Orbán Viktor és a magyar kormány gyáván megfutamodott 266 ezer vagy még több ember akarata elől – így értékeli a Momentum Mozgalom, hogy Orbán Viktor, Tarlós István és Borkai Zsolt szerda este úgy döntött, hogy visszavonják Budapest pályázatát a 2024-es olimpiára – írja az Index.

Papp Gergő, a párt sajtóreferense a lapnak azt mondta, sajnálják, hogy a kormány elvette a lehetőséget, hogy végre egyszer az állampolgárok szavazhassanak egy kormányzati gigaberuházásról. 

A pályázat visszavonása egyértelműen hatalomtechnikai döntés, amivel azt akarja elkerülni a kormány, hogy elbukjon egy népszavazást.

A Momentum a közleményében megismételte a korábbi bejelentését, amely szerint országjárásra indulnak, hogy ne csak az olimpiáról, hanem az egészségügyről, lakhatásról, megélhetésről, és közlekedésről is megkérdezzék az embereket.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Kb. 10 milliós lélekszámú ország már korábban rendezett Olimpiát, s meg lehet nézni mi maradt utána! Adósság, üres létesítmények, csalódott polgárok, kilátástalanság, munkanélküliség...

Mindenképpen bölcs döntés volt visszalépni, s mégbölcsebb egy drága népszavazást elkerülni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Istenem, hát nem akarnak nagyot bukni! Volt okt. 2.-a, volt tákolmányos variációs nem, és most az olimpiai nem!
Grácot el kell kerülni, mert most az jönne!
Reméljük 2018-ban lesz rezsim-nem is!
Rockxy
Hülye ez a momentum.
Az tetszene nekik, ha a fidesz az asztalra csapna és csakazértis olimpiát rendezne?
Különben is, régebben a zorbán aztat mondta, hogy a fidesz figyelembe veszi a nép véleményét.
Na, most akkor ez is baj?
Béla333
A Mémek között volt egy jó szöveg: "A nép eldöntötte, hogy legyen népszavazás, Orbán Viktor meg eldöntötte, hogy akkor pedig nem lesz!"
Tavryni őrnagy
Mostmár biztos, hogy a "nem"-ek gyöztek volna a népszavazáson. Ennyire sikeres a Momentum, ebből még lehet valami.
Sanyi2015
Kedves Momentum, el kellene végre dönteni mi a túrót is akartok valójában...
Nessy
Pártunk és kormányunk, ha valós ellenállást tapasztal hajlandó visszatáncolni, miközben persze bünbakot keres.
wagabund
a momentum már izzadtságszagú kezd lenni. Ennyi volt, nem kellene túlfeszíteni a húrt.

ezek azt hiszik, hogy ennyi dicséret már feljogosítja őket hülyeség elkövetésére is...

Teljesen értelmetlen bármilyen népszavazás, köpködés, sárdobálás...
olimpia kifújt, lehet hazamenni...
agnes200
Örülök, hogy nem lesz olimpia Budapesten!!!
Most még a Paks II.-vel kellene valami hasonló bravúrt csinálni, és egészen boldog tudnék lenni!!!
Yoda69
Gratulalok a Momentumnak, hogy megmentettek az orszagot a fideSSes hazaarulok tobzodasatol.
Csak igy tovabb!
Javaslom minden letfontossagu kerdesben elmenni a nepszavazasig, a fideSS csak az erobol ert.
human
A Corvinuson éppen a kormány embere és a Momentum vezetője tartott vitát az olimpiával kapcsolatban. Közben bejelentették, hogy a kormány inkább visszalép meggátolva a népszavazást. Erre a kormány képviselője elkezdett látványosan sorra kezet rázni és gratulálni a Momentumnak. A Momentum helyében elmondtam volna, hogy a gratulációnak itt nincs helye. Ez az egész a korrupt kormány kudarca és nem a Momemntum győzelme. Az emberek nem bíznak a valaha volt legkorruptabb kormányban és ha demokratikus lehetőségük van rá, megakadályozzák a lopást még akkor is ha sajnos így egy olimpiától esik el az ország.
Cicamama55
Ezt a népszavazást a Fidesznek a pályázat beadása előtt kellett volna megtennie! Az eddig elherdált pénz Farkas Flórián adósságával, meg az izsáki polgármesterével s hozzá hasonló fekete lyukakkal együtt mehet a süllyesztőbe?!
Qqberci
@Rockxy: A nép akarata az volt, hogy szavazni akar, legyen-e olimpia. Ezt az akaratot a qrmány leszarta. Megint...
Qqberci
@Sanyi2015: Egyszerű: népszavazást...
Qqberci
A kormány nem megfutamodott, hanem besz@rt...
nezelodo
@Yoda69: Az a gyanúm, hamarosan megint belepiszkálnak a népszavazást szabályozó törvényekbe, úgy legyen ötösöm a lottón!
Designer
Kb. 10 milliós lélekszámú ország már korábban rendezett Olimpiát, s meg lehet nézni mi maradt utána! Adósság, üres létesítmények, csalódott polgárok, kilátástalanság, munkanélküliség...

Mindenképpen bölcs döntés volt visszalépni, s mégbölcsebb egy drága népszavazást elkerülni!
Aki Én
@Rockxy: 21:21 Valamit félreértettél. A népszavazásról beszélnek, nem a csak azért is olimpiáról.
Eladott Ország
Miután 266151 aláírás gyűlt össze az olimpiával kapcsolatos népszavazás kiírása érdekében (nem az olimpia ellen, a népszavazás mellett!) a fideszes többségű, Tarlós Pista által elnökölt grémium elutasította az ellenzék ama javaslatát, hogy vegyék napirendre az olimpiai pályázatról szóló népszavazás kiírását. Vagyis az egyedüli logikus lépést rúgták szájba azt követően, hogy biztosra vehető, Budapest kellő számú polgára szeretne erről az ügyről érdemben dönteni. Hogy országosan is hasonló a helyzet, arról a legfrissebb közvélemény kutatási adatok több, mint beszédesek.
Nessy
Persze, hogy "megkérdezik az embereket"! Lesz majd nép - nemzethy konzultáció. Az sem olcsó, de a kutya sem ellenőrzi a végeredményt!
Elsősorban a kiküldött és érvényesen visszaküldött levelek arányát.
A tartalomról meg nem is beszélve.
magyarbakancs
Fideszes nyavalyások hol van az új összefogási erő?
Becsináltatok a gatyátokba, mert a nép kezdeményezett?
Hiteltelen banda vagytok, ennyire félni a néptől kinek nevében kormányoztok?
huKKK
A Momentum...
... kamumatyik, akik megspóroltak a nemzetnek többezer munkahelyet...
Láttak egyáltalán egy hatástanulmányt is?
Átverik a magyart demagóg dumákkal, hogy a népszerûséget meglovagolva harcolhassanak a melegházasságért...
Mi meg ostoba naívok módjára, elhisszük "végre valami jó ügy" mellé oda lehet állni.
Végre történik valami.
Végre.
Genderedik az ég alja...
Eladott Ország
@Designer: Rio de Janeiróban több mint 700 favela, vagyis nyomornegyed mintegy másfél millió ember otthona, saját törvényekkel és szokásokkal. ( kábítószer, prostitúció, bűnözés stb.)
szettevette
Furcsa egy ország vagyunk mi! Ha valamitől visszalépnek, azt mondják, hogy megfutamodott. Ha nem léptek volna vissza, akkor azt mondják, hogy miért kell nekünk olimpia. Akkor legyen népszavazás. Aztán ráköltünk egy csomó pénzt, és amilyen érdektelenek az emberek nem mentek volna el szavazni. Mert van annyira kényelmes mindenki, hogyha nem viszik a helyébe a papírt, akkor nem megy sehová. Szóval érvénytelen lett volna! És mindezt egy csomó pénzért! Nekünk se jó ám semmi! De az olimpia megrendezés - nem rendezésből nem szabadott volna párt politikai kérdést csinálni. Az biztos! És ha egyszer már jelentkeztünk, akkor visszalépni se szabadott volna. A jelentkezést kellett volna jól meggondolni. A szocialisták is csak addig akarták, amíg ők voltak hatalmon. Fura egy színtér a politika! Jobb, ha az ember távol marad tőle! Mert amit eddig oly nagyon szajkóztak, politikai érdekből, jobbra át, hót az ellenkezőjét mondják! És párttól függetlenül. Mindegyik ilyen.
nemfideszes
@huKKK: Miért, te láttál hatástanulmányt?! Főleg olyat, amit a kormánytól független intézmény készített! Los Angeles óta (1984) minden olimpia veszteséges volt! Ez mért is lenne nyereséges, amikor csak a pályázatra már 3x annyit költöttek, mint amennyit eredetileg terveztek. De lásd még vizes VB kivitelezést!
Az lehet, hogy több ezer munkahelyet jelentene kb. 4 évig, ugyanakkor lehetőséget a gázszerelő strómannak és a kötélbarátnak további milliárdok lenyúlására! A két hét ünnepi mámor után pedig jönne a kijózanító valóság! Azaz vagy folyamatosan további milliárdokat lesznek kénytelenek fordítani az adófizetők pénzéből, ezen intézmények fenntartására (lásd milliárdokét épült üresen tátongó stadionok), vagy minden az enyészeté lesz! Ahogy ez most is látható megannyi volt olimpiai helyszínen, Barcelonától, Athénen át Szocsiig.
kepek.444.hu/2014/08/07/a-legujabb-gorog-romok-a-2004-es-olimpia-maradvanyai/
Kíváncsi lennék meddig tartana a nagy lelkesedésetek ha a veszteséget saját pénztárcátokból kellene állni!
Amúgy meg, hogy jön ide a melegek házassága te szerencsétlen?! Vagy idióta vezéredet majmolva te is feltétlenül szükségét érezted egy jó kis "buzizásnak"?
nemfideszes
@Sanyi2015: Sanyika! Ez most komoly?! Képes vagy ide linkelni egy kormánypárti "libsiző" blogot, ami ugyanazt a csúsztatásokkal, és uszításokkal teli populista, demagóg dumát nyomja, mint az összes többi habony-finkelstein média?! Esetleg valami saját gondolat?!
Rockxy
@Qqberci: Rendben!
Akkor én nem tartozom a néphez mert olimpiát sem akartam és szavazni sem. :)
Sanyi2015
@nemfideszes: Pont te is erősíted a leírtakat..
Gondold csak végig amit írtál, van benne kormánypárti libsiző blog, populista, demagóg duma, habony-finkelstein média azaz minden ami a napi politika, de egy szó sem a tartalomról
nemfideszes
@Sanyi2015: Na, akkor:
"megint egy liberális párt rövid pártpolitikai céljainak oltárán áldoztuk fel mindannyiunk közös érdekét, "

A blog írója pontosan miből is vonja le azt a következtetést, hogy a Momentum liberális párt lenne?! Vagy csak azért aggasztja rá ezt a jelzőt, mert a Finkelstein propagandának köszönhetően mára már bizonyos körökben szitokszóvá lett a "liberális" kifejezés?!
kolozsvaros.com/2017/01/24/liberalisnak-lenni-nem-bun-hulyenek-lenni-nem-dicsoseg/
Mennyiben is szolgálja mindannyiunk közös érdekét, a gázszerelő, a vejkó, a kötélbarát és többi eddig is köz- és EU-s pénzen hizlalt, stróman, rokon, haver további gazdagodása?! Kiknek a kezébe is került az elmúlt években a teljes magyar szállodaipar? Csak, hogy mást ne említsek.

„liberális kormányzások során belénk neveltek: “merjünk kicsik lenni”.

Az ismételt „libsizésen” túlmenően, mért is csak egy olimpia rendezésével is válhatnánk naggyá?! Egy világszínvonalú egészségügyre, vagy oktatásra nem lehetnénk büszkék?! Ezek nem szolgálnák az emberek érdekeit? Hosszabb távon nem lenne jobb befektetés a magyar gazdaság számára, mint egy 2 hétig tartó olimpia, az utána szétrohadó létesítményekkel?!

“megfelelő város a megfelelő időben”

A VIII. olimpiát Párizs rendezte 1924-ben, azaz 2024-ben jubilálhatna. Ezen túlmenően csaknem az egész világ, beleértve nagy barátainkat, a lengyeleket is, a Párizsi olimpiát támogatja.
hvg.hu/vilag/20170209_Olimpia_2024_otven_nagyvaros_allt_Budapest_helyett_Parizs_melle
És akkor ne feledkezzünk meg a másik nagy hazudozóról és populista politikusról, Trumpról aki számra szintén személyes presztízs kérdés az olimpia megrendezése, és hát ugye azt is tudjuk, hogy : „America first and only America first”
nemfideszes
@Sanyi2015: „nem a népszavazással van gond,”

Akkor mért nem merték kiírni?! Miért kellett az olimpia ellenzői mellett az olimpia támogatóit is „szájba szarni”. Erről nem is beszélve:
„Magyarország azért stabil sziget a forrongó nyugati világban, mert mi kikérjük az emberek véleményét.” OV. 2016 december

„a közbeszédet egyetlen percig sem övezte semmiféle érdemi, szakmai vita,”

És erről ki tehet??!! Mégis, kinek a feladata lett volna ennek megszervezése???!! A Momentumé, az embereké, vagy a kormányé?!!!

„Budapesten pontosan ugyanez történt volna, a legnagyobb győztesek közé pedig Csepel kerülhetett volna.”

Mégis mi a tökömet kezdene Csepel az olimpia után ottmaradó létesítményekkel? Azokat nem csak megépíteni kell, de fent is kell tudni tartani. Vagy ez lesz a végük:
kepek.444.hu/2014/08/07/a-legujabb-gorog-romok-a-2004-es-olimpia-maradvanyai/
De miből is, amikor a már megépült stadionok is csak állami támogatás mellett tudnak üzemelni?! Vagy még úgy se:
index.hu/sport/futball/2017/02/18/balmazujvaros_vagyonokert_epitettek_palyafutest_de_nincs_penz_hasznalni/
Amúgy az olimpiai létesítmények, nem csak az írásban is példaként szereplő Görögországban, de a többi, jóval erősebb gazdasággal rendelkező országokban is szétrohadtak. Csak éppen a cikk írója valahogy erről nem tesz említést.

„Budapest felkerült volna a világ térképére”

Budapest most is fent van a világ térképén, köszönhetően többek közt azon liberális művészeknek, tudósoknak, akik nem csak Budapest, de az egész ország hírnevét öregbítették az elmúlt évtizedek, évszázadok alatt. Az, hogy erre ti nem vagytok büszkék az már más kérdés….
nemfideszes
@Sanyi2015: „Ugyanis a NOlimpiára keresztelt kampány elérte célját, a pályázatot lefújták, „

A kampány célja nem a pályázat lefújása, hanem a választás kiírása volt!!! Aki ezt nem képes megérteni az vagy reménytelenül hülye, vagy csak egy jellemtelen gennyláda, aki mindenáron ellenségeket keres csak, hogy a birkáknak legyen kit gyűlölni, addig sem foglalkoznak a fidesz piszkos dolgaival.

„akkor mégis miért akar a győzelem után még több milliárd forintot népszavazás formájában kidobni a kukába?”

Mégis, hány milliárdot is b@sztak el eddig értelmetlen konzultációkra?!

„A biztosra vett korrupció mellett – érdekes felvetés ez így a 4-es metró építése körüli, 2006-os csalások napvilágra kerülésének idején…”

Az elmúlt évek korrupciós ügyei alapján biztosra vehető. Hogy ezekből nem lett ügy polt pot petikének köszönhető. Mint ahogy az is, hogy a 22 OLAF jelentésből csak a szoci kormányokat érintő jelentés van terítéken, a többiről mélyen kussolnak.

„de egyrészt nagyságrendileg elmarad a liberális sajtó által emlegetett 2000 milliárdtól”

A vizes VB tervezett költsége 25 milliárd volt. Jelenleg 100 milliárdnál tartanak. Azaz a költség a tervezett 4x-se, és még nem fejezték be. Az olimpia tervezett költsége 776 milliárd... Ha gondolod, segítek szorozni, de talán egyedül is menni fog...

Elég lesz ennyi a tartalomról?! De ha akarod akár minden mondatát megcáfolom...
Addig is:
kolozsvaros.com/2017/02/19/ti-lelki-hajotorottek-akik-a-falon-tul-is-veditek-a-pszichopata-tudatrepedes-mocskos-hazugsagait/
kolozsvaros.com/2017/02/22/ahol-egy-kocsis-mate-gyava-es-hazug-nyalverese-felulirja-266-ezer-ember-akaratat/
nemfideszes
@Sanyi2015: "...minden ami a napi politika, de egy szó sem a tartalomról..."
Érdekes felvetés annak a fényében, hogy maga az írás is úgy kezdődik, hogy: "...megint egy liberális párt rövid pártpolitikai céljainak...", majd lényegében minden második mondatban elhangzik " ...a liberális..." mint negatív jelző!
Az persze se téged, se a cikk íróját ne zavarja meg, még egy pillanatra sem, hogy nem csak liberális gondolkodású emberek, de bizony jobboldaliak is ellenzik az olimpiát. Méghozzá szép számmal. Igaz ők nem is az egybites birkanyájhoz tartoznak...
Designer
@Eladott Ország: Ott az a probléma már az Olimpia előtt is megvolt...
magyarbakancs
@szettevette: Teljes mértékben egyet értek veled.
Egy kis kiegészítéssel egy ország olyan célokat állítson maga elé, amit el is tud érni, és meg is tudja valósítani.
Egy olimpia megrendezése nem kis pénz és gondolom, van ennél sokkal fontosabb, mint egy hónap ünneplés és 20 év nyögés a költségek miatt.
Nálunk 100 szór ezerszer fejeltebbek is meg gondolják, hogy csináljanak egy olimpiát.
Mint Ausztria, Norvégia, Svédország, Finnország.
Eladott Ország
@Sanyi2015: kolozsvaros.com/2017/02/11/nem-pedig-...
És abból is halálosan elegünk van, hogy kivénhedt volt (és jelenlegi) pártkatonák, tehetségtelen focisták, huszadrangú senkiháziak, örök meg nem értett zsenik, önjelölt népnevelők rúgnak pofán lépten ­nyomon, miközben a mi keservesen megkeresett forintjainkból stafírozzák ki a pereputtyukat. Elegünk van abból, hogy hülyének néznek, eltaposnak, megfélemlítenek. Ha a kormány híveinek ez kell, ahhoz joguk van. Ha nekünk meg nem ez kell, ahhoz nekünk is jogunk van. Ha két választás között van elegünk, akkor akkor van elegünk. A mindenkori kormányt nem a jóisten jelölte ki, hanem mi választottuk. Ha akarjuk, mi le is válthatjuk. Ha akarjuk, kritizálhatjuk. Ha akarjuk, szidhatjuk. Mi éppen úgy fizetjük őket, mint a hívek. Sőt. Egyszóval be lehetne fejezni ezt a visszamutogatást, kommunistázást, hazaárulózást, jobboldalizást, baloldalizást, mert ebben az országban ezeknek a szavaknak ma már nincs értelmük. Nincs, amikor egy volt hithű kommunista ordítja egy huszonéves arcába, hogy rohadt komcsi. Nincs, amikor egy volt kommunistákból, KISZ­káderekből és munkásőrökből, besúgókból álló, saját múltját megtagadó, önmagával meghasonlott hazug tolvajokból álló bűnbanda lopja szét a jövőnket.
Eladott Ország
@Sanyi2015: kolozsvaros.com/2016/02/14/rendszeres...
A fiú egy kis faluban született, valahol az Isten háta mögött. Szülei egyszerű emberek voltak, bár a családi életük távol állt az ideálistól. Vérmes természetű apja rendszeresen verte a feleségét és gyermekeit is. Ez a korai élmény már gyermek korában komoly lelki sérüléseket okozhatott, ami aztán az egész további életére kihatással volt. Már fiatal korában vonzotta a politika és a hatalom. Előbb a Kommunista Ifjúsági Szövetség titkára lett, majd lépésről lépésre haladva egyre magasabb pozíciót töltött be. Neve összekapcsolódik a szovjet csapatok kivonulásával az országból...
Mindez Romániában történt és a történet főhősét Nicolae Ceauşescunak hívták.
Eladott Ország
@Designer: Igen . De a favela maradt az olimpia után is. És belátható időn belül fel sem lesz számolva. Lóvé csak a "ott és itt is" csak a szektatagoknak, a mi kutyánk kölykének jár.
Designer
@Eladott Ország: Tudod, én inkább veszem alapul példának Görögországot (11 milliós), mint egy 200 millió lakosú Brazíliát!
Csizmás Kond
A momentum szerint Orbán a gyáva, szerintem meg a momentum az évszázad bukója, a világ szégyene, hogy a haladás a fejlődés lehetőségét politikai szarkavarásra használja, Szégyelljék magukat, ilyen balfék hozzáállást még a világ nem látott soha. A sport és
benne az olimpia még az ókori népeknél is szent volt, megszűnt akkorra a háború a civakodás és mindenki a fejlődés az emberi megvalósítást szemlélte, szemben a mostani álszent, konspiratív megnyilvánulással ahol az emberek helyzetét, sorsát kihasználva félrevezető manőverként, concitaszakállal ékeskedve átvernek sokakat. Ennél utálatosabb politikai manövert még nem talált ki a világ...brávó a fartúró libsibandának .
Eladott Ország
@Designer: Elsősorban a dél-amerikanizálódásra akartam utalni. Orbánékat sem érdekelné ha a fél ország szociálisan beledöglik az olimpiai rendezésbe. Igaz jelenleg sem érdekli - 4 millió koldus országa vagyunk.
huKKK
@nemfideszes: 23, 13:57

"Miért, te láttál hatástanulmányt?!"
Magyarokat szándékosan nem is olvastam.
" Ez mért is lenne nyereséges, amikor csak a pályázatra már 3x annyit költöttek, mint amennyit eredetileg terveztek."

Mert én rendeztem volna, magamtól elvbõl nem lopok.
Egyébként meg kinek mi köze hozzá, ha az én pénzembõl van.
Lett volna arra is rengeteg megoldás, hogy ne terhelje a költségvetést az olimpia.

"A két hét ünnepi mámor után pedig jönne a zaz vagy folyamatosan további milliárdokat lesznek kénytelenek fordítani az adófizetők pénzéből, ezen intézmények fenntartására (lásd milliárdokét épült üresen tátongó stadionok), vagy minden az enyészeté lesz! Ahogy ez most is látható megannyi volt olimpiai helyszínen, Barcelonától, Athénen át Szocsiig.kepek.444.hu/2014/08/07/a-legujabb-go...Kíváncsi lennék meddig tartana a nagy lelkesedésetek ha a veszteséget saját pénztárcátokból kellene állni!

Nem a ti, nem a mi, hanem az én veszteségem lett volna, természetesen rajtam kívül még sok hazafi hajlandó lett volna milliárdos veszteségeket elkönyvelni a nemzetért.
Sok külföldi barátunk (is!) kínaiak, oroszok, izraeliek, arabok, afrikaiak, amerikaiak hajlandóak lettek volna befektetni itt, egy részük önzetlenül, névtelenül, mások pedig pusztán az önreklámozás lehetõségéért cserébe.
Ne magából induljon ki. Sok adakozó filantróp él a világban, nem mind kereszténygyûlölõ, mint Soros, viszont akadnak nála tehetõsebbek is.

"Amúgy meg, hogy jön ide a melegek házassága te szerencsétlen?!"

A Momentum révén jön ide. Ez az õ programjuk része.
Hogy egyelõre még nem is ez a politikájuk központi eleme, nem jelenti azt, hogy ez késõbb is így marad.
Szerintem tévedés bennük az szdsz- látni, de az is tévedés lenne, ha úgy vélnénk, egy sehová sem kötõdõ, mindentõl független párt jelentkezett a színen, sosemlátott, egyedi, eredeti eszmékkel.

" Vagy idióta vezéredet majmolva te is feltétlenül szükségét érezted egy jó kis "buzizásnak"?"

Nem pártok,...
huKKK
... hanem ügyek mentén politizálok. Ha Ön buzi, lehet tõlem akár még fideszes is, ha ellenzi velem együtt a korlátlan abortuszt és a melegházasságot. Ezekben tudom támogatni önt, nemre, korra, pártállásra, nemi irányultságra való tekintet nélkül.
A Momentumot viszont nem tudom támogatni, hiába szépek,
mert olyan dolgokat pártolnak amit én nem.
spu00
Akit érdekelt az megtalálta az olimpia rendezésének hatás tanulmányát.De ha valamit nem akarnak, azt soha sem találják meg, s még a létezését is tagadják.Már az AGENDA 2020 is adott egy irány mutatást, s a tanulmány ez alapján készült el, bele véve a 2024-ig terjedő fejlesztési terveket is.
Egyébként további jó köpködést.
JAJMÁR
Nem is akarták igazán az olimpiát. Szerintem nyilván tudták, hogy kicsi az esêlyünk, de szinte kapóra jött ez az aláírásgyűjtés, hogy kiszálljanak. Igaz, egymásnak hergelve aláíró és nem aláíró magyart, de amíg egymással vannak elfoglalva, addig se velük. Hol és mikor volt ez másképp? Nemzeti egység? Jó vicc! Na, még csak az hiányzik!
Amúgy tényleg
JAJMÁR
Népszavazást akart 260ezer ember! Persze, tudtam, hogy nem merik bevállalni, de be kellene! Ez a szöveg, hogy az aláírók miatt... Ez is hülyeség!
Ha mihamarabb kiírnák, és az emberek támogatnák, inkább növekedne az esélyünk. De tudják ők, hogy nincs észérv a rendezés mellett! Az "álom" pedig már kevés a befolyásoláshoz!
Jozefina
Nem kell hagyni!!! Utánuk kell futni és végleg elkergetni őket!!! Hajrá!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.