Az új Csontváry Múzeum pályaművei között volt egy, ahol az építész Felcsútot adta meg helyszínnek, írja a Népszabadság. Pontosan a József nádorról elnevezett alcsúti arborétum fölötti hegyoldalban, a csaplári erdőben álló kétszáz éves libanoni cédrus köré épülne meg a stadion formájú múzeum. A tervező, Szilágyi Balázs a helyszínválasztást azzal indokolták, hogy ez „Magyarország egyik legismertebb arborétuma, amely a közelmúltbéli infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően még inkább könnyen megközelíthető mindenki számára". A döntésről szóló indoklásban megjegyezték, hogy „a Bíráló Bizottság tekintettel a helyszínválasztásra, a pályamű építészeti ötletességére és a műalkotások iránt tanúsított érzékenységére a pályaművet megvételben részesíti”. Bár a lap szerint először csak valami hülye viccről lehetett szó, de a Miniszterelnökség bebizonyította, hogy velük nem lehet szórakozni, beleálltak, és végül félmillió forintot adtak a tervekért. Megjegyezték, hogy a...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ez a mérhetetlen seggnyalás, szolgalelkűség iskolapéldája!!A képzőmúvészetet ugató, leginkább Tereskova hívő, semmihez sem értő csúti szélhámos előtti alázatos hajbókolás, némi alamizsna reményében. Egyszerűen felháborító!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
kíváncsi vagyok a vár után mikor költözik oda a parlament az országház...stb is
silber13
Ez a mérhetetlen seggnyalás, szolgalelkűség iskolapéldája!!A képzőmúvészetet ugató, leginkább Tereskova hívő, semmihez sem értő csúti szélhámos előtti alázatos hajbókolás, némi alamizsna reményében. Egyszerűen felháborító!
papa.49
Ekkora nyalásra már Rákosi is csettintene ,,ez igen,, !!!
RonaGyuri
tekintettel a helyszínválasztásra =))
Fradigege
Én egy atomhulladék lerakatot építenék Felcsútra. Oda, a Pancsó-Arénája mellé. EU-s lóvéból. Hatalmas business lenne. Világítana minden, bazmeg. Nem úgy, mint tiborczka pistike lámpái. Rasika unokástul fénylene hupikék-zöldben.
silber13
És tess mondani: Abban az állítólagos múzeumban fel fog tűnni a mester debreceni MODEMBŐL elillant festménye is??:-)))
lópicigáspár
Na Tarlós elvtárs! Kezdhetsz gondolkodni, hogyan maradhatsz a főváros polgármestere! Nehéz lesz kitúrnod Mészárost! :)))
nemkati
"a Miniszterelnökség a pályázati kiírásban nem vállalta, hogy akár az első helyezett vagy más megvásárolt pályamunkát, ötletet megvalósítanák, és azt sem, hogy végül az ötletadókat bízza meg a kiviteli tervek elkészítésével."

Ehhez képest 16 milliót kifizettek valamire, ami lehet, hogy nem is kell nekik. Így megy már ez csak 0rbánisztánban.

Az orzág legismertebb arborétumáról, a felcsúti arborétumról, ez az én szegénységi bizonyítványom, 6 évvel ezelőttig nem is hallottam. A többiről igen, sőt némelyikben voltam is.
sokanvagyunk
Pécsett már épül a kisvasút a Székesegyház alatt - 200 méter hosszan -, hogy felvegye a versenyt Felcsúttal. :)
silber13
És majd a múzeum dísztermében méltó helyére kerül a magyar " csodazongora" Mert abba is beleöltek egy vagon pénzt és a " tervezők, feltalálók" azóta is köszönik szépen, jól vannak!
nyanya001
@silber13: Azok már a gengszterek kastélyaiba vannak .
papa.49
@nyanya001: Azok inkább valódi hangszereket vesznek, nem ilyent...
nyanya001
@papa.49:A felkapaszkodottnak a flanc kell.
Ezek nem urak, csak urizálnak.
kkalman
@nyanya001: ma, 21:47 Úrnak születni kell! A putriszökevényből soha nem lesz úr, még akkor se, ha egyesek annak titulálják.
nyanya001
@kkalman: Ezek csak fehérgalléros bűnözők !
Borsodi
@nyanya001: Igazad van csak nem mind fehér.
north
A kutyát nem érdekli hogy mi történik Felcsúton.
Ami Felcsúton történik, az ott is marad!
Aki magyar, nem megy oda még ha fizetnek is érte.
Focistadion kinézetű múzeum csak azért, hogy menjen valahova a semmiből semmibe haladó kisvasút?
Ti fideszesek, o.viktor gyanúsítottal az élen tényleg ennyire hüjék vagytok, ennyire képesek vagytok elpazarolni az ország pénzét semmiért?

Orbán egy köpönyegforgató pávatáncos hazug geci - mindig is az volt, és mindig is az marad!
Sanyi2015
Csak a tényszerűség kedvéért ( bár itt ez sokakat nem érdekel ) ez egy ötletpályázat volt, ahová 21 pályaművet adtak be, amiből 12-őt vásárolt meg a minisztérium!
A Felcsúti pályázat a 10. helyen végzett!
Forrás: csontvarypalyazat.hu/
silber13
4@nyanya001: Valódi " sine nobilitate" azaz sznob az egész társas
silber13
@Sanyi2015: Ha ez csak egy ötletpályázat volt, akkor meg is fogják csinálni!
eszegfu
@Sanyi2015: Világos! A 21 pályamü több, mint felét megvették, köztük a felcsutit is! Szerinted még "ötlet" szintjén is normális dolog, hogy egy kb. 1700 lakosu településen felépitsenek egy muzeumot?! (Ja és Pécstől pedig "elvegyék" a képet?!) Ezért az "ötletért" még fizettek is?! Önmagában ez a tény is felháboritó, egyben nevetséges is!
bundi
@Sanyi2015: tudom nem sok a 16 millió...de azért talán jobb helye is lett volna...és ez csak egy ami kiderült...hány ilyen "pályázati lehetőség " lehet amin keresztül legálisan lehet pénzt juttatni az arra érdemeseknek...?...régebben ezt hívták nokiás doboznak?...
nemkati
@Sanyi2015: Milliókat költeni ötletelésre, na ez a pénzkidobás. Ja, nem. Valakiket meg kellett vásárolni a 2 év múlva esedékes választásokra. Ezek az ötletpályázatok, meg a célzottan egyvalakire kiírt pályázatok, a túlárazások, és számos más trükk azért van, hogy látszólag törvényesen közpénzek tömegét csatornázzák be egy biztos szavazóbázisba, hogy kiépítsék azt az új vagyonos réteget, akik a Fideszhez lesznek ezzel kötve. Mert megtehetik, mert a 2/3 erre adott felhatalmazást. Csak sajnos nem az egész országot akarják felemelni, hanem csak a 2/3-ot, a többi be van lökve az árokba hogy nehogy ottmaradjon az út szélén.
silber13
@nemkati: Vesszőparipám az ún.:" csodazongora" Súlyos 100 millákat raktak bele, lóhalálában összeeszkábáltak egy fele műanyag, fele fa tákolmányt, aminek tán a mechanikáját is külföldön csinálták, bemutatták.. és azóta semmi, nagy a kuss a hangszerrül És nagy a csend a pénzről is! Volna néhány tippem.
eszegfu
@nemkati: 9:17 Ha megengeded, egy kiegészités... csak a "papirforma" szerinti 2/3, a tényszerüen meg az 1/5!:((
nemkati
@eszegfu: Ebben igazad van, de a céljuk megint a 2/3, csalással, megvásárlással, Kibatov-listákkal, törvénymódosításokkal, hogy az 1/5-re azt lehessen mondani, hogy az 2/3. Csak a legostobábbak hitték el, hogy tisztességes választás volt, és hogy az ország nagy többsége őket akarta, az épeszűek tudták, mi az igazság, és akikbe bele lehetett oltani a baloldal iránti mérhetetlen gyűlöletet.
nemkati
@silber13: Na, az a zongora is tipikus példája annak, amiről beszélek.
magyarbakancs
Szerintem nemsokára Felcsút lesz a főváros.
Vetekszik a legmocskosabb komcsi érával a mostani Orbán rezsim.
.
Hellcat
Két napig nem olvasok híreket és akkor erre kell visszatérnem??? MI A PICSA???
nemkati
@Hellcat: Még egy nap se kell, hogy ilyesmire gyere vissza. Óránként képes ez a banda valami hajmeresztőt mondani vagy csinálni.
agnes200
Jó lenne, ha valaki gyorsan találna egy zsidó vagy cigány Csontváry őst, és akkor talán maradhatna a gyűjtemény Budapesten.
nevemnick
@agnes200: cigányt? az kétszeresen nem jó:
1. Csontváry nem tudott hegedülni.
2. Ha lenne neki, akkor hótziher, hogy odakerülne
human
Orbán már Ceausescun is túl tesz. Kívánom, hogy kövesse a nagy elődöt.
szmeagol
@nyanya001: Mint, ahogy egy volt kollégám mondotta - ezek az "urak" engem már megloptak, sőt ótvart is kaptam tőlük"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.