A kormány úgy döntött, megemeli a gyógyszertámogatás, a gyógyászati segédeszköz-támogatás, valamint az összevont szakellátás év végi finanszírozásához szükséges összegeket – írja a hvg.hu.

A gyógyszertámogatás előirányzatát 41,8 milliárd forinttal, az összevont szakellátásét csaknem 8,5 milliárddal, a gyógyászati segédeszközök támogatását pedig 3,8 milliárd forinttal emelik meg – derül ki a Magyar Közlönyből.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ha csak a fele stadionokat építtették volna meg, a többit betolták volna
az eü-be egész más lenne a helyzet !
Na arról nem is beszélve, amennyit lenyúltak az eu támogatásokon ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ha csak a fele stadionokat építtették volna meg, a többit betolták volna
az eü-be egész más lenne a helyzet !
Na arról nem is beszélve, amennyit lenyúltak az eu támogatásokon ...
eszegfu
Ennek őszintén lehet örülni! Csak azt nem tudom, hogy az év vége előtt 2 hónappal honnan veszik majd el ezt az 54,1 milliárd forintot?! Lenne ennyi "tartalék" még a költségvetésben?! Varga Mihály talán elmondhatná... hiszen pikk-pakk leállitották a letelepedési kötvények árusitását, most akkor honnan veszünk fel hitelt?! Mindkét varriáció lehetséges, sőt lehet egy 3. is...
Clavigo
Csak véletlen lehetett..Hétfőn majd korigàlnak.
Yoda69
Nolam, kozeledik a valasztas, kezdik huzogatni a mezesmadzagokat.
quadrocopter
Nocsak, valamelyik létfontosságú stadiontól megvonták a luxust, vagy takarékon megy a felcsúti libalegelő fűtése? Majd kiderül, hogy melyik társadalmi csoportra húzták rá a szivatót.
szaboria1
Egyszerű a képlet egy két gyógyszernek csökkentik az árát amit ugye a gyártóknál kellett előbb elérni. Ugyan ez vonatkozok a segédeszközökre is. Így máris az emberek aszt hiszik a kormány pénzt adott rá és ezért lett ilcsóbb. Az igazság csak az, hogy 8,5 milliárdot ad a szakellátásra.
Köb Jani
Most ébredtek tudatára, hogy a kórházak működésére számlázott összeg megközelítőleg sem elegendő a kórházak egészséges működéséhez! Helyes felmérés szükségeltetik, de mióta az egészségügyi miniszter állása lapátolva lett azóta a szükséges összeg csak találomra lett megállapítva, a kórházak igazgatói, nem ismerik a szükséges és elvárandó ellátáshoz való összeget mennyiségben kifejezve. Csak a tartozás fogalma tudatosult náluk, egyik kórház sem tudott éves költséget még megközelítőleg sem közölni!
Cicamama55
Mi történt? Ennek valami komoly oka lehet, mert eddig minden bírálatot elutasítottak amit az egészségüggyel kapcsolatban az ellenzék részéről kaptak!
simmering73
Ismerősömnek most csökkentették a havi 6 ezer ft-os gyogyszertámogatását 5 ezer ft-ra, mivel tavaly a mocskos, tetves, görény kormány egy tollvonással elvette a közgyógyigazolványát.
Veleda
@nyanya001: Valahol olvastam, 40 milliárd eurót ad a magyar kormány a Szarajevói stadion( Pristinában) felépítésére. Hát stadion építésben nagyon jók vagyunk.
Legalább ilyen jók lennénk az egészségügyi ellátásban is.
Veleda
@simmering73: Itt valami nem stimmel, mert ha elvették a közgyógy igazolványát akkor nem jár gyógyszertámogatás.
És attól függ, hogy milyen gyógyszereket szed, mert van amelyik kiesett a támogatásból.
PL. a cukor betegeknek semmilyen támogatás nem jár, csak azoknak, akik naponta 2-nél többször bökik magukat inzulinnal.
Veleda
@Horizont: Ahha, ez is változott, :(( köszi az infót.@Horizont: .18.39 és a gyógyszertár tulajdonosai.
Veleda
@Horizont: Nem értek hozzá, sajnos nem tudom ezt a mostani rendszert. Az anyukám volt inzulinos, amikor meghalt, megmaradt 2 db felhúzhatós töltőtoll. Én a körzeti orvosnak felajánlottam hogy adja oda egy rászoruló betegnek, hogy ne kelljen vennie. De nem fogadta el, mert most egészen mások vannak forgalomban. Vagyis kidobhatom.
A közgyógyot pedig a szomszédomtól is megvonták, mert a nyugdíja összege meghaladta azt az összeget, amíg megjárna.
Veleda
@Horizont: Állandóan megváltoztatnak mindent. A fene se tudja ezt követni. Van aki térdműtűtre vár. A várakozási idő (legalábbis nálunk) 1 év. Ha viszont ad az ortopédus doktornak 50 ezer ft.-ot, akkor 1 hónapon belül megműti. Há' most akkor van idő és hely, vagy nincs??? Ki érti ezt?
Borsodi
Én még azt mondom várjunk pár napot,még rá jövünk valójában hol a kanyar ebben a hírben.Lehet úgy igaz mint ahogy rendezték a Svájci deviza hitelesek sorsát,egy életre.
moareka
...vagy valami disznóságot akarnak ezzel elterelni, vagy már az igazi népszerűségi mutatókat megnézték...
Desischado
@Veleda: Pontosan. Cukros vagyok, és még nem inzulinos, és nuku támogatás, semmilyen formában. Egyébként rohadjanak meg, mert most olvastam, hogy pajzsmirigy műtétet végeznek teljesen új eljárással, nem kell vagdosni, és minden szempontból királyabb. Szövődmények, nélkül. Mondanom se kelljen, magánúton, 489000 ft, ha kétoldali, - mint nekem, - akkor majd egy milkó. És ezt nem támogatja az oep! szakadjon rájuk az ég minden átka!
Jön a választás, erről van szó.
PJProby
Orbán Viktor monnyon le!
Vizitdíjat akarunk!
eszegfu
@Köb Jani: 16:27 A "csak most ébredtek tudatára" gondolatodhoz... 2013. aug. 93 milliárd, 2015. ápr. 100 milliárd volt a kórházak adósságállománya. 2014-ben 10 milliárdos "gyorssegélyt" kaptak, mig 2015. decemberében a konszolidáció értelmében megkapták a 100 milliárdot. Tehát elvileg "O" adósággal indult a 2016. év, de már áprilisra 50 milliárd volt az adósságállomány. Vagyis nem "ujkeletü" dologról beszélhetünk. Nem gondolhatod komolyan, hogy az ország e.ü. intézményeiből nem lehet "kiverni" egy pontos tényszámot akármelyik év vonatkozásában ahhoz, hogy tervezni lehessen a költségvetésüket?! De tudod mit: még az is praktikus megoldás lett volna, ha a Cégbiróságon letétbe helyezett éves beszámolókat megnézik, összeadják. Pl. az OEP igazgatója is azért "távozott" 2015. őszén, mert nem volt "képes" letenni 2016. évre egy olyan költségvetést, ami 80 milliárd "spórolást" hozott volna a központi költségvetésnek. Véleményem szerint az évek óta ujra és ujra termelődő adósságállománynak csak akkor lehet véget vetni -- még egy kis megszoritással is --, ha a tényadatoknak megfelelő összeget biztositja a központi költségvetés. De abban a pillanatban, hogy ennél kevesebbet szán rá, rögtön beindul az adósság felhalmozása.
Szókrakész
@moareka: Pont ezért tolják az egészségügybe a pénzt.
Különösen a gyógyszertámogatásba.
Látva a fidesz népszerűségi mutatókat, már most a sok gyógyszerre, orvosi, tébolydai kezelésre gondolnak, ami számukra jönni fog.
Ők se fogják bírni anyagilag.
kiscsillag66
Tudom miért tette: közelednek a választások! Még a nyugdíjat is majd normálisan emelik, remélem.
moareka
@kiscsillag66: ...hát, ha a 0,9 % normális, akkor mi a nem normális?
eszegfu
Az érem egy másik oldala: Megnyersz egy tendert az e.ü. valamelyik intézményénél, akkor a szerződésben szinte csak a szállitói kötelezettséget sorolja (késedelmes szállitás esetén a kemény kötbér pl.), a fizetési határidő min. 90 nap, nem ritka a 120 nap. De még ennyi idő alatt sem fizetnek. A szállitónak (aki legtöbbször nem az előállitója, hanem a forgalmazója a terméknek) több milliót kell "befektetnie" ahhoz, hogy talpon maradjon, vagyis fedezze a kiadásait, amig a számláját utalják. Visszalépni nem tud, mert a szerződés szerint, akkor őt "kaszálják" el, vagyis szállit-szállit reménykedve... a tender futamidejének végével (1-3 év) pedig már nem "szállitó", nem érdeke az intézménynek, hogy fizessen, tehát még mindig csak reménykedik, hogy 1x a pénzéhez jut. Persze csak akkor van, ha kis "szürke eminenciásként" jut egy pár milliós bevétel lehetőségéhez, mert a nagyhalak itt is előtérben vannak.
moareka
@Cicamama55: Lehet, hogy bezárt a grazi klinika?
kiscsillag66
@moareka: Félre értetted. Nem a 0,9-re értettem a normálisat, hanem reménykedem, hogy normális emelést fognak adni. Úgy 3-4%-ot. Ez lenne a jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.