A kormány tervei szerint 2-3 évre elhúzott járulékcsökkentés valósulhat meg, összekapcsolódva egy olyan rendszerrel, amely a bérnövekedéshez ad többlettámogatást a járulékcsökkentésen keresztül – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön este.

Az elképzelések szerint lesz egy alap járulékcsökkentés, amelyet esetleg két év után követ a járulékszint olyan csökkenése, amelyik már a béremelést honorálja – fejtette ki a miniszter.

A műsorban elhangzott, hogy januárban indulhat a járulékcsökkentés, és akár már a jövő héten meglehet erről a végleges terv.

A Figyelő csütörtökön megjelent lapszámában kormányzati forrásra hivatkozva arról írt, hogy 2017-től több éves járulékcsökkentési program indul, amelynek azonban feltétele lesz a béremelési kötelezettség. Vagyis a munkáltatók nem nyelhetnék le az alacsonyabb szociális hozzájárulási adó miatt keletkező megtakarítást, azt vagy annak egy részét át kell engedniük a dolgozóknak. A hetilap értesülése szerint a járulékcsökkentés része lesz az őszi adócsomagnak.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Megint jönnek, ígérgetnek,
nagy kaki van a betegnek!
1magyar
Magas járulékok, egykulcsos adó megfojtotta a gazdaságot. A kisvállalkozók akik a gazdaságot működtették amíg bírták tönkrementek, az egykulcsos adó a gazdagok meggazdagodását szolgálta. A szociális juttatásokat lecsökkentették a nevetséges szintre.
Fordítva kellett volna, stadionok és egyéb pazarlások helyett nem kellett volna ezeket bevezetni és mára már lehetne stadiont is építeni.
A multik uralmát és állami támogatását kellett volna minimálisra csökkenteni először.
Nem a nép sanyargatásával kezdeni.
kamazuka
Szerényen szeretnék fogalmazni,nem tudom, hogy sikerül e.
A reálbérnövekedéshez,legalább is annak érezhető mértékű emelkedéséhez ÉN kellek.
Megengedve magamnak, a szerénytelenséget,pillanatnyilag én rendelkezem azzal az új szemléletű alternatívával,melyre nemzetstratégiát és Magyar gazdasági világsikert lehet építeni,akár világviszonylatban is.Az a gazdasági érdekközösség,vagy párt mely ezt bevezeti ebben az országban,úgy nyer választást,hogy egyetlen plakáton,de még fórumon sem kell hírdetnie önmagát, legalább 20 évig!
vadsanca
" Vagyis a munkáltatók nem nyelhetnék le az alacsonyabb szociális hozzájárulási adó miatt keletkező megtakarítást, azt vagy annak egy részét át kell engedniük a dolgozóknak. "
Mi az, hogy egy részét? Ez megint csak a munkaadóknak kedvez.
Követelem, hogy a teljes összeget a dolgozók kaphassák meg bércsökkentés nélkül!
coni
A költségvetésből elvon többszáz milliárdot, az emberek meg észre se veszik a néhány ezer Ft emelést, hiszen a minimálbérből ugyanannyi % munkavállalói terhet vonnak le mint a milliós jövedelmekből. Plusz a bérkommandó költsége amelyik ellenőrzi, hogy a munkadó nem nyelte le.
Desischado
@coni: Megelőztél. Ez megint a magas jövedelműeknek kedvez, a minimálbéres és a közmunka bére ebből semmit sem fog érzékelni. Kamu duma, a választások miatt.
szaboria1
Ezt hívják mézes madzagnak miből is lenne járulék csökkentés amikor megint egy másik formában más címen emelnek.
Yoda69
Mi ez? rezsicsokkentes 2 atkeresztelve?
cs.n.
Múltkor hallottam erről egy vitát a rádióban. Szakszervezetis vs. iparos vezető. Úgy tűnik, a kormány az utóbbi javaslatára hajlik. De mielőtt még félreértené valaki: nem arról van szó, hogy a bérpapírodon kevesebb lesz a járulék, amit a bruttódból levonnak. Nem a te általad, hanem a munkáltató által fizetett járulékokat akarják csökkenteni, és ezt átkonvertálni béremelésbe. Aztán hogy mi lesz ebből, majd meglátjuk. Vagy nem.
Kutyuska
Varga a családját és a Fidesz birkákat szórakoztassa a hazugságaival. Baromira unalmas már, hogy a csillagos eget lehazudják az égről.
nezelodo
Ha stílszerűek lennének most 0,9 %-ot ígérnének száz évre elosztva, mert reményeik szerint még akkor is a dakota százlábú uralkodóház regnálna.
human
@cs.n.: Ahogy a cikkben írták a csökkentés egészét vagy csak annak egy részét kapja meg a munkavállaló. Szóval ez sajtóközleménynek jó béremelésnek meg elég gyenge.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.