Hiába közpénz az a 15 millió euró, vagyis körülbelül négy és fél milliárd forint, amennyiért Magyarország visszavásárolta a Seuso-kincsek hét darabját, évtizedekig nem nyilvánosak az ügylet részletei – írja a Magyar Nemzet.

A római leletegyüttes egy részét két éve szerezte vissza a kormány, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban már 2013-ban minősítette a visszavásárlás adatait. Méghozzá harminc évre, így leghamarabb 2043-ban kerülhetnek nyilvánosságra az adatok.

Mindez úgy derült ki, hogy a Magyar Nemzet kérte a közérdekű adatok kiadását a Miniszterelnökségtől, ahol megtagadták azt. Ezután a lap a bírósághoz fordult, ott derült ki, hogy a kért iratok minősített adatnak számítanak. Ezek kiadása pedig bűncselekmény, ezért a tárca a Magyar Nemzet keresetének elutasítását kérte. Az újság most titokfelügyeleti hatósági eljárást kezdeményezett az ügyben.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tököm tele van már ezeknek a szimbólum meg jelkép mániájával. Hány milliárdot költöttünk már el a semmire? Más országokban ezeket a pénzeket az oktatásba tolják bele, hogy gondolkodó, értelmes társadalmat hozzanak létre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Es a kepen belerohog az emberek kepebe ez az elmebeteg... Meg jo, hogy egyaltalan kiderult... Es meg mennyi lehet, ami sem most, sem kesobb nem fog kiderulni, hacsak nem valtoznak meg az erre vonatkozo torvenyek...
aremy
és mennyi ment ebből a fő zsebbe mert ment az biztos.ha már titkosították.
human
Tököm tele van már ezeknek a szimbólum meg jelkép mániájával. Hány milliárdot költöttünk már el a semmire? Más országokban ezeket a pénzeket az oktatásba tolják bele, hogy gondolkodó, értelmes társadalmat hozzanak létre.
lópicigáspár
@human: Az a fidesz halála volna, ha értelmes, gondolkodó társadalom lenne! Nem megsértődni a társadalomra, hisz vannak abban globálisan értelmesek és fideszesek!
Clavigo
@human: Szép lenne...Nézz rá a fitymasz-kdnp frakcióra...Milyen gondban lennének egy értelmes társadalomban.
Kovács Gizella
Biztos szép summa vándorolt a fideszesek zsebébe !
Mert mi másért kellett ezt titkosítani ?
Hellcat
@human: Ha itt gondolkodó érelmes emberek lennénke már az összes politikust elkergették volna.
F_Viktor
A bégetők most magyarázzák meg, hogy egy ilyen kaliberű dolgot miért kell titkosítani? Mit hoztok fel érvként?
silber13
Azt hiszem, a qrmány sorsiban nyugodtan lehet keresni egy Fra Diavoló reinkarnációt.
nemfideszes
@F_Viktor: Mert akkor kiderülne, hogy a kiállított darabok csak másolatok, az eredetiek pedig a csuti vagy árpika nappaliát díszítik.
F_Viktor
@nemfideszes: OK, de ilyet - ha nem akar retorziót a fityeszes troll - nem állíthatnak. :-)
human
@Clavigo: Tartozom egy vallomással. Biztos megfogod mosolyogni. 2010-ben annak ellenére, hogy nem örültem a fidesz hatalomra kerülésének abban reménykedtem, hogy több tanult és értelmes ember kerül a parlamentbe, mert (tévesen) azt gondoltam, hogy a jobb oldali konzervativizmussal együtt jár a szorgalmas tanulás, lelkiismeretes munka. Hát basszus ekkorát még nem lőttem mellé. Valójában tanulatlan, pénzéhes gazemberek kerültek a vezetői székekbe. Az értelmesebbjei már ott hagyták őket.
Ludmilla
közben hazalopják...azért borzasztó,hogy az ország vezetőiről ilyeneket feltételez az ember...
Perwool
@F_Viktor: 11:57
Mit fog mondani erre egy vér Fideszes ???
Hát tapsolni fog baszod ...
Ezek még az anyjuk kivégzését is megtapsolnák, csak Viktor legyen a hóhér!
Egy teljesen gátlástalan párt garázdálkodik az ország vagyona felett... tetszés szerint arra költik amire akarják.. Dísznek vannak ugyan pártok, de csak azért, hogy az EU felé
​Orbán ​tudja mutatni, itt demokrácia van.
papa.49
No most álljunk csak meg egy szóra, mi közünk van ezekhez a tárgyakhoz, csupán annyi hogy magyar földben találták meg őket, mert mikor azok oda kerültek a földben a magyarok még valahol a Urálon túl hajszolták egymást!!!
Szép értékes ez igaz de nem tartozik se a magyarsághoz se ehhez a földhöz ahol megtalálták!!! Akkor meg minek is kell elbaszni 4.5 milliárdot ilyesmire???
F_Viktor
@Perwool: Elmondtál mindent, nehéz újat mondani, csak annyit tennék hozzá, ezek a mihaszna szekértoló birkák fognak majd legjobban sírni, megvezetésre hivatkozva mentegetőzni, ahogyan tették a komcsik a 80-as évek végén.
Perwool
@F_Viktor: Ugyan már miért kell titkosítani?
Paks 2 ügyében tudjuk már, hogy egy teljesen tiszta ügyben miért is kell a megállapodást titkosítani Krisztus urunk második eljöveteléig? Gondolom az is csak nekem kerülte el a figyelmem, mikor részletesen beszámoltak róla nagyjaink, hogy miből is fogjuk azt a pár fillért 30 év alatt kicsengetni Moszkvának.
Perwool
@papa.49: Minek, minek? Hát azért, hogy Habony haza vigye a szülinapi bulijára, és mutogassa a köcsögöknek!
papa.49
@Perwool: Mikor lesz ennek vége, mikor ébred már fel a nép???
Ilyen szemét kormánya még nem volt a hazának mint ez!!!
Csak ismételni tudom Apám szavait ,,fogadd be a románt, kiver a házadból,, erre is igaz, mert félig az!!!
F_Viktor
@Perwool: Paks bővítésében vannak olyan (elő?)szerződések, melyek biztonsági kockázatot jelenthetnek ha nyilvánosságra kerülne, de természetesen nem a finanszírozása.

A birka népség is tudja, hogy nekik kell majd visszafizetni a hitelt, de azt gondolják, cserébe majd 70 évig ingyen energiához jutnak, mert azt mondta orbán, sőt ennél nagyobbat ígért Széles Gábor 2015-ben, amit elfelejtenek számon kérni tőle a bégetők hada.
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"Ilyen szemét kormánya még nem volt a hazának mint ez!!!"

S mikor volt ilyen "szemét" választói a hazának? Arra a 1,5 millió ge@ire gondolok most.

Írod:

"Csak ismételni tudom Apám szavait ,,fogadd be a románt, kiver a házadból,, erre is igaz, mert félig az!!!"

Bölcs!
Lásd a fórumon írogató román bértollnokokat!
papa.49
@F_Viktor: Igazad van, de akkor most buknia kéne ennek a szarzsáknak, mert a másfél milla nem elég semmire, de lemondani biztosan nem fog, görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz, ezt csak kivágni lehet a székből!!!
Perwool
@F_Viktor: "Paks bővítésében vannak olyan (elő?)szerződések, melyek biztonsági kockázatot jelenthetnek ha nyilvánosságra kerülne,"

Lehet, hogy butaságot mondok. Miért is? Az atomerőművek akár a holdról is láthatók(vagy nem)? Ha esetleg támadás éri, mondjuk bomba, akkor hiába lehet, csak kódokkal, ujjlenyomattal meg tudom is én mivel bejutni.
F_Viktor
@papa.49: Igen, a 1,5 millió kevés, de nagyon sokáig nem tarthatja otthon azt a 3 millió eddig a szavazófülkét elkerülő szavazatra jogosult embert. A kérdés az, mikor telik be náluk a pohár.
Perwool
@papa.49: Abba én nem hiszek, hogy ő itthon bukott politikus legyen. Soha nem engedi át a hatalmat békésen. Egyrészt mert a pszichés állapota ezt nem engedi, másrészt meg előre menekül. Soha nem kockáztathatja meg, hogy valaki elszámoltassa akár csak az elmúlt 6 évvel is. Még Ráhelke unokája is ülhetné, amit kiszabnak rá. Ez a hatalomból fog kidögleni koronával a fején!
Perwool
@F_Viktor: 20:37.
Orbán ha bukik, akkor nem Graz az alternatíva, hanem valami távoli hely, amivel nincs kiadatási egyezmény, vagy a lámpavas, ha nem elég gyorsan lép le. De nem valószínű Éhbérből tengődő nyomorultak áldják a nevét, hogy megmenti őket a nyugati fertőtől. Ilyen balfasz, egymás kárán örvendező, birka módjára vezethető nyáj nem sok lehet még a világon.
Akik meg picsán rúgnák ezt a retket, azok nem küzdenek, hanem szépen lelépnek egy normálisabb világ felé.
F_Viktor
@Perwool: Írod:
"Orbán ha bukik, akkor nem Graz az alternatíva, hanem valami távoli hely, amivel nincs kiadatási egyezmény, vagy a lámpavas, ha nem elég gyorsan lép le."

Ezt ő fogja eldönteni, megjósolni nehéz, hogyan dönt egy beteg elme.

Írod:
"Ilyen balfasz, egymás kárán örvendező, birka módjára vezethető nyáj nem sok lehet még a világon."

Erről a teljesen jogos mondatodról újra csak Kertész Ákos nagy igazsága a magyar genetikáról, jut eszembe...
Itt az én esetem, @Csizmás Kond:-nak köszönhetően kezdem megutálni az erdélyi magyarságot, pedig nem jellemző rám az általánosítás.

Írod:
"Akik meg picsán rúgnák ezt a retket, azok nem küzdenek, hanem szépen lelépnek egy normálisabb világ felé."

Megértem őket, szélmalomharcot kevesen vállalnak fel.
2014-ben nagyon sokan csalódtak a magyar választókban, akkor tudatosult bennük, hogy mekkora barom is tud lenni egy birka. :-)
Desischado
@F_Viktor: Mindennel egyetértek. Elképesztő ami itt megy, és nem történik semmi. Egy rakás ügy van, ami miatt utcán kéne lenni a népnek, és a nagy semmi, annyi sem történik! Én is azt kérdezem, mi kell még?
Rosszul vagyok még a gondolattól is, hogy habony vagy orbán a mocskos kezükkel hozzáérhettek a szent koronához... De ezektől minden kitelik! Az a tény, hogy a Seuso kincsekkel kapcsolatban az ügyet titkosították, számomra egyértelmű, hogy piszkos nagy maszatolás van. Vajon mennyit lophattak el ebből a pénzből is! Nincs határa az aljasságuknak!
papa.49
@Desischado: Az is lehet a nagy titkolódzás mögött, hogy csak ,,béreljük,, nem megvettük a ,,kincseket,, a pénz nagy része meg átalakult ,,magánvagyonná,,!!!
Clavigo
@human: Én úgy gondolom,,,,,hogy ennek a csürhének semmi köze a " jobboldali konzervativizmushoz "...és semmilyen más ideológiához sem.Talán a régi komcsi reflexek működnek még bennük,,semmi egyéb.Ahogy kitenyésztették őket...:) Amit leírtál,," szorg. tanulás,,lelkiismeretes munka ",,,megtalálható pl. Németo-ban..Jobboldali-konzervatív...Leírtad,,hogy tévedtél..Kevesen vannak,akik be tudják látni.Örülök.. :)
evacica
Egyszerűen felháborító hogy ezek úgy garázdálkodnak a közpénzekkel, mint ha a sajátjuk lenne! Titkosítják azok elől, akiknek a pénzét herdálják, s használják saját céljaikra! Meddig tűri ezt ez a szerencsétlen nép?!Mindent ellopnak, tönkretesznek amihez csak nyúlnak , közben rohad az oktatás, az egészségügy és a gazdaság sem szárnyal úgy ahogy hazudják! Milliók élnek létminimum alatt, gyerekek éheznek, miközben a miniszterelnök a várba akar költözni milliárdokért. Orbán azt hiszi, hogy ettől ő arisztokrata is lesz, van egy rossz hírem megítélésében nem lesz más mint most, bár hova is költözik és bár mennyi pénzre is tesz szert!
kukac50
Azért kellett titkosítani mert nem került annyiba,több mint háromnegyede pénzt Orbán Mészáros Lőrincnek adományozta segélyként.
JAJMÁR
Fura! Miféle titok lehet mögötte, amit nem tudhat a tulajdonos? Aki a magyar nép, és aki a "verejtékével" fizetett? Az előtt titkolózik a "spekulàns"?
Nos, ki fog derülni egyszer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.