A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke, Menczer Tamás nem hagyta annyiban az Egyesült Államok külügyének a bírálatát és egyből előkapta az aduászt: '56!

Mint Menczer a közleményében írja, 

Az Egyesült Államok kormányának újabb, minden alapot nélkülöző kritikáját visszautasítjuk. Magyarországon semmilyen szabadságjog – így a sajtószabadság – sincs veszélyben. Aki a "sajtószabadság folyamatos hanyatlása" miatt aggódik, annak egészen biztosan nincsenek hiteles információi Magyarországról. Aki olvassa, nézi a magyar sajtót, folyamatosan találkozhat a vélemények sokszínűségével. A Népszabadság felfüggesztése a tulajdonos gazdasági döntése volt, kíváncsiak vagyunk, hogy az Egyesült Államok kormánya vajon beleszól-e médiatulajdonosok döntéseibe.

Ez eddig a szokásos bullshit, amit már megszokhattunk, de ekkor Szijjártó sajtófőnöke ledobja az atomot: 

Ugyanakkor az 1956-os forradalom 60. évfordulóján elmondhatjuk, volt idő, amikor nem volt sajtószabadság Magyarországon, a magyar emberek vérüket, életüket adták a szabadságukért, de ekkor nyugatról barátaink támogató tekintetén kívül más segítség nem érkezett.

Mint ismert: Aggodalmát fejezte ki közleményben az amerikai külügyminisztérium a magyar sajtószabadság miatt pénteken.

A dokumentumot Mark Toner helyettes külügyi szóvivő adta ki. Ebben azt írta, hogy az Egyesült Államok "osztja a globális sajtószabadság szószólói, nemzetközi szervezetek és magyar állampolgárok aggodalmait a sajtószabadság magyarországi folyamatos hanyatlása miatt".

A közlemény tudatja azt is, hogy Washington szorosan figyelemmel kíséri "egy független internetes portál október 19-ei kitiltását a parlament épületéből" és a Népszabadság október 8-ai "váratlan bezárását".

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Azt is tedd hozza, hogy a forradalom leverese utan a kulfoldre menekulo magyar migransokat az orszagok befogadtak. Nem emeltek keristek elejuk, nem kezeltek allatkent oket, es nem toloncoltak vissza oket a hazajukba. Igy teljes a kep.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
Persze, hogy kellemetlen az amiknak ha a tényekkel szembesítik őket!
Yoda69
Azt is tedd hozza, hogy a forradalom leverese utan a kulfoldre menekulo magyar migransokat az orszagok befogadtak. Nem emeltek keristek elejuk, nem kezeltek allatkent oket, es nem toloncoltak vissza oket a hazajukba. Igy teljes a kep.
Béla333
Ez a Menczer is a futsal csapatból jött? Milliós fizetésért?
rdos
Ja. Még korábban 955-ben Augsburg-nál meg tőrbe csalták Leheléket a későbbi sógorék. Ez még csak hagyján de a vesztes üzleti vállalkozás (csata) után nem a szokványos fogoly kiváltás ment (mert ugye az üzlet az üzlet), hanem a foglyokat (évekig gondosan trenírozott őrzővédőket, afféle régi TEK-eseket) egyszerűen legyilkolták. Skandalum. :-(

Másik ilyen kevéssé dokumentált történelmi sérelmünk hogy Búvár Kundnak nem lehetett buborék mentes légzőkészüléke :-(

Ettől a sajtónk az biza már régen nem szabad. :-(
Pálinkafőző Rézüst
@rdos: és a Titusznak nem volt mentőkötele! Azóta is pereskedünk a várvédelmi szakszervezettel!
@Nessy: "Tedd meg, és fogd másra"! (fideszes jelszó, finkelstein-birnbaum páros verte beléjük)
Béla333
@krumpli: 13.31
Nemcsak Soros csicskák nem leszünk, de még hülyék sem, jó?:

"Orbán Viktor 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből felállított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, 1989 szeptemberétől pedig az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta. Soros-ösztöndíjjal tanult az Oxfordi Egyetemen 1986–87-ben Szájer József, a Fidesz EP-képviselője. Németh Zsolt volt külügyi államtitkár 1988–89-ben ugyancsak ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony's College-ban.
Schmidt Mária, Orbán korábbi főtanácsadója, a Terror Háza igazgatója hároméves kutatási ösztöndíjat nyert a Soros Alapítványtól a magyar zsidóság XX. századi történelmének tanulmányozására ­1985-ben.

Kövér László mostani parlamenti házelnök 1987–1988 között kutathatta Soros-ösztöndíjjal a közép-európai társadalmi mozgalmakat. ­Deutsch Tamás a részben Magyarországon, részben Angliában működő, kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szervezett hat hónapos „menedzseriskola” hallgatója volt 1989-ben. Kovács Zoltán kormányszóvivő 1994 és 1995 között Soros-ösztöndíjjal Oxfordban a The Queen's College-ban tanult."
index.hu/belfold/2016/05/26/orban_ha_soros_keri_az_osszes_fideszesnek_vissza_kell_fizetnie_a_tole_kapott_osztondijat/
nemfideszes
@krumpli: Azt ugye tudod, hogy szeretett Putyinod népe, már amelyik része tud 56-ról, még mindig jogosnak tartja az akkori orosz beavatkozást, azaz a forradalom leverését?!
Én a helyedben behúznám fülem-farkam, és kussba maradnék, legalább is ebben a témában.
krumpli
A népszabi bezárásának, amihez 'beszóltak' mi tök.m köze van most 56-hoz. Azon kivűl hogy ez a szerencsétlen felhozta, amúgy jogosan.
nyanya001
Az amerikai külügy most össze vissza szarta magát.
Ott és annak reklamáljál akik tankokkal szanaszét lőttek mindent !
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: berittyentettek, és krumplivodkát isznak... :)))
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Attól lesznek ilyen értelmesek :-)
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: igen, engem könnyekig meghat(nak)...:))
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Vellanyt kellene gyújtani nekik... :)
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Pedig még a molylepke is a fény felé igyekszik ... :))
bakegya
@Yoda69: dehogy teljes a kép,MA IS UGYANAZOK VANNAK HATALMON...minden beállamosított vagyont,élen az orsos tsz elnök,párttitkár apjával,aztán addig buhera míg visszaosztottak maguknak FÖLDET,VIZET,LEVEGŐT,DE MÉG A NAPOT-SZELET IS!!!
VISSZA HARCOLTÁK MAGUKAT A FEUDALIZMUSBA-
A zsír more,pedig FOCIALIZMUST ÉPÍT szegényen-gazdagon...szarik ez AZ 56-OSOKRA
ugródeszka ennek még A MÁSOK SZÜLŐCSATORNÁJA IS.
bakegya
Már nincs veszélyben a sajtószabadságunk,mert orsos vicctor saját lábon állva VÁSÁROLTATTA KI ÉS ADAKOZTA ODA A HABRONGYOS ÉLETMŰVÉSZEINEK a BERLUSZKÓNI MINTÁJÁRA ...PECI is onnan van nekünk.Pökhendi ,szemét politikai szöveg,aminek a valóságtartalma,szemen -szedett hazugság és még BUTA,BUNKÓSÁG IS.BARÁTI DIPLOMÁCIÁVAL ILYEN KIOKTATÓ TAPLÓ LEVELET NEM ÍR EGY MAGYAR-ha csakkk nem diktálják neki,kényszerből..
volvós
Kis porb@fingó !!! Felolvastad amit a zselésprütyike leírt neked...
Jobb lenne, ha a történelemkönyveket elolvasnád...
kai hansen
Látszik hogy focista szerencsétlen putyinnak nem üzensz semmit ??
rdos
@Pálinkafőző Rézüst: :-) Ugye a mentőkötélnek nincs köze a "köteles beszédhez" :-)

Komolyra fordítva a szót, csak valamellik fútszalosnak eszehelyébe ne jusson hadat izenni ámerikának. :-( Tudom hogy abszurd, de napról napra szorul vissza a hírcsárda az emtéihez képest (már persze abszurdban). :-(
Pálinkafőző Rézüst
@rdos: Albánia is hadat üzent a Szovjetuniónak...:)))
Ennyire a mi fútszarosaink is lehetnek hüjjék...:))
solidedge
Az amerikai külügyben ma szabadnapot rendeltek el, mert a röhögéstől senki nem bírt dolgozni.
justhpeter
@Pálinkafőző Rézüst: Tévedsz. Ezek hülyébbek mint Albánia volt, van és lesz.
@solidedge: Csak ne menjenek hosszú táppénzre !
simmering73
Ez a puhapöcs most a külügy katyusája?
rdos
@Pálinkafőző Rézüst: Kerestem az albánok hadüzenetét a Szu-nak. Először a jugókat rúgták ki, aztán a Szu lett a patrónusuk, később őket is kirúgták, utána Kína lett a patrónusuk, aztán őket is kirúgták (egyik sem volt elég komenyista, de kamion :-)). Wiki, de a semminél több.

hu.wikipedia.org/wiki/A_kommunista_Alb%C3%A1nia

Szóval ne "takarózzunk az albánokkal" ők sem voltak annyira debilek.
Lepényleső
Munchausen bárónak volt stílusa,ezeknek bőr sincs ott,ahová más embernek az Isten adott?
kisrigó
@Béla333: Sajnos, úgy látszik hiába volt az egész képzés, minden lepergett róluk.Kár volt pazarolni rájuk a sorosgyuri pénzét. Köszönik is rendesen a percemberkék!
Lepényleső
- Kérdem én laikusként,a magánnyugdíjasok túlnyomó része miért jutott arra a gazdasági döntésre,hogy az addigi megtakarítását bedobja a fydes kasszába ?
- Milyen gazdasági kényszer vezette a trafikosokat arra,hogy a trafikjukat adják az előbb
említett helyre?
- Miféle ismeretlen piaci tényező miatt szüntették meg tevékenységüket,és testáltak
mindent a már fent említett pénztárba a játékgép üzemeltetők?
- A dohányforgalmazók miért egyidejűleg hoztak olyan döntést,hogy minden eddigi
tevékenységükről,és jövedelmükről lemondanak az ominózus brifkó javára? Ja igen önként.
perfekt
Ne tévesszük már össze az '56-os menekülteket--egy ellenőrizhetetlen ,kezelhetetlen,sokadalommal.Egyrészt: Némi bűntudata volt a nyugatnak-mert mindent meg ígértek országunkat-fegyvert gyógyszert élelmiszert anyagi támogatást-és itt hagytak minket-a szarba--főleg a sokszínű Amerika. Másodszor:A magyar "szürkeállomány" messze nemzetek fölött állt--és háború után nem kellett noszogatni-senkit a munkára.Ezért , a szabadságjogokról ne dumáljanak már az USA prominensei.Ahová betették tappancsaikat-ott válogatás nélkül pusztultak nők férfiak gyerekek-!
nezelodo
Akkora a sajtószabadság, hogy pont akkor ment csődbe, amikor helikopter zúgás töltötte be a lakodalmas éjszakát, és megírták! A Lenci meg pont arra járt, meglátta az "eladó" táblát, mint a Herceghalmi tangazdaság 4000 hektárjánál, kotorászott kicsit a zsebében, nem csak a golyóit találta ott, és beugrott, mondván megveszem, ez pont jó lesz a szállodáim mellé, dekorációnak, meg occcsó is, majd spórolok, én újítom föl a gázhálózatot a cégnél, úgy megéri.
magyarbakancs
Te isten báránya!
Elvagytok telve magatoktól.
A Hülyeség fájna ti ordítanátok.
volvós
Tomika !! Gondolom, te is ugyanolyan rózsaszinü
tangabugyit viselsz,mint a futsalos felnyirthaju fönököd...
CHEWBACCA
@Yoda69: Jól jött nekik a szorgalmas magyar! Minden 100 magyarból Amerikában 15 milliomos lett dollárban! Ez is tény...
prime777
Azt mondja,hogy a Népszabadság gazdasági okok miatt zárt be.
Rendben.
De az online részt akkor miért kellett törölni?
Itt bukik meg a dolog.
A másik.
Ha ez a lap a jövőben fidesz-közeli valakikhez kerül ,akkor ott az ismételt letagadhatatlan bizonyíték.

De

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.