Többször is felmerült már, hogy a Sportuszodában annak idején más nőket is megerőszakoltak, az azonban még mindig nem derült ki, hogy kiket... "Hornyák akkor arról is beszélt, hogy Kisst 1963-ban a Kádár által megadott amnesztia miatt engedhették korábban szabadon. Elmondta, hogy Kiss nem szégyellte tettét, sőt, hencegett is vele. A 2013-as dániai rövid pályás úszó Európa-bajnokság idején pedig Törös Károly úszóedző egy kocsmában nevetve mesélte el a történetet a többi edzőnek. "

Forrás: faktor.hu
Feltöltő: Dr plágium
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Kieresztették a szellemet a palackból!
A sok mocsok helyett amit az áldozatra zúdítottak inkább kussoltak volna.,..
Dr plágium
"Hornyák akkor arról is beszélt, hogy Kisst 1963-ban a Kádár által megadott amnesztia miatt engedhették korábban szabadon. Elmondta, hogy Kiss nem szégyellte tettét, sőt, hencegett is vele. A 2013-as dániai rövid pályás úszó Európa-bajnokság idején pedig Törös Károly úszóedző egy kocsmában nevetve mesélte el a történetet a többi edzőnek."
Ez a nyilatkozat bőven elég, remélem kiállnak azok a lányok akiket molesztáltak, megerőszakoltak.
mariaberta
Annyi súlyos probléma van országunkban, tényleg Kiss László és egy -na jó- törvénytelen kefe parti a legsúlyosabb problémánk?
Csak utolsó megjegyzésem: ha egy fiatal "hölgy" első szóra megteszi, hogy egy hívásra bemegy egy idegen ifjú kérésére egy ismeretlen szobába mégis,,,, mire gondolt, ha gondolt egyáltalán valamire? Véleményem szerint itt mindketten vétettek valami ellen, -nem kívánok elemzésekbe bocsátkozni-, ezért tisztességesebb ha a felelősséget közösen vállalják. No ennyit az egészről.
Natsuki
@mariaberta: Nem akarom ismételni újra és újra: a nem az nem. A sportolók ma is példaképek, akkor meg pláne azok voltak: a szocialista ifjúság elé állított követendő példák. Ugyan miért gondolta volna egy 18 éves lány, hogy valójában perverz beteg állatok? Még ha tetszett is neki Lantos, és el is volt ájulva attól, hogy a csinos úszófiú felfigyelt rá, ez feljogosította azokat a "lényeket", hogy ezt tegyék? És a jelek szerint nem ez a lányka volt az egyetlen áldozat. Ha rajongott is a fiúért, ha hízelgett is neki a figyelme, ha ne adj isten első szóra felment volna vele egy lakásba, mégis ez ugyan mire jogosít fel akárkit, mégis mi a francot menti ez azt a menthetetlen tettet? A 21. században még mindig azon vitatkozunk, hogy biztos az áldozat is hibás volt? Miben? Hogy rajongott? Hogy tapasztalatlan és naív volt, és megbízott valakiben, akiről csak jót feltételezett? Hogy utána volt olyan bátor - mert ehhez ma is bátorság kell, hát még akkoriban! - hogy nem hátrált meg, a NEVELŐAPJA MEGVERÉSE UTÁN SEM, és kitartott végig. A nem az nem. Mindig. Bármikor. És ami a nem után történik, az erőszak.
A kérdésére: ennek az országnak rohadt sok problémája van. Gazdaságilag is, társadalmilag is - és emberileg is. Amikor a parlamentben az hangzik el, hogy ha a nők nem önmegvalósítanának hanem sorban szülnének 4-5-6 gyereket, akkor nem lenne családon belüli erőszak, a 21. században, akkor k* nagy baj van. Amikor Kuszaszem játszótere az MNB, amikor egy idegbeteg a parlament elnöke, amikor milliárdokat dobnak ki az ablakon valaki focimániája miatt, pedig bőven lenne mire költeni, akkor k* nagy baj van ebben az országban. Amikor aki teheti, elmegy innen, vagy legalábbis elvágyik, olyan helyre, ahol vendégmunkásként is nem kuss a neve... Amikor azt éreztetik, hogy de mi a fenéért előrángatni egy 55 éves ügyet, holmi partiba dobásról... Mert az az ember évtizedek óta példakép, miközben röhögve meséltek a "hódításokról" a kocsmaasztal mellett. Mintha bocsánatos bűn lenne. folyt. köv.
kkalman
@mariaberta: ma, 20:58 Érdekes megközelítése a történteknek, hogy az áldozat (is) okolható az elszenvedett erőszakos cselekménynek. Ezután már csak az hiányzik, hogy az erőszaktevőt piedesztálra emeljük. Már a rendőrség is megpróbálta életszerűvé tenni, hogy az áldozat az oka az őt ért erőszaknak, nekik sem sikerült.
Natsuki
folytatás: Ami nekik szórakozás volt, mert éppen erre izgultak és védte őket a rendszer és hogy ők "sportolók", az más(ok)nak életre szóló trauma. És had mondjam el, hogy elmond azért egy-két dolgot a benne részt vevők jelleméről. Mert az erőszak, legyen testi, lelki, szexuális, soha nem a szexről szól. Nem arról, hogy csak dugni akartak egy jót. Hatalomról, szadizmusról, a másik megalázásáról, hogy mennyire semmibe veszik, és használják.
Igen, sok a probléma ebben az országban. Többek között ez is. Valahol el kell kezdeni a tisztázást.
wagabund
..."Takáts Zsuzsanna halálhírét Gyárfás Tamás terjesztette el, "...

érdemes elolvasni a cikket mindenkinek, főleg az érintett három ganajnak.@mariaberta:
wagabund
acél eftárs figyelmébe..(ha józan lesz)..:

..."Kiss nem szégyellte tettét, sőt, hencegett is vele. A 2013-as dániai rövid pályás úszó Európa-bajnokság idején pedig Törös Károly úszóedző egy kocsmában nevetve mesélte el a történetet a többi edzőnek."...

forrás: faktor.hu
Manhattan
Nekem az a furcsa, hogy Egerszegi mélyen hallgat. A férje nyilatkozgat helyette. Azt tudom, hogy egérke a gyerekeit még medence közelébe sem engedi!
Natsuki
@Manhattan: Gondolom nem ok nélkül.
human
@mariaberta: Ó, ezt a viccet biztos tetszeni fog neked:
A bárban egy férfi odamegy egy csinos nőhöz.
- Hello. Arra gondoltunk én és a haverom, hogy felmennénk hozzád és jól megkefélnénk.
- Arról ne is álmodjatok.
- Nono, a kétharmad az kétharmad.
percsi
@mariaberta: Amit írtál komolyan gondoltad, vagy csak úgy, gyorsan írtál valamit?
Ha egy nő egy férfival bemegy valamilyen oknál fogva egy házba, akkor megerőszakolhatják, akár meg is verhetik?
Akkor az udvarlás-ismerkedés felejtős lenne, csak házasság után lehetne kettesben a férfi a nővel :))
De hála istennek a legtöbb férfi nem mocskos gazember, továbbra is ismerkedhetünk!

Zsuzsanna bement a fiúval a házba, mindegy, hogy mi volt az oka, azért ment, mert elakart tölteni egy boldog órát vele. Időközben meggondolta magát, már nem akarta, mert mondjuk büdös szájszaga volt a fiúnak. De a fiú nem engedi ki a házból, megvárja a mocskos barátait, majd Zsuzsa tiltakozása ellenére mind a hárman végig mennek rajta. Te ezt nem nevezed erőszaknak és súlyos problémának? Ez nem bűncselekmény?
Ez egy előre kitervelt, csoportosan elkövetett nemi erőszak volt! Hány évet kellett volna leülniük?
Dr plágium
@mariaberta: A legnagyobb probléma ebben az országban az, hogy olyan emberek vannak akik bármit megtehetnek. A másik nagy probléma az, hogy az olyanok mint te így gondolkoznak. Ha veled csinálnának egy "kefe partit" nem tudom hogy állna a szád.
Ezek a férgek törést okoztak egy fiatal lánynak, és bár eltemette magában soha nem tud túllépni rajta.Egy 18 éves szűzlányt meggyaláztak és Ő a hibás?
A legmegdöbbentőbbnek azt tartom, hogy te mint nőnemű lény így viszonyulsz az ilyen dolgokhoz.
És igen nagy probléma, hogy ilyen emberek kitüntetéseket kaphattak, díszpolgárok lehettek, uszodát nevezhettek el róluk, és persze az is, hogy gyereklányok közelébe kerülhettek!
Dr plágium
Ezt pedig még muszáj idetennem, akkor is ha lerágott csont: faktor.hu/faktor-kiss-laszlo-nemi-eroszak-3
„Kiss László és még két sporttársa a sportuszoda szabad részé­ben körülfogták 18. életévében lévő lányt, akit nyomban fogdosni kezdtek minden testrészén. Kijelentették, hogy csak akkor engedik el, ha X. Y. megígéri, hogy Kiss Lászlóval és két társával közösülni fog.”
Ez a leírás nem a Takáts Zsuzsanna elleni erőszakról szól. A jelenleg zárolt periratokban ugyanis egy másik ügy is szerepel.
eszegfu
@Natsuki: 21:39 Mélyen egyetértek! Nem a szexről szólt, hiszen ezek a kisportolt, jó alaku fiuknak valóban minden ujjukra jutott volna annyi nő, amennyit már talán ők sem akartak volna. És mégis milyen "szex-élményt" nyujthatott, hogy "sorban állva", egymás után, egymást végignézve, tisztálkodást nélkülözve "akcióztak"?! Ez már önmagában is eltorzult viselkedés... és ehhez "jött" még az erőszak! Valóban: ennek semmi köze sincs a szexhez, ami 2 ember bensőséges viszonya.
eugen4402
Eddig is tudtam, hogy a magyar lónak nincsen háta. Egyszer egyik, másszor másik oldalán akarjuk megülni, középen soha. Az viszont nekem is újdonság, hogy ennek a lónak se eleje, se vége nem látszik, a magyarság története az egykori úszók gátlástalanságának elemzésével ér véget... Hajrá magyarok, hajrá magyar média, addig se az MNB-alapítványokon, meg letelepedési kötvényeken, a Quaestor-on, meg a Buda Cash - tolvajokon rágódtok, üssétek, vágjátok a péniszükkel visszaélő ostoba, elkapatott, elkényeztetett sportolókat. Ötvenöt év után még ezzel takarjuk el a szemeinket, akkor már nem kell csodálkoznunk semmilyen törvénytelenségen. Megérdemeljük...
human
@eszegfu: Megunták a magukat önként felajánló lányokat és valami újat kerestek. Tetszett nekik az érzés, hogy hatalmuk lehet egy nő felett és akarata ellenére cselekedhetnek. A hatalomvágy kielégítése volt a cél.
magyarbakancs
Ez az egész egy erkölcsi nulla.
És ezek az emberek példaképek, volt több magyarnak is.
Nem semmi.
human
@magyarbakancs: Lehet valaki a saját területén sikeres, géniusz és ugyanakkor emberként megvetendő. Ilyenekből biztos találnák még jó párat.
magyarbakancs
@human: Annak idején ezt az ember nem engedték volna az uszodák közelébe akkor nem kellene most evvel foglalkozni.
human
@magyarbakancs: Ha valaki leülte a büntetését az indulhat tiszta lappal, bizonyíthat. Ezért is tartottam rossznak, hogy valaki újra felhozta az ügyet. Ott jött a fordulat, hogy a helyett, hogy elismerte volna tettét és kijelentette volna, hogy utána teljesen megváltozott inkább a halottnak hitt nőt kezdték el mocskolni. Na ezzel bizonyította, hogy talán nem erőszakolt meg azóta senkit, de továbbra sem érzi tette súlyát.
eszegfu
@human: Sajnos, csak én is negativ magyarázatot találok erre!:((( "Jódolgukban" már valamiféle perverzióra vágytak...
eszegfu
@human: Elvileg igaz is, hogy lehet tiszta lappal indulni, bizonyitani. Szerintem ez nem lopás, vagy betörés kategória, inkább hasonlit az "emberiség elleni bünhöz", ami nem évül el. (Pl.ma a "viskis" bankrabló sem biztonsági őr valamelyik banknál) Nem biztos, hogy igazam van, de ezt gondolom...
human
@eszegfu: Lehet, hogy ez valóban más kategória. Ezt talán egy szakember tudná eldönteni.
percsi
@human: Nem ülte le a megérdemelt büntetését, több lányt is megerőszakoltak! Megúszta a rohadék, élte világát, kitüntették, éppen ideje bűnhődnie. Élje le az életét úgy, hogy mindenki hátat fordít neki!
Natsuki
@percsi: Igazából most pont ez történik. Mindenki Laci bácsijából most egy megvetendő ember lett - és nem ok nélkül. Ez az egész több okból is szomorú és felháborító... Az áldozat oldaláról is, az áldozatok oldaláról is... És kövezzen meg bárki: Kiss László oldaláról is. Most már senki sem beszél arról, amit az úszósportért tett, hány bajnokot nevelt ki. Mindenki azt találgatja, cukrosbácsiként mégis kit zaklathatott, pedo volt-e, hányszor erőszakolhatott meg lányokat-nőket, és úszhatta meg, és vajon Egerszegi miért nem engedi az úszósport közelébe a gyerekeit... Takáts Zsuzsannától sohasem kértek bocsánatot, nem mutattak megbánást, és kétlem, hogy felfogták-e igazán, mit tettek. Mondhatjuk az más világ volt - a jelen nyilatkozatok szerint némely ember szájából azért talán mégsem annyira más, mint most, sajnos. De mennyivel több gerincet mutatna, és emberi nagyságot, ha KL vagy a HÁRMAK bármelyike végre kiállna, és annyit mondana, "55 éve azt hittem, és vagyok az isten, és hogy bármit megtehetek, bárkivel, hogy nekem minden kijár, amit és akit csak akarok magamnak. Bántottam másokat, tettem olyat, ami megbocsáthatatlan, kihasználtam, hogy "védett" voltam, hogy kivételezett voltam, hogy népszerű voltam. Bocsánatot kérek mindazoktól, akiknek szenvedést okoztam, sajnálom, megbántam." Persze ez álom, és gerinc kellene hozzá, kiállás, tisztesség. Csak nagyon szomorú az is, hogy mindenki Laci bácsija az ország egyik leggyűlöltebb embere lett. Biztos akkor sem szeretnék jobban, mert azt már elveszítette, de elmondhatná, hogy ha későn is, de megszületett az a bizonyos mondat. Ez nem menti, sem őt, sem a többieket, de Zsuzsanna asszony is megkönnyebbülhetne és megbocsáthatna végre, ami 55 év alatt sem sikerülhetett neki. És Kiss is talán nem mint aljas, gyáva féreg maradna meg. Persze azt legkésőbb akkor kellett volna megtennie, amikor kipattant az ügy. Már késő. Ismétlem: nem védem Kisst. Ismeritek az álláspontomat a dologról és magáról az erőszakról. Aczélt nem minősítem - nem...
Natsuki
Aczélt nem minősítem - nem akarok hányni.
human
@Natsuki: És a többi úszóedzőt is lejáratta ezzel. Nincs az a szülő aki ezek után ne nézne sandán az edzőkre.
Natsuki
Aczél... Egy barátom írta nekem: " Pedig Aczélt pont elég egyszerű. A fickó elavult elveket vall, amelyeket ugyan már 50-60 évvel ezelőtt sem voltak szalonképesek, de meglehetősen sokan vallották őket. Tudod, az ún. "tisztességes nőkről".
BTW a legundorítóbb megnyilvánulásai az ügyben a 70 tájt lévő nyugdíjasoknak vannak. És a leginkább visszataszító egyedek úgy 40-50 százaléka nő."
magyarbakancs
@human: Azt látom, hogy egyre több hölgy mondja azt, hogy erőszakoskodót vele a fent nevezett úr.
Nem tudom igaz ez, vagy nem?
Amennyiben igaz akkor bármilyen sikert is elért az illető akkor is lenullázza a tette az eredményeit.
christike
Tiszta lappal ?! Ez olyan büncselekmény , mely után nem indulhat -na egy átlagos halandó , sőt elvileg senki sem tiszta lappal! És akkor még fiatal lányok edzője lehetett! Nem érdekel hány aranyat hoztak össze az edzősége alatt, mert az csak kis részben az érdeme. Kár is ezekről a szutykokról beszélni ! Hányinger már ez az egész!
nyanya001
Ezt a tróger akkor és azonnal el kellett volna hajtani a sportból !
Az nem sportember, aki a nők megerőszakolásából űzött sportot !
Szar gané !
szaboria1
Megint beigazodott, hogy azért Hornyáknak is volt köze ennek az ügynek a kirobbantásához.
human
@magyarbakancs: Mivel mostanra kiderült, hogy sorozatban voltak ilyen ügyei így egyértelmű, hogy nem lett volna szabad hagyni a pályán ténykedni.
Dr plágium
@szaboria1: Lehet, nem tudhatjuk, de! -" Széles Sándor, úszóedző is megszólalt az eset kapcsán. Szerinte akkoriban nem mertek kiállni Kiss Lászlóék ellen az edzők, noha tudtak a cselekményről..."
www.blikk.hu/sport/egyeni/megkonnyebbult-kiss-laszlo-aldozata-akinek-rengetegen-gratulaltak-batorsagahoz/6s3fhbp
szaboria1
@Dr plágium: Mivel a párom az aki tv-t nézi így Ő szólt, hogy Hornyák nyilatkozott. Mégpedig úgy, hogy Gyárfás ellen akart indulni az úszóvezetői tisztségért de nem sikerült neki. Akkor tett rá célzást, hogy kik vezetik ezt az úszó szövetséget.
magyarbakancs
@human: Szia!
Egyáltalán a Magyar közéletben van tisztességes egyén?
Kinek nincs valami vaj a füle mögött?
human
@magyarbakancs: Tudnék mondani számomra hiteles embereket, akikről nem feltételezem, hogy magánéletükben bármikor rossz útra tévedtek volna. Sajnos ők nem a legismertebb politikusok közé tartoznak. Kis ország ez ahhoz, hogy összetudjunk szedni egy parlamentnyi embert, amiben a többség tisztességes és nem megélhetési politikus.
Sajnos képviselőben nem nagyon válogathatunk. Ahhoz túl kicsi ez az ország. El kell fogadnunk, hogy van aki azért politizál, mert több százezres a fizetés, akár milliós minden juttatással együtt. A munkáját kell nézni és hogy ne legyen korrupt. Olyan ez mint egy profi újságíró, aki ugyanúgy meg tud írni egy profi Orbánt méltató cikket, mint egy Orbánt leleplezőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.