A Lehet Más a Politika (LMP) nem kért semmit azért cserébe, hogy támogatja a két kormánypárttal közös alkotmánybíró-jelölteket – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc pénteki műsorában.

Kósa Lajos elmondta: az LMP képviselői az egyeztetéseken kijelentették, hogy fontos számukra a demokrácia, a jogállamiság működését biztosító Alkotmánybíróság (Ab) normális működése, a kormánypártokkal való együttműködésért pedig "nem kértek az égvilágon semmit". "Bármilyen furcsa, léteznek olyan pártok, akik a politikai alkut nem a piaci kofák alkudozásából lesték el" – fűzte hozzá.

A politikus leszögezte: nem arról van szó, hogy a Fidesz és a KDNP az LMP jelöltjeit támogatja, hiszen hosszas tárgyalássorozat végén egyeztek meg a nevekben. Hozzátette: a három frakció együtt kereste és kérte fel a jelölteket.

A Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Fidesz, a KDNP és az LMP megegyezett a jelöltekről a hiányzó bírói helyekre, és a testület új elnökéről is konszenzus alakult ki a három képviselőcsoport között. Ennek értelmében Marosi Ildikót, Horváth Attilát, Schanda Balázst és Szabó Marcelt jelölik a testületbe. Elnöknek az Ab jelenlegi elnökhelyettesét, Sulyok Tamást javasolta megválasztani a parlamentnek a házelnök. Kósa Lajos azt is mondta, az MSZP-vel és a Jobbikkal szintén próbáltak tárgyalni, ám a szocialisták "elzárkóztak", a Jobbikkal pedig a személyekben nem tudtak megegyezni.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@Béla333: Tudod ebben leginkább nem az a baj, hogy @Clavigo: "lehuzza a WC-n az LMP-t"-- amit egyébként félre is értettél szerintem -- hanem a Fidesz huzza le... és ez biztos. Csak azt fogja tenni, amit a Miép-pel, a Kisgazdákkal, MDF-fel... amig kell a szövetség bármilyen témában, addig van "értéke" egy pártnak, aztán, ha "nyeregbe" kerül a Fidesz, akkor már senkit sem enged maga mellé, szabályosan eltiporja. És ennek semmi köze a "nyolcvanas évek" történéseinek, amire Te hivatkozol... max. egy "fejlődés történet", mely semmiben sem gátolja a Fideszt, még az LMP "klotyón" való lehuzásában sem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Már ha ez kérdés, mint lehetőség felmerül, nagyon nagy baj van.
Nyuszicsibe
Vagyis kért... mit adtál Lali ?? A tudásodat biztos nem.
emerencia
"Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit."
Clavigo
Én hiszek a nemzethhh Lalájának...Mindenesetre,,ügyesek vagytok, Lajcsi. Az lmp-t meg majd lehúzzuk a klotyón,,,,,a Hadházi ""korrupció-infójával együtt...
Béla333
@Clavigo: 11.18
Még szerencse, hogy ezt nem te döntöd el!
A klotyón azokat kell lehúzni, akik összejátszva a Fidesszel a hátunk mögött szétlopták az országot:

"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba, amivel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja a nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
www.hirarena.com/a-teljes-allamadossag-ket-es-felszereset-tuntettek-el_626

Akik ebben részt vettek, vagy csak nem tettek semmit ennek a megakadályozásában, nos azokat a pártokat és politikusokat kell lehúzni a klotyón!
Szerintem!
Pálinkafőző Rézüst
Lallancsról magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy kértek, és kaptak...
eszegfu
@Béla333: Tudod ebben leginkább nem az a baj, hogy @Clavigo: "lehuzza a WC-n az LMP-t"-- amit egyébként félre is értettél szerintem -- hanem a Fidesz huzza le... és ez biztos. Csak azt fogja tenni, amit a Miép-pel, a Kisgazdákkal, MDF-fel... amig kell a szövetség bármilyen témában, addig van "értéke" egy pártnak, aztán, ha "nyeregbe" kerül a Fidesz, akkor már senkit sem enged maga mellé, szabályosan eltiporja. És ennek semmi köze a "nyolcvanas évek" történéseinek, amire Te hivatkozol... max. egy "fejlődés történet", mely semmiben sem gátolja a Fideszt, még az LMP "klotyón" való lehuzásában sem!
namihami
Nem kértek? Csak úgy, grátisz aláírnak? Akkor ezek már nem is csak naívak, hanem egyszerűen hülyék. És még nagyobb hülyék, mint az az eddigi megnyilvánulásaikból már eddig is nyilvánvaló volt.
A schifferizmus tökéletesen átitatta azt a szerencsétlen gárdát.
Béla333
@eszegfu: 12.12
Akkor igazad lenne, ha az LMP bármiféle szorosabb szövetségre akarna lépni a Fidesszel, de ahogy "emez" oldal pártjaival sem szeretne, amíg nem tisztázódott, hogy ki és mit is tett az elmúlt évtizedekben az ország érdekei ellen, úgy a Fidesszel sem fog összeállni.
A jelek szerint vagy te sem érted, vagy rosszabb esetben szándékosan félremagyarázod az LMP cselekedeteit!
Egyébként meg a nélkül, hogy valamit is tennénk a közelmúlttal, a Fidesz-MSZP/Gyurcsány háttér mutyikkal, a nélkül nem tudunk tovább lépni szerintem.
A lopkodásban résztvevők szeretnék, ha mindenki elfelejtené a bűnözői múltat, de aztán meg csodálkoznak, hogy miért nem bíznak bennük az emberek?!
Közben meg csak telnek az évek, mi meg csak öregszünk...
Béla333
@namihami: 12.14
Miért, te mutyiznál a Fidesszel? Ha igen, akkor nem lehet csodálkozni, hogy meg sem érted az LMP-t!
Az hogy olyan tagokkal töltik fel az alkotmánybíróságot, akik nem a kormány bábjai, szerintem jót tettek az országgal! (Ha így lesz)
Egyébként csak egy praktikus ok: ha a háttérben valami aljas alku lenne, onnantól leírta magát az LMP, ráadásul a mocskos Fidesz még meg is tudná zsarolni őket!
Gondolom ennyi eszük van, hogy ilyenbe nem mentek bele.
Nem úgy mint neked!
namihami
@Béla333: Bár az utolsó bekezdésedben kétségbe vonod a szellemi képességeimet, de volna némi észrevételem a Te megjegyzéseidhez. (persze, ha szabad)
1. olyan tagokkal...-akik nem bábjai akormánynak és jót tettek az országgal. Erre Te azonnal adod a választ, ha így lesz. Na ugye, ha...
2. ha már most kitudódna a titkos alku, akkor máris nem lenne titkos. Ilyen ""titkos és remek"" alkukat már pont ez a párt kötöt a Kisgazdákkal, az MDF-fel, a KDNP-vel. Mi lett a sorsuk? Hogyan végezték? És még az SzDSz-ről vagy a jelenlegi szocikról nem tudni, hogy végződik az esetük. A Jobbik is elindult, pláne hogy eleve a Gazda segédjeként indult az egész társaság3. Vajon honnan van benned ez a hatalmas fény, ami eklőre ki tudja jelenteni, hogy annyi az eszük, hogy nem mennek bele? Csak nem Te vagy az LMP Takonyárpija?
Mindez csak néhány felvetés egy általad szellemileg csökkenttől.
Yoda69
Es ezt higgyuk is el kupaklalanak? A fideSS 24/7-ben hazudik, es mar onmagaval is ellentmondasba keveredik.
Ha ezt igy kijelenti kupak, akkor tuti van valami a merleg masik serpenyojeben is. Mondjuk egy 18-as fidesz/kdnp/lmp koalicio, amivel ki tudjak zarni a jobbikot, hogy a 2/3 gatja legyen. Ez megmagyarazna azt is miert nem akart eddig az lmp a demokratikus oldallal egyezsegre lenni. Szomoru lennek ha ez igaz lenne, de a politikaban nincs bocsanat.
Béla333
@namihami: 12.37
Először is te nézted hülyének az LMP-t, én téged nem hülyéztelek le!
1./ Mivel sem te sem én nem tudom, hogy ezek a bíró jelöltek valóban olyanok-e, amilyet Schiffer említett (mármint hogy nem kormány emberek!) én ezért írtam, hogy ezt a közeljövőben tudjuk megmondani!
2./ Az általad felsorolt pártokkal (Kisgazdák, MDF, KdnP) a Fidesz nem alkotmánybírót választott, hanem együtt kormányzott. (és együtt is korrumpálódtak!) Ez az, amit az LMP-nek el kell kerülni, ha egy csepp eszük van. Ugyanis azokat amortizál le a Fidesz, akivel közösen lopkodtak, akikről van zsarolásra alkalmas anyaguk. Én az LMP-t nem tartom sem korruptnak, sem olyannak akik ezt ne lássák át.
3./ Nagyon érzékeny vagy, ha rólad van szó, de te abba a pár sorba amit írtál a következő jelzőket sűrítetted bele: "Naiv, hülye, még nagyobb hülye, szerencsétlen"
Egyébként megbántani nem akartalak!
eszegfu
@Béla333: 12:22 Azt gondolom Te értettél félre... én nem biráltam az LMP-t egy szóval sem! Csak annyit akartam kihozni az egészből, ami nyilván nem sikeredett, hogy akármilyen tisztességes törekvései is vannak, nincs nagy támogatottsága, talán eléri 2018-ra az 5 %-ot és bejut a parlamentbe. Ha a Fidesz-szel szövetkezik, akkor ugy jár, ahogy irtam... és azt ne feledd, hogy a legtöbb esetben nem a pártok keresik a szövetség lehetőségét, hanem a Fidesz a többségi szavazás megnyeréséhez. Összefoglalva: lehet az LMP korrekt, de kormányzáshoz közeli pozicióba csak "isteni csodával" juthat és akkor elkezdheti az elmult 30 év mutyijainak feltárását... , de addig valóban megöregszünk.
Béla333
@Yoda69: 12.43
Én kissé másként látom: szerintem az LMP halálos ítélete lenne, ha összeállna a Fidesszel 2018-ban és ő el is utasíthatja, ha erre felkérést kapna. De: az MSZP (esetleg a DK-val) a zsarolhatóságuk miatt nem utasíthatna vissza egy ilyen felkérést. Valóban az lehetne az indok, amit írsz: hogy nehogy a Jobbik kerüljön kormány közelébe.
A magát demokratikusnak becézgető csapatot meg nézd meg: az Együtt szabotála a tárgyalásokat, a Fodor féle csapat most perli be őket, a PM meg a héten jelentette be, hogy felfüggeszti a részvételt. Ez előre látható volt. Ráadásul belépőként Gyurcsány bejelenti, hogy aki csak szóvá meri tenni, hogy az ő idejében közösen lopkodtak a Fidesszel, azt azonnal kiutálja.
Ja és senki ne féljen, senkinek nem kell börtönbe menni - ígérte meg Gyurcsány - kinek a nevében?
Eddig sem vett részt az LMP ilyen ál összefogásban, ilyen cirkuszban, szerintem nagyon jól is teszi!
eszegfu
@Nyuszicsibe: 11:09 Nálad a pont! Remek megállapitás!:))
namihami
@Béla333: Mivel a fent nevezett, újonnan kinevezendő alkotmánybírák , saját maguk által bevallottan is, nem rendelkeznek a kinevezéshez szükséges feltételekkel (és nem ezek lesznek az elsők), akkor némi alappal ki lehet mondani, hogy szintén pártkatonáknak nevezhetők. Ez nem a jövőben, már most is tény.
A Kisgazdákkal konkrétan együtt választott. Sőt, vezérkisgazdát még be is választott a bírák közé. Mint ahogy maguk közül is olyat, aki előtte még MDF korifeus volt.
Egy olyan párt (LMP), amelyik a nyilvánvaló előzmények ellenére belemegy egy ilyen ügybe, az se naívnak, se kétkedőnek nem nevezhető. Pontosan tudja, hiszen az évek során adódó tények igazolják, hogy minden igéretét megszegi az a párt, amelyikkel most készül szövetséget kötni. Mégis, miben reménykednek? Gondolod, hogy megszállja őket a Szentlélek és fogadalmat tesznek arra, hogy többé nem teszik? A teljes működésük kizárólagos hatalom megszerzésére és feltétlen megtartása céljára megy. Hiú remény az ennek megváltozása vagy változtatása. Akkor pedig ugyanúgy a ledarálás a cél, mint a fentiek esetében. Ez esetben pedig a fenti jelzők talán erősek, de túlzónak nem igazán mondhatók.
Béla333
@eszegfu: 12.58
Valóban komolyabb támogatottság nélkül senki sem tehet semmit.
Ez egyébként rajtunk múlik. Ha mi azokat "szeretjük" a továbbiakban is akiknek ezt a helyzetet köszönhetjük akkor minden halad tovább az eddigi kerékvágásban.
A gyerekeink meg szépen itthagynak bennünket. Elmennek egy élhetőbb országba.
Na ez az amit nem szeretném!
Béla333
@namihami: 13.05
Hol olvastad, hogy kijelentették amit írsz?
Nem akarom én állandóan mentegetni az LMP-t, ha úgy lesz ahogy írod, akkor én is csomagolok és boldoguljon mindenki ahogy tud!
Remélem maradhatok!
aremy
@Nyuszicsibe: két-három zsák kupakot.
namihami
@Béla333: Valamelyik tv-adásban. Bevallom nem tudom pontosan, melyik volt, mert többet nézek, ha van időm, hogy ne egyirányú utca legyen belőle.
Nem akarlak és csomagoltatni Téged. Sőt, az országnak lenne előnyére, ha én tévednék. De sajnos, az eddigi történések marhára nem ezt igazolják.
Ha bejönne az LMP-nek ez a húzása (hidd el, nekem se lenne ez ellenemre), akkor koccintunk egyet és beismerem, hogy Te voltál a jobb jós. Bár így lenne.
eszegfu
@Béla333: De áruld el már nekem, ugyan kiket "szeressünk"?! Mutassál már egy olyan embert, aki értelmes, diplomatikus és kiállásával, karizmatikus egyéniségével képes magával sodorni 8 millió embernek legalább a felét! Ugyanis 2018-ban is szavaznunk kell! Tehát hol az az erő?! Örök optimistaként ezt én nem látom, még "nyomokban" sem.
Yoda69
@Béla333: Erdekes amit irsz, de egyenlore a tenyek mast mutatnak. A tenyek pedig mint tudjuk makacs dolgok.
Béla333
@eszegfu: 13.19
Én például az LMP-t csípem!
Olyan még a mai Fidesz uralta világban sincs amit kérsz, hogy valaki 4 millió választót maga mögé állítson.
Az erő ott van, ahová mi (a többség) a bizalmunkat helyezzük.
Nem oda kell szavazni, ahol az erő van, hanem oda, ami neked a leginkább megfelelő a felhozatalból.
Az elmúlt 26 évben mindig meghülyítettek minket a pártok, hogy azért szavazz az egyikre, hogy ne a másik legyen. És mi mindannyiszor ezt benyeltük! Ez így hülyeség. Neked és nekem nem az országot kell megváltanunk a szavazatunkkal, elég az ha olyanra szavazunk, ami neked/nekem a leginkább szimpatikus.
eszegfu
@Béla333: Én azt teszem... és mégis még mindig itt tartunk! Az, hogy Te az LMP-t "csiped", bizony meg sem látszik a hsz-iden!:)))) ha-ha-ha
Béla333
@eszegfu: 13.43
Nézd meg az itteni hozzászólások jelentős része is a "nagypolitikával" foglalkozik! Hogy ki kivel miért fog össze vagy sem!
Arról egyszerűen nem lehet értelmes vitát lefolytatni, hogy hogy is került az ország ebbe a zsákutcába, kiknek is köszönhetjük ezt és legfőképpen hogyan tudunk innen kikecmeregni.
Mindenki összefogásról ír, pártpolitikáról, de azt nem látja, hogy hogyan és miért csúsztunk le a '90-es évek régió vezető országából a sereghajtóvá!
Pedig erről muszáj beszélni, mert e nélkül csak csúszunk tovább lefelé!
Szerintem!
(Én nem szégyenlem bevallani a pártszimpátiámat, nagyon kevesen - sőt szinte senki - nem meri ezt bevállalni, pedig nem kellene ezzel sunnyogni szerintem)
eszegfu
@Béla333: Nem akarok és vitát generálni, mert Te igy látod, én meg másképpen... Az, hogy ki kivel fog össze az inkább a realitás -- mivel csak összefogással lehetne meneszteni a jelenlegi kormányt -- , mint annak a boncolgatása: miért is jutottunk ide? Ez már mögöttünk van és a kijutást ebből csak egy következő kormány tehetné meg, ugy, hogy tanulnak a régen elkövetett hibákból... ennek meg kicsi a valószinüsége, mert nincs hozzá megfelelő támogatottságu párt, vagy ember.
Clavigo
@eszegfu: Kösz..Pontosan így gondoltam.
Clavigo
@Béla333: Értem..Tehát a fitymasszal minden rendben van 1990-től számítva.Kösziii.
eszegfu
@Clavigo: Tudom, hogy nincs szükséged az én "védelmemre", csak láttam, hogy nem vagy itt, igy nem tudtál válaszolni... Tisztelt kollégánk meg az LMP kedvelésétől szinte mindent félre-, vagy belemagyaráz hozzászólásainkba. Csak ennyi volt, de szivesen tettem!:)
Béla333
@eszegfu: 15.58
Ha ti nem magyarázzátok félre a dolgokat, illetve nem ekézitek igaztalanul az LMP-t, én még csak hozzád(tok) se szólok!
Ne aggódj, hogy én bármiféle párpeszédet erőltetek rád(tok) mivel szemlátomást nem akartok párbeszélni!
Csak kinyilatkozni!
eszegfu
@Béla333: Én sem látom magam "kivülről", igy Te sem... Sajnálom, hogy azt látod "ekézzük" az LMP-t, pedig csak "rögzitettük": kicsi párt, esélye sincs 1x is akár kormánykoalicióra lépni bármelyik párttal is, de ha csoda folytán ez megtörténne, akkor ugy járna, mint a MIÉP, a Kisgazdák. Nem állitottam soha, hogy tisztességtelenek, vagy bármilyen negativ jelzővel nem illettem őket. Nem ártana azért Neked is önvizsgálatot tartani... nézzed végig az összes hsz-det csak az LMP-ről szól (tudod a profilodnál), hogy milyen szuperek, vagyis Veled csak erről lehet "párbeszélni". Egyrészt becsüllek érte, hogy ennyire kitartasz az elveid mellett, másrészt pedig elég "nyomasztó" egy párt ekkora privilegizálása. Legalább ugy hat rám, mint egy jobbikos, vagy egy fideszes "nyomulás". Nekem ez a véleményem, ha ugy tetszik "kinyilatkozásom".
Jozefina
Az LMP mindig is kétkulacsos játékot folytatott!!! Remélhetőleg a támogatóiknak több eszük van, mint a vezetőiknek és lassan magukra hagyják őket. Bernike szélnek ereszti a támogatóit!!! Minden esetre elék aljas tőlük ez a behódolás!!!
Béla333
@eszegfu: 08.13
Úgy érzem igaztalanul hamis színben tüntetitek fel őket. Ezt meg szóvá is teszem.
Ha valóban megnézed a hozzászólásaimat, akkor láthatod, hogy az LMP-n kívül máshoz is hozzászólok például a ki nem vizsgált, el nem ítélt, elsumákolt politikusi korrupció igencsak bosszant. Bosszant, ha ilyen politikusok osztanak észt és erkölcsi instrukciót olyanoknak, akik nem követték el a nemzet ellen ezt az égbekiáltó ország lerablását. Ugyanis ez pofátlanság.
Béla333
@Jozefina: 08.31
Szerintem meg azok folytatnak kétkulacsos játékot (bár ezt nem nevezném játéknak) akik az államadósság több mint kétszeresének az országból való kiszivattyúzásához hozzájárultak, illetve nem tettek ez ellen semmit.
Azok folytatnak kétkulacsos játékot, akik 1994 óta a Fidesszel váltogatva vannak kormányon, akik nekünk elszámoltatást színlelnek, miközben a közpénzeinket ellopják és a hátunk mögött összejátszva elosztják azt a Fidesszel.
Ez az igazán mocskos szemét hazug dolog szerintem.
papa.49
Kupaklaja persze hogy ,,nem kért semmit,, az lmp. ez volt a fizetség a 2014 választásokért, meg a létszámhiányos frakcióért!!!
Béla333
@eszegfu: 08.13
Még egyet: lehet, hogy te személy szerint nem ekézed az LMP-t, de én nem vezetek nyilvántartást hogy ki mit is mondott, írt, mert ahhoz elég sokan vagyunk itt.
Egyébként meg mások bőségesen megteszik, támadják őket és én nekik válaszolok, ha szerintem igaztalanul, erkölcstelenül, alattomos módon szállnak beléjük.
Ha soknak tartod a beírásaimat, az ezért van, mert sok szemétkedést látok!
Kevesebb szemétkedés, kevesebb beírás!
eszegfu
@Béla333: Az én istenem áldjon meg! Csak egyetlen "hamis szint" irjál, amit irtam és ami nem igaz! De tudod mit: nem várok választ... teljesen feleslegesen beszélgetünk... ennyire nem kellene "elvakultnak" lenned egyetlen párt javára, vagy kárára sem... nem utolsó sorban én nem akarlak megsérteni, tehát javaslom: kerüljük egymást. Köszönöm. További jó beszélgetést kivánok Neked!
Béla333
Emlékezetem szerint 2014-ben az LMP önerőből jutott be a Parlamentbe, semmiféle külső segítséget nem kapott!
Ha valaki tud ezt cáfoló valamit, nosza tegye közkinccsé!
Béla333
@eszegfu: 08.55
Azt írtam: " lehet, hogy te személy szerint nem ekézed az LMP-t"
Akkor mi a gondod?
kiscsillag66
Kíváncsi vagyok, ebből mi lesz még? Nekem valahogy nem kóser az LMP.
Peller Anikó
@vékonybéla: Gyurcsányozással jutottatok a Parlamentbe, semmi más külső és belső segítség nem kellett valamint semmi más nem is jutott eszetekbe. Sukoró! Sukoró!
Béla333
@Peller Anikó: 11.00 (vén satrafa)
Én nem jutottam be a Parlamentbe, csak egyszer, amikor látogatási nap volt!
Az LMP-re szavaztam, valóban, de nem Sukoró miatt!
Azért szavaztam rájuk, mert elegem volt az elmúlt 26 év politikai korrupciójából. Abból hogy nekünk Kellerrel itt játszatták az engesztelhetetlen elszámoltatót, de közben a hátunk mögött az MSZP/Gyurcsány a közpénzt lopkodta és elosztotta a Fidesszel, csak hogy azok ki ne nyissák a szájukat!
Erkölcstelen, hazug, korrupt, kártékony politika amit az elmúlt években láttunk mindkét csapattól. Illetve háromtól: MSZP, DK, Fidesz
Ebből volt elegem, ezért szavaztam az LMP-re!
eszegfu
@Béla333: Bélám! Egy cseppet agressziv vagy ezzel az "Akkor mi a gondod?" mondatoddal! 8:55 beirásodat nem olvashattam, mivel közben 8:57 irtam a választ. Én tisztességgel elköszöntem Tőled, mégsem hagysz békén... pontosan erről beszéltem, amikor a "nyomulást" emlitettem. Kérlek: tényleg felejts már el, de ha igy jobb: lapozzál!
papa.49
@Béla333: Hát nem jól emlékszel volt ott valami ,,kopogtató cédulás,, segítség amit a fütyiszesek szedtek össze, a párt szakadás után pont kevesebb képviselő maradt mint amennyi kellett volna a frakció alakításhoz a köteles elvtárs engedélyezte mégis a frakció alakítást, ENNYI ,választ nem várok, ezek tények!!!
eugen4402
@papa.49: Bizony-bizony tények. Itt-ott feledésbe merültek, de attól még tények.
Van itt nekünk egy alapvető félreértésünk, ami minden kispártra érvényes. Ha harmincan támogatnak, azt képzeled, hogy a sok-milliós hallgatás beleegyezést jelent. Valós támogatása csak a hatalmon lévő bandának van, mert ők adnak kenyeret a kisemberek asztalára. Az összes többi formáció autoszuggesztió áldozata. Nincs tömegbázis, ló..izé sincs, jövőkép végképp...
kiscsillag66
Lehet, hogy nem kért semmit, de majd gondoskodnak róla, hogy valahogyan mégis adjanak valamit. Mondjuk posztot.
Jozefina
Bernike egy kis karácsonyi pénzért eladta a lelkét és elárulta a tagságot???!!!
Béla333
@papa.49: 09.09
2014-ben kopogtató cédulás segítség?
Támaszd alá valamivel, ha igaz elhiszem, ha nem igaz, akkor meg ...
Béla333
@eugen4402: 09.51
Hát akkor ne maradjanak feledésben: elő a farbával.
Had tudja meg mindenki amit te tudsz. De legalább olyan szinten, ahogy én is szoktam: akkori újságcikkeket idézz be, amelyek igazolják amit írsz.
Különben hogy higgyünk neked?
Béla333
@Jozefina: 12.23
Ez amolyan kis vasárnap déli szuttyogás, vagy van bármi alapja is annak amit ide büffentettél?
papa.49
@Béla333: Keresd meg a netten, a másik is igaz mikor szétszakadt a lmp.
Béla333
@papa.49: 13.34
Te állítasz valamit, akkor igazold te az állításodat!
Béla333
@Horizont: 13.46
Miért lenne jellemtelen?
A jelenlegi helyzetnél csak jobb lehet, bárhogy sül is el a dolog.
Szerintem!
Apropó jellemtelenség: nem tudom az MSZP/Gyurcsányék bocsánatot kértek már tőlünk a miniszterelnökségük idején ellopott száz/ezer milliárd Forintért?
Nem? Ja...
papa.49
@Béla333: Beütöd azt hogy lmp. és mindjárt mindent láthatsz...
Remélem nem kívánod hogy bemásoljam ide neked, nézd meg oszt. jónapot...
Béla333
@Horizont: 14.09
Ha én fanatikus vagyok szerinted, akkor hogyan neveznéd magad, amikor ilyet írsz:
"Semmilyen szinten nem állok össze az ellenféllel (sőt ellenséggel)"
Akkor mi is van az elmúlt évtizedek MSZP/Gyurcsány-Fidesz közös lopkodásával?
Az nem összeállás az ellenféllel, sőt ellenséggel?
De tényleg őszintén, ez neked nem gond, csak az LMP?
Hogy lehetne így lezáratlanul hagyni a múltat? Loptak, de ezt tekintsük úgy, hogy dolgozó népünk ajándéka az érte megfeszítve küzdő politikai "elit" részére?
Nincs neked egy kis erkölcsi megcsúszásod?
Béla333
@papa.49: 14.10
Mégegyszer: ha te állítasz valamit, akkor ha csak nem akarod hogy azt gondolja bárki, hogy valótlanságot állítasz, tégy mellé bármi dokumentumot, újságcikket, bármit, ami ezt a véleményed igazolja!
Azt állítottad, hogy 2014-ben valamiféle kopogtató cédulás valami volt, ami miatt az LMP ez megaz?!
Tehát?
papa.49
@Béla333: Csak annyiban tévedtem, hogy nem 2014. hanem 2010. volt a dátum. Nézd engem nem érdelelsz te se meg az lmp. se mert semmik vagytok, és azok is maradtok, csak akkor kerültök a hatalom közelébe ha beálltok a fütyiszbe, DE ETTŐL A TÉNYEK, TÉNYEK MARADNAK!!!
2010. ben az utolsó pillanatokban adták le a kopogtató cédulákat, hogy indulni lehessen a választásokon, ezt ma már a feledés jótékony homálya fedi, a másik meg még a honlapotokon is fent van hogyan sikerült frakciót alakítani a pártszakadás után 7 fővel!!!
Na csá!!!
Béla333
@papa.49: 14.26
A tények akkor tények, ha bármivel igazolni is tudod, különben meg csak vélemények!
Ha igazolni nem tudod a rosszindulatú megjegyzéseidet, akkor az csak amolyan kellemes vasárnap délutáni szuttyogás a részedről, bármiféle alap nélkül!
Béla333
@Horizont: 14.09
Tényleg kíváncsi lennék a véleményedre ezzel az ellenfél/ellenség ügyben.
A 14.16-os beírásban foglaltakra örülnék, ha válaszolnál!
Kíváncsi vagyok, hogy egy átlagos állampolgár (mert ha jól emlékszem azt mondtad, hogy nem vagy sem MSZP, sem DK szimpatizáns!) hogyan vélekedik arról: hagyjuk rájuk, amit elloptak?
papa.49
@Béla333: Akkor ebben akár meg is egyezhetünk, az idő megmutatja kinek volt igaza
Béla333
@Horizont: 14.32
Köszi a választ, az én előző beírásom és a tied elkerülték egymást.
Tehát néhány kérdés: Hogy lett szerinted megbüntetve a baloldal a lopkodásokért? A száz/ezer milliárdok lenyúlásáért?
A DK vagy az MSZP megszavazott néhány Fideszes lopkodásról szóló törvényt. Az nem az ellenséggel való lepaktálás?
Nekem nem az LMP az ami fontos, hanem hogy az ország hogyan fog kimászni abból a gödörből, amibe az elmúlt évtizedek hibás, korrupt, hazug, összejátszó és bizony hazaáruló politizálása vitte az országot! Akár LMP-vel, DK-val stb, akár nélkülük.
Én elfogadom a te más véleményedet, te meg fogadd el az enyémet.
Megverni nem fogjuk egymást!
Béla333
@Horizont: 14.55
Jajjjjajjjaj!
Hagyjuk már, hogy az MSZP sehol sem volt a rendszerváltáskor, a tolvaj privatizációkor.
Hát most is tele vannak a pártok volt MSZMP tagokkal!
Nem tudom láttad már a privatizációról szóló filmet?
Nézd meg, érdemes!:
www.youtube.com/watch?v=oCqxph1WdE4

Én másként látom ezt a bíro kinevezés dolgot: a jelenlegi helyzetnél rosszabb már nem lehet.
Csak nyerhetnénk mindannyian akkor, ha ezáltal kiegyenlítődnek egy kissé az erőviszonyok az alkotmánybíróságban.
Arra nem írtál semmit, ami az MSZP és a DK Parlamenti Fidesszel közös szavazásáról írtam a lopkodás újabb fejezetének a megszavazásáról?!
Az úgy rendben volt szerinted?
Béla333
@Horizont: 15.13
Azt mondod ne ragozzuk, de te csak ragozod tovább! Tehát: én azt mondom várjuk meg hogy Hadházy jól látta-e a helyzetet:
"Hadházy Ákos tapasztalatokra, illetve jogászi véleményekre hivatkozva azt mondta, a jelenlegi 11 bíróból négyről lehet azt mondani, függetlenül hozza a döntéseit, a többi hét bíró kerüli a konfliktust a kormánnyal. Szerinte a jelenlegi helyzet csak a kormánynak jó, de remélik, a négy új bíró megválasztásával nyolcra nő azon bírák száma, akik a kormánytól függetlenül döntenek."
index.hu/belfold/2016/11/17/megallapodott_a_fidesz_es_az_lmp_az_alkotmanybirokrol/
Béla333
@Horizont: 15-19
A DK-nak 2015 decemberében volt egy átlapozása a füzetében, ami miatt megszavazták, hogy a politikus hozzátartozója is rész vehessen közbeszerzésen. Ha kell előkotrom az idevágó cikket.
A másik meg az MSZP szavazott nemrég a Fidesszel együtt.
Ezekre egy rossz szavad sincs?
A bírók választásánál ha nem lesz igaza az LMP-nek, el fogom ismerni!
De várjuk már azt meg, ne most törjünk pálcát felettük!
Béla333
@Horizont: 16.29
Remélem te is és én is itt leszünk még a Propin 2017 tavaszán.
El fogom ismerni ha rossz döntés volt, most még ezt nem tudom kimondani!
Mert mi van ha nekik van igazuk és jobb lesz a helyzet.
Ezt az áruló dolgot meg hagyjuk szerintem. Olyan ovodás dolog.
A tolvaj azt mondja a másikra, hogy be be, te meg áruló vagy?!
Melyik jobb? Tolvaj és áruló vagy csak áruló?
Béla333
@Horizont: 16.57
Mivel hogy én sem vagyok semmilyen pártnak a tagja és én is becsületesnek és tisztességesnek tartom magam, én is véleményezem az MSZP/Gyurcsány elmúlt évtizedek politizálását úgy, hogy tolvajok és hazaárulók!
Kutyuska
Találgathatunk, de az igazságot csak a Fidesz és az LMP tudja. Két dologban vagyok biztos:
1. A politikusok 99,9 %-as mindig hazudik
2. A Fidesz nem egyezkedik soha senkivel, kizárólag olyan embereket neveznek ki minden pozícióba, akik maradéktalanul, ellenvetés nélkül a Fidesz érdekeit képviselik, a Fidesz hatalmi törekvéseit segítik. Emiatt nem hiszem, hogy most az LMP által is támogatott alkotmánybírák sok bármilyen nehézséget is okoznának a Fidesznek a törvénytelenségek tovább folytatásában.
Megjegyzem, én is szavaztam már az LMP-re és Hadházy és Szél Bernadett tevékenységét sokra tartom, de most nem értek velük egyet.
Eladott Ország
A Lehet Más a Politika (LMP) nem kért semmit azért cserébe, hogy támogatja a két kormánypárttal közös alkotmánybíró-jelölteket.

KIVÉVE „Inkább az áruk, a szolgáltatások adóztatását jövedék esetében, fémkupak esetében, amelyek termékdíjként jelentkeznek, és azok ilyen környezetvédelmi szempont, hogy a fémkupakoknak az ügyében fellépve próbáljuk meg ezt a szemléletet csökkenteni, tehát egy sor olyan adóintézkedést fogadtunk el, amelyik alapvetően nem érinti az emberek mindennapi életét.” Értik, ugye!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.