2014 augusztusában mintegy nyolc símaszkos rontott rá  a dolgozó közmunkásokra egy északkelet-magyarországi kis falu közelében.

A 444.hu azt írja, a támadók viperával, baseball ütővel, pajszerrel, késsel és riasztópisztollyal okoztak súlyos sérüléseket. Az egyik fiatalembernek a lábát törték el, édaspjának a kezét, de volt akinek késsel szúrták át az ujját, egyiküknek pedig majdnem levágták a fülét.

Símaszkban verték össze a közmunkásokat – egy rendőr adta a tippeket
Fotó: MTI (illusztráció)

Bár a bírósági jegyzőkönyvbe is bekerült, hogy a terepszínű ruhát viselő támadók  ezt kiabálták:

"megdöglötök, büdös cigányok, hasra mindenki",

illetve a verés közben elhangzott, hogy

rátok lesz gyújtva a ház, büdös cigányok

a bíróság arra jutott, hogy a romák összeverése nem rasszista indítékkal történt, mivel csak egy család tagjait bántalmazták.

A nyolc támadó közül mindössze egyet, a feltételezett felbujtót sikerült azonosítani, akinek korábban volt már személyes konfliktusa az összevert család tagjaival – végül ez semlegesítette a rasszista indíttatást a bíróság szemében.

A vizsgálat során az is kiderült, hogy egy helyi nyomozó Facebook chaten adott tippeket a támadáshoz, amit később pont úgy követtek el, ahogy javasolta. Ő a mai napig a rendőrségen dolgozik, változatlan beosztásban.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aha,... Tehat az uj normak szerint, hogyha valakinek veletlenul egy cigany csaladdal van problemaja, es ezert veri ossze oket, akik eppen vedtelenul dolgoznak, akkor az nem rasszizmus, "csak" siman egy szomszedos kis perpatvar, es persze ilyenkor egy kez- es labtores, majdnem levagott ful egeszen jol beleillik a torzsalkodasba...

Meg a jo edes anyjat annak a rendornek is, aki adta a tippeket annak, aki ezt felhatalmazasnak vette eroszaktetelre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
Milyen világban élünk? Ha a bíróság szerint nem rasszista okból történt a támadás, akkor ez rendben van? A folytatás? Megsimogatták a buksijukat, csak így tovább! Mi az, hogy csak úgy össze lehet verni bárkit büntetlenül? Mi lett a történet folytatása?
lópicigáspár
@human: Ha az a nyomozó kereste őket, aki a tippet adta, nem is lesznek meg!
namihami
Ha brutális rendőrségi ügyet akarsz--fordulj szakemberhez.
Hiszen bűncselekmény kitervezéséhez és elkövetéséhez ki érthetne profibb módon, mint az a rendőr, akinek a szakmájába vágnak az ilyen ügyek.
""Cipőt a cipőboltból.---Profi bűnelkövetést a profi bűnüldözőtől.""
human
@lópicigáspár: Úgy néz ki elég befolyásos emberke. Még azt is felajánlotta, hogy ráküld pár rendőrt a családra. Fogalmam sincs, hogy mit csinált az a család vagy nem csinált. A történet ettől függetlenül is egy kórkép.
Equus
István Halász · Kecskemét
' "...ezt kiabálták:
"megdöglötök, büdös cigányok, hasra mindenki",
illetve a verés közben elhangzott, hogy
rátok lesz gyújtva a ház, büdös cigányok
a bíróság arra jutott, hogy a romák összeverése nem rasszista indítékkal történt
Nem értem mi a gond.
Volt egy Olaszliszkai LINCSELÉS, ahol a gyermekei szeme láttára, "ÖLJÉTEK MEG A MAGYART" kiáltások közben rugdosták szét a fejét az ÁRTATLAN tanárnak a cigányok.
Ha AZ nem volt rasszista cselekmény, ez sem az.
Úgyhogy vonyítók, kuss van!!!" '

Ezt én is így látom.
quadrocopter
A törvény szeme mindent lát...most éppen a cigányokat látta, ezért fogott vékonyan a ceruza a nyilvánvalóan rasszista indíttatású és a rendőr felbújtót háttérbe helyező ítéletben.

Lehet gyűjteni a strasbourgi ítélet kipengetésére. Már hányadszor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.