Az Európai Uniónak Egyiptommal is megállapodást kell kötnie, hasonlót, mint Törökországgal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, az európai menekültügyi válságban leginkább érintett országok kormányfőinek bécsi csúcstalálkozója után.

A kormányfő a bécsi magyar nagykövetségen tartott nemzetközi sajtótájékoztatón indoklásul jelezte: Egyiptomban 5,5 millió migráns várakozik. Ha az EU nem köt megállapodást Egyiptommal,

"akkor onnan meglepetés érhet bennünket"

- mondta.

Szorgalmazta továbbá Líbia stabilizálását is, mert ennek hiányában nem lehet létrehozni az észak-afrikai országban azt a "gigantikus menekültvárost", ahová vissza kell vinni az Európába érkezett illegális bevándorlókat.

Líbia és Egyiptom kulcsországai lesznek a következő néhány év Európájának – jelentette ki Orbán Viktor.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Szegény felcsutkai már nagyon szorong.Ez már üldözési mánia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Aki szereti a sci-fi-t annak ajánlom a District 9 című filmet. Az alkotókat az afrikai menekültvárosok ihlették.
A trailerből:
"Nem ide tartoznak.
Rengeteg pénzbe kerül az ellátásuk, amit annyi minden másra lehetne költeni. De legalább tőlünk elzárva tartják őket.
Menjenek! Nem érdekel hova, csak menjenek!"
www.youtube.com/watch?v=fMdAWISsNYs
bakegya
Szegény felcsutkai már nagyon szorong.Ez már üldözési mánia.
justhpeter
Vajon mekkora posztot tartana megfelelőnek a maga számára. Mert itt már Istennek lennie kevés.
mekkelek
A gigantikus menekültváros polgármestere lehetne orbány, mészáros meg a gázszerelô. Vajna bandi a habonnyal csinálná a kaszinót meg a médiát, a zselés szíjjártó portás lenne matolcsy meg pénztáros...
glorianna
Az orbáni vaslogika és következetesség: OV jól megmondja, mit kell tenni Líbiában és Egyiptomban, de neki még véleményt se mondjon senki a magyar kormány tevékenységéről és dolgairól, még azok sem, akikkel egy szövetségben/unióban van Mo.
papa.49
Ez egy megalomániás hülye, jó adag szemétséggel megfejelve!!!
Megint az egérke mondaná meg az elefánt csordának mi legyen, ennek már régen évek óta zárt intézetben kéne lennie!!!
Ördögvadász
És nem véletlenül a Merkel banya bécsi szereplése miatt döglött be éppen a Spiegel Netiquette?
Borsodi
Nem is tudom mért nem hallgatnak rá?Kivitelező lehetne Mészáros Lőrinc.
Manhattan
Ne a plakátokat olvassátok, a szemeteknek higgyetek! Tudjátok, hogy ma kb 1300 menekült van hazánkban, Bicskén a táborban? Azt vajon tudjátok e, hogy 300 ezer euróért döntően orosz, kínai, "üzletember " vásárolhat letelepedési kötvényt és kap EU-s útlevelet, lényegében ellenőrzés nélkül? Tudjátok-e, hogy eddig mintegy 10 ezren kaptak letelepedési engedélyt -pénzért-Magyarországon?
kakaósbögre
@Manhattan: 18 ezren.csak a pontosság kedvéért.
Szókrakész
A sok barom libsibolsi még most se fogta fel, hogy miről is van szó.

De nem baj.
A sok ratyi lesz az első, akiket a migráncsok helyretesznek!!!
Pálinkafőző Rézüst
@Szókrakész: már megint inzultálod a fideszt. Indítványozni fogom a kizárásodat! :)))) Nem szeretik, ha igaz szavakkal jellemzed őket!
Desischado
@justhpeter: Remélem, úgy jár majd mint a mesében a halász kapzsi felesége! Tisztára nem normális!
papa.49
@Desischado: Itt van a következő lépés elkezdődtek a robbantgatások, de egyenlőre még nem lesznek áldozatok, úgy szerda körül már várható az is, a söndörök meg 2 év múlva se jutnak semmire, pedig az a hely nagyon jól bekamerázott, szemben a másik oldalon van egy gyorsétterem annak a homlokzatán is vannak kamerák!!!
justhpeter
@Desischado: Már régen csak felszínen akarja tartani magát. A belpolitikában ez ma kevesebb eredményt hoz, ezért a külpolitikában akarja sikeressé varázsolni magát, ahhoz azonban nem eléggé intelligens hogy a nem létező ismeretei hiányában is el tudjon lavírozni.
Borsodi
Már bizonyított Stadionok Országát megépítette ,Az Országunk meg menekültek Országa lett csak nem ide menekülnek rabszolgának, innen menekül minden értelmes tettre kész ember.Maradnak még azok akik egy életen keresztül robotoltak,hogy megteremtsék a saját kényelmüket,és az agyhalottak akik nem látják a fától az erdőt.valamint a jól fizetett Fidesz KDNP politikusok és talpnyalóik.
Nessy
Építsenek várost, legyen mit bombázni Putyinéknak!
bakegya
@Nessy: piszkosul félti a FOCIALIZMUSÁT ÉS AZ ÖSSZELOPATOTT VAGYONT!
Desischado
@papa.49: Az isten bűnömül vegye, de ezen jár az agyam azóta, mióta meghallottam a hírt. Szinte le sem merem írni, mire gyanakszom... De ezt talán csak nem merik megtenni?! De az időzítés nagyon érdekes!
papa.49
@Desischado: Ez a patkány a hatalma érdekében BÁRMIT megtesz!!!
kukac50
A Felcsúti stadionban sokan elférnek és fűthető is. Orbán a szomszédjukba költözzön ne a várba,hátha egy kis emberséget tanul a migránsoktól.
varrólány
Egy a baj akik már Európàig elértek nem fognak visszamenni hiszen sok migrànsról nem is tudjàk hogy hol van Európa melyik részén. Kiutasítjàk és eltűnik , na őket biztos nem tudjàk munkára fogni sem Itt is vannak meg nem is mint a mesében csak ez épp a valósàg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.