Napról napra növekszik a kitöltött nemzeti konzultációs kérdőívek száma, az internetes válaszokkal együtt már 140 ezernél több beérkezett – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A konzultáció kérdései közül Tuzson Bence kiemelten fontosnak nevezte a rezsicsökkentés védelmét. Az államtitkár hangsúlyozta: a rezsicsökkentés eredményét meg kell tartani, az energiaárak tekintetében a legolcsóbbak közé tartozik Magyarország. "Nem engedjük, hogy extraprofit legyen" – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, azért szeretnék nemzeti hatáskörben tartani az energiaárakat, hogy a magyar emberek azt fizessék meg, amennyibe az energia kerül. Az a "magyar emberek érdekében legyen szabályozva" – szögezte le.

Ennek érdekében szerdán az Országgyűlésben szeretnék elindítani az úgynevezett sárgalapos eljárást. A cél, megakadályozni, hogy az unió szabadárassá tegye az energiaárakat, és nemzeti kézben tartsák a hatáskört.

A rezsicsökkentés védelmében a következő hetekben, hónapokban éles vitára számít az államtitkár, aki azt mondta: "a végtelenségig harcolni kell", hogy ne léphessen életbe az uniós szabályozás.

Tuzson Bence kitért arra is, hogy a nemzeti konzultáció az illegális migráció megállításáról is szól. A magyar határokat meg kell védeni. A biztonság, és hosszú távon a magyar kultúra védelme is ezt diktálja – emelte ki.

Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, fel kell készülni arra, hogy vannak olyan szervezetek, amelyek azzal foglalkoznak – "ezek mögött jellemzően Soros György áll" – hogy behozzák a migránsokat az Európai Unióba. Tuzson Bence megjegyezte, ezen szervezetek nem is rejtik véka alá szándékaikat, az ismert hétpontos javaslatban is benne van: a migrációt akkor is támogatni kell, ha az hitelfelvétellel jár.

Az államtitkár kiemelte, hogy ezen szervezetek sokszor nem hozzák nyilvánosságra, milyen pénzekből, milyen érdekek mentén végzik tevékenységüket. Ezért azt szeretnék, hogy átlátható legyen azon szervezetek működése, amelyek aktivistaszervezetek, ügynökcsoportok, és egy ország politikájának befolyásolására koncentrálnak. Tudja meg mindenki, milyen pénzekből működnek, és ki áll mögöttük – hangoztatta az államtitkár.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
@Peller Anikó: 16.43
Szerintem meg az a beteg dolog, ha valaki becsületes, élhető Magyarországot bűnözőkkel, olyan politikusokkal képzel el, akik együtt lopnak az ellenzékkel!
Te (meg a hasonlóan gondolkodók) tartod fent ezt az erkölcsi posványt, amiben az ország került, mert bűnözőket védsz és becsületeseket mocskolsz!
Mindezt azért, mert reménytelenül szerelmes vagy Gyurcsányba!
Beteg vagy, kezeltesd magad!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Simicska azt mondta korábban: mindenkinek joga van hülyének lenni. Elfogadom. Tuzsonnak is joga van hülyének lenni. Él is a jogával.
szaboria1
Megint megy az etetés épp ma mondták az M1, hogy május elejére érkezik meg mindenkihez az a szörny levél. Itt minálunk még senki sem kapott. Igaz nekünk nem is hiányzik.
szaboria1
Lehet, hogy a mult héten felborult Postás teherautóban volt ez a sok levél ami a borulás következtében tönkre ment.
Nessy
Drága Tuzson úr! Hány millió levélből érkezett ennyi vissza?
és ami a lényeg, mennyi értékelhető? Nem tudom milyen végzettsége van, de egy magára valamit is adó statisztikus ezzel nem dicsekedne!
Igaz, teljesen mindegy mennyi értékelhető levél lesz, az eredmény: A magyarok 110%-a egyetért a kormány intézkedéseivel. és támogatja az intergalaktikus harcában.
karma1
Gratulalok a 140 ezer komplett idiotanak: ha esetleg nincs szamitogepuk, vagy nem igazan tudnak magukat adminisztralni, akkor nyugodjanak meg, megtette ezt helyettuk az Kedves Vezeto, mar minden egyes valaszolonak az adatai Moszkvaban a mai KGB-nel vannak!
Csak gratulalni lehet nektek...:o)))
Ja, hany haztartasba is kuldtek ki a leveleket? 4 millioba? Es abbol hipp-hopp ennyi vissza is jott? Es persze mind a Kedves Vezeto szajaize szerint lett kitoltve...

Azert ez megnyugtato.. Ha 4 millio haztartast veszunk figyelembe, akkor 2.8 %-os az arany...Hmmmm
Peller Anikó
@karma: arany a lófaszt, azt már mind ellopták.
karma1
@Peller Anikó: Haha,... Ara'ny,... Tudod...:o))))
laja70
Hivatalos: 112 ezer Nemzeti Konzultációs ívet küldtek csak vissza. Tuzson szokás szerint hazudik!
magyarbakancs
"vannak olyan szervezetek, amelyek azzal foglalkoznak – "ezek mögött jellemzően Soros György áll" – hogy behozzák a migránsokat az Európai Unióba. "
Hol van az erre vonatkozó írások,bizonyítékok?
Vagy csak ez mind ijesztgetés.?
namihami
@laja70: Mondjuk, hogy legyen 140.000.
Na de, mennyibe is került mindez? Osszuk le az 5 milliárdot 140.000-rel. Hát az egy darabra eső költségből (kb. 35.500 Ft) nem sok veszteséget okozott a Fidesz-barát haveroknak. Én a feléért is bevállalnám.
vladimir putin
Szinten gratulaju a sok igyiotyi. Pontosan ilyen fogatlan barmokra van szuksege a felazsianszkij birogyalmam megcsinyalasahoz.
De legkozelebb pjenzbuntetes lesz. Amelyik nyet visszakuldi a nehezen osszehazudott szarsagaimat.
1. elso alkalommal 30 ezer forint garazdasagert
2. ha megint nem kuldi vissza (HELYESEN KITOLTVE), 1 ev atnevelo munkatabor.
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/04/06/nemzeti-inzultacio-2/
Az összes eddigi – darabonként 1 milliárdba kerülő – „nemzeti konzultációnak” becézett álságos parasztvakítás sorsáról semmit nem tudunk. Az első alkalommal még pontosan közölték, hogy hány érkezett vissza: 1 millió fölötti darabszám. De ezt követően, már csak annyit: több mint 900 ezer. Arról, hogy a 8 millió kipostázott, és az 1 millió körül visszaküldött kérdőívek válaszai mit tartalmaztak: egy hang se, sehol. Hányan értettek egyet az egésszel, hányan nem; mely kérdéseknél milyen volt az egyetértés, és milyen jellemző kifogások érkeztek – mély hallgatás. Valószínű, a szándék nem is ez volt – csak arra voltak kíváncsiak: van-e még milliónyi aktív támogató – hiszen biztos szavazóként ennek kb. a kétszerese várható. Szerintem föl se bontották a leveleket: lemázsálták a visszaérkezett pakkot, és elosztották egy levél súlyával: ennyi db érkezett vissza. Kedves honfitársaim! Teljesen mindegy, hogy visszakülditek-e a hamis – és igen ügyetlenül manipuláló papírt. Ha három darab levél érkezne vissza, és mindhárom az „a” válasszal értene egyet, akkor a mai rezsim a „magyarok százszázalékos” egyetértéséről harsogna, ahogyan tette a tavalyi, érvénytelen népszavazás után.
Nemezis
Én már nagyon várom hogy megkapjam a levelet. Olyan hideg van, valamivel fűteni is kellene.
Szókrakész
@Nemezis: Téged most már csak azért is megszopatnak.
E-mailban küldik.
Béla333
Miért nem 160 ezer a visszaküldött? Vagy éppen 80 ezer?
Mert Tuzson 140-et mondott? Na és? Hazudik, hiszen Fideszes!
Senki nem láthatja, senki nem elemezheti csak a Habony féle hazugsággyár!
Szókrakész
A baloldal ezzel fűt, ezzel törli a tomporát.
Megy a nagy spórolás, mert annyira xar minden?
De azért a több milliós autók ott állnak a panelház előtt.

Ráadásul Orbán mindent megtesz értetek.
A tomportörléskor még a seggeteket is kinyalja, de nektek semmi nem jó!
Béla333
Naná! Itt mindenki jól él! Csak szimulálják az emberek, hogy kicsit megfagynak télen és hogy kicsit éheznek!
www.blikk.hu/aktualis/belfold/a-hideg-megmutatta-mekkora-a-szegenyseg-magyarorszagon/yec41j5
Eladott Ország
Lassan írom, hogy a fidesz is megértse. Elhiszem én, hogy hülyének lenni jó, a polgárt hülyének nézni még ennél is sokkal jobb. De lehet, hogy nem célszerű hosszútávon. A régi és új nemzeti egység már csak ilyen. Akkor több, ha kevesebb. És akkor emelkedik, ha csökken. Kár, hogy nem vicc, hanem véresen komoly. Te szervillis seggnyaló Tökfej Bence.
Nemezis
@Szókrakész: nem tudnak megszopatni, mert kinyomtatom :)
szaboria1
Épp az imént csengett a szomszédom nincs e a páromnak felesleges cipője mert az övé teljesen szét ázott míg hazajött. Mert akkora a jó lét itt lent délen, hogy csak egy pár cipőjük van.
coni
@Béla333: 2014-ben kellett volna megállítani őket. Az ellenzék mára már olyan állapotban van hogy lehetetlen. Egyre több LMP-s politikus vallja be őszintén hogy kis frakcióval már nem érdemes politizálni, így meghatározó politikusaik el fogják hagyni a süllyedő, általuk is elsüllyesztett, hajót. A 20% vagy a kormányzás egy komoly politikus szájából a jelenlegi helyzetben nem szabadna elhangozzon, mert szakmaiatlan ( Sallai )
"Azt ugyanakkor nem zárja ki teljesen, hogy visszatérjen a parlamentbe, sőt, van olyan forgatókönyv, amely szerint 2018-ban is maradna: „Egy nagyobb frakció esetén, ha mondjuk 20 százalékot érünk el, vagy ha kormányozni kezdünk, akkor ha van rá igény, megfontolom a maradást. De az biztos, hogy még egy ilyen tíz fő alatti frakciót ellenzékben nem csinálok végig.”

Hosszú évek óta tévednek a támogatottságukban és ezért elzárkóznak a valódi megoldásoktól...
szaboria1
@coni: Sajna addig ügyeskedett a jelenlegi kormány, hogy ha 40% -ot érnek is el a választáson akkor is 2/3-ban lennének. Ez ellen csak elzavarva lehetne tenni. Kérdés a fiatalok mennyire fognak lázadni mint anno az Orbánék. Mert úgye pont Orbán mondta 2006-ban a Kormányt el lehet zavarni.
Béla333
@coni: 12.20
Hogy kerül ehhez a cikkhez az LMP?
A legbecsületesebb társaság a Parlamentben az LMP!
Tudomásul veszik, ha nincs támogatottságuk, akkor visszavonulnak.
Ha nem kell az embereknek az amit képviselnek, akkor visszalépnek.
Nem őket kellene piszkálnod, hanem azokat, akiknek ezt a jelenlegi helyzetet köszönhetjük.
Aki évtizedek óta a Fidesszel összekacsintva lopták szét az országot.
Még leírhatod egy párszor ugyanezeket, hogy az LMP a felelős a jelenlegi helyzetért, attól még ez nem lesz igaz. (Ha jól emlékszem alig egy hete írogattunk ugyanerről veled, azt hittem, megértetted, de a jelek szerint csak elaludtál a dolgon és most ébredtél fel!)
Eladott Ország
A kormány non­profit lázálma így lesz mindenkinek drága, aki adófizetőként fenntartja és mindenkinek életre szóló megélhetés, aki ezt az egészet kitalálta. Mindeközben fényévekre kerülünk egy olyan országtól, ahol bármennyibe is kerül egy köbméter gáz, vagy egy kilowatt áram, azt napi nyolc órás munkabéréből bárki kényelmesen ki tudja fizetni úgy, hogy talán évente egyszer még nyaralni is el tud menni a család. Ehelyett egyre gyorsabb léptekkel térünk vissza a nemzeti szocializmus sötét bugyraiba. Ahol megvédtek, azért hogy nekünk olcsóbb legyen. Ahol a rezsi nem emelkedhet irreálisan, ellenben nagyon is reálisan fog. Kezdetben évente, később rendszertelen hullámokban, teljesen hektikusan, majd már fizetni
sem kell érte, mert nem lesz szolgáltatás. 5-­10 év és elmondhatjuk, hogy megérkeztünk. Kádár János pedig elégedetten megnyalja a szája szélét.
Szókrakész
@Nemezis: De az már önköltség.

Vagyis hülye vagyok.
Az egész önköltség, mert a mi pénzünkből teszik.
Akkor ez inkább már felár.
Peller Anikó
@coni: Hallod coni, miért nem figyelsz jobban? Há nemmegmondtam, hogy az elemelempé a legbecsecsülerosseb társaság, mé nem tudod? Hiszen nem loptak még, elég ha gyurcsányoznak becsületessen.

Ébresztő coni, tessék gyurcsányozni és hajtani a vizet a gecigó malmára. Mert az elempébe ez a becsület.

Te meg beteg vagy béla, az elempédnek sokkal nagyobb szerepe van a cibán regnálásában mint amennyit te képes lehetsz felérni ésszel (nem csökkentve ezzel a többiek szerepét, sőt a gyurcsányét sem.) Ti a megosztásban jártok az élen, becsület szobrai.
Eladott Ország
@Béla333: Tuzsont nem csak tornából számtanból is felmentették.
Béla333
@Peller Anikó: 16.43
Szerintem meg az a beteg dolog, ha valaki becsületes, élhető Magyarországot bűnözőkkel, olyan politikusokkal képzel el, akik együtt lopnak az ellenzékkel!
Te (meg a hasonlóan gondolkodók) tartod fent ezt az erkölcsi posványt, amiben az ország került, mert bűnözőket védsz és becsületeseket mocskolsz!
Mindezt azért, mert reménytelenül szerelmes vagy Gyurcsányba!
Beteg vagy, kezeltesd magad!
Perwool
"Nem engedjük, hogy extraprofit legyen" – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, azért szeretnék nemzeti hatáskörben tartani az energiaárakat, hogy a magyar emberek azt fizessék meg, amennyibe az energia kerül. Az a "magyar emberek érdekében legyen szabályozva" – szögezte le.

Meghaladta a 140 ezret. Szerinted Tuskóka...
Hány milliót küldtetek szét, és mindez hány millióba került?Gondolom, most izgatottan várjátok a választ.
Kérdeztetek bennünket Paksról, olimpiáról, boltzárról, ügynöklistákról, USA-ból kitiltottakról, NAV-os adócsalókról?Tudod tuskó ezekről nem 140 ezer lenne a vissza küldött válasz!
Arról tudsz bocika, hogy Orbán rég aláírta Brüsszelben, hogy a szolgáltatók tisztességes méretű hasznot építhetnek az áraikba. Jogos is, különben ki a szolgáltatna? Ingyen...
Gondolom most megy a kínlódás, hogy ezt miképp kéne úgy beadni a népnek, hogy abból kizárólag az a rohadék Brüsszel jöjjön ki szarul és ne a Fidesz.Bocs nincs Fidesz, szóval: Orbán a haza megmentője a nagy szabadságharcos!

A menekültügyről már egyszer volt egy népszavazás! Elfelejtettétek??
Cicamama55
Ezt a konzultációs akciót nem figyeltem...:) .A kettős állampolgársággal büszkélkedhető, külhoni magyaroknak is kiküldték ezeket a leveleket?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.