Szijjártó Péter külügyminiszter szerint az illegális bevándorlás rossz és veszélyes, és ezt nemcsak Magyarország, de a visegrádi négyek további államai is mondják.

Európában komoly törésvonal alakult ki a bevándorlás- és a biztonságpárti országok között – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A miniszter az Európai Unió tagállamainak informális külügyminiszteri találkozójáról beszámolva elmondta, Tallinnban sikerült visszaverni minden olyan kezdeményezést, amely a visegrádi országok egységének megbontására irányult, így ez a csoport továbbra is a legegységesebb és leghatékonyabb az Európai Unióban, tagjai pedig egyetértenek abban, hogy az illegális bevándorlás rossz és veszélyes, a kötelező kvóta pedig alkalmatlan a helyzet kezelésére.

Szijjártó Péter megismételte, az Európai Bíróság a kvótaperben felháborító és felelőtlen politikai döntést hozott, amely ellentétes minden európai nemzet érdekével.

Szijjártó: a visegrádi négyek szerint az illegális bevándorlás rossz és veszélyes

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A politika megerőszakolta az európai jogot és az európai értékeket – fogalmazott, hangsúlyozva, óriási sumákolás van a kvóták ügyében, ugyanis kevesebb mint három héttel az erről szóló döntés határidejének lejárta előtt csak 25 százalékban sikerült teljesíteni a célszámokat. Ezek után európaiatlan viselkedési mód a kvóták kudarcát ráfogni a négy visegrádi országra – tette hozzá.

A tárcavezető azért is sumákolást lát a kvóták körül, mert szerinte az unió jól láthatóan egy olyan állandó mechanizmust akar felépíteni a kötelező kvóták alapján történő betelepítésre, amely alapján szétoszthatják az évről évre Európába érkező bevándorlókat. Egyebek mellett erre utal szerinte, hogy Brüsszelben továbbra sem a határvédelem, hanem az a gondolat az uralkodó, hogy minél több embert kell behozni a kontinensre.

Szijjártó Péter aláhúzta, a magyar kormány ezzel szemben azt tartja kötelességének, hogy garantálja az országban élők biztonságát, és a schengeni egyezményben leírtakat irányadónak tartva maga döntheti el, hogy kit enged be az országba.

Románia és Ukrajna kihúzta a gyufát

A külügyminiszter ismételten Magyarország hátba szúrásaként értékelte az új ukrán nyelvtörvényt, amely a helyi magyar közösséget is megfosztja az anyanyelven történő tanulástól a negyedik osztályt követően. Ukrajna mindezt azután tette, hogy Magyarország a leghangosabb támogatója volt Ukrajna vízummentességének, továbbá gondoskodott 2600 ukrán gyerek magyarországi nyaraltatásáról és 600 millió forintos humanitárius akciót hajtott végre Ukrajnában – fejtette ki Szijjártó Péter, hozzátéve, Magyarország minden európai és globális fórumot fel fog használni, hogy ez a jogszabály ne léphessen hatályba.

Szijjártó Péter újra reményét fejezte ki azért, hogy eredményre vezetnek a román kormány megoldási javaslatai a marosvásárhelyi magyar katolikus iskola ügyében, ellenkező esetben ugyanis Magyarország nem tudja támogatni Románia OECD-tagságát.

A miniszter a két esettel összefüggésben kijelentette, Magyarország szívesen támogatja minden szomszédját, ugyanakkor a kormány nem fogja nézni, hogy a sok segítségért cserében bárki is tovább kurtítsa a magyar közösség jogait.

Azért hülyének ne nézzenek minket!

- mondta.

Szijjártó Péter jelezte továbbá, a Magyarország és Hollandia közötti diplomáciai nézeteltérést a két ország kormányfői beszélhetik meg a szeptember végi, tallinni uniós csúcson.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A politika megerőszakolta az európai jogot és az európai értékeket mondta ez a derék külgarázda, de pontosítanom kell:
A magyar politika próbálja megerőszakolni az európai jogot és az európai értékeket ! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
A politika megerőszakolta az európai jogot és az európai értékeket mondta ez a derék külgarázda, de pontosítanom kell:
A magyar politika próbálja megerőszakolni az európai jogot és az európai értékeket ! =))
tothjani
A Gazdasági bevándorlás talán veszélyes, bár mivel kb: 2 millió ember az Állami szektorban már igy is talpnyalásból él élősködőként, lehet hogy be kellene vezetni az Alapjövedelmet, és a bevándorlókat befogadni hogy dolgozzanak közmunkásként, vagy minimálbérét az iparban.
szaboria1
Saját magatokat erőszakoljátok meg. A zselétől az agyad sem müködik.
papa.49
Szopottszar megint fordítva látjátok a dolgot, a Fico megmondta elfogadják az ítéletet, acsehek meg nem hülyék mint ti hogy szembeszálljanak az Unióval, a lengyeleknél is ez lesz a végeredmény, magatokra maradtok ebben is !!!
A románok, meg az ukránok had döntsék már el maguk mit akarnak az országukba TI NE POFÁZZATOK BELE ABBA !!!
magyarbakancs
Elnézést kérek de 1956-ban menekült honfitársaim és utána disszidáltak azok is illegális bevándorlók voltak?
Tisztázni kellene mi az ,hogy illegális.
Mert ki félti az életét mivel háború van a hazájában, az illegális menekült,vagy egyszerűen menekült?
lampa laz
Peti, nemcsak hülyének néznek benneteket, hanem azok is vagytok. Ha valaki nekünk beszól mindjár óbégattok, h az ország belügyeibe való beavatkozás, akkor ti se szóljatok be más országok belügyeibe. Vagy ha már védelmezni akarjátok kedvenc szavazóitokat, akkor ezt kultúrált tárgyalással kell elérni és nem fenyegető, zsaroló üzengetéssel.
papa.49
@elnyomott: Akkor nem 1294 ről van ott szó ...
elnyomott
@papa.49: *- nem bizony, hanem arról, hogy mindenkit befogadnak, aki megy, plusz a kvóta.
Amit itt is akarnak, csak mert Orbán nem.
Túlságosan Orbán-függő lett ez a nép! Az igazságot, a valóságot kellene látni és nem azt, hogy ki mit hablatyol.
papa.49
@elnyomott: Na de akik ,,megvásárolták,, a belépőt az Unióba azokkal semmi baja nincs a csutigörénynek, pedig azok között sokkalta nagyobb valószínűséggel lehetek terroristák, mint a gyerekkel érkezők között !!!
Ha az arányokat nézzük az 1294 áll szemben a kb. 20 ezerrel, és az se mindegy hogy akiknek az ügyét itt kéne eldönteni azoknak se KÖTELEZŐ ITT MARADNI !!!
Végül a legfontosabb szerintem a miniszterelnök aláírt egy papírt amin vállalta ezt a létszámot, valamint az ügyintézést, és ezért még jól meg is fizetné az Unió az országot, AKKOR MOST MIT SZARAKODIK A KOSZOS BOKSZOS !!!
Kookas
én úgy tudom a v4ből már csak v2van.
kokopelli
@magyarbakancs: A definició szerint: "Menekült" az aki vagy politikai üldözés
vagy életének veszélyeztetése miatt, az "Emigráns" meg az aki a rossz vagy
nagyon nehéz életkörülményének javítása érdekében,hagyja el országát!
lusta
Meg kellene nyugtatni Szíjj Ártó Panama Pubit, hogy az illegális bevándorlás mindenhol rossz és veszélyes. Ebben igaza van. DE. Most a menekültekről van szó. Az is rossz. Valaki is úgy gondolja, hogy a menekültek úri jó kedvükvől hagyták el az otthonukat? Ezeknek az embereknek, családoknak elemi kötelesség a segítség megadása. Egy 10 milliós ország nem 1300, hanem ettől jóval több embernek is tud segíteni. Az elvesztett II.vh. után még az újjáépítés alig indult el, az ország romokban és kb. ötezer görög menekültet fogadtunk be. Később sokan visszatértek, de sokan itt maradtak. A gimiben az egyik évfolyamtársam szintén görög volt. Na bumm. A segítség az emberi szolidaritás elementáris érték kellen legyen, különösen egy olyan formációnál, aki zászlajára tűzte ki a keret(y)én(y) értékeket. Erre ilyen zselés négybetűs dugaszok akarják megmondani a tutit. Ez is ennek országnak a szégyene.
magyarbakancs
@kokopelli: amit leírtál a Fidesz politikusok is tudják.?
Köszi a felvilágosítást.
Csizmás Kond
A zunió már nem is a migráncsokért harcol hanem szégyenből, hogy hülye törvényeket erőltet.
lusta
@papa.49: El kellene dönteni.
20 ezer BEVÁNDORLÓ miért nem zavarja sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunkat és qurmányunkat és az ő egybites 300 forintos budiforradalmárait, míg 1294 MENEKÜLT már igen. Persze a válasz faék egyszerű. A menekültek az embercsempészeknek fizettek, míg a BEVÁNDORLÓK nekik.
elnyomott
@papa.49: - igazad van, de szakadj már le Orbánról végre!
Én azt mondom, hogy nem kell tömegével ez a sok migráns - mindegy, ki melyik oldalon áll.
elnyomott
@papa.49: - még pénzért sem kell, akárki fizet is érte!
quadrocopter
Hülye ez a Hosszú Lóf@sz, hisz a nyugat is küzd az illegális bevándorlás ellen!
Mi ebben az új?
papa.49
@elnyomott: Értem orbánfan na csá ))))))))))))))))))))
elnyomott
@papa.49: - nem én vagyok az orbán-fan, hanem aki csak azt lesi, hogy mit mond.
Akár azért, hogy kövesse, akár azért, hogy ne kövesse.
Én meg az igazságot és a valóságot nézem.
Akkor sem kell tömeges migráns áradat, ha Orbán mondja és akkor sem, ha ezért a fanatikus többség orbán-fannak tart.
Lerázom mindkettőt, mint kutya a vizet.
elnyomott
@papa.49: - ja, és most van csá :-))))))))))))))))))
desiro
@durbincs: az agy evő féreg már rég éhen halt a koponyádban, már csak trágyalé locsog benne.
desiro
@durbincs: Anyád jól van? és már megint elakadt a lemez BAROM.
quadrocopter
@durbincs: Primkó barom, Megint beszoptad a marhaságodat! Mert buta vagy, csicska! Ma sincs nyitva a gyógyszertár, pondró? Kitakarítottad és fertőtlenítetted már a büdös fészkedet a menekültek számára? Te a kutyaólban alszol, csicska!
lampa laz
Már régen túl lehetnénk ezen az 1294 menekültön, meg ők is rajtunk, ha befogadjuk őket, mert már egy sem lenne itt. Akkor viszont nem lenne ennek a bunkó csodacsapatnak mivel etetni az idióta szavazóit.
lampa laz
@durbincs: Akkor szólj nekik, te a csapatukhoz tartozol, h még nem késő, fogadják be azt az 1294 főt. Nem kell miattuk aggódni, mert olyan gyorsan végig söpörnek az országon, mint libán a fos.
lampa laz
@durbincs: olyan kuszán fogalmazol, h a fß sem érti, h mit akarsz belőle kihozni. Nekem trikolóros mezem van, ha láttál már ilyet, piros+fehér+zöld, neked meg rohadtnarancsos.
quadrocopter
@lampa laz: Így fogalmaz egy primcsi hordaimádó, csodákat ne várj tőle!
szép új világ
"Azért hülyének ne nézzenek minket!" Ja kérem, akkor nem kellene úgy viselkedni!
lampa laz
@quadrocopter: Jókat szoktam derülni azon ahogy mindig kiosztod azt a lágy agyát. Bosszankodni nem érdemes azon amit ide rittyent, mert se füle, se farka a mondandójának.
lampa laz
@durbincs: basszus, neked értelmezési problémáid vannak. Én neked írtam rohadt narancsos mezt, tudod az olyan fossárga, ez enyém meg nemzeti szín, trikolór, az meg három színből áll, piros, fehér, zöld, ez a magyar föld. Ti meg fßnemzetiek vagytok.
Nessy
@lampa laz: nem tudom milyen adatbázisból kerülnek véletlenűl egymás mellé a szavak, mert szabatos, magyaros mondat egy sincs. Ennél még a google fordító is jobb.
Vesszőparipája, a "nem itt lakik". De hogy ezt miből szűri le, nem tudni.
lampa laz
@durbincs: kettőnk közül, te nyomkodod több ezer kilóméterről, mert a valóságtól csuda messze vagy, ha itt élsz akkor is.
silber13
@durbincs: Vén hülye, azt sem tudja, mio az a piyóka! Elborult agyában holmi otthoni bömböldékben a korcsmáos által mért láncos pálinka jár és azt képzeli pityókának.
lampa laz
@Nessy: Ez egy órabérben fizetett troll, aki sosem a cikkhez szól hozzá hanem bennünket bombáz értelmezhetetlen baromságokkal.
Sziszifusz
@lampa laz: 16:34
durbincsra kár az energiát pazarolni. Az bosszanthatja a leginkább, ha érdemben nem reagál senki sem a böfögéseire. Ha valaki szól hozzá és az neki nem tetszik akkor részéről megindul a mocskolódó szófosás. Ennek semmi értelme, hacsak az nem hogy ...
lampa laz
@durbincs: Ha az IQ-d kettővel több lenne, akkor már lehetnél sültkrumpli, te idióta
Nessy
@durbincs: A kinint nem ugatják, hanem lázcsillapításra használják! Nem harapják, ostyában veszik be, mert keserű. Ha nem hiszi, kóstolja meg.
Próbáljon meg értelmes mondatokat készíteni! Alany, állítmány, tárgy, határozó! Rövid, szabatos, magyaros! Magyar nyelvtan alapfok!
lampa laz
@durbincs: Most jöttem rá h te dicsekszel itt nekünk burkoltan (1000 km) tehát ma 1000 Ft-os órabérért baßod a gyöpöt egész nap. Téged is az ellopott milliárdokból fizetnek seggnyaló.
lampa laz
@durbincs: unalmas vagy mint a fidesz úgy, h ßarok rád
quadrocopter
@lampa laz: Kösz, ne aggódj, elszórakozom vele, elég könnyű neki beolvasni, mert kellően buta!
quadrocopter
@durbincs: Leszoptad magad, csicska!
Rendszeresen belefutsz a butaságodba és iskolázatlanságodba, csicska!
Mert te megérdemled, csicska!
quadrocopter
@durbincs: A primitiv vegetációk így járnak, ,mint te csicska! Majd megszokod!
quadrocopter
@durbincs: Ne menőzzé parasztgyerek, nem megy az neked!
A primitiv vegetációk így járnak, ,mint te csicska! Majd megszokod!
lampa laz
@durbincs: te rohadt ótvaros hazudós barom. Írjon neked privátba mári néni picsája.
Ha nem tudsz szarni, kapj be egy marék hashajtót, ne rajtunk erőlködj.
papa.49
@durbincs: Ki a fasz kérdezett téged DEBIL???
Grafix69
Igen kakastaréj idióta , a migráció veszélyes , igen , ja meg terroristák , meg gazdasági menekült ( minden magyar az , migráns ) , igen a négyek megállapították ,hogy nem jó igen . Kakastaréj Szargyártó anyukáék adták pénzt miniszter , abban is egyetértettek ott Visengrádiában , hogy a saját nemzetünk kirablása , agyon nyomorítása és totális lenyúlása milyen bazi nagy migrációt okoz a nyugatnak , ja magyar gazdasági migrációról beszélek. Na mikor megint a ti rablóbandátokat válasszák meg jövőre akkor megtudod , mert sokan nem maradnak otthon alattvalónak .
Ludas Matyi
Vegig olvastam ezt az oldalt es eltöprengtem, hogy mi is lenne jo ennek a sok getzi magyarnak (tiszt. a kiv.) Ahogy itt nyirjatok egymast, gyülölettel es taknyos orral, habzo szajjal mar esküszöm, hogy szegyen! Aki azert veri itt a nyalat, hogy menjenek be a terroristak, mert ha menekültek lennenek akkor mindegyik rendelkezne szemelyi igazolvannyal vagy akar utlevellel ajanlom, hogy jöjjön ki Nemetorszagba. Vagy fogadd be a lakasodoba, hazadba ezt a sok lehütö getzit. Nagyon sok mindent nem adnak le a Magyar Mediak! Az, hogy hany kislanyt, 70 eves asszonyokat eröszakoltak meg es vagtak el a torkukat, valoszinü nem erdekel, mert erre vagysz, hogy ugyanez törtenjen csaladoddal is. Egy menekült az meg all a szomszedos orszagban ahol meg tud hunyaszkodni. Most kapd össze magad. Több Afrikai miniszter elnök (itt volt a lapokban) fogyelmeztette az europai kormanyokat, hogy nehogy be engedjet az afrikai bevandorlokat. Miert is? Mert az afrikai kormanyok adtak a börtönben ülö bünözöknek egy lehetöseget. Akik elhagjyak az orszagot es elindulnak Europaba, kapnak egy amnesztiat, ami annyit jelent, hogy nem terhetnek vissza többet a hazajukba. A minisztereke felhivtak az europai kormanyok figyelmet, hogy akik jönnek azok mind gyilkosok, kabitoszer csempeszek, rablok es agressziv verekedök. Miert is csak ferfiak jönnek? Erdekes, vagy megsem! Az, hogy a csempeszek akik allitolag kimentik öket a tengerböl az UNESCO, UNO, Rote Kreuz athajoznak Libiaba, Libanonba es ott veszi fel az allitolagos "menekülteket" erröl sem tud a mygar Media? De tud. Es tudd meg oh magyar polgar, hogy az a "buta" Szijjarto több Informatioval rendelkezik mint az a magyar szürke polgar. Kapj mar magadhoz! Nem tehetek rola, hogy ennyi Gyurcsany seggnyoloja van az rszagnak, akik romba döntenek az orszagot, nem en csinaltam öket, nem az en bünöm!
quadrocopter
@Ludas Matyi: Ne witzelj mesehős! Már miért ne hozná le a média a mesés "szörnyűségeket" amikor az olvasottság növeli a bevételt, mi?
Otthon kell hazudni, amikor későn érsz haza!
lampa laz
@Ludas Matyi: gyere haza fiatal! (hí, a balog), ha olyan szar a helyzet Németországba.
Grafix69
Szerintem ilyen szöveget kellene óriás plakátokon ki írni a következő kambájnban : AKAR ÖN A NAPPALIJÁBA KÉT AIDSES BANTU NIGGERT LAKÓNAK?
Grafix69
@quadrocopter: Persze értem én , de csak iróniából írtam.
quadrocopter
@durbincs: A mai szopcsin már túl vagy, töröld meg a szutykos szádat, paraszt.
A primitív vegetációk így járnak, mint te csicska! Majd megszokod!
quadrocopter
@durbincs: A mai szopcsin már túl vagy, töröld meg a szutykos szádat, csicska.
A primitív vegetációk így járnak, mint te csicska! Majd megszokod!
quadrocopter
@durbincs: Dobjál még be valami színezett hírt a nyalogányoktól, hadd röhögjek, csicska.
A mai szopcsin már túl vagy, töröld meg a szutykos szádat, paraszt.
A primitív vegetációk így járnak, mint te csicska! Majd megszokod!
quadrocopter
@durbincs: Dobjál még be valami színezett hírt a nyalogányoktól, hadd röhögjek, csicska.
A mai szopcsin már túl vagy, töröld meg a szutykos szádat, paraszt.
A primitív vegetációk így járnak, mint te csicska! Majd megszokod!
lampa laz
@durbincs: húzódj még beljebb, mert kilóg orbán valagából a farkad
szaboria1
@papa.49: A pénzért beengedetteket nem kell eltartani és még ráadásul a zsebükbe is jutott. A menekültekre kapott pénzből már nem nagyon tudnának lenyúlni.
terlasz
Ez a szöveg csak néphülyítésre való. Reszkess magyar, majd én megvédelek! Jól bejön ez választások idején.
1magyar
Jó lesz az, majd a sok hülye európai eltűnik a süllyesztőbe és muszlim Európa lesz,vagy ki tudja minek fogják ők hívni.
silber13
@durbincs: Kuss paraszt! Takarodjon a disznóólba, ahová való!
Ludas Matyi
@quadrocopter: Tadayna avruk a abjázs dzsab!
Ludas Matyi
@lampa laz: hülyen születtel, hülyen is halsz meg bocskoros!
quadrocopter
@Ludas Matyi: Szép neve van anyádnak, ma mennyit szedet be a sarkon? Lenyeli, vagy kiköpi?
quadrocopter
@durbincs: Készülj a szopásra, csicska, ma sem úszod meg!
A primitív vegetációk így járnak, mint te csicska! Majd megszokod!
quadrocopter
@durbincs: Szenvedsz, csicska? Ez a sorsod, mint a hülyéknek!
Trutyis a szád, csicska!
Szopáson vagy - mintha mondtam volna! - csicska. Köpni-nyelni nem tucc., mi csicska!
" Lázár János maga járt közben, hogy menekültek szabadon vásárolhassanak ingatlant..."
(hvg.hu) Cummy!
Lehet nyöszörögni, csicska! Cummmy! Mit nyögsz? Nem hallom...kis piti, megszoptad a tubákot! Vau...vaú...vaú...ugasd a Holdat, csicska, kínodban!
quadrocopter
@durbincs: Szenvedsz, csicska? Ez a sorsod, mint a hülyéknek!
Trutyis a szád, csicska!
Szopáson vagy - mintha mondtam volna! - csicska. Köpni-nyelni nem tucc., mi csicska!
" Lázár János maga járt közben, hogy menekültek szabadon vásárolhassanak ingatlant..."
(hvg.hu) Cummy!
Lehet nyöszörögni, csicska! Cummmy! Mit nyögsz? Nem hallom...kis piti, megszoptad a tubákot! Vau...vaú...vaú...ugasd a Holdat, csicska, kínodban!
papa.49
Szopottszar jó az V1 nek is mert már látható magatokra maradtok ti lesztek a V 1 hülyék !!!
quadrocopter
@durbincs: Szenvedsz, csicska? Ez a sorsod, mint a hülyéknek! Trutyis a szád, csicska!
Szopáson vagy - mintha mondtam volna! - csicska. Köpni-nyelni nem tucc., mi csicska!
" Lázár János maga járt közben, hogy menekültek szabadon vásárolhassanak ingatlant..."
(hvg.hu) Cummy!
Lehet nyöszörögni, csicska! Cummmy! Mit nyögsz? Nem hallom...kis piti, megszoptad a tubákot! Vau...vaú...vaú...ugasd a Holdat, csicska, kínodban!
lampa laz
@Ludas Matyi: hülyen születtel, hülyen is halsz meg bocskoros
lampa laz
@durbincs: húzódj már beljebb, még mindig kilóg a farkad orbán hátsójából
quadrocopter
@durbincs: Szenvedsz, csicska? Ez a sorsod, mint a hülyéknek! Trutyis a szád, csicska!
Szopáson vagy - mintha mondtam volna! - csicska. Köpni-nyelni nem tucc., mi csicska!
" Lázár János maga járt közben, hogy menekültek szabadon vásárolhassanak ingatlant..."
(hvg.hu) Cummy!
Lehet nyöszörögni, csicska! Cummmy! Mit nyögsz? Nem hallom...kis piti, megszoptad a tubákot! Vau...vaú...vaú...ugasd a Holdat, csicska, kínodban!
kakaósbögre
mostmár csak az a kérdés hogy a V4 illetve Szijjártó mennyire tényező a világpolitikában. mennyire konvergál ez a nullához?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.