Bértárgyalás, bérunió – a munka világát érintő kérdéseket feszegettek a politikusok a pártrendezvényeken.

A baloldal, vagyis az MSZP, az LMP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Párbeszéd a fővárosi Városligetben tart rendezvényeket, a Jobbik pedig a Hajógyári-szigeten majálisozik. A Fidesz nem tart programokat.

Magyarországon és a közép-európai régióban illúzió maradt a nyugati életszínvonal elérése – mondta Gyöngyösi Márton a Jobbik majálisán. A politikus szerint ez a csalódás hívta életre a Jobbik európai bérunióról szóló kezdeményezését, amelynek lényege, hogy az unión belül a munkavállalók azonos munkáért azonos béreket kapjanak – tudósít a HírTv.

Az MSZP elnöke szerint ősszel újrakezdődnek a tárgyalások az ellenzéki pártok között, a 2018-as választási összefogásról. Molnár Gyula azt mondta, jelenleg mindenki a saját pártjával van elfoglalva, de a megfelelő pillanatban összeülnek majd. A politikus az új munkatörvénykönyv tervezetéről azt mondta, azon lesznek, hogy megakadályozzák annak életbe léptetését.

„Most mindenki a saját testtömegindexének a növelésével van elfoglalva, és amikor mindenki elérte azt a pontot, amit úgy gondol, hogy neki alkalmas a tárgyalásra, akkor vissza fogunk térni. Én a beszédemben fogom ezt érinteni. Ősszel fogunk erről majd szerintem tárgyalni”

– nyilatkozta az MSZP elnöke.

Az LMP viszont továbbra sem akar koalícióra lépni, ezért mind a 106 körzetben saját képviselőjelöltet indít majd a 2018-as választásokon. A párt frakcióvezető-helyettese a Hír TV-nek azt mondta, a miniszterelnökjelölt kérdéséről a következő kongresszuson dönthetnek. Schmuck Erzsébet hozzátette, a baloldali összefogás sikertelensége mögött az állhat, hogy a pártok csak a saját stratégiájukkal vannak elfoglalva, nem azzal, hogy mire van szüksége az embereknek.

Átfogó adó- és bértárgyalásokba kezdene az Együtt minden szakszervezet bevonásával – erről beszélt Juhász Péter, a párt elnöke az Együtt városligeti majálisán. A baloldali kispárt támogatná a nők egyenlő bérezését, ugyanakkor eltörölné a Fidesz által bevezetett többkulcsos adórendszert.

A kis- és közepes vállalkozások vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben – ezt mondta Gyurcsány Ferenc a Hír TV kérdésére. A Demokratikus Koalíció elnöke átfogó szakszervezeti és munkásvédelmi törvény megalkotását sürgette a munka ünnepén.

„Az adóhivatalt adószolgálattá kellene átalakítani, és a melósoknak, alkalmazottaknak a fizetését ezen adószolgálaton keresztül kellene, online módon, egy pillanat alatt körbejáratni ingyenesen, és akkor már nem a melós állna szemben a munkáltatóval, ha nem fizet, hanem látná az adószolgálat, hogy »nana, itt késik a bér«, akkor oda kell rá nézni. Vagy nem jön meg a társadalombiztosítás. Nagyobb védelem kell ezeknek az embereknek”

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
A Fidesz???
A munka ünnepét köszöntse???
Na ne röhögtess, már fáj a szám...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Nessy: 15.08
Én kissé másképpen látom:
A "kis" pártok (LMP,Együtt,Párbeszéd) egyszerűen nem akar a korábbi bűnöző politikusokkal semmilyen szövetséget. Gondolom a magánéletben szinte mindenki hasonlóan gondolkodik!
Mi a megoldás?
Nem az, hogy akaratuk ellenére belekényszerítsük őket egy vállalhatatlan szövetségbe, hanem ha jó, előremutató, korrupció ellenes programjuk van, akkor bizony rájuk kell(ene) szavazni!
Nem a becsületeseket lehúzni a mocsárba, hanem a becsületeseket megerősíteni, hogy ők gondolják jól!
eugen4402
@cs.n., és @egyvandor: nagy igazságot boncolgattok. Hozzáfűzném, hogy a Fideszesek számára van még egy fárasztó meló: a kupeckedés... Bármit megvesznek (ingyen), amit EU-pénzből, vagy a magyar adófizetők verejtékes adójából feljavítanak, és csillagászati összegekért eladnak. Csoda, ha estére kiveri őket a víz..?!?
quadrocopter
A horda nem ár rá majálisozni, ez a csorda munkaszüneti napokon is lop!
Equus
@Béla333: az jó, h a felsoroltak tudják mi a jó nekik, de mi a bánat van a választókkal?
Béla333
@Equus: 17.58
Én el szoktam mondani, (itt a propin is!) hogy nekem mi kell, szerintem mi kellene az országban, érdekes módon gyakran a magukat egyébként demokratának valló komment társak reakciója erre a mocskolódás! Minden bántó szándék nélkül, de ebben a DK-s fanatikusok a legaktívabbak!
Ez kell a választóknak? A régi, már "bizonyított" kleptokrata politikai "elit"??!!
Kizárt!
cs.n.
Nem volt ez midig így:
"A Fidesz hagyományteremtő szándékkal május 1-3. között az óbudai Hajógyári-szigeten nagyszabású polgári majálist rendez." ( www.ma.hu/tart/rcikk/a/0/38984/1 )
Olyan hagyományteremtő volt ez, hogy több se vót. :)
Az Index 14 évvel ezelőtti beszámolója az eseményről:
index.hu/belfold/polgari0501/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.