A jelenlegi helyzetben nagy szükség van kiszámítható, megbízható partnerekre, és Azerbajdzsán stabil partnere, szövetségese, barátja Magyarországnak – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Bakuban, a magyar-azeri üzleti fórum megnyitóján.

Szijjártó: Azerbajdzsán barátja Magyarországnak

Az Orbán Viktor miniszterelnök kétnapos hivatalos azerbajdzsáni látogatása alkalmával tartott üzleti fórumon a tárcavezető kiemelte: 2015 különleges év volt Magyarország, Európa és a világ számára, olyan kihívásokkal szembesültek tavaly, amelyekre nem számítottak, és hogy sikeresek legyenek, miközben megfelelnek a kihívásoknak, kiszámítható partnerekre van szükség.

Szijjártó Péter azt mondta, meg kell változtatni a magyar-azeri gazdasági együttműködés struktúráját, és öt olyan területet azonosítottak, amelyen szorosabbra lehet fűzni a kapcsolatokat. Ezek az IT-szektor, az infrastruktúrafejlesztés, a vízgazdálkodás, az energetika és a mezőgazdaság – fejtette ki.

Mint mondta, a magyar-azeri kapcsolatok alapja a kölcsönös tisztelet és barátság, és minden feltétel adott, hogy kölcsönösen előnyös gazdasági együttműködést alakítsanak ki. Úgy vélte, nem lehet figyelmen kívül hagyni a világ változásait, figyelembe kell venni a világgazdaság és a világpolitika fejleményeit, és mindennek ösztönöznie kell a kétoldalú együttműködést, mert így mindkét ország könnyebben nézhet szembe a kihívásokkal.

A tárcavezető megjegyezte: a Wizzair hamarosan induló Budapest-Baku közvetlen légi járata segítheti a kétoldalú együttműködés fejlesztését.

Beszéde után Szijjártó Péter újságíróknak elmondta: a magyar-azeri gazdasági együttműködés új dimenzióba lép, ennek a hátterét a magyar kormány biztosítja azáltal, hogy az Eximbanknál 200 millió dolláros hitelkeretet hagyott jóvá annak érdekében, hogy a kétoldalú vállalati kapcsolatokat fejleszthessék.

A külügyminiszter végül arra is kitért, hogy 44 magyar vállalat 49 üzletembere vesz részt a fórumon, valamint 116 azeri vállalat képviselteti magát az eseményen.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
A cikk címe helyesen : MÁR CSAK Azerbajdzsán barátja Magyarországnak.Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Sokaknak még mindig kisebbrendűségi érzése és bűntudata van velük szemben. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DR Eric CARTMEN
A cikk címe helyesen : MÁR CSAK Azerbajdzsán barátja Magyarországnak.Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Sokaknak még mindig kisebbrendűségi érzése és bűntudata van velük szemben. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket
pbalage
Madarat tolláról, embert barátjáról.
Sziszifusz
Találkoztak a "baltás gyilkossal" is ?
A baráti találkozó akkor lehetett volna igazán stílusos, ha ő is, megbízható kiszámítható partnerként, baráti kézfogással esetleg csókkal fogadja a magyar delegáció vezetőjét és tagjait.
volvós
@pbalage: 9:37

Csatlakozom a kommentedhez, kiegészitve azzal, hogy :

Ez a kiszámithatatlan futsalos falábú unintelligen bábu-miniszter
milyen jogon jelenti ki a sajtónak, hogy " Azerbajdzsán stabil partnere,
szövetségese, barátja Magyarországnak ..." Külön felhatalmazás
nélkül hogy mer ilyen kijelentést tenni ??? Vagy betanulta, mint
egy Viktor verset ??? Országunk szégyene ez a kurmány !!
nezelodo
Intézzétek is, hogy kapjatok ott menedékjogot!
magyarbakancs
Azerbajdzsán diktatúrája egy állítólag Európai nemzet miniszter elnökével felmosták az Azerbajdzsáni konyhát.
Elmenni meg koszorúzni egy diktátor sírját?
Ennél ocsmányabb nincs a világon.
Macskaszem
Szégyen ez a kúrmány, szargyártóróstól mindenestűl..
silber13
Már látom a Magyar- azeri Baráti Társaság emblémáját:
Zöld mezőben - kör alakban - gyémánttal kirakott fejszécskék vesznek körbe egy arany baltát.
Bercifiu
@magyarbakancs: De igen, Petya viselkedése.
Bercifiu
@silber13: Inkább azt javaslom, hogy egy kopasz zsemle között egy lófa@.
micfild
@silber13: --.. a naaaagyy oroszország kovácsoltaaa friiiigy, a szovjet hatalma és egysége éljeeeen, sok nééép igy akartaaa és megalkottaaaa igy... --orbánék ezt énekelgetik mostanában.. és szijrágópetike az egyik szólista a kórusban.
papa.49
De nagyon ráfogunk még baszni ennek a csőcseléknek az országlására, sajna, mire ezeket eltakarítjuk, a seggünkön már nem lesz még gatya se!!!
Borsodi
@papa.49: Ezeket nem lehet soha eltakarítani szaporodnak,mint a gomba.Megfertőznek mindenkit
papa.49
@Borsodi: Mikorra teljesen kirabolják az országot addigra el is tűnnek innen, ha az Unió becsukja a bugyellárist, ezek mennek...
mariaberta
Különösen, hogy megkapták Orbántól a baltás gyilkost.
silber13
Kitűzőnek szerfelett ajánlott@zöldszem: Tökéletes! Lehet sokszorosítani!:-))))
simmering73
Barátod neked az egri hóhér te elmebeteg. Csak a gengszter kormányod nevében ugass.
sentinel216
Ürülnek a gáztározóink. No meg aztán nehogy má' a zunijó aggyon nekünk olcsón, biztonságosan olajat, üzemanyagot. Mi szabadon akarunk a piacon mozogni! Drága olaj, de ha leszedjük a sápot, senki sem reklamál. Azeriaktól pacsira kapunk nyersanyagot, nekünk is jut. nekik is marad zsebben az árából.
Hofipisti
Az azeriaktól vártuk két éve még, hogy államkötvény-vásárlással megmentik a tikkadó magyar gazdaságot, most meg úgy fejlesztjük a külkereskedelmi forgalmat, hogy mi adjuk a hitelt a vásárláshoz. Röviden: mi fizetjük, amit ők vesznek, s verjük a vállunkat, hogy fejlődött a forgalom. Ez az illiberális gazdaságpolitika. Szíjjártó szövegét már évek óta olvashatjuk! Kezdte a "keleti nyitás" kihirdetésekor, s azóta mindenhol ugyanazt mondja. Érdekes módon a számok nem nagyon igazolják a világra szóló sikereket.
RonaGyuri
Nem értem mi a gond ezzel? Őfenesége magát Magyarországnak képzeli, és neki jó barátai! =))
RonaGyuri
Egyébként ne tévedjünk. ezek az azeriek olyan muszlimok, akik felesküdtek a keresztények kiírtására, lásd Szijjártó baltás spanja! =))
papa.49
@RonaGyuri: Kezdhetnék mindjárt a csutifélkegyelművel)))))))))
Desischado
@zöldszem: Az enyémben se! Rohadnátok meg, mindenütt csak a szégyen ömlik ránk, miattatok! Takarodjatok Azerbajdzsánba, ha ennyire odavagytok érte! A baltás gyilkos ott volt a fogadóbizottságban pétör! Te vagy a külügyi diplomácia szégyene, te majomparádé! Elnézést kérek a majmoktól!
kamazuka
Nekünk minden olyan ország a barátunk ,hol adó forintot lehet summantani!
Akkor még az is igaz lesz,hogy ,,az meg, hogy honnan jön a pénz ,jobb ha nem is tudjuk" még igazmondó juhászi beszólássá válik!
pan
De hülye vagy szíjjártó!
És mivel pecsételted meg a azeri-magyar barátságot?
Egy aranyozott baltával?
Nem kell tőled semmi, te vérprimitív, buta magyar köcsög!
Hari
@Hofipisti: rosszul tetszik látni, egy jó üzlet létrehozásának minimum három fázisa van. 1./befektetés ( tőke, reklám, stb), 2./ felfutási idő , 3./ haszon learatása. Ja, hogy ez az utóbbi nem jött be, háát van ilyen, és ezzel szerényen nem dicsekszünk. Meglehet, hogy ezért maradt el a megérdemelt felminősítés, na meg minket amúgyis mindenki félreért.
Kutyuska
@RonaGyuri: a Fidesz szerint az itt kommentelők zöme nem magyar, tehát nem is barátja az azerieknek. Rájuk meg illik a mondás egy apró módosítással: madarat tolláról, fideszest barátjáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.