Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdai évértékelő beszédében bejelentette, hogy nem lesz kötelező betelepítési kvóta, és ezzel végleg elbukott a magyar kormány által erről a kérdésről kiírt október 2-i "álnépszavazás" – közölte Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) képviselője csütörtökön Strasbourgban.

"Bebizonyosodott az, amit mindig is mondtunk: ez az álnépszavazás nem a menekültügyről, hanem Orbán Viktor hatalmi ambícióiról, az Európai Unióból való kilépés előkészítéséről szól" – fogalmazott sajtótájékoztatóján a képviselő.

"Mivel tegnap óta már bizonyítottan nem lehet tovább kvótákkal riogatni, ezért a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az október 2-i, mára már végleg értelmetlenné és okafogyottá vált álnépszavazását" – mondta Molnár, hozzátéve, hogy "nincs mi ellen harcolni, felesleges elkölteni 6 milliárd forintot és folytatni a gyűlöletkampányt".

"Ha a népszavazást a kötelező kvótákról szóló uniós tervek hiányában is megtartják, az a magyar emberek immáron nyílt átverését jelenti" – hangsúlyozta a DK-s politikus.

Jean-Claude Juncker röviden a migrációs válság kezeléséről is beszélt az előző napi évértékelő beszédében. "Meggyőződésem, hogy sokkal több szolidaritásra van szükségünk. De azt is tudom, hogy ezt önként kell nyújtani, szívből kell jönnie, erőltetni nem lehet" – mondta az Európai Bizottság elnöke, amelyet egyes elemzők úgy értelmeztek, hogy Juncker kihátrál a kötelező kvótarendszerre vonatkozó tervek mögül.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@verőce21: És persze ez a ti fényes gyözelmetek ugye?:-)))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Erre mit mond orbán és rikácsoló papagájai?
verőce21
Üzentünk Brüsszelnek! Megértették. A luxembourgi autista egy kevésbé italos állapotában megértette, hogy népszavazási cunamit indítanak el kötelező betelepítéssel.
silber13
@verőce21: És persze ez a ti fényes gyözelmetek ugye?:-)))))
Hellcat
Hehe szinte éreztem, hogy a sok értelmi fogyatékos verni fogja a mellét, hogy győztek :D Egyre jobban várom mi fog kiseülni ebből az egész szar szavazósdi baromságból.
krumpli
Beijedt a piás. Mert sorban jöttek volna többiek.
Peller Anikó
Ezek a megélhetési politikusutánzatok néha illuminálnak ezt meg azt a saját gyengécske gondolatvilágukból, nem is tudják hova kéne tenni a betolakodó iszlám milliókat, pedig csak el kellene osztani őket.

Mindegyiket kettővel.
Sziszifusz
@krumpli: 11:14
Ezek után mi következik ?
F_Viktor
@verőce21: @krumpli: @Peller Anikó: Ejnye, nem kellene megvárnotok a pártutasítást?
nemfideszes
@verőce21: Soha nem volt kötelező!
Martin Schulz az Európai parlament elnöke : „ az elosztás önkéntes alapú” 2016 február 22.
A csuti bejelenti, hogy kvótaügyi népszavazást indítanak 2016 február 24.
Kvótaellenes népszavazás parlamenti elfogadása 2016 május 10.

Szóval kinek is üzentetek idióta? Inkább arról beszélj, hogy az időseket rugdosó, drogos tanácsadótok cégei mennyit is keresnek ezzel a "bulival"?! Vagy arról a 16 ezer emberről akiknek a kormányod jó pénzért szabad bejárást biztosított Európába, köztük kínai és orosz bűnözőknek.
verőce21
Már Juncker is megvilágosodott, csak a menthetetlenek gyűlölködnek még Orbánra.
colibri
@verőce21: Tudod, vannak olyan menthetetlenek is, akik orbánimádók. Azt hiszem, te ezek közé tartozol.
F_Viktor
@verőce21: Te erdélyi pálinkák réme, o'szt hol a píínz???
B+ nem te, a román fizeti meg az értelmetlen kampányra kiszórt milliárdokat, hanem a magyar adózók!
Ja, a geci kibiceknek semmi sem drága!?
nemfideszes
@verőce21: ...vagy azok akik az agyhalott idiótákkal és szélhámosokkal szemben pontosan látják, hogy mi is folyik ebben az országban! 4 millió ember létminimumon vagy az alatt, 600 ezren már külföldön és ezek száma egyre csak nő...oktatás, egészségügy romokban... Ratkó korszak gyerekei most mennek nyugdíjba, de a kizsarolt MANYUP pénzeket már elköltötték MOL részvényekre... nincs aki termeljen, több száz ezer állás betöltetlen, már egy qurva takarítónőt se lehet találni... a nagy családbarát kormány minden erőlködése ellenére évente átlag 7000-el kevesebb gyerek születik mint 2010 előtt... ahogy csökken az EU támogatás és a "gaz" multik termelése a magyar gazdaság azonnal a béka segge alá süllyed... habony, garancsi, vajna, rogán, tiborcz, mészáros féle alakok lopják szét az országot offshore cégeiken keresztül... ti barmok meg 1290 menekült befogadásán rugóztok miközben "gazdáitok" jót röhögnek rajtatok.
F_Viktor
@nemfideszes: Írod:
"...ahogy csökken az EU támogatás és a "gaz" multik termelése a magyar gazdaság azonnal a béka segge alá süllyed... "

Konkrétan az Audira gondolsz, amely gyártósora Győrben a szabadságolások miatt leállt 2 hétre, s máris látszik negatív hatása a csodákat produkáló, unortodox magyar gazdaságra? :-)))
agnes200
Ha úgy fog állni a közvéleménykutatás, hogy nem nyerne a fidesz, akkor le fogják fújni, akár egy nappal előtte.

orbán viktor játékszerei vagyunk... kénye-kedve szerint játszik velünk.
colibri
sze@agnes200: Lehet, hogy szivük szerint ezt tennék, de mégsem hinném, hogy visszakoznak, hiszen külföldről már elindult a szavazatok küldése. Én úgy gondolom orbánról, hogy pénzt, embert nem kímélve, mindenkit arra hajt, hogy legyen meg az 50+1 %. Ezt ő komolyan is gondolja, hogy tettekkel elérhető. Tegnap már az is kiderült, hogy vidéken, de a fővárosban is önkormányzati dolgozók csengetnek be nyugdíjasokhoz, aláírást kérve, hogy elmennek szavazni és faggatóznak, hogy hogyan fognak ikszelni október 2-án.
Eriksson
Juncker a vén iszákos tréfacsináló már mondott annyi mindent. Sose lehet nála tudni, mikor beszél komolyan.
colibri
A fidesz többek között azt is várja ettől a népszavazástól, hogy más országok is követik a magyar példát és a zemberek hasonló referendumon mondanak ellent az unió kvótabetelepítési törkvésének. Micsoda blamázs lenne, ha a nagy ellenlábas orbán népe nem viszi nyerésre a fidesz tervét? Mivel tudnák ezt kimagyarázni? Mégis előválasztással érne fel ez a döntéshozatal, amit már lehet valóban megbántak a kitervelői? 17 nap múlva ez is kiderül!
verőce21
@F_Viktor: (12:27) Nem ismerem a románokat, és sajnos én még életemben nem jártam Erdélyben sem, pedig szívesen meglátogatnám a szász városaikat, vagy akár Kolozsvár történelmi temetőkertjét a Házsongárdi temetőt is.
Neked pedig javasolom az őrültekházát bárhol a hozzászólásaid alapján!
verőce21
@nemfideszes: (12:29) Az "agyhalott idiótát" magadra kell inkább értened, mert képtelen vagy felfogni, nem az 1294 szír menekült befogadásáról szól a 2.-i népszavazás, azokat elfogadtuk, hanem a többi lehetséges betolakodó szétosztásáról. Az, hogy átmenetileg meghátráltak Junckerék csak időhúzás.
A szegénységen is kár rugóznod, mert Magyarországon nincs számottevő szegénység! Bármit is tol a képedbe a liberális sajtó.
Csizmás Kond
ezeknek a buzeránsoknak amúgy sem lehet hinni semmit, ma ezt ugatják holnap mást...szóval nemárt azért mégis szavazni.
agnes200
Ma még valami szájbarágós levelet is kaptam a választási irodától, névre szólóan, és bele volt írva, hoyg ez nem pártpolitikai kérdés, és hogy nemmel kett szavazni... Közpénzből. Tényleg csúcs.
AZ A VÉLEMÉNYEM, HOGY AKKOR MOST EZEK UTÁN A KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT és a DK SZÓRÓLAPJÁT IS KI KELLENE KÜLDENIÜK NÉVRE SZÓLÓ LEVÉLBEN A LAKOSSÁGNAK! Így lenne igazságos, nem???
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Nem ismerem a románokat, és sajnos én még életemben nem jártam Erdélyben sem..."

Bocsánat, melléé ment, az erdélyi féregnek szántam!
kkalman
Eddig is tudható volt, hogy ez egy kamu népszavazás. Junker most csak megerősítette ezt.
nemfideszes
@verőce21
2015 szept. 22. Az EU-tagországok belügyminiszterei minősített többséggel elfogadja 120 ezer menekült egyszeri szétosztását, ami Magyarországra nézve 1294 menekült befogadását jelenti.
A függelékből kiderül, hogy Magyarország 2300 menekült befogadását vállalta, két év alatt.
2016 február 25. A csuti patkány bejelenti, hogy népszavazást írnak ki kvóta ügyben.
2016 május 10. A magyar parlament elrendeli a kvóta népszavazást
2016 május 13. Az Európai Bizottság bemutatja tervét egy újabb kvótarendszerre, mely csak krízis helyzet esetén lépne életbe, azaz ha egy adott ország túl nagy nyomásnak lenne kitéve a beérkezett menekültek számát illetően. Ezen rendszer alapján Magyarországnak másfél év alatt 307 menekültet kellene befogadnia. A fideszes Navracsics, aki maga is részt vett ezen a bizottsági ülésen ezzel kapcsolatosan ezt nyilatkozta:…. „ez a csomag csak egy jövőbeli helyzetre vonatkozik, amikor a legálisan menekültstátuszt kérő emberek száma egyetlen országban jelentős mértékben meghaladja a szokásos mértéket. A tervek szerint ekkor segítene a többi tagállam a túlterhelt országnak…..itt nem az illegális bevándorlásról van szó, mert a külső határ megerősítése is fontos eleme ennek a csomagnak. Itt a menekültstátuszt kérőkről és megkapókról van szó.”
Ez a javaslat el sem jutott az Európai Tanács illetve az Európai Parlament elé. Márpedig a ratifikáláshoz minkét testület jóváhagyása szükséges.
Mint ahogy az a fentiekből kiderül több „betolakodó” befogadásáról még szó sem volt, amikor már bejelentették a népszavazást. Továbbá, minek után az Európába érkező menekültek száma közel tizedére csökkent az utóbbi időben, az újabb „betolakodók” befogadásának kényszere még csak fel sem merülne még akkor sem ha elfogadták volna a májusi tervezetet.
nemfideszes
@verőce21: A fentiek alapján kérdezem:
1 Hol van az az 1294 befogadott szír menekült?
index.hu/chart/2016/03/23/menedekkerelmek_alakulasa_2010_ota/
2. Milyen „többi betolakodóról” karattyolsz?
3. A csuti patkányék kampányában szereplő „városnyi bevándorló” akkor pontosan hány menekültet is jelent?!

„átmenetileg meghátráltak Junckerék csak időhúzás.”

A baj csak az, hogy önteltségetekben elfelejtitek, hogy nem EU-nak van szüksége ránk, hanem nekünk rájuk! Ahogy csökkentek az EU-s pénzek azonnal zuhanni kezdett a magyar gazdaság. Úgyhogy ha nagyon akarnák, bármikor kivághatnának minket az EU-ból mint macskát szarni. Meg se éreznék, minek után abba sem roppantak bele, hogy a második legnagyobb befizető kilépett az Unióból. Mi viszont csak visszük a pénzt, miközben eddig 600 ezer bevándorlóval árasztottuk el a nyugat-európai országokat. Annak, hogy még nem tették meg pusztán két oka van. 1. A csutiék miatt nem akarnak kib@szni az összes magyarral 2. Nem akarják, hogy Putyin még jobban betegye a lábát Európába, minek után a csuti azonnal rohanna gazdájához ha kitennének az EU-ból.
Szóval nem ártan visszavenni az arcotokból.

„A szegénységen is kár rugóznod, mert Magyarországon nincs számottevő szegénység! Bármit is tol a képedbe a liberális sajtó.”

Tudod attól, mert az ájtatos manó Rétvári Bencus azt mondja, hogy nincs számottevő szegénység, vagy mert te próbálod tagadni a valóságot, attól még az valóság marad. Veled ellentétben én nem csak a sajtóból tájékozódom. Főleg nem a fideszes propaganda médiából. Munkámból kifolyólag folyamatosan járom az országot és „liberális sajtó” nélkül is látom, hogy mi is a nagy magyar valóság ezen a téren. Amúgy ha nem lenne „számottevő” a szegénység akkor, vélhetőleg kormányzati nyomásra, több mint 20 év után a KSH mért is szüntette be ennek megjelentetését 2015-ben minek után az azt megelőző években ez a szám drasztikus emelkedést mutatott?!
Jozefina
Mindenki felfogja csak a féleszű csuti nem!!!??
kkalman
@krumpli: ma, 07:51 Te hiszel Orbánnak?
verőce21
@nemfideszes: (09:31) Önmagadat csapod be, amikor "120 ezer menekült egyszeri szétosztását érzékeled-írod csak, ami Magyarországra nézve 1294 menekült befogadását jelenti.”. Miért kell akkor népszavazást tartani?
Mert azóta közel kétmillióan érkeztek Európába! És nem érted, miből adódna a szétosztandó muszlimtöbblet? Ha nem tudsz különbséget tenni a 120 ezer és 2.000.000 (kétmillió) között, akkor nehéz is ezt megértetni neked.

Itt írtam néhány európai ország elosztási nehézségeiről, aktuális informálódnod.
propeller.hu/itthon/3241526-pinter-arrol-dontunk-hogy-be-akarjuk-fogadni-migransokat?all#c1692859

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.