Nincs meg a kellő számú nyelvvizsgája.

Ugyan használja a doktori előtagot nevében Matolcsy György, azt még a szocializmus idején szerezte meg, és a Figyelő 2014-es cikke szerint diplomamunkája ma már csak mesterdiploma lenne, doktori címet nem érne meg – olvasható a 24.hu cikkében.

Matolcsy ezek után iratkozott be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) doktori iskolájába, ahol egyéni tanrendben tanulhatott (lévén ő a Magyar Nemzeti Bank elnöke).

A gazdasági-kormányzási mechanizmusok összehasonlító elemzése című témát választotta, amely a 24.hu cikke szerint a matolcsyzmust takarja – vagyis saját tanaiból kellett volna összeállítania a doktori munkáját.

Matolcsynak a nyilvánosan elérhető önéletrajza szerint angol nyelvből van középfokú nyelvvizsgája. Csakhogy a doktori iskola előírásai szerint a kezdéstől számított második év végén doktori értekezésének beadása mellett igazolnia kell egy másik nyelvből tett középfokú nyelvvizsgát is.

Csakhogy Matolcsynak még mindig csak az angol középfokú szerepel az életrajzában.

"A szabályzat pedig világosan rendelkezik ebben az esetben: a nyelvismereti követelményt nem teljesítő doktorjelöltnek megszűnik a jogviszonya (33. paragrafus 4. pont), azaz gyakorlatilag kicsapják a doktori iskolából. A jelek szerint Matolcsyval is ez történhetett" – olvasható a cikkben.

A 24.hu érdeklődésére a NKE a következőt válaszolta:

Matolcsy Györgynek nincs doktori fokozatszerzési eljárása folyamatban az NKE-n.

Matolcsy neve egyébként csak azután került le a doktori iskola honlapjáról, hogy a 24.hu feltette a kérdéseket. Jelenleg már nincs ott, ám az internet nem felejt.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nincs az országban olyan jogász aki megfelene a követelményeknek? Vagy csak a szervilis seggnyalás a vezérlő elv? Akkor elvtársak minek volt a rendszerváltás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csapnivalo
Törvénymódosítást! Azonnal! Legyen elég egy nyelvvizsga a doktorihoz olyan személyeknek, akik tengelytől kifelé is tudnak nézni egyszerre mindkét szemükkel! ;-)
(Ami egyébként ha belegondolok, nem is lehet olyan kellemes dolog...)
Eladott Ország
Nincs az országban olyan jogász aki megfelene a követelményeknek? Vagy csak a szervilis seggnyalás a vezérlő elv? Akkor elvtársak minek volt a rendszerváltás.
papa.49
@Eladott Ország: Azt mondom nem rendszer, csak GENGSZTER váltás volt!!!
ittott
van neki saját egyteme.
ott nyelvvizsgát is adnak.
ittott
egyteme? igen. mert messze van az egyetemtől. gyönge főiskolákból gründolták
Sámannus
Má az újításait is használjuk: közpénz=köszpénz
Közönjük Hubi!
quadrocopter
Ugyan már, alapítványi fedéssel lopni, nyelvvizsga nélkü is szépen lehet!
Kutyuska
Lehet, hogy nem tudta hogyan mondják angolul a piros pöttyös feneket.
desiro
@Kutyuska: de azt tudja, hogy kell lopni.
Klubtag
Kultúremberként: nahát, hogy ez a bizottság milyen "tapintatos" az elutasítás módját illetően.
Valójában: gyáva szar alakok, nem merik kimondani, hogy közgazdászként, de főleg közszolga- ként is kutyaütő, nemhogy még bármelyik doktora is legyen.
Pálinkafőző Rézüst
@bakcsubakka: akkor nem leszünk veszélyben...:))
Desischado
Ennek doktori?! Ne sértsük már meg azokat, akik valóban kiérdemelték!
quadrocopter
Kanchykám!

Az angolt kiellett volna nyomatni, nem a "franciát" a haweri héderben!
Sámannus
Azért hordja magával a babáját, ha beszélni nem tudnak, addig is bakancsolnak.
szettevette
Elvonatkoztatva a Matolcsitól...Ebből is látszik, hogy milyen baromság, hogy mindenhova nyelvvizsgát kérnek. Lehet, hogy egy szenzációs fizikust, vagy gépészmérnököt, azért veszít el a szakma, azért mert esetleg az illető nyelvvizsgát nem tud letenni. De attól még lehet valaki nagyon okos. Nem hinném, hogy egy angol nyelvtanárnak fejből kellene tudni levezetni a másodfokú egyenlet megoldó képletét. Ha mindenkinek kell a nyelvvizsga, akkor a nyelvtanároknak miért nem kell fizikából a relativitás elméletét fújni? Igaz? Könnyű azoknak ilyen szabályokat meghozni, akiknek módjukban állt mondjuk egy angliai ösztöndíj alatt megtanulni angolul. De a szegény pórnép mit csináljon? Ja, az menjen mosogatni, aztán talán megtanulja a nyelvet?!
kukac50
Babák seggén a pöttyöket megtudja számolni a lényeg az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.