A Fidesz-frakció szerint azok, akik ma a pedagógusokat tolják maguk előtt, kormányzásuk alatt "több száz iskolát zártak be, utcára tettek több ezer pedagógust és elvettek tőlük egyhavi bért".

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója pénteki közleményében arra reagált, hogy Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke ugyancsak pénteken azt mondta: pártja mindenkit a pedagógusok melletti szolidaritásra és arra buzdít, hogy vegyen részt a március 15-ei Kossuth téri tüntetésen a fővárosban: 

A kormány – ahelyett, hogy beismerte volna az oktatáspolitikája bukását – mindent megpróbált, hogy befogja a pedagógusok száját. Előbb látszategyeztetést rendezett saját magával, majd lejáratókampányt folytatott a tanárok ellen a kormánymédiában – fogalmazott az EP-képviselő. Közben megfenyegette őket a Kliken keresztül, több helyen listáztatta a tiltakozó tanárokat, diákokat, sajtóhírek szerint pedig a legutóbbi tüntetés szervezőit még a rendőrök is felkeresték

Gyorsan előkerült a szokásos bűnbak

A Fidesz azt írta: Gyurcsány Ferenc, az MSZP és a liberálisok folyamatosan "elvették a pénzt az oktatástól, az iskolákat fenntartó önkormányzatokat pedig eladósították". Közölték: a polgári kormány 2010 óta folyamatosan "pótolja az oktatásra szánt pénzt, átvette az iskolák fenntartását és az önkormányzatok adósságát, és a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus-béremelést indította el", amelyre eddig 234 milliárd forintot fordított, és amely idén és jövő ősszel is folytatódik.

Hangsúlyozták azt is: bevezették az ingyenes tankönyvellátást, a kisgyermekek 90 százalékára kiterjesztették az ingyenes étkeztetést, és eddig félezer iskolát fejlesztettek. A köznevelési kerekasztal alig egy hónap alatt számos eredményt ért el, átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és csökkennek a pedagógusok terhei is – olvasható a Fidesz-frakció közleményében.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pan
Nem minden a pénz, te hülye fideszes!
Élhető környezet, társadalom. - Ez mond nektek valamit?
Enni, ruházkodni, lakni, együtt lenni a szeretteinkkel, segíteni az embertársainkon - mindened megvan!
Ti EZT, az élhető közeget vettétek el az emberektől!!!
Régen, amikor 'rossz' volt, nem mentek el annyian, mint most, hogy - szerintetek - jó.
Miért?
Érted ezt, hülye fideszes?
Az emberek nem a több pénz miatt mennek el, hanem az élhető környezet miatt!
Szabadság - ezt vettétek el, ti gyökér nácik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ok, akkor ez is biztos az okok között van, amiért nem ők kormányoznak?
Adott több tíz(száz)ezres felháborodott tömeg, és adott egy maréknyi KLIK, és úgy általában oktatási rendszer védő.
Jaj, nem is tudom kinek higgyek...
papa.49
Nem a szomszéd a hülye mellettetek fütyisz!!!))))))))))))))))))))
pan
Nem minden a pénz, te hülye fideszes!
Élhető környezet, társadalom. - Ez mond nektek valamit?
Enni, ruházkodni, lakni, együtt lenni a szeretteinkkel, segíteni az embertársainkon - mindened megvan!
Ti EZT, az élhető közeget vettétek el az emberektől!!!
Régen, amikor 'rossz' volt, nem mentek el annyian, mint most, hogy - szerintetek - jó.
Miért?
Érted ezt, hülye fideszes?
Az emberek nem a több pénz miatt mennek el, hanem az élhető környezet miatt!
Szabadság - ezt vettétek el, ti gyökér nácik!
nusika
...most már megnyugodtam, hogy itt is Gyurcsány a hibás!Ha tudták, miért nem adták vissza, még a 14 havi bért is, amit ők ígértek! Komolyan mondom, hogy ezekbe a fideszes emberkékbe be van táplálva a sok hülyeség, a semmitmondás és mint egy gépezet, gombnyomásra csak mondják! Ezek mikor fognak felébredni, hogy csak lejáratják magukat ? Boldogak a lelki szegények.
justhpeter
Ha hat év után még minden Gyurcsánytól függ, akkor ha én jól értem, ti nem tettetek semmit sem. Rendben. A hat évi pénzeteket most visszakérem a manyuppal és a többi ellopott pénzzel együtt. Biztos, hogy mi tudunk majd kezdeni velük valamit.
soljanka
Már ezért érdemes volt bekapcsolni a gépet!
Ezek a Humorheroldok mindig meg tudnak nevettetni :)
zöldszem
A Fidesz non-stop migránsokkal riogat és Gyurcsányozik!
Ez bizony nem semmi. a Fidesz belehalna Gyurcsány hiányába...Nem lenne közellenség, akire minden rá lehet fogni azt is amiben hibázott és azt is amiben a Fidesz...:)))))))))))Én azon se lepődnék meg a Fletó fizetést kapna a rezsimtől.Ez a Ferkót a Fidesz tartja életben...Kilenc éve nincs hatalma, de mumusnak és szabadság harcolni ellene praktikus..
Azért kaptatok 6 (hat baz+) éve kormánypálcát a kezetekbe, hogy , a 2002-2010 között hangoztatott, "minden csak akarat kérdése" meg " a Fidesz mindenre tudja a megoldást" ..
Hát most lehetne bizonyítani, az akkor oly nagy pofával harsogott szakértelmet!
2/3 egy toll vonással minden Gyurcsány állal elvett juttatást vissza adhattatok volna!! De, ti még tovább nyirbáltátok és elvettétek juttatásokat!
Szánalmasak vagytok!
mariaberta
Mi is lenne ezekkel, ha nem lenne Gyurcsány? Ezek valóban nem normálisak, De 2010 óta "állítólag" az úgynevezett FIDESZ bitorolja a kormány nevezetű ,,,izét.
Ha így van, mit tettek idestova 6 év alatt az egészségügy rendbe tétele érdekében? Mit is? Stadionokat építettek, mert valakinek ez a mániája, és egyszerűbb másra mutogatni, mint helyre hozni azt, amit egyszerűbb,- természetesen a Gyurcsány-kormány " nyakába varrni.
JAJMÁR
Unalmasak! Eddig időnként legalább viccesek voltak, máskor felháborítók, de ez a sekélyes unalom a kiszáradás jele.
csetere
@JAJMÁR: Most is viccesek. Jókat röhögtem Rezsi Szilárdon. Ő és Vadai voltak Mészáros Antónia vendégei. Ennyi ökörséget régen hallottam. Rezsinek csinos piros karkötője volt valami fehér fémmel vagy gyönggyel díszítve, visítottam a röhögéstől. Asztal alá mosta Vadai. De ez csak amiatt lehetett, hogy neki nem volt karkötője. Ha fenn van az ATV oldalán a felvétel, okvetlenül meg kell nézni.
vonotok
@papa.49: Ha ezek normálisak, ne lássam az anyósomat, pedig tisztelem öt.
Mit tudnak még kitalálni amiért Gyurcsányt okolhatják. Szerint már a népnek is a töke kilehet ennyi szemenszedett hazugságtól.
petike
@csetere: Az a baj, hogy csak elsőre viccesek. De így, 6 év után én már siralmasnak mondanám ezt az elvakult, gondolkodásmentes birkamód bégetést.
Ha ezek egyszer oda jutnának, mint a Kárpátok Géniusza, ugyan úgy nem értenék meg, hogy a népnek miért nem jó, amit csinálnak. És nem hinnék el, hogy a katona tényleg felhúzza a gépkarabélyt, és rá céloz.
papa.49
@vonotok: Ki is van, már a környezetemben mindenkinek elege van ebből az eszement bandából!!!
JAJMÁR
@csetere: Megnézem majd, kedvet csináltál hozzá.
Persze, bohócok ezek, akikre ráégett az álarcok több rétege már!
szaboria1
Buggyant fideszesek ha kevesebb gyerek születik akkor üres tanteremben fognak tanítani netán? Már egy 5000 feletti városban sem születik egy évben egy osztályra való gyerek.
eszegfu
@csetere: 20:57 Igazad van, nagyon jó volt ez a müsor! Nem akartam hinni a fülemnek... Mészáros Antónia kérdése valahogy igy szólt: ha az európai biróság azt a döntést hozza, hogy végre kell hajtani a kb. 1300 menekült letelepitését, akkor elfogadják? Német Szilárd igennel válaszolt, DE: kijelentette, hogy ide egyetlen menekült, visszatoloncolt nem telepedhet le, erre van "forgatókönyvük". Kiváncsi vagyok, hogy lehet egy döntést elfogadni, meg mégsem...
magyarbakancs
Állandóan a 13. havi járandósággal jön a Fidesz,hogy elvették a szocik.
Magyarország jobban teljesít mért nem adjátok akkor vissza ti 13.havi nyugdíjt,munkabért?
Toby
Érdekes, hogy Gy, idején a pedagógusok nem tömegtüntettek !
csetere
@eszegfu: Jókat röhigcséltem, de a Vadai is alig tudta magát visszatartani,annyi baromságot hordott össze. Csak fújta a magáét, a legjobb az volt, mikor össze-visszacserélgette a papírjait, nem tudta szerintem mi maradt ki. A karkötője volt a legjobb.
KERKA
Ezek még mindíg visszafelé mutogatnak, mert épeszű érvekkel nem tudnak előjönni. 2007-ben valóban történt létszámcsökkentés, de ez közalkalmazotti létszám volt, és nem korlátozódott kizárólag a pedagógusokra. Az állításuk csúsztatás!!! Ugyanakkor, a Gyurcsány kormány törvényileg szabályozta, hogy 38 munkában eltöltött évvel nyugdíjba lehetett menni. Így ment el legalább százezer közalkalmazott( nem csak pedagógus) nyugdíjba. Tehát 57 évesen, Ezt nagyon sokan igénybe is vették, mert ugyanakkor törvényileg megjárt nekik a 8-12 havi végkielégítés.+ az azévi 13.-ik havi bér.
A rendelkezés megtalálható a 2007 januári Közlönyben.!!! Amit a Fidesz állít, az hazugság.
evacica
Ezek nem tudnak mást fújni, csak azt, hogy minden ökörségükért és szemétségükért a Gyurcsány a felelős, Mit mondjak már marhára unom ezt a szöveget, ezek már arra is képtelenek, hogy valami ujjat találjanak ki. Hat év kormányzás eredménye az ország kifosztása és a "dolgozó kis ember" elnyomóritása! Ja és a saját zsebük megtömése, ebben verhetetlenek, na meg a pofátlanságuk határtalansága se semmi!
Feraj49
Oké ! De ti miért nem adtátok vissza?
Grafix69
Azt hiszem ennyi rohadt bűnöző még nem volt ebben az országban mint jelenleg a FIDESZ-ben. Az anyátok p...ját vette el a Gyurcsány , remélem a szabadságotokat veszi el a Magyar Nép.
soljanka
Rá kellet, hogy jöjjek: én szeretem a Ferit!
Édes-bénán tud táncolni, van humora, és retteg tőle a Mutyisz. Nem is kell több! :)
Mézike
na , már éppen ideje volt gyurcsányozni egy cseppet. Már aszittem valami baj van ebbe a nagy demorkáciában.
Dr. Felipe
Gyurcsány a hibás. Ennyi elég is az ostoba fideSSes ékeknek. Ilyen egyszerű kommunikációt tolnak a g..ik, bár ez már legutóbb Salgótarjánban sem jött be, meg a gulyásleves sem.
Borsodi
Egyértelmű,Gyurcsány tehet róla vagy a " Kádár rendszer " az tehet mindenről,nem tudom ki hisz még ezeknek és kitud megbízni bennük.Mindig van bűnbak,és a kétértelmű beszéd,igen bejön.Nem fogadunk be migránsokat,hangoztatják, közben építik a táborokat.tiszta kamu párt, Márc 15-én átadhatnának egymásnak becsület érdemrendet .A vele járó jutalommal.
eszegfu
@csetere: 13:22 Az igaz, hogy a közszereplőknek, köztük Szilárdnak is "türnie" kell mindent... de hogy ennyire kinevettesse magát valaki, és nem is először?! Sokszor "elmélkedek" azon: a kormánypártiak, ill. a szimpatizánsaik őszintén elhiszik, amit mondanak? Én biztosan nem tudnék semmit sem "védeni", ha nem hinnék benne!
kukac50
6 éve ti kormányoztok,már pofátlanság Gyurcsányra hivatkozni!
A rokkantaktól Ti vettétek el fele járandóságukat! Most meg azt szeretnétek,hogy a rokkantak dolgozzanak! Már 8 órában is dolgozhatnak. Nincs más fiatal aki dolgozna? A 60 évhez közeli rokkantak már nem bírnak dolgozni, mert a szalag melletti munkába betegedtek bele.
A 60 éves rokkantakat már végleges öregségi nyugdíjba kellene sorolni,megélhetéshez elegendő nyugdíjjal.
mariaberta
No ez csak természetes!! És Orbán miért nem adta vissza? Miért, miért eltette magának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.