A Magyar Nemzet szerint a 3-as metrófelújításának tervéből már a lepusztult megállók felújítását is kihagynák, hogy újabb 70 milliárd forintot spóroljanak a budapestieken – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Úgy folytatják: Orbán Viktor eközben 200 milliárd forintból költözik a Budai Várba. Ha a miniszterelnök rongyrázása nem lenne fontosabb cél a két millió budapesti mindennapjainál, akkor ebből a pénzből közel háromszor is fel lehetne újítani a megállókat.

A 3-as metró Magyarország legnagyobb közlekedési eszköze, naponta többen használják, mint a teljes magyar vasúthálózatot, mégis évek óta húzzák-halasztják a felújítását. Miközben a kormány olimpiáról álmodozik, még a szakértői vizsgálatok által életveszélyesnek minősített 3-as metrót sem hajlandó tisztességesen felújítani. Új kocsik helyett az 50 éves szovjet metróroncsokat fogják felújítani Oroszországban, a teljes vonal felújítása és akadálymentesítése helyett pedig csak az alagútban végeznének tessék-lássék felújítást.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány csoportosítsa át a miniszterelnök Várba költözésének árát a 3-as metró felújítására! A DK szerint a Tarlós István által cserben hagyott budapestiek nem kérnek sokat: nem saját helikopterrel akarnak utazni, csak szeretnének biztonságosan közlekedni a jelenleg életveszélyes 3-as metró vonalán. A DK szerint a metrófelújítás körül húzódó 6 éves fideszes komédia bármikor tragédiába torkollhat – zárul az ellenzéki párt közleménye.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@Macskaszem: @silber13: Ne itassátok/öntözzétek a gazt, akkor elszárad magától is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
-Az nem lenne baj, hogy Orbánt a Várba "költöztetik", csak inkább Táncsics M. utcába (9-11) kellene, hisz az amcsik már visszaadták az épületet! =))
ila51
Vétek lenne. Megjön egy turista , bejön a 200-as busszal a Kökire , kezében a modern kütyüvel keresi a metrót , azt hiszi vicc mikor meglátja a kocsikat
Just look my avatar
Az 5-ős metró majd leveszi a terhet a hármasról.
Megállók:
Kertvégi budi a Zsebcézári rezidencián - Felcsút VÁ. - Parlament, - Buda-vári dolgozóaréna - Graz-i pszichiátria, elme és ideg.

Ezek a mgállók kizárólag feltételesek, ahogy a Főnök akarja.
szép új világ
Nem a várba kellene költöztetni, hanem vissza Felcsútra. Oda való!
eugen4402
Ezt nem is értem. Orbánnak semmi szüksége nincs a hármas metróra, neki a Vár kell, mert azt tanulta, hogy a várakat kell elfoglalni, hogy király lehessen...
Egyszer már elgondolkozott azon, vajon mik azok a fura lények, amelyek lótnak-futnak, lebújnak a föld alá, talán félnek..? Minden okuk megvan rá...! Ő király akar lenni, nem Metro-Goldwin-Mayer...
solidedge
Feltételezem hogy Orbán koronázási ünnepségének költségei titkosítva lesznek.
Bringás
A DK-soktól elkobzott pénzt fordítsuk a metróra!
Hellcat
15 milliárd ment el egy népszavazásra fél év alatt amire 3 millióan mentek el...Ez a 3as metró durván 1 hetes forgalma. És erre mégsincs pénz. Rogántónyó közben helikopterezik a viktátor meg királykodna a várban. A fidesz méfia csatornába több mint 80 milliárdot toltak. Mi lesz ha egyszer kisiklik a metró és esetleg emberek halnak meg? Kire fog mutogatni akkor a fidesz?
silber13
@Bringás: Te is írhatnád a hülye szövegeidet ingyér és bérmentve!
Bringás
@silber13: Te meg lehetnél értelmesebb is, de ez már nem jön össze taplóka!
Fradigege
Azzal fizettetném ki, aki a zsírmoréra szavazott. A sok kisjövedelmű falunéppel fizettetném ki. Az lenne ám a bűnti.
Zeta
@Fradigege: Nagyon félnek,hidd ell, a nem tudják kitől, ezekben a falvakban. A közmunka, már a boldogság! Sakkban tartják a butaságukat! A polgármestereken keresztül ezt is a " zsírmore" gerjeszti.
silber13
@Bringás: Ne brekegj kis levelibéka!:-)))
Macskaszem
@Bringás: Szerintem a fideszmaffia által ellopott pénzből nem csak a 3-as metróra telne, hanem a 803-asra is, mért nem azt akarod elkobozni?
quadrocopter
@Macskaszem: @silber13: Ne itassátok/öntözzétek a gazt, akkor elszárad magától is!
quadrocopter
A rákoskeresztúri parcellában jobban mutatna és ólcsóbban is kijönnénk az egyéb nyereségen kívül!
Bringás
@Macskaszem: Itt a szocik voltak a tolvajok, de nagyon!
silber13
@Bringás: Természetesen ők voltak! Sőt a Manyupot is ők lopták el! Ha te mondod...!:-)))))
silber13
@Bringás: :-))))))))) és még:-)))))))))))))
egyvandor
Ha Gorbán beköltözne és hat méter vastag fallal köbe falaznák elfelejtve minden nyílászárót. Nem is volna olyan rossz üzlet az ország számára.
Fradigege
@Zeta: Akkor a polgármestereket kell megmogyorózni.
Desischado
@Hellcat: Ez a kérdés, nálad a pont! Én is ettől félek!
huKKK
Legközelebb már az lesz a cím, hogy "Orbánt osszák szét a szegények között!"
Lepényleső
Minek,a várban nincs megállója,látni sem lehet,takar a terasz ajtaja.
kisrigó
@Hellcat: Majd: "Gyurcsány a hibás!" Magasról tesznek rá, gátlástalanul a képünkbe hazudtak eddig is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.