A kormányt is meglepte a vártnál sokkal gyengébb első negyedéves gazdasági növekedési adat, a hetilap információi szerint emiatt gyorsan "amolyan válságértekezletet" hívott össze Orbán Viktor – írja a portfolio.hu.

Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára a Figyelőnek adott interjújában egy gazdaságélénkítő csomagról beszélt. Mint fogalmazott, a tárcánál a munka elkezdődött, több egyeztetés volt már erről a kormányon belül és lesznek még továbbiak is.

A növekedés támogatása érdekében a kormány valószínűleg két területen készül lépésekre:

az állami beruházások előkészítésének felpörgetése és a befektetési piac élénkítése lehet a fő cél. 

Az államtitkár utóbbival kapcsolatban kijelentette, egyebek mellett a kis- és középvállalatok tőzsdére segítéséről is folynak egyeztetések.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tutajos
Nos, hát elérkezett Moszkovita Vitya is azon felismeréshez, hogy remekműve nem szárnyalás, csak szarnyalás !
"Na, ugye!"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Na, ez a valsagstab is kamu! Ki ez a semmibol elotunt bige?
Bringás
Menni fog ez! Eddig még mindig megoldották Orbánék a gazdaság élénkítést! A jó ötleteknek nincsenek híján!
papa.49
@karma1: Ha értenének a gazdasághoz nem most hanem évekkel ezelőtt kellett volna más irányt szabni, de ŐK CSAK A LOPÁSHOZ ÉRTENEK, IGAZ AHHOZ VISZONT KITŰNŐEN)))))))))))))
volvós
"...A növekedés támogatása érdekében a kormány valószínűleg két területen készül lépésekre: az állami beruházások előkészítésének felpörgetése és a befektetési piac élénkítése..."

És mi a q...a...-tok van az eü-vel, az oktatással, a nyugdijakkal ???
vukkocska
Ha visszatennék, amit elvettek az EU-s, meg a többi pénzből, nem kéne válságstáb - sem.
tutajos
Nos, hát elérkezett Moszkovita Vitya is azon felismeréshez, hogy remekműve nem szárnyalás, csak szarnyalás !
"Na, ugye!"
Bringás
A magyar ipar húzóágazata az Audi motorgyár! Visszaesett a termelés, ezt érezzük meg. Másképp lenne, ha a rendszerváltáskor a szocik nem lopnak el mindent, de ezen már túl vagyunk! Most Orbánéknak újra kell gombolni a gazdaságot és ehhez bizony értenek!
papa.49
@Bringás: Ki is került hatalomra a ,,GENGSZTER VÁLTÁSKOR,, ha esetleg nem emlékszel elmondom a jobbközép Antall József és kontárjai, akik ma már a fütyiszben tengetik öreg napjaikat kurva gazdagon!!!
Ki verte szét a mezőgazdaságot, kiverte szét a könnyűipart ne tépelődj, az első elkurmány nem más, ki kezdte átjátszani a főnökök kezébe az ipari üzemeket, szintén ők, mégpedig úgy, hogy előtte leamortizálták a termelést, a szakember gárdát, aztán szarért, húgyért megvették!!!
Majd tovább adták a külföldi cégnek aki meg gyorsan be is zárta, hogy ne legyen itt konkurenciája, szintén ők!!!
Hol van a hangzatos ,,TÖBB LÁBON ÁLLÁS,, amit nagy pofával hirdetett a hazugovcs, ha egy gyár termelés visszaesése kis híján mínuszba viszi a termelést???
Csak a hazugságok vannak, hozzáértés semmi!!!
Hellcat
Válságstáb? Szerintem durrognak a propaganda lufik és omladozik a kártyavár.
@Bringás: Azt lesheted komám...volt rá 6 évük kétharmados felruházással...ez a mini válság egyértelmű jel, hogy itt rohadtul nincs rendben semmi.
Bringás
@papa.49: Anatll- Boros verte szét először a gazdaságot! Szociék elkótyavetyélték a maradékot! Az átmenekült elvtársak voltak a fő privatizátorok!
Bringás
@Hellcat: Remélem és bízok bennük, hogy megoldják!
advocat
Bringás! És társai. Mit loptak el a szocik? Már nem emlékeztek a '90-es évek nagy nyerteseire? Akkor nem a szocik "uralkodtak". És mit is loptak el? Azokat a cégeket amit a nyugat legfeljebb ipari múzeumnak vett volna meg (Csepel, Videoton, vasipar, stb.). Mert azért az Opel, az AUDI és a Merci a Nokia és a többi összeszerelő is új gyárat épített. Olyan zöldmezőset.
magyarbakancs
"Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára a Figyelőnek adott interjújában egy gazdaságélénkítő csomagról beszélt. Mint fogalmazott, a tárcánál a munka elkezdődött, több egyeztetés volt már erről a kormányon belül és lesznek még továbbiak is."
Szerényen kérdezném eddig mi a búbánatos francot csináltak a minisztériumban?
Malmoztak,facebukosztak,twitereztek?
Long John Silver
Mör' a surusgyurka ... mög a tuggyukkik ... azé'!
Hellcat
@Bringás: Az átmenekült elvtársaid a fideszben ülnek...
zöldszem
@Yoda69: Még az semmi(nem hasítunk), de a mennybe menetel elmaradt!! Pedig, de szép is lett volna...
papa.49
@Bringás: Akkor most meg faszagyerekek a számodra ugye, nem tudom de én úgy vagyok vele aki ilyet tett az kiírta magát nálam, ÖRÖKRE, de hát nem vagyunk egyformák!!!
Akkor ha te is tudod miiért jók neked ezek is, mert ugye 1992. ben mikor a Tiszti Kaszinóért a hazugovics pártja bezsebelt fél milliárdot az is jó volt neked mert szerintem az is hiba volt, abból vette meg a hazugovics apja a gánti kőbányát, ahol ( milyen érdekes) előzőleg párttitkár (mszmp.) volt!!!Később adta vissza kamatostul a fütyisznek, megalapozva a gazdasági hátterét, és ne feledjük a Lajost se ha ő nincs a hazugovics még most is ,,pipiskést játszana,, homokba!!!
Ezek csak nimandok, tökhülyék a gazdasághoz, csak a ,,bégetőik,, veszik be a maszlagot ami nyomnak nekik!!!
human
Most azon agyalnak, hogy lehetne valami nagyot és drágát építeni, ami kicsit helyrehozná a gazdasági mutatót. Nem kell, hogy értelme legyen. Akár egy köbkilométer beton kocka is jó lesz, csak drága legyen.
Bringás
@papa.49: Ezek a tök hülyék hozták helyre elquró hibás lépéseit!
Hellcat
@Bringás: Te most komolyan olyan hülye vagy, hogy tényekkel vitatkozol?
Clavigo
Vazzzze,,,mi történt ?? Nem lehet szárnyalni az agybab@ccott propagandából ??? Lassan mindenkinek eljut a tudatáig,,hogy ""bunkó vagy Bugsy "",,,meg a kondád is.
alterego56
@Bringás: Amíg ElQuró autópályákat épített a felcsúti Sperminátor stadionokat. Szerinted melyik van jobban kihasználva? És mit hoztak helyre? Azt hogy egy hitelminősítő befektetésre ajánlottnak értékelt. Mikor is jutottunk bóvli kategóriába? Na és 19 000 Mrd Ft-ról 26 000-re nőtt az állam adósság hat év alatt. Az Euró 274-ről 315-re, a CHF 190-ről 260-ra. Mit is hoztak helyre?
Yoda69
@zöldszem: Engem az deritene oromre ha orban es sleppje menetelne a mennybe.
dr. prédikátor
Bringás@ !! Már nem lexussal közlekedsz???Drága a benzin???
Bringás
@alterego56: Autópályát a közpénzből építette és most magáncégeknek fial! Bravó!Gyurcsány megduplázta az államadósságot és az őbeszéde után esett a forint!
volvós
@alterego56: 10:47

...a vak idiótának hiába mondod, hogy felkapcsolták a villanyt...:-)))))
Aki Én
@Bringás: Mondanál pár szót a dübörgő gazdaságról? Köszike.
Bringás
@Aki Én: Audi- Győr, Mercedes Kecskemét. Állami beruházások élénkülése, pl stadion.
bundi
@Bringás: öööö..."Az átmenekült elvtársak voltak a fő privatizátorok!"
pontosabban kire is érted ezt?...
" Ezt követően 1990-ig a Pénzügykutató Intézet (1987-től részvénytársaság) munkatársa, majd tudományos főmunkatársa.[2] Rövid kormányzati kitérő után 1991 januárja és szeptembere között a Privatizációs Kutatóintézet igazgatója volt, ezt követően három éven át a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankban (EBRD) a magyar kormány képviselője. 1994-ben rövid ideig a bank egyik igazgatója volt. 1995 és 1998 között a Tulajdon Alapítvány Privatizációs Kutatóintézet igazgatója. 1998 és 1999 között, illetve 2002-től a Növekedéskutató Intézet igazgatója.."
na ez kinek az életrajzából jöhetett...
de sokan vannak ott pozsgay boross matolcsy stumpf járai mikola...és a lista hosszú...hogy scak az mszmpseket említsem...
és hogy megoldják a gazdaságélénkítést?...tavaly óta felélték a devizatartalék negyedét, elfogyott a manyup pénz, el az imf hitel maradéka, az adósságot 6000 milliárddal megtolták, a plusz adók felélve és azt ígérték most már csökkenteni fogják az adóterheket...az uniós támogatások elfogytak, és az urambátyám rendszer miatt sokat most vissza kell fizetni...a bankok visszaadták az imf pénzből továbbhitelezett összeget, de annak is a nyakára léptek...
lehet megoldják...és igaz észak koreában , venezuellában is élnek emberek...az oroszoknál is vagy 130 millióan...igen lehet ott élni...de te szeretnél ott lenni?...mert ha így megy tovább az az ország is arra a sorsra jut...
Bringás
@bundi: Inkább az oroszok! Putyin szimpatikus alak!
Aki Én
@Bringás: ...nem érted a kérdést? Hogy akarsz így válaszolni? A dübörgőről ha kérhetem. Szerinted a dübörgés rántotta össze a válságstábot? Nem látod, hogy az autóipar csak pillanatnyi lökést tud produkálni. Két hét leállás már komoly gondokat okoz, mert önmagában kevés a gazdaság stabilitásához. Na itt derül ki, hogy nincs szakmaiság, csak kirakat.
Bringás
@Aki Én: A közmunka program nagy ötlet volt!
Aki Én
@Bringás: Arra, hogy kozmetikázza a foglalkoztatotti statisztikát. Úgy látom erről sem olvastál a propagandán túl.
bundi
@Bringás: nemrég említetted hogy csúnya migránsok...meg te otthon vagy...most még is az orosz maci keblére vonulnál?...vagy az országot adnád el nekik?...egyébként itt dolgozok oroszokkal is...ne dőlj be a propagandának nagyon nagy a szar ott...sokal nagyobb mint nálatokaz árak majdnem úgy száguldanak mint venezuellában, és a nyugdíjakat ott valóban visszavágták mert nincs pénz...tudom putyin is, meg kim dzsong un is szimpatikus lehet ...de ha tényleg így vagy vele menj el oda és nézd meg hogy élnek a hétköznapi emberek...utána nem akarnál már cserélni velük...légyszi ezt hidd el... sajna tapasztaltabb lehetek nálad ezen a téren...
Hellcat
Azt a cibankos batyubatekert kurv...mindenit neki...ez a bringás ez a szellemi nyomorék iskolapéldája...
Aki Én
@Bringás: A stadionokban például mi a jó gazdasági lépés? Hogy be nem fizetett adóból építették? Hogy a fenntartásuk egy vagyon? Hogy ezek ellenére üresek?
Komolyan, mond már meg abban mi a jó?
soljanka
Azt árulja már el nekem valaki, hogy miabúbánatosédesjóapukájukfütyijének vesznek ezek akár egy forintot is fel, ha meglepte őket, hogy xarban van az ország???
silber13
@Hellcat: 10:41-re: Ö egy igazi hülye,és még rá is tesz két lapáttal. De már megírták itt, egy közönséges nyalonc provokátor!
silber13
@Aki Én: Hagyjátok a francba ezt a velocipédest! Napnál világosabb, hogy egy iderendelt provokátor, aki ráadásul felszínes és végtelenül buta, ami nagyfokú rosszindulattal párosul!
nyanya001
Orbánt meglepte a gyenge gazdasági teljesítmény ?
A félkegyelműt figyelmeztette az ellenzék nem egyszer de akkora az arca,
hogy egy Boeing 747 is megfordulhat benne !
Egyébként engem, de sokakat nem lepett meg !
bundi
nekem ez tetszik legjobban..."Továbbá bíznak abban, hogy az év második felében majd jön EU-s pénz is,"...tehát ppint a putrisor végén a csórók...majd jön valami pinzecske úgy is hóvégén...oszt lesz valami...milyen szar is az amikor a száguldó gazdaság segélyekre épül...@Bringás: nem gondolod?...vagy majd az oroszok segíteni fognak?...ők még nagyobb szarban vannak
Long John Silver
@tutajos: Akkor most mégsem értük be Namíbiát!? Basszus, a pezsgőt pedig már kibontottam!
vonotok
Drága szeretett NAGYVEZÉRÜNK! Már ilyen hamar felgyógyultál? Kár. Amúgy nem válságstábot kelet volna összehívnod, hanem csak egy levelet írnod. Melynek fejcíme : Lemondok!!!
Bringás
@Aki Én: Arra, hogy ne segílykét osztogassunk!
Bringás
@bundi: Ne érts félre! Én csak azt szorgalmazom, hogy ezt a szankciósdit hagyjuk abba és kereskedjünk velük!
nevemnick
Azért van egy olyan érzésem, hogy ez nem véletlenül derült ki az öszödi beszéd 10. évfordulóján... a vezír megirigyelte, hogy ma mindenki Gyurcsánnyal foglalkozik. :))))
Aki Én
@Bringás: 12:49 Több embernek, hasztalan munkáért, dupláját fizetjük. BRAVÓ!!!
Bringás
@Aki Én: Viszont nem ér rá egész nap azt lesni, hova menjen éjjel betörni!
Aki Én
@Bringás: Gondolod most azok dolgoznak közmunkásként? Viccelsz?
Olyanok, akiket elbocsátottak, majd másnaptól közmunkásként alkalmazták.
Hónapokig takarítottak 500 m árkot. Vagy fideszes földeken dolgoznak.
Egészen döbbenetesek az ismereteid, információid. Nem is lehetsz igazi ember.
Clavigo
@Bringás: Vazzzze...Tegnap előtt felminősítettek minket,,,,Ma meg a Bugris válságstábot hívott össze a gazdaság miatt...??? Hugyan van ez ??
vadnarancs
Bringás neked ugye fizetnek ezért, mert magadtól nem lehetsz ennyire hülye!
volvós
@Hellcat: 11:27

...és nagy a valószínüsége, hogy gyáros Orosházán, Lexussal jár, a
felesége jól keresö pedagógus, van 5 gyereke , viszont gerinchiányos
Itt már többen felismerték !! Egy igazi fideszes fidesz troll !!
Hellcat
@volvós: Én hálistennek nem tudom ki lehet ez a szellemi nyomorék.
volvós
@Hellcat: 13:58

...pedig régi-régi többnevü " kedvencünk "
Aki Én
@volvós: @Hellcat: Ez nem a Szandokán. Ennyire még ő sem volt súlyos eset.
Hellcat
@Aki Én: @volvós: Nem lehet a Szandokán. Vele sokat beszéltem sőt mikor utoljára beszéltem vele már épp kezdett megvilágosodni! Ez a bringás ez egy totál idióta...egy igazi agynélküli fideszes seggnyaló vadbarom.
Bringás
@Aki Én: Én tudom, kik a közmunkások!
papa.49
@Bringás: Nincs miről tovább értekezni légyél boldog míg a hazugovics kirabolja teljesen a hazát, nekem mindegy, de tudod én átéltem sok mindent, láttam már karón vanyút, ez a pacák a hazugovics egy szarházi, és az is marad nálam )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Bringás
@papa.49: Nem lehetsz mindenkinek szimpatikus! Ha neked nem tetszik, hát nem tetszik! Ennyi!
papa.49
@köhögő bolha: Kösz, ezt a tablót elmentettem örökre, hátha szükség lesz még rá mikor a delikvensek azt is letagadják, hogy erre is jártak)))))))))))))))))))))
papa.49
@Bringás: Erre még az eszedbe idézem a hazugovics egyik 2010. kora nyári nyilatkozatát, miután megnézték mi van a kasszában, azt mondta, AZ ORSZÁG GAZDASÁGA VÉGÜL IS RENDBEN VAN, A NYUGDÍJAS RENDSZER MÉG 40 ÉVIG FENT TARTHATÓ A JELENLEGI FORMÁJÁBAN, AZ ORSZÁG JELENTŐS MÉRTÉKŰ DEVIZA TARTALÉKKAL RENDELKEZIK, A IMF. HITEL FEL NEM HASZNÁLT RÉSZE AZ MNB. NÉL VAN!!!
Ezt nyilatkozta a köcsög, és ma mi van a magánnyugdíjat lenyúlták az IMF. hitelt elbaszták, a molra a tartalékok még a saját adataik szerint is 25-35 százalékkal kevesebb mint volt, az mnb. nél szerintem már kisöpörték a kincstárat, ha fogasokat beszerelnek lehet használni ruhatárnak!!!
Na kösz, hát ez a hatalmas tudású csapat eredménye, ez mérhetetlenül kevés, semmi, erre nem lehet büszke a dádé!!!
bundi
@Bringás: minek ...pénzük nincs...mivel akarsz kereskedni...eddig is csak vettetek tőlük olajat meg gázt...de az is csökken...mást mit?...nézd meg a nagy keleti nyitásotok eredményeit...
"Ezért lett bukás a keleti nyitás

2015. március 23. - 06:03

Van egy olyan szelete a világnak, ahová az elmúlt négy évben csökkent a magyar export. Igen, Ázsia az. Eközben a régió többi országa ugyanebben a relációban 25-50%-os bővülést tudott felmutatni. Az alábbiakban alaposan körüljárjuk, hogy milyen eredményeket hozott az a törekvés, hogy új piacokat szerezzünk az ázsiai országokban. Megelőlegezve a summázott választ: vannak mentő körülmények, de összességében a keleti nyitás eredménye nagyon gyenge. Pontosabban úgy fogalmazhatunk: sok hűhó semmiért..."
index.hu/chart/2015/03/23/keleti_nyitas/
vagy itt...
444.hu/2015/05/01/szijjarto-a-keleti-nyitas-befejezettnek-nyilvanithato/
www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=211635
"a környező országoknak 2010 és 2014 között látványos gesztusok nélkül is sikerült bővíteniük a keleti exportjukat:
a csehek 52 százalékkal
a lengyelek 50 százalékkal
a románok 28 százalékkal
a szlovákok 25 százalékkal.
Magyarország keleti exportja viszont 2010-hez képest 2014-re 3 százalékkal csökkent.

Szijjártó szerint a Keleti Nyitás befejezettnek tekinthető, mert megépítették azokat az utakat, amiken a gazdasági szereplők el tudnak indulni új piacokat szerezni.
de most úgy tudom épp a déli nyitás a sláger...
Manhattan
Nagy szégyene az MSZP-nek, hogy nem állt Gyurcsány mellé, sem mögé, és nem tiltakozott a fityisz aljas lejárató kampánya ellen. Ott, és akkor kezdett süllyedni a magyar társadalom. Orbán rendkívüli ülést hívott össze a kiadott 0,9 százalékos gazdasági növekedés miatt, a Gyurcsány-beszédet igazolja. Tíz év kellett a bizonyítás bekövetkezéséhez, de sikerült lesüllyednie az országnak ehhez. A valóságot tartalmazó "hazudtunk éjjel-nappal" paralellje a "M.o.jobban teljesít", meg a "dübörög a gazdaság" és más hasonló fityisz-hazugságok, amiknek a propagálására milliárdokat szór el a kormány, most visszaütöttek! Akkor most ki hazudik?
Toby
Szorulása van a makákónak? Akkor nem rántott össze egy válságstábot, amikor odatolta a közlét mészéros & mangalicza gázpöffesztőnek, adómentes vajnának, gurították a közlét a kancsal "alapítványaiba" amikor a befektetők úgy kerülik az országot, mint a leprást a nulla jogbiztonság miatt?
Szókrakész
Na WAZZE!!!
Akkor még több stadion fog épülni.
Tekla
Tisztelt Miniszterelnök Úr !! Szeretnék segíteni. Józan paraszt bölcsesség szerint . : SOK SZEGÉNY EMBERBŐL NEM LESZ GAZDAG ORSZÁG !
Az nem baj , hogy a nyugdíjam 54 ezer , csak mindenki más keressen annyit, hogy szüksége legyen a munkámra és akkor majd lesz nekem is. Aztán veszek fát télre , nem megy tönkre a tüzép. Ő vesz virágot a feleségének, nem hal éhen a virágos. A virágos elmegy a fodrászhoz, még egy virágzó üzlet lesz, A fodrász olyan boltba fog menni vásárolni, ahol nem ő lesz egyedüli vásárló, mint én a minap félórát válogattam, egyedül, egy falusi élelmiszer boltba. Mindezek a vállalkozások , alkalmazottat lesznek kénytelenek fel venni. Nem csak a jöv adó,meg az áfa , hanem az eü-re és nyugdíjra fordítható adóbevételek is emelkednek.
Kezdje a közmunkások bérének emelésével. Nevetségesen hangzik, de ez is logikus, nem kell egyezkedni a munka adókkal, azok majd emelnek a béren, ha nem lesz rabszolga. Persze ehhez a polgármestereket ösztönözni kell, hogy értelmes értékteremtő munkát adjon nekik. Talán a ' hütlen kezelés' elég jól motiválná őket. Ha indulna pár per, a helyi királyok ellen! Az élelmiszer termelés, jó nyom ebben az országban. Az Oroszok meg, mindig meg kajálták amit kaptak . Ne féljen a béremeléstől, egyszer már meg emelte majd kétszeresére a minimálbért, minden idióta összeomlástól félt. Pedig annak a gazdasági sikernek köszönheti a támogatóit, meg a csoda várásnak ! No ez az én tippem, remélem eljut Önhöz . Aztán: Szebb Jövőt !
Ha minden áron külföldben gondolkodunk ott az élelmiszer piac keleten, a konzerv ipar is elég sok munkást tudna foglalkoztatni. Az üres dobozokból meg barkácsolhatnának kis autót a rokkantak, hogy növekedjen a gépjárműgyártás, ha ez valakinek annyira fontos . Ja és az így keletkező népgazdasági növekményből, had legyen pár uszoda , a sok gerinc betegnek ! :) :)
kukac50
Orbán a gazdaságról az égvilágon semmit nem tud! A gazdaság politika nem működő képes.
r2d2
@tutajos: Igen! Kimennek a bakok, s bejönnek a tankok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.