A 3-as metró megérkezett prototípus szerelvénye nem új, hanem felújított – állította Tarlós István főpolgármester pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.

A szerelvény darabjainak túlnyomó többsége új, de nem mindegyik, nem raktáron elfekvő szerelvényt szállítottak le, joggal nevezhető felújítottnak – mondta Tarlós István.

Hatósági megállapítás szerint törvénysértés nem történt – közölte a főpolgármester.

Tarlós István elmondta azt is, hogy a 3-as metróvonal rekonstrukciós munkáinak megkezdésében csúszás lesz, ez 45 nap és 6 hónap között ingadozhat. A felújítási munkák a tervek szerint novemberben kezdődtek volna.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Bringás: mi van ha már valaki jobban hisz a saját szemének (egyébként a helyi szakembereknek is) az liberális???
Ez már vetekszik azzal az elképesztő tudatlansággal, hogy imádott félistened konzervatívnak hazudja magát! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
miért volt. aki azt hitte, hogy a tények alapján beismeri?
Bringás
@RonaGyuri: Milyen tények? Néhány liberális álújságíró semmivel alá nem támasztott hírére gondolsz?
Perwool
Egy állítást semmi sem igazol jobban, mint egy hivatalos cáfolat.
Hellcat
Na most egyetlen egy esetben tudom elképzelni, hogy felújított kocsikat vettünk...Ha olyan kocsikat hoztak amiket mondjuk a ruszkik már szarrá ahsználtak aztán felújították őket és most meg megvettünk egy csomó használt metrókocsit...csak ugye a használt helyett a felújított sokkal jobban hangzik...De az kurvaélet...már bocsánat, hogy nem azokat a kocsikat újították fel amiket mi használtunk itt.
@Bringás: Használod a hármas metrót? Láttad milyen kocsikat hoztak be? Azoknak a kocsiknak amiket most hoztak KÖZE NINCS azkhoz a kocsikhoz amik jelenleg a hármas vonalán használva vannak. Miért kéne bármivel alátámasztani valamit amikor az szabad szemmel látható.
dr. prédikátor
@Hellcat: A biciklisnek saját metrója van, naponta azon jár.
namihami
@Bringás: Ezek szerintem is felújított kocsik. Addig sikerült újítgatni őket, amíg teljesen újjá nem váltak.
Tudod nem az a gond, hogy a kocsi új (az jó), hanrm a mód, ahogy a bulit átjátszották az oroszoknak. Ráadásul sikerült nekik egy csomó régebbi konstrukciós szerelvény még eladni valakinek (nekünk). Ha új kocsira írják ki, akkor TENDER, így viszont sumákolhattak a putyini-éra kiszolgálása irányába. És nem tudjuk, hogy mi ment ki és mi maradt a fiúk zsebében.
Na, ez az üzlet sáros oldala.
bundi
@Bringás: mondom olvass utána a szó jelentésének nagyokos
hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus
és tudod mit?...kb ugyanannyi pénzért kaphattatok volna ugyanolyan korszerűeket vagy jobbakat (ha megvesrsenyeztetitek normálisan) mint az alstomok...de nektek jó a szar is csak ruszki legyen...erre mondják : aki hülye...
nyanya001
Hehe, ezt a hülye dumát a bringás beveszi de gondolkodó ember nem :DDD :PPP
Perwool
@bundi: "..Nekünk az oroszok által felújított metrószerelvényeink funtak majd a 3-as metró vonalán, Szófia viszont hasonló "egységáron" nemcsak hogy vadiúj szerelvényeket vesz, de az árba náluk belefért az ő új 3-as metróvonaluk kontrollrendszerének vásárlása és üzembe helyezése is..."
Teljes cikk: hvg.hu/gazdasag/20160326_szofia_metrokocsi_felujitas_tarlos_3as_metro_metrowagonmash_siemens?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201603
bundi
@Perwool: tudom...neked kellene ott lenned a döntéshozóknál...mert perwollal mosva minden fejhérebb lesz...
www.perwoll.com.ph/
de sajna ez van...amíg a kormányban a szürke ötven árnyalata a menő szöveg de ők a sötét oldalra állnak ...addig ezt kell élvezni...ot...
coni
Gondolom ezt is papírról olvasta fel, az az érzése az embernek már azt se tudja hol van, nemhogy be tudja azonosítani a kiküldött és a visszajött szerelvényeket. Tipikus hűtlen kezelés, talán egyszer lesz valódi elszámoltatás?
RonaGyuri
@Bringás: mi van ha már valaki jobban hisz a saját szemének (egyébként a helyi szakembereknek is) az liberális???
Ez már vetekszik azzal az elképesztő tudatlansággal, hogy imádott félistened konzervatívnak hazudja magát! =))
szaboria1
Legalább a szemének kéne hinni Tarlósnak már a kocsi eleje sem stimmel.
papa.49
@szaboria1: Az elejéből a vezetőfülke ajtaja stimmel, de az is új gyártás, mert a régiek már ,,kottára voltak rohadva,,)))))))))))))))))
justhpeter
Ostoba one man show amit Tarlós csinál.
Aki Én
@Bringás: 12:13 Átléptél egy határt. Ma őszintén elkezdtelek sajnálni, és drukkolok a gyógyulásodért. Komolyan mondom.
k.ati
Tarlós az szüleit is letagadja, ha a haverjai védelméről van szó. Hazudnak éjjel és nappal!
k.ati
@Bringás: Kérlek definiáld a "liberális"-t. Köszi
Perwool
@bundi: 13:45
Igen, a valószínűleg az amnéziás Fideszes választókat leszámítva, a többség azért tisztában van "a hazánkban nincs korrupció""Magyarország jobban teljesít""működnek a reformok""a magyar föld nem eladó"... és egyéb Háry János-i szövegekre...
Desischado
Mutyi a javából! Vajon mennyit raktak zsebre belőle? És ha isten ne adja, valami baj lesz a szerelvényekkel, akkor majd megy a kimosakodás! Sajnos, attól tartok, hogy a ruszkik betegre nevetik magukat rajtunk, mondván, hogy nekünk a sz@r is jó!
Villon
Hihető amit Tarlós állít. Kiírták a tendert a felújításra, két nap múlva benyújtotta az orosz partner az ajánlatát, Három nap után ki lett hirdetve a győztes, ( aminek az eredményét az oroszok szorongva várták) Újabb öt nap múlva elindították a szerelvényeket hogy meggyógyítsák őket, és még mielőtt megérkeztek Oroszországba a beteg, lerobbant szerelvények, már felújítva meg is érkeztek vissza hozzánk, annyira felújítva, hogy újabb már nem is lehet. - Na Alstom! Látod, ezt így köll csinyáni! Ez az igazi orosz virtus!
silber13
@k.ati: 16:40-re: Ne kérj tőle lehetetlent, mert képtelen rá, csak egy szózagyvalék lenne az eredmény!
rosalinda57
Tarlós ne felejtse el azt sem, hogy az utazókra a biztosítást megkösse, mert eddig is voltak, lesznek olyanok, akiket utazás közben baleset ér ! Ki kell gazdálkodni ( nem garázdálkodnia ) erre a pénzt, de sürgősen !
Bringás
@RonaGyuri: Úgy tudom, megvizsgálták a metrókocsikat és azok felújítottak!
Bringás
@namihami: Nekem tetszik, hogy az oroszok mellett döntöttünk! Putyinnal jó jóba lenni!
RonaGyuri
@Bringás: ezt a párttag-gyűlevészkedésen hallottad?
Bringás
@RonaGyuri: Nem! Újságot olvastam! Tarlós ezt nyilatkozta!
RonaGyuri
@Bringás: akkor már megint szelektíven olvasol! =)) Csak neked tetsző újságokat és neked tetsző fél-igazságokat. Tarlós elvtársad ezt hazudta, de a BKV szakemberi nagyon mást nyilatkoztak! =))
Bringás
@RonaGyuri: Ha Tarlós azt mondta, akkor úgy is van! Állította, hogy minden kocsiban van valami az eredetiből. Akkor már nevezhetjük felújításnak! :-))))))))))
RonaGyuri
@Bringás: na ez a gond veled, ha egy számodra kedvelt bármekkorát hazudik, te elhiszed! =))
Egyébként a legfőbb "van valami az eredetiből" az a korszerűtlensége és az elavultsága!
Bringás
@RonaGyuri: Annyit olvastam, hogy automata vezető nincs benne és két sofőr kell! Ha úgy nézem a kormány ezzel munkahelyeket teremtett, míg az Alstrom elvett! :-) Na?
RonaGyuri
@Bringás: elképesztő te ezzel még dicsekszel is! =))
Bringás
@RonaGyuri: Bizony! Milyen bölcs előrelátás!
namihami
@Bringás: Megint igazad van. A Putyinnal tényleg jó jóban lenni, hiszen Ő tömi Magyarországot pénzzel, a tőle kapott pénzből tudunk egyáltalán talpon maradni, sőt, a gazdaság fejlődésének mára 1,5%-os (???) eredménye is kizárólag a tőle származó pénzből van.
Nemúgy az a szemét Únió, amelyik csak elszedné minden, nehezen kapott pénzünket olyan ostoba szerződésekkel amire csak ráfizethetünk. Tőlük bezzeg soha egy fillért nem látunk, nemúgy, mint szeretett Putyin-bátyánktól.
Ezért jó, ha ilyen éber szemek, mint a Tied is, állandóan résen vannak és gondosan ügyelnek az érdekeinkre.
kukac50
Tarlós azt csinálja amit Viktor mond Neki!
bundi
@Bringás: de nem is működik...meg elavult is...meg idétlen...kényelmetlen, és korszerűtlen... garancia sincs annyi rajta...a hülyének is megéri...illetve csak annak éri meg...egyébként ha utánaolvasol rájössz hogy árban kb ott van a francia is...de főleg a cseh...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.