Egyéni képviselői hellyel engesztelnék ki a szocialisták Gyurcsány Ferencet, ha elfogadná, hogy nem lesz rajta az MSZP-DK közös országos listáján – értesült a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, a XIII. kerületben kapna Gyurcsány egy biztos befutónak számító egyéni képviselői helyet a 2018-as országgyűlési választáson, ha cserébe elfogadja azt, hogy nem kerül rá az MSZP és DK közös országos listájára.

Az nagy kérdés ugyanakkor, hogy Gyurcsány ehhez mit szól, valamint hogy ez miképp egyeztethető össze az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, Botka Lászlónak a programjával, aki azt hangoztatja, pártja leszámolt a 2010 előtti időkkel.

A lap értesülései szerint eddig nem jött be a számítás Botkával, nincs olyan erősítő hatása, mint Németországban Martin Schulznak volt (akinek megjelenésével a szociáldemokrata párt elkezdett látványosan erősödni). 

"Az elképzelés az volt, hogy ehhez hasonlóan az MSZP is hónapról hónapra növelni tudja támogatottságát a „Fizessenek a gazdagok!” szlogennel és az igen népszerűtlen Gyurcsány Ferenc elutasításával, miközben a riválisnak számító DK bázisa csökken. Ezzel – legalábbis terveik szerint – kialakult volna az a helyzet, hogy a szocialisták kerülnek olyan domináns pozícióba, amikor az összes többi pártnak lényegében hozzájuk kell igazodnia. Ez azonban a közvélemény-kutatásokban egyáltalán nem látszik, hibahatáron belüli az emelkedésük, és Gyurcsány Ferencék sem roppantak meg" – olvasható a cikkben.

Botka korábban azt emlegette, májusra beérik a stratégiája – mostanában viszont egyre többször inkább őszről beszél.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
@magyarbakancs: "Orbán,Gyurcsány azok a politikusok kik tönkretették ezt az országot." Majd a jobbikos vérnácik fogják ezt megoldani!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
A Gyurcsány mellett ki kellett volna állni balfaszok és egymást támogatva, az ellenzékből válogatva bemasírozni a börtönbe. A cigót béla, ne vigyorogj.

Na ez az ami még ezer évig nem megy, az egyetértés a bármiben.

És nem azért nem fognak össze mert másfajta politikát akarnának, hanem azért nem fognak össze mert jaj uristen hogyan veszítünk több képviselőhelyet.

Hát így vazze.
magyarbakancs
"Gyurcsánnyal egyezkedne az MSZP"
Minek?
Maga a bukta.
Gyurcsány úr annyira elutasított politikus,hogy több kárt okozna bármilyen együtt állásban mint külön indulásban.
Orbán,Gyurcsány azok a politikusok kik tönkretették ezt az országot.
Donáld Tramp
DK = Gyurcsány ! Akkor mit és kivel egyezkednek !
Manhattan
@magyarbakancs: "Orbán,Gyurcsány azok a politikusok kik tönkretették ezt az országot." Majd a jobbikos vérnácik fogják ezt megoldani!?
F_Viktor
Ajanlom olvassatok el Vera Gabor FB-os ke't hozzaszolasat, ott az igazsag!
wagabund
nyugalom kedves kommentelők!... korai még gyomorfekélyt kapni az idegtől...először is dőljünk hátra a fotelünkben, és figyeljük, hogy az emeszpé szent embere miként vesz vissza az arcából...mert még a szegedi polgármester nem tudja, hogy más ám miniszterelnök-jelöltnek lenni Orbánnal szemben, mint Gyurcsányt büntetlenül köpködni...
...nagyon más ám...ugyanis a fekete levest már főzik, de az ellenfél torkán csak később tolják le...a másodperce pontos forgatókönyv szerint...

az lesz ám a szar érzés.
Manhattan
“Nem bújok el egyéni választókörzetben, ahogy páran szeretnék. Nem egy választókerület lakóit, hanem az ország demokratáinak egy részét képviselem. Ez nagy különbség. Hazudnék, csalnék, megtéveszteném az embereket, ha nem listán indulnék.” Ennyi..!
coni
Az összes párt túlértékeli magát, de külön-külön csak akkor mérethetnék meg magukat ha
a. előválasztással
b. a Bokros által javasolt teljes összefogással és 500 nap után új (kétfordulós) választással

Új párt csak fideszes támogatással juthat be a parlamentbe (ahogy az LMP), így az országot vagy a jelenlegi pártok nagy koalíciójában vagy a jelenlegi egypártrendszerben lehet kormányozni.
A teljes összefogásból nem szabad senkit kihagyni Gyurcsányt se (a támogatóik miatt), hiszen csak így lehetne kormányt váltani. Én rendszerváltás óta nem találkoztam olyan párttal amelyikre ne undorodva szavaztam volna, de ez már nem fog megváltozni.
A kialakult helyzetért a sunyi MSZP legalább anyyira felelős mint a Fidesz, egyetlen előnyük, hogy ők legalább hülyék is.
F_Viktor
@coni: Bokros otletet tamogatom, de hasonlot akart 2014-ben Bajnai is.
Béla333
A kialakult helyzetért az egymást 1994 óta (már 23 éve!) kormányon egymást váltogató, egymást soha el nem számoltató, a hátunk mögött összejátszó MSZP/DK és a Fidesz a felelős!
Ha az egyik csapatot a másikra cseréljük, az olyan mint ha cseberből vederbe kerülnénk.
Eddig sem volt semmi értelme, most sincs.
Ugyanis azt az egyszerű funkciót sem tudták eddig ellátni, hogy ellenőrizzék és elszámoltassák a korábbi kormányzó erőt.
Csak az hozhat kiutat ebből a zsákutcából, ha elfelejtjük ezt a politikai garnitúrát és olyanoknak szavazunk bizalmat, akik eddig még nem sározódtak be.
Az eddig már "bizonyított" pártokat és politikusokat meg el kell zargatni oda, ahová valók: a történelem szemétdombjára!
egyvandor
Ha GyF ner kompatibilis lenne elfogadná.de val'szeg még mindig mszp-s lenne és nem lenne volt pártjának segedelmével kiátkozva a politikai "elit"-ből. Továbbá az Istennek sincs kellően aktív agilis ellenfele Gorbánnak. Erről ne a GyF tehet.
Másrészt kellő hatalmi támogatás nélkül még tíz vagy száz GyF is nulla egy ország irányítására. Gorbán ezt a támogatást a szabadrablás biztosításával szerezte meg magának.
namihami
Ez a szerencsétlen MSzP még mindig képtelen felmérni azt a szikár tényt, hogy a Gyurcsány nem csak egy DK-tag, hanem a DK alapítója és vezetője is egyben.
Akár tetszik nekik, akár nem-nélküle nincs Dk. Éppen olyan lenne, mintha az MSzP-tagoknak azt írnák, iratnák elő, hogy a Botka (vagy a megválasztott pártelnök) nélkül induljanak el a választáson.
Ha a Gyurcsányt valahogy mégis kigolyózná az MSzP, akkor (meggyőződésem), hogy a DK tagok és szimpatizánsok el se mennének választani, ami biztos 8-10%-nyi voks elvesztését jelentené. Ami a biztos választási bukáshoz vezetne. Hiszen még most is kérdéses, hogy ez esetleges fordulat esetén milyen új trükkökkel lesz képes a Fidesz előállni.,
Számukra a győzelem már nem politikai, hanem anyagi és egzisztenciális kérdéssé fokozódott az elmúlt hat év során és miatt. Egy bukás esetén a teljes anyagi hátterük veszélybe kerülne. Legalább is az a része, ami még egyáltalán határon belül található. És az a töredéke az összesnek.
F_Viktor
@Béla333: Irod:
"Csak az hozhat kiutat ebből a zsákutcából, ha elfelejtjük ezt a politikai garnitúrát és olyanoknak szavazunk bizalmat, akik eddig még nem sározódtak be."

No, akkor dedunokad majdan csak egyetlen jeloltre szavazhat, az orban dedunokajara.
Sok sikert az elkovetkezo 50-60 ev onkenyuralmahoz!
Béla333
@F_Viktor: 15.47
Miért? Szerinted a kiút az lenne, hogy ugyanazok jöjjenek, akiknek ezt a jelenlegi helyzetet köszönhetjük?
Egyébként meg az LMP mellett egyre újabb pártok látszanak elindulni!
Van élet az MSZP/DK-Fidesz után is!
papa.49
A Dk. befog jutni, a Gyurcsány meg jobban teszi ha nem áll szóba megint a ,,hátba döfős mszp. vel,,!!!
egyvandor
@Béla333: Szerinted mitől olyanok a pártok amilyenek és mitől nem lesznek olyanok akik még nem voltak? Ez ezért elég fogós kérdés nem?
papa.49
@egyvandor: Amelyik még nem volt a ,,húsosfazék,, mellett az azt mond amit akar, régi közmondás ,,lakva ismerszik meg az ember,,!!!
Csizmás Kond
Ferenc alkudni fog, mert különben neki kampec...
Yoda69
Botka meg mindig nem erti. Gyurcsany nelkul nincs DK, DK nelkul nincs osszefogas amely le tudja valtani a fideSS maffiat. Magyarazza mar el neki vegre valaki, abool epitkezzunk amink van.
Béla333
@egyvandor: 16.13
Miért lenne fogós kérdés?
Az eddigi pártok azért olyan lopkodósak, korruptak, mutyizósak, mert egymással a háttérben megállapodva olyan környezetet alakítottak ki az elmúlt évtizedekben, ami számukra a legkedvezőbb.
Ezt csak úgy lehet megváltoztatni, ha olyan környezet kialakítására szavazunk, amelyik akkor is meggátolná a korrupciót és a lopkodást, ha ezt szeretnék a politikusok és ha a politikusi bűncselekmények nem maradnak büntetlenek.
Hidd el, nem olyan komplikált ez, csak bemagyarázzák itt egyesek, hogy ez nem is lehetséges.
Holott az Unió államainak a zömében így működik a rendszer.
Béla333
@Yoda69: 16.27
Én meg úgy látom, te/ti nem értitek!
Gyurcsány nélkül sem könnyű leváltani a Fideszt, vele meg egyszerűen képtelenség!
Ennyi!
coni
@F_Viktor: " Bokros otletet tamogatom, de hasonlot akart 2014-ben Bajnai is."
Pontosan. De az ellenzék egy része nem akart kormányváltást így megbuktatták Bajnait. Ahogy most Botka próbálja kicsinálni Kész Zoltánt Veszprémben. Így hamarosan csak olyan ellenzék lesz a parlamentben amelyik a Fidesz tenyeréből eszik. Az igazi ellenzéket (PM-Együtt-LMP-Bokros-Gémesi) pedig kinyomják és soha többet nem lesz ellenzéki párt a parlamentben.
coni
@Béla333: Nézz ki a fejedből és gondolj azokra a választókra (a többségre) is akik csak az MSZP-t meg a Gyurcsányt ismerik. Mindkettőre szükség van a kormányváltáshoz, de a jó kormányzáshoz már kevésbé. De ezt a harcot akkor kell megvívni amikor a harctérre jutnak.
F_Viktor
@Béla333: Irod:
"Szerinted a kiút az lenne, hogy ugyanazok jöjjenek, akiknek ezt a jelenlegi helyzetet köszönhetjük?"

Ezt a kerdest egy honapja korbe jartuk, nem lehet teged meggyozni, hogy ebbol a politikai garniturabol lehet csak epitkezni, s csak osszefogassal lehet kormanyt valtani.
Aminek persze sok ertelme nem lenne, mert egy valasztasi vereseg utan is a fityesz maradna a Parlamentben, a partkatonai pedig funkcioban, s egy even belul ellehetetlenitenek, majd megdontenek az uj kormanyt.
Tehat marad a forradalom. Olyan forradalom ami az osszes fityeszest futasra kenyszeriti.
egyvandor
@Béla333: "ha olyan környezet kialakítására szavazunk"
Na ez sohasem lesz szavazólap tárgya.
Ehhez civil kurázsi kell. Ez a hétköznapok folyamatos véget nem érő teendője. Olyan civilek többségével akiket nem vezet meg a politikusok lejárató praktikái. ...

Ehhez viszont elősző azokat kell eltakarítani akik illeberális azaz önkényuralmi politikát akarnak ránk erőszakolni. (Ennek pedig most egyetlen szűk kör a képviselője Gorbán és bandája.) Ezek eltávolítása a politika éléről pedig lmp, mszp, moma, együtt, dk, erkölcsi kötelessége. Majd utána tartsanak tisztességes választás és kezdődjön el valami építése.
Béla333
@coni: 16.48
Te gondolj csak bátran az MSZP-re vagy éppen a DK-ra mint megváltóra, én ha nem haragszol nem így tekintek rájuk!
Nekik köszönhető jelentős részben ez a mai helyzet, had ne bennük lássam már a megoldást!!!
Ha meg többségben vannak az MSZP és Gyurcsány szavazói, akkor meg minden rendben van azoknak, akik ezt szeretnék!
Én nem!
F_Viktor
@Béla333: Irod:
"...úgy lehet megváltoztatni, ha olyan környezet kialakítására szavazunk, amelyik akkor is meggátolná a korrupciót és a lopkodást, ha ezt szeretnék a politikusok és ha a politikusi bűncselekmények nem maradnak büntetlenek."

Ez egyaltalan nem ordogtol valo, van realitasa. En azzal kezdenem a torvenykezest, hogy a kepviselok ne legyenek 4 evig bebetonozva, legyenek a valasztoik altal visszahivhatoak.
Akkor majd nem a partjuk erdekei szerint, parancsra szavaznanak, hanem valasztoikat kepviselnek, amire feleskudtek, ami a dolguk lenne.
Béla333
@F_Viktor: 16.49
Éppen ezért nincs semmi értelme a látszat változásnak, a látszat megoldásoknak.
Ha nem váltunk gyökeresen gondolkodást és politikai garnitúrát, akkor csak járjuk továbbra is a köreinket a mókuskerékben!
Ne csak az lehet a megoldás, hogy ha elutasítjuk az MSZP/DK-t mint váltópártokat, akkor csak a forradalom jöhet megoldásként! Van élet az MSZP!DK-n és a Fideszen kívül is!
F_Viktor
@coni: Nem tudom mit tett Botka Kesz ellen, de azt tudomasul kell venni, hogy a baloldali demokratikus poluson a ket legtobb szavazoval rendelkezo part az mszp es a dk.
A tobbieknek meg a Parlamentbe jutas is nagy feladat lesz.
F_Viktor
@Béla333: Irod:
"Ne csak az lehet a megoldás, hogy ha elutasítjuk az MSZP/DK-t mint váltópártokat, akkor csak a forradalom jöhet megoldásként! "

Milyen megoldasra gondolsz?
En mast nem latok.
coni
@Béla333: "Te gondolj csak bátran az MSZP-re vagy éppen a DK-ra mint megváltóra, én ha nem haragszol nem így tekintek rájuk!"

Te olvasol is vagy csak irogatsz? Mindenesetre ha komolyan gondolod amit leírsz az azt jelenti hogy fogalmad sincs arról hogy mi van az országban valójában. Főleg hogy mi lesz...
Béla333
@egyvandor: 16.51
"Na ez sohasem lesz szavazólap tárgya."
Nem akarod megérteni ugye?

Például az LMP-nek van olyan programja, amivel a közpénzek elköltését, a közbeszerzések dolgát rendbe lehet tenni! Csak erre a programra kell szavazni!
De ha ez nem kell, jó ami eddig volt, akkor meg az MSZP/DK-ra kell húzni az X-et!
Gondolom így már világos!

Amit még írsz, hogy először el kellene takarítani Orbánékat, azzal egyet lehet érteni, de engem korábban már kioktatott egy néhány DK-s, amikor a Bokros féle programhoz nagyon hasonló saját elképzelésemet adtam elő, hogy ne hülyéskedjek már! A politikai pártok azért hajtanak, hogy ha megnyerik a választást, akkor addig maradjanak a hatalomban, amíg tudnak, tehát ne várjam el tőlük, hogy egy új alkotmány összeállításának az idejére kérjenek tőlünk időt és bizalmat, majd utána önként feloszlatva magukat az új alkotmánynak megfelelően új választáson méresse meg magát mindenki.
Így amit leírsz elképzelést: "Ezek eltávolítása a politika éléről pedig lmp, mszp, moma, együtt, dk, erkölcsi kötelessége. Majd utána tartsanak tisztességes választás és kezdődjön el valami építése. " az jó, de hogyan gondolod ezt megvalósítani, ha a pártok egy része nem akar mást, csak 4 évig hatalmon lenni?
egyvandor
@F_Viktor: Törvénykezni akkor fogsz tudni, ha lesz hozzá elég mandátumod. :)
Peller Anikó
@béla: nem azt mondta, hogy megváltó te margha, azt mondta, hogy szükség van rájuk, mert nélkülük még az 5 %-ot sem fogják megütni, hát tényleg ennyire gyengeelméjű vagy hogy két mondatot nem vagy képes megérteni?

Aztán háborúzhatsz velük ha sikerülne (dehogy sikerül) végre megállítani a cigó ámokfutását.

Nincsenek többségben a komcsi szavazók és ezért szükség van mindenkire aki váltani szeretne, még rád is. Összefogás nélkül 4/5, nehéz ez a pici mondat?

Kénytelenül vagy kelletlenül. Ez a politika és nem az amit te művelsz.

Majd figyeld meg összefog a vona meg a cigó és azután már nem kommentelhetsz itt, sem máshol, legfeljebb menetelhetsz.
Béla333
@coni: 17.09
Nekem nem felel meg sem a Fidesz, sem az eddigi mutyipartnere az MSZP és a belőle kivált DK sem!
Vagyunk ezzel így egy pár millióan!
egyvandor
@Béla333: A programok egyeztetésénél kiderülhet kik azok akik közös platformot tudnak kialakítani. Eddig a pártok még meg sem próbáltak eljutni. A jelek szerint nem akarlak megbántani,de az lmp hajlandó legkevésbé erre. Ezért gondolom hogy Gorbánék elvegetálnak még egy ideig a közpénzen.
Béla333
@Peller Anikó: 17.13
Akkor te meg olvasd el, amit 17.10-kor írtam! Az MSZP és a DK nem csak leváltani szeretné a Fideszt, hanem a 4 éves ciklust kitöltve átvenni a helyet tőlük a húsosfazék mellett.
Ebben én nem leszek a segítségükre.
Elmondták többen is: ne is számoljunk itt semmiféle 500 vagy hány napos demokrácia helyreállítási programra, a céljuk nem ez, hanem a húsosfazék!
Hát egy túrót!
Béla333
Nem tudom mi olyan nehéz abban megérteni, hogy csak annyi nem elég, hogy "Orbán takarodj", mert most már mi szeretnénk jönni!
Egy program, egy elképzelés, egy menetrend kell, ami kiutat jelenthet ebből a helyzetből.
Ha ilyet nem tud felmutatni egy párt, akkor mi a célja azon kívül, hogy mostantól már ő szeretne lopkodni?
Hülye lenne szerintem, ha bármelyik párt egy ilyen semmi, csak a hatalom görcsös akarása mellé odaállna! Pláne a Fidesz mutyi partnerei mellé!
Peller Anikó
@béla: a húsosfazék maradjon a cigó birtokában. Erre szavazol.

Erre szavaztál már 4 éve is meg 8 éve is. Hiába húzod az ikszet az elempéhez a fideszt juttatod a fazék közelébe. De hús már nem lesz benne.
Béla333
@Peller Anikó: 17.34
Hogy én kire szavazok, az az én dolgom! De valóban, legutóbb az LMP-re szavaztam és eddig nem bántam meg.
Hogy te mit magyarázol ebbe bele, az a te dolgod. Javaslom először próbáld meg tisztességre, becsületességre, őszinteségre megtanítani a Fidesz váltó mutyibrigád MSZP-t és a DK-t!
Kezdhetik azzal, hogy elszámolnak felénk: mit tettek ezzel az országgal az elmúlt évtizedekben, hogy idáig jutottunk!
F_Viktor
@Béla333: Irod:
"Nekem nem felel meg sem a Fidesz, sem az eddigi mutyipartnere az MSZP és a belőle kivált DK sem!
Vagyunk ezzel így egy pár millióan!"

Az a par millio papairon csak 200 ezer, ami edes keves barmihez is.
Almodozni lehet, de addig is, mig nem ebredsz fel, a fityesz szekeret tolod a b"nbe, emberi eletek10 ezreit megnyomoritva.
Veleda
Egyszóval,az MSZP-nek kellene egy ember, aki megmondja a tutit,mert van neki, kikaparja a gesztenyét, de csak maradjon a háttérben. Az esze kellene, de a neve nem.
Remélem Gyurcsány megadja erre (is) a helyes választ!
Béla333
@F_Viktor: 18.15
Nem hiszem, hogy csak 200 ezer embernek volt elege abból, amit az országnak az elmúlt években a politikai "elit" mutatott.
Persze, ha csak manipulálni akarsz, akkor lehet bármit is állítani!
A Fidesz szekerét azok tolják, akik képtelenek elérni azt, hogy vállalható, normálisan gondolkodó, korrupció mentes politikusok sorakozzanak fel abban a pártban, amit kedvel!
Az, hogy emberek nem tudnak választani, ezért inkább otthon maradnak, az javarészt a pártok felelőssége!
F_Viktor
@Béla333: A 200 ezres szam nem "manipulacio" reszemrol, ennyi az LMP szavazobazisa, s remeny sincs, hogy ez a szam novekedjen.
En ugy fogok szavazni, hogy a voksom ne vesszen el.
Béla333
@F_Viktor: 19.24
Az a manipuláció, ha csak az LMP szavazóival azonosítod azokat, akiknek elegük van az elmúlt 23 év produkciójából.
Én is úgy fogok szavazni, hogy ne vesszen el a szavazatom, ezért szavazok (a mai állás szerint) az LMP-re! És valószínűleg sem az orrom nem kell befognom, sem hányingerem nem lesz és még berúgnom sem kell azért, hogy ezt meg tudjam tenni!
coni
@Béla333: Pontosan. A Ti hibátok, hogy a Marshall segély duplájából sikerült utolérni Albániát. Az MSZP-t és a DK-t (mint azt nagyon sokszor leírtam) én se szeretném hatalmon látni. De a kormányváltáshoz nélkülözhetetlenek. Pont.
A kérdés amire eddig még soha nem válaszoltál, hogy inkább maradjon a Fidesz mint egy olyan koalíciós kormányváltás amiben az összes jelenlegi d. ellenzék benne van? 2014-ben erre szavztál. És 2018-ban???
Egyébként ez a Fidesz módszere, hogy azért sározza (az egyébként is sáros) MSZP-t, Gyurcsányt hogy 2/3-uk legyen.
Kivételesen ne azt sorold fel, hogy mennyi mutyiban vett részt az MSZP (ezt mi is fejből tudjuk) hanem a kérdést válaszold meg. 2014-ben se lett igazad, hanem bejött a 2/3 amit minden józan ember előre látott...
coni
@Béla333: "Én is úgy fogok szavazni, hogy ne vesszen el a szavazatom"
2018-ban (ha) kiesik az LMP és így elveszik a szavazatod. Rúgj be nyugodtan.,
Béla333
@coni: 20.40
Te is kezdesz klinikai esetté válni!
1./ Én én vagyok, semmi közöm a Marshall segélyhez.
2./ Én faggattalak téged, hogy mikor kire szavaztál és hogy mit tervezel 18-ban? Akkor Te?
3./ Meggyőződésem, hogy a Fidesszel az MSZP és a DK ma is aktív politikusai közül számosak összejátszottak, így számomra hiteltelenek.
4./ Így ezek az emberek nem érdemelnek semmiféle bizalmat!
5./ Tolvajokat normális erkölcsű ember nem támogat. Sem Fideszest, sem MSZP-st, sem DK-st!
6./ Hogy van képed sározásnak nevezni azt, ha bárki szóvá teszi a politikusok bűnözését?
7./ Az a Fidesz módszere, amit te is csinálsz: akik különbek mint ők, azokat besározni, mocskolni, lehúzni az ő szintjükre. Te is olyan vagy sok tekintetben, mint a Fidesz!

Ahelyett hogy a becsületességet támogatnád! Az országod előrejutását!
Béla333
@coni: 20.44
Eddig mindig saját erőből bejutott az LMP, nem mások farvizén, mint egyesek!
Szerintem 2018-ban is így lesz.
Ellenben ha Te bármilyen indokkal becstelenségre, bűnözőkre szavazol, azzal csak ártasz a kibontakozásnak, a zsákutcából való kijutás ellen teszel!
Nekem nem kell berúgnom a szavazás napján és nyugodtan is fogok aludni, te meg azt csinálsz, amit akarsz!
Desischado
Én a Kétfarkúnak adok esélyt, de az biztos, hogy össze kell fognia a pártoknak, és elérni, hogy a közömbösök is szavazni menjenek. Különben orbán röhöghet a markába!
magyarbakancs
@Manhattan:" Majd a jobbikos vérnácik fogják ezt megoldani!?"
Nem vagyok Jobbikos.Egyetlen egy pártnak nem vagyok szimpatizánsa.
Orbán,Gyurcsány urak igen tönkretették az országot.
coni
@Béla333: Mint többször megírtam Neked és tiszteletben tartom az olyan emberek választását (8Millióból kb 7 Millió) aki közvetlenül vagy közvetve mint Te a Fidesz 2/3-ra szavazott másodszor is. Én az ország lecsúszásáért nem a Fideszt hanem a választókat hibáztaton és így elsősorban tőlük határolódom el, Én a jelenlegi Schiffer nélküli LMP-t becsülöm, de látom, hogy guzsba vannak kötve valószínűleg ez a Schiffer örökség, így nem tudnak a kormányváltás mellett kiállni, de még azért sem, hogy legalább a ténylegesen ellenzéki pártok, velük együtt a parlamentben maradjanak. Véleményem szerint 2014-ben lehetőséget adtatok 14 ezer milliárd lenyúlására és 2018-ban lehetőséget adtok a Fidesznek a teljes ellenzék kinyírására is. Egészségetekre, én már ebben nem veszek részt. De úgy gondolom, lesznek emberek akik nem fogják tudni megnyugtatni a saját lelkiismeretüket amikor újra orosz fennhatóóság alá kerül az ország.
kiscsillag66
Nem szerencsés összemosni a két embert. Óriási a különbség kettejük között,
Béla333
@coni: 10.37
Én meg úgy látom, hogy nem az LMP becsületes, következetes korrupció ellenes politikája hozta ránk a Fidesz 2/3-ot és így az ország lerablását, hanem azok a politikusok, akik az elmúlt évtizedekben kormányon és ellenzékben a Fidesszel összejátszva loptál el az adóforintjainkat és osztották el egymás között, hogy mindenki kussoljon erről.
Ezekben a pártokban, politikusokban bízott az emberek zöme, nagy csalódás volt, amikor kiderült, hogy ezek nem is politikusok, hanem bűnözők.
Mivel azt a célt tűzték ki, hogy nem hajlandóak szégyellni a pofájukat azért, amit tettek, újra kérik a választókat, hogy bízzák meg őket a kormányzással, bízzanak bennük újra.
Hátralépni nem hajlandóak!
A választók meg nem hülyék, nem bíznak ezekben a már "bizonyított" bűnözőkben, inkább nem mennek el szavazni.
Ezért is ezek a bűnöző politikusok a hibásak.
A te véleményed mutatja hogy hogyan deformálódik a józan ész nálunk: nálad az a hibás a rablásért, az ország lecsúszásáért, aki fellép ez ellen és nem hajlandó a bűnözőkkel semmiféle szövetségre lépni és nem azok, akik a bűncselekményeket ténylegesen elkövették?!?!
Ezért írtam, hogy ez már klinikai eset szerintem!
coni
@Béla333: Ha Te úgy érzed, hogy az LMP meg fogja menteni az országot és nem fogunk az Unió helyett ismét orosz fennhatóság alá kerülni akkor sok sikert. Én teljesen másképpen látom, de nem akarlak/tudlak befolyásolni, ahogyan még 7Millió választót sem.
Béla333
@coni: 11.23
Nem hiszem hogy az LMP-n múlna a dolog!
Ha bizalmat kap, tud cselekedni, ha nem, akkor ugye nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.