A diktátorság nézőpont kérdése – közölte az Észak-Koreában zenélő hegedűművész, Edvin Marton, ám mint a 24.hu-nak adott nyilatkozatából kiderült, ezt még tudja fokozni.

Edvin Marton most ért haza a köztudottan diktatórikus ázsiai országból, ahol több százezer fogoly él koncertrációs táborokat idéző körülmények közt, az ország vezetője pedig válogatott módszerekkel számol le ellenfeleivel, köztük legutóbb a féltestvérével.

Egyre cikibb: Edvin Martonnak nagyon tetszik minden, amit Észak-Koreában látott

(Fotó: MTI)

A hegedűművész mégsem tapasztalt semmit, amit diktatúrának lehetne nevezni, sőt: szerinte a média sokszor túloz, ha Észak-Koreáról van szó. Arra a kérdésre, hogy vajon tudatosan nem mutattak-e meg nekik bizonyos területeket, azt válaszolta, minden városnak vannak szép és kevésbé szép részei.

Amikor Martont arról kérdezték, szerinte miért kellett leadniuk a telefonjukat érkezés után, úgy vélekedett: a házigazdák típus szerint besorolhatják és statisztikát vezethetnek a készülékekről.

Elmondta még, a város tele van modern épületekkel, szerinte simán azt hiszi az ember, hogy Dubajban van.

Martont már most meghívták a jövő évi ünnepségre.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Igazad van... egy cseppet sem diktatórikus ország, csak "elkérték" a telefonodat, (mert vigyázni akartak rá, nehogy elveszitsed) nem lehetett internetezned, meg oda vittek ahova akartak... talán az egyedüli döntésed volt, hogy WC-re mehettél...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Igazad van... egy cseppet sem diktatórikus ország, csak "elkérték" a telefonodat, (mert vigyázni akartak rá, nehogy elveszitsed) nem lehetett internetezned, meg oda vittek ahova akartak... talán az egyedüli döntésed volt, hogy WC-re mehettél...
Cefi
Költözzön oda a szarrágó gyáva, emberileg selejt, hulladék, orbánfasszopó csicska. Az utcán ne találkozzunk, mert úgy baszom pofán, hogy a takony menetet vág a nyakára.
papa.49
@eszegfu: Talán de még az se biztos...
Ez a pacák eddig se volt a kedvencem de ezzel végleg elkapálta magát nálam!!!
Aki Én
Amennyire hallom, ezt az embert nem az eszéért szeretik. Most ez bizonyságot nyert.
eszegfu
@Cefi: 13:46 Már ne is haragudj meg, de ooooooooolyan "hülye" vagy... "a takony menetet vág a nyakára" ... nem birom ki, csurog a könnyem a nevetéstől..:)))
eszegfu
@papa.49: Na jól van, nem lehet mindenki "kedvenc"!:) De legalább tud hegedülni... amit én nem.
lampa laz
Nem csak úgy mint ember, de mint művész is teljesen elkaszálta magát nálam. Az előadásait is csukott szemmel szoktam hallgatni, mert látványnak nem bírtam az ürgét sosem.
Az azért borzasztóan elkeserítő, h pénzért mindenre képesek sokan. Még egy ilyen ocsmányságot is elfofaghatónak találnak mint ez rohadt diktátor. Persze nem egyedi, mert menő amerikai sztárok is áradoztak a vendégszeretetéről. Undorító.
Cefi
@eszegfu: Hidd el, ez fizikailag lehetséges. A képlet: idiotizmus × F erő + 100kg ember jobb kéz + indulat = végeredmény...
quadrocopter
Ekkora idiótát mint ez a gagyigyerek. A 20 emeletes phenjani épéületek lakatlanok, az üzletekben lévő áruk döntő többsége pusztán kirakat, nem eladó, minden idegenvezető az állambiztonság tisztje, a túrista nem azt néz meg, amit akar, hanem ahova elvezetik és engedik, hogy megnézze, léteznek tiltott területetek mind a lakosság, mind pedig a külföldiek számára, a külföldi túristáknak is kötelező(!) virágcsokrok elhelyezése a két előd bronzszobrának talapzatára, kötelező kultúrprogramok az állami alkalmazttak és munkás tisztségviselők számára, szóval echte illiberális a demokrácia arrafelé is!
eszegfu
@Cefi: 14:56 Van még mit tanulnom...Ez a "levezetésed" is igen figyelemreméltó!:)
Cefi
@eszegfu: Köszönöm az elismerést, de meg tudom magyarázni: Mélyszaros lőrinccel ellentétben én önerőből végeztem el az általános iskolát, nem a padtársam kisz-titkár apukája segítségével...
quadrocopter
@Cefi: Nana, Mészáros Gázriaszó Lőri - szókincse és fogalmazása alapján - nem biztos, hogy elvégezte az általánost, vélhetően a bizit ott is a közös szotyihéjköpködés hozta meg!
Cefi
@quadrocopter: Ja, lehet. De neked a faiskolai diploma smafu? Szotyiköpködés akadémia smafu? Na jó az utolsó nem ér, mer' a nyóckerben' eleve így születnek...
quadrocopter
@Cefi: Egeeen, esetleg megvan neki a tarlónézegető szakvizsgája!
Aki Én
@eszegfu: Ugyan ezek a kretének értékelik a hazai rendszert is. Szerinted egy ilyen pöcs mit lát meg itthon, ha É-K neki nem diktatórikus?
Felháborító ez az ostobaság.
Rózsika Hatházi
@Cefi: ma 15:22 És, mire mentél vele? Okosabb vagy, mint Zuckenberg? Na látod! Lölö okosabb. Legalábbis ezt mondta és köztudott, hogy a fityiszesek nem hazudnak. :))))
coni
Lehet kicsit még maradnia kellett volna, hogy mindent meg tudjon nézni és tapasztalni a saját bőrén. Ahogy a kistesónál már megtörtént
Atha
Valójában nincs könnyű helyzetben.
2011-ben jártam itt én is. 2012-ben is mentem volna de nem vállaltam.
Ha itthon az igazat mondod, ezeknél minden kitelik a következő vendégségnél, ha pedig ilyen sületlenségeket mint a mi Lajosunk, akkor itthon néznek majd rád furcsán.
Mindenesetre életem legmegdöbbentőbb utazása volt.
Semmihez sem hasonlítható, beleégett az agyamba. Mint egy filmben az 50-es években.
bencemacska
@Atha: Igazad lehet: Elgondolkodtató, hogy mit miért mond.
Lehet, hogy nem is szabadna haragudnunk rá a hazugságért?!
De nem hiszem, hogy kötelező lett volna neki elmenni??? Van annyi pénz???
eszegfu
@Aki Én: 15:53 Érintettségem miatt (kicsi unokám megharagudott rám és közölte, hogy "kis pöcs vagy mama"), igy engedelmeddel ezek már inkább a nagyobb "szervhez" tartoznak! És ha tényleg nem látja, de beszél róla, nyilatkozik... hááááát nem irom le mit gondolok, de nem szépet!
Manhattan
@Atha: "Valójában nincs könnyű helyzetben." Pedig nem kötelező nyilatkozgatni. Maradhatott volna csendben is!
Atha
@bencemacska: @Manhattan: Nem foglaltam állást nyíltan, a nyilatkozatával kapcsolatban, de azt hiszem érezhető a véleményem.
Amúgy a hallgatás joga valóban mindenkit megillet, de néha beleszalad az ember a 'Fing utcába'.
Mindenesetre ha továbbra is belebonyolódik ezekbe a nyilatkozatokba, lehet hogy jövőre megtartják udvari hegedűsnek.
Atha
@bencemacska: A gázsiról annyit, hogy mindenre szeretnek rálicitálni.
Tele vannak 'leg'-ekkel, ez az imidzs része.
Az itt játszó előadóművészek, sportolók, mind csillagászati gázsikért játszanak, ha akarnak, ha nem.
bencemacska
@Atha: Tanulság:
É-Koreával- ill. annak "vezírével" nem szabad sem jóban, sem rosszban lenni! Életveszélyes!!!
szép új világ
Ha mind ezt akkor mondja mikor még kint van - az érthető. Várjuk meg mit mond majd ha biztonságban érzi a seggét. Ha akkor is Észak Koreát dicsőíti - vissza kell küldeni.
Macskaszem
Nyilván van az a pénz... és kéne jövőre is. De ha egy hangyányi esze lenne, legalább nem nyilatkozgatna. Persze, lehet, hogy az is benne volt a gázsiban, hogy ilyeneket mondjon itthon.
Zeta
Akkor semmi gond nem lesz, ha itthon is ezt kellesz tenni. Csak nem lesz telefonja senkinek! Az internet világa zárva lesz, a vendégek jóllakhatnak, nem úgy mint az egyszerű polgárok. Ebben , már közel járunk. Egyseges lesz a ruha , a hajviselet. És a földesuraké lesz az első ejszaka joga. Köszönjük a kövő képet! Igazán minden jó!
papa.49
@Zeta: Jól meggondolva MI NEM KÉRJÜK, EZT A JÖVŐ KÉPET!!!
papa.49
@eszegfu: Viszont van más amiben te sokkalta jobb vagy mint a ,,nyekergő tekergő,, )))))))
cs.n.
VIP vendéget jóhogy szívesen látnak, a fővárosi luxusszáló ablakából meg nyilván nem sok vidéki kényszermunkatábor látszik.
cs.n.
Bocs, de ezt a régi viccet megint nem tudom kihagyni:
"Gorbacsov hazalátogat a szülőfalujába. Találkozik egy régi ismerősével, a falu legöregebb emberével, Iván Kuzmicsovval.
- Iván bátyám, van magának videója? - kérdi tőle.
- Hogyne - feleli az öreg -, még hifi-tornyom is van. Sőt, videója és hifi-tornya már mindenkinek van a faluban.
- És TV-je van-e?
- Hát persze, színes - vágja rág az öreg.
- És tudja-e, ki vagyok én?
- Hogyne tudnám, édes fiam. Te vagy a tegnap érkezett amerikai újságíró.
- Iván bátyám, hát nem ismer meg, Misa vagyok, a Gorbacsovék fia.
- Akkor meg mit hülyéskedsz? - kérdi az öreg. - Hisz tudod, hogy nincs is villany az egész faluban."
Ez csak az ismert éjszakai műholdképről ugrott be most, amin a főváros kivételével töksötét az egész ország ( www.impactlab.net/wp-content/uploads/2011/12/Korea_at_night_satellite_image.jpg ), meg arról, hogy művészúr arról lelkendezett, hogy bár se mobil, se internet, se wifi nincs, de tévé van ott a szállodában, és még a CNN is bejön rajta! Nyilván azt nézik az ország többi részén is, gyertyafény mellett.
eszegfu
@cs.n.: 22:54 Én nem láttam még ezt a mühold felvételt... ledöbbentem! A vicc meg valóban passzol!:))
eszegfu
@papa.49: Ebben viszont igazad van, hozzáteszem, hogy ez minden emberre érvényes!!
herczeg0210
Nem látott ez semmit sem, csak azt nézte amit lehetett és mutattak neki. "Oszt jó napot"!
almalibre
Nem kell mindenkire ráerőltetni a politikát. Azon lehet vitatkozni, hogy Edvin művész vagy, nem, de a művészek ott lépnek fel, ahol kíváncsiak rájuk (és megfizetik őket). Sokan túldimenzionálják a művészeket, pedig nem többek, mint mi átlag emberek, csak híresebbek és néhányuk többet keres, mint mi. Nem feltétlenül okosabbak, mint az átlag, csak valamiben nagyon jók. Edvin esetében érezhető, nem különösebben érdekli a politika, ő a tapsra hajt. Egyébként sokszor maguk a művészek érzik a politizálási kényszert, ezzel befolyásolva a közönségüket és ezzel a politika sokszor keményen vissza is él. Szerintem ez nagyobb bűn, mint az Edviné...
simmering73
Az ilyen debileket szerintem tárt karokkal várják. Lehet kiköltözni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.