Négyszázmillió helyett 600 millió forintért rendel reklámokat az '56-os emlékévhez kapcsolódóan a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány.

A Terror Házát is működtető alapítvány tavaly kötött 1,5 milliárdos összegben szerződéseket az 1956-os emlékév reklámozására több céggel is, ebből 400 millió jutott a New Land Media és Loung Design Kft. cégeknek.

A két cégnek a megyei-, országos napi-, heti, kétheti és havi lapokban, közterületi és online hirdetési felületeken kellett népszerűsítenie az '56-os emlékévet, azonban nemrég úgy döntött a Schmidt Mária vezette közalapítvány, hogy a keretösszeget a "nagy sikerre való tekintettel" 600 millió forintra emeli – olvasható a Népszava cikkében.

Az uniós közbeszerzési értesítőben ezt azzal indokolták a lap szerint, hogy "a nagy társadalmi érdeklődésre tekintettel a további kreatív tervezés, megvalósítás és médiatervezés vált szükségessé, hogy az '56-os emlékév megünneplése minél szélesebb társadalmi réteghez, minél hosszabb időtartamban jusson el."

A lap értesülései szerint a két cég Balásy Gyula érdekeltségébe tartozik, akit Habony Árpádhoz közelálló személyként írtak le. A két cég egyébként is tarol a kormányzat kommunikációs közbeszerzésein, a Lounge Design-hoz kötődik a "Magyarország jobban teljesít" kampány, és ugyanők tervezték a "Ha Magyarországra jössz, be kell tartanod a törvényeinket"-reklám is. 

A két cég tavaly bekerült a kormányzati kommunikációs feladatokra kiírt 24,5 milliárdos keretmegállapodásba is, amelynek keretében egy hónapja kaptak a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától kétmilliárdot arra, hogy az év végéig a kormányzati plakátkampányokat folytathassák.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Azt történelmi mulasztást és hazudozást, amit a fidesz-kdnp az 56"-os FORRADALOM tiszta szellemiségével kapcsolatban előadott, látványos milliárdokkal próbálja elleplezni. Ez legalább olyan mocskos tett, mint amit a Kádár-rendszer a tagadással és az elhallgatással elkövetett. Ebben a hazugságban méltó eszközre és szereplőre találtak a Terror Háza ill. az azt vezető történész-imitátor személyében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
egyvandor
Emlék év reklámozására 200 millió és ez csak egy elenyésző töredéke annak amit ilyen olyan címeken a támogatóinak osztogat Mindannyiunk Pénzéből.
Gorbán meg azt mondja hogy neki csak annyi ereje van amit a támogatói biztosítanak számára, az ellenzőinek meg rengeteg pénzük van.
Hogy is van ez Gorbán?!
Klubtag
Azt történelmi mulasztást és hazudozást, amit a fidesz-kdnp az 56"-os FORRADALOM tiszta szellemiségével kapcsolatban előadott, látványos milliárdokkal próbálja elleplezni. Ez legalább olyan mocskos tett, mint amit a Kádár-rendszer a tagadással és az elhallgatással elkövetett. Ebben a hazugságban méltó eszközre és szereplőre találtak a Terror Háza ill. az azt vezető történész-imitátor személyében.
papa.49
A ,,bandzsamarcsa,, belecsaphat a lecsóban rendesen...
quadrocopter
Kanchyka "drága"(!) bocsikát kértél már a Dózsás-ügyben az orbitális baromságodért?
F_Viktor
Mit mondott ma orbán húsvéti beszédében?
"...Soros György a nyilvánosság elől rejtetten, magyarországi szervezetein keresztül temérdek pénzzel támogatja az illegális bevándorlást."

Ami szemet szúrt, az a "TEMÉRDEK PÉNZ"!
Miközben:
"A Terror Házát is működtető alapítvány tavaly kötött 1,5 milliárdos összegben szerződéseket az 1956-os emlékév reklámozására több céggel is, ebből 400 millió jutott a New Land Media és Loung Design Kft. cégeknek."

1,5 milliárd forint akkor csak smafu?
Kíváncsian várom az adatokat, hogy a civil szervezetek mennyi pénzből gazdálkodnak évente, s ebből mennyi a külföldi adomány.
Mégis mennyi az az orbáni értelemben vett TEMÉRDEK PÉNZ?!
magyarbakancs
Orbán Viktor robbantotta ki az 1956 forradalmat.
Ez történelmi tény.
Koronázást meg majd a Duna befagyott jegén történik.
Eladott Ország
Viktor! Te megteremtetted a saját ellenforradalmáraidat és nekünk, Viktor… nekünk is adtál
(végre). Nekünk szabadságharcosokat adtál! Köszönöm Viktor, köszönjük, hogy ennyire tevékenyen hozzájárulsz a saját rendszered megbuktatásához! Maradok tiszteletlenül: A Polgár
Equus
vettem ma egy kiló kenyeret és 66 Ft ÁFÁ-t adtam ezeknek a ganajoknak a kezébe... bassza meg... sajnálom...
quadrocopter
@Equus: Mészáros perselyőr köszöni az adakozást, nemsokára a Tisza is a nevén. Hegyet neveznek el róla! Szeméthegyet!
egyvandor
@quadrocopter: Neki mint autentikus történésznek nem lehet a történelemről hol ezt hol azt állítani. Ezért és mert Gorbán még nyerőben van, nem fogja beismerni. A ner-nek szüksége van saját hősökre.
egyvandor
@magyarbakancs: "majd a Duna befagyott jegén" Nem lehetne alatta?
egyvandor
A nertásak Nagy Imre apropóján jutottak szóhoz. Azóta nagy ívben tojnak rá. Most már csak a miiliók kitalicskázása miatt fontos 56.
papa.49
Már csak az a kérdés még hány évig tart az ,,emlékév,,???
CsipkeRózsa
Úgy tudom, az emlékév 2016-ban volt, az nem évekig tart. Miért kell utólag reklámozni?
papa.49
@CsipkeRózsa: Még maradt némi ellopható suska, csak ezért!!!
papa.49
@CsipkeRózsa: Igen... Hát ezen nem csodálkozom, mert csak normálisnak kell lenni, és láthatóvá válik a hazugságuk...Ezek azt hiszik mindenki elhiszi amit hazudnak, hát nem!!!
Pálinkafőző Rézüst
Egyszer ez is elrohad...vagy hamu lesz belőle. Hiába lopkodja a népet...
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Az eszméinket, a jelképeinket, a múltunkat szétrúgták, lébe verik, végül semmi nem marad ami igaz lenne belőlük!!!
kisrigó
@papa.49: Nekem is ez jutott eszembe, hogy mi van!? Nagyon aljas módon lopják a közpénzt ezek az álszentek! Tesznek ők nagy ívben azokra, akik harcoltak, meghaltak. Mit kell ezt már "reklámozni, nincs mögötte más, mint a lopás. A kokárdát is kisajátították, pedig méltatlanok hozzá. Röhögnek a markukba, hogy no barmok, ezt nektek. Szégyen!
papa.49
@kisrigó: Megálljt kéne már parancsolni nekik, de még nem ébred rá erre a nép, még nagy a széthúzás, nagy a ,,pénz,, csábítása, mert még van osztható pénz, és a hazugovics osztja is a riblingegnek rendesen!!!
De ha elfogy a suska, akkor fog ,,megvilágosodni a mostani hajbókoló seggnyalók bandája, csak akkor ök is mehetnek a dutyiba a hazugovicsékkal együtt!!!
quadrocopter
@CsipkeRózsa: Az 56-os emlékév még 20 évig tart, mert mindig kéznél van, ha terelni kell valami hatalmas mocskosságról a figyelmet!
kisrigó
@papa.49: Teszik ezt nyugodtan, mert az is a feledés homályába veszett, hogy azzal az ötven millióval "még egyszer mondom" ötven millió forinttal sem számolt el ez maca, amit arra a bizonyos dalra akartak (hazudtak) költeni! Lebuktak, mert ingyen volt!
human
Schmitt Mária a Dózsa Lászlós fiaskó után hiteltelenné vált, így az általa vezetett intézmények hitelessége is megkérdőjelezhető.
Nessy
Nem tudom, melyik 1956-ra emlékeznek. Hallgatva a kormány propagandát, elgondolkozunk a barátaimmal, hogy mi vajon melyik párhuzamos dimenzióban éltünk akkor.
bakegya
MICSODA nő lehet ez a vén bandzsa boszorkány,hogy az orbánnalk megéri ilyen terrorveszedelmes időkben is futtatni-örökölt ez eleget,,vagy semmi nem elég neki???D
kemeati
Ez a bandzsa pont gázszerelőhöz illik olyan ronda és hülye is!
papa.49
@kemeati: Befér még melléjük a ,,milliom szemű bankárzseni,, is))))))))))))))
papa.49
@kisrigó: Igazad van valami borzalmas ,,dalt,, vettek meg valami amerikástól, már rémlik...
Aztán kiderült már egyszer megvették, de ugye jobb ha kétszer lehet elszámoltatni a ,,számlát,,!!!
1magyar
Szégyelljék magukat!!! A kórházakra kellene inkább költeni ezt a rengeteg pénzt, nem ilyen haveri megsegítésekre.
Györe-Juhasz Eva
Beleegyezem a 200 millába, abban az esetben,ha egy Terror háza II.èpitèsère fordítják,ahol megtekinthető az elmúlt 7 èv a magyar nemzet ellen ,Orbánèk által elkövetett összes terror cselekmèny megtekinthető.
Amúgy nem ,mert valószínű hogy ez a leghosszabb èv forduló,ami már lassan 2 ève szívja magába a milliókat,èrtelmetlenül.
Az egyike a legnagyobb kèpmutatásnak a fideSS
rèszèről...vèrkomcsi,Soros bèrenc banda .
Az eddigi èrvek alapján a fideSS -t is megkell szüntetni,mivel Soros pènzelte az egèsz kompániát.
Equus
@Györe-Juhasz Eva: Sorost a helyén kezelve 1ébként egyetértek... Sorosnak ehhez annyi köze van, h kígyókat melengetett az ő keblén
Györe-Juhasz Eva
@Equus: Így èrtettem èn is , nem tudom, hogy mi a valódi oka amièrt most ő a sátán a fideSS szemèben .
Desischado
Nem tudom, ez a vén ribi mire fel kap ennyi pénzt. Száz más, jobb helye lenne! De a hamisítás ilyen jól fizet maris? Mit tettél te ezért a dádénak, hogy ilyen jól kitöm közpénzzel?!
magyarbakancs
@egyvandor: "majd a Duna befagyott jegén" Nem lehetne alatta?"
Kívánságod parancs.
Mindet megteszek ,hogy így legyen.
Eladott Ország
@egyvandor: hirtelen.wordpress.com/2012/02/12/megkoronazzak-orban-viktort/
A héten koronázzák meg Orbán Viktort – jelentette be a kormányszóvivő. A koronázási ünnepélyt a befagyott Duna jegén tartják és minden érdeklődőt szívesen várnak. A kormányszóvivő a következőképp vázolta a koronázás menetét: Az arany fogkoronát Erdő Péter bíboros szenteli majd fel. Ezek után az a fogorvos, akit minden szempontból megfelelőnek talál a miniszterelnök és ismeretsége, felhelyezheti a koronát a miniszterelnök úr balalsó ötös fogára. Mivel a Szent Koronával való megkoronázás magyar királlyá teszi tulajdonosát, attól a naptól fogva Orbán Viktor törvényesen is I. Viktor királyként uralkodhat Magyarország felett. – zárta a sajtótájékoztatót a szóvivő. A koronázást rendhagyó módon a befagyott Duna jegén tartják, akárcsak Igazságos Hunyadi Mátyás királlyá választását. Minden érdeklődőt szívesen várnak, kivéve, aki merényletet kíván elkövetni az új magyar király ellen.
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: A fogorvosát már előre kifizette több milliárd FT-tal.
kukac50
Minek ennyi reklám? Felesleges, hiszen a boltok reklámjait beakarják tiltani.
Kezdjék a Fideszes hazug reklámok betiltásával, utána a gyógyszerek reklámozását tiltsák be!
A vagina krémeket éjszaka reklámozzák mert gusztustalan, és a gyerekeket is érdekel 5-6 éves korba mi az ,minek mire kell.
evacica
@Desischado: Orbán feltétlen hívének és hülyeségének hirdetőjének minden pénz jár! Én nem tudom ki hogy van vele, de ha ezt a nőt meglátom vérnyomásom 220 ra megy fel!Rezsi Szilárd, Rogán Antilop, Kupakos Kosa és társai méltó társa ennek a történész imitátornak! Történész? Fenét Történelem szakon végzett, ennyi és nem több!A tudományhoz annyi a köze, mint egy lónak!
Desischado
@evacica: Mindenben egyetértek veled. Undormány egy banya, annyi szent!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.