A miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel elvileg a Corvinuson tartott volna ma reggel órát, de úgy döntött, egyelőre nem villantja meg nagy nyilvánosság előtt az előadói képességeit.

A turizmus és vendéglátás szakos hallgatók számára tartott Food Service Management kurzus előadásként van meghirdetve, a felsőoktatási törvény szerint ezért azokat a nyilvánosság számára is látogathatóan kell megtartani – írja a HVG

Orbán Viktor lánya mindent megtett, hogy ez ne így legyen, például az előadás helyszínét is igyekezett eltitkolni. Először arról szóltak a hírek, hogy egy étteremben lesz megtartva, de időközben az egyetem változtatott a rendszerén, és kijelölt egy tantermet.

Mindenkit átvert

Hétfő reggel a sajtó munkatársai izgatottan várták Ráhel tanárnő előadását, de csalódniuk kellett. A miniszterelnök lányától csak néhány mondatot hallhattak, ezt követően vendégelőadója vette át a szót. 

A médiaérdeklődésre megjegyezte, hogy

"ez nyilván nem nekem szól,"

 amivel nyilván édesapjára célzott. Orbán Ráhel arra biztatta diákjait, hogy nyugodtan panaszkodjanak a rektornál a megjelent újságíróhad miatt.

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"ez nyilván nem nekem szól,"
Valóban Ráhel, nem főleg rólad szól ez. Miniszterelnök édesapád nélkül nem lennél milliárdos, nem tanulhattál volna méregdrága iskolában és nem taníthatnál egyetemen. A klasszikussá vált kérdés: Mibű?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
"ez nyilván nem nekem szól,"
Valóban Ráhel, nem főleg rólad szól ez. Miniszterelnök édesapád nélkül nem lennél milliárdos, nem tanulhattál volna méregdrága iskolában és nem taníthatnál egyetemen. A klasszikussá vált kérdés: Mibű?
eszegfu
Nem sok ész szorulhatott kicsi fejecskéjébe... én a helyében biztos, hogy alaposan felkészültem volna erre az előadásra és megmutattam volna: nem édesapám miatt vagyok itt!
Igy viszont saját maga bizonyitotta be, ami már sejthető volt...
magyarbakancs
Egyetemen ,főiskolán tudomásom szerint doktorok ,professzorok oktatnak.
Vagy legalábbis kandidátusok nem?
Ráhel asszonynak van ilyen minősítése?
Hellcat
Fideszes vér csörgedezik az ereiben...egyáltalán nem meglepő ez az egész.
human
@magyarbakancs: Gondolom az óraadók más kategória. Feltételezem a tárgy sem alaptárgy a szakon.
justhpeter
Ráhelnek üzenem, nálam is panaszkodhatnak.
Hellcat
@magyarbakancs: @human: Tartott már egyáltalán órát? Most is más tette ezt helyette...a pénzt azért gondolom felveszi érte mint az apja a semmiért.
szép új világ
Apja lánya. Menjél Rühelke és olvasd fel te is reggel a Kossuth rádióban a mondani valódat, illetve amit mások megírtak helyetted. Ott nem lesz újságíró és idegesítő kérdés.
bakegya
@magyarbakancs: felsőoktatási intézményben PEDEGÓGIA szakképesítést másoddiplomával kettő éves államvizsgakötelezettséggel ,plusz 15 év szakmai gyak. után ...na de kéremszépen nagyelőadóban előadást ???-a többit ide se piszkítom mert nyomdafestéket nem tűr...és bizonyára kinyírnatna a naccsága...Matolcsi eltolcsival van ez is lezsírozva...skandallum.
rapier
Miért is kell annyi mocskot ráhordani Ráchelre? Mert Orbán lánya? Hát lenne miért szégyenkeznie a mocskolódóknak! Drága, külföldi intézményben végzett, jó kapcsolatokat épített ki és mint óraadót foglalkoztatják. Ki szeretné azt, hogy kötözködő újságírók lessék minden szavát, hol lehetne belerugni egyet? Végül pedig kiforgatni a szavait és hazudozni róla. Teljesen megértem a viselkedését!
dr. prédikátor
@magyarbakancs: Hát mán hogyne vóna!!!Majd előkerül mint a diszcigány éreccségije!mer van neki és jobban teljesít!!!
nemkati
Gondolom, akik jelentkeztek az óráira ennek a mi lábunkon álló senkinek, azok is csak azért akarták látni, hogy megnézzék, képes-e a nőszemély egy összefüggő mondatot elmondani. Na most ezek is jól pofára estek, kaptak helyette egy valódi oktatót. :DDD
Aki Én
@rapier: Mert nem érted. Egy ország vérét és tartalékait szívó család legyen picit szerényebb. Legalább... Te tényleg nem látod miből élnek?
papa.49
@Aki Én: Hagy ezt úgyse érti, másrészt meg hivatalból teszi, ejteni kell, oszt. jónapot))))))))
papa.49
Ő legalább olyan polihisztor mint a ,,kedves papa,, mindenhez ért, főként a vályogvetéshez, csak az meg kurvára fárasztó)))))))))))
namihami
@Aki Én: Látni látja, csak nem akar hinni a szemének.
Tudod, mint a vicc.
-hazamegy a férj, és épp játszanak a nejével...Most nekem hiszel vagy a szemednek?
Lusta vagyok végigírni, hisz nyilván ismered.
rapier
@Aki Én: Annyira jópofa ez az urbánus legenda, hogy Orbán lopja a magyarok vagyonát, csak épp semmi nyoma bizonyítéknak, vagy törvénytelenségnek!
Felőlem lehet Orbánt rágalmazni, de ezzel csak a sipítozók hitelessége tendál a nullához!
human
@rapier: Ráhel és férje elfogadta azokat a kiváltságokat amiket apuka felkínált nekik. Szándékosan kiváltságokat írok, mert ezek nem kiérdemelt milliárdok és piaci pozíciók. Apuka biztosította nekik a cégeket és az állami megrendeléseket. Pécsnek még a költségvetését is át kellett írnia és hitelt felvennie, hogy Tiborcz lámpákat cserélhessen a városban.
Ez a baj a Ráhel jelenséggel.
namihami
@rapier: "Boldogok a lelki szegények mert ővék a mennyek országa."
Hát jó neked, Te már biztosan üdvözülni fogsz.
És most komolyra véve. Te tényleg semmi nyomát nem látod a Gazdi burzsujodásának? Nem tűnik fel, hogy a 25 évi jövedelme (bruttó-semmi kiadás) sem fedezheti azt, amit bevallani kényszerült a NAV fele. 6 milliárdnyi bevallott tulajdon? Hiszen ennyi BRUTTÓ bevétele nem volt, már persze az a NAV felé adott bevallásai szerint. Nyilvános, utána lehet nézni.
Megint jön a családi segítség, meg a baráti kölcsönök? Akkor az ő bevallásaikat kéne tüzetesebben átnézni.
Ezek a dolgok számodra tényleg tiszták?
rapier
@human: Világos, értem a problémádat, de változatlanul az a kérdésem, milyen törvénytelenséget követtek el? Tudtommal az ellenzék minden oldalról támadja Orbánt, mégsincs se vád, se konkrét törvénysértésre hivatkozás, csak homályos utalások! Az viszont kevés! Értem, hogy te minősíted, de akkor konkrét jogszabálysértésre is hivatkozni kellene!
rapier
@namihami: Nem ismerem Orbán vagyoni helyzetét, de azt tudom, a feleségének szőlője van Tokajban, az apjának kőbányája. Azt is tudom, hogy Gyurcsány is mesésen meggazdagodott, de ki ne hagyjuk Rogán Tónit és Lázárt!
Ismét csak azt tudom kérdezni, milyen konkrét jogsértésre tudsz hivatkozni, ami bizonyítható?
nyanya001
Éppen olyan simlis vagy mint az apád !
Aki Én
@rapier: Nincs nyoma??? Na hagyjuk, ez már a reménytelen kategória.
rapier
@Aki Én: Gyere elő a farbával, ha már vádolsz! Az, hogy szerinted lopnak igen kevés! Mikor, hol, ki, mennyit lopott? Tudtommal a Klub Rádióban Bolgár Györgynek is az volt a problémája, hogy minden jogszerűen zajlik! Nem tetszik neki, vagy neked, de nem sértettek jogot, így ez nem lopás!
Sikerült világosan megfogalmaznom az aggályomat?
JAJMÁR
@rapier: Nem tudom agyad van-é, mert az se látszik. Az ő vagyonuk viszont igen.
Aki Én
@rapier: 14:20 Te kész vagy ember. Nem tudok a földöntúli ostobasággal és vak elfogultsággal vitázni, de nem is akarok. Van a reménytelenül ostoba kategória, aki mindenkit próbál hülyének nézni. Ez most nem fog menni.
rapier
@JAJMÁR: Bennem is ez a kérdés merült fel először, ahogy a válaszod olvastam!
Nehéz megérteni, hogy konkrét jogsértésre hivatkozással lehet csak lopást emlegetni? Azt, hogy te úgy érzed még nem elég, be is kell tudni bizonyítani és alá kell támasztani. Ismétlem csak magam, de Bolgár úr is azon dohogott, hogy minden jogszerű!
rapier
@Aki Én: Nem tudom, hogy mi nem érthető azon, hogy még az ellenzék is síránkozik azon, hogy minden törvényes. Amikor valami törvényes, nem beszélhetünk lopásról. Ennyi köd nem lehet a fejekben, hogy ilyen elemi összefüggést valaki ne értsen meg!
JAJMÁR
@rapier: Tényleg? Benned is felmerült, hogy van-.e agyad? És mit gondolsz, van?
Ebben a társadalmi szerkezetben a kétes vagyonszerzés törvényes lehet, de jogos és tisztességes? Ennek a kérdésnek a megválaszolásához is kellenének bizonyos agyi tekervények, ezért segítek... Nem az!
rapier
@JAJMÁR: Miért is sértegetsz engem? Mert megpróbálom megmagyarázni, hogy a jogos vagyonosodás esetén nem beszélhetünk lopásról, hiszen a törvények betartásával szerezte a vagyonát? Ezt annyira nehéz megérteni? Azt meg, hogy ez neked nem tetszik, a lőtéri kutyát sem érdekli! Az viszont, hogy képtelen vagy ezt felfogni, már a te bajod, nem az enyém!
JAJMÁR
@rapier: 15:07 Persze, az emberek elfogadják., - hiszen ez a törvény - Ezért tehetik meg. Ja, ha én hoznám a törvényeket, szinte kontroll nélkül, és még a végrehajtást is felügyelném, könnyen lehetnék "aranyember"! Vagy maga az ördög! Bármi!

De persze, hogy az egyes ember nem tud mást, mint beletörődni, de ehhez nem feltétlenül kell "hülyének" is lenni. Csak erre akartalak ráébreszteni a "sértegetéseimmel" :)
Aki Én
@rapier: Aki semmit nem ért, az te vagy. Ne áltasd magad... Roppant felháborító , hogy mindenkit hülyének néztek. Befejeztem ezt az értelmetlen villanykapcsolgatást. Nálad elment az áram...
rapier
@JAJMÁR: Annyira evidens a megoldás, hogy ordít! Tessék a következő választáson nem rájuk szavazni! Az, hogy itt lehordod mindennek Orbánt, köszöni, de nem érdekli!
Nem kell engem semmire ráébreszteni, világos, hogy erkölcstelennek tartod a vagyonosodását, de a kérdés az, mit tudsz tenni? Törvényes, tehát nem lehet érte elővenni. Sőt, ha nem ő lesz a miniszterelnök, visszaható hatályú törvényt nem hozhatnak rá, így az egész ingerült bizonygatás nullát ér!
human
@rapier: Valóban nem tudnék neked olyat mondani, hogy ott egy hatalmas majorság vagy pár száz hold föld az övé lenne, bár valójában a jövedelméből erre nem futná. Érted ugye. Ezért találták ki a strómanokat.
Ami viszont úgy hápog, mint egy kacsa, úgy megy, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, az bizony kacsa.
rapier
@Aki Én: Magadnak kapcsolgasd a villanyt, ha nem tudod felfogni, Orbán törvényesen gazdagodott és semmit nem tehetsz! Leszavazhatod 2018-ban, de nekem gyanús, hogy akkor is magasan fog nyerni! Ha így lesz, akkor itt tudsz köpködni, de egyebet nem tehetsz!
Ezt megérteni nem kell akadémiai tagság!
human
@rapier: Egy kormány váltás után, egy nem fideszes ügyészséggel persze ki lesz majd derítve, hogy mennyi az annyi.
rapier
@human: Úgy látom, te vagy a harmadik, akinek a kézenfekvőt magyarázom. Tudjuk jól, hogy vállalkozóéknál és politikuséknál mindenki csóró. A családtagok milliárdosok, de őket meg senki nem vizsgálja! Aki Orbánra törvénytelenséget tud bizonyítan, hát tegye. Nem tűnt fel, hogy az ellenzék minden követ megmozgat, de semmit nem tud előásni?
Aki Én
@rapier: Ja ja. Szerintem valami hasonlókat gondoltak Ceausescu hívei is.
JAJMÁR
@rapier: 15:20 Nos, ne vegyél rá mérget. Bár felőlem...
rapier
@human: Szerinted mikor nem lesz a Fidesz már hatalmon?
rapier
@Aki Én: Lehet ezen morogni, csak tenni nem lehet semmit!
rapier
@JAJMÁR: Én csak latolgattam. Egyébként a közvélemény kutatási adatokat te is ismered!
JAJMÁR
@rapier: Jaj " közvélemény kutatók"? Na, mesélj, mi fáj?

Latolgatni lehet, én is szoktam. Hihetetlenül felbosszant, ha valaki egy súlyos problémára csak azt mondja, hogy "nem lehet megoldani", mert ez a legrövidebb kényelmes út a kudarchoz. A "nincs is probléma" pedig a tagadása, de egyiknek sincs köze a megoldáshoz. További jó latolgatást :)

(De hidd el, nem minden az, aminek látszik. Jelenleg semmi sem az.)
rapier
@JAJMÁR: Te is tudod, amíg a Fidesz van többségben olyan törvényeket hoznak, amilyeneket akarnak. Ha erre tudsz megoldást én elolvasom! Ja, ha erre nem tudsz mit mondani, akkor hogyan is állsz a "nem lehet megoldani" problémájával? Légy szíves és olyasmit ne kérj máson számon, amire te sem tudsz megoldást!
Toby
Rühelke korán rászokott a familiáris trükkökre ! Mást tesz, mint, amit mond ! Apja lánya, az apjára ütött, csak az a gond, hogy pajszerrel !
Jozefina
Családban marad!!! Van kitől tanulnia!!!
namihami
@rapier: Mivel én nem vagyok sem rendőr, sem ügyész, ez nem az én feladatom. Nem is lehet módom intézkedni.
De ott LENNE a Pintyér meg Poltpeti, viszont nekik lépni sem szabad bármilyen vizsgálat ügyében, mert a Gazda a töküknél fogva lógatná fel a cselédeket.
Őket miért nem lehet bevonni egy VALÓDI vizsgálatba? Nekik módjuk lenne, csak merszük nincs.
rapier
@namihami: Bizonyíték az állításra? Csak mert azonnal bűnszervezetben elkövetett bűntettel vádolnál és ha nincs bizonyíték, te leszel bajban!
feleselek
Apja lánya...Avagy az alma nem esik messze a fájától...!
feleselek
@human: Abbú, hogy a saját lábunkon állt és áll...!
JAJMÁR
@rapier: Pl. Szembe kell nézni a problémával. Én nem tudom elfogadni azt, ami ellen minden porcikám tiltakozik, hát úgy kezdődik a megoldás, hogy ami nem tetszik azt elutasítod, legalább gondolatban. A gondolat és vélemény még szabad. De minden tett és minden megoldás a gondolattal kezdődik. Ha ott elfogadod, hogy lehetne megoldani?
panellproli
A szopós ribi nyilván nem tud egy értelmes mondatot sem kinyögni, nem hogy oktatni. Jaj nekünk ha ilyen oktatja a következő nemzedéket.
egyvandor
A lánya is ugyanolyan sunyi mint az apja. "osztjónapot". Ezeknek az elkényeztetett suttyóknak nem kell megdolgozniuk semmiért. A lakájok a már az óhaj is megelőző gondolatra is a fenekük alá tolnak bármit, ezek meg szemrebbenés nélkül elfogadják azt, hiszen számukra a szolgalelkűek alázatosságga már természetes.
Desischado
Igazi orbán ivadék. Ha annyira penge, miért nem vezényelte le az előadást? Sunyi, megélhetési kis dög rühelke, semmi több!
Cicamama55
Egyrészt nincs könnyű helyzetben az biztos. Neki más jellegű akadályokkal kell megküzdeni, mint a keményen dolgozó kisembereknek. Másrészt viszont , felesleges szítania a tüzet, éledezik az nélküle is...
nezelodo
Hát így van ez, ha szorult volna belé egy szikrányi szerénység, és nem parádézott volna mindenütt a miniszterelnök lányaként, szerintem a nyavalya sem törődne vele. Az apjának sem kellett volna Mátyás királyként Svájcba utazni, és a lebukáskor a lánya látogatására hivatkozni amikor biza' nyilvánvalóan titkolni való zsebünkbe vágó dolgokat intézett.
Sokunknak vannak több diplomás gyerekei, jó előmenetellel, mégsem fenekedtek érte az egyetemek, hogy előadjon, ha állást kapott valamelyik, csendben teszi a dolgát.
Igaz ők nem a fidesz üdvöske néhai "Kreditjenő" gyerekeiként (és barátjaként) hamis teljesítés igazolással szerezték meg a végbizonyítványt, mentségükre, egyetemi vezetőt sem rúgtak ki miattuk, a kényszerből igazolt kredit miatt.
Ha az sikeres tanulmányait a normális talajmenti fiatalként teljesítette volna, nem kellene a más véleményen lévőkkel e fórumban háborúzni a spu00, meg a preparátor stb reinkarnációjának.
bakegya
@Cicamama55:IGEN HANGYÁNYI RÉSZ AZ AMI NEKI JÁRNA A NAGY HUMÁNUMBÓL AMIT EGYENESEN MEGELŐLEGEZETT EZ A CSALÁD MAGÁNAK POLITIKAI SZÉLHÁMOSSÁGGAL. Igen is NEM ÉS NEM helyén való, az amit ez a család már minden szegletében a közéletnek erőszakkal vezényel le és ezért milliárdos bankszámlákra utalgatjuk nekik a milliárdokat-a TE ÉS AZ ÉN GYEREKEIM UGYANAKKOR NAPONTA KIMERÜLTEN VÁGÓDNAK HAZA A MUNKAHELYRŐL ÉS ABBÓL AZ ADÓBÓL TARTJUK KI EZT A NAGYPOFÁJÚT IS (AZ ÖSSZES ROKONNYAL ÉS PEREPUTTYAL A HÁTA MÖGÖTT )amiért a magyar dolgozó emberek megszenvednek!!!-szívesen átküldöm az én gyerekeim (négyszer kettő) szakdolgozatát neked,de bárkinek is a világon,hasonlítsd össze ennek a nőnek az irományával,aztán sajnálgasd azért ahogy ránk és ezáltal mindnyájunkra is rátelepedett az "orbán- pereputty" az összes megélhetési bűnözővel együtt a szerintük "egyetlen rendszerváltás hazugsághalmazzal telekürtölve aZ EGÉSZ VILÁGOT!
A másodikdiplomák a nyelvvizsgák -a külhoni ösztöndíjakkal együtt sincsenek ma már ingyen-egyébként mi szülők se lettünk volna képesek még aKÁDÁRI IDŐKBRN SEM SZÜLŐI HÁTTÉR NÉLKÜL VÉGIGTANULNI IS DOLGOZNI IS ÉS MÉG CSALÁDOT IS TISZTESSÉGGEL ELLÁTNI-MEGTARTANI.REALITÁS-RACIONALITÁS KEDVES POLGÁRTÁRS.Igen is égjenek a pokol tüzén a tolvajok!
Cicamama55
Az ősközösségi társadalmat már nagyon régen túlléptük. Az emberek közti különbségek nem 4-5 éve, de nem is 8-10 éve alakultak ki. Nem hordozott az élet a tenyerén, tudom miről beszélek...Minden rendszer hozzájárult ahhoz, hogy most szakadékok válasszák el az embereket egymástól. Én is nyitott szemmel és füllel járok, tisztában vagyok ezzel a jelenlegi,-szinte mindenben ellentmondásos kormányzással amiben élünk,-de azért küzdök, hogy a gyűlöletnek még a csírája se kapjon bennem helyet.
rapier
@JAJMÁR: Rendben van! Elutasítod gondolatban, mert azt szabad. És akkor mi változik? A probléma megoldatlan maradt, vagyis semmi nem történt!
nemkati
@rapier: Ha szerinted is felháborító, hogy a Fidesz vezető emberei, a kormány emberei, a kormányfő, és mindezek rokonai, ismerősei hatalmas földterületekhez, úniós projektekhez, pályazati pénzekhez, és egyéb kedvezményekhez juthatnak hozzá, míg mindenki más kiszorul innen, sőt, az élete ellehetetlenül, és ez csupán azért törvényes, mert a Fidesz azzá tette a lopást, akkor miért zavar, ha egyesek bántják Ráhelt azért, hogy ez neki meg rendben van így, elfogadja a lopott-rabolt pénzt és beleül a készbe?
rapier
@nemkati: Ugyan, ne állj már azon a pódiumon olyan büszkén! Ha tehetnéd, te nem fogadnád el? Főleg úgy, hogy jogilag kikezdhetetlen!
Kénytelen vagyok ismételni magam! De jure ez se nem lopás, de főleg nem rablás!
magyarbakancs
@bakegya: Apucinak merjen valaki ellentmondani,hogy kicsi lánya hat tartson előadást az egyetemen.
Rektor úr holnaptól sepri az utcát.
szaboria1
Ráhelka inkább az anyaságra készülj jobban jársz azzal mint, hogy bele ártsd magad olyanba amihez még nem igazán vagy érett.
JAJMÁR
@Cicamama55: 07:21 "küzdök, hogy a gyűlöletnek még a csírája se kapjon bennem helyet". Pedig a gyűlölet kb. olyan felfokozott érzelem, mint a szeretet. Én egyiket sem érzem egyetlen politikus, se a családjaik, se ismert személyiség felé és tudom, hogy nem is fenyeget ez a veszély!

Van viszont egy jól fejlett igazságérzetem, ami megszólal, no meg a lelkiismeret, amikor látom, hogy megy tönkre a hazám. de ez nem gyűlölet!...
JAJMÁR
Az előadásról: miért folyamodott cselhez Ráhel?
Szerintem meg tudja tartani az órát. A cikkből kitűnik, hogy a vendégelőadók mondanivalóját tökéletesen értette, a témában otthon van.

Ő nem tegnap lett a mini.elnök lánya, a "szerepét" megtanulhatta már. Az ebből adódó kiváltságokat elfogadja, akkor el kell fogadnia a kellemetlenségeket is.
Igen, nem kétséges, hogy a helyzetéből adódóan - és a lábunkon állásnak köszönhetően - olyan tudást is felhalmozhatott, ami másoknak nem adatik meg. Becsülendő, hogy meg akarja osztani ezt a tudást.
De miért nem engedte be a nyilvánosságot?
Persze lehet, hogy tart a kritikáktól, de hát ennél negatívabb nem érhette, mint amit így kapott.
(Itt jegyzem meg, hogy egy tanár órájára bármikor bemehet "szaktanácsadó" címén egy-két idegen ember, és jelentést írhat az ő felkészültségéről.)
Ráhel helyében én az előadásaimat felvenném, és megosztanám a nagy nyilvánosság előtt, ahogy teszik ezt neves és kevésbé neves előadók, professzorok. Én megosztanám, hogy tanuljon belőle aki akar, akinek nincs módja milliókat fizetni a tudásért.
Ő viszont csak egy zárt körben, a fizetőknek mondja el amit elmond.
Persze lehet, hogy azért, mert ő is fél. Mind fél, mégpedig attól, hogy az álarc mögé látnak az emberek.
Vagy azért, mert nem tartja méltónak az emberek többségét tanulásra.
Ez pedig merő cinizmus,- főleg, ha a tanulás bérét nézzük - ahogy az iskolák leépítése is.
Nos, emberségből még van mit tanulnia.
nemkati
@nemkati: Vannak, akik számára elképzelhetetlen, hogy léteznek emberek, akiknek nem korpás a haja, akik nem fogadnak el mocskos pénzeket. Olyan pénzeket, amiért más dolgozott meg, és nem kapta meg, vagy rá van szorulva, de "nem jár, nem jut". Attól, hogy a Fidesz kimondja a rablott pénzre, hogy "nekünk ez törvényesen jár", attól az még rablott pénz.
nemkati
@rapier: Na ezt benéztem. :)
Az előzőt neked írtam.
Szókrakész
"Orbán Ráhel átverte az újságírókat"

Addig örüljünk, míg csak azokat veri át.
Nézzük meg az apját.
Az egy országot ver át.

Már kezd hasonlóan tekeredni a két purin (adenin A és guanin G) és két pirimidin bázis (citozin C és timin T)
rapier
@nemkati: Tegyünk különbséget a lopás és a rablás között. A rablás erőszakkal jár, a lopás csak dologi erőszakkal esetleg. Ha valaki elvesz pénzt, az lopás. Munkáért fizetés jár.
Vegyük csak Tocsik Mártát! Kijelentették, hogy erkölcstelen volt a magas díjszabás, de nem törvénytelen. Mondjuk, ha én elkezdem Orbánt- Gyurcsányt tele szájjal szidni, az erkölcstelen, de nem törvénytelen!
A törvényesség és a törvénytelenség a határ, amikor juttatásról, illetve lopásról beszélünk. Az világos nekem, hogy erkölcstelennek tartod, de én arra hivatkozok, hogy nem törvénytelen. Így nincs jogalap eljárni velük szembe!
nemkati
@rapier: Amit írsz, az rendben van, egy olyan országban, ahol a törvények a lakosság egyetértésével lettek kialakítva, vagy legalább a lakosság egyetértését bírják. De egészem más a helyzet egy olyan országban, mint Magyarország. Itt ugyanis egy óriási hatalommal felruházott kormányzó erő az alkotmányt kidobta, és egy kizárólag általa létrehozott és általa elismert alaptörvényt léptetett életbe. Ezek után ehhez igazított hatalmas tömegben törvényeket. Tehát itt már a kiinduló állapot beteg. Sőt, amikor a széljárás, vagy az élet úgy hozta, hogy nem felel meg nekik az általuk kreált alaptörvény, akkor egyszerűen módosították.
Mostmár legalább az általuk létrehozott alaptörvénynek megfelelő, általuk elfogadott törvényeknek kellene megfelelniük ahhoz, hogy ha erkölcsösnek nem is, de legalább törvényesnek lehessen mondani a működésüket, de még ezt se lehet mondani. Vagy te minek nevezed azt, hogy a működésükbe nem lehet betekinteni, azokat az adatokat, amiket törvény írja elő hogy hozzáférhetővé kell tenniük, azokat egyáltalán nem, vagy csak hosszas pereskedés után, és akkor is csak részben ismerhetjük meg? Nem nyilvánvaló, hogy valamiféle törvénytelenségeket titkolnak, amikor ilyeneket tesznek?
rapier
@nemkati: Egy bibi van! A választók hatalmazták fel ekkora hatalommal! 2018-ban lehet nem rá szavazni, de szerintem megint a Fidesz nyer!
bakegya
@JAJMÁR: jaj már ,ne strapáld magad ez a csaj PÉNZÉRT-IGEN NAGY PÉNZÉRT OKTAT,ÉS KIZÁRÓLAG AZOKAT AKIK AZ Ő VÁLLALKOZÁSAIT IS TERMELŐ ESZKÖZKÉNT VISZIK!!!
a tisztára mosott pénzén vásárolt szállodáit üzemeltetik,az adóját megtermeltetni készül a te,az én és még sokunki gyerekeivel,unokáinkkal.
Szó nincs itt ennél a nőnél hivatástudatról,szolgálatról...stb CSAKKK PÉNZ A KÖBÖN!
nemkati
@rapier: Hát annak is megvan az oka, hogy a választók 2010-ben, valamint 2014-ben miért szavaztak rájuk. És ennek csak egyik, szerintem nem a legdöntőbb oka volt, hogy a rászavazók őket találták a legjobbnak. Nem tartozom közéjük. Azok az okok nagyon ronda okok.
evacica
@rapier: Szerintem, meg bőven van! Ilyen vagyonra a fizetésükből nem telet volna, igen is számoljanak el, hogy miből, s amivel nem tudnak vissza a népnek! Hogy nem tisztességesen tollasodtak az biztos!
evacica
@bakegya: Nem esett messze az alma a fájától!
nemkati
@evacica: Cica, a fizetésükből nem telik nekik? Nem emlékszel, amikor újságírók (vagy képviselők?) arról faggatták Rogánt, hogy miből tellett neki Pasa parkra, vuitton táskára, nemtommilyen órára, luxusra, akkor azt válaszolta, hogy jól fektette be a pénzét? Ezeknek minden, amihez hozzányúlnak, a kezükhöz ragad, a látható jövedelmük a költésüknek csak kb 1%-a. A többi 99% baráti kölcsön, apuci-anyuci ajándéka.

Duplán követik el az aljasságokat. Egyrészt lopnak és rabolnak, másrészt lehazudják a csillagot is az égről. Ja, és a főkolomposnak még van képe azt állítani magáról, hogy soha nem hazudott. Hát igazad van, nagyon, nagyon szegény Magyarország, szó szerint is, és átvitt értelemben is. :(
Tádé
Arról, hogy ki, hova születik nem tehet!
Az egyéb, sokszor abszurd állításokról - pl.: mennyi a fizetése - van konkrét információ?
A gyereket hogyan lehet felelőssé tenni szülei tevékenységéért?
Amennyiben már felnőtt a saját tetteiért felel!
Írtam mindezt úgy hogy egyik pártnak sem vagyok tagja, de még szimpatizánsa sem.
evacica
@Kristóf Péter: Teljesen másról beszél mint amiről én írtam , de teljesen mindegy, mert nincs miről vitáznunk, ha nem egyről beszélünk! Véleményem fenn tartva az Orbán lánnyal kapcsolatban és a vagyonszerzésükkel kapcsolatban.
nemkati
@Kristóf Péter: Persze, hogy senki nem tehet arról, hova születik. De felnőttként arról már tehet, hogy ha tudatában van annak, hogy a családja tisztességes úton ekkora vagyont nem halmozhat fel, akkor elfogadja-e a kapott pénzt, paripát, fegyvert, palotát, kiváltságokat, vagy valóban a saját lábára áll, és megmutatja, hogy amire saját erejéből jut, az csak a maga érdeme. Csupán ennyiről szól 0rbán Ráhel története. Már mondtam máshol: van, akinek semennyi pénzért nem korpás a feje.
bakegya
@human: és az hogy VAN!-ÉLŐSKÖDŐ CSALÁDI VÁLLALKOZÓ, egy ország szégyene amit kavar ez a nő és a párja.Több település adósodott el ennek a házaspárnak a luxuséletvitele miatt.
JAJMÁR
@Cicamama55: 07:21-re én viszont Neked írtam. Mi furát találsz ebben, mert szerintem teljesen rendben van, erre való ez a blog. Az emberek leírják a véleményüket, és egymásnak is írnak.
JAJMÁR
@Cicamama55: Az a lényeg, hogy rendben van a lelkivilágod.
Nem akartam felborítani.
human
@Kristóf Péter: "Arról, hogy ki, hova születik nem tehet!"
Ezt a témát már jó egy éve körbejártuk, átrágtuk. Mikor Ráhelről egy felvétel került elő, hogy a Balatonnál szendvicsben táncolt két férfival akkor azt mondtam, hogy csak azért piszkálni, mert Orbán lánya nem kellene. Tényleg nem tehet a gyerek arról, hogy miket követ el bármelyik felmenője. Aztán jött a hír, hogy közpénzből javították ki az esküvő helyszínére vezető utakat. OK. Nem halunk bele. Aztán kiderült, hogy eltűnt egy telefon és 3 millióért végeztek dns vizsgálatot CSAK a kiszolgáló személyzeten. Aztán kiderült, hogy Tiborcz emberei Tiborcz gépeivel a szomszéd erdejét megtizedelték. Készült is fotó a helyszínen ért traktorról. A traktor pedig Orbán Ráhel esküvői felvételén is szerepelt. Itt már kezdtek eldurvulni a dolgok. Majd Tiborcz apukától kapott egy céget és az azzal járó folyamatos állami megrendelést.
Ráhel így lett ártatlan lányból apja hatalmával és abból boldogan élő cinkos.
Borsodi
csak az újságírókat?Az apja az egész országot verte át!
Borsodi
csak az újságírókat?Az apja az egész országot verte át!
bakegya
@Borsodi: Rühellke azokat a jogokat követeli MAGÁNAK AMIKET AZ Ő IMÁDOTT APUKÁJA POLITIKAI MEGÍTÉLÉSÉBŐL FAKADÓAN A MAGYAR ZEMBEREKTŐL ERŐSZAKOS KÉTHARMADÁVAL ELVETT -a kifosztogató államgépezet csavarkulcsával a zsebében röpköd mint gólyfos a levegőben a magyarok nevében el"kurva " az összes felzákózási lehetőségünk,már a fegyverkezésnél tart,és atomjaira szedi a magyar társadalmat-CSOK-ol,KLIK-EL,PÖCS-öl...miközben a rühellke TIBORC TANYÁZIK,JÓZSEF NÁDOR UDVARHÁZÁBAN NYARAL,TURÁN PÁVÁSKODHAT...SVÁJCBAN JÁRHATJA KI A PINCÉRNŐKÉPZŐT-HATALMAS SZÁLLODA VÁRJA ITTHON-MI AZ ANYJA KÍNJÁBÓL TELIK ENNEK A ROMÁNIÁBÓL ÁTTELEPEDETT PEREPUTTYNAK MINDERRE???
Tádé
@human: a tényeket el kell fogadni. A kérdés csak az, hogy ebben az ördögi körben mennyire érvényesülhet az adott egyén önálló személyisége.
Nem védem, de például az útépítéshez, a mobil kutatásához szerintem semmi köze nem volt.
A környezete viszont valószínűleg tele van romlott mészárosokkal -lőrinc-.
human
@Kristóf Péter: Az útépítés és a mobil körüli extra közpénzköltés nem is nagy tétel. De szerinted a jogi csűrcsavarral, a gazdasági verseny megsértésével kieszközölt állami megrendeléseket kötelező elfogadnia Ráhelnek? Mint Orbán lánya nem kell neki erkölcsi érzékkel rendelkeznie? És ezért ő nem is vonható felelősségre, mint a rendszer kedvezményezettje?
Ha egy kereskedő lopott árút vesz át az már büntetőjogi kategória, főleg ha tisztában van azzal, hogy milyen módon jutott el hozzá.
Feraj49
Na és ! A papája meg a sok rászavazót !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.