A betelepítési kvótáról szóló népszavazást elrendelő parlamenti határozat ellen érkezett indítvány az Alkotmánybírósághoz (Ab) kedden.

Az Ab honlapján olvasható az anonimizált indítvány. A testület soron kívül jár el, a jogszabály szerint az Ab-nek 30 napja van az indítvány elbírálására.

Bitskey Botond, az Ab főtitkára az MTI érdeklődésére az indítvány kapcsán annyit mondott: a népszavazást elrendelő parlamenti döntést bárki megtámadhatja az Ab-n, jelen esetben egy magánszemély volt az indítványozó. Az Ab a jogszabályoknak megfelelően értesítette az indítványról a köztársasági elnök hivatalát és Nemzeti Választási Bizottságot (NVB).

A kormány népszavazási kérdése úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Az Országgyűlés május 10-én elrendelte a kormány által kezdeményezett népszavazást, amely ellen a jogszabály szerint 15 napig bárki az Ab-hez fordulhat. Ez a határidő május 25-én, szerdán jár le.

A népszavazását elrendelő parlamenti határozat elsősorban formai, eljárási okokból támadható az Ab-n. A testület ezúttal főként azt vizsgálhatja, hogy a parlamenti eljárás megfelelt-e az alkotmányos szabályoknak, illetve törvényes volt-e.

Az Ab honlapján olvasható indítvány a támadott parlamenti határozat közjogi érvénytelensége mellett érvelve többek között arra utal: a határozat meghozatalára az Országgyűlésnek nem volt hatásköre, hiszen a népszavazási kérdés az unió közös politikájára vonatkozik. Továbbá az indítványozó kifogásolja azt is, hogy csak a parlament törvényalkotási bizottságában folyt a határozatról részletes vita, holott ezt az európai ügyek bizottságában is le kellett volna folytatni.

A népszavazás időpontját az államfő tűzi ki akkor, ha a parlamenti határozattal kapcsolatos jogorvoslat lezárult. Az államfőnek ezután 15 napon belül kell kitűznie a népszavazás napját, a kitűzésről szóló döntésétől számított 70. és 90. nap közötti időpontra.

Jelenleg a népszavazási kérdés megengedhetőségéről is folyamatban van alkotmánybírósági eljárás. A Kúria május 3-án utasította el azokat jogorvoslati kérelmeket, amelyek az NVB februári döntése ellen nyújtottak be. Az NVB és a Kúria a népszavazási kérdés tartalmi vizsgálata után egyaránt úgy ítélte meg: a kormány kezdeményezése megfelel az alkotmányos és törvényi előírásoknak. A Kúria döntése ellen eddig egy indítvány érkezett az Ab-hez: május 13-án Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, országgyűlési képviselő nyújtott be alkotmányjogi panaszt. Fodor Gábor indítványában elsősorban arra hivatkozott, hogy a kormány népszavazásra feltett kérdése nem parlamenti, hanem uniós hatáskörbe tartozik, ezért nem lehet róla népszavazást tartani.

Szakemberek szerint a kúriai döntés ellen benyújtott alkotmányjogi panasz kapcsán az Ab-nek elsőként azt kell vizsgálnia: felmerülhet-e az adott indítványozót az adott ügyben érintő alapjogsérelem.

Az alkotmányjogi panasz elbírálásánál nincsenek olyan rövid, konkrét eljárási határidők, mint a parlamenti döntés ellen benyújtott indítványnál, az Ab azonban korábban azt közölte, lehetőség szerint még a nyári ítélkezési szünet előtt döntenek ebben az eljárásban is. A Kúria döntését ugyanakkor 60 napig, tehát július elejéig meg lehet megtámadni az Ab-n.

A kötelező menekültkvóta ügyében más eljárások is folyamatban vannak.

Magyarország az Európai Unió Bíróságán támadta meg 2015. december elején az úgynevezett kötelező kvótadöntést. A luxembourgi testület általában 1-2 év alatt hozza meg határozatát.

Szintén 2015 utolsó napjaiban fordult alkotmányértelmezést kérve a magyar Alkotmánybírósághoz Székely László ombudsman az uniós kvótarendszer, menekültek tömeges áthelyezésének lehetősége miatt. Indítványában többek között azt vetette fel, hogy köteles-e Magyarország uniós parancsra más tagállamban jogszerűen tartózkodó menedékkérők jelentős csoportjából – egyéni vizsgálat nélkül – áthelyezést lehetővé tenni, ha erre Magyarország nem adott át hatáskört az uniónak, és ha ez az intézkedés emberi jogi tartalmában erőteljesen aggályos.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Szar helyzetben a talárosok. Ha értenek és értik is a szakmájukat, akkor el kell meszelniük a népszavazást. Ha politikai megrendelésre dolgoznak akkor persze engedélyezniük kell, de ezzel eladják a lelküket az ördögnek, azaz orbánnak!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Szar helyzetben a talárosok. Ha értenek és értik is a szakmájukat, akkor el kell meszelniük a népszavazást. Ha politikai megrendelésre dolgoznak akkor persze engedélyezniük kell, de ezzel eladják a lelküket az ördögnek, azaz orbánnak!!!
egyvandor
@Jozefina: Már többször is eladták. A nertásak kezébe tették sorsukat.
human
Ma volt egy vitaest amin az egyik alkotmánybíró is ott volt és hablatyolt valamit arról, hogy az alkotmánybíróság nem mehet szembe a mindenkori kormánnyal meg mennyire nehéz nekik ez.
kkalman
Akárhogy is dönt az AB, saját magukat hozzák kényelmetlen helyzetbe.
Toby
@Jozefina: Nem okoz ez nekik lelkiválságot, volt pár olyan döntésük, amelyet Strasbourgban nem űgy láttak, hogy a "tallérosok" ezek az ügyek azt mutatták, hogy csakis egy irányban akarnak megfelelni és ez a jogérzékeny embereknek semmi jót nem jelent!
gulyasgyula
Én először arra lennék kíváncsi FODOR GÁBOR mikor óhajtja vissza fizetni az SZDSZ -es korában legyúlt ellopott párt pénz ..Vagy hülyének nézi az adófizetőket és még most az ország élősködőjeként kártékonykodik tovább ..
Desischado
Borítékolható, hogy orbán szájaíze szerint fognak dönteni. Rég eladták magukat jó pénzért a fidesznek és orbánnak. Bár ne legyen igazam!
szaboria1
@gulyasgyula: Mit gondolsz miért nincs még ítélet az az egyáltalán vádemelés?
Mert az ingatlanjaik értéke fedezi a tartozást. Csak ugye erről már a pórnépet nem tájékoztatják.
micfild
@Jozefina: szerintem már eladták...
nezelodo
@gulyasgyula: Az egykori szobatársától is kérdezhetnél ilyesmit, jogosan... vagy az más?
nezelodo
Ja az a névtelen magánember esetleg nem azok közül a "vakondok" közül került aki(k), az egyik közt. eln. választásakor a Laca ekézett kamuból, és kiderült, a haverok voltak!? Ha nem így lenne már kiszivárgott volna. Lehet, hogy a dakota akar kihátrálni a népszavazás mögül, mert kínos lehet, ha érvénytelen lesz, meg amúgy is csak a felhajtás kell neki. A talárosok meg mehetnek a lecsóba, parasztok neki ők is a sakktáblán, feláldozhatók.
Eriksson
Érdekes ez a nagy berzenkedés a kvótaügyi népszavazástól, holott ennek végeredménye bizonyítaná be fekete-fehéren, hogy a magyar lakosság mekkora hányada támogatja , vagy veti el Orbán és a kormány bevándorlás politikáját.
Eriksson
@koszpeko: Hát, nahát! Hogy mik derülnek ki. :-))
silber13
@gulyasgyula: Az ország élősködőit a csúti hájas himpellérnek és hordájának a sorai között keresd.
varirmag
Miért sz@rakodnak ? A népszavazás fehéren-feketén megmutatná, kishazánkban élők akaratát.
A népszavazás eredményét minden demokratikus országban el KELL fogadni. Azt senkinek és semmilyen gittegyletnek nincs joga felülírni. Ha mégis megteszik , na az a DIKTATURA !!!
Nem is értem mitől olyan "nehéz" a bíróknak.
Ha így nem megy a népszavazás, akkor aláírásgyüjtés után kell kiírni.

""
Székely László ombudsman az uniós kvótarendszer, menekültek tömeges áthelyezésének lehetősége miatt""
1. Már régen nem menekültekről van szó !!! A migráns nem menekült.!!!
2. Az unijó ebben a kérdésben ( sem) dönthet ! ( legfeljebb erővel rákényszeritheti egyes országokra !!)
3. Ha mégis idetelepítik a migránsokat,néhány nap múlva elhúznak innen. Vagy bezárjuk őket , hogy itt maradjanak ???
varirmag
@koszpeko: Ja ! Az ingyen lesz a BKV-s

"Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
EP-képviselő
DK"
Na, ez a baj, hogy ilyen IQ betyárokkal van tele az EP.
koszpeko
@varirmag: "Ja ! Az ingyen lesz a BKV-s"
Mi van?
Ha Ennyire hülye Molnár Csaba,akkor miért nem te ülsz a helyén?
Össze-vissza beszélsz.
Mit ittál,vagy szívtál?
Eriksson
@koszpeko: Ha nem a dk honlapja lenne a hírhintő, talán még hihető is lehetne. De tudjuk, hogy a dk negatívan elfogult a kormánypárttal.
Yoda69
Teljesen felesleges a nepszavazas. Az unio mar megmondta nem kell Magyarorszagnak befogadni egyetlen menekultet sem, viszont 280 millio eurot kell fizetnie a be nem fogadottak utan fejenkent.
gulyasgyula
@silber13: ..
Sajnos ott is vannak szép számmal ...
gulyasgyula
@Yoda69: ..
Én meg attól tartok hogy nem csak Szír terroristák fognak robbantani Brüsszelbe ..Akinek nincs mit veszíteni az veszélyes ..Egy amugy is szegény népre még migránsok eltartását is ráerőltetni nem sok jóval kecsegtet ..
Yoda69
@gulyasgyula: Nem eroltet Brusszel semmit. Sot meg fizetnenek is hogy azt a par ezer menekultet elhelyezzuk taborokba itt ott. De nem, orbannak az oszitas kell, es hogy ellenseget krealhasson. Ezzel tud a hezitalokra hatni. Ugyes tatktika, hitler is igy tudott megerosodni anno.
Eriksson
@koszpeko: @koszpeko: Ez érdekes. A népszavazás kérdése az, hogy
"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"
Hol van itt szó az unióból való kilépésről, amit a dk feszeget?
gulyasgyula
@Yoda69: Ne haragudj de akkor az összes Brüsszeli tudósító hazudik ?? A pár ezer menekültnek már többszöröse itt van és ha nem szabunk valami gátat még hány millió fog ide jönni .??.Európa ha akar se tud egy másik földrésznyi embert eltartani ..Merkel és Brüsszel pedig erre ösztönzi a bevándorlókat ..Én elég idős átlag ember vagyok , átéltem 1956-ot ..Láttam milyen mikor az emberek kivetkőznek magukból , nem szeretnék valami hasonlót , pedig az lesz az egész Európában , az Unióban ha nem változtatnak a bevándorlási politikán ..Ezek egy erőszakos népség , ahol járnak mindennüt gond van velük és csak erőszakkal lehet őket megállítani ..Mondjon az ENSZ amit akar ..És ennek semmi köze az Orbán politikájához ..
Yoda69
@gulyasgyula: Nagyon meg vagy teveszte joember. Ne csak a habony-mediabol szerezd az informaciodat.
Honnan veszed hogy egy foldresznyi ember akar idejonni? Eddig kb.1 millioan jottek a 470 millio lakosu Europaba, Magyarorszagnak 2-3 ezer menekultet kellene befogadnia. Ideiglenesen, mert a haboru vegevel a menekultek 90% biztosan hazater.
Ne ulj fel orban hazugsagainak!
koszpeko
@Eriksson: Ha az ország a kvóta ellen szavaz, akkor a kormány felhatalmazva érzi magát arra,hogy kezdeményezzék a kiugrást.
Eriksson
@koszpeko: Szerintem ez téves koncepció. A kvóta kérdés és a kilépés lehetősége még csak köszönő viszonyban sincs. Legfeljebb, ha kirúgják a magyar népet az Unióból, amiért áldemokratikusan szavaz menekültügyben.
koszpeko
@Eriksson: A végeredmény ugyan az.
Te nem így látod?
Eriksson
@koszpeko: Nem egészen. Mert az Unió semmiképpen nem fogja kizárni az országot, mert abban erősen ellenérdekelt. Nem mi, hanem az Unió járna rosszabbul, pláne a mai éles helyzetben. Bomlana az egész hóbelevanc.
koszpeko
@Eriksson: Egy országgal kevesebb támogatott lenne.
Azt nem tudom mennyit fizetünk be.
Arról nincs hír.
Piacnak kellünk, de van még Európában olyan ország bőven akik szívesen állnak a helyünkre.
Eriksson
@koszpeko: Gondolj bele. A visegrádiak követnék a magyarokat, s elképzelhető, hogy még többen is. Pláne a volt szocialista országok, akik jól be lettek szervezve gyarmatnak. Borulna a szabad kereskedelem, visszaállítanák a vámhatárokat, elszakadna a köldökzsinór, amely most mesterségesen táplál minket.
Hogy mennyit fizettünk be? Mindent amit önként átadtunk belépéskor. Gyakorlatilag kisemmizettek lettünk.
koszpeko
@Eriksson: De a visegrádiak az országuk érdekei szerint mérlegelnek.
Tehát,miért követnék példánkat?

Igen, elszakadna a köldökzsinór Magyarország s az unió között a vám határokat is visszaállítanák.
Legfeljebb kikerülnek minket,mert a környékünkön már mindenki tagállam.

Sajnos nem vagyunk Svájc,hogy ezt kibírjuk.
Ezért nem megyek el népszavazni.
Eriksson
@koszpeko: Kikerülnének? Lehet. De gondolj bele. Kinek jó a szabadkereskedelem? Hát nem az uniós országok lakosságának az biztos, hanem a szabadkereskedőknek. Mert az országok elestek a vám bevételektől, melyek tetemes részét képezték a államháztartásnak. Vajon miért szegényednek, adósodnak el sorban a világ országai? Miért olyan magasak az adóterhek? Mert ezeket a kieső bevételeket valahonnan pótolni kell.
Eriksson
@koszpeko: Innentől lehet vitatkozni, hogy melyik kormány lopott a legtöbbet a rendszerváltás óta. Először az MDF Antall József hathatós hozzájárulásával. Később az országvagyon "legális" átjátszása határon kívülre. Majd a piac feladása, majd a termelés visszaszorítása, majd az embargó bizonyos országokkal következet. Mi jöhet még?
Eriksson
@koszpeko: Szóval mi jöhet még? Hát nem elég nekünk a saját nyomorunk, még menekült kvótát is sóznának a nyakunkba. Mibűl? Kérdezem én. Soros úr megadta a választ. Amely országok nem tudják ellátni a menekülteket, azok vegyenek fel kölcsönt erre a célra. Erre mondják, hogy okos!
gulyasgyula
@Eriksson: Az a köldök zsinórnak kér vége van ..Én elég gyakran járom az országot Nagykanizsától -Nyíregyházáig az autópályákon kamion- kamiont ér ..Van hogy sok km-ren keresztül ki se megyek a külső sávban ..Ha ezt a zsinórt Magyarország elvágná a fél Európa megbénulna ..A köldök zsinór nem csak minket táplál ..Ez európa vérkeringése ..És mi Európa közepén nagyon fontosak vagyunk az utjainkal ..
Toby
@Eriksson: Hogyan lehet "áldemokratikusan" szavazni? Meséjjé má...homájosiccsá fő!
gulyasgyula
@Yoda69: Én a Habonytól média nélkül is undorodom ...Hogy hány millió bevándorló akar Magyarországon keresztül Németországba menni ezt senki nem tudja ..Ideiglenesen hányan maradnak Magyarországon a háború végéig //DE MIKOR LESZ VÉGE A HÁBORÚNAK //ezt megint senki nem tudja ..Aztán ha már jól bele szoktak az itteni semmit tevésbe biztos hogy vissza mennek ??Ezt megint senki nem tudja .. Nem ülök fel se az Orbán se a többi hazai se a külföldi politikus véleményének . .Itt már nem csak háborus övezetekből jönnek .. A gazdasági bevándorlók mikor mennek haza ??? Nincs a világon olyan politikus , média aki erre hiteles választ tud adni ..
Szókrakész
A baloldal, Brüsszel, a komcsik nagyon nem akarják, hogy szabadon dönthessünk a kvótákkal kapcsolatban.
Tényleg igaz, hogy a baloldal telerakná az országot migránccsal!!!
Yoda69
@gulyasgyula: Na latod ezert kellett volna orbaneknak EU szintu regisztracios pontokat kiepiteni, amire meg is kaptak a penzt. Akkor ki lehetne szurni ki az aki megelhetesi bevandorlo es ki az aki haborus ovezetbol jon. Ehelyett lett szep hosszu keritesunk, meg egy csomo mellekes mutyi meszaroslorincnek.
Mellesleg azt a 200.000 magyart sem toloncoltak haza, aki 56-ban elhagyta a hazat.
gulyasgyula
@Yoda69: ..
Az 56-os nekem nincs szükségem a történelem könyvre . Szabad Európa rádió éveken át csalta , uszította a Magyar lakosságot mint most az UKránokat ..Mikor kitört a forradalom meg nem segítettek , magára hagyták a lakosságot ..A Magyar diszidensek mind az USA-ba akartak menni csak hogy az USa is válogatott és ezért nagyon sokan még 2 év mulva is táborokban éltek akkor ajálották fel nekik Argentinát, Braziliát stb ..DE a táborokban nem lehetett követelőzni nem voltak jogaid , csak egy diszidens voltál ..Az a baj hogy Merkel lelkesedése is vissza eset és elképzelhető hogy a migránsok ott rekednek ahol vannak ..
Eriksson
@gulyasgyula: Ezért nem fognak minket kipaterolni az EU-ból, sőt kilépni sem engednek. Fontos tranzitállam vagyunk, a tranzitforgalom haszna nélkül.
Eriksson
@Toby: Majd ha nyitottabb leszel más véleményére is nem csak a magad hülyeségére, na akkor majd lehet róla szó!
eszegfu
@Eriksson: @gulyasgyula: Igazatok van: M.o. fontos európai tranzit utvonal! De már engedelmetekkel: az EU-hoz való csatlakozásunk előtt is az volt... akkor sem volt "haszna"... vagy tévedek?! Ha tetszik, ha nem: M.o. több EU támogatást kap, mint, amennyit tagsági jogviszonyunk alapján befizetünk. Összességében erős kétségeim vannak, hogy az "EU nem enged kilépni" minket, mert ez ellenkezik az érdekeivel...
Eriksson
@eszegfu: Megbarátkozhatsz a gondolattal, mert nem szerelemből kell az ország az uniónak, hanem kőkemény üzlet okán.
Az is elgondolkodtató, hogy milyen gazdag ország lehetnénk csak a tranzithaszonból, egyéb előnyökről most ne is beszéljünk. Nem volna itt gyerekszegénység, orvoshiány, hanem egy kis kánaán. Gyöngyszem Európa közepén.
Toby
@Eriksson: Kiköpsz egy ótvatos baromságot, majd amikor kapsz lehetőséget megmagyarázni, akkor elosonsz, mert dobálózol a szavakkal, jelentésükkel sem vagy tisztába!
Toby
@Eriksson: 12:14

Ismét halmozod az ökörségedet, mert milyen "kőkemény üzlet" van az unióval?
Hol van a kimutatás a "tranzithaszonról" egyáltalán mit az a "tranzithaszon"?
Melyek azok az egyéb előnyök?
eszegfu
@Eriksson: Én egyfolytában "barátkozok" mindenféle gondolattal... csak kérlek arra válaszoljál: az EU csatlakozásunk előtt milyen haszna volt M.o-nak ebből a "tranzit utvonalból"?
Eriksson
@Toby: @Toby: Majd, ha nagyobb leszel és okosabb megérted. Addig is próbáld használni a saját eszed.
Eriksson
@eszegfu: Mint már említettem, a vámbevételek többek között.
eszegfu
@nyanya001: Csak "olyan célközönség láthatja, amibe Te nem tartozol bele"...nekem ezt irja ki...nyilván én akkor nem "piros pöttyös seggü", hanem "fekete seggü" vagyok...bocs.!
nyanya001
@eszegfu: sajnos nem tudom másképp feltenni :((
nevemnick
A migráns ellenes népsavazással elmehet a fidess a francba.
Így, vagy úgy, de mindenféleképp rászúrunk, és csak a pénz megy kifelé a költségvetésből a haveri zsebekbe.
Jahh, bocs, beértük Namibiát, most már stabilak vagyunk... :)))))))
eszegfu
@Eriksson: Bocs., de én nem olvastam azt a hsz-det, ahol "emlitetted"! 1999-ben 30 milliárd, majd 2014-ben 20,9 milliárd volt a vámbevétele az országnak, vagyis 15 év alatt esett vissza durván 10 milliárddal, ez tény. Csak ugy elvileg...tranzitként, vagyis csak az "átmenő" árukat soha sem vámolhatja egyetlen ország sem, csak a célország. Megjegyzem továbbá, ha jelenleg az EU-s országból hozunk be bármit, az azért olcsóbb, mert nincs rajta a vám, valóban csak az "emberek" járnak jobban, a költségvetés nem. Az ÁFA-val nem számolok, mert azt az országok egymás között számolják el (nem tudom milyen szerv feladata, csak azt tudom, hogy adatot kell szolgáltatni az EU-s beszerzésekről és értékesitésekről).
eszegfu
@nyanya001: Kösz. a jószándékot!:))
Eriksson
@eszegfu: Biztos úgy van, ha mondod. De én nem akarok számokkal dobálózni, mert azokat emberek írják le. Olyanok, akiknek érdekük ezt, vagy az ellenkezőjét írni. Ezért írtam, hogy többek között. S amit az EU-s országból hozunk be, nem biztos, hogy olcsóbb. Az lenne az olcsóbb, sőt gazdaságilag kifizetődő, ha mi magunk állítanánk elő termékeket, s ezeknek a termékeknek meg volna a felvevő piaca.
eszegfu
@Eriksson: Meglehetősen "fura figura" lehetsz... "nem dobálózol a számokkal", mégis biztos vagy benne, hogy "gazdaságilag kifizetődőbb" lenne, ha magunk állitanánk elő a terméket... mégis mire tudod ezt alapozni?! Azért, mert az ember ezt, vagy azt akarja/szeretné hinni -- "szivének igy kedves" --, az még nem biztos, hogy "bejön"... Kösz. a beszélgetést.
Eriksson
@eszegfu: Ilyen az, amikor valaki csak a leírt statisztikának hisz.

Ha Te nem dolgozol (s lehetőséged sincs rá), nincs fizetésed csak némi segély vagy még az se, akkor csak vegetálni tudsz, de minőségi életet létrehozni nem.
gulyasgyula
@eszegfu: Igen tranzit utvonal voltunk , de kevés autópályával ..Ma viszont a körgyűrű kiszélesítésével és az új autó pályákkal már egész elfogadható a kamion áteresztő forgalmunk ..Hogy mi lenne a kizárnának bennünket az EU-ból , mi meg lelasítanánk a forgalmat azt nem tudom ..De ilyenre nem fog sorkerülni ..Egyre több Német készül hozzánk lakni ..
eszegfu
@gulyasgyula: Csak egy költői kérdés... ugyan már ki az a "mi", aki lelassitaná a forgalmat... és hol a határon, vagy az utakon?! Nem hiszem, hogy ezt az ötleted átgondoltad volna... Aztán szerinted mennyi az az "egyre több német"?! Ha, most azonnal kb. 400.000 német jönne és kapna magyar állampolgárságot, akkor lenne M.o. lakossága 10 mill. Én ezt gondolom, de Te nyilván mást...
gulyasgyula
@eszegfu:
Nagyon elszaladtál a kérdésekkel , ha elolvasod az utolsó két sorom csupa feltételes mód . Hogy a MERKEL politikája miatt hány elégedetlen Német polgár jönne hozzánk lakni az nem számit ez csak azt bizonyitja hogy a migráns --bevándorlás politika nem tetszik a Németeknek se ..És ez fontos ..A lényegen nem változtat de azért szerintem fontos ..Ugyan úgy mint a Francia és a Belga tüntetések amik mind azt bizonyitják hogy az EU-ban gondok vannak ..És gondok gondokat fognak szülni és Brüsszelbe valós dolgokkal is kénytelenek lesznek foglalkozni ..
eszegfu
@gulyasgyula: Bizonyára tényleg "elszaladtam" a kérdéseimmel, mert valóban feltételes módban irtál... csakhogy "ötletszinten" én általában azokat a lehetőségeket emlitem meg, amelyben van valami realitás...Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy egy esetleges EU-ból való kizáráskor M.o. az égvilágon semmilyen "ellentámadásra" nem képes, hiszen akár a lakosság számát, akár a külpolitikáját, de akár a gazdaságát nézem bizony sehol sem vagyunk. Az meg, hogy a "németeknek sem tetszik a bevándorlás politika"...valóban a reprezentativ felmérés azt mutatja, hogy 51 %-a ellenzi... Ez az arány 1000 ember megkérdezésén alapul és viszonyitja a teljes, kb. 81,2 milliós lakosságra, mely szám azonban ténylegesen nem lehet reális.
gulyasgyula
@eszegfu: Igen jól látod de Magyarország MÁTYÁS király óta soha nem volt olyan helyzetbe valaki félt volna tőlünk ..Egyedül ami ami védelmet nyújt a "VILÁG GAZDASÁG " kuszasága annyi komoly nagy külföldi befektető van az országba , és úgy el van adósodva az ország hogy kizárásunk esetén nem tudnánk fizetni mint a Görögök ezért soha nem zárnak ki bennünket ..Putyint se lehet úgy büntetni hogy az UNió saját magának ne ártson ..Ez az összes védelmünk ...
eszegfu
@gulyasgyula: Nagy vonalakban egyet kell, hogy értsek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.