ki kell söpörni a politikát az oktatás-nevelés házatájáról, és a pedagógusokra bízni a következő generációk képzését, mert ez ami van, az csőd...
eszegfu
@eugen4402: Ez nem is "demagógia" (vagyis hamis kérdések, néplázitó, felelőtlen, izgató dolog a wiki szerint), hanem inkább egy sokszor ismételhető nagyon fontos dolog! A demagógia a KLIK létezése 2018-ig még biztosan! Többször is nekifutottam, hogy megértsem... de lehetetlen. Semmilyen statisztikából nem derül ki, hogy pl. a középiskolai pedagógusokat is rajtuk keresztül alkalmazzák vagy sem...sőt a létszámuk az egyik szerint 36.296, a másik szerint 72 ezer. Az viszont biztos, hogy 2015. novemberében hirtelen 300 iskola került át a KLIK-től az NGM-hez... vajon miért?! (Olyant is olvastam, hogy sok pénzt kellett a költségvetésnek beletenni +-ként ezekbe az iskolákba.) Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a KLIK is egy átláthatatlan szervezet és akkor a "müködéséről" nem is beszéltem...teljesen felesleges! Fenntartásával csak vesződsége van a kormánynak és iskoláknak is és közben "kiöntik a vizzel a gyereket"!
zöldszem
@enslaved: "...sehol egy komolyabb alternatíva, amelyikre az ember azt mondaná, hogy igen, majd ők, nekik nem kellenek az EU - s pénzek..."
Gondolom hallottál róla, hogy 2020. megszűnik az EU-s pénz, saját lábára kellene állni az országnak. Itt a baj!! Ez az amire én nem sok esélyt látok!! Csalódtál Orbánba? Ez még csak a kezdet, ami ezek után jön az lesz az igazi csalódás! Tudom, hogy nem akarod elhinni, de lesz folytatás. A már meglévők mellé, majd mindent állami kézbe akar venni, energia, közétkeztetés...
Az állami szférában dolgozók bérét, a nyugdíjat, közmunka bért ki fogja megtermelni?
Aki teheti a haldokló nyugatra megy. A multikat ellehetetlenítik, kitessékelik. Jelenleg az államot az EU, az autógyár, a multik, és egy kevés hazai vállalkozás tartja életben! 2020 után az Eu kihátrál. Mi lesz? Mondom, bár ne így legyen! Gerjeszti a népet a terrorveszéllyel.Sehol Európában nem vezettek be olyan törvényt, a terrorveszélyre hivatkozva, mint amit nálunk Orbán akar. Mindezt azért akarja, hogy totális hatalma legyen! A törvénytervezet tartalmazza többek között, hogy a magánvagyon felett is rendelkezhet!! Érted!!Felriad álmából, kihirdeti a kihirdeti a szükségállapotot. A törvény adta jogával, rátesz a mancsát az állampolgárok magánvagyonára!(tiédre enyémre, mindenkiére a gyerekeid jövőjére, itt lép be a még nagyobb csalódásod) Vissza kellene fizetni az államkötvényeket, Paks2 hitelt, kisvasút, várba költözés Olimpia, stadionok... Miből! A MNB valutaalapja elpárolgott!!??? Kuszaszem két kézzel szórja a MNB tartalékait.
A legfejlettebb szoci országból, a legvidámabb barakkból, ma Európa mélypontja vagyunk!
Lehet egymásra mutogatni a lényeg, nagy szar van a palacsintába. Nem kell ehhez se baloldalinak, se liberálisnak lenni. Elég nyitott szemmel élni. Úgyhogy, ha marad a Fidesz, vagy jön valaki más, nem lesz Eu-s pénz amit ellopjon! Max a magánvagyon!
Félek, hogy ennek véres vége lesz!! 1956-2016!!!
eugen4402
@eszegfu: "Semmilyen statisztikából nem derül ki..." - írtad. Nem bizony. Itt nem is kell, nem is szabad kiderülni semminek, a nyilvánosság előtt már nincs beszámolási kötelezettség, az nem más, mint a demokrácia válsága, az európai kultúra Apokalipszise.
Emlékszel az országnév-táblák cseréjére? Magyar Köztársaságnak annyi!!!
Magyarországnak ködgyertyák kellenek, nem tisztánlátás. Maul halten, und weiter ... Nem tanárok kellenek, hanem idomárok. De lehet, hogy tévedek.
volvós
Tanitónéni !!! Nem irással kell " visszavágni " a csúti parasztgyereknek, hanem
ököllel, de ha nem szeretné összemocskolni a tiszta kezét, javaslom
a FA testápolót ( baseball ütö ) Az hatásosabb !!!
enslaved
@Biff Tannen: Én egész életemben Fidesz szavazó voltam, évtizedeken át hét számjegyű keresettel havonta, most mégis fel vagyok háborodva. Ha nem érted, azon nem tudok segíteni.
enslaved
@Desischado: Félreértettél nagyon, a tapló az, aki a pedagógusokat becsmérli, ez független attól, van e gyereke, vagy nincs.
enslaved
@Aki Én: Már mondtam neked, én nem függök a kormányoktól.
Aki Én
@enslaved: Olyan egész egyszerűen nincs. A tönkretett gazdaság, tönkre tett oktatás, tönkre tett közhangulat előbb-utóbb mindenre rávetül. A kérkedés nem az én műfajom, de én is voltan cégtulajdonos, ügyvezető igazgató több cégnél. Tudom miről beszélek.
bretagne
@karma1: Ez nagyon jó! Mármint, hogy másik bárba mennek.
Biff Tannen
@eszegfu: Ebben a vonatkozásban helyt kell adjak neked, sajnos a Klik úgy rossz, ahogy van, ezt értem. Ezek fényében azt mondom, hogy szarvas hiba volt a bérről akárcsak egy mondatban is említést tenni (leírni), különösen akkor, ha az nem is volt része a követelésnek. Jobb munkakörülmények miatt gyakorlatilag az egész ország tüntethetne. Én a magam részéről ezt a "módszert" nem tartom célra vezetőnek, de mindenki azt csinál, amit akar.
Biff Tannen
@Horizont: Azt hiszem van némi félre értés közöttünk :-) Mondatom lényege az volt, hogy SEMMIVEL sem előrébb való egy pedagógus, mint egy takarító például. És ők nem verik magukat, pedig ha csak 1 hónapig kellene megélni annyiból egy pedagógusnak, mint nekik, éhen döglene a zöme. Nincs az ég világon semmi de semmi jogalapja annak, hogy valaki, vagy valakik kiemelik magukat a társadalom tengeréből és önmagára mutogatva üti az asztalt, hogy jaj de rossz nekünk. Képzeld, ideát is ugyan ez a helyzet! Most mi is menjünk tamtamot verni a Kossuth térre? Akkor jobb lesz? Mi inkább dolgozunk, ahogy a pedagógusok is, csak negyedéért. De nem probléma. Az egyenlőséget erre értettem. Ezt agyban kell kezelni és érteni, nem nemzeti szinten. Nemzeti szinten soha sem lesz egyenlőség, de ha a szívedre teszed a kezedet te is tudod, hogy senki se nagyobb a másiknál, senki sem előrébb való a többi embernél. Egyenlőre az ország 80%-a toronymagasan rosszabb körülmények között kénytelen dolgozni negyed annyiért. Azt kell megoldani elsőnek, és emezt sem elhanyagolni. Ennyi a lényeg.
Biff Tannen
@enslaved: Hát igen, más pályán focizunk :-) Aki 7 számjegyű fizetést visz haza és még elégedetlen, ahhoz én nem sokat tudok hozzá tenni. Talán csak annyit, hogy érdemes lenne a Nepáli emberek életét kicsit közelebbről tanulmányozni, hogy mennyi pénzből élnek, milyen körülmények között vannak, és mennyivel elégedettebbek és egyben boldogabbak is, mint a legtöbb nyugati rokonaik, akik például 7 számjegyű keresettel panaszkodnak. A titok a jó és boldog életre épp a megelégedettség. De ezt a legtöbb ember hírből sem ismeri. A körülményeinken nem sokat tudunk változtatni, sőt, a legtöbben a körülményeink áldozatai vagyunk ha úgy tetszik. Ezt lehet elfogadni, meg lehet elégedetlenkedni is ellene. Hogy miként reagálunk rá, az fogja meghatározni, hogy képesek vagyunk e megőrizni a békénket, vagy akkor is elégedetlenek vagyunk, amikor 12x többet keresünk mint mások. A persze tény, hogy a pénz nem boldogít, ahogy a te példád is tökéletesen megmutatja. Emberi vezetőktől ne remélj megoldást, mert nem fognak kielégítőt adni soha. Csak csalódáshoz vezet. Tanulj meg megelégedettséggel élni az életed, anyagilag minden lehetőséged adott ehhez, a többi meg a döntéseiden és a gondolkodásodon múlik.
eszegfu
@Biff Tannen: Őszintén örülök, hogy elismered: hiba volt a béreket szóbahozni és egy szót sem ejtened a KLIK-ről! Félreértés ne essék: nem valami "győzelemnek" könyvelem el, hanem annak, hogy gondolkodtál a dolgon! Azt, hogy a pedagógusok tüntetését nem tartod célravezetőnek, jogodban áll... ez a Te véleményed, ami mellett kiállsz... és ha még nem is értek Veled egyet, képes vagyok elfogadni.
eszegfu
@Biff Tannen: Bocs., de véletlenül nyomtam tetsziket!
enslaved
@Aki Én: Oké, de mennyi tulajdonod van/volt külföldön? Ez nem mindegy.
enslaved
@Biff Tannen: Semmi bajom az életemmel, csak az igazságtalanságokat nem szeretem. Nem tetszik a Mészáros féle gazdagodás például, számomra a Fidesz nem ezt jelentette. Sajnos az ember szemét egy idő után csípi a sok stikli.
enslaved
@Eriksson: Ebben viszont teljesen igazad van, a többség már akkor is anyázik, ha Kelemen Anna rövidre vágatja a haját:-))
Biff Tannen
@Aki Én: Pontosan èrtem a lènyeget, de vitán felül ègbekiáltó ostobaság volt egyáltalán szóba hozni a bèreket (leírta, de mi a jó fenènek?). Csodálkoztok ezek után, hogy szembeköpik a pedagógusokat az utcán? Ha a bèr nem szempont, akkor ne írj róla, mert szèttèp a nèp!
Biff Tannen
@Horizont: Ezt máshogy is lehetett volna cáfolni. A lènyege pont ez volt, hogy felismerje a peadagógus csoport, semmi oka panaszra bèrügyben. Simán annyit lehetett volna mondani, hogy ez alapvetően nem pontos adat, legalábbis nem mindenki esetèben. Ezzel a nyílt levèllel csak öngólt lőttek, mint a taxisok az uber tüntetèssel.
Toby
@Horizont: Ne magyarázd neki, nem érti ! A Kossuth-téri gyűlés előtt idetettem egy pedagógus szakszervízes közlését, mely szerint a bérek harmadrangú kérdések az elégedetlnség tárgyában, a felszólalásokban nemigazán forszírozták ezt a kérdést.

A takarítónő kontra pedagógus tárgyban pedig hatalmas baromság félrelökni a két pálya fontosságának társadalmi megítéltetését, álszent hozzállás, a kommunizmus nem jött el sehova ! Amúgy, a politikusok csemetéi miért nem takarítók ? " Na ugye !"
Biff Tannen
@Toby: A Kossuth téri felszólalások egyik pontja a terhek csökkentése (adminisztráció). Ha csökkennek az óraszámok, de marad a fizetés, az valójában béremelés. Vagyis kőkemény szempont, csak burkolva. Gondolom az nem tetszene, hogy csökkentik az óraszámot, és ezzel párhuzamosan a bér is apad. Igaz?

Ami pedig a takarító és a pedagógusi pálya társadalmi megítélését illeti, nos ez engem a legkevésbé sem érdekel. Hogy mások egy adott dologról mit gondolnak, nem foglalkoztat. Nekem az a véleményem, hogy egy jottányival nem fontosabb egy pedagógus munkája, mint annak a személynek a munkája, aki az egészségemhez járul hozzá azzal, hogy tisztán tartja mondjuk a tantermet is. Azt én értem, hogy a politikusok csemetéi nem takarítók, de ettől egy takarító nem értéktelenebb, mert nélkülük sem lenne oktatás. A tisztaság pedig legalább annyira fontos, mint megtanítani mondjuk az algebrát. Ja nem, a tisztaság fontosabb :-)
emerencia
@Toby: Kb. 20 évvel ezelőtt vettem észre, hogy egyre több iskolából kikerült fiatalnak vannak tudás és szemléletbeli hiányosságai. Ez önmagában nem lenne baj, hiszen ez némi élettapasztalat birtokában könnyen pótolható. A gond ott van, hogy túl nagy az önbecsülésük melynek következtében a többi ember lenézésével, emberi létének megkérdőjelezésével próbálják érdemtelenül előre tolni magukat. (Tisztelet a kivételeknek.) A tanárok súlyos hibát követtek el akkor, amikor tömegesen zúdították a társadalomra ezeket a neveletlen embereket. Mást sem hallunk tőlük sok-sok éve csak azt, hogy mi itt a kőkemény versenyszférában csereszabatosak, társadalmilag nem hasznosak vagyunk, megérdemeljük, hogy létminimum alatti nyomorbérekből, nyugdíjakból tartsuk el a tanárainkat, orvosainkat, hivatalnokainkat. Sok mindenben igazuk van a tanároknak de ez a tiltakozási hullám halálra van ítélve, ha továbbra is ilyen mélységesen lenézik azokat a honfitársaikat, akik kemény munkával, kevéske jövedelemből élve, egészségük, testi épségük veszélyeztetésével teremtik elő a közszférában dolgozók béreit.
enslaved
@emerencia: A fiatalok hiányosságai inkább otthonról származnak, mert a családok jelentős részének fogalma sincs arról, mit is jelent az a szó, hogy gyereknevelés. Megcsinálják őket vagy a családi végett, vagy csak szimplán butaságból, esetleg mert ez így szokás bizonyos körökben. Egy pedagógus feladata a tanítás, és nem a nevelés, még ha a nejem például azt is elvégzi erején felül sokszor, mert vannak olyan nagycsoportos gyerekek, akik még enni sem tudnak csak kézzel.
Aki Én
@Biff Tannen: 23:11 Ez már sokkoló! Ezzel az értetlenséggel nem lehet mit kezdeni, vitára alkalmatlan. @Horizont: 05:10 elmondta a lényeget, szerencsére türelmesebben, mint én tettem volna.
,,Ha csökkennek az óraszámok, de marad a fizetés, az valójában béremelés."
Na erre a ,,kötöm az ebet a karóhoz" típusú butaságra már tényleg nem lehet mit mondani.
Biff Tannen
@Aki Én: Pedig ez szimpla matematika. Makacs dolgok a számok. Ennél a törvényszerűségnél alig van nagyobb igazság. Ha csökkentem az óraszámot, de marad a bér, azt béremelésnek hívják. Az egy egységre jutó bér növekszik, vagyis béremelés történik. Ezen nincs mit vitatkozni, kár ezen rugózni, ez tény.
Aki Én
@Biff Tannen: Képtelen vagy összegészében látni a dolgokat, képtelen vagy a sorrendet érteni, képtelen vagy ennek a témának a felfogására. Feladom, nem vagyok gyógypedagógus.
Biff Tannen
@Aki Én: Értem a gondodat, de térjünk vissza egy töppet a matematikai részre. Ha óraszám csökkentést kérnek, de bércsökkentést nem, akkor az miért nem béremelés? Nyitott vagyok a vitára, de várom az érveket. Amiket írtál, azok lógnak a levegőbe, nincs súlyuk. Itt vagy egy ténykérdés, amit írtam és sehol egy cáfolat, csak vissza vágsz, hogy én milyen hülye vagyok. Hát segíts megérteni, hogy ha valaki óraszám csökkentést akar, de bér csökkentést nem, az miért nem béremelés. Ha van érv, meg fogom érteni, de a kapálózás nem segít megértésre jutnom. És ahogy olvasom a kommenteket, nem csak nekem okoz fejtörést ez az ügy. Megsúgom neked, hogy a pedagógusok a lakossághoz képest az elitbe tartoznak. Munkakörülményeket, béreket, nyugdíjat, szabadságot, egészséget érintő kockázatokat tekintve a legjobb helyzetben vannak. Náluk csak a politikusok élnek jobban. Nekem is van pedagógus ismerősöm, ő például nem osztozik ebben a bohócmutatványban a Kossuth téren, mert egyszerűen nincs hozzá arca. Nem azért mert gyáva, hanem azért mert tudja, mások, máshol összemérhetetlenül rosszabb körülményekkel kell megküzdeniük naponta. Egy pedagógusi állás, az még ma is nyugdíjas állás, ha végig csinálja. A többi ember munkája meg olyan, mint a kutya vacsorája, és mire eléri a 40 éves munkaviszonyt, lehet, hogy 20 helyen is dolgozott. Nem csoda ha a nyugdíja még a fele se lesz egy pedagóguséhoz képest, miközben oda az egészsége és had ne soroljam. Szeretem a pedagógusokat, de ez az akció nagyobb öngól, mint a taxis tüntetés. Kár volt csinálni, ez a véleményem.
almalibre
Hol a visszavagás, illetve mire vág vissza?
“nem sokallom, megértem”
Aki Én
@Biff Tannen: Arról próbálsz mellébeszélni, ami nincs. Ha a témához szólsz, akkor ennyire ne vonatkoztass el, mert ilyen alapon beszélhetnénk a tücskök szaporodásáról is.
200 sort írtál a pedagógusok béréről, miközben a lényeget fel sem fogtad, pedig már többen próbáltunk segíteni. Ha ,,A" van, akkor ne beszéljünk ,,B"-ről.
Mindegy, hogy 100.000,-ot vagy 2.000.000,-ot keresnek. A qrva nagy hazugságot próbálják igazolni, ennyi. Miért nem a lényeggel foglalkozol, ha már ennyi energiát teszel bele?
Tényleg befejeztem, felesleges a párbeszéd.
enslaved
@Aki Én: Arra céloztam, hogy akinek bőven van vagyona külföldön is, annak nem valószínű, hogy keresztbe tehet bármelyik kormány is. Ha már minden kötél szakad itthon, lehetetlen normális életet élni, stb., akkor el innen. Én nem érzem azért azt, hogy itt tartanánk.
Biff Tannen
@Aki Én: Hát nem segítettek a szavaid. Érv: nulla. Nekem is elfogyott a türelmem, ezzel én se tudok mit kezdeni.
Aki Én
@Biff Tannen: Itt nem az én érveimet, hanem a levelet kellene megértened.
Aki Én
@enslaved: 11:13 Soha nem pusztán magamról, hanem úgy általában a helyzetről és a közhangulatról beszélek. Olyan nagy szar a világon nincs, ami ne lenne jó egy bizonyos körnek. Ismerek full gazdag embereket, akiknek igencsak tele a tökük ezzel.
És, hogy nem tehetnek keresztbe a vagyonosoknak? Lásd Simicska. Még a sajátjaikat is kicsinálják ha az az érdekük. Szarnak ezek rád s pont úgy.
És azt ne mond, hogy a tehetős embernek nem árthat ez a rendszer. Itt már nem a tehetség, a szorgalom, az önerőből eljutás számít.
Most őszintén. Te nekik köszönheted amid van? De most el ne kezdj megint ön fényezni, mert az nem érdekel. A lehetőséget, a tudásod, a tehetséged..., nekik köszönheted?
Biff Tannen
@Aki Én: A levélben sincs érv, hogy miért is kellene kivételezni a pedagógusokkal. Erre nem létezhet ésszerű magyarázat. Van problémájuk dögivel, senki se vitatja, de ezzel mások is így vannak. Csak egy okot mondj, hogy miért kellene épp rajtuk segíteni, és amazokat meg figyelmen kívül hagyni?
Aki Én
@Biff Tannen: Szervezz tüntetést a saját érdekeidért, nosza!
Itt elsősorban a gyerekekről, a jövőről, a társadalomról van szó, de természetesen benne van az elmúlt 6 év politikája. Ez legkevésbé szól a tanárokról.
Biff Tannen
@pbalage: Megtörtént. Azért annak ellenére, hogy erősen hangoztatva volt az, hogy a bérreől egy szó se esett, több pont is a pótlékokról szól. A 25 pontból legalább 3 pont közvetlenül a bérekre van hatással. Nagy vonalakban egyet értettem a pontokkal egyébként, kivéve azokat a részeket, amik a bérezéssel vannak szoros összefüggésbe.
Biff Tannen
@Aki Én: Én nem tüntetéssel oldom meg a problémáimat. Még olyan probléma a világtörténelemben nem született, amit tüntetéssel oldottak volna meg. Ennyit a történelemből legalább illett volna megtanulni. Ezekre a problémákra sem ez a gyógyír. Próbálkozni lehet persze, csak amint a fenti ábra mutatja, számolni kell azzal, hogy ez sokaknak nem lesz szimpatikus. Sok sikert hozzá.
pbalage
@Biff Tannen: nem vagyok troll, de ezeket a különírós dolgokat valahogy nem bírom.
(az ékezet és a többi dolgok nem izgatnak fel)

egyetért = ugyanazt akarja
egyet ért (fideszes hozzászólásoknál lehet tapasztalni) = kettőt nem ért. csak egyet.

a másik kedvencem az
ugyanaz = tökre egyforma
ugyan az (szintén az agymanó kormánypárti véleményeknél) = ???
Aki Én
@Biff Tannen: Ostoba vagy, és ezzel zárom soraimat :)
preparátor
@Biff Tannen: Ez nem a tanításról és a gyerekekről szól! A bukott szocik és libsik mindenáron lázadást akarnak szítani a kormány ellen. Na ezek a demokratikosok akarnak antidemokratikusan változást. A bért onnan vette Orbán, hogy panaszkodtak a megemelt óraszám miatt! Érezné mind a törődést, ha a multinál pakolna éjjel. Hány órát is dolgozna a tsúkagyú?
enslaved
@preparátor: Egy tanár nem azért tanult, hogy a multiknál ládákat pakoljon. Szomorú, hogy egyesek szerint a szellemi munka az nem munka, csak a ládapakolás. Mit szólnál ha tudnád mondjuk a sógornőm nem csekély bérét, aki egyetemi tanár, immunológus, és kifejlesztette a világon az első nyomtatható tüdőszövetet? Persze, tudom, menjen ő is ládákat pakolni...
enslaved
@dr lópicigáspár: Nem kell üzengetned, leírhattad volna ide is ezt: "Gratulálok a szóhasználatodhoz te bunkó!
Jelenteni fogunk és ismét kibasznak téged innen!" Ha jól látom, már ki is lett törölve, és helyeslem is, sajnálom, hogy kicsit elborult az agyam. Téged viszont kétszer töröltek, ezen gondolkodj el azért...
preparátor
@enslaved: Az, hogy ennyi órával ennyit keres egy tanító, nekem önmagáért beszél!
enslaved
@Horizont: 20 km - re tőlünk egy fodrásznő végzettség nélküli fia lett az alpolgármester, mert rokona az egyik főmuftinak, és az anyja éppen ma szidta a pedagógusokat, hogy mit akarnak már megint béremelést...Nem mondtam neki semmit, elég baj neki a saját szintje is:-))
enslaved
@preparátor: Mennyit tudsz te arról, hogy hány órát dolgoznak ténylegesen? Belelátsz mondjuk abba is, éjszaka mikor fekszenek, mennyit készülnek, hány dolgozatot javítanak? Egy szimpla melós leteszi a lantot munka után, és kész, foglalkozhat a családjával vagy az itallal. Egy pedagógusnál ez másként működik, a nejem is az, nem csak a sógornőm. Egyébként meg miért az óraszám izgat téged ennyire? Én például egy hét alatt megtervezek egy olyan műszaki gépet, amelyikért milliókat fizet a megrendelő. Akkor én is menjek ládákat pakolni, csak mert máshoz is értek? Tudod, én még mindig Fidesz párti ember vagyok, de már csak nagyon alsó hangon.
preparátor
@enslaved: Nejem pedagógus! Valamikor magam is tanítottam. Ismerem a rendszert belülről!
enslaved
@preparátor: Viszont azt nem látod, mit művel mondjuk a klikk, vagy az egyház, azon belül is a pap. Nem látod, mekkora követelményeket szabnak meg egy elsős gyereknek, miért kell őket 4 óráig kínozni? Hulla fáradtak mire hazaérnek. Sok minden van, ami nem jó a mai oktatási rendszerben, és kár kiragadni azt a néhány negatív példát, ami a pedagógusokra is jellemző olykor. Hülye emberek mindenhol akadnak.
preparátor
@enslaved: Utolsó mondatoddal maradéktalanul egyetértek!
Toby
@Biff Tannen: A pedagóusi terhek csökkentése messze nem csak az óraszámvcsökkentését jelenti, hanem az olyan adminisztratív feleslegekét is, melyek közvetlen hasznát még annak kiagyalója sem találta ki ! Önmagukról kellene jelenteniük ! Smennyiben olvadod a híreket, akkor már találkoztál a PÖCS-csel !

A kommunizmus nem jött el, sem a takaírtónőnek, sem a pedagógusnak, pedagógus szájából még nem hallottad, hogy "ha nem tanulsz, mehetsz utcaseprőnek" - szülőjéből viszont igen !
A gyerek számára elsősorban a szülő a viselkedési minta és nem a pedagógus, ergo: otthon kell körülnézni, ha gondok vannak az értékítéletekkel !

Ami a társadalmi értékítéletet illeti, azon nem változtat semmilyen " jócsávós " hozzállás.

Egy faluban még ma is a helyi értelmiségi kör tagja az orvos, a polgármester, a pedagógus, a menő vállalkozó, a gyógyszerész, a pap, ám a takarítónőt nem találod meg ebben a körben ! Nem arról volt szó, hogy szükség van-e a takarítónőkre !
Nem szeretem az álszent, valóságtól elrugasztkodott demagóg dumát - ugye nem baj ?
adrenalink
@enslaved: 09:19-re A válasz gomra nyomtam, nem a tetszikre, szóval vitatkoznék,hogy a pedagógus feladata a tanítás, és nem a nevelés. Amikor az ofő órán a fogamzásgátlásról, drogozásról beszélgetnek, esetleg meghívott szakemberrel, vagy a VV percemberkék jelenség után próbálja helyrebillenteni a fiatalok agyacskáját a tanár azt minek neveznéd?
enslaved
@adrenalink: Egy olyan plusznak, amit a szülő képtelen megoldani, és éppen ezért nem kellene sajnálni tőlük még a fél milliót sem...
adrenalink
@enslaved: Én meg inkább annak, hogy a tanár is ember, nem csak á négyzet meg bé négyzet egyelő cé négyzettel...
enslaved
@adrenalink: A legtöbb tanár nevel is, mert szeretik a gyerekeket, és szomorúan kell konstatálják, otthon nem tanulnak semmit.
adrenalink
@enslaved: Valahogy elbeszélünk egymás mellett. Egy tanár nem véletlenül tanul a szakma mellett picológiát is. Tanár barátunk /nagyvárosi elitt gimnázium/meséli, hogy keresi a szülő tanácsért, mert a legjobb akarata mellett sem tud a gyermeke bizonyos problémáira megoldást találni,és nem szakmai problémái vannak.
Biff Tannen
@Toby: Semmi gond ezzel, de ez nem álszent demagóg duma volt, ezt csak te látod így. Jogod van ennek ítélni, én semmivel sem érzem értékesebbnek a pedagógust például a takarítónál. Mindegyik ember, és mindegyik fontos munkát végez. Tetszik ez a véleményem vagy sem, én akkor is így gondolom demagóg hátsó szándék nélkül. Fel se fogom mi lehet ebbe demagóg, de legyen neked igazad. Ha ettől jobban alszol, én már boldogabb vagyok, hajrá.
Biff Tannen
@Horizont: Na akkor nézzük azokat a pontokat sorjában, mert látom minden áron minket néztek hülyének:

Idézet a 25 pontos követelésből:

"10. Valóságos, reális, a tényleges költségeket – bérköltségek, működési költségek, fejlesztési költségek – figyelembe vevő tervezésre van szükség, külön intézményi költségvetések elkészítése mellett."

Szerinted a REÁLIS bérköltségek kifejezés vajon mire vonatkozhat? Csak nem a portás 13dik havi fizetéséért aggódnak a tanárok? De menjünk tovább, ez csak egy pont volt,

"11. A köznevelésről szóló törvényben kell meghatározni a pedagóguslétszám számításának elveit: heti huszonkét óra, átlag osztálylétszám, finanszírozott időkeret."

Ha meghatározom a heti óraszámot, azzal meghatározom az azzal járó bért is. A finanszírozott időkeret kifejezés vajon nincs valamilyen kölcsönhatással a bér kifejezésre? Ha csökkentem az óraszámot, akkor vajon a bért is csökkentem, vagy az maradjon annyi, amennyi most, esetleg növelni kéne? Ha nem csökkentik, minden esetben nő. Vagyis szó van a bérekről is. Immár két pontban.

De menjünk még tovább,

"13. Vissza kell állítani a pedagógusok kötelező óraszámát, főszabályként heti huszonkét órával. A többlettanítás után óradíjat kell fizetni."

Ismét egy utalás az óraszám csökkentésére, valamint egyértelmű követelés a többlet tanítás után. Mi ez, ha nem bérkövetelés? Tessék? Mintha valami olyasmi hangzott volna el, hogy nincs szó a bérekről? Vagy mégis? Vagy újfent demagóg lennék a szöveg értelmezéssel? Hmm.

Menjünk még tovább ebben a listában, mert még mindig nincs vége,

"17. Vissza kell hozni a minőségi munkavégzésért járó pótlékot, a minőségbiztosítás feladataiban való közreműködésért járó pótlékot, az integrált felkészítésben való részvételért járó pótlékot."

Egyetlen mondatban 3x szerepel a pótlék kifejezés. Nehéz logikusan nem a bérezés kérdésére gondolni.

Nem is folytatom a sort. Maradjunk annyiban, hogy az itt elhangzott érvekkel ellentétben bőségesen szó van a követelésben a...
Biff Tannen
bérekről. A követelések közel 20% a bérekkel van kapcsolatban. Vita lezárva.
enslaved
@Biff Tannen: Még ha kérnének is 20 % - os béremelést, az is rendben volna. Az pedig mindent elárul az állítólagos pedagógus múltadról, hogy egy szintre helyezed őket a takarítónőkkel. Vita lezárva.
enslaved
@Biff Tannen: Ja, bocs, összekevertelek a preparátorral, vele folytattam nem olyan régen eszmecserét, de gondolom, fentebb már olvastad. Ha nem, akkor olvasd el, érdemes.
enslaved
@Horizont: Szerintem csak egy tipikus magyar irigység van itt a háttérben, semmi több.
enslaved
@Horizont: Azt hiszem, értem mire gondolsz:-)
Biff Tannen
@enslaved: Tévedsz, helyesebben nem jól értelmezed a szavaimat. Nem hoztam egy szintre a tanárokat a takarítókkal egyetlen mondatomban sem. Én azt mondtam, hogy a takarító, illetve annak munkája sem ér kevesebbet, mint egy tanáré! Mitől lenne több egy pedagógus? Illetve miért is lenne kevesebb ember egy takarító például? Minden ember egyformán értékes, én így gondolom. Ha és amennyiben a munkáját becsülettel elvégzi. Tróger van minden fronton. De senki sem értékesebb a másiknál. Aki többnek érzi magát valaki pusztán azért mert egy vagy több diplomát megszerzett, az súlyos erkölcsi mélységben van. Kár vitázni, hogy melyik munka fontosabb. Emberként nincs különbség. Épp oly fontos a higiénia őrzése, mint a számtan megtanítása. Sajnálom ha ezt te nem így látod.
Biff Tannen
@Horizont: Kedves Horizont, ez a vita elvérzett már. Ez a követelés olyan világosan fogalmaz, hogy nem lehet két féle képen értelmezni, bárhogy erőlködsz. A francos Klikel és a közoktatás rendbe tételével maximálisan tudok azonosulni, szükséges intézkedések, amivel nincs is semmi baj. De ne állítsatok már olyan égbekiáltó hazugságot, hogy a követelések egyetlen pontban sem foglalkoznak a bérekkel. Foglalkoznak. Aki ezeket elolvassa nem juthat más következtetésre, mint arra, hogy igen is akarják, hogy a bérekben is legyen változás. A pótlékok kifejezésnél nincs is világosabb gondolat. Mire gondoljak a pótlék szó hallatán? Miért kell sumákolni? Nincs ezzel semmi gond, hogy béremelést akarnak. Akarjanak. De ne mondják már azt, hogy nem akarnak, mikor világosan meg is van fogalmazva, éppen csak a mértékéről nem esik szó, de a szándékot jogilag nem lehet kimagyarázni. Az igazság nem vita tárgya. Se most, se semmikor. Ezzel a dologgal az én szememben óriásit esett az ügyet képviselő pedagógusok renoméja, akik némelyike minden áron arról akart meggyőzni, hogy nincs szó a bérekről, aminek épp az ellenkezőjéről van szó. Elképesztő, de biztos én vagyok a demagóg. :-) De legalább nem hazudtam semmiben.
enslaved
@Biff Tannen: Tudod, takarítani bárki tud, de tanítani, céget irányítani,műteni, tüdőszövetet nyomtatni a világon először már nem. Természetes, hogy szükség van minden hasznos munkára, de értékteremtés szintjén azért óriásiak a különbségek. Egyébként meg a kertészeimnek havonta fizetek nyáron legalább száz ezret, lényegében ők is "csak" az udvaromat teszik rendbe minden héten, mégis milyen jól keresnek...
Biff Tannen
"17. Vissza kell hozni a minőségi munkavégzésért járó pótlékot, a minőségbiztosítás feladataiban való közreműködésért járó pótlékot, az integrált felkészítésben való részvételért járó pótlékot."

Azt mondja nincs szó a bérekről :-)))))))))))))
Biff Tannen
@enslaved: Látod erről van szó, fején találtad a szöget! Kereshet és keres is annyit egy becsülettel dolgozó takarító, mint egy tanár :-) És igen is teremt értéket. Nagyra tartom a szellemi munkát, de nem érzem fontosabbnak. Szándékosan nem megyek bele abba, hogy mi miért fontos. Azért mert valaki takarító, nem feltétlenül azért van, mert bolond. Lehet, hogy így dönt, mert például kevesebb idő alatt elvégzi a napi munkáját, és utána a családjának él. De hagyjuk a takarítókat, a mondatom lényege, hogy én nem rangsorolom az embereket végzettségük alapján. Nem esek hasra, ha egy sok diplomással kell tárgyaljak, és ugyan azzal a tisztelettel beszélek egy Marika nénivel is, aki kürtös kalácsot árul a sarki kisbolt mellett. Egy ember értékét nem a papírjai, hanem a tettei fogják minősíteni. Tettek tekintetében pedig egy megvetett, műveletlen "paraszt" is tud irgalmas lenni, amikor segítségre szorulunk, mert mondjuk össze estünk az utcán. Vagy még egy kukás kocsin dolgozó is érezhet szánalmat, mikor tüzet lát, és lehet életet ment, miközben segít a tüzet eloltani. De ne legyek ennyire sarkos, már azzal is növeli az emberi nívóját valaki, ha csak egyszerűen minden tőle telhetőt megtesz a munkájában, nem lopja a munkaidőt teszem azt. Ezek olyan egyszerű dolgok, amihez semmi köze az iskolának. Sőt! Minél többet tanul valaki, annál hajlamosabb egészen nagy magasságokból nézni a másik emberre. Sokszor elgondolkodok, hogy az egyszerű, iskolázatlan emberek mennyivel magasabb szinten képesek a törődésük és szeretetük kimutatására, mint iskolázott társaik. Fogalmam sincs mi ennek az oka, de én nem teszek reláció jelet egyetlen ember közé se. A vége mindenkinek ugyan az.
enslaved
@Biff Tannen: Akkor maradjunk annyiban, hogy művelt és műveletlen, szegény és gazdag között is ugyanúgy vannak normális és bunkó egyedek? Mesélek neked egy kicsit: Több olyan brigád is dolgozott már nálam, akik a végén vitték ami még megmaradt. Az autómat többször húzták, karcolták már meg szándékosan, valószínűleg irritáló egyeseknek. A házamat nem igazán látogatják, mert hamarabb kiér a rendőrség kis túlzással, mint ahogyan a rablók beléphetnének. Elmondanám, egyikük sem a művelt, gazdag réteg tagjai. Nekem nem jutott még soha az eszembe, hogy másokra irigykedjek, mások tulajdonát ne tartsam tiszteletben, és én is ugyanúgy szóba elegyedek bárkivel, aki bennem az embert látja, és nem a jómódú, szemét csaló üzletembert. Hidd el nekem, a mai világban nem tőlünk kell jobban félni. A statisztikák mást mutatnak.
X-ray
@enslaved: Entero bácsi, menjünk aludni, hogy holnap is értékes emberkék lehessünk!
enslaved
@X-ray: Jó az neked, hogy három névvel is itt okoskodsz? Tudod, én csak ilyenkor érek rá írogatni, sokan meg egész nap.
Biff Tannen
@Horizont: vagyis bèrrendezèsről van szó,ahogy helyesen te is megállapítottad. Vègkövetkeztetès:Az az állítás, hogy a bèrekről nincs szó a követelèsben, az - finom leszek- nem igaz állítás. Igen ritka az a követelès, amiben nem esik szó az anyagiakról. Nincs mit ezen szègyelni, csak ne állítsátok az ellenkezőjèt. Az már más kèrdès, hogy a társadalom túlnyomó többsège ezt hogyan veszi le, ès az is lehet egy vita tárgya, hogy egyáltalán van-e mód bèrrendezèsre ès indokolt-e. Újra aláhúznám,hogy nem sokallom a keresetüket, ès szívem szerint felnyomnám 500 ezerig is, csak kètlem,hogy erre van mód. Túl nagy a szakadèk a társadalomban a pedagógusok ès a többi ember munka körülmènyei ès bèrei között, ami gyakorlatilag kizár minden fèle bèremelèsi kísèrletet.
Biff Tannen
@enslaved: Az első mondatodra igen a válasz. A többi vonatkozásában van igazság abban, amit írsz, ám van egy pici, szerintem igen nèpszerű beidegződès az alul iskolázott emberekkel kapcsolatban. Tèny,hogy van összefüggès a bűnözès ès az iskolázottság között, de ez statisztikailag igaz csupán. Az iskola soha semmilyen erkölcsi alapra nem tanította az embereket. Kizárólag lexikális ès ha nagyon őszinte akarok lenni, túlnyomó rèszt felesleges ismeretet ad át a fiataljainknak. A gyakorlatban a nyelvtanon, az írás-olvasáson kívül a nègy számtani alapműveletet használjuk leginkább az èletben. Hasznos a többi tantárgy is, de gyakorlati èrtèke igen csekèly. A bűnözès nem az iskolázottság, hanem az erkölcsi útmutató hiányára vezethető vissza. Ezt pedig nem az iskolában, hanem mondjuk a bibliából tudhatja meg az ember. De kètsègtelen tèny,hogy ahhoz először olvasni kell megtanulni. Messzire vinne ez a beszèlgetès, csupán azt akartam mondani, hogy a látszat ellenère az iskolai oktatás túl sok erkölcsi alapot nem ad a diákoknak, így aztán alaptalan azt mondani, hogy minèl többet tanult valaki, annál èrtèkesebb lenne. Az iskolákban megtanult ismeret sajnos igen nagy százalèkban haszontalan tudás, gyakorlatban csak elenyèsző hányada használható ès senki sem lesz jobb ember általa. Az máshol tanulható.
preparátor
@Horizont: Orbán támogatottsága hatalmas, csak a bukottak emlegetik, hogy elzavarják. A legyet sem tudják az orrukról, nem, hogy Orbánt!
kukac50
Orbán azt mondta nincs pénz várjanak a sorukra!
Kisvárdán stadionra,focira van akkor Orbán ne hazudozzon, hogy nincs pénz!
preparátor
@Horizont: :-) Nem aggódok! A Fidesz és a Jobbik tarol. Ha szerencsétek van a Fidesz nyer! :-) Ha nem...:-) Lesz miről beszélgetni!
preparátor
@Horizont: Nem ismerlek, nem ítélkezem. Igazunk van, itthon vagyunk és kis taknyos nyafogások nem hatnak meg! A mi érdekeink fontosak, mert mi alkotjuk a haza döntő többségét. Nem kis nyaffancsok fognak parancsolgatni, hanem a magyarság! Már aki része! :-)
preparátor
@Horizont: Olyan egyszerű: a magyarság! Ők a mi és én része vagyok!
preparátor
@Horizont: Magam lesz@rom, minek vallod magad, ez a tettek ideje! Nem kell Orbánt szeretned, szeresd az ellenzéket, de magyar érdeket szolgálj. Legyen. Nem tarozol a Nagy Nemzeti Mi-hez? Legyél idegen!
Nem elég valaminek vallani magad, ahhoz tartozni is kéne! Ha ez nincs, annyi. Tudod, itthon még többen vagyunk! Nem tetszik? Így jártál! :-)))))))))))))))))))
pbalage
@preparátor: és hogy sikerült megtanulnotok magyarul?
preparátor
@pbalage: Veled nem szívesen beszélgetek. Nem tetszik sem a primitívség, sem a személyeskedés! Hagyj és hagylak! Jobban jársz!
pbalage
@preparátor: ugye azért szedsz rá valamilyen gyógyszert? aggódom az elmeállapotod miatt.
preparátor
@pbalage: :-) Próbálkozni a melegbárban kellene kiscsillag! :-))))))))))))))))
almalibre
Kedves Tanárnő!
Az ön állítása szerint a 2015-ös nettó bére: 760 Eu, ami nem sok, de ön azt is állítja, hogy ezért 125 órát kell adnia, ami 6 Eu-s órabér. Nem mondanám, hogy rossz. Ehhez dobjuk hozzá az évente három hónapnyi szabadságot! Szerintem sunnyogjanak vissza a suliba dolgozni!

Még egy kis adalék:
spiler.blog.hu/2016/02/18/a_bazi_nagy_pedagogus_hiszti?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
preparátor
@Horizont: Ha nem tartozol a magyarokhoz hát azok köpnek le, ha beszólsz nekik. Legyél idegen, de viselkedj is úgy és tudomásul veszik! Elvégre nem akarsz a magyarsághoz tartozni. Tudomásul vettem.
preparátor
@pbalage: Persze. Láttam már, hogy nagyon liberális ott a hangulat!
Biff Tannen
@Horizont: Most komolyan azt szeretnèd, hogy menjek bele a szóelemzèsbe? Mièrt csinálod ezt? A pótlèk visszaállítása IGÈNY egy korábban nyilván lètező bevètelre. Más szavakkal az az óhaj, hogy ennek nyoma legyen a bèrben. Lèpjünk már túl ezen a maszatoláson, bèrnövekedèst is akartok, ez tèny. De nyitott vagyok az ellen èrvekre. Kèrlek, fejtsd ki pontosan, hogy mire gondoltok egèszen pontosan a 17 pont követelèse kapcsán? Mit jelent a pótlèk kifejezès, mire vonatkozik, ès hogyan óhajtjátok,hogy ez megnyilvánuljon? Lássuk akkor, ha èn èrtem fèlre,hogy mi a pontos magyarázat. Elismerem ha tèvedek, de ehhez èrvek kellenek ès a 17. Pont magyarázatra szorul. Csupa fül vagyok...
eszegfu
@Biff Tannen: 21:16 Lehet, hogy Te lezártad a vitát, de engedj meg azért még egy dolgot elviekben tisztázni: a bér azt jelenti, hogy ha fuj, ha nem, akkor a szerződésben meghatározott óraszám ledolgozásával minden különösebb ok nélkül megkapod a havi fizetésedet. Az viszont nem mindegy, hogy a szerződésben 160 órát kell a havi bérért dolgozni, vagy 180 órát mondjuk egy árurakodónak sem! Amikor a kötelező óraszámot (iskolában tanórán kivülire is vonatkozott) megemelték, akkor emlékeim szerint nem emelték meg arányosan a fizetésüket. A többi "bérjellegü" követelés valóban csak "jellegénél" fogva az, de igazából a fix bér mellett ezt nevezhetjük "mozgóbérnek" is, amire nem lehet kötelezni és vagy van, vagy nincs.Ha valaki tulórázik, vagy éjszakai, esetleg hétvégi müszakban dolgozik, akkor az egy olyan rendkivüli munkavégzés, ami nincs benne a szerződés szerinti bérében és ezt bizony ki kell/ene fizetni. Én igy gondolom...
pbalage
@Horizont: lehet hogy valami baja van, vagy segítségre szorul és éppen meg akarják erőszakolni... nem bírja leírni, hogy kínozzák, de biztosan ki akar szabadulni.
Egy horrortörténet részese!
Veszélyben van!

@preparátor: figyi wolfi, írj + jelet, ha igen, - jelet, ha nem. Kibarkóbázzuk.
Elraboltak?
eszegfu
@preparátor: Nem gondolom, hogy én vagyok az "igazságosztó"! De azért nem ártana elgondolkodnod: a "tudod itthon még többen vagyunk" igen bátor kijelentéseden...Mégis hogy itéled meg: 8 millió szavazóképes lakosságból a Fideszre szavazott valamivel több, mint 2 millió ember, a mostani közvéleménykutatások szerint is ennyivel vezetnek... ezt gondolod a többségnek?! Azt meg végképpen kikérem magamnak, hogy amiért valaki mást gondol, akkor már nem is magyar! Kissé elrugaszkodtál a valóságtól, sőt u.azt a magabiztos, pökhendi magatartást tanusitod, mint a kormány. Sajnálom, hogy akkor nem "ismertelek", amikor a Fidesz 2006-ban a "nagy mellénye" mellett elvesztette a választásokat. Akkor is ilyen vagány voltál... u.igy hallattad a hangodat ellenzékben?! És kérlek, gyalázkodások nélkül vedd tudomásul, fogadd el, hogy a jelenlegi ellenzék, melyek közé magamat is sorolom magyarok vagyunk, szeretünk itt élni ...csak a jelenlegi kormány bel- és külpolitikájával nem értünk egyet!!
Biff Tannen
@eszegfu: nincs ezzel semmi baj, de ha jók az emlèkeim, az ellen hadakoztatok, hogy bèrről egy szó se esett. Esett. Szavid is ezt erősítik meg. Èn csak az ellentmondást nem èrtettem. Egyik oldalról kikèrik egyesek maguknak, hogy nem volt szó bèremelèsről, másfelől a napnál is világosabb a követelèsben szereplő igènya bèrek kapcsán. Maradjunk az igazság talaján ès nem lesz nèzetkülönbsèg. Kimondható: Akarnak bèr rendezèst is a követelès alapján a tanárok. Okè, vettük.
Biff Tannen
@Horizont: Èn nem akarlak meggyőzni tèged, èn csak azt olvasom, amit a tanárok megfogalmaztak követelèst. Ebben a követelèsben pèldául a 17 pont a bèrek rendezèsèről szól. Ezen kár vitázni, eztsehogy máskènt nem lehet èrteni. Èrtem èn,hogy mozgóbèr meg alapbèr,de a pótlèkok rendezèse az azt jelenti magyarra lefordítva: MÈG PÈNZT! Szèpen van megfogalmazva, de a jelentèse ez. Aki ebből mást olvas ki, azon nem tudok segíteni. De igazából nem az az irányadó,hogy TE hogyan èrted ezt a mondatot, hanem a megfogalmazója mire gondolt. Ha ezt egy ügyvèd elolvassa azt fogja mondani,hogy pènzt akarnak, mèg! Zárjuk le ezt a meddő vitát, nincs èrtelme egy olyan nyilvánvaló dolgon vitatkozni, amiben a feketèt fehèrnek kellene bemutatni. Ez nem fog sikerülni. Diplomám nekem sincs, de tudok èrtelmezni egy mondatot :-) Bèke!
Biff Tannen
@Horizont: bocsánat, kimaradt a válaszomból, hogy arra válaazoltál, hogy mit jelent a pótlèk kifejezès, de arra nem, hogy mikènt szeretnè a tanár társadalom, hogy a követelès ezen pontja èrvènyre jusson? Figyelj ès válaszd ki a helyes választ:

a.) Maradjanak a bèrek, ahogy voltak
b.) Csökkenjenek, hamár óraszám csökkentèst kèrtünk
C.) Növekedjen, ide nekünk a pótlèkokat is

Válassz kèrlek.

Ha az a.) -t választod, èrtelmèt veszíti maga a 17es pont. Akár törölhető is. Ha a b.) a befutó, már meg is állapodtatok a kormánnyal, c.) esetèn kiderül, hogy mègis csak pènz kène, ès minden eddigi állítással ellentètben szó van bèr rendezèsről. Ez persze a hitel azonnali elvesztèsèvel is jár (nálam már megtörtènt), kivève azon tanárok esetèben, akik nem állították az ellenkezőjèt. No, mi a felelet?
enslaved
@Biff Tannen: Az erkölcsöt a családban kellene egy gyereknek megtanulnia.
Biff Tannen
@enslaved: Hát igen, semmiképp sem az iskolában. Ebből is látható, hogy óriási a morális válság erkölcsi kérdésben, és ez világszerte igaz mindenhol.
preparátor
@pbalage: Veled beszélgessék? Gondolkodókkal szoktam!
satan
@Eriksson: Minek jársz dolgozni, ha nem tudsz keresni. Politikusoktól nem sajnálod?
satan
@preparátor: Keveset sajnálod Te is, a 5millásoktól nem.
eszegfu
@Biff Tannen: "Játék" a szavakkal... de az is lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam. A pedagógusok követelésében valóban benne volt a különböző pótlékok, óraszámok tisztázása, de ez nem "bérkövetelés". Ha megnézed a Munka Törvénykönyvét, vagy esetleg egy adótörvényt, mindegyikben van szó a "bérről" és külön tételesen felsorolva az egyéb pótlékok (tulóra, müszak, ügyeleti, stb.). Ha mindegyik bér lenne, akkor nem kellene felsorolni, hanem mondjuk zárójelbe tennék: "bér" kifejezés alatt mit kell érteni.
Tehát ha magát a kifejezést nézem, akkor van bér és bérjellegü fizetés, de a kettő nem azonos, hiába is igy értelmezik általában az emberek. Vagyis a pontosság kedvéért: nem bérkövetelésük volt/van a pedagógusoknak... ha a törvények szerinti meghatározásokat nézem. Nem vitatkozni akarok, csupán egy elvi kérdést tisztázni... ha lehet.
Biff Tannen
@eszegfu: Tökéletesen igaz, amit írsz, játèk a szavakkal. A VÈGEREDMÈNY tekintetèben bèrkövetelèsről van szó. Nem annak hívják, mert azt nem merik leírni, hogy x% emelèst kèrünk, mert meglincseli a nèp az összes tanárt. Helyette a bèrrendezès, pótlèkok rendezèse szavakat használja, ám a vègeredmènay egy ès ugyan az: MÈG TÖBB PÈNZ KELL(ENE). Jogi èrtelemben erről van szó, a többi, ahogy helyesen megállapítottad, csak játèk a szavakkal.
eszegfu
@Biff Tannen: Mit mondjak... lesujtott a hsz-d... Irod "jogi értelemben" valóban 2 különböző, de "végeredmény tekintetében bérkövetelés". Ezzel nem tudok mit kezdeni...ha jogilag igy van, a gyakorlatban is igy kell lennie... Tényleg több szót nem érdemel a dolog...:((
enslaved
@dr lópicigáspár: Egy homo társkeresőn lenne értelme talán...Jó étvágyat!
Eriksson
@satan: Nem sajnálom én senkitől, aki megdolgozik a pénzéért. Az viszont egyértelmű, hogy különböző szakmákban különbözőképpen fizetnek. Nem lehet mindenki pedagógus vagy politikus, mert arra születni kell.
Biff Tannen
@eszegfu: Nem èrtem a felháborodásod őszintèn mondom. Sakk-matt helyzetbe kerültetek ezzel a 17.ponttal, ès akkor èn vagyok a javíthatatlan ha rávilágítok, hogy ennek a pontnak a teljesülèse valójában több pènzt jelent a tanároknak??? Bèrnek hívjuk vagy pótlèknak egyre megy, több pènzt akartok, ès ez világosan kidereül a követelèsből. Mit kell ezt ennyire túlspirázni? Meg van èrtve. Ezzel így van az ország maradèk 90%-a is. Kívánom, hogy elèrjètek, amit akartok. Haennek így kell lennie, ugyse fogja senki tudni megakadályozni.
Biff Tannen
@Horizont: Nem tartom megfutamodásnak a szavaidat, egyszerűen arról van csak szó, hogy velem nem sikerült elhitetni, hogy bèrről nincs szó a követelèsben, de lehetnek olyanok, akik ezt elhiszik. Èn a szöveg èrtelmezèsből ellentètes következtetèsre nem tudok jutni. Ahhoz világosabban kellett volna a követelèst megfogalmazni. Pl, úgy,hogy nincs benne pótlèk rendezès kifejezès, vagy szóba se kerül az óraszám csökkentès, vagy ha igen, akkor az csakis bèrcsökkentèssel párhuzamosan. Mivel ezek nem így vannak, a vègeredmèny dolgában több pènz kell a tanároknak, bèrben vagy pótlèkban, tök mindegy, de a cèl az,hogy ne maradjon úgy ahogyan most van. Ha a nyilvánvalót folyamatosan csavarni szeretnèd,annak èn se látom èrtelmèt, engem mèg lehet bolondnak tartani, kèrdès,hogy a többi olvasó milyen vègkövetkeztetèsre fog jutni az olvasottak alapján. Nem a szemèlyeskedès, hanem a leírt jogi szöveg vonatkozásában. Bizzuk rájuk, ès meg fog mutatkozni a vègeredmènyben a döntèsük.
eszegfu
@Biff Tannen: Nem vagyok felháborodva... láthatod is "lesujtva" érzem csak magam... sőt már "spilázni" sem akarok..
Biff Tannen
@Horizont: A Ti személyes névmást azért használom, mert nem minden pedagógus ért ezzel az akcióval egyet. Azokra utaltam, akik ezt a megoldást választották a helyzetük javítása érdekében. Remélem nem volt sértő, nem ez volt a szándékom.

Tüntetésben és sztrájkban soha nem vettem részt, és soha nem is fogok részt venni. Elvből nem ezt a megoldást választom. Éltem a szocializmusban is, noha fiatal voltam akkor még. Nem mondom, hogy én mindent jobban tudok, sőt! Itt most csak egy egyszerű szöveget értelmezünk másként, de abban szerintem egyet értünk, ahogy írtad is, hogy ne maradjon úgy ahogy most van. De ez a béreket is érintő dolog. Nem akarok lovagolni ezen a szón, hogy "bér", mert mumus, tudom. Konkrétan természetesen nincs leírva a követelésben, hogy követelünk x% béremelést, ebben nincs köztünk vita. Ugyanakkor más források bevonását követeli a dokumentum. Ezek célja az, hogy világossá tegye, ez ahogy most van, nem jó. Más kell, több kell, stb... Értjük. Ezt eddig is értettem és nem gondoltam máshogyan. Érinti a követelés a béreket, mert kell, hogy érintse, hiszen végső soron hatással van minden intézkedés, átcsoportosítás, óraszám növelés vagy csökkentés, túlóra elszámolás, egyéb pótlék arra az összegre, amit végül kifizet az állam. És ha a jelenlegi dolog nem életképes, nyilván kell egy másik, ahol figyelembe veszik a plusz munkákat. Ez pedig azok kompenzációjával járva bérnövekedést eredményez. A rendszert mindenképp változtatni kell ezzel egyet értek, de meglátásom szerint ezt úgy kell megtenni, hogy szerkezetileg a leghatékonyabb működést eredményezze az oktatásban.

Örülök, hogy van közös nevező
dr lópicigáspár
@enslaved: Azokat az oldalakat te látogatod entero. Viszont az olyan oldalakat, ahol ÉN szerepelek, azokat pedig az oldalbordád lapozgatja szorgalmasan.
enslaved
@Horizont: Privát üzemmódban beszólt nekem a múltkor, amit közzé is tettem, ezért a vircsaft:-)
enslaved
@dr lópicigáspár: Kevés vagy, mint árvaházban a szülői értekezlet, még nem közölte veled senki?
enslaved
@Horizont: Lehet, hogy ő a homokozóban érzi jól magát...
Levendula
"162 300 forint a nettó átlagkereset
Blikk access_timefebruár 19., 22:00 comment3 hozzászólás

Budapest — Decemberben 5,7, a tavalyi év átlagában 4,2 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)."
dr lópicigáspár
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.