Könnyű a Fidesznek ujjal mutogatni sorosistákra, balliberálisokra, Gyurcsányra vagy a migránsokra, amikor embertömegek tiltakoznak a különféle antidemokratikus intézmények ellen. Azt viszont már egy fokkal nehezebb kimagyarázni, amikor egyének is kiállnak olyan ügyek mellett, amit Orbánék csak romkocsmákban kiötlött ürügynek könyvelnek el. Azt viszont nem is lehet másra fogni, amikor különös szaktekintélyek nyilvánítanak véleményt. Louise Richardson, az Oxford Egyetem rektor-helyettese a közelmúltban csatlakozott a CEU Kuratóriumához. Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének írt levelében kiállt a Közép-európai Egyetem (CEU) tanszabadságért vívott harca mellett – írja a Népszava.

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
majd dojcstompi és pálfi exc. nagykövet úr egy üveg Tullamore és némi koksz mellett megmondják, kijafaszom az a okszford egyetem, és nekijek ne pofázzon egy rektorhelyettes, akit nem a Nemzettemető tezsvér nevezett ki
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
majd dojcstompi és pálfi exc. nagykövet úr egy üveg Tullamore és némi koksz mellett megmondják, kijafaszom az a okszford egyetem, és nekijek ne pofázzon egy rektorhelyettes, akit nem a Nemzettemető tezsvér nevezett ki
Csizmás Kond
" Tisztelettel arra kérem a kormányt, hogy fontolja meg, mekkora kárt okozhat ez a törvényjavaslat..."
Miért okozna kárt egy államközi szerződés ?...hacsak nem attól félnek hogy a saját hazájuk fogja megtagadni őket ?
RonaGyuri
@Equus: bocs de a Tullamore D.E.W. rossz-hírbe-hozása ellen tiltakoznom kell! =))
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Semmilyen szerződés önmagában sem kárt, sem hasznot nem hoz. Egy szerződés szólhat a semmiről is. A lényeg a részletekben rejlik, és a szerződő felek akaratában :)
Biztos jót akarnak, ugye? Biztos maguknak.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: A lényeg az én nézetem szerint, hogy félnek ettől a szerződéstől...és aki fél hogy a saját hazája nem áll mellé annak vaj lehet a füle mögött.
Azt elhiszem, hogy a törvényesség mellett más szándék is állt a kormány részéről, az ilyen húzások mindig mutatnak valamerre, viszont azt mát sehogy nem értem, miért félnek tőle ha csak a tanítás a céljuk és főleg miért handabandáznak azzal, hogy a kormány meg akarja szüntetni, ugyanis ha megszületik a szerződés akkor már nem lehet megszüntetni.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Ne becsüld le őket! Dehogynem tudnak ők olyat! Egyértelmű, talán még te is érted :)
Nem kell megszüntetni, elég, ha "kiherélik"
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Nem becsülöm le, de őszintébb hozzáállást vártam tőlük...igazibbat nem tömegszónoklatot.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: kiktől? Milyen igazibbat lehet mondani az igaznál egy hamis vádra?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: kiktől...hát a sziuindiánoktol...mert ugye róluk beszélünk...
és hamis vád...ők vádolnak nem a kormány...
quadrocopter
@Csizmás Kond: Hát igen, az egyszerű bégetőket megtéveszti a Ripost ( ez is a széndéka!) ha egy átfogó alapítvány neve van feltüntetve és nem annak részegysége!

www.opensocietyfoundations.org/hu/people/george-soros
Csizmás Kond
@quadrocopter: Hülyeséget beszél cserebogár.
quadrocopter
@Csizmás Kond: Egyéb, valami értelmesnek látszó megnyikkanás?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Hát persze, hogy minden szép és minden jó, viszont itt senki nem azt vitatja hogy milyen önéletrajzot ad ki magáról valaki.
...ugyanis a vizsgálatok megállapították, hogy a ceu olyan diplomákat ad ki amely országban nincs működő oktatásrendszer...
Csizmás Kond
@quadrocopter:
Zúg az éji bogár, nekimegy a falnak,
Nagyot koppan akkor, azután elhallgat
quadrocopter
@Csizmás Kond: Este van, este van
Erők nyugalomban,
Nyugszik a logarléc
A szattyánbőr tokban...

Zúg az éji bogár
Sebessége Vnull.
Nekimegy a falnak
Azután elnémul...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: ? Ezt most nem értem. A diplomát egyéneknek, a sikeresen elvégzett kurzusok záróvizsgája után adják, nem más országok oktatásrendszerét díjazzák vele ! De mely országokban nincs működő oktatásrendszer? (Na jó, nálunk elég xar, de még itt is működik valami)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...a ceu ámerikában nem működik. A megadott címe csak egy postafiók. Egyedüli tanintézménye csak Magyarországon működik...de olyan diplomát ad mintha valaki ámerikába végzett volna...
quadrocopter
@Csizmás Kond: Tanuld meg:

A Közép-európai Egyetem (angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU) az Amerikai Egyesült Államok és a Magyar Köztársaság működési engedélyével és akkreditációjával rendelkező, budapesti központú nemzetközi egyetem.
A CEU a társadalom- és bölcsészettudomány, a jog, az üzleti élet, a kormányzat és közpolitika területén kínál posztgraduális képzést a jövő vezetőinek. Ezt mutatja a nagy számú nemzetközi hallgatói létszám és a világ legjelentősebb egyetemeiről érkező tantestület. A több mint 30 országból érkező közel 300 tanár a CEU-n 7:1-es diák-tanár arányszámot eredményez.[1]
Tanulmányaik során a diákok nagy része részesül pénzügyi támogatásban, melybe beletartozik a tandíjmentesség, a különféle kutatói ösztöndíjak, a szállás és az orvosi ellátás támogatása is.
Az itt megszerzett magas szintű tudással és szakértelemmel a hallgatók fontos munkaköröket tölthetnek be. Jelenleg a CEU-nak az öt kontinens mintegy 100 országában, közel 8600 végzett hallgatója él, közülük több miniszter, nagykövet, egyetemi tanár, tudós, kutató, ügyvéd, ember jogi aktivista és vállalatvezető került ki.(wiki.)
quadrocopter
Az Orbán-rezsimnek az a gondja a CEU-val, hogy nincs illiberális oktatóanyaga és oktatója!

A CEU kiemelt hangsúlyt fektet a nyílt társadalmak fejlesztésére Közép- és Kelet-Európában illetve a volt szovjet utódállamokban egy olyan oktatási rendszeren keresztül, amely módszeresen támogatja az átfogó és összehasonlító elemzés eredményeként született gondolatok és közpolitikai kezdeményezések kidolgozását. Válaszolva a demokrácia elterjedésére a régióban és azon túl, az egyetem nemcsak érdeklődési körét, de ösztöndíjprogramjait is kiterjesztette a világ egyes fejlődésben lévő területeire.

Tehát ezért támadja a CEU-t a koszos rezsim, már csak az a kérdés, hogy miért most, hisz nem tegnap hozták létre!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: A Ceu szerencsére Budapesten működik, de amerikai mintára, tehát olyan, mintha ott végzett volna a diák! Mindkét helyen akkreditált a képzés, ami azt jelenti, hogy mindkét helyen elindíthatnák a képzést, mert rendelkeznek minden feltétellel itt is, ott is. Nem a "telephely", hanem a tevékenység számít!
Lehet neked 2 bejelentett telephelyed akkor is, ha csak az egyiken dolgozol, a másikon meg aláírod a papírokat. (Oszt' valójában a villamoson is aláírhatod, ha a bejelentett telephelyed egyikét tünteted fel) Mivel a képzés amerikai, ezért mindkét akkreditációt feltüntetik a diplomán. Oksi?

Mit szólsz ahhoz a számtalan frissen bejelentett, de soha nem működő, - és se a bejelentett, se semmilyen címen meg se található - vállalkozásokhoz, amelyek milliókat nyernek pályázatokon? Velük kéne foglalkozni inkább kicsikét, nem?
Peller Anikó
@quadrocopter: csak szépen sorjában, sorrakerül minden.
Desischado
Itt minőségi oktatás folyik, nem birkákat nevelnek. Ezért szúrja a dádé meg a bandája szemét!
verőce21
Klaus szerint a cseh diákok számára nem nagy veszteség, ő továbbra is büszke rá, hogy sikerült megállítani Soros projektjét Csehországban. “Egyébként a kelet-európai Soros Egyetem például nem a magyarokért van, az intézmény a “Világ proletárjai egyesüljetek” jelszava értelmében működik. Az iskolapadokban elsősorban külföldi diákok és nem magyarok ülnek, az nem egy magyar egyetem.”
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...csak Budapesten űködik és amerikai mintára...
...ez valami olyasmi mint a Bolgár Boss.
Az egyetemeknél ahogy informálódtam nem elég a minta, és nem írhatják a diplomába hogy amerikai tanintézetben végzett ami nem is létezik.
...és én sem dolgozhatok egyszerre kéthelyt sőt ahogy a közmondásban van két nyerget egy seggel nem lehet megülni...
...ezért mondják hogy csaltak...
Csizmás Kond
@quadrocopter: ezt már akkor elolvastam amikor nekikezdtem véleményezni...
Pöpec
"Az egyetem missziója kizárólag akadémiai jellegű: a tudás
és a szabad vizsgálódás értékeinek megismertetése a diákokkal és
olyan kutatások támogatása, melyek segítik a társadalmi problémák
megoldását. "
Mivel a társadalmi problémánk orbán rendszere maga, és ezt a problémát valóban sürgetően meg kéne oldani, nyilván sérti a fidesz érdekeit a CEU. Ezért akarja beszántani.
Mellesleg tényleg lehet ott valami rendellenesség ha olyan szarházy is kaphat tőlük diplomát, mint kovács zoltán szóvivő. De ezt az Egyetemnek kell megoldania nem a törvényalkotásnak.
Peller Anikó
@kond: hogyne létezne baszki, itt van nálunk. Még.

Amikor egy Ford Mustangban ülsz akkor is azt mondod amerikai kocsid van pedig lehet Hongkongban rakták össze.

Azért mondják, hogy csaltak mert ők nem csalnak. Nem is hazudnak. És nem is lopnak.

Eleget.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Simán dolgozhatsz Kéthelyt, hidd el. Kéthelyen biztos, mert az egy település :)
A Ceu most a félelem ára! és megveszik, és megteszik!
Mi a minta Mo.-n? a 27 évvel ezelőtti állapotok, meg a 70 évvel ezelőttiek, a múlt! és még ezek mondják másokra, hogy a múlt emberei!
Nagy szégyen az országra, de minden lakójára, ha ezt megengedi!

Minden kaput és minden ablakot be akarnak lakatolni, ami beengedi a fényt!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ..akár száz helyt is de nem egyszerre.
és ceu...tudtad hogy sem Prágában sem Komáromba nem engedték, hogy létrehozzák ???
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Egyébként a Ceu = Közép-európai Egyetem!
Érted, ugye? :-D
Itt működik, a származási helye pedig Amerika!

Nemcsak tárgyiasított, kézzelfogható érték létezik. Magát az oktatási módszert hozták ide! Ezért jelölhetik, hogy amerikai!
A narancs se lesz attól magyar, hogy a sarki boltban veszed meg :)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: most már tudom...hála neked...
és oktatási módszer...na itt van elásva az a bizonyos ugató...ugyanis ámerikában azért nincs tanintézete mert a középeurópai tananyag ott nem időszerű tehát ez egy direkt sörösgyuri által megálmodott európai liberális eszmék kifejlesztésére szakosodott intézmény.
Amúgy semmi bajom vele, viszont ha már téma akkor miért ne boncolhatnám ugyanazzal a lehetőséggel mint bárki más ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Évtizedekkel ezelőtt, amikor megalakult és még nem lehetett látni, hogy mi lesz belőle, féltek beengedni a volt szocialista országok! Hiszen az egyik célja a fejlődés segítése, a homály letörlése!

Ma simán elviszi Ausztria, Lettország, vagy bármelyik, még az általad felsoroltak is.
Nálunk meg növekszik a homály! Vissza a múltba!

De a múlt csak visszafelé nézve szép, ha odaérsz, beleragadsz. A világ legsötétebb népe leszünk.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Egyetemek azért vannak,hogy gondolkodó embereket képezzenek ,és ne birka lelkű szolgákat.
A Fidesznek ez nem kell nekik gondolkodás nélküli alattvaló kell, nem állampolgár.
Ez a diktatúra.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: féltek mert ismerték az ördögöt. Amúgy miért nem ámerikába létesítette ha már annyira szívűgye ,...vagy mongyuk Nigériába ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Hogyne boncolgathatnád, meg én is. Remélem, hogy mind a ketten "okosodtunk" tőle :)
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Ezután is taníthatnak ha a saját országuk beleegyezik...ilyen egyszerű.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Lényeget nem értitek tik.
Romániában a Magyar egyetemeknek sincs hazai intézményeik.
Mi lesz akkor ha a Román kormány ugyan azokkal a dolgokkal áll elő mint Orbán a CEU val szemben,
Mit fogtok csinálni a Erdélyi egyetemek érdekében?
Mert a Románok is be zárhatják a Magyar egyetemeket nem?
Rétvári államtokár azt mondta a Magyar egyetemekre Romániában be van jegyezve.
A CEU itt is be van jegyezve és ha csaláson alapult a működése ,hol volt a hivatal?
Mért nem jelentették fel őket?
verőce21
Mindenki ott van nagy tévedésben a CEU-val kapcsolatos hozzászólásában, hogy Egyetemet alapítani szoktak!
Az alapítólevelet a Parlament, az egyház, a király, vagy államfő írja alá, illetve alapítja a saját országában, államérdekből.
Magánszemély nem alapíthat egyetemet, főleg más országban nem.
A CEU-nak az USA-ban nincs alapítólevele - nem kormányérdek -, így a működése is szabálytalan bárhol.
verőce21
A román kormány nem állhat elő a kolozsvári egyetem bezárásával, mert az még az osztrák-magyar Monarchia idejében alapított egyetem.

"1872. október 14-én a magyar képviselőház, majd 15-én a felsőház is megszavazta az 1872. évi XIX. törvénycikket, amely a kolozsvári székhelyű tudományegyetem létrehozásáról rendelkezik, és amely egyetem 1872. november 10-én ünnepi üléssel meg is kezdte működését. 1881. január 14-én kapja a Magyar Királyi Ferenc József Tudományegyetem nevet, és örök időkre megalapítottnak nyilváníttatott."

Vagy pl. a nagyszombati egyetem példája,
www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1777_marcius_6_visszakerult_a_nagyszombati_egyetem_budara/
Peller Anikó
@kond: Ezt viccnek szántad?

Ezután is taníthatnak ha a saját országuk, Amerika beleegyezik? Gondolod, hogy ők tiltakoztak a ceu ellen?

Merthogy az egész cécó azért van, mert a büdösbogár romacsávó nem akar beleegyezni, tehát nem taníthatnak tovább. Fogod?
dr. prédikátor
@quadrocopter: tegnap 21 .25 re! Ne erőlködj Van aki hülyén születik és van akit a fityfasz tesz azzá! A hülye girhes ráadásul nem is társasági ember ,így hát értelmetlen neki magyarázni!Aki hülye az hülye is marad!!!
teuton
@verőce21: De nagy baromsagokat vakarsz megint ide! Nezz mar utana .miutan megtanultal olvasni!-m hogy hany maganalapitasu es adomanyokbol müködö egyetem van a vilagon! aztan pedig azt is tanulmanyozd, hany UTOLAGOS hatalyu törvenyt hozott a fitymaszkormany, amiket aztan az EU rendszeresen elkaszalt... tehat miert nem tudna akkor a roman koztarsasag kormany egy monarchiabeli alapitasu egyetemet megszüntetni? De nem teszi, mert nem olyan hülye, mint a magyar... Pedig a roman kormany minden magyar tamogatasu egyletet es szervezetet is betilthatna, ha a magyar modszert alkalmazna...
verőce21
@teuton: (12:13) Utánanézhetnél előbb, hogy az általad emlegetett a "magánalapítású egyetemek" az adott ország államérdekében működnek-e? Vagy ugyanolyan szabálytalanok, mint a Soros erőlködése.
JAJMÁR
Híres, igen színvonalas magánegyetemek a világban, pl. : Harvard Egyetem , Yale Egyetem, Princentoni Egyetem, Stanford Egyetem, Columbia Egyetem

( a google a barátod :) )
eugen4402
Akinek az a gondja, hogy az USA-ban miért nincs CEU, talán az a válasz, hogy
- Amerikában nincs Közép-Európa
- Amit ezen az egyetem tanítanak, azt ott már a múlt században megtanulták még az analfabéta farmerek kölykei is, és ma rövid úton betakarnák annak a magyar tarkamarhának az arcát, aki lerombolná, és sóval hintené be egy világhírű, világszínvonalú oktatási intézmény falait. Ez egy pártelnök-helyettes...
(Üdvözlöm, Simicska úr, szemetebbeket nem talált a faliújságra?!?)
Csizmás Kond
@magyarbakancs: amennyire tudom a szapiencia nem is ad ki magyar diplomát
...és ha igaz létezik egy Magyar Román államközi szerződés...
teuton
@verőce21 Mondom, meg mondig nem tudsz olvasni... Majd ha megtanulsz, akkor nezz utana, egyedül az USA-ban hany olyan "maganegyetem" van, ami gyakorlatilag szinte nem is letezik, tehat nem allamerdek. Különfele szabadegyhazak vagy maganszemlyek alapitjak, az allamnak semmi beleszolasa nincs. Ha pedig eleg penzed van, ott mindenfele diplomat es doktori cimet is vasarolhatsz tölük "adomanyert". Persze ezeknek semmi köze a CEU-hoz, csak az allitasod cafolom. Es miota müködhet csak akkor egy egyetem, ha allamerdek??? Talan a diktaturakban! Egyebkent mar 4 orszag szeretne maganak azt, ami Orbanceknak nem kell, mert ertelmes, gondolkodo embereket, nem nacionalista birkakat kepez. Ezek szerint 4 masik allamnak allamerdek ami MO-nak nem??? Mondom, tanulj meg olvasni, te is, meg a gumucsizmas kandur pajtasod is... Ja, titeket nem a tudasert, hanem a fröcsögesert fizetnek?
JAJMÁR
De mi is az "államérdek"? Miért nem államérdek nekünk a Ceu?
Óh, hát azt várnám, hogy gondolkodjanak, akik helyett mindig mások gondolkodnak?

Hova vezetne, ha mindig az lenne éppen pont az államérdek, amit az éppen regnáló kormány mini.elnöke annak tart? Oszt' az egyik alapítana, a másik megszüntetne... hogy jönnének létre évszázados egyetemek?
Ilyen honatyákkal, mint ami nekünk van? Isten barmai! Meg azok is, akik emelgetik a kezüket a fejük fölé, meg gombot nyomogatnak, de semmik! Agytekervény ritkán szántja a szürkeállományukat, ha van egyáltalán. Felelőtlenek, hazát eladók!
Olvastam arrébb, hogy megszavazták a törvényt. Szégyelljék magukat, egy életen át!
verőce21
@teuton: (13:32) Hatalmas üzlet az oktatás! Gazdagoknak adóalapot csökkenteni, adományozóként tetszelegni, pénzért semmitérő diplomákat osztogatni, vásárolni.

Az állam érdekeivel egyező szolgáltatást nyújtóknak van is az állammal szerződésük.
Kutass csak az interneten, van itt minden.
verőce21
@JAJMÁR: (13:43) "...Oszt' az egyik alapítana, a másik megszüntetne... hogy jönnének létre évszázados egyetemek?" - ezért kötnek az alapítók az állammal működési szerződést!

öngólt rúgtál önmagadnak. :)
JAJMÁR
@verőce21: 17:15 Miért? a már megkötött működési szerződést nem lehet bármikor, egyoldalúan felrúgni? Hiszen a magyar kormány a Ceu-nak a működési engedélyt egyszer már megadta!

Láthatod, elég egy törvényváltozás, és tönkre lehet tenni! "Jószándék" kérdése. Nem lesz belőle évszázados egyetem, legalábbis nálunk nem!
Föderációs szerződést akar az a kormány, amelyik a nemzetállamok jogait hangoztatja az eu-n belül. Annak nem elég Mo. és New York Állam megállapodása!
De erre az amerikai kormánynak nincs jogosultsága. Nem szól bele, hogy az államok oktatásügyben kikkel kötnek megállapodásokat, így helyettük sem köt.
Mit lépnél arra, ha az Eu. dönthetné el, hogy működhet-e magyar egyetem pl. Erdélyben, vagy bárhol a világban, és kötne szerződést pl. a román kormánnyal? Ha a román kormány "idegen" pénznek minősítené a magyar támogatásokat, és törvényt hozna ellenük?
Ugyanakkor ez a kormány azonnal hőzöng, ha az Eu. alapértékeinek betartására figyelmeztetik, mint az Eu. tagját!

Na, kinél rezeg a háló?
JAJMÁR
@verőce21: 15:26 A diploma értékét nem a kormánnyal kötött szerződés adja, pláne nem garancia! Nézz szét az országban, mennyi állami képzéses diplomás van és mit tud kezdeni vele! Pláne külföldön.
Az értékét az élet, az egyén, a piacgazdaság adja meg! De keress rá, sok neves tudós, államvezető került ki erről az egyetemről. Magyar is.
Azt pedig, hogy Amerikában is elfogadják ezt a diplomát, végképp nem érzem problémának.
Sőt, értékemelő, nem gondolod?
verőce21
@JAJMÁR: Sokfélét összezagyválsz itt, a két írásban.
A lényeget kellene megértened, nem lehet feketén tudományt árusítani, mint a hasist, vagy LSD-t. Még egy sarki vegyesbolthoz is kell vagy nyolcféle engedély, így az egyetemhez is.
Ha ezt nem érted, nincs miről beszélni.

(A románok nem szüntetik meg a kolozsvári egyetemet, hiszen ott képzik az egyik legtöbb matematikust és informatikust Romániában. Az nem egy kirándulás-mesemondás tanfolyam, mint a CEU)
JAJMÁR
@verőce21: Minden érvedet megcáfoltam - amit te nem értesz, vagy nem akarsz -, de egyet biztos, hogy nem értesz.
Nem komoly az a törvényhozó, amelyik macskaegér játékra használja a hatalmát. Te is törvényszegővé válnál, ha törvényhozó hatalmat kapnék, majd hoznék egy olyan rendeletet, hogy a verőce név szabályellenes, és most azonnal hatályba lép, még ha időd se volt elolvasni. Aki pedig szabályt sért, nincs joga létezni.
verőce21
Na persze! És ha a törvény visszamenőleges lenne, lehet, hogy meg sem születtem volna. :)
Cefi
@verőce21: 23.06. A világ jobban járt volna.
magyarbakancs
@JAJMÁR:Államérdek!
Az én érdekemben, az én nevemben és mi ellenünk cselekedet.
És ez mind keresztény ideológiába van becsomagolva.
Kereszténység elleni támadás.
Ha mered bírálni az Orbán kormányt.
verőce21
A lényeget kellene megérteni itt sokaknak!
"nem lehet feketén tudományt árusítani, mint a hasist, vagy LSD-t."
Peller Anikó
@verőke: ne aggódj, értjük. Nem lehet semmit árusítani ami a feketeseggű cigányparasztnak nem tetszik. Nemtudom ezt érted-e?
Cefi
@verőce21: Végigolvasva az eddigieket: Te vagy a leghíresebb magyar. Az, aki az M7-en vezetve, a hírek után morog magában:
-Méghogy egy? Az összes!
verőce21
Csupa "tisztán látó" lipsi.
A fizetős kamuegyetem, önbizalmon kívül mást nem ad a hülye gyereknek!

Én nagy ívben teszek a CEU-ra... És nullának tartom amit ott tanítanak...
De a reakciókból már azt a tanulságot kell leszűrni, hogy valami biztosan nagyon fontosba tenyerelt bele a kormány... Valakik nagyon sivalkodnak, valami ott nagyon fáj nekik...És ez nem tanításról, diákokról, hanem hatalomról, pénzről kell, hogy szóljon a történet...:)
Cefi
@verőce21: @Csizmás Kond: Egy szavatokkal sem értek egyet. Azonban (mégegyszer végigolvasva az összes hozzászólást) ha minden amit írtatok, szívből és saját befolyásmentes kútfőtökből jön, tisztellek és becsüllek mindkettőtöket a saját hitetek és állhatatosságotok miatt, figyelembe véve a "lájkokat" is. Ha viszont fizetett provokátorok, vagy bérkommentelők vagytok, nem lennék a helyetekben. Mert amikor "le kell adni a szerelést" és jön a nagy elszámolás, akkor szembe fogtok kerülni a főbíróval, a saját lelkiismeretekkel. És akkor ott lesznek a gyerekeitek, unokáitok is. Hát ennyi részemről.
Kutyuska
Orbánt, Kövért, kijafa@sz Tomit, Kovács Zoltán szóvivőt (használt autó kereskedő) nézve tulajdonképpen teljesen igaza van Orbánnak és a Fidesznek az oktatással kapcsolatban.
Teljesen felesleges volt bármilyen felsőoktatási intézményben rontaniuk a levegőt, semmi nem ragadt rájuk, ostoba tahók maradtak, szakmát sem sikerült tanulniuk.
Ezt ők is tudják magukról feltehetően, ezért tartják feleslegesnek az oktatást.
A hazudozást űzik mesterfokon, de ez meg a vérükben van, ezt sem tanulták, így születtek.
JAJMÁR
@verőce21: tegnap 23:06 Dehogynem, megszülettél volna. Csak feketén. Én pedig, a Mindenható képébe bújva mutogatnék rád, hogy "az ördög" hozott létre. Mert én nem adtam rá engedélyt!

Hát nem jöttél még rá, hogy NEKIK az a "fekete", amire azt mondják, és az a törvényes, amire ők azt mondják, és az a korrupció, amire ők azt mondják? De a Világ szerencsére tágasabb és színesebb náluk, amivel nyilván tisztában vannak. Ezért szeretnék leválasztani.

Erre írtam én, hogy ilyen bagázs mellett Mo.-n soha nem jöhet létre patinás egyetem!
és nálad rezeg a háló!
verőce21
@JAJMÁR: (16:14) Persze, "pár foxi-maxi diploma", az igen!

Elfeledkezel róla, hogy tavaly nyáron a Fidesz alapított egy egyetemet, amott írtam róla, még válaszoltál is. Pallasz Athéné Egyetem, 2016 július 1-én.
hu.wikipedia.org/wiki/Pallasz_Ath%C3%A9n%C3%A9_Egyetem

Ne írjál már annyi badarságot, "ilyen bagázs mellett Mo.-n soha nem jöhet létre patinás egyetem", stb., mert nálad már hálót kell cserélni annyi gólt kaptál, "Mindenható" :)
verőce21
Sorosnak meg fáj, hogy bezárnak egy kiskaput :) és a sok tróger volt szdsz-es, mszp-s meg nyavajog. Jó ezt látni végre! :)
JAJMÁR
@verőce21: Ja, az ám az egyetem!
Te nagyon el vagy varázsolva, lehet, hogy valami másik bolygóról jöttél?

Minden diploma csak papír, és annyit is ér, ha az, akinek a nevére kiállították, nem tudja "értékesíteni". Akár azért, mert olyan országban szerezte, ahol erős "államérdek" nyesegette le az értékeit, akár azért, mert a tudás alkalmazását nem tanították meg, vagy csak egyszerűen alacsonyra tették a mércét.
Csak egy kicsinyes és sértett bürokrata hoz föl olyan semmi indokokat, mint te!
Van teneked egyáltalán örömöd az életben, ami a saját énedből fakad?
quadrocopter
@verőce21: tegnap, 21:50

Megszokottan hülye vagy szivi!

Ami az alapításos baromságodat illeti:

A Közép-európai Egyetem (angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU) az Amerikai Egyesült Államok és a Magyar Köztársaság működési engedélyével és akkreditációjával rendelkező, budapesti központú nemzetközi egyetem.
A CEU a társadalom- és bölcsészettudomány, a jog, az üzleti élet, a kormányzat és közpolitika területén kínál posztgraduális képzést a jövő vezetőinek. Ezt mutatja a nagy számú nemzetközi hallgatói létszám és a világ legjelentősebb egyetemeiről érkező tantestület. A több mint 30 országból érkező közel 300 tanár a CEU-n 7:1-es diák-tanár arányszámot eredményez.[1]
Tanulmányaik során a diákok nagy része részesül pénzügyi támogatásban, melybe beletartozik a tandíjmentesség, a különféle kutatói ösztöndíjak, a szállás és az orvosi ellátás támogatása is. (wiki.)
teuton
@Csizmás Kond: Na akkor -finoman szolva- jol eltevedtel, ha szerinted ertektelen diplomakat ad a CEU! Ugyanis MO-on is elismerik, söt akkora nemzetközi renomeja van, hogy 104 orszag (!) diakjai jarnak oda! Mutass 1 magyar egyetemet, ahova csak feleannyi jar! Egyebkent pedig nezz utana, mennyibe kerül a kepzes 1 diakra amire atveszi a diplomajat. (Eltekintve a kedvezmenyektöl es ösztöndijaktol!) Szerinted ki öl bele több evet a tanulasba es annyi penzt, ha a diplomanak nincs erteke? De te miert pofazol bele egyaltalan olyan dolgokba, amikröl fogalmad sincs? Mert ezert fizetnek?
Csizmás Kond
@teuton: Nem értéktelen hanem hamisított...
teuton
@Csizmás Kond: Ja...hamisitott... Es 104 orszag elfogadja a kiadott diplomat, köztük MO is. Valamint 4 europai orszag mar verseng az egyetemert, ha Peströl elüzik... Idiota!
verőce21
@quadrocopter: (18:07) Olvastam már ezt a hülyeséget, "szivi"!
"Brókermarcsika" is meggyőző és minden gyanún felülálló volt, a legmagasabb körökben is. :)
quadrocopter
@verőce21: Ha olvastad akkor miért szól a szád ökörséget - szivi?

("@JAJMÁR: Sokfélét összezagyválsz itt, a két írásban.
A lényeget kellene megértened, nem lehet feketén tudományt árusítani, mint a hasist, vagy LSD-t. Még egy sarki vegyesbolthoz is kell vagy nyolcféle engedély, így az egyetemhez is.
Ha ezt nem érted, nincs miről beszélni.")
verőce21
@JAJMÁR: (17:35) Már megint a tájékozatlanságodat reklámozod!
A P.A. Egyetem GAMF csapata fogyasztáscsökkentési autómotor építésben már már a fél világot tönkreverte. (Egy liter benzinnel ki tesz meg a leghosszabb távolságot?)
Most a napelemes autókkal kísérleteznek. Már Ausztrália. Dél-Afrika, és még vagy féltucat ország nagy nemzetközi versenyein bizonyították a tehetségüket. A Mercedes kiemelt figyelemmel kíséri a munkájukat.
Miféle innovációt képvisel a CEU?
verőce21
@quadrocopter: (20:29) És mit nem értesz? Mert ökrökre nincs időm "szivi".
quadrocopter
@verőce21: Legalbb azt próbáld megérteni, amit idehánytál - szivi! Az van zárójelben-szivi., hogy még te is értsd, amit firkálsz - szivi
Piciny kis butuskám!
JAJMÁR
@verőce21: Ezekhez a sikerekhez annyi köze van a Matócsinak meg a kormánynak, hogy annak ellenére is el tudták érni, hogy tulajdonképpen eltörölték a múltjukat, az iskolájukat!

"A Pallasz Athéné Egyetem 2016. július 1-jén alakult meg, amikor is az országgyűlés döntése alapján integrálódott a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola. Az integrálódó intézmények nagy múltra visszatekintő, országosan elismert, a jelentkezők körében népszerű főiskolák voltak.."
Ja, és még ez is! Államérdek! "ndex.hu/gazdasag/2016/10/13/12_milliardert_epit_maganak_egyetemet_matolcsy/"
verőce21
@JAJMÁR: (20:58) Te a fidesz érdemeinek kicsinyítésére specializálódtál. Ezért írom, hogy "...Persze, "pár foxi-maxi diploma", az igen!"

De miféle innovációt képvisel a CEU? Vagy az csak olyan "egyetem", hogy "Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit."? @quadrocopter:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.