Jövőre tovább bővül a családok adókedvezménye – jelentette be Rétvári Bence.

A humántárca parlamenti államtitkára elmondta, hogy enyhítik a kétgyermekesek adóterheit, így éves szinten 420 ezer forint kedvezményben részesülnek. Az intézkedés 390 ezer családnak segíthet. – írja a hirtv.hu.

 „2018 a családok éve lesz, de már a 2018-ra elfogadott adótörvények, költségvetési törvény is számtalan kedvezményt, számtalan előrelépést tartalmaz a családok számára. A kormány vállalta, hogy több év alatt, négy év alatt a kétgyermekeseknek járó adókedvezmények mértékét megduplázza, éppen ezért a következő évi, 2018-as költségvetési törvény és adótörvény már jóval magasabb adókedvezményekkel számol a kétgyermekesek után. 35 ezer forint lesz az, amit most már a kétgyermekesek megtarthatnak, nem kell, hogy befizessék az államkasszába. Ez éves szinten 420 ezer forint megtakarítást jelent a kétgyermekesek számára” – közölte Rétvári Bence.

(A címoldali illusztráció forrása: hirtv.hu)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A minimálbéres kétgyerekes család, amiből kis hazánkban van egy rahedli, semmit sem fog látni mindebből a hatalmas összegből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
A minimálbéres kétgyerekes család, amiből kis hazánkban van egy rahedli, semmit sem fog látni mindebből a hatalmas összegből.
eszegfu
Ez is csak egy "virtuális" adóteher csökkentés, amit jó esetben csak a magasabb keresetüek vehetnek igénybe, de lehet "mantraként" lehet hirdetni! Igaza van @lustanak!
Rockxy
Frászt fognak spórolni.
Költekezni fognak, mert az trendi.
justhpeter
Megint megszólalt a nemzeti-keresztény hazudozós.
Pálinkafőző Rézüst
Félhavi(sem) államtitkári fizetés... Bravó elvtársak!
Perwool
@justhpeter: Bocs kijavítalak!

Megint megszólalt a nemzeti-keresztény szartenger hazudozós szargombóca!
tudode
12 éve csak hülyítik a hülyíthetőket, és mégis kilóg a fele ország alfele a gatyájából!
.
2001-ben az Otthonteremtési támogatásukkal is elhúzták a mézesmadzagot, oszt mi lett belőle, még mindig pakolják kifelé az eladósodott családokat!
.
Szélhámos bagázs!
colibri
Úgy látom, Rétvári is hízásnak indult a nagy jólétbe, már lassan utóléri dagadt főnökeit, semmilyenzsoltot és orbán gt.
Eladott Ország
A családi adókedvezmény konkrétan azt jelenti, hogy egy háromgyerekes család esetében, ahol az egyik szülő dolgozik és ő olyan szerencsés, hogy bruttó 166 ezer forintot keres meg,
gyermekenként jár(na) a 33 ezer forint adókedvezmény. De ebből 53 10 forintot tud
igénybevenni, 45 880 forintot pedig nem tud. Mert nincs miből levonni. Ha ugyanez az egykeresős, három gyermekes család nem olyan szerencsés, hogy 166 ezer forint a
bruttó bevétel, hanem bruttó 110 00 forint, akkor a fel nem használt adókedvezmény
már 63.800 forint. Tehát egy egykeresős, minimálbéres, háromgyermekes család ennyi
kedvezményt nem tud megkapni. Ezzel szemben Novák apuka – akiről tegyük fel, hogy képviselőként havi 1 milló forint a bruttója – havonta zsebre tudja tenni a három gyermek után járó 99 ezer forint adókedvezményt (ennyivel több pénzt fog kapni) a képviselői fizetése mellé, Kovács apuka viszont, aki napi 10 órában dolgozza ki a belét és éppen úgy három gyermekről kell gondoskodnia, mint Novák apukának, 35.200 forintot tud megkapni a 99 ezerből. A rászorult Novák család majdnem egy nettó minimálbérrel – pontosan 63 800 forinttal – kap többet havonta azért, mert az apuka jól keres.
Eladott Ország
Ha mondjuk a Kovács család egyetlen kereső tagja közmunkából kénytelen eltartani a családját, akkor még ennyit sem ér a gyereke. Természetesen a GYES összege nem emelkedik (kilenc éve), de szerencsére a családi pótlék összege sem. Egy fillérrel sem. Igaz, minek is? Azt megkapná a Kovács család három gyermeke is, nem csak a jól kereső Novák apuka. Még a végén dőzsölésbe kezdenének.
human
@Eladott Ország: Orbán ott segít ahol nem kell.
quadrocopter
Választás lesz, kedves fél-ázsiaiak, hordanyerés esetén minden magyar kap 10 Kg. aranyat, nem engedjük be a rákot az országba, kiírtjuk az influenzát, ne a takony nevessen utoljára!
Szabályozni fogjuk az időjárást, intézkedünk a folyóvíz folyékony halmazállapotának megtartása felől, mindennap lesz reggel, napközben és este, a qrmány eltökélt szándéka, hogy engedjük a Napot nyugaton kelni!
Hofipisti
@quadrocopter: Hiába lesz választás, nincs választható alternatíva. Ez az ország szégyene, s a seggén nyugodtan ülő - akár felháborodott - választó "jutalma". A nép pedig majd eszi, amit a mai ellenzék kotyvasztásából - marakodásából, saját személyes érdekekért a köz érdekének feláldozásából - kikerül. Meg is érdemeljük!
nezelodo
Ámulok és bámulok, ha beveszik ezt a mesét azok, akik vidéken minimál-közmunkán, vagy Európa szerte híresen hosszú munkanélküli segélyen dőzsölnek! Bizony ők már többet spórolnak a Göbbels hivatal szerint mint amennyit keresnek! Fiúk ti nagyon el vagytok tájolva a sokszorosan "vidékfejlesztett" Magyarország kereseti, és munkalehetőségeitől.
vadsanca
Mekkora jövedelemtől? A minimál-béreseké is, vagy csak a Tiétek? Foglalkozzatok az igazi magyarokkal! Remélem világosan fogalmaztam!?
Equus
@quadrocopter: 18.02 cgrt! Ütős! :))))
szaboria1
Ezek is csak saját maguknak készítik az újabb rendeleteket. Hol van ma országba annyi olyan család akik ezzel a rendelettel jól járnak? A jól keresőknek készül ez a rendelet. Nem a csp. emelik vagy a gyest mert akkor a szegényebbek is jobban járnának.
nezelodo
@vadsanca: Az igazi magyarok a fidesz szerint nem a kis keresetű alacsony jövedelmű tömeg, aki boldog, hogy abból is adózhat 15 %-ot, hanem az, akinek kedvez ez a családtámogatás, aki csiki sört iszik, meg Orbán hazug szavait!
Eladott Ország
@human: tegnap, 17:52 De az úttörő ahol tud segít és önként szolgálja a közösséget. ( Úttörők 12 pontja)
Jozefina
Hát bencike is azon "mellé" mondók közé tartozik, akik miatt nem csoda ha a mária szobrok is könnyeznek Pásztón. Asosk-sok magyar család könnyei mellett)
kis vígazság:
zarojel.hu/felcsuti-tolvaj-balon/
eszegfu
@Jozefina: Szerinted pl. ezt, ill. más hasonló gunyolódásról tud a Fidesz, a kormány, vagy éppen O.V.?!
kukac50
A 28500 forintos nyugdíjakat mennyivel emelik? Fára kapnak e rezsicsökkentést?
28500 forintos nyugdíjasoknak miért nem jár fűtés támogatás csak a milliós fizetések mellé jár pl Rogánnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.