Magyarország leggazdagabb emberei közül többen is szerepelnek a Panama-iratokként ismertté vált offshore-dokumentumokban – írja a Direkt36.

Szemerey Tamás 2009 májusa és 2010 júniusa között volt a tulajdonosa és igazgatója egy Sunjoy Development nevű, a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett cégnek. Az üzletember közölte, hogy a cégbe azért szállt be, mert technológiai fejlesztésekben szeretett volna részt venni Európán kívül, és ezért gyorsan szüksége volt egy külföldi társaságra. Matolcsynak állítása szerint nem szólt erről.

Csányi Sándor a felesége nevén volt egy offshore-cég, amelyet azért hoztak létre, hogy ellássa a bankár hajóján dolgozó személyzet munkáltatói jogait. Csányi közölte, mivel az ilyen hajók esetében előfordul, hogy a személyzetnek EU-n kívüli országokból is vannak tagjai, illetve a hajó uniós vizeken kívül is mozog, „ezért szintén nemzetközi gyakorlat, hogy az üzemeltetést offshore cég végzi”.

Spéder Zoltán – az állammal is partneri viszonyban álló FHB Bank elnöke és meghatározó tulajdonosa – úgy kerül elő a Panama-iratokban, mint két offshore-cég széles jogkörökkel rendelkező meghatalmazottja. Az egyik cég a Whitestone International nevű Seychelles-szigeteki társaság volt, amely éveken át tulajdonolta a jelenleg Spéder érdekeltségébe tartozó CEMP nevű médiavállalatot, az Index.hu kiadóját. Spéder állítja, hogy nem ő volt a Whitestone tulajdonosa, illetve egy másik cégről, a Novum Asset Managementről is ugyanezt mondta.

Gattyán György Los Angelesben él, a Panama-iratokból kiderül az is, hogy hivatalosan is kezdeményezte azt, hogy bevándorlóként letelepedhessen az Egyesült Államokban.

Ennek az eljárásnak a részeként hozott létre Nevada államban egy úgynevezett trustot. Cégeinek kommunikációs vezetője szerint a vagyonkezelő célja, hogy Gattyán hosszú távon gondoskodjon a családjáról.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Egyáltalán ezek között a szemét gecik között van olyan aki nem érintett az offshore botrányban???nem véletlenül gazdagodtak meg!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Nocsak kibújt a bicsak, a fütyiszek TELE VANNAK OLYANOKKAL AKIRE MONDTA A HAZUGOVICS , HOGY OFFSHORE LOVAGOK, no most hogy ilyen szépen kiderült mit tesz a dádé, semmit mert ő is köztük van csak még eddig nem derült ki róla!!!
nezelodo
Na ugye, mindig van ésszerű magyarázat, azoknál akik vizet prédikálnak és bort isznak, de csak addig, míg a szondázás nem lesz pozitív.
dr. prédikátor
Egyáltalán ezek között a szemét gecik között van olyan aki nem érintett az offshore botrányban???nem véletlenül gazdagodtak meg!!!
wagabund
itt és most kávézás közben esz az irigység..

...hogy' is mondta Toldi?...".hej, ha én is, én is köztetek mehetnék"...

nem a szaros nyugdíjamat várnám, hanem számolnám a panamai kamatlábat..
...nekem nincs sem testvérem, sem unokatestvérem...szar ügy...ez jutott.
eugen4402
Esküszöm, én egy csepp irigységet sem érzek ilyenkor. Éltek azzal a lehetőséggel, melyet maguk teremtettek meg maguknak. Hogy elvonszolták a zsákmányukat külföldre? Hát persze, ha itthon hagyják, másik rablók elviszik... A Gattyán is USA-állampolgár lesz, a nemzetállam hívei feldughatják maguknak az országhatárokat, csak az éles sarkokkal vigyázzanak..!
jav
Néd má,mik vannak?

Oszt csutak a Nagy Nemzete Vezíííre NER-esen tömjénzsótja áldásával vajon mint szól,Lovagjaira ?

Bár Ű nem jön majd zavarba.
Ellazul szomszédja meghívására ,a most vásárolt szállodájában ha már unja a vak kutyája birtokán a lazulást.
karma1
Ha en hosszutavon akarom biztositani a csaladom jovojet, akkor nem egy kocos ceget alapitok, hanem nyitok egy takarekszamlas eletbiztositast a sarki bankban, hogy amikor nagyon nagy szuksegem van a lovera, akkor barmikor azonnal penzhez juthassak...

Gattyan szoveget mar egy ovodas se szopizza be... Na meg a tobbi is,... A jo unokateso nem szolt eltolcsinak,...Es csanyi is csak a felesege nevere nyitotta a ceget, hogy a nemzetkozi hajoszemelyzetnek fizethessen... A pofam leszakad ennyi szemermetlen hazugsagtol...
Kutyuska
Az offshore-botrány kirobbanásakor a Kossuth rádióban mintha olyasmit mondott volna a bonszai dakota masiniszta, hogy kizárt, hogy Fideszesek érintettek lehetnének.
Biztos vagyok benne, hogy nem hazudott, csak tévedett.
Hellcat
Már vártam mikor borul tovább a bili...csodálkoztam volna ha nem kerül még elő fideszes szál.
prime777
Hehehe.
A fidesz anno pont ezekre a dolgokra fújt.
És akkor is csak azért pattogtak ellene mert nem ők csinálhatták.
Én már akkor tudtam,hogy ez a savanyú a szőlő effektus náluk.
Undorító bagázs a hazaáruló szavazóikkal együtt.
Soha a büdös életben nem voltak szimpik.
Egy törtető banda voltak mindig is,akiknek csak az fájt,hogy nem ők tudnak lopni,rabolni és könnyen gazdagodni.
Erről szólt mindig a filozófiájuk.
dr. prédikátor
Érdekes! megint nem látom a fütyisz bégető nyaloncok magyarázó hsz-ét!!!Ilyenkor persze kussba vannak!!!
karma1
@dr. prédikátor: Nem, csak a romaniai TV-t nezik, hogy mit nyilatkozzanak majd itt. (csizmas,)
Fradigege
Az offshore nem törvénybe ütköző. Akkor anno a Simort miért ostorozták ezzel, majd lett a közutálat része? Végülis a lényeg, hogy nem idehaza adózol. Ezek a szememben hazaárulók. Ennyi.
karma1
@Fradigege: Elmeletileg valoban nem az, mert annak a hataran csinaljak, amit adozas elotti adoelkerulesnek, vagyonkimentesnek nevezunk, a baj csak az, hogy ami penzt offshore-cegekbe menekitettek, az NEM a sajat, hanem az orszag penze volt, akar ugy, hogy az adozok penzebol bejovo penzek egy reszet forgattak oda bele, vagy ugy, hogy az Uniobol erkezo penzeket tereltek ezekbe a csatornakba. Tenyleges ertektermeles nincs ezekben a cegekben, bankszamlakban, csak pihiztetik az ellopott penzt.

Ha fide$$-es csinalja, akkor lehetoseg a penzbefektetesre, ha egy ellenzeki, akkor mocskos penzmosoda, a nep atverese... Minden csak nezopont kerdese, hogy ki honnan nezi ezeket a kocos tarsasagokat...
justhpeter
Mi ebben a meglepő ? Az lesz érdekes, ha a három műszakos kórházi nővérből lesz offshore-lady.
Fradigege
@karma1: Akkor itt az idő, hogy lesöprjük a padlásaikat.
karma1
@Fradigege: Mar most elkezdeni is tul keso: addig kellett volna, amig a penzek nem kerultek ki az orszagbol, amig nem tudtak kivinni ezeket a penzeket. Most mar egyre nehezebb, olyan szovevenyes az egesz, es lehet, hogy nem is kozvetlenul a politikusok neven van a vagyon, hanem egy teljesen mas neven elo rokon, unokatestver, feleseg huga, batyja, a sofor, a kertesz neven, aki mondjuk csak kultag egy vallalkozasban, egy pici, aprobetus bejegyzes szerint viszont mindent vihet a ceg megszunesekor... Aljas tarsasag, tolvaj banda...:o(((
Desischado
És ez még csak a jéghegy csúcsa! A dádé miért nem mozog? polt pétör, meg a többiek? Megmondom, miért: mert nyakig sárosak! Ilyen rablóbanda még nem volt kormányon!
human
Ezek után van aki egy petákot is rá merne tenni, hogy Orbánnak (és kis családjának) nincs offshore cége?
eugen4402
Jól van emberek, menjen mindenki a dolgára, nincs itt semmi látnivaló..!
Nem hiányzik senkinek semmije, nem károsodott senki, inkább még szaporodott is a nemzeti vagyon, mint Matolcsy dugipénzei az Alap(h)itványokban. A Csányi katamaránjának a négytagú személyzetét persze, hogy offshore-cég fizeti, ha egyszer Máltán lakik a hajó. De ez aprópénz a tavaly felderített Singapore-ban bejegyzett Sertorius-hoz képest, ahol kb. 65 milliárdja van a bankvezérnek, dehát Singapore már nem adóparadicsom, mert hamarosan Magyarországhoz csatolják... :-)
nezelodo
Ezek olyan hülyék, hogy országnak világnak kikiabálják, hogy senki, még a Kuszaszem sem érintett családilag a pénzmosodában, és öt perc múlva pedig az orrukra kenik a bizonyítékot. Amúgy sem hiszik el, hogy az ország lakosainak többsége egy szavát sem hiszi el a dakotáknak.
nyanya001
Kedves Fidesz szavazók! Most is büszkék vagytok a kormányra?
Érdemes kihúznia magát a baráti társaságban annak a kedves kormánypárti szavazónak, aki még mindig úgy gondolja nem közönséges bűnözők vezetik az országot. Tekintetében továbbra is fennkölt nemzeti hitelességgel kell elmagyaráznia a kételkedő senkiházi hazaárulóknak, a kormány bizony az emberek érdekében lopja szét a közpénzt a maga érdekében, és ad elő hozzá olyan mesét, melytől a józan ész tátott szájjal megy neki a falnak. Fejcsóválva kell megértetnie a kormánypárti választónak a nemzet többi részével az adóemelés, az nem megszorítás, ha valamiért többet kell fizetni akkor az Gyurcsány miatt van, ha valahonnan elvonnak támogatást arról a bukott baloldal tehet, és az unió csak a lóvét adja ide, de ne szóljon bele a kisvasút építésbe mikor az olyan szépen zakatol.

A Fidesz támogatói előtt rengeteg kihívás tornyosul. Az ország nagy része nem érti a jelenlegi hatalom működését, nincs tisztában szerintük a vezetők emberi aljasságával, szakmai hozzá nem értésével. Az a sok gazember aki nem fogja fel Orbán Viktor és társai munkásságának a lényegét az ország kifosztásában, annak semmi keresni valója nincs tündérország stadionjainak zöld gyepén.
banditapolitika.hu/2016/05/04/kedves-fidesz-szavazok-most-is-buszkek-vagytok-a-kormanyra/
karma1
@human: Inkabb arra fogadnek, hogy VAN orbaneknak (is) sajat offshore ceguk, bar uriember biztosra nem fogad...:o))))
Jozefina
Akkor most miért kussol a fidesz-kdnp???
papa.49
@karma1: Biztos hogy van, szerintem nem is egy, hanem több!!!
nezelodo
Az imént a Nemzethy Csepreghy szájkaratés adta elő az ATV-ben a gondoskodó tisztakezűek pártpropagandáját, a szája sarkában állandón bujkáló fölényes mosollyal, (na hülyék, úgyis bekajáljátok ezt is). Utána jött a Gőgös, megvilágítva hogy működik a túlárazás és a pénz visszaosztás, a pályázatoknál, és említést tett egy önfeljelentő vállalkozóról aki ebbe a kelepcébe esett és folyik a nyomozás. Így már nem is tűnik rágalomnak az adómentes kaszinókból, a rosszmájúk szerint visszaosztott 50 % feletti politikusi részesedés! Persze, ha netán mégis lebuknak, jön ez a szájkaratés ficsúr, és szívhez szólóan előadja, hogy a nyomorenyhítő akcióra fordítják a lopott pénzt.
karma1
@papa.49: Nana, hogy tobb is, senki nem tesz fel feltunoen nagy osszeget egy lapra (bankszamlara) Tul rizikos. Azonfelul sokkal nehezebb felfedezni oket, - ki van ez talalva...
kukac50
Minden olyan emberre akinek van offsor számlája 20 év börtönt szabnék ki rá látatlanból ha a felső 10 ezerbe bele tartozik!
nezelodo
@kukac50: Hogy képzeled el az országot politikusok nélkül?
kukac50
@nezelodo: Kellenek politikusok csak nem olyanok akik a mandátumuk mögé bújva lopják el a Nemzeti vagyont,és megszavazzák a lopáshoz szükséges törvényeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.