A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a civil kezdeményezések és a politika viszonyát és a nyilvánosságbeli megítélését.

Az utóbbi időben az oktatásban, az egészségügyben és egyéb területeken jellemző civil, illetve szakmai tiltakozásokat a tíz megkérdezettből nyolc-kilenc fő követi. A civil kezdeményezések és a politika viszonyát vizsgálva kettős két rajzolódik ki. Egyrészt magas a bizalom a civil kezdeményezések iránt, hiszen a megkérdezettek majd' háromnegyede támogatja a civil lépéseket, ha a politikától nem jön határozott fellépés. Másrészt viszont a választók a politikától várják a cselekvést, hiszen háromnegyedük szerint érdemi változásokat a civilek nem tudnak elérni, és kétharmaduk szerint a politikának kell megoldania a felmerülő problémákat. Így nem meglepő az sem, hogy a megkérdezettek kétharmada szerint össze kellene fognia a civileknek az ellenzéki pártokkal.

Az oktatási és egészségügy konkrét szereplőit vizsgálva is hasonló kép bontakozik ki. A oktatási tiltakozásban résztvevő civil szereplőket összességében hitelesebbnek gondolják a válaszadók, mint a politikusokat. Az összes vizsgált civil szereplő hitelessége a pozitív tartományban, 50-es érték felett van, míg a politikusok közül ezt csupán a leghitelesebb a kormánypárti, Pokorni Zoltán, és a leghitelesebb ellenzéki, Kunhalmi Ágnes érik el.

A legérdekesebb kutatási eredmény a Sándor Máriánál található: minden vizsgált társadalmi csoportban kiemelkedő hitelességet mértek.

Újabb pofon a kormánynak: Sándor Mária a leghitelesebb

A kormánynak a legnagyobb problémát ezen felül a tanárok okozzák. Az általuk megfogalmazott követekésekkel a válaszadók közel kétharmada (62 százalék) továbbra is egyetért, míg csupán negyedük (27 százalék) jelezte, hogy inkább nem ért egyet a követelésekkel.

Újabb pofon a kormánynak: Sándor Mária a leghitelesebb

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borda
@Horizont: Azért,mert jó emberismerő és nem akar többnek látszani,mint aki. A betegágyon minden ember esendő,kiszolgáltatott. Ha nincs segítő kéz,ami felkarol elesett állapotban...na nem is ecsetelem. Nemrég jöttem ki a kórházból és a mi szobánkban meghalt egy néni (nem tudom az okát,de én szóltam az ápolóknak). Amíg ott voltam, támogattam az időseket mindenben,amiben tudtam. Ők kevésbé mozogtak. Nem felejtem el azt a sok hálás tekintetet,amit kaptam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
A Balog úr mutatója áfástól ennyi csak!!!
RonaGyuri
komoly baj van; a szakszervezeti vezetők ilyen hitelesek???
Toby
@RonaGyuri: Nem minden megkérdezett lehetett szakszervezeti tag.
bakegya
@RonaGyuri: mióta az eszemet tudom én is ezt kérdezem-rendszert váltottunk,de úgy vélem valami mindíg hiányzik-a bűnözők bezzeg összezártan működnek,kemény érdekvédelemmel, lakattal a szájukon.
Törölt felhasználó
Ên nem bírom ezt a nyögdécselve mindenen beérzékenyülést. Természetesen mindennel egyetértek és ennyi év egészségügy után lehet én is nyögdécselnék, innék vagy drogoznék, hogy elviseljem havi 100-ért, hogy ágytálban úszók és apróságok miatt hallják még körülöttem..
Borda
@Horizont: Azért,mert jó emberismerő és nem akar többnek látszani,mint aki. A betegágyon minden ember esendő,kiszolgáltatott. Ha nincs segítő kéz,ami felkarol elesett állapotban...na nem is ecsetelem. Nemrég jöttem ki a kórházból és a mi szobánkban meghalt egy néni (nem tudom az okát,de én szóltam az ápolóknak). Amíg ott voltam, támogattam az időseket mindenben,amiben tudtam. Ők kevésbé mozogtak. Nem felejtem el azt a sok hálás tekintetet,amit kaptam.
JAJMÁR
Sándor Mária nincs "kitanítva". Igen, néha túldramatizálva mondja el, a tulajdonképpen nagyon drámai dolgokat. de úgy látszik, átmegy. Ezt érti meg a néptömeg. Azért, mert hiteles ember, ő arról beszél, amit átélt, és a mindennapokban lát. Isten őrizz, hogy valaki "kitanítsa" :) A tudományos, grafikonokkal és egyéb mutatószámokkal alátámasztott és monitorozott helyzetbemutatásnál, a politikusi hantázásnál, sokkal jobb.
Sok sikert kívánok neki!

(Nem tudom ki hogy van a Palkovics nevűvel, én inkább a Máriát hallgatom, ő még grammatikailag is sokkal jobb.)
Borda
@Horizont: Nem esett nehezemre a segítség, ilyen vagyok az életben. Gyógyulgatok, remélem újra a régi leszek pár hét múlva.
emerencia
@Borda: Én is ezt csináltam anno mikor kórházban voltam, s láss csodát, a vártnál hamarabb meggyógyultam az akkori betegségemből. Neked is ezt kívánom.
Cicamama55
@ziziplanet: Nekem ugyanez a véleményem. Valami miatt egyszerűen irritál a beszéde.
perfekt
Érdekes jelenség a fekete nővér.Bejelenti,hogy kilép--aztán mit tesz az emberi szeretet--meggondolja magát.Láttam-az ATV-ben Olgával a riportot.Nem ismerem őt-de ahogyan beszélt,és indokolt kilépéséről-az nem tűnt őszinte búcsúnak,egy küldetéstudattal rendelkező személy,ha nem tud megfelelni önként vállalt elkötelezettségének --az abbahagyja, és kész!
justhpeter
Sándor Mária előnyben van a kormánypárti politikusokkal szemben. A kormányoldalon az összes politikus Orbánnak akar megfelelni. Még az egyéni választókörzetben, ahol a választóknak kellene megfelelni, még ott is ez a helyzet. Sándor Mária nem akar megfelelni Orbánnak. Nem tartozik neki és nem írt alá semmiféle hűségnyilatkozatot.
bakegya
Kevesen vagyunk SÁNDOR MÁRIÁK,néhai VÁRADI ANDRÁSOK...és egyáltalán a segítők,őrzők oldalán!
Nagyon,nagyon elhúzódó lehet itt már csakkk a "gyógyulás".
Papuska1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Desischado
@Borda: Én is mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neked! Egy kedves szó, egy kis segítség, egy mosoly, és máris minden sokkal jobb lesz, ezt én is tapasztalatból tudom. Ilyen emberekből kell minél több, mint Sándor Mária, te és még vannak itt jó páran, és másutt, akiket szeretek és tisztelek, pontosan azért, mert EMBEREK. Csupa nagybetűvel.
karma1
@Borda: Sejtem, min mehettel keresztul. En egy evig fekudtem a MAV Rehabjan, agyontorott labbal, ujra tanitottak jarni, volt korulottem agyverzeses kozepkoru holgy, mindket labat elvesztett ferfi, autobalesetes holgy, idos videki nenike, minden, ami egy ilyen helyen elofordulhat.
Bar az apolok fantasztikusak voltak - nincs rajuk egyszeruen mar dicsero jelzo - , de ok sem voltak elegen. En meg el tudtam ugralgatni fellabon egyik agytol a masikig, ha kellett - es sokat kellett. En is szivesen tettem, altalaban nagyon jo beteg vagyok a korhazban is. (Sajna, volt benne reszem eleg).
Igy akarmi is volt a bajod, kedves Borda, igyekezz nagyon gyorsan meggyogyulni, en is orulok, hogy segitettel masoknak, - az apolok is nagyon halasak szoktak lenni a "jo" betegeknek...:o)))
Vigyazz Magadra, gyogyulj es gyere ide meg tobbszor... (Akkor valoszinu ezert hianyoztal a Propirol is olyan soka...)
bagolyka
@Papuska1: majd ha netalántán egy agyvérzéssel/rákkal/infarktussal bekerülsz a kórházba és örülni fogsz, hogy lyuk van a fenekeden és szelel, továbbá lesz, aki megigazítja a feneked alatt a lepedőt, letörli az izzadt hónaljadat és nem huszadszorra találja el a vénádat, akkor csicskázd meg prolizd le az ápolónőket, akiket még az orvosok is nagyon tisztelnek, mert a legjobb orvos tudása sem ér semmit, ha nem áll mögötte egy ápolónő (meg a többi), akik végig is küszködik a beteggel mindazt, amit az orvosok kitalálnak neki. Olyan buta vagy, mint a sötét éjszaka!!! (és mielőtt leugatnál: az egész családom egészségügyis, a mentőstől a főnővéren át mindenki, de én magam ma mentem be éppen egy ismerősöm anyukáját ellátni, megmosdatni stb. egy elfekvőbe, szóval mostam én is már ki ***s feneket, nemcsak a gyerekeimét. (a vérnyomásom mára már rendben, hála neked.) Üdv, egy a Kádár-korszakban született, volt rákos, aki HÁLÁS a nővéreknek és az orvosoknak!
Borda
@Horizont: @emerencia: @Desischado: @karma1: Köszönöm szépen a jókívánságokat, nagyon rendesek vagytok.
Toby
@Cicamama55: Már bocsi, de a "balog" meg az "úr" két ellentétes értelmű szó !
karma1
@bagolyka: Isten hozott koztunk, jo, hogy tulelted a borzalmat, de jo ha tudod, itt nem mindenki toleral, - lasd a magat becezgeto ven trottyos...
Helyettem is szoltal, - koszonom.
Erezd jol Magad ezen az oldalon - a tobbseg normalis...:o))))
karma1
@Horizont: Tudod, en meg emlexem valami @Horizont nevu szemelyre, aki hasonloan fogadott errefele kb. 4 eve...:o)))) Te ismered az illetot? En nagyon csipem!,,,:o)))
Cicamama55
@Toby: Úgy még sem írhattam, hogy Balog atya...:)
CHEWBACCA
Ez nem csak a kormánynak, mindenkinek POFON!!!
Papuska1
@Horizont: nem is szeretnék egyesek szintjére lesüllyedni! Éltem én már néhány évtizedet népköztársaságban! Az a nektek való! Lehet 0 intelligenciával, tanulás nélkül, sima pofátlan tahósággal érvényesülni, hat általánossal miniszterként helikopterről géppisztollyal szarvasra vadászni. Ez a világ való a magatok fajtának! Nincs tekintélye a tudásnak, a magasabb intellektusnak! Mindenki egyenlő, csak van, aki egyenlőbb. Ismerős már régről ez a módi. Ha nektek ez kell!
qrfly
hjaaaa...fuckjátok meg...ÚGY KÖNNYŰ, HOGY NINCS A LISTÁN A MI SZERETETT MINISZTERELNÖK URUNK..

akkor néznétek meg hol vagytok a békasegg alatt:((((((
Papuska1
@Horizont: Mondjuk az általad említettek közül mindnek meg van a minimum 8 általánosa. Mészáros Lőrinc valódi képzettségét nem tudom, de a többiek egyetemet végeztek, mondjuk Orbán, vagy Kövér doktorált is! Mészáros és még néhányan annak a magyar kapitalista világ első tagjai, akik a 60 év kimaradást próbálják behozni, mert egyébként mi csak szolgák lehetünk, nyugati kapitalisták cégjeiben, ha nem jön létre ez a multi réteg magyarból is. Egyébként a nyugati kapitalisták, annak idején, vélhetően nem voltak sem jobbak, sem okosabbak. Az USA milliomosainak nagyszülei vagy maffiózók, vagy szeszcsempészek voltak. A gazdag svédek, Hitlernek szállítottak, abból gazdagodtak, de a svájci bankárok is a szerencsétlenek elhurcolásának finanszírozásából tőkeerősek, csak az régen volt, nem illik róla beszélni! Most ők adják a munkát nekünk! A lenézés pedig abból származik, hogy ciki a naivitásotok, a rózsaszínű hazugságokban való hitetek! Inkább szolgáltok idegen nem tudjátok kiket, mint hazai bárkit? Vagy nem így van? Valakinek itt is milliomossá, munkaadóvá, multivá kell válnia, és ahhoz kell egy kis gátlástalanság. Nyugaton is így volt! (Sajnos ez belőlem hiányzik, de legalább belátom. Inkább szolgálok magyart, mint idegent! Arról legalább tudom, hogy nem tömeggyilkosságból lett gazdag a családja, nem lakik kiebrudalt zsidó házában!)
Papuska1
@Horizont: Itt nem fikázásról van szó! Egyszerűen arról, hogy ami külföldi az mind tiszta, az mind erkölcsös, ami magyar, az meg mind mocskos, korrupt. Ha egy kicsit utána nézünk azok vagyonának, akik külföldiek, és igen nagy hasznot tesznek el a mi munkánkból, kiderül, hogy mérhetetlen, hozzánk képest elképzelhetetlen mocsok van mögötte. Mi meg nyaljuk a feneküket! Amig hozzájuk mérhetően tőkeerős magyar vállalkozók nem lesznek, ők diktálnak! Jó lenne, ha az irígykedés helyett valami jó ötletet mondanátok arra, hogy hogyan lesz egyik pillanatról a másikra magyar milliárdos, aki a közbeszerzésben versenybe tud szállni a külföldivel! Ma a közbeszerzések 94%-át viszik el külföldiek 6 % azoké, akiket annyira cikiztek. A gyurcsányi időkben ez 100% volt! Ezt tudtátok? Na ezzel szemben mit lehet tenni, ha legalább egy kis pénzt itt akarunk tartani? A nagyberuházások minimuma 20 millió Euró! Melyik magyar tud ezzel versenyezni? Vagy ezen még nem gondolkodott egyikőtök sem! 25 év telt el, de még nincs igazi nemzetközi szinten tőkeerős magyar vállalkozás!
Kobak
@Papuska1: orbán és kövér soha nem doktorált, a diplomájával együtt kapta a doktori címet.
A más területeken végzett emberek doktori címének a jogászoknál a szakvizsga felel meg, aminek letétele x év szakmai gyakorlathoz kötött. Politikussá lett (a régi rendeszerben ezeket hivatásos forradalmároknak hívták) Bibó-kollegistáink szakmai gyakorlata nulla, neki sem vághatnak a szakvizsgának. Egyébként Latin-Amerikáról kellene példát venni, ott az egyetemet végzett jogásznak nem jár automatikusan doktori cím.
Papuska1
@Kobak: Először is a politika ma már egy szakma. Nem úgy van, mint a szocializmusban volt, hogy valaki hozzá nem értőt kiemelünk. Akkor hiába volt politikus a párt hozta a döntéseket. Ma a politikus ugyan frakcióban dolgozik, de a hatalma, felelőssége a réginek ezerszerese. A hatalom a párttól a politikusokra szállt, tetszik, nem tetszik! És ehhez érteni kell. Aki ezt az egyetemről kilépve műveli, az művelheti a legmagasabb szinten. Egyébként a doktori cím, illetve a doktorátus valóban az orvosnak, jogásznak a végzettségével jár, de ehhez a hosszabb tanulmányi idő, és a megfelelő követelmény is társul! Attól, hogy valakit kicikiztek, még teljes joggal bír a megszerzett és bizonyított tudása címeivel. Egyébként ezen a szinten nincsenek buta emberek. Ez itt ott a primitívek sajátossága, hogy azt, akivel nem értünk egyet leszóljuk. Próbálna bármelyikőtök a helyében lenni! Hamar összeomolna az ország! Nem kis felelősségük van! Bizony legalább valami látható épül az utóbbi időben, ami kicsit európaibbá teszi a városképeket, és egy csomó hasznot hoz például az építőiparnak! Nevetséges, hogy a rendszerváltás óta a vidéki nagyvárosokban a Fő terek kivételével nem volt nagyberuházás! Ez nem zavar senkit? Ha a pénzt szétosztanák az emberek között, holnap már nem lenne áru a boltban, a fedezet nélküli pénz elvesztené az értékét, és holnap után éhen halnánk! De ezt is érteni kéne! Ha több pénz kerül a fogyasztói szintre, az inflációt okoz, ha beépítjük, akkor nem! Ez a lényeg! Nem lehet többet adni, mint amit megtermelünk! A munkánk értékét pedig, amíg nincs magyar, a külföldi határozza meg! A nagy bérkövetelések a nem termelő területeken államcsődbe vihet! A focipálya és a bérfizetés nem kompatibilis egymással! De ezt úgy se érted!
Borda
Olyan sandokanos megjelenést vélek látni itt...
silber13
@Papuska1: Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy véres verejtékkel verték a sötét fejedbe, mit is kellene hebegned?
Papuska1
@silber13: Bocs, de nem értem a felvetésed! Lehülyézel, közben semmi értelmeset nem írsz! Nem gondolod, hogy az ilyen hozzászólás Téged minősít? Amit írtam azt bezzeg nem tudod cáfolni, vélhetően erre reakció az, hogy úgy teszel, mint aki nem érti, vagy tényleg nem érted, de akkor nem értem min vitatkozol?
silber13
@Papuska1: 04.16. 22:49-re: Mert építészmérnök szülők lánya, aki mellesleg egészségügyi szakközepet végzett, nos az ugye szerinted " egészségügyi proli, kis csicska?" Rád jellemző a szöveg. Egyébként az általad említett pékinas - munkást, akinek Buci Gyuri volt a gúnyneve Marosán Györgynek nevezték. Ő valóban egy szemátláda volt.
Papuska1
@silber13: Nyugaton a felsőfokú végzettség nélküli ápolónők, csak segédápolók. Ezt a tendenciát követi a hazai jövedelem is! Egyre inkább elvárás legalább a felsőfokú szakképesítés, de a főiskolai végzettség sem minimális igény. Tanulni kellett volna a hölgynek, nem hőbörögni!
sgyuri2003
Papuska1

Veled felesleges vitatkozni. Az ilyen elvakult embernek felesleges magyarázni, mert a gazdás és bandája már meztelen. Pörén és ostobán állnak a társadalom előtt. A fidesz vakok nem hisznek a szemüknek akkor miért nekünk hinnének.
Egyet kérek csupán, hogy archiváld le a hozzászólásaidat és nézd vissza őket egy-két év múlva! És akkor nem mond azt, hogy téged megtévesztettek, becsaptak és átvertek. Mert ezeket te teszed magaddal amikor a tényeket nem akarod felismerni.
silber13
@Papuska1: Nem önnönmagáért " hőbörög" Ezt nem tudod, vagy inkább nem akarod észrevenni? Egyébként nyugaton nincs ügy szétzilálva az oktatás, mint nálunk, köszönhetően a csúti lökött focibuzerátornak és hajbókóló társainak.
Papuska1
@silber13: Mondjuk ismered a nyugati oktatási rendszereket, vagy legalább néhányat? Oktatási hivatal van (onnan vettük a példát) szakfelügyelő, és még a tantárgyfelosztást is központilag csinálják. A munkaidő több, mint nálunk, az egy gyerekre jutó tanár jóval kevesebb! Mindent pontosan előírnak, és nem nagyon van apelláta. Szigorú tantervi előírások. Sorolhatnám! Ehhez képest nálunk tényleg rendetlenség van! Utána kell nézni, mi a rend a határon túl, utána hivatkozni rá! Ez olyan, mint a boltzár! Tőlünk nyugatra főként szakszervezeti követelésre vasárnap zárva vannak a boltok. Egyszerűen ijesztő, hogy mindenki nyugatra mutogat, de nem is tudja, ott mi a rend!
silber13
@Papuska1: OK! Elhiszem, vlégtére is te vagy az iparos.
Papuska1
@silber13: Tényleg elég jól ismerem ezt a témát. Számos nyugati országban tanulmányoztam az oktatást. Nem sorolom, dicsekvésnek hatna, pedig csak munka volt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a KLIK jól dolgozott, erről szó sincs. Csak megint nem a rendszerben, hanem az emberekben volt a hiba! Hasonló szervezés + jó hozzáállás már működhetett volna. Nem ragozom tovább!
kukac50
A Fideszes gombnyomogatóktól sokkal becsületesebb és bátrabb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.