A közmédia híradója szombat este kívánta felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a jobb idő miatt több embert fogtak el a határon.

Németh Balázs műsorvezető külön kiemelte, hogy

érdemes lesz figyelni az adatokat a következő napokban is, elképzelhető, hogy a tavaszias idő miatt indultak meg a nagyobb csoportok.

A héten 235 embert fogtak el a határon a múlt heti 129-hez képest, a hírolvasó pedig szájba is rágta, hogy "ez a szám magasan kiemelkedik a többi közül". Na de ennyire?

Olyan statisztikát gurított a közmédia, amit nehéz összehozni a valósággal

Az M1 híradójának diagramján ez a 235 inkább a 129 négyszeresének látszódik – reméljük, csak a grafikusnak szaladt meg a keze.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Azt gondolták, a nézők úgysem veszik észre, különösen akkor, ha egy grafikus sem tudta jól ábrázolni. Persze, lehet, hogy a híradósoknak sem tűnt fel az aránytalanság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Azt gondolták, a nézők úgysem veszik észre, különösen akkor, ha egy grafikus sem tudta jól ábrázolni. Persze, lehet, hogy a híradósoknak sem tűnt fel az aránytalanság.
RonaGyuri
az sem zavarja őket, hogy ott vannak mögötte a szintvonalak! Ők Őfenesége szócsövei! Ugyanolyan pofátlanul hazudnak! =))
karma1
@CsipkeRózsa: Ha fel is tunt neki, mar akkor sem tud mit csinalni egy kesz anyaggal, nem hiszem, hogy annyira penge lenne, hogy CAD-dal belejavitson, vagy ujat csinaljon. (Nem is a hirolvaso feladata)
Hat kb. ennyire "szakemberek" azok, akik ott ulnek...:o)))
eszegfu
Én meg már azt hittem, hogy a "jobb idő" miatt az egyre több jeladós magyar gólyáról van szó...
solidedge
Az egész Orbán rendszer hazugságokra épül, ezt csak így lehet fenntartani.
aremy
nem lehet hogy az egyszer már elfogottakat hajtják mindig ki a határra amikor úgy gondolják hogy el szunnyadtunk?
namihami
Annak a rétegnek, szinvonalnak, aki még egyáltalán rákapcsol a köz(bármelyik, MTv1; Tv2; stb.)médiára, na annak tökmindegy, hogy milyen a grafika. Úgyse érti, csak annyit HALL meg belőle-nem érti-, hogy több van valamiből amit neki el kell itélnie, mert azt mondják a Vezér emberei. Ha migráncs, akkor migráncs, ha Soros, akkor Soros, ha Gyurcsán, akkor Gyurcsány. Szabadon választott, úgyis megmondják nekik, hogy éppen kit-mit kell utálni. Gondolkodni, utána nézni, ellenőrizni -minek? Arra ott van az isteneik.
moiszikf
Ugye, h jobb lett volna, ha a "csőcselék" porig rombolja, 2006-ban?
Macskaszem
Az oszlop nem véletlenül olyan magas, az ékegyszerű agyúak simán beszopják és ez a tény felülír mindent..
sokanvagyunk
Komolyabb munkát nem bíznék rájuk... - hullahegyek kísérnék hibás, hanyag, hamis "munkájukat" az iparban, közlekedésben.
Nessy
Lehet, hogy ez már az unortodox statisztikus képzés eredménye?
Anno, mikor még kézzel rajzoltunk grafikont milliméter papíron, egy ilyen hibáért páros lábbal ebrudaltak volna ki a vizsgán a Marx Karcsin!
huKKK
Az eredményeket láthatóvá kell tenni.
Cefi
Köszönjük az osztályvezető főorvos úrnak, hogy orbán játszótársait beengedik a "híradósnak képzelik magukat" osztályra, és az ottaniak mindennapjait megosztják az ország népével, vagyis a zemberekkel.
CsipkeRózsa
@nyanya001: az a baj, hogy nem az általad belinkelt kimutatás a hibás, az a valóságot ábrázolja.
quadrocopter
@CsipkeRózsa: Ne aggódj, a primkó bégető nem is veszi észre a piti trükköt, vagy mert nem akarja, vagy mert nincs annyi értelem!

Ébresztő Magyarország, ébresztő magyarok!
vadnarancs
A fideszes matekot már ismerjük... Mikor vonja őket valaki felelősségre a szándékos uszításért? BTK tétel!!!
human
Közben többen jelezték, hogy a rendőrség oldalán (police.hu) teljesen más számok vannak. Szóval az is kérdés, hogy ezek az értékek hogy jöttek össze.
Eladott Ország
"A migránsoktól megvéd minket a kormány, de a kipusztulástól ki véd meg?
Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelentette, hogy a magyar kormány megvéd minket a
migránsoktól. Akkor is, ha beleőrülünk. Nagyjából hetente négyszer jelenti ezt be valaki a
kormányoldalról, sok újdonságot nem tartalmaz. Ha csak. Kovács Zoltán szerint bár most nem látványos Magyarországon az illegális bevándorlás, csupán hamis biztonságtudatuk van az embereknek, a migrációs áradat ugyanis továbbra is folyik Európa felé. Más szóval: nem jött be a riogatás, az átlagmagyar nem hajlandó tartósan lövészárkokat ásni, ha közben nem látja az ellenséget. Csak a grafikusnak szaladt meg a keze, NER utasításra. Ennek fényében – bár Kovács Zoltán jelenleg megint a migránsok miatt sikoltozik – érdemes lenne a kormánynak elkezdeni aggódni azért, hogy amennyiben ilyen ütemben fogy a lakosság, ezen belül a munkaképes korú lakosság, csökken a továbbtanuló fiatalok száma, pár éven belül
nem lesz annyi munkavállaló, aki ki tudná elégíteni a kormányközeli oligarchák és kedves
politikusaink étvágyát. Akkor mi lesz? Egymástól fognak lopni?"
lópicigáspár
Ilyen grafikont csináltam volna általános iskola második osztályban, úgy elverték volna a körmöm, hogy még most is fájna!
kukac50
Migrációs hírekről csak annyit fele sem igaz!
lópicigáspár
@kukac50: A számok helytállóak, csak a grafikonkészítő nem volt tisztában az arányokkal. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.