Egy miskolci édesanya azzal kereste fel a boon.hu szerkesztőségét, hogy lányát furcsa körülmények között bírságolták meg a közterület-felügyelők.

A lány egyik éjjel barátnőivel buli után tartott hazafelé. Nyilvános vécé híján egy parkban legug­goltak, és elvégezték a kisdolgukat. A park bokrai között azonban közterület-felügyelők leselkedtek.

Végignézték, hogy a lányok pisilnek, majd odamentek hozzájuk, felvették az adataikat és megbüntették őket 5-5 ezer forintra.

A lányok nem vették komolyan a büntetést, és nem fizették be a csekkeket. A történet itt nem ért véget, néhány hónappal később ugyanis az édesanya lakásánál rendőrök jelentek meg, és figyelmeztették, jobb, ha befizetik a büntetést, mert ha nem, az 5 ezer forintot le kell ülnie a lánynak.

Az édesanya felháborítónak tartja az esetet. Először is azért, mert a közterület-felügyelők végignézték, ahogy a lányok pisilnek, másrészt azt is, hogy ilyen pitiáner ügy miatt rendőrök szállják meg a lakásukat.

Kovács László, Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője a BOON-nak elmondta, 

mivel a lányok nyilvános helyen végezték el a dolgukat, a közerkölcsre vonatkozó normák figyelembevétele nélkül, így azt bárki végignézhette, a közterület-felügyelők is.

A rendőrség szóvivője pedig azt válaszolta,

a lányok köztisztasági szabálysértést követtek el, az eljárás pedig kormányhivatali hatáskörbe tartozik.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
A közterület felügyelők hol pisilnek az éjjeli szolgálat alatt? Az önkormányzat zárva van. Amúgy rohadtul nem érdekel, csak felvetettem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Nincs mese! A közteresek kukkoltak! Kovács., a rendészet vezetője logikátlanul hazudik, hisz éjszaka történt a sztori, ergo: bárki nem nézhette volna végig, csak azok, akik kukkolni járnak a helyszínre, fiatal kiscsajokat nézegetni, ráadásul a lányok nyilván nem a járdán ültek le!
leszúrt rittberger
És a kutyák, macskák hugyálhatnak a parkokban? Ember nem? Pláne éjszaka, amikor senkit nem zavarnak, csak az ilyen leselkedő élettelen geciket...

Jó, ne hugyáljanak az emberek, csak a kutyák, tegyük fel: akkor tessék nyilvános wc-ket építeni.
perfekt
És az mi-amikor 40 fokos melegben vizet merészelsz inni-ott az álcázott közterületes genya--lecsap rád ,és megbírságol.Na azt vizeljétek le-én meg lesz@rom!.
perfekt
Villamoson vagy buszon amelyeken még klíma sincs!
ila51
Még az orvosi rendelőnél is úgy kell könyörögni a kulcsért. Ahol négy orvos rendel egyidőben.
Inkább nem is megyek orvoshoz.
Bringás
Miért ne ihatnál vizet az utcán? Ki tiltotta meg? Sört persze tilos, de szerte szét vizelni sem szabad! Miért baj, ha a törvénynek érvényt szereznek?
Ha annyira zavar, azokkal kezd el, akik a törvényt megszavazták!
lópicigáspár
@Bringás: Miért ne ihatnék sört az utcán, ha kedvem tartja?
Bringás
@lópicigáspár: 2012. évi II. törvény a szabálysértésekről. Olvass utána!
perfekt
@Bringás: nem az Utcán--olvasd el villamoson, buszon oda írtam!
Bringás
@perfekt: Oké! Ott nem ehetsz, nem ihatsz!
lópicigáspár
@Bringás: Ess neki a törvénynek! Nincs benne, ugyanis kivették. Ha önkormányzati rendelet nem tiltja, szabad!
Bringás
@lópicigáspár: Így van! Melyik önkormányzat nem tiltja?
lópicigáspár
@Bringás: A lakóhelyemé biztos nem. Inkább az a kérdés melyik, abból jóval kevesebb van.
Bringás
@lópicigáspár: Szerintem Pesten minden önkori tiltja!
vonotok
Én a kukkoló közterület-felügyelőket meg 10.000-ft vágnám meg. Hogy lehetnek ilyen mocskok, mért nem figyelmeztették a lányokat, hogy törvénybe ütköző éjjel WC híján a sötét parkban pisilni.
Tegye már a kezet a szívére aki, ha kényszer úgy hozta nem pisilt nyilvános helyen.
1magyar
Ennek az a tanulsága, hogy több Wc-t kellene felállítani és azt az önkormányzattól kirendelt takarító naponta végigtakarítsa.
Borzalmas bunkók tudnak lenni az emberek, mert olyan mocskokat képesek maguk után hagyni ami nem vall emberre, de még a kutya is igyekszik nem az utca közepén végezni a dolgát, de ezt
meg kell oldani. Be nem pisilhet szegény gyerek sem!
Veleda
A közterület felügyelők hol pisilnek az éjjeli szolgálat alatt? Az önkormányzat zárva van. Amúgy rohadtul nem érdekel, csak felvetettem.
Rózsika Hatházi
A velorexes,velocipédest még sosem kapta el az utcán a pisilés? Vagy a zorbánimádóknak olyan a szervezete, hogy képes felköhögni és kiköpni? A lányok köztisztasági szabálysértést követtek el, a rendőrség szóvivője szerint. Egyébként a pasiknak lehet? Számtalanszor láttam férfineműeket utcán vizelni. Nem sötétben, nem bokorban, fényes nappal. A közteres mit csinál, ha kell neki? Csomót köt rá?
verőce21
Az egyszeri bácsi is pisilt egyszer Pesten!
Odaugrik egy rendőr. Bácsikám itt nem lehet vizelni, fizessen gyorsan 500 forintot! Odaad a bácsi egy ezrest, a rendőr vissza akar adni -, mire a bácsi.
- Hagyja csak fiam, fingott@m is. :)
nemkati
Én kifejezetten mérges lettem volna, ha mondjuk előtte, vagy közben büntettek volna meg..

Azért is bünti jár, ha valaki az utcán bepisil?

Mennyi büntetést kaptak Kossuth téren pisilő-kakiló tüntetők 10 éve?
micfild
@ila51: detto... nem lehet bekopogni. mert olyan az ajtó. ha pl bent van egy hosszúbeteg vagy egy orvoslátogató... akkor akár másfél órán át is tartogathatja az emberlánya... mondjuk ez tök jó, ha fel vagy fázva.. és épp ezért mentél orvoshoz. vagy mondjuk bekaptál egy rotát.. hurrá.

na de pisilni azt csak soma magagésának lehet nyilvánosan a rodeo drive-on.
micfild
@Veleda: lehet pelenkát hordanak.. :D
justhpeter
@nemkati: A Kossuth téren lehetett sátrazni, pisilni, kakilni, mellette főzni és zabálni, mert ott a haza képviselői voltak és mint tudjuk a haza nem lehet ellenzékben. Vagyis a nemzeti érzelmű, de csökött aggyal megáldott "polgárnak" a Gazdaállata szerint a Parlament előtt is szabad volt minden, de éjszaka egy miskolci parkban nem lehet. A polgármester és a rendészet vezető szerint sem. Mindkettő igaz magyar ember, az igaz magyar fideSS oszlopos támogatója. Csak halkan jegyzem meg: az igazi miskolci lakosok szégyene.
kkalman
Csak halkan kérdezem, hogy a közterület felügyelők,ha rájuk jön a szükség, kinyittatnak maguknak egy nyilvános WC-t?
Egyáltalán, Miskolcon van ilyen "intézmény"?
vadsanca
"a lányok köztisztasági szabálysértést követtek el, az eljárás pedig kormányhivatali hatáskörbe tartozik." Majd a 10ezer ft-tól kitisztul a környezet? Utána semmissé válik a dolog? Vagy talán ennyit ért az a néhány fűszál? Ha nyilvánosan pl. egy üvegbe, vagy más hordozó alkalmatosságba végzik a dolgot, akkor mi van? Akkor már nincs "köztisztasági szabálysértés"!? De ha még szoknyát viselnek, akkor még talán a közerkölcsöt sem sértik.
A lányok védelmében viszont annyit, hogy legalább elbújtak egy bokor mögött és nem egy aluljáróban tették ugyanezt. Mert ilyen bizony nagyon sok van!
Beszélnek az okosok a köztisztaságról, de a tett az hiányzik. Vagy a büntetés is tettnek minősül?
Igaz kulturált faj vagyunk, de ne kelljen már becsinálni, mert akkor még a tömegközlekedést sem lehet igénybe venni.
Mi van az eü-i intézményekben? Sok a kivetni való. Ott terjed igazán a fertőzés!
Erről van személyes tapasztalatom.
Végezetül. Megéri ez a procedúra a hivatalnak és a rendőrségnek? Kinek jó ez? Nem lett volna elég egy figyelmeztetés? Ha beviszik őket a sittre az mennyibe is kerül az adófizetőknek? És a végén ezt is sikerként könyvelik el. Bravó!
JAJMÁR
Ez van, a pisilős tölcsér még macerás. A guggolást - meg a női nemet - büntetik. De kit érdekel egy állva pisilő férfi? 3
(Gondolom nem csak én láttam...)
namihami
Fordítsunk egyet a dolgon.
Honnan tudja, hogy pisiltek és nem csak leguggoltak, mert fáradtak voltak? Ha látta és hallotta a csorgás zaját és látványát, akkor, amennyiben az én lányomat kukkolta volna vagy más normális apa lányát, akkor egy félreeső helyen, a többi apatárs társaságában olyan szemléltető oktatást adnék neki, hogy egy életre elmenjen a kedve a tini lányok lesegetésétől.
Persze ha ebben éli ki magát az más, de ezzel meg keressen fel egy szakorvost.
human
Valóban csúnya dolog közterületen vizelni. Én is csináltam már ilyet és ha megbüntettek volna jogosnak tartottam volna. Mentségemre szóljon, hogy sok sört ittam, fiatal voltam és nagyon kellett egy vizelde, de nem volt.
magyarbakancs
Jobb dolga nem volt a közterületeseknek mint leskelődni?
Ha rájön a kakálás ,vagy a vékony fosás mit csinál a közterületes,el izzadja?
Csodálkozó
A lányok helyében szartam volna rájuk...
simmering73
A becsületes hétköznapi kukkolókat meg börtönnel fenyegetik.
Borsodi
Elég szégyen,hogy stadionokra telik,de nyilvános Wc re nem,Ha nincs Wc ne csodálkozzanak ha kutya módján viselkedünk.Nem büntetni kéne ha nem építeni Automata Wc_-ket.
világlátó
Kérdésemre, hogy a hozzánk látogató autóbuszos turisták városnézés közben hol végezhetik el folyó ügyeiket, valamint miért nincs egy kórház és egy középiskola felé illetve attól vezető utcában egyetlen szemétgyűjtő sem, a válasz az volt, a vandálok mindent tönkretesznek, a szemétgyűjtőket felborogatják, kitépik a beton aljtzatból és ellopják. Ezzel a válasszal mit lehet kezdeni? A kórház felé vezető utcában az emberek a kapualjakban kell elvégezzék sürgős vizelésüket, akár szégyenkeznek emiatt, akár nem. Biztosan nem építhetők közwc.-ék minden utcában, de a nagy gyalogosforgalmú útvonalak mentén , nagy forgalmú autóbuszmegállókban praktikus lenne. Hasonló mint az autópályák mentén.Az eljárás a fenti esetben minősíthetetlen.
Yoda69
@Csodálkozó: Azt tettek,ezet szalltak ki a zsaruk. Meg jo hogy nem a TEKet kuldtek
Csodálkozó
@Yoda69: Ezúttal nem csak képletesen gondoltam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.