Elkészült az október 2-i népszavazás hirdetménye, a plakátokat kiszállították a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik – közölte az MTI érdeklődésére a Nemzeti Választási Iroda (NVI) kedden.

Az NVI kiemelte: amikor ismertté vált a választás időpontja, haladéktalanul intézkedtek a 44 825 hirdetmény elkészítéséről, és a napokban ki is szállították a helyi választási irodákhoz.

A hirdetmény a korábbi választásoknál már megszokott módon a legfontosabb információkat tartalmazza, és a következő napokban minden településen megjelenik majd a közterületeken.

A nemzetiszínű keretbe foglalt hirdetmény tartalmazza egyebek mellett a népszavazás napját és a szavazással kapcsolatos információkat is: tájékoztatást ad arról, hogy magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár csak személyesen szavazhat, és aki a szavazás napján Magyarországon, de a lakóhelyétől eltérő településen (vagy fővárosi kerületben) szeretne szavazni, az ezt szeptember 30-án 16 óráig kérheti.

A szavazás napján külföldön tartózkodó választók szeptember 24-én 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe. A hirdetmény tájékoztatást ad arról is, hogy a kérelmeket a www.valasztas.huoldalon, levélben vagy személyesen lehet benyújtani.

Orbán Viktor miniszterelnök február 24-én jelentette be, hogy a kormány népszavazást kezdeményez a kötelező betelepítési kvótáról. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" A kormányfő indoklása szerint a kötelező betelepítési kvótáról szóló döntést nem lehet elvenni az Országgyűléstől, az ügyben a magyar parlament megválasztott képviselőin kívül senki más nem dönthet. Az Országgyűlés május 10-én rendelte el az országos népszavazást, amelyet azután Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
Csak ennyi birka lenne e hazában?? Az jóóóó...
papa.49
@aremy: Remélem leszünk 4 millióan, akik nem megyünk el...
Equus
csak mondogassátok... aztán majd kirendelik a TEK-et és mindenki megy szavazni - önként. Aki nem tud orvosi igazolást felmutatni, h halálos beteg vagy éppen nem halt meg és mégsem ment el szavazni, annak a hátára fényvisszaverő, narancsszínű 20 cm.es kör kerül, közepén 5 cm-es fekete körrel.
A szavazócédulákkal nem kell foglalkozni, elő vannak nyomva. Elég csak bedobni őket. A 98%-os részvételről és a leadott szavazatokról szóló jkv-k, készen állnak, a szavazatszámláló nizottság tagjainak csak alá kell írni és mehetnek is haza.
Hozsánna Néked, Fényességes! Neked, a Kárpátok Ékkövének és a Nemzeti Mutyinak!
Pálinkafőző Rézüst
@Equus: najabizony, ezek rosszabbak, mint a kékcédulások voltak...:((
Hellcat
Nem az volt, hogy nem küldenek ide inkább senkit mert hogy nem "bartáságos" itt a környezet nekik? A fasznak van akkor szavazás???
vadnarancs
A fejenként két tollakat "el ne felejcsétek fijjug"!!!
Manhattan
Itt nem az lesz a lényeg, hogy hányan szavaztak igennel, vagy nemmel, hanem az, hogy hányan mentek szavazni! Mert akkor az összességet fogják figyelembe venni , és azt nézik, hogy hány % szavazott! Ha csak a fideszesek mennek, akkor kevés a szavazat. Egyszóval az a jó, ha nem megyünk !
Bringás
El kell menni és nemmel kell szavazni a Merkel féle idióta betelepítési elmebajra! Európa nem a muzulmánoké!
justhpeter
Mindenki menjen el, aki bízik Orbánban. Én még magamnál vagyok... és maradok is.
vitriol
@Bringás: te le vagy maradva egy halom brossúrával. Tájékozódj! Nincs kötelező betelepítés, ezt csak az esztelen agymosottak hiszik el orbánnak. Ezért tapétázza ki az országot ez a szörnyszülött, hogy az ostobákat meggyőzze.
aremy
@Bringás: annyira vered a nyáladat akkor át kell ülnöd egy tandemre hogy még egy valakit tudjál vinni a szavazásra .
Bringás
Az idióták támogatják a vad élősködők betelepítését! Késelnek, lőnek robbantgatnak, de ezeknek a fogyatékosoknak fontosabb Orbánnal szembe szállni, mint az elmebeteg Merkel baromságával nemet mondani!
Ez a hazaárulás készakarva, vagy tudatlanságból! Egyetlen muzulmán sem kell Európába, menjenek haza ahol gyilkolászhatnak! Aki erre a szavazásra nem megy el, vagy igent mond, az felelős minden egyes megölt európai polgár haláláért!
Bringás
@vitriol: Legyél büszke minden muzulmánok által legyilkolt európai halálára akkor! Ha nem mész el te is felelős vagy minden halálért!
eszegfu
@Bringás: Azt még valahogy elfogadom, hogy fogadatlan prókátorként véded O.V-t itt a Propelleren. De nem gondolhatod komolyan, hogy a Te "hivó szavadra" itt bárki is hallgat?! Aki eddig menekültellenes volt, őket nem kell buzditanod, hogy elmenjenek szavazni... a többinek meg hiába is fárasztod Magad, főleg ugy, hogy "idiótának", "hazaárulónak" titulálod! Azt a tényt is elfelejted, hogy az itteni hozzászólók többsége 50-60 év körüli, tehát már réges-régen kialakult, szinte megkövesedett egyéniségük, igy véleményük van -- mint ahogy Neked is --, tehát teljesen felesleges itt "buzognod"...csak saját Magadból üzöl gunyt és teszed nevetség tárgyává... Sajnálom, hogy Magadtól erre még nem jöttél rá!:(
Bringás
@eszegfu: Nem menekültek, hanem terrorista migránsok!
Ez pedig önvédelem!
eszegfu
@Bringás: Nem tudom, honnan vindikálod Magadnak a jogot, hogy az én értelmezésemre, vagy kifejezésemre egyszerüen, kategórikusan kijelented, hogy nem az?! Komolyan mondom: alapvető kultura és intelligencia hiányos vagy... esetleg egy "gyermeki lélek" lakozik Benned, aki mindenre mindig csak a nem szóval képes felelni, mert képtelen elfogadni, hogy másnak más a meglátása, véleménye. És akkor ezeket a balgaságokat "önvédelemnek" nevezed?!
Bringás
@eszegfu: Ezek terroristák vagy potenciálisan azok. Élősködők és erőszakosak. Mindet el kell távolítani, mert Európa a miénk! Neked kellenek? Költözz hozzájuk! Vad, erőszakos, gyilkos, terrorista, beilleszkedni nem akaró mocsok nem kell ide!
A cigányok hány országban integrálódtak?
eszegfu
@Bringás: Szerintem a "mocsok" az Te vagy... én meg cigány... most aztán már jöhet a "hazaáruló liberálfasiztázás"... az megy Neked igazán...
Bringás
@eszegfu: Ha félre beszélsz, nem jutunk előre! Gyűlölködj csak, szokásod szerint!
eszegfu
@Bringás: Ha én "gyülölködök szokásom szerint", akkor Te mit csinálsz?! Csak a 11:34 hsz-
det olvasd már el...ha van egy kis ráérős időd! Gyenge vagy, mint a harmat, vékony, mint a vonatfütty...
RonaGyuri
Bocs, ha beleszólok a dolgokba, de itt valami nagyon félrement: ez a szűk 50ezer plakát csak a törvény által előírt választási "értesítő" + tájékoztató!
vitriol
@Bringás: mivel önként álltál be az ostobák sorába, ezért nem látom értelmét a veled való eszmecserének.
Bringás
@vitriol: Mert? Ki beszélne veled, senki?
silber13
@Bringás: Állítsd le magad! És itt feleslegesen rikácsolod a hibbant csúti dagadt, más néven a csúti zseb-Wallenstein beteg agyú tirádáit, holmi kényszer betelepítésről őrült papagájként! Mert te is tudod, hogy ez orbitális hazugság! Egyebekben meg jó lenne, ha súrgősen elhúznád innen a csíkot mert nincs itt szükség mindenkibe belerugdosó, leköpdöső,lenéző román állampolgárra, kiváltképp ha az notórius fasisztázó és egyéb - a Propeller oldalain tiltott- jelzők garmadát zúdítja az itteniekre!!
Bringás
@silber13: Nektek minden jelző szabad, csak nekem nem?
Ki csúti dagadtozik itt állandóan?
magyarbakancs
@Bringás: Létszíves keresd meg nekem azt a EZ határozatot ami tartalmazza a kötelező letelepítést és befogadást.
Megtalálod meg koronázunk Orbán mellett.
Bringás
@magyarbakancs: Én keresgessek? Mit? 1300- at akarnak idepaterolni. Ez nem elég tény?
magyarbakancs
@Bringás: "Én keresgessek? Mit? 1300- at akarnak idepaterolni. Ez nem elég tény?"
1298 emberöl van szó ami a befogadási és menekültjogi jógalás lefolytatásáröl van szó.
Nem arról,hogy ők öröké itt maradnak.
Kérdezném tőled nem tudnánk ezeknek az embereknek az ellátásáról ,védelméről gondoskodni?
Ezért dobunk ki az ablakon 5 milliárd forintot népszavazás jog címen?
Pársor stadion székekkel kevesebbet szerelnék be a legközelebbi stadionba ami ügy is kongna az ürességtől.
Meg lenne a pénz rá nem?
karma1
@eszegfu: Draga Baratnom! Hagyd mar a rakba ezt az egybites simaagyu ketkerekut, mert ha valaki nem kepes egy idegen szot ertelmezni, akkor annak mondhatod a tutit, ugyse fogja megerteni,. Ez agyilag olyan szegeny, hogy meg a gugli se a baratja... A MIGRANS = BEVANDORLOT jeklent (azert hasznalja ezt a csuti vizilo, mert azt akarja az ilyenek agyaba nagykalapaccsakl beleverni, hogy ezek Ma.o.-n akarnak letelepedni, es /vagy majd randaklirozni.
A sziriaiak - es mindenki, aki haborus ovezetbol jon - az REFUGEE = MENEKULT, es mint ilyen, sohasem lesz allando letelepedett sehol, hanem csak tartozkodasi engedelyes, es mint ilyennek, majd haza kell mennie a hazajaba, ha befejezodott a haboru. Ezek eppen ezert sohasenm szavazhatnak, mert az csak magyar allampolgar privilegiuma.

Hagyd a fenebe, annyi sz@rt hany ra az itt kommentelokre, hogy remelhetoleg nemsokara abba is fog belefulladni, oszt jonapot...:o)))
Bringás
@karma1: Én a magyar államot és a Miniszterelnök Urat támogatom!
Libsi hazudozás nem érdekel!
Ezek nem menekültek, hanem migráns élősködők! Egy is sok belőlük!
silber13
@Bringás: " Hajtsd a megfontolás vánkosára fejedet, még mielőtt kinyitnád hülyeségeid ládájának fedelét!" Ez egy mindnyájunknál sokkal bölcsebb ember mondta Rád is vonatkozik.
Bringás
@silber13: Egy gondolkodó nem okos embereket idéz, hanem okosakat mond! Ez rád is vonatkozhatna!
silber13
@Bringás: Ami meg a csúti dagadt jelzőt illleti, az bizony a rideg valóság! Csúti? Az hát! Dagadt? Az bizony, lassan már eléri a szumózók termetét!
Bringás
@silber13: Nem tetszik a Miniszterelnök Úr?
Hát szokj át a lányokra!
silber13
@Bringás: Mondja ezt egy tipikus " egy könyvet olvasó ember! "Már ha ismeri a betűket! Neked még okos mondatodat itt nem olvastam!
silber13
@Bringás: A homokosság a te erősséged, meg ott vannak a pakulárok kedvencei neked is: a kecskék! El lehet nézni a szarvai között!:-))))
solidedge
Kedves hozzászólók. A Bringás azért van itt, hogy szétzilálja a hozzászólásokat. Ezért fizetik. Kezeljétek a helyén a dolgot és annyira vegyétek csak figyelembe amennyi jelentősége van. Így a nagy monológjai elvesznek a szélben.
karma1
@solidedge: Koszi a higgadt, amde klassz velemenyedet. En mar meg is fogadtam...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.