Szánalmas és egyszerre szórakoztató az európai politikai eliten végigsöprő hisztéria, amelyet az új amerikai elnökválasztás eredménye okoz, Magyarország ebben nem vesz részt – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az unió kül-, illetve védelmi minisztereinek brüsszeli találkozójának szünetében újságíróknak hétfőn.

Elmondta, Magyarország nem kíván részt venni az említett hisztériában, mert Donald Trump (republikánus párti jelölt) megválasztását jó hírnek tartja.

Hangsúlyozta, az uniós külügyminiszterek vasárnap este – a Trump megválasztásával előállt helyzet megvitatására – tartott informális ülésén szándékosan, politikai okok miatt nem vett részt. Véleménye szerint tiszteletben kell tartani az amerikai emberek véleményét és döntését akkor is, ha az emberek nem azt a döntést hozták meg, amelyet az európai liberális politikai és médiaelit elvárt volna tőlük – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

"Furcsa az a liberális demokrácia-felfogás, amely szerint, amíg az egyes eliteknek tetsző döntéseket hozzák meg az emberek, addig rendben lévő és követendő a demokrácia állapota; amikor a döntés ellentétes az elit akaratával, akkor válságtanácsot hívnak össze és kritikával illetik"

- fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter kijelentette, ami az Egyesült Államokban történt, az a világ számára "kifejezetten jó hír", mivel a megválasztott elnök elképzelései a "demokráciaexportról" kedvezőek a világ számára. A mindenfajta kritika és határok nélküli demokráciaexport korábbi felfogása nagyon sok bajt okozott – mondta a miniszter. Hozzátéve, hogy ennek folytatása azért veszélyes, mert nem vette figyelembe, hogy a világ különböző tájain és országaiban eltérő történelem, kultúra, hagyományok vannak.

"Mindezt nem figyelembe venni hiba, mivel olyan események következnek be általa, mint a keleti, vagy délkeleti szomszédság jó néhány országában" – mondta Szijjártó Péter részletek említése nélkül.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Zselés prütyi!!! menjél és cumizd le a trumpot!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Zselés prütyi!!! menjél és cumizd le a trumpot!!!
simmering73
Ti vagytok szórakoztatóak és egyben szánalmasak prüntyőke.
Clavigo
Hülye gyerek,,,szerintem senkinek sem hiányoztál.
Cefi
Mit meséljek nektek, valami vidámat és madárcsicsergőset? Szerintem elsősorban örüljünk annak, hogy Áder János főhorgász, a nem létező köztársaság mindent megúszó államfője kisebb-nagyobb ijedtség árán megúszta az új-zélandi méretes földrengést. Is. Másodsorban örüljünk annak, hogy vadászgörény-szépségversenyt rendeztek Debrecenben, ahol a szóban forgó állatok (Mustela putorius furo) külleme, jelleme és ápoltsága alapján választotta ki a zsűri a legszebb háziasított ragadozót. Nem vagyok lázas, csak az MTI-ből merítettem, ezek mennek nálunk vasárnap a jó estebédhez szóló nóta helyett.

Mindennek semmi köze nincs ahhoz, amiről beszélnünk kellene egy újabb hét hajnalán. Amely hét úgy fog kezdődni, hogy a Jobbik újra benyújtja az Orbán nevű ember keze által jegyzett alaptákolmány-módosítást, azzal az apró különbséggel, hogy megtrollkodja a pompás javaslatot a letelepedési kötvények forgalmazásának megszüntetésével.

A kormányközeli média által nőfalónak, a házasság intézményét nem tisztelő, erkölcstelen, ezzel párhuzamosan homoszexuális kapcsolatairól is ismert gazembernek kikiáltott Vona Gábor pártja arra kíváncsi, hogy az Orbán nevét viselő kormány ragaszkodik-e az offshore cégeken keresztül realizált milliárdokhoz, vagy pedig a magyar emberek biztonságát tekintik elsődlegesnek.

Miközben ezzel szoros összefüggésben a Fidesz rikácsoló magas hangon arról győzködi a sajátjait, hogy a Jobbik cserbenhagyta az országot, és elárulta a hazát, és egymást túllicitálva lemeccselik, hogy melyik fasisztoid alakulat a bűnös miben, az RTL Klub kiderítette, hogy a csodával határos véletlenek országa ez.

Minekutána hosszú hetek óta Ghaith Pharaon professzor úr (=Mészáros Lölö jachtszomszédja, az Orbán nevű Cinege utcai szomszédja, csalással, pénzmosással, vesztegetéssel, fegyverkereskedelemmel, terrorizmus támogatásával, nukleáris technológiával való kereskedéssel, valamint prostitúció és illegális bevándorlás elősegítésével vádolt, a miniszterelnöki családdal üzletileg tökig...
Bringás
Tényleg idiótának kell lenni annak, aki ezt nem érti! Lám, nem a hülye libsi elvekre szavaztak Amerikában, mert elegük van belőlük..A demokrácia Európában is győzni fog és a Merkel féléknek elszámoltatás lesz, nagyon csúnya elszámoltatás! Most viszont azonnal hiszti és a háború felemlegetése épp azoktól, akik a háborút magát generálják! Undorító csürhe, de Európában is győzni fog a demokrácia.
Desischado
Az a szánalmas, hogy te még mindig helyeden vagy, te zselés bunkó majom! (elnézést kérek a majmoktól).
nezelodo
Ez a szerencsétlen megint az USA dolgait akarja igazgatni, ahelyett, hogy elment volna az EU-s külügyérek, vezetők vacsorájára! Ja, hogy ott senki nem áll szóba vele, mert nem akad olyan partner, akinek a nagykövetét még nem rendelte volna be eligazításra!?
Ha meg majd teljesül Orbán régi álma, és besírja magát az amerikai elnök ovális irodájába, nehogy az tőle is megkérdezze majd, hol is van az a Magyarország...
Cefi
@Bringás: Szánalmas szardarab vagy orbán alagában. Sejtelmed sincs arról, mi a demokrácia. Ne használj olyan szavakat, amiket nem ismersz, kis fideszköcsög. Takarodj vissza a helyedre, orbán valagába.
simmering73
A nagy példakép bejelentete, hogy nem veszi fel az elnöki fizetést, csak jelképesen évi 1 dollárt. Ez is elég szórakoztató.
nezelodo
@simmering73: Csak nem attól félsz, hogy Orbán is egy dollárért dolgozik ezentúl évente? Feleslegesen aggódsz, inkább azt dadogja majd METMETMET...
Bringás
@Cefi: Ugass annak, akivel együtt dagonyázol a pocsolyában röfi!
Cefi
@Bringás: Téged egy dolog minősít igazán: A szabadságharc leverésének hatvanadik évfordulóján kimész tisztelegni az orosz tankoknak, amig végiggyalázták a magyar földet, embereket. És büszke vagy rá. Emellett eltörpül, hogy hazug, gyáva, gyilkos III/III voltál. Illetve orbániában vagy is. Csak most máshogy hívnak.
Clavigo
@Bringás: Idióta lápi móc,,,,,,befejezted a tisztelgést a Kossuth téren ?? Nehogy oda fagyjál a betonhoz,, Bocskoros. Ha még mindig ott állsz,,mondom az ukázt...:: Pihenj,,vazzze,,,oszt oszoljál, Te román cc@rzsák...oszt jó napot,,oláh.
Bringás
@Clavigo: Mi van idióta? Megböffentél?
Zeta
Igazán klasszis , mindent tud ez a kiskakas!
Csak azért, mert az Orbán szája íze szerint beszél vki, nem biztos, hogy az jó!
Mit akart demonstrálni?
Bringás
@Cefi: Te szólsz be egy hazafinak, tetű? Jobb, ha összefogod öcsi!
Cefi
@Bringás: Szerinted az a hazafi, aki az előtt tiszteleg, akik leverték a magyar szabadságharcot,akik nőket, gyerekeket erőszakoltak meg, magyar embereket öltek meg és fosztottak kii? AKKOR A SZÁJBABASZOTTKURVA ANYÁD TE UTOLSÓ SZARHÁZI ORBÁNBÉLFÉREG!
Cefi
Tisztelt propi szerkesztőség! A biciklis jól szopik, vagy ingyen? Várom válaszukat!
hetöndöe
Szófosó idióta,akkor emlékezz vissza, a rühes bandátok Vekker Viktor vezetésével mit hisztizett a "zemútnyócba".Naponta tettetek kísérletett a szoci kormány megbuktatására.
Tudod pubi,hogy van a mondás,az kiabál,akinek a háza ég!:-)
evacica
Sok hülyeséget hordott már össze Petike, ez is azok közé tartozik. A fagylaltozás a főnöknek viszont fene jól megy neki! Elgondolkodtam, hogy mi a fenét vétett ez az ország, hogy ilyen válogatott idióták vezetik?
nevemnick
piotruska, az lesz az igazi hiszti, amit kivágtok majd 2018-ban az elveszített választás után.

:D
Cefi
@Bringás: Fekete pákó hozzád képest igaz magyar, gáspár győző pedig egyetemi docens. Na takarodj a kuckódba, acsuticigány aranyere mellé.
Borsodi
Azt tudjuk,hogy szórakoznak,és ezért még jól meg is fizetik.Ezekre az emberekre mért van nekünk szükségünk? Egyáltalán az Orbán kormány minek van,mert nem miattunk az biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.