Megtagadta az Európai Unióból kilépésről szóló országos népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A népszavazási kezdeményezést az Összefogás Párt elnökeként Szepessy Zsolt nyújtotta be, a kérdés úgy szólt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország kilépjen az Európai Unióból?"

Az NVB egyhangú döntéssel határozott a hitelesítés megtagadásáról.

Patyi András, a testület elnöke jelezte: a kérdés a csatlakozási szerződésre vonatkozik, amely nemzetközi szerződés, és arról – az alaptörvény rendelkezése értelmében – nem lehet népszavazást tartani. Emellett az alaptörvény több helyen rendelkezik az ország EU-s tagságáról, ezért a kérdés burkolt alkotmánymódosításra is irányul, amelyről szintén nem lehet népszavazást tartani.

Az NVB határozata ellen 15 napon belül jogorvoslattal lehet élni a Kúriánál

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@Központi Bizottság:
Bölcs hozzászólás, tartalmas, lényegre törő.
És három hónap múlva csendesen éhen hal az ország. Okos ötlet, jó tipp!
Neked kívánom azt a vas és érc országot!
Csak a többinek, velem az élen jobb lenne kimaradni belőle...
Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy jobban szeretnék a hanyatló, csőd szélén lévő Európa szerencsétlen polgára lenni, mint zsinóros mentében, faekével szántani a bús magyar ugart, keserédes irredenta nótákat dalolgatva...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Még pont ennek az ökörnek az agymenése hiányzott a boldogságomhoz.
vadnarancs
Orsós hónapokkal ezelőtt megmondta Brüsszelben, hogy nem lesz erről népszavazás. Egy jós veszett el benne! Különben ha kilépnénk, miből gazdagoda ilyen mesésen a sok fidesz-vezér földesúr? MIBŰŰ??
Központi Bizottság
Azonnal meg kell támadni a döntést! Nem kérdés, hogy az ember újra szabadok akarnak lenni! Reaktiválni kell a cukorgyárainkat, a nehéziparunkat és újra a vas és érc országa leszünk!
Perwool
@Központi Bizottság:
Bölcs hozzászólás, tartalmas, lényegre törő.
És három hónap múlva csendesen éhen hal az ország. Okos ötlet, jó tipp!
Neked kívánom azt a vas és érc országot!
Csak a többinek, velem az élen jobb lenne kimaradni belőle...
Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy jobban szeretnék a hanyatló, csőd szélén lévő Európa szerencsétlen polgára lenni, mint zsinóros mentében, faekével szántani a bús magyar ugart, keserédes irredenta nótákat dalolgatva...
Központi Bizottság
@Perwool: Énekeljük együtt: ... elvtárs a csákányt jó mélyre vágd...!
Eriksson
Most úgy őszintén: Ki az a Szepessy Zsolt és mi az az Összefogás Párt? Sose hallottam róluk.
TAdam
Nem veszitek észre a lényeget. A mi demokráciánk ezek szerint nagyon más, mint az Egyesült Királyságé, hiszen ezek szerint nálunk tiltott a Huxit (Brexit) népszavazás kiírása. Önkényuralmi rendszer forevör, értékelés jeles!
Tekla
Pedig mi aláírtuk volna boldogan :) Szerintem az ország nagyobbik fele.
papa.49
A szomorú ebben hogy ehy ön,és közveszélyes hülye szabadon óberkodik az országban, és teszi ezt a fütyisz hallgatólagos támogatása mellett!!!
Miért mert így presztízs vesztesség nélkül tudják meg az emberek véleményét, ha nagy az ellenállás, dobva a téma, ha nem lehet ütni a vasat!!!
Peller Anikó
@tekla: Mit írtál volna alá te szerencsétlen? Mi nem jó neked az euróban, csak nem a nagy magyarország menyország trianoni nyavajákok ivadéka vagy?

Lehet az ország nagyobbik marha fele aláírta vona, de amint rád nézek úgy látom a kövérebbik fele.

De ha csak vicceltél akkor bocs, úgy vedd cancelled sertés sértésnek.

@Eriksson: a szepesy zsolt a kétszemélyes összefosás párt elnöke.
Perwool
@Peller Anikó: Na erre mondom én hogy vicc ország! Lejáratják az egész nemzetet ezek a fanatikus Trianon függő nyilvánvalóan tanulatlan unatkozó senkiháziak!
szmeagol
@Központi Bizottság: Megnyugszik a beteg!
Perwool
@Tekla: Te Unió ellenes fotelforradalmár figyelmedbe ajánlanék egy aprócska tényt. . Az Unió hasznát-kárát okosan latolgató majmoknak nem ártana eltűnődni, hogy ne a befizetett összeget, illetve a kapott támogatást nézzék csak, (Ez ugye kb.1:3, 1:4 arány.)hanem mondjuk a vámmentességet! Melyik magyar cég lenne vámmal is versenyképes Európában? Mennyibe kerülnének a boltban az Unióból származó termékek? Melyik nyugati cég dolgoztatna nálunk? Briteknek jó, nem akarják vissza csinálni, nem megbánták? A vége felé mit hangoztatott Cameron? "Az országának gazdasági katasztrófa lenne a kilépés." Nekünk? Nincs több kérdésem. Az értelmesek értik, a hülyék megy úgyis kimagyarázzák.
Tódor
@Tekla: Sürgősen menj orvoshoz. Azután általános iskolába. Azutan valami tv torony tetejére, és ugorj.
justhpeter
Még nem rendelték el Szepessy Zsolt kényszergyógykezelését ? Mit csinál Polt Pot ?
Központi Bizottság
@szmeagol: Ennyit sikerült a témához szólnod? Ja nem, ez személyeskedés! Akkor pedig jó lenne, ha visszafognád magad Drágaszág! :)
human
Őszintén szólva én támogatnám a népszavazást. Az is érthető, hogy miért kaszálta el a fideszcsicska NVI. Ugyanis, ha papír lesz róla, hogy az ország többsége EU párti, akkor Orbánnak eléggé meggyengül az EU ellenes retorikája. Pedig az egy nagyon jó kis populista fegyver. Szóval jöhet a népszavazás és a maradás mellett voksolok természetesen, ahogy az eddigi felmérések szerint az épeszű többség is.
Központi Bizottság
@human: A Brexit is más eredményt hozott a vártnál, itt sem lennék meglepődve egy esetleges kilépési szándékon.
human
@Eriksson: Az összefogás párt névvel trollkodta szét a bajnai féle ellenzéki összefogást. Ők is Összefogás néven akartak indulni, csak elcseszték, mert nem védették le időben ez meg leütötte a magas labdás. A valóságban magán kívül nem fogott össze senkivel. És még egy érdekes adalék:

" Állampolgársági csalás miatt letartóztatták Szepessy Zsolt volt monoki polgármestert

Nyíregyházán előzetes letartóztatásba helyeztek egy férfit, élettársát és annak fiát is, akik a gyanú szerint csaknem hatszáz ukrán állampolgárnak segítettek pénzért cserébe kedvezményes eljárásban magyar állampolgárságot szerezni - tudta meg az MTI. A letartóztatott férfi Szepessy Zsolt, Monok korábbi polgármestere."
hvg.hu/itthon/20150911_Allampolgarsaggal_uzletelt_a_volt_polgarm
human
@Központi Bizottság: Persze, akár az is megtörténhet. Bár szerintem Angliában érezhetően erősebb volt a kilépési szándék.
Központi Bizottság
@human: A hazai választási eredmények eddig mindig rácáfoltak az előjelzésekre.
human
@Központi Bizottság: Jó, hír. Akkor 2018-ban van remény a kormányváltásra :)
Desischado
@human: Én még annyit tennék hozzá, hogy egy aljas szemétláda. -Aki minden munkanélkülit munkakerülőnek néz, ezt a saját fülemmel hallottam tőle, és még sorolhatnám. Ez is egy fidesz csicska féreg.
karma1
@Tekla: Teklam, legyel Te az elso, aki kilep... Aztan meglatjuk, milyen gyorsan szeretnel visszakeredzkedni... A Brexitre szavazo oreglany egy oran belul vissza akart menni szavazni a Brexit ELLEN, de mondtak neki, hogy csokolom, el teccet kesni, de piszkosul... Ez nem babaruha-vasarlas, hogyha meggondoltam magam, akkor visszacsinalom...(Tv mutatta, BBC news)
szaboria1
@Eriksson: Monok volt polgármester, egyben büntető eljárás is van vele szemben ukránoknak szerezett kb. 200 millió ft.-ért magyar állampolgárságot.
babp1982
@Központi Bizottság: Ugye te a gyogyóból szabadultál?:-)))
babp1982
@Központi Bizottság: Szóval a fitymaszosok már ezt éneklik? Nem csodálkozom,mert egy vér komcsit imádtok. Tudod a nagy G...,vagy nem vetted észre,hogy a felcsúti gonosz komcsi? Ennyire hülyék vagytok,hogy azt sem tudjátok,hogy komcsik vagytok?:-)))))))))))))))
Kovács Gizella
@Perwool: Tegnap 18.12-re ...
Teklával kezet foghat a @Központi Bizottság: úgy egyszinten mozognak értelmileg.
Központi Bizottság
@babp1982: Nem kellene személyeskedned! Ha a nicknevedben lévő szám a születési dátumod, talán önöznöd kellene, mert nagyon csitri vagy még hozzám! Szóval a témához építőt, különben Te is mehetsz a levesbe!
nemkati
Függetlenül attól, hogy nemmel szavaznék egy esetleges, a kilépésről szóló népszavazáson: ha a belépésről lehetett népszavazást tartani, akkor a kilépésről miért nem?
human
@nemkati: Orbánnak akkor a bennmaradásért kellene kampányolnia, ami csökkentené népszerűségét a táborában és főleg mert akkor elvesztené az EU-t ostorozó populista fegyvertárának nagy részét.
nemkati
@human: Ez így van, de! Egy népszavazás lehetősége nem függhet attól, hogy egy 0rbán nevű lénynek mi az érdeke.
human
@nemkati: Elvileg nem. Gyakorlati válaszom: kopaszok.
van
"Az NVB nem engedte meg Szepessy Zsoltnak, hogy kiléptesse Magyarországot az Unióból"

Tel van a tököm az egyes nagyzolós, torz cikkcímekkel!

Szepessy (ki az a Szepessy?) válaszra várva fel tett volna egy olyan kérdést a magyar lakosságnak, amit a fideszesek is feltennének, de közvetlenül nem merik.

Hangozhatott volna így is a cikkcím:

"Az NVB nem engedte meg Szepessy Zsoltnak, hogy benntartsa Magyarországot az Unióban"

Egy lehetséges népszavazás lehetséges eredményét nem fogalmazzuk meg tényként - cikkcímként sem.
babp1982
@Központi Bizottság: Tudtam,hogy a golyósból szöktél bér nyalonc:-)))
Egyébként véletlenül nem bringás néven ütötted itt a billentyűket?
Mondjuk,hogy a születési dátumom akkor miért is kéne egy mocskos III/III -as komcsit önözni? A személyeskedést te vívtad ki magadnak öregapó!
Központi Bizottság
@babp1982: Gratulálok a mélyreható elemzésedről, melyben minősíted magad. A szüleid büszkék lehetnek rád!
Eriksson
@human: @szaboria1: Akkor ez egy szélhámos!
Eriksson
@human: Vajon hogy oldotta meg az ukránok magyar állampolgárságát Sz. Zs? Kellett még oda valaki(k), mert egy monoki polginak nem hiszem, hogy volna ilyesmihez kompetenciája.
Eriksson
@szaboria1: Vajon honnan és hogy szerezte?
nemkati
@van: Azért nem lehetett volna a cikk címében, hogy "benntartsa", mert a kezdeményezés nem arról szólt, hogy bennmaradjunk-e, hanem hogy kilépjünk-e. Úgyhogy a cikk címe pontos.
Jozefina
Ez az őrölt elme jellemző a fidesz-kdnp-re. Már régen száműzni kellett volna!!! Vagy vezesse orbán kisvasútját!!!
nemkati
@Jozefina: Tényleg őrölt az elméje! :DD
Nil
Pedig ov annyit dolgozik rajta! Gondolom beijedt hogy nálunk is megszavaznák a kilépést a fideszesek no meg a birkák- egyre többen vannak
babp1982
@Központi Bizottság: Majd el felejtettem bér nyalonckám,nem nyert az évszám a fiam születési dátuma,de ezt egy III/III-as komcsi nem értheti:-))))))) Na igen és a te szüleid büszkék a múltadra?
Központi Bizottság
@babp1982: Mi több a jelenemre is! Javaslom olvasd vissza a megnyilvánulásaidat! Hazudsz össze vissza! Miből gondolod azokat, amiket rólam állítasz? Kimeríti az agyműködésed a komcsizás és a III/III-asozás?
babp1982
@Központi Bizottság: Mit hazudtam nyalóka?:-)))
babp1982
@Központi Bizottság:" A jelenlegi miniszterelnök korábbi bizalmi embere azt is elárulta, hogyan gondolkodik most Orbán Viktor a médiáról. – Klasszikus szocialista médiavilágot akar: kizárólag kormánypárti vagy abszolút semleges sajtót, ahol nincs kritika, és amit kizárólag ,, ehhez mit szólsz nyalonckám?

Egyébként veletek nyilinyalikkal csak így lehet társalogni III/III hármaskám! Na és mit hazudtam okádásilag picinyem? Ja a másik ,mit keresel itt,miért nem a fajtársaidnál baszod a rezet III/III -as nagyapó?
Központi Bizottság
@babp1982: Igazad lehet. Már megfordult a fejemben, hogy itt hagyom az állatkertet és emberek közé megyek, de szóltak, hogy egy gondozó nem bírja!
Tekla
@Perwool: Kedves az aggódásod . De mi akkor is megéltünk ,amikor az uni-jó nem ide hordta a veszélyes szemetét ,meg az ételnek nem nevezhető izét.
Különben éltünk a támogatásuk nélkül ,mint most. A kórházainkban ételt kaptak a betegek. Lásd Mosdós , pont attól gyógyultak az asztmások, hogy bió ételt termeltetett a kórház saját földön , saját dolgozókkal, olcsóbban mint most a szemetet. Igaz meg ették velük, a termelt görbe uborkát is. A támogatásokat nem vitte el a tanulmány meg a szakvélemények díja. Volt munka , a fizetésből minőségibb életet lehetett élni és nem volt ekkora a korrupció. A magyar élelmiszert pedig mindenhol meg vették, a konzerv ipar keletre dolgozott, rengeteg munka erőt felvéve. A nyugat meg mint mindig, ki és fel használ bennünket. Undorító, hogy ugyan azért a munkáért , egyharmad bért fizet . Menjenek a fenébe. Én akkor is nemmel szavaztam , amikor még nem tudtam, hogy két tyúknak nagyobb helyet kell biztosítani az unióban, mint ahol egy ember is elférne és lenne otthona ! A kutya lánc hossza meg a csilli -vili bankok , ezért kelletek ?
babp1982
@Központi Bizottság: Ugye ezt vehetem ígéretnek,hogy elhúzol a3:14-ba.

Egyébként olvashatnál Magyar Nemzetet nézhetnél Hír Tv-t ha az igazságra kíváncsi lennél,vagy már ezek is mocskos komenyista liberálbolsik lettek? Az a baj veled buta III/III-as ,hogy szereted a szar szagot és nem tudsz a friss levegőn meg lenni:-))
Központi Bizottság
@babp1982: Ezek azok a médiumok, amelyek a miniszter úr volt barátjának és kegyvesztettjének kezében vannak, tehát hiteltelenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.