Óriási támogatottságnak örvend egy új kezdeményezés, amelynek célja, hogy megakadályozza a budapesti olimpia megrendezését.

A magát pártok felett állónak hirdető Nolimpia mozgalom ismertsége ugrásszerűen megnőtt az elmúlt hetekben: Facebookon már több mint 11 ezren követik, működésüket pedig 300 aktivista segíti. December 2-án budapesti népszavazási kezdeményezést is benyújtottak, azt követően, hogy az országos megbukott.

Egyre népszerűbb az olimpiallenes mozgalom

A kampányolók úgy vélik: a 2024-es olimpia megrendezése adósságba döntené az országot, miközben ennél jóval fontosabb dolgokra kéne a pénz.

Képzeld el, hogy valaki, akinek mind a pénzügyi felelősségében, mind a megbízhatóságában komoly okod van kételkedni, a megkérdezésed nélkül elviszi a hitelkártyádat egy nagybevásárlásra, a barátai és üzlettársai boltjaiba. Hogy mit fog venni, és mi a keret, azt nem mondja meg előre. Üdv a budapesti olimpián. A Fidesz cirkuszt adna a népnek, ha kéri, ha nem, és megtartaná a kenyeret, még ha közben romba is dől a magyar gazdaság

- fogalmaztak.

A Budapest 2024 szervezői ugyanakkor úgy vélik, a játékok pozitív hatással lennének a gazdaságra:

Egy budapesti olimpia fejlődést és megújulást, egy új kezdetet hozhat mind a város mind az egész ország számára

- írják hivatalos oldalukon.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
"Egy budapesti olimpia fejlődést és megújulást, egy új kezdetet hozhat mind a város mind az egész ország számára."

Így igaz. Csak van egy probléma. Az a fránya feltételes mód: hozhat. Merthogy már most tudni, hogy nem hoz. Sőt! Akkora adósságba veri az országot, mint... mint Paks 2. Vagyis azzal együtt kutya világ jön ránk amikor a felvett hiteleket vissza kell fizetni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
blueby
"Itt a vadiúj SZDSZ ifitagozat: Momentum a neve
Van a magyar politikai közéletnek egy szórakoztató jelensége. Kukába dobott balosok és megkókadt liberálisok időről időre nekiállnak, és gründolnak egy zsír új brigádot a fiatalok megszólítására. A jelszavak ezek: „civil”, „politikától független”, „szakmai”. Ha ezekkel halljátok, biztosak legyetek benne, hogy egy újabb Hallgatói Hálózattal álltok szemben. Amelyik épp annyira civil, mint Soros bármelyik random csicskaegylete.
Megint itt vannak. Függetlenek, fiatalok, civilek. Aztán megint kiderül, hogy valójában az SZDSZ ifitagozat. Az új nevük: Momentum."
justhpeter
@blueby: Eszedbe sem jutott elgondolkodni, hogy talán igazuk lehet ? Ha az egész ország fizeti majd, miért nem szavazhatunk róla ? Konkrét intézkedési terv és költségvetés nyilvános ismertetését követően lehetne szavazni. Egy olimpiáról szóló érvényes és eredményes népszavazást követően a döntésnek megfelelően el lehetne kezdeni a dolgot vagy végleg elvetni. De az Orbán-kondának ehhez nincs bátorsága.
nemkati
"Egy budapesti olimpia fejlődést és megújulást, egy új kezdetet hozhat mind a város mind az egész ország számára."

Így igaz. Csak van egy probléma. Az a fránya feltételes mód: hozhat. Merthogy már most tudni, hogy nem hoz. Sőt! Akkora adósságba veri az országot, mint... mint Paks 2. Vagyis azzal együtt kutya világ jön ránk amikor a felvett hiteleket vissza kell fizetni.
quadrocopter
@blueby: Öcsike kiscsibe! A "Soros bármelyik random..." 2007-ben az illiberális idióta felcsúti majmot képviselte, TASZ fedőnéven!
nemkati
@Rumcájsz 2: Siralmas! :(

És még Felcsút is juthat hasonló sorsra.
panellproli
@nemkati: Igy igaz.Akinek fejlődést hozhat az a jelenlegi milliárdos szűk kör ,aki mindent minimum 60 %-kal túláraz , és ez a zsebébe kerül. Mert nem azok jutnak munkához akik tisztességesen és normális áron csinálnák meg a beruházásokat. A jelenleg is folyó vizes világbajnoksági beruházások is már tripla annyiba kerültek, /és még nincs vége!/mint amit előirányoztak, de nem azért mert olyan drága az anyag, hanem mert mindent többszörös áron számláznak. Aki meg fizeti az mi vagyunk.
blueby
@nemkati: No, már most lehet tudni? Avasson be kedves, mit hallott?
blueby
@quadrocopter: Öregapám, hát erről van szó. Látszik milyen csecsen nevelkedett a mi Viktorunk. De attól még a liberáltak sem lesznek jobbak, hogy egy tőről fakadnak! Az olimpia kérdését pedig nem politikai síkon kéne rendezni. Egyébként ajánlom a többi elvakult figyelmébe is az idéző jeleket. :)
blueby
@kemeati: Röviden? Nem. Hosszabban pedig, mitől lesz valaki a Te és elvbarátaid szemében fideszes, aki más véleményt mer képviselni mint a mindent, mindenkinél jobban tudó, mindenkinél demokratább balliberáltak?
blueby
@justhpeter: Eszedbe sem jut elgondolkodni, hogy talán az olimpia pártiaknak van igazuk? Egyébként az idézett cikkben / bizony, idézőjelek! / jelzett társaságnak meggyőződésem szerint abszolút közömbös az olimpia, nekik mindegy milyen témát találnak, csak a gazdit lehessen szolgálni, csak végre újra a moslékos tál közelébe juthassanak. Most éppen az olimpia témát találták meg.
nemkati
@blueby: Bizony, hogy lehet tudni. Hogy én mit hallottam, az mellékes. Hanem itt egy példa, hogy fogunk járni: @Rumcájsz 2: ma, 17:43, meg ugyanott a szarajevói téli olimpia szánalmas mementói, és még van sok hasonló történet. Vagyis, a beruházók lenyúlják a folyamatosan növekvő bekerülési költségek egy (nagy) részét, hátrahagyva ezt az iszonyatos méretű adósságot, és az olimpiát követő években, évtizedekben nem fogjuk tudni hasznosítani a létesítményeket. Ahogy a már eddig is felépített hatalmas stadionok is félházzal mennek vagy majdnem üresen konganak, és egyre nehezebb a fenntartóknak összetarhálni a fenntartási költségeket.

Te viszont sorolhatnád, az újkori olimpiák közül melyek voltak nyereségesek. 30 nyári, és nagyjából ugyanennyi téli olimpia közül választhatsz. Külön köszönet illet, ha a nyereséges (vagy legalább nem veszteséges) rendező országok közül fel tudod sorolni az összeset, amelyek hasonló gazdasági helyzetben vannak, mint mi. Szóval?
kemeati
@blueby: Majd te fizeted dollár 10 milliárdokat faszfej?Vedd már ki fejed seggedből
blueby
@nemkati: Az INDEX ugye nem fideszes? " Ennek köszönhetően az olimpia megrendezése 121,6 millió euró nyereséget hozott az ATHOC-nak, amit az elszámolást követően a görög központi költségvetésbe fizetett be.

Ez azonban az állam közvetlen olimpiai bevételeinek csak egy jelképes része volt.

Az igazi nagy tételt az adóbevételek jelentették. A görög pénzügyminisztérium 2013-as kimutatása szerint a 2000 és 2004 közötti, olimpiához köthető gazdasági aktivitásból a költségvetés 3,5 milliárd eurónyi extra forgalmi, társasági és egyéb adóbevételhez jutott. Ezzel pedig szoros összefüggésben van az a tény, hogy az olimpia elnyerését követően, 1997-től 2004-ig Görögország messze az EU-átlagot meghaladó GDP-növekedést produkált, miközben a világ az 1997-es ázsiai és az 1998-as orosz válságnak, majd a technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq tőzsde 2000-es összeomlásának köszönhetően a recesszióval küszködött." index.hu/gazdasag/penzbeszel/2015/09/01/olimpia_szalay/
kemeati
@blueby: 1976 óta csak 1 olimpia volt nyereséges és Tókió is már most fél!
blueby
@kemeati: Édes drága felmenőiddel beszélj így, gyökér. Ja, ha ez a stílus kell? Mitől forr az agyvized drágaszág? Találva érzed magadat a balliberált besorolással? Szóval mitől is vagyok én fideszes? Mire föl kezeltek, és terjesztetek, sulykoltok emberekbe ti tényként dolgokat? Te, elvbarátaid már tudjátok nyereséges vagy veszteséges lenne egy magyar olimpia? Erről sokkal fajsúlyosabb emberek is eltérő véleményen vannak. Én sem tudom. Azt tudom, hogy hatalmas dolog lenne ennek a kis országnak, óriási reklám, nagy élmény. Hogy a fityeszesek ellopnák a sok pénzt? Igen, lehet, de akkor az ellen, és akkor kell protestálni, nem előre sápítozni, és hazugságokat terjeszteni. Jönnek sokan a görögök is az olimpia miatt mentek csődbe kamuval. Ezt kommentálási kiskátéban kaptátok? Itt egy korrekt Index-es cikk, tessék okulni: index.hu/gazdasag/penzbeszel/2015/09/01/olimpia_szalay/
Gyuri Géderről
Normális ember szerint, kinek kell az olimpia ha kinn van a seggünk a gatyából.
Ebbe a kiadásba bele pusztul az ország.
blueby
@kemeati: "Ráadásul a televíziózás felfutásának köszönhetően egyre jelentősebb bevétel származott a közvetítési jogok eladásából is, ami például lehetővé teszi, hogy a 2024-es olimpia házigazdáját már másfél milliárd dollárral jutalmazza majd a NOB. Ennek a forradalmi reformnak az első kedvezményezettje Los Angeles lett, amely így jelentős nyereséggel zárhatta az 1984-es olimpiát." ?
nemkati
@blueby: Nem győzött meg, hogy Görögország az olimpia előtt milyen GDP -növekedést produkált. A létesítmények utóhasznosítása nem történt meg, ahogy sok más olimpiai városban, pl Pekingben sem, és a görögöknél a sok más probléma mellett az olimpia is hozzájárult a görög válsághoz. A görögök jelentős eu-s pénzt kaptak az olimpiai beruházásokhoz. Mi is fogunk kapni? Mert szerintem mi hitelt kell felvegyünk.
blueby
@nemkati: Az biztos, hogy rengeteg a kérdés, és joggal lehet bizonytalansági tényező a magyar
gazdasági, korrupciós környezet is. Érvelni lehet, sőt kell, pró és kontra, de csak tisztességgel és a tények mentén. A cikk apropóját adó gittegylet viszont biztosan nem a józan, megfontolt döntést segítendő jött létre.
quadrocopter
@blueby: Az olimpia elsősorban nem vágyakozás, hanem anyagi lehetőségek kérdése, amíg ebben a szutyok rehzsim uralta országban nem mennek jól a dologk, csalk a szotyolás nyalogányoknak, addig nem kell ide olompia! tegmaőp betettem ide, hány ország megszívta az olimpiát, mese, hogy csak pozitív oldalai vannak, a magyar építőipar rohamtempóját ismerve, vége sem lenne az olimpiának, amikor ezer milliárdokért máris renoválni lehetne a sportlétesítményeket, ahogyan már ma is, s ez ismét csak az embrek elől veszi el a nívósabb életkilátásokat!
Az idóta szarzsák elégedjen meg közpénzért, a kertje sarkába felhúzott homokzójával!
nemkati
@blueby: Hanem? Te is tag vagy, hogy tudod, miért jött létre?
Aki Én
Az óriási korrupcióval, a már most erre elköltött milliárdokkal, a frissen megszerzett szállodákkal valóban fejlődést hozna egy szűk körnek.
Egyébként van már példa bőven az olimpia költségeit és megtérüléseit tekintve. Elég lenne megnézni azokat.
blueby
@nemkati: Azt hiszem elég nyilvánvaló, hogy miért jött létre. Szíved joga mást gondolni. De ha már itt néhányan annyira biztosan tudni vélnek dolgokat, engedtessék meg nekem is "tudni". :)
nemkati
@blueby: Rajtam ne múljon! De maradjunk abban, hogy nem tudhatod, csak "tudni véled". Az meg a világért se izgasson, hogy hatalmasat tévedsz. Túl sok érv szól az olimpia ellen ahhoz, hogy ezt a mozgalmat lenézzed. Igenis az országért való aggódás miatt vágtak bele ebbe a kezdeményezésbe. És attól, hogy józanul gondolkoznak, még nem biztos, hogy baloldaliak, vagy liberálisok, bár ez inkább erény, mint nem. Lehet, hogy egyszerűen csak szeretik és féltik a hazájukat.
Azt mondod, "Hogy a fityeszesek ellopnák a sok pénzt? Igen, lehet, de akkor az ellen, és akkor kell protestálni". Ebben az országban bármi ellen, a Fidesszel szemben tök felesleges protestálni, 7 éve nem történik olyankor semmi. De az ember azért hadd mondja el a véleményét amíg lehet. Mert félek, nincs messze az idő, amikor még a szánkat is befogják. :(
nyanya001
Nem lehetne ugyanilyen mozgalmat elindítani stadion építések ellen ?
karma1
@nemkati: @nyanya001: @Aki Én: @quadrocopter: Hozsanna az Egnek! Ujra itt van koztunk bringas, csak eppen nevet valtott, de stilust es hulyeseget nem!!!
Ugy latszik, mar verciki volt a bringas-nev, dehat a trollnak eleteleme, hogy idejojjon rombolni... Ennek gyerekkoraban is atombomba volt a jele, keresztbetett labszarcsonttal...

Szanalom a pali, hagyjatok a budos francba, nem eri meg a gepkopast...
quadrocopter
@karma1: Hamar megtanulta a saját nevét, a "gyökért" és most osztogatja!
not me
Talán joggal.
Az urak kaszálnak (Magyarország uraival az a baj, hogy vétbuták, és csinált urak - a kutyából nem lesz szalonna), a nép meg fizet.
Desischado
Jól teszik. Minek ide olimpia, mikor a fenekünk lóg ki nadrágból?! Persze, a dádénak meg a bandájának ideális a lehetőség, mert mekkorákat lehet már lopni? Persze hogy olimpiát akarnak a nyomorult férgek, az meg hol érdekli őket, hogy beledöglünk!
kemeati
@blueby: Te hülye tudod ki az INDEX tulajdonosa?Éjjel hogy telt?Cigány gazdád szoptad vagy nyaliztál cigány,ringyó ráhelnél?Számolni meg tanulj meg és olvasd el Tokió saját magáról írt 2016-s cikkeit
Eladott Ország
"Számomra felfoghatatlan, hogy egy kelet­e urópai ország (és egyelőre EU­ tagállam), ahol minden feltétel és lehetőség adott volt arra, hogy a Nyugat ­Európához viszonyított gazdasági mentalitásbeli lemaradást (tudom, hogy dehogy vagyunk mi lemaradva, irigyel a fél világ) erős
társadalmi felhatalmazással, profi szakemberekkel, megalkuvást nem tűrő, igazi hazafiakkal
egy párt ledolgozza, alig néhány év alatt egy minden tekintetben leszakadó pöcegödörré vált.
Ahol legfeljebb a mindent és mindenkit túlkiabáló harsány propaganda ordítja bele az arcokba, hogy minden rendben van, jobban éltek, idióták! Ameddig hullák fekszenek a kórházi mosdókban, amíg a Blaha Lujza téri liberális mutatványra (szevasz, Kiszelly!) hónapról hónapra egyre többen kíváncsiak, addig ne legyen nemzeti ügy az olimpia megszervezése. Amúgy se legyen, de így meg főleg. Ameddig a polgári­ keresztény kormány hadat üzen a korrupcióellenes, jogvédő magyar civil szervezeteknek, úgy értem, saját polgárainak, addig ne merészelje egyik milliárdosra zsírosodott korrupt kormánytag se a szájára venni a nemzeti összetartozást. Ez itt sem nem nemzeti, sem nem összetartozás, hanem a legalattomosabb árokásás. Ameddig az egyészségügy és az oktatás eltaposnivaló, csak bajjal ­keservvel járó, magasról leszart szektorok, miközben a felcsúti születésű küldetéstudat Várba költözése és dolgozószobájának kialakítása, vagy a nemzetet romba döntő olimpia megszervezése is nemzeti ügy, addig ne legyen pofája senkinek a sokadrangú szerbiai futballba csorgatott – egyébként rengeteg helyről hiányzó – milliárdokat nemzeti szalaggal átkötni. Ameddig az egy életen át becsülettel adót fizető idős emberek kihűlhetnek a saját lakásukban, mert a családbarát kormánynak már nincs rájuk szüksége, ameddig emberek tízezreit egyébként is lassú és kegyetlen halálra ítélte a Fidesz társadalompolitikája, a szociális háló pedig csak azokat tartja meg, akik egyébként is két lábbal taposnak az ország lábán, addig a Seszták nevű másik dörzsölt...
1magyar
Egy budapesti olimpia fejlődést és megújulást, egy új kezdetet hozhat mind a város mind az egész ország számára."
Oroszországi olimpiai falut mindenki tekintheti negatív példának, pedig nagyhatalom. El lehet képzelni mi milyen szegények lennénk utána.
Ez a nép 80 %-ának iszonyú szegényedést hozna.
Cefi
Szerény számításaim szerint a vizes vb. minden téren csúnya bukta. De még az unokám is nyögni fogja, a jelenlegi állapota miatt is. Az pedig amit a dagállyal müveltek, azért főbe kéne lőni az egész tetves csürhét.
Eladott Ország
Folytatás ma, 06:29...maffiózó se vegye a szájára a nemzeti ügyet.
Ennek az egésznek, amit műveltek, semmi köze a nemzethez, az összetartozáshoz, a valóban komolyan vehető nemzetpolitizáláshoz. Ez továbbra is csak a Fidesz éppen pillanatnyi érdekeiről és szavazatvásárlásnak is legalja, átlátszó manővereiről szól.
Ha van olyan magát nemzeti érzelműnek tartó ember, aki a fentihez hasonló akciókra adott
felhatalmazást Orbánnak, aki azért fizet közel százféle adót és Európa legmagasabb áfáját, hogy egy elcseszett, frusztrált, küldetéstudatos ember önmaga szobrát már életében felállítsa a Kárpát ­medencében, akkor ennyi erővel annak is tapsoljon, hogy a kongói teremfoci
válogatottnak megy a következő csokor milliárd. Valójában semmi különbség nincs. Csak egy
ország döglik bele ,mert a sport, az olimpia nemzeti ügy."
1magyar
velemenyarena.hu/33_elhagyatott_hely
Ezek mind őrült vezetők tetves gazdagok kiszolgálását mutatják. Milliók haltak éhen értük.
telegdilaci
@quadrocopter: Amikor Orbánt védte a tassz akkor még jó civilek voltak,most már azért nem jó Konrád Györgyöt hallgatva mert mivel nem Magyar közpénzből tarják el magukat,Orbán nem irányíthatja őket,ezért támadni kell minden eszközzel, Hitvány egy Ember!
magyarbakancs
Párizs fogja megkapni a megrendezés jogát.
Az egész megrendezés nyomorba döntené sz országot és évtizedekig nyomná az adósság az országot.
kiscsillag66
@nemkati: És még az is a baj, hogy az adósságot nem a mostani kormány fizeti vissza. Tehát csalánnal veri a következő kormányt. Nem beszélve ez emberekről, mert mi fizetjük!
Papuska1
Tehát a szerző szerint egyre jobban nő a magyarellenes erők befolyása? Az Olimpia megrendezése nemzeti érdek. Egyébként a tervezett Budapesti Olimpia eseményeinek több mint felét nem Budapesten tervezik megrendezni. Szombathely és Debrecen is számos rendezvényre készül többek között. A kajak-kenu Szegeden lenne. Kis hazánk nem sokkal nagyobb, mint egy gigaváros. Az Olimpia ellenesek azt csinálnák, mint amit a szocik csináltak a nyolc évben. Segélybe, vissza nem térülő beruházásba tennék az ország pénzét, míg el nem fogy, azután majd megyünk koldulni a "gazdagokhoz". Ehelyett a mai kormány inkább befektet. Olyan vállalkozásba kezd, ami helyre teszi az országot, ahogy az régen is volt. Ha nettó finanszírozásban látszólag veszteséges az Olimpia (ez sem biztos) a rendezés, a járulékos beruházások hasznából busásan megtérül. Rengeteg külső finanszírozót lehet belevonni. Valóban nem osztogat a mostani kormány, nem segélyt ad, hanem munkát. Nem halat ad, hanem hálót az éhes embereknek. Aki pedig képtelen élni ezzel a lehetőséggel, azt nem cipeli a hátán tovább a társadalom, mert belepusztul! (Persze elpusztulni sem hagyja őket, mert ennyi humánum szükséges. Ennyi és nem több!) A baloldal a Horni utat járná "merjünk kicsik lenni!" Könyörögjünk a szomszédainknak, és néhány gazdagabb országnak adományokért, segítségért, mert mi csak ennyire vagyunk képesek. Szláv tempó! Az utóbbi néhány év megmutatta, hogy mennyivel többre vagyunk képesek, már aki tehetséges! A tehetségtelenek és a lusták visítanak, mert nem ők irányítanak, nem jut nekik elég maradék! Próbálják lerombolni, amit a tehetségesek felépítettek. Csak erre képesek. Soha nem másznak ki a középszerből, örökké a gazdag nyugatiak szolgái lesznek! Meg is érdemlik! Kapitalizmus van, és a szociális piacgazdaság és a jóléti állam is megbukott. A világ gazdagokra és szegényekre bomlik már ismét nyugaton is. Mi lehetünk nyertesek és vesztesek is. Én a nyertesekhez akarok tartozni!
Papuska1
@magyarbakancs: Miért Párizs? Addigra már kiverik abból a városból a keresztényeket és az Európaiakat! Iszlám Olimpia lesz?
kukac50
Előre tudható adósságot nem kell felhalmozni a következő generációnak.
Ameddig emberek fagynak meg saját otthonukban, nem telik elegendő pénz élelemre gyógyszerre rezsire, addig az olimpia minden állampolgárára 1 millió forintos adósságot jelent.
Miből fizetné ki az akinek a létfenntartás is komoly gondokat okoz?
Aki Én
@blueby: Te új köntösben is pont olyan hülye vagy mint eddig...
1magyar
@Papuska1: Amiket belinkeltem nézd már át légyszives! Mi marad csak az épületekből és mennyi haszna van! Bár akik megépítették rohadt jól jártak,csak a nép fizeti,nyögi örökre.
kemeati
@Papuska1: te fideszes seggnyaló!Akkor jobbak vagyunk Montreál,Moszkva,Szöul,Barcelona,Peking,Rió,Torinó,Lillaham,stb városok vezetőénél mert mind óriási minuszban lett Montreal 1976 óta fizeti,Tókió előre nagy csődtől tart pedig mint ha jobban állnának
Papuska1
@1magyar: Bocsánat a belinkelést nem találom, de lehet Patyomkin beruházásokat csinálni, és lehet ésszerű, a későbbiekben szükségeseket és hasznosakat is. A tervek szerint a felépülő Olimpiai falu lakóparkként marad meg. A sportlétesítmények 80%-a kész, vagy egyébként is építés alatt áll, a közlekedési fejlesztésekre meg égetően szükség van. Ráadásul igen jó helyen vagyunk (ebből a szempontból) Osztrák, cseh, szlovák, és szerb vállalkozók, de németek is jelentkeztek a befektetésekhez. Eddig 60%-ot nem az államnak kellene fizetnie. A befektetők csak azt kérik, hogy bizonyos ideig továbbüzemeltessék a létesítményeiket. Pont ez tetszik a pályázatot elbíráló szakembereknek. Utána kell nézni, hogy mit kritizálunk és Magyarország nem Görögország! Ezt már bizonyítottuk!
Nessy
@Papuska1: nem vagyok szakember,csak itt élek. Nos, a vizes V.B, indul 29 milliárdról, már 100 milliárd felett tartunk, és még nincs vége.
Az Olimpia tervezett 779 milliárdja vajh mennyi lesz a végén? Volt az elmúlt időszakban olyan beruházás, mely közbeszerzés esetében a vállalt áron valósult meg?
Érdekes lenne ezeknek a szerződéseknek a tartalma, összege.
Papuska1
@Nessy: A teljes beruházás jelentős része, mint írtam vállalkozók által valósul meg. Természetesen azok az elemek, amik később is hasznosíthatók. Van, ami az államé marad (utak, közlekedés egyes sportlétesítmények, kiszolgálók stb.) Ezek állami pénzből valósulnak meg, az állam is használja tovább. Több létesítmény, (mint ahogy annak idején a Budapest sportcsarnok) külföldi beruházás lesz és csak néhány év után kapja meg ingyen a magyar állam. A beruházások megépítői természetesen haszonra is számítanak. Azt hiszem, hogy ez a világon mindenütt így van. Ha a Dagály beruházást nézzük egyedülálló lett Európában. Az olimpia összes vizes eseményét meg lehet ott rendezni, ahol a vizes VB-t! Lesz közben egy vívó, egy öttusa VB Magyarországon és vagy nyolc Olimpiai selejtező verseny. Ezekhez úgy is meg kell építeni a létesítményeket. A Puskás Ferenc stadion és mellette az Atlétikai Stadon egyébként is épül. Nem tudom még mi kellhet egy olimpiához. A gyeplabdát, bírkózás selejtezőket, röplabdát vinnék Szombathelyre még néhány kisebb sportággal. Debrecen és Györ a jelenlegi infrastruktúrájával rendezne több spotágat a terv szerint, Szegeden pedig évek óta világbajnokságok vannak Matyéren, és ott is épül egy 15 ezres sportcsarnok. Mi kell még? Az ellátás és az Olimpiai falu Csepelen a szigetspicc környékén épülne a terv szerint egy lakóparkkal, amiből bérlakások, a kiszolgálókból iskola, boltok maradnának. Hol itt a veszteség?
Edmond Dantes
Az hét szentség,hogy ezek az öt karikából legalább egyet ellopnának.
Peller Anikó
@Edmond Dantes: Egyet? Hány aranyrudat loptak el a 340 darab tízkilós aranytömbből?

Egyet?

Neeeem. Mindet.
magyarbakancs
@Papuska1: Londonnal versenyzett akkor London nyerte az olimpiát 1 szavazattal.
Szerintem most fogják kompenzálni őket ezért gondoltam.
Papuska1
@Edmond Dantes: Ezt a lopás marhaságot azért hirdeted, mert fejpénzt kapsz rá? Gonosz divat, hogy egyesek konkrétumok nélkül terjesztik, hogy a kormány lop. Az a filozófiája az egésznek, hogy ha sokat mondják, akkor elhiszik az emberek. (Sajnos be is jön, de még visszaüthet!) Egyébként valódi lopást a négyes metróval kapcsolatban pont a szocikról sikerült bebizonyítani. Az elvégzett munkáért kapott legális juttatás, az üzleti tevékenység hasznából való részesülés nem lopás! Abba kellene hagyni ezt az ocsmány és a régi kommunista lejáratások idejéből eredeztethető becstelenséget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.