Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Európai Uniónak szüksége van Törökországra.

 Orbán: az EU-nak szüksége van Törökországra

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Orbán Viktor pénteken Ankarában több miniszterével együtt részt vett a felső szintű stratégiai tanács ülésén, amely a gyakorlatban magyar-török "kormányülést", kormányzati csúcstalálkozót jelent.

A kormányfő az ülést követő sajtótájékoztatón a török uniós csatlakozási tárgyalások ügyét firtató kérdésre válaszolva azt mondta: ha elkezdünk egy tárgyalást, azt tisztességesen végig kell vinni.

Magyarország nem támogat semmilyen felfüggesztést, megszakítást, álláspontja szerint nagy történelmi megállapodást kell kötni Törökországgal

- hangsúlyozta.

Úgy vélte, ha kellő higgadtsággal vetünk egy pillantást a helyzetre, azt látni, hogy Törökország "pillanatok alatt" a legnagyobb erő lesz az európai térségben, "optimista, növekvő nemzet", ezzel szemben Európa legtöbb országában csökken a népesség. Törökország célja, hogy 2023-ra a világ tíz legerősebb gazdasága közé kerüljön, és a világ egyik legerősebb hadereje is itt van – sorolta.

Binali Yildirim mindezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy évtizedek óta zajlanak az egyeztetések országa és az EU között, de Ankarának világos az álláspontja: az uniónak – különösen a Brexit fényében – át kell gondolnia, hogyan tovább, a zavaros hozzáállással szakítani kell. Törökország szeretne belépni az unióba, és Magyarország a kezdetektől támogatja ebben – közölte. Hozzátette: ha viszont "sokáig kéreti magát" Európa, Törökországnak "elege lesz".

Az Orbán Viktor kíséretében lévő Simicskó István honvédelmi miniszter Fikri Isik török védelmi miniszterrel folytatott kétoldalú megbeszélésén a migrációs válsághelyzetről, a védelmi ipari, valamint a magyar-török hadtörténeti és hadisírgondozó együttműködés lehetőségeiről egyeztetett – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Orbán: az EU-nak szüksége van Törökországra.
Ja. Mint pirománnak a vizes szalmára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Te csúti korcs...senkinek nincs szüksége itthon Törökországra!!! Már arrafelé is puhatolódzol...hátha putyin cár nem fogad be??
Cefi
Orbán: az EU-nak szüksége van Törökországra.
Ja. Mint pirománnak a vizes szalmára.
verőce21
Egy-két jó üzlet reményében bármit lehet linkelni.
Elvégre minek utazott 62 üzletember? "Itt a füge, datolya, tessék, tessék, édes puha!"
Nessy
Viktor! A törökök is muzulmánok!!! Mi lesz így a kereszténységgel, kultúrával, meg a fene tudja még milyen védendő érdekekkel?
papa.49
Hazugovics az Uniónak RÁD SINCS SEMMI SZÜKSÉGE!!!
kokopelli
@Cefi: ..(13:40)
...mint az ablakostótnak a hanyattesésre! Meg kellene hívni pár ezer törököt
Magyarországra,de félő,hogy betegre röhögnék magukat,mert a nyugaton
már a rokonok megfogták az isten lábát!
"Orban baba!Leck mich!Mi törökök vagyunk,és nem cigányok! Nem mesélte
a vajdátok,hogy mi hajtottunk magunk előtt benneteket már a középkorban
rabszolgaként eladásra! Így értétek el a Balkánt is!"
Olvass utána Orbán baba,ha már akkora a pofád!" !...lenne a válasz!
"Salam Aleikum gyaur!" und azért egy kövér."Merhaba" neked is!
.. bocs de az nálunk a gyaur az egy becsületnélküli nem'embert jelent!...:=))
Pálinkafőző Rézüst
2 kis köcsög 1 pár...na de mit szól ehhez putyinka mázas edény?? Vagy megengedte, és édeshármas lesz???
Perwool
Törökország Európa része? Miért is? Mert egy aprócska szeglete belóg Európába?
Ha Erdogan testvéred ráereszt pár millió menekültet Európára, kik fognak a leghangosabban jajveszékelni? Akkor is majd tapsolhatsz neki felállva. Csak előtte térj át iszlám hitre! Ebben van gyakorlatod!Törökország pontosan abba az irányba tart, amitől lefosod a lábad szárát a majrétól. Az iszlamista berendezkedés felé.
Az elmebaj jobban teljesít, mint a grazi vigyorgó.
A devla takarítaná el ezt az egész mocskos bandát Új Delhi környékére, ahonnét ideette őket a rákos rohadás! Kár, hogy akkoriban senki sem akarta kibaszni innét a migránsokat! Legalább ezt a fajtát...
iluminati
Keresesi a jővőbéli haverokat?! Mert nincs aki vele szóba áljon.. Az a baj itthon csak a bandatagok mentek el szavazni...Az is lehet hogy a letelepedési üzletágat beszélték meg...Ment válogatni a menekültek közül...
Eladott Ország
youtu.be/1WaZno_zEfI
Ennek az országnak egy ilyen elmebeteg nem a barátja. Egy ilyen Európát zsaroló sötét barom
nem a szövetségesünk és semmiféle tiszteletet nem érdemel. De mi mást lehet várni tőled, aki
világéletedben olyan jó érzékkel válogattad meg a barátaidat, hogy az ezeréves magyar
történelem azóta is folyamatosan felsír e barátságok súlya alatt. Normális emberek valóban
kiállnak a barátaik mellett, de miután veled már normális ember nem tud mit kezdeni, ez
maradt neked: véreskezű diktátorok mellett kell kiállnod, hogy elhitesd magaddal, tényező vagy. Hogy valahogyan kompenzáld: nyugati értelemben már sehol nem jegyeznek.
Te nem tényező vagy, nem egy roppant kínos és ciki tényező vagy, te a szégyen és a gyalázat
kategóriája vagy. Akivel még ezek a sötét alakok sem állnának szóba , ha nem fűződne érdekük ahhoz, hogy Magyarország uniós tagország, amelynek bármire kapható korrupt kormánya trójai falóként veri szét az európai egységet. Miközben az ezeréves történelmére hivatkozva követeli a tiszteletet, mert semmi mást nem tud felmutatni, ami tiszteletet érdemelne.
human
Törökországra lehet, hogy szüksége van az EU-nak, de Erdoganra nem feltétlenül.
libellle
Törökország szeretne belépni az unióba, és Magyarország a kezdetektől támogatja ebben – közölte. Hozzátette: ha viszont "sokáig kéreti magát" Európa, Törökországnak "elege lesz".
Nos Europának már elege van. Köszönjük de nem kérjük erdogánt az EU-ba. orbán elvtárs pedig költözzön erdogánhoz, majd bizonyára nagyon megértik egymást, hiszen orbán szintén hasonló sorsot ohajt Magyarországnak.
Eriksson
@libellle: Vagyis szerinted bárki jöhet, csak a törökök nem?
libellle
@Eriksson: Hozzátok? Az megy aki akar. De mit sirogatsz itt állandóan hány migránst láttál vagy látsz. Mennyi lakik a szomszédodban? Egyébként informáld már elmebeteg miniszterelnöködet, hogy azok mind muslimek ja és azoknak nagy része is akik 300 ezer € fizetnek a letelepedési kötvényért. . DE, kivánok neked legalább 500 törököt aki a szomszédodban él de tudod olyanokat akik az elmaradott részéröl (Anatolien )vándorolnak be, hogy neked lehessenek szomszédaid.
a helység kalapácsa
Igen, de nem úgy, ahogy te gondolod.
A törökök CSAK pénzért, ahogy te is CSAK pénzért.
Te velődig romlott vérgeci!!!
Ti lelkükben deformált gecik, egyforma kutyák vagytok - CSAK!!!

NULLA TISZTELET.
Mindent tudok az életről, de a halálról is.
Rátok CSAK a halál vár - csúnyán.
a helység kalapácsa
Alik azt hiszik, hogy most vicceltem, azok tévedtek.
Nem, nem vicceltem - csúnya lesz.
orbán nem fog szépen megöregedni... meghalni.
Eriksson
@libellle: Imádom a köcsög hozzászólásaid, melyekben semmi logika sincsen. Kívánok a szomszédodba három tucat mohamedán kanmajmot, akiknek csak a te jóléted a legfontosabb.
libellle
@Eriksson: A közelemben sok moslem él már régóta. Szoktam egyikhez másikhoz vásárolni is menni. Szep friss a gyümölcse és zölsége. . Nekem velük semmi problemam. Köcsög a te hozzászólásod, ugyanis hülyeséget irtál de ne legyen ez neked problem, hiszem te vagy az aki logika nélkül él.
justhpeter
Egyszerű. Orbán költözzön családdal együtt Törökországba. Működjön együtt Erdogánnal. Aztán majd Erdogán az első nemnél kivégezteti.
bakegya
Ezek után MAGYARORSZÁGNAK SEMMI HELYE A BRÜSSZELI TÁRGYALÓK ASZTALÁNÁL-ezt ORSOS ORBÁN ELINTÉZTE!!!-Most.
Egy frissen tömeggyilkossal ölelkezik,parolázik ER DÖG ÁM a fideSS MINISZTERELNŐK ORBÁN IS!!!-igazán nem értem mért nem indult MERKEL MELLETT A NÉMET VÁLASZTÁSOKON-HA MÁR ÍGY LAZÁN EGÉSZ EURÓPEREK NEVÉBEN TETSZELEG EZ A TI VICCTOROTOK A "JÓ MUZULMÁNOKKAL"
Eladott Ország
@libellle: tegnap, 19:10 "Eddig közel 1 milliárd euró (310 milliárd forint) folyt be ezekből a papírokból." Pintér el van tájolva! Ezekből a papírokból nem folyt be egy kannyi vas sem, hitelt vettünk föl a gazdasági bevándorlóktól, amit 5 év múlva kamatostól vissza kell fizetni! Az értékesítéssel foglalkozó Rogán-féle offshore cégek meg milliárdokat kaszáltak, amin aztán lehetett osztozkodni az uraknak. Szuper jó üzlet! Nekik! Az IMF olcsóbb hitelt ad, de attól félnek, mint ördög a tömjénfüsttől, mert azt nem lehet ellopni, annak a felhasználásával el kell számolni. Na persze, hogy utálják az urak a tisztességes üzleteket. Főleg a fő szegény, vagyontalan csúti cigány , aki sosem voltam vagyonos ember, nem is leszek.
www.youtube.com/watch?v=_HSX1Z3kAS0
Eladott Ország
@Eriksson: www.youtube.com/watch?v=_HSX1Z3kAS0
Eddig közel 1 milliárd euró (310 milliárd forint) folyt be ezekből a papírokból." Pintér el van tájolva! Ezekből a papírokból nem folyt be egy kannyi vas sem, hitelt vettünk föl a gazdasági bevándorlóktól, amit 5 év múlva kamatostól vissza kell fizetni! Az értékesítéssel foglalkozó Rogán-féle offshore cégek meg milliárdokat kaszáltak, amin aztán lehetett osztozkodni az uraknak. Szuper jó üzlet! Nekik! Az IMF olcsóbb hitelt ad, de attól félnek, mint ördög a tömjénfüsttől, mert azt nem lehet ellopni, annak a felhasználásával el kell számolni. Na persze, hogy utálják az urak a tisztességes üzleteket. Főleg a fő szegény, vagyontalan csúti cigány , aki sosem voltam vagyonos ember, nem is leszek.
Eriksson
@Eladott Ország: Ezt tényleg nekem akartad címezni?
Eladott Ország
@Eriksson: Igen. Ide bárki jöhet nem csak a török, a lényeg hogy a fidesz kleptokrata bandának fizessen.
Eriksson
@Eladott Ország: És nekem ehhez mi közöm? Ebben a témában meg se szólaltam.
Kookas
@Eriksson: csak halkan kérdezem nem szoktál migránsozni??
Eriksson
@Kookas: Nemigen. De most egyáltalán.
Kookas
@papa.49: az országnak sincs szüksége rá .tepsibe vele!!!
papa.49
@Kookas: Kár pocsékolni a tepsit, kiakasztani, és a varjak majd széthordják, legalább látja az összes szarházi mi vár rá ha ezt cselekszi...
Kookas
@a helység kalapácsa: rákosinak sem sikerül a békés nyugodt öreg kor igaz a hamvait haza lopták vagy az oroszok küldték vissza.
Eladott Ország
@Eriksson: Neked ahhoz nincs közöd, amire nem akarsz válaszolni. De véleményed szerint azért Paks 2 azért jó lesz. Úgy hogy a szemináriumot, inkább a fidesz szokásos hétvégi wellness közösülésén tartsd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.